Találatok a következő kifejezésre: Ha van mi a hón (6 db)

Ha van hónaljunk, mi a hón? Minek az alja?

Legjobb válasz: Mindjárt az elején el kell kerülnünk egy ravasz logikai csapdát, ami a következõben áll: a hónalj-ról talán többen azt hiszik, hogy összetett szó, melynek elsõ tagja, a "hón", éppoly nyilvánvaló jelentéssel bír, mint az azt követõ "alj". Vegyük észre, hogy ha ez így lenne, nem lenne szükséges azt kutatnunk, mi is az a hón (és hol is van valójában). Mert roppant sértõ lenne minden, a tagolt nyelv logikus használatára önmagát képesnek érzõ embertársunkra nézvést azt feltételeznünk, hogy olyan szavakat használ, aminek jelentésével legalább homályosan nincs tisztában. Más megoldást kell hát keresnünk. Mindenki tanulta annak idején, hogy a Halotti beszédben található két szó, amely mai nyelvünkben már nem található, jelentésüket más szóalak vette át. Ezek az isa = bizony és heon = csupán szavak. Ez utóbbiról lenne itt most szó. A monda szerint ugyanis, amikor IV. Béla király elõször került szemtõl szembe az ország romlására törõ tatár hordákkal, uralkodóhoz méltó nyugalommal nézett farkasszemet a hatalmas veszéllyel. Legbátrabb hadvezéreinek szinte egytõl egyig inába szállt a bátorsága, egyedül királyuk tartotta bennük a lelket. Egyikük - a történetíró szerint - ekkor megkérdezte tõle: - Királyom, az Te bátorságod, mely oroszlánénál is nagyobb, nem csökkend ily túlerõnek az tekéntetbe foglaltatván? Az verejtéknek patokjai nem folyandanak dicsõ halántékid mentén? A király így válaszolt: - Nem, hõs vitízem, heon az vállam alatti fertályon tapasztalék az imént csekély nedvet gyöngyödzeni. Heon e rút szagú alj árulója aggódásimnak. Megvan tehát, úgy tûnik, az eredet: "heon az alj", vagyis: "csupán a váll alatti terület". Innen már könnyedén követhetõ, miféle változásokon ment keresztül ez a meghatározás, amíg elnyerte mai formáját és jelentését: a váll alatti terület, a hónalj, amely klasszikus indikátora mindenfajta izgalmi állapotnak, illetve mostoha környezeti tényezõnek, fõként a hõségnek. A válasz tehát a kérdésre, hogy hol is az ember hóna, így hangzik: sehol, az embernek nincs hóna. Csupán egy régi-régi szó él így tovább nyelvünkben, összekapcsolva a jeles, bár vészterhes XIII. századot korunk feszültségterhes viszonyaival.

Mindjárt az elején el kell kerülnünk egy ravasz logikai csapdát, ami a következõben áll: a hónalj-ról talán többen azt hiszik, hogy összetett szó, melynek elsõ tagja, a "hón", éppoly nyilvánvaló jelentéssel bír, mint az azt követõ "alj". Vegyük észre, hogy ha ez így lenne, nem lenne szükséges azt kutatnunk, mi is az a hón (és hol is van valójában). Mert roppant sértõ lenne minden, a tagolt nyelv logikus használatára önmagát képesnek érzõ embertársunkra nézvést azt feltételeznünk, hogy olyan szavakat használ, aminek jelentésével legalább homályosan nincs tisztában. Más megoldást kell hát keresnünk. Mindenki tanulta annak idején, hogy a Halotti beszédben található két szó, amely mai nyelvünkben már nem található, jelentésüket más szóalak vette át. Ezek az isa = bizony és heon = csupán szavak. Ez utóbbiról lenne itt most szó. A monda szerint ugyanis, amikor IV. Béla király elõször került szemtõl szembe az ország romlására törõ tatár hordákkal, uralkodóhoz méltó nyugalommal nézett farkasszemet a hatalmas veszéllyel. Legbátrabb hadvezéreinek szinte egytõl egyig inába szállt a bátorsága, egyedül királyuk tartotta bennük a lelket. Egyikük - a történetíró szerint - ekkor megkérdezte tõle: - Királyom, az Te bátorságod, mely oroszlánénál is nagyobb, nem csökkend ily túlerõnek az tekéntetbe foglaltatván? Az verejtéknek patokjai nem folyandanak dicsõ halántékid mentén? A király így válaszolt: - Nem, hõs vitízem, heon az vállam alatti fertályon tapasztalék az imént csekély nedvet gyöngyödzeni. Heon e rút szagú alj árulója aggódásimnak. Megvan tehát, úgy tûnik, az eredet: "heon az alj", vagyis: "csupán a váll alatti terület". Innen már könnyedén követhetõ, miféle változásokon ment keresztül ez a meghatározás, amíg elnyerte mai formáját és jelentését: a váll alatti terület, a hónalj, amely klasszikus indikátora mindenfajta izgalmi állapotnak, illetve mostoha környezeti tényezõnek, fõként a hõségnek. A válasz tehát a kérdésre, hogy hol is az ember hóna, így hangzik: sehol, az embernek nincs hóna. Csupán egy régi-régi szó él így tovább nyelvünkben, összekapcsolva a jeles, bár vészterhes XIII. századot korunk feszültségterhes viszonyaival.
A hón eredetileg vállat jelentett, de kihalt. Tehát a hónalj nem más, mint vállalj.
Hón van a hón?hónalapitás alatt van a hónalj ami nemtom mi
vállnak az alja...

Nagyon izzadok. Próbáltam már mindenféle izzadásgátló szert, hiába, és a ruhán is meglátszik. Ez ellen nincs semmi szerintem, max, jön a meleg, több zuhany. , de van, h. ilyenkor is, ha nincs szabadon a hónom alatt. Van erre v. mi?

..de ez is tök normális nem?.de mégis zavar.Van v.mi tuti izzadásgátló nyavaja,v.v.mi erre?

Legjobb válasz: botox injekció. A kezelés hatására vagy teljesen megszûnik a kóros izzadás vagy jelentõsen csökken. Az injekció hatása átlagosan 4-6 hónapig tart. pajzsmirigyeddel nincsen probléma? vagy nem vagy cukorbeteg? esetleg valamilyen idegrendszeri probléma? vagy olvasd el ezt: http://www.fokuszbanano.hu/test_es_lelek/egeszseg/2814/modsz..

botox injekció. A kezelés hatására vagy teljesen megszûnik a kóros izzadás vagy jelentõsen csökken. Az injekció hatása átlagosan 4-6 hónapig tart. pajzsmirigyeddel nincsen probléma? vagy nem vagy cukorbeteg? esetleg valamilyen idegrendszeri probléma? vagy olvasd el ezt: http://www.fokuszbanano.hu/test_es_lelek/egeszseg/2814/modsz..

Mit tegyek? Ha valahova megyek egyből izzadság folt jelenik meg a hónom alatt /de ha itthon vagyok nem is olyan nem értem ez miért van nem büdös meg semmi de azé eléggé zavró hogy mindig ott van ... Help!

ha kilépek az utcára egyb?l elkezdek izzadni de ez csak mostanába van eddig soha nem volt ilyen nem értem mi történt

Legjobb válasz: izzadásgátló deo? nekem a rexona nagyon bevállt, bár én sem vagyok izzadós de azért ez jól jön néha :)

izzadásgátló deo? nekem a rexona nagyon bevállt, bár én sem vagyok izzadós de azért ez jól jön néha :)
szerintem stresszes vagy, feszülten érzed magad emberek között (akár tudat alatt is). csak magamból indulok ki, ugyanez a helyzet velem is... én vagy fehér vagy fekete felsõket hordok, esetleg világos rózsaszín, ezeken annyira nem vészesen látszik...

Mensi előtt vagyok pár nappal. remélem megjön. Mik a tünetek ilyenkor? az baj ha fent van a hőm? 37, 1. hónom alatt mérve

Legjobb válasz: Szia! Hát mostanra talán már megjött, de azért írok. 37-1 az elég magas hõ... Folyamatosan méred? ugyanis egy mérés nem jelent semmit. Elõfordulhat, hogy az ébredési!hõd csak a mensi napján csökken le... fontos hogy azelõtt mérd, mielõtt felkelsz az ágyból, mivel a mozgás növelni kezdi. Megírod, hogy mi történt?

Szia! Hát mostanra talán már megjött, de azért írok. 37-1 az elég magas hõ... Folyamatosan méred? ugyanis egy mérés nem jelent semmit. Elõfordulhat, hogy az ébredési!hõd csak a mensi napján csökken le... fontos hogy azelõtt mérd, mielõtt felkelsz az ágyból, mivel a mozgás növelni kezdi. Megírod, hogy mi történt?
A kérdező hozzászólása: szia igen azóta már megjött de még mindig fent van a hõm. bár nem folyamatosan mérem. csak akkor amikor épp eszembe jut.
Szia! A 15. naptól a 27.-ig nembaj, ha magas.De sztem nembaj, ha utána is, csak figyeld, hogy a következõ vérzésnél nehogy emelkedjen.

Mien érzés amikor először rúg a pici? És honan tudom bisztosra hogy rugott? Van valami amit ha fojton figyelek akkor bisztosra tudom?

Első baba és van egy olyan érzésem hogy ő az de nem vagyok bent bisztos! :/

Legjobb válasz: nekem bugyborékoló érzés volt elõször :) sejtettem hogy õ az mert a bélmozgás más érzés.

nekem bugyborékoló érzés volt elõször :) sejtettem hogy õ az mert a bélmozgás más érzés.
A kérdező hozzászólása: Hàt nekem is volt ijen de fent a mellem alatt 18-hetes vagyok a baba még nincs anyira fent! Vagy igen? Aztàn most ojan mint nem sokàig tiz percekig lehet érezni hogy percenként vagy 2-percenként lüktet egyet egyet! Ha megfogom akkor ojan mint ha valami buborék szét duranna hirtelen és egy picit megütné a hasam belülrõl! Ez az lehet? Mert nem vagyok benne bisztos!
Nekem olyan volt mint egy izomrángás, mintha egy pici kb 7cm halacska úszna el gyorsan és a farkával hirtelen csap egyet... huh nem tudom értelmesen leírni sem....
Õt érzed! :-) Nekem elõször pukkadozó buborékok voltak, aztán hullámzott, aztán pöckölt és mára már rúgásai vannak.Apa is érzi már végre.Ma vagyok 20 hetes

Honan tudhatom ha a babám fule fáj? Milyen jel van arra, mit csinál?

Legjobb válasz: Általában nagyon sírnak és a fülükhöz kapkodnak sírás közben.

Általában nagyon sírnak és a fülükhöz kapkodnak sírás közben.
Így van, ahogy az elsõ válaszadó írja! Vagy ha megnyomod a füle tövét és elkezd sírni, akkor is fáj neki.
Szia! Úgy tudod megnézni, hogy nagyon sír és a fülét befogod az ujjaddal, a hallójáratnál. Mivel nem kap levegõt így sokkal jobban fáj neki, tehát jobban ordít. így kell megnézni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!