Találatok a következő kifejezésre: Ha van menstruáció, akkor van (126 db)

Ha van menstruáció, akkor volt peteérés is?

Elnézést a buta kérdésért,de nem igazán vagyok vele tisztába.

Legjobb válasz: Nem biztos. Ha van menstruáció, akkor még a termékeny idõszakod éled, és képes vagy valamelyik ciklusodban teherbe esni. Otthon a peteérést legegyszerûbben a hõmérõzõs-nyákvizsgálós módszerekkel végezheted. Ez ingyen van. Hátránya, hogy ha nem szabályosak a ciklusok, nem biztos, hogy pontos eredményt mutat. De van speciális mikroszkóp is a vizsgálathoz, amit megvehetsz. Vagy ovulációs tesztet is vásárolhatsz. Vagy felkeresed a nõgyógyászodat és együtt keresitek meg a termékeny idõszakot (vérvétellel, ultrahanggal...).

Nem biztos. Ha van menstruáció, akkor még a termékeny idõszakod éled, és képes vagy valamelyik ciklusodban teherbe esni. Otthon a peteérést legegyszerûbben a hõmérõzõs-nyákvizsgálós módszerekkel végezheted. Ez ingyen van. Hátránya, hogy ha nem szabályosak a ciklusok, nem biztos, hogy pontos eredményt mutat. De van speciális mikroszkóp is a vizsgálathoz, amit megvehetsz. Vagy ovulációs tesztet is vásárolhatsz. Vagy felkeresed a nõgyógyászodat és együtt keresitek meg a termékeny idõszakot (vérvétellel, ultrahanggal...).
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget.:)

Ha a menstruáció rendben van, akkor biztos, hogy megvan az esély a teherbeesésre?

Tehát ha soha, semmi gond nem volt a menstruációval, mindig is pontosan megjött, akkor biztos, hogy van esély a teherbeesésre? Vagy ettől még lehetséges, hogy a nő nem tud teherbe esni? Van olyan betegség, hogy a menstruációval nincs gond, de a teherbeesés mégis valami miatt nehézkes, vagy egyáltalán nem lehetséges?

Legjobb válasz: Tudományos alapon alátámasztott választ nem tudok adni, de ha abból indulok ki, hogy átlagosan 10 peteérése van egy egészséges nõnek is egy évben és mégis minden hónapban megjön a menstruáció, akkor igen, lehetséges, hogy problémamentes menstruáció esetén is akadhat probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy a problémás teherbeesés mindig a kisebb halmaz. Csak azért olvasunk mindenhol errõl, mert nyilván akinél minden simán megy, nem ír róla, nem tesz fel kérdést stb. Legalábbis én így gondolom. Amúgy teljesen egészséges, hiperszuper peteéréssel megáldott nõk közül is van, akik nem esnek teherbe, hiszen a babásodás mégis csak két emberen múlik ;)

Tudományos alapon alátámasztott választ nem tudok adni, de ha abból indulok ki, hogy átlagosan 10 peteérése van egy egészséges nõnek is egy évben és mégis minden hónapban megjön a menstruáció, akkor igen, lehetséges, hogy problémamentes menstruáció esetén is akadhat probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy a problémás teherbeesés mindig a kisebb halmaz. Csak azért olvasunk mindenhol errõl, mert nyilván akinél minden simán megy, nem ír róla, nem tesz fel kérdést stb. Legalábbis én így gondolom. Amúgy teljesen egészséges, hiperszuper peteéréssel megáldott nõk közül is van, akik nem esnek teherbe, hiszen a babásodás mégis csak két emberen múlik ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Létezik olyan, hogy anovulációs ciklus, ami azt jelenti, hogy peteérés nélküli. Élõ példa: én. 28 napos ciklusok, idén 1x volt peteérésem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ.

Ha van menstruációm minden hónapban akkor az azt jelenti hogy van peteérésem is?

Valaki felvilágosítana? köszi

Legjobb válasz: A kettõnek nincs egymáshoz "köze". A menstruáció a leváló, megvastagodott méhnyálkahártya következménye. Függetlenül attól, hogy van peteérés vagy nincs, még a méhnyálkahártya megvastagodik felkészülve arra , hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódjon. Ha nem történik meg a beágyazódás akkor szépen leválik.

A kettõnek nincs egymáshoz "köze". A menstruáció a leváló, megvastagodott méhnyálkahártya következménye. Függetlenül attól, hogy van peteérés vagy nincs, még a méhnyálkahártya megvastagodik felkészülve arra , hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódjon. Ha nem történik meg a beágyazódás akkor szépen leválik.
A kérdező hozzászólása: de akkor nem értem, ha valaki pco-s nekik nem mindig jön meg a mensiük és peteérésük sincs, akkor hogy lehet hogy mégis van rá példa hogy terhes lesz.
Bevallom én laikus vagyok, de ahhoz hogy valaki terhes tudjon lenni (természetes úton persze), kell, hogy legyen peteérése. Legfeljebb az lehet a helyzet, hogy nem minden hónapban és nem rendszeresen, de kell, hogy legyen, különben nem jöhetne létre a megtermékenyítés. A pcos-s nõk, akik teherbe tudtak esni, gondolom gyógyszeres kezelésen estek át.

Ha rendszetelen menstruációm akkor peteérésem van vagy nincs?

Legjobb válasz: ha rendszertelenül menstruálsz akkor nem mindig van peteérésed.Akkor van mikor a menzi után 14. napon vagy akörül felmegy a hõd legalább 2-3 tized fokot. pl:36,6 helyett 36,8, 37,1. Ez a hõ emelkedés mindig meg van ha van peteérés. Meg ha a ciklusaid 25-35 napon belül vannak akkor van. Ha a 35. napnál késõbb jött meg akkor nem volt peteérésed.És ha peteérésed van azt onnan tudod,hogy sok nyálkás folyásod van.Ez olyan mint a tojásfehérje szerü nyúlós nyálka.De ha nincsen peteérésed ezen is lehet segíteni. Érdekel,mert akkor leirom.Hány naposak a ciklusaid?

ha rendszertelenül menstruálsz akkor nem mindig van peteérésed.Akkor van mikor a menzi után 14. napon vagy akörül felmegy a hõd legalább 2-3 tized fokot. pl:36, 6 helyett 36, 8, 37, 1. Ez a hõ emelkedés mindig meg van ha van peteérés. Meg ha a ciklusaid 25-35 napon belül vannak akkor van. Ha a 35. napnál késõbb jött meg akkor nem volt peteérésed.És ha peteérésed van azt onnan tudod, hogy sok nyálkás folyásod van.Ez olyan mint a tojásfehérje szerü nyúlós nyálka.De ha nincsen peteérésed ezen is lehet segíteni. Érdekel, mert akkor leirom.Hány naposak a ciklusaid?
A kérdező hozzászólása: Igen érdekel és megköszönném ha leírnád. Ciklusaim: ami a leghosszab volt az 62 és ami a legrövidebb az 22. Nagyon nagyon rendszertelen
A kérdező hozzászólása: Hõmérõzni nem szoktam.
Nekem is nagyon rendszertelen volt a menstruációm, el is mentem még tavaly orvoshoz, hogy segítsen rendszerezni, mert szeretnénk kisbabát. Kaptam gyógyszeres kezelést, de attól függetlenül elég rendszertelen maradt. Azért augusztusban elkezdtük a projektet és október 31-én volt az utolsó mensim. Most 19 hetes terhes vagyok. Szóval ne aggódj, biztos Te is olyan szerencsés leszel mint én, és hamarosan összehozzátok a várva-várt kisbabát. Szorítok és kitartást kívánok!!!

Pcosként ha van menstruáció elég erõs darabos akkor van esély a teherbeesésre ugye?

9 hónapja próbálkozunk... Most kezdek majd el hõmérõzni... Hátha nagyobb lesz az esély...

Legjobb válasz: sajnos nem jelenti,hogy van peteérés is. :( 3-as kezelés kell és spontán összejön.

sajnos nem jelenti, hogy van peteérés is. :( 3-as kezelés kell és spontán összejön.
Az aviva torna hormontorna, segíti a ciszták felszivódását, segít kompenzálni a rossz étrendet, beállítja a ciklust, elõsegíti a peteérést, ezáltal a teherbeesést. Van egy ciklust rendbehozó 18 alapgyakorlatból álló része, ezt heti kétszer 30 percig javasolják intenzíven csináni. Már ez is elõsegíti nagy mértékben a teherbeesést helyen végzett gyakorlatok esetén, de van egy kifejezetten ovulációt serkentõ gyakorlatsor, amit általában az alapgyakorlatok elvégzése után/kiegészítése képpen kell végezni. A menstruáció kimaradása azt mutatja, hogy a hormonjaid nincsenek teljesen rendben, vagy 1. túl nagy aányban eszel cukros, lisztes, krumplis, rizses, tejtermékbõl készült dolgokat 2. és/vagy nem mozogsz eleget, vagy nem mozgatod át az alhasadat kellõképpen. A darabos, kimaradozó menstruáció erre utal. Itt egy részletesebb leírás a tornáról [link]
A kérdező hozzászólása: Õ... nem ismerem! Hallottam már róla de nem igazán tudom mi az!
Aviva tornát csinálod a diéta mellett?
A kérdező hozzászólása: Na nem azért mert nincs tb-m hanem mert olyan csöves az SZTK-nk hogy még egy alap vérvételt is csak akkor csinálnak ha halálodon vagy...
A kérdező hozzászólása: És ha SZTK alapon nem csinálnak nekem semmit meg?:(
Szia! Én régóta járok az MM-be, de még sosem kellett ennyit fizetnem. :-) Egyébként a PCOS nem csak a peteérést akadályozhatja meg, hanem a beágyazódást is, szóval sajnos az sem elég, ha tutira van ovu. :-( És a mozgás fontos!
A kérdező hozzászólása: Próbálom a paleót tartani, figyelek hogy 3 óránként egyek számolgatom a szénhidrátot is... mozgás ... hát... Ez nehéz dió:) Most fogunk kapni ismerõstõl futópadot, illetve szereztem egy lestrapált oto chilit is:) Már csak a gyógyszer/orvos kérdés van de az még várat magára. Nem birtunk igy télen egyenlõre kifizetni 50-60 ezret az MM-be! :(
keress egy jó endokrinológust! a nõgyógyászok (némi kivételtõl eltekintve) nem nagyon értenek ehhez a betegséghez. a 3-as kezeléstõl spontán is lehet babád. Attól, hogy van menstruációd, nem feltétlen van peteérésed, nekem például mindig nagyon szép, szabályos ciklusaim voltak, tankönyvi 28 nappal, mégsem volt peteérésem. Az meg, hogy vannak hónapok, amikor kimarad a menstruációd, azt jelenti, hogy nem vagy rendben. Diéta, sport (esetleg gyógyszer) oké nálad?
A kérdező hozzászólása: Rendben van! Nagyon köszi! Remélem sikerül mihamarabb eljutni mert nagyon szeretnénk már azt a babát!:)
2. vagyok. Egyáltalán nem biztos, nekem is pé nélküli mensiim vannak... Ovulációs teszttel lecsekkolhatod, vagy UH követéssel a nõdokid. De ahogy rázódsz helyre a PCOS-sel, ez megoldódik, csak ügyesnek kell lenni :)
A kérdező hozzászólása: Tervezzük már meg is van a klinika csak a pénztárcánkat kell még rá felkésziteni:( Tehát attól mert van menzeszem nem biztos a peteérés? Azt hittem ez a kettõ egymásból következik...!:( Még mindig nem egyértelmû:(
Ha tartod a 3-as kezelést, és stabilak az értékeid, akkor igen. Egyébként nehézkes és veszélyesebb. Az semmiképp nem tetszik, hogy "vannak hónapok, amikor kimaradnak". Ennek oka van. Én személy szerint utánajárnék.
Jónás-módszerrel próbálkoztatok?

Ha késve bár, de rendesen megjött a menstruációm, akkor van esélye még annak, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Elöforul terhesse´g melett menstrua´ció,de szerintem nem vagy állapotos. Ha u´gy gondolod,csinálj egy tesztet.

Elöforul terhesse´g melett menstrua´ció, de szerintem nem vagy állapotos. Ha u´gy gondolod, csinálj egy tesztet.
nem hiszem, hogy terhes vagy, de ha biztos akarsz lenni benne, vegyél egy tesztet. mástól is késhet, mint terhességtõl, de terhesen is megjön valakinek.

Ha van ovuláció, akkor nem marad el a menstruáció sem?

Nov. 7-én jött meg az ELSÕ és 15-én múlt el. Szerintem most ovulálhatok, mert sokkal több a fehér, mint szokott és egy kicsit görcsöltem, bár az nem biztos hogy amiatt volt. Szóval, akkor jöv?hónapban nem fog elmaradni? Vagy van egyáltalán ennek köze a következ? menstruációhoz? A ciklus.hu szerint 5.re várom a következ?t, de mivel ez az els?, tudom, hogy egyáltalán ne biztos, hogy akkor fog. 12/L El?re is köszi!

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg megjön a következõ is. Én is enyhén görcsölök ilyenkor, pedig már nem serülök:)

Igen, valószínûleg megjön a következõ is. Én is enyhén görcsölök ilyenkor, pedig már nem serülök:)
A kérdező hozzászólása: Igen köszi :) Egyébként most is kicsit görcsölök, de csak minimálisan. Anya mondtam, hogy neki amint megjött, sose maradt ki egyszer sem. Köszi!
Ha csak most volt az elsõ menstruáció, nem biztos, hogy következõ hónapban is meg fog jönni. Az elején nem rendszeres, ehhez kell akár 2-3 év is.
Az elsõ vérzéseket ált. nem elõzi meg peteérés. Ha viszont tényleg peteérésed van, akkor egészen biztos, hogy kb. 14 nap múlva meg fog jönni a vérzésed. Hacsak nem esel teherbe...

Ha teherbeesés alatt van menstruáció, akkor az milyen állagú, meddig tart? Ekkor már lehet tesztet csinálni?

Legjobb válasz: Akármeddig tarthat és elõfordulhat, hogy olyan állagú, hogy észre sem veszed, mert nem látsz különbséget, ugyanolyan, mint eddig is volt. Szerintem lehet már tesztelni, de én ilyenkor már a dokit javasolnám.

Akármeddig tarthat és elõfordulhat, hogy olyan állagú, hogy észre sem veszed, mert nem látsz különbséget, ugyanolyan, mint eddig is volt. Szerintem lehet már tesztelni, de én ilyenkor már a dokit javasolnám.

Ha menstruáció alatt van spontán peteérés, akkor leáll a menstruáció, vagy drasztikusan csökken a mennyisége?

Vagy abszolút semmi közük egymáshoz?

Legjobb válasz: ha már egyszer elkezdõdött a menstruáció, tehát a méh nyálkahártyájának leválása hormonális hatásra, akkor az nem lesz enyhébb, vagy múlik el a peteérés miatt. Persze attól még lehet peteérés, de annak a petének megtermékenyítve sincs sok esélye a beágyazódásra , hiszen a levált nyálkahártyával együtt távozik.

ha már egyszer elkezdõdött a menstruáció, tehát a méh nyálkahártyájának leválása hormonális hatásra, akkor az nem lesz enyhébb, vagy múlik el a peteérés miatt. Persze attól még lehet peteérés, de annak a petének megtermékenyítve sincs sok esélye a beágyazódásra , hiszen a levált nyálkahártyával együtt távozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! De ha meg van termékenyítve még 7 nap a beágyazódás, akkor nem tud távozni a menstruációval még, vagy rosszul gondolom...?
A kérdező hozzászólása: Vagyis még nem ért a méhbe, még csak vándorol.
hát megeshet, valszeg mi már mindenbe kapaszkodnánk :)

Ha nincs peteérés, akkor hogy lehet menstruáció? Vannak a peteérésnek egyértelmű jelei?

Nem vagyok annyira otthon anatómiból, de úgy tudom, hogy a meg nem termékenyült de érett petesejt lökődik ki, ez a menstruáció. Na most, ha nincs peteérés, akkor mitől van menstruáció? Csak azért kérdezem, mert tesót szeretnénk, még szoptatok(csak 1x, este és az max 5 percig tart) és azt olvastam, hogy attól még, hogy menstruálok lehete hogy nincs peteérésem a szoptatás miatt... Amúgy azt is olvastam, hogy a peteérésre jellemző a tojásfehérje szerű nyák és ez nekem van minden hónapban, ez lehet a peteérés jele? Tudom, hogy akkor lenne biztos a dolog, ha hőmérőznék, vagy vennék tesztet vagy dokihoz mennék, de azért légyszi írjatok, ha tudtok valami hasznosat:) Köszönöm:)

Legjobb válasz: Hát tényleg nem vagy otthon. :o) A menstruáció nem a petesejt kilökõdése, hanem a megvastagodott méhnyálkahártya leválása. Az igaz, hogy a meg nem termékenyült petesejt ezzel a vérrel együtt távozik, de az nagyon pici, elvész benne... A peteérést egy másik hormon szabályozza. Menstruáció tehát lehetséges vérzés nélkül is, és pl. szülés után gyakori, hogy az elsõ vérzést már megelõzi egy peteérés, ezért sokan úgy esnek újra teherbe, hogy meg sem jött nekik közben. A nyák megléte önmagában még nem 100%-ig annak a jele, hogy van peteérés, így ha biztosra akarsz menni, azt kell tenned, amit magad is leírtál. Ovuteszt vagy hõmérõzés. MInden jót!

Hát tényleg nem vagy otthon. :o) A menstruáció nem a petesejt kilökõdése, hanem a megvastagodott méhnyálkahártya leválása. Az igaz, hogy a meg nem termékenyült petesejt ezzel a vérrel együtt távozik, de az nagyon pici, elvész benne... A peteérést egy másik hormon szabályozza. Menstruáció tehát lehetséges vérzés nélkül is, és pl. szülés után gyakori, hogy az elsõ vérzést már megelõzi egy peteérés, ezért sokan úgy esnek újra teherbe, hogy meg sem jött nekik közben. A nyák megléte önmagában még nem 100%-ig annak a jele, hogy van peteérés, így ha biztosra akarsz menni, azt kell tenned, amit magad is leírtál. Ovuteszt vagy hõmérõzés. MInden jót!
A kérdező hozzászólása: köszi a felvilágosítást:D így már érthetõ:) hát nagyon remélem van peteérésem....amúgy mennyire gyakori hogy nincs peteérés szoptatás közben?vagy ez teljesen kiszámíthatatlan, mindenkinél máshogy van?
Mindenkinél máshogy van, sõt még egy azon nõnél is lehet máshogy egy-egy másik gyerek után. A két szélsõ eset: -szinte azonnal megjön és van peteérés is szoptatás mellett -az utolsó szopit követõ idõszakban indul csak be a peteérés illetve a ciklus És ezeknek bármilyen kombinációja lehetséges...
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!