Találatok a következő kifejezésre: Ha van menstruáció, (309 db)

Ha van menstruáció, akkor volt peteérés is?

Elnézést a buta kérdésért,de nem igazán vagyok vele tisztába.

Legjobb válasz: Nem biztos. Ha van menstruáció, akkor még a termékeny idõszakod éled, és képes vagy valamelyik ciklusodban teherbe esni. Otthon a peteérést legegyszerûbben a hõmérõzõs-nyákvizsgálós módszerekkel végezheted. Ez ingyen van. Hátránya, hogy ha nem szabályosak a ciklusok, nem biztos, hogy pontos eredményt mutat. De van speciális mikroszkóp is a vizsgálathoz, amit megvehetsz. Vagy ovulációs tesztet is vásárolhatsz. Vagy felkeresed a nõgyógyászodat és együtt keresitek meg a termékeny idõszakot (vérvétellel, ultrahanggal...).

Nem biztos. Ha van menstruáció, akkor még a termékeny idõszakod éled, és képes vagy valamelyik ciklusodban teherbe esni. Otthon a peteérést legegyszerûbben a hõmérõzõs-nyákvizsgálós módszerekkel végezheted. Ez ingyen van. Hátránya, hogy ha nem szabályosak a ciklusok, nem biztos, hogy pontos eredményt mutat. De van speciális mikroszkóp is a vizsgálathoz, amit megvehetsz. Vagy ovulációs tesztet is vásárolhatsz. Vagy felkeresed a nõgyógyászodat és együtt keresitek meg a termékeny idõszakot (vérvétellel, ultrahanggal...).
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget.:)

Ha van menstruációm minden hónapban akkor az azt jelenti hogy van peteérésem is?

Valaki felvilágosítana? köszi

Legjobb válasz: A kettõnek nincs egymáshoz "köze". A menstruáció a leváló, megvastagodott méhnyálkahártya következménye. Függetlenül attól, hogy van peteérés vagy nincs, még a méhnyálkahártya megvastagodik felkészülve arra , hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódjon. Ha nem történik meg a beágyazódás akkor szépen leválik.

A kettõnek nincs egymáshoz "köze". A menstruáció a leváló, megvastagodott méhnyálkahártya következménye. Függetlenül attól, hogy van peteérés vagy nincs, még a méhnyálkahártya megvastagodik felkészülve arra , hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódjon. Ha nem történik meg a beágyazódás akkor szépen leválik.
A kérdező hozzászólása: de akkor nem értem, ha valaki pco-s nekik nem mindig jön meg a mensiük és peteérésük sincs, akkor hogy lehet hogy mégis van rá példa hogy terhes lesz.
Bevallom én laikus vagyok, de ahhoz hogy valaki terhes tudjon lenni (természetes úton persze), kell, hogy legyen peteérése. Legfeljebb az lehet a helyzet, hogy nem minden hónapban és nem rendszeresen, de kell, hogy legyen, különben nem jöhetne létre a megtermékenyítés. A pcos-s nõk, akik teherbe tudtak esni, gondolom gyógyszeres kezelésen estek át.

Pcosként ha van menstruáció elég erõs darabos akkor van esély a teherbeesésre ugye?

9 hónapja próbálkozunk... Most kezdek majd el hõmérõzni... Hátha nagyobb lesz az esély...

Legjobb válasz: sajnos nem jelenti,hogy van peteérés is. :( 3-as kezelés kell és spontán összejön.

sajnos nem jelenti, hogy van peteérés is. :( 3-as kezelés kell és spontán összejön.
Az aviva torna hormontorna, segíti a ciszták felszivódását, segít kompenzálni a rossz étrendet, beállítja a ciklust, elõsegíti a peteérést, ezáltal a teherbeesést. Van egy ciklust rendbehozó 18 alapgyakorlatból álló része, ezt heti kétszer 30 percig javasolják intenzíven csináni. Már ez is elõsegíti nagy mértékben a teherbeesést helyen végzett gyakorlatok esetén, de van egy kifejezetten ovulációt serkentõ gyakorlatsor, amit általában az alapgyakorlatok elvégzése után/kiegészítése képpen kell végezni. A menstruáció kimaradása azt mutatja, hogy a hormonjaid nincsenek teljesen rendben, vagy 1. túl nagy aányban eszel cukros, lisztes, krumplis, rizses, tejtermékbõl készült dolgokat 2. és/vagy nem mozogsz eleget, vagy nem mozgatod át az alhasadat kellõképpen. A darabos, kimaradozó menstruáció erre utal. Itt egy részletesebb leírás a tornáról [link]
A kérdező hozzászólása: Õ... nem ismerem! Hallottam már róla de nem igazán tudom mi az!
Aviva tornát csinálod a diéta mellett?
A kérdező hozzászólása: Na nem azért mert nincs tb-m hanem mert olyan csöves az SZTK-nk hogy még egy alap vérvételt is csak akkor csinálnak ha halálodon vagy...
A kérdező hozzászólása: És ha SZTK alapon nem csinálnak nekem semmit meg?:(
Szia! Én régóta járok az MM-be, de még sosem kellett ennyit fizetnem. :-) Egyébként a PCOS nem csak a peteérést akadályozhatja meg, hanem a beágyazódást is, szóval sajnos az sem elég, ha tutira van ovu. :-( És a mozgás fontos!
A kérdező hozzászólása: Próbálom a paleót tartani, figyelek hogy 3 óránként egyek számolgatom a szénhidrátot is... mozgás ... hát... Ez nehéz dió:) Most fogunk kapni ismerõstõl futópadot, illetve szereztem egy lestrapált oto chilit is:) Már csak a gyógyszer/orvos kérdés van de az még várat magára. Nem birtunk igy télen egyenlõre kifizetni 50-60 ezret az MM-be! :(
keress egy jó endokrinológust! a nõgyógyászok (némi kivételtõl eltekintve) nem nagyon értenek ehhez a betegséghez. a 3-as kezeléstõl spontán is lehet babád. Attól, hogy van menstruációd, nem feltétlen van peteérésed, nekem például mindig nagyon szép, szabályos ciklusaim voltak, tankönyvi 28 nappal, mégsem volt peteérésem. Az meg, hogy vannak hónapok, amikor kimarad a menstruációd, azt jelenti, hogy nem vagy rendben. Diéta, sport (esetleg gyógyszer) oké nálad?
A kérdező hozzászólása: Rendben van! Nagyon köszi! Remélem sikerül mihamarabb eljutni mert nagyon szeretnénk már azt a babát!:)
2. vagyok. Egyáltalán nem biztos, nekem is pé nélküli mensiim vannak... Ovulációs teszttel lecsekkolhatod, vagy UH követéssel a nõdokid. De ahogy rázódsz helyre a PCOS-sel, ez megoldódik, csak ügyesnek kell lenni :)
A kérdező hozzászólása: Tervezzük már meg is van a klinika csak a pénztárcánkat kell még rá felkésziteni:( Tehát attól mert van menzeszem nem biztos a peteérés? Azt hittem ez a kettõ egymásból következik...!:( Még mindig nem egyértelmû:(
Ha tartod a 3-as kezelést, és stabilak az értékeid, akkor igen. Egyébként nehézkes és veszélyesebb. Az semmiképp nem tetszik, hogy "vannak hónapok, amikor kimaradnak". Ennek oka van. Én személy szerint utánajárnék.
Jónás-módszerrel próbálkoztatok?

Ha van menstruáció, lehet terhesség?

Olvastam h terhesség alatt is léphet fel menstruáció.De ilyenkor általában csak kicsi a mennyisége, és nem is olyan élénk színű. Ha normálisan menstruál valaki, mármint erősen, sok a mennyisége és élénk színű is így is lehetséges ?

Legjobb válasz: Igen vannak nõk akik a terhességük mind a 9 hónapjában menstruálnak ugyanolyan élénk a színe stb... De ez nagyon ritka 19/L

Igen vannak nõk akik a terhességük mind a 9 hónapjában menstruálnak ugyanolyan élénk a színe stb... De ez nagyon ritka 19/L
Így azért nem igazán. Ha élénk színû is, de kevesebb a mennyisége. Teszteltél?
A kérdező hozzászólása: Neem nem teszteltem, nem szeretnek meg most babat, es igy akkor hogy nalam ez az eset all fenn nem is hiszem h varandos lennek. En csak hallottam rola hogy terhessegnel is ugyanugy megjohet..csak mas minosegben. Koszonom a valaszokat!(bocsi hogy ekezet nelkul irrok csak telorol voltam :) )

Ha a menstruáció rendben van, akkor biztos, hogy megvan az esély a teherbeesésre?

Tehát ha soha, semmi gond nem volt a menstruációval, mindig is pontosan megjött, akkor biztos, hogy van esély a teherbeesésre? Vagy ettől még lehetséges, hogy a nő nem tud teherbe esni? Van olyan betegség, hogy a menstruációval nincs gond, de a teherbeesés mégis valami miatt nehézkes, vagy egyáltalán nem lehetséges?

Legjobb válasz: Tudományos alapon alátámasztott választ nem tudok adni, de ha abból indulok ki, hogy átlagosan 10 peteérése van egy egészséges nõnek is egy évben és mégis minden hónapban megjön a menstruáció, akkor igen, lehetséges, hogy problémamentes menstruáció esetén is akadhat probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy a problémás teherbeesés mindig a kisebb halmaz. Csak azért olvasunk mindenhol errõl, mert nyilván akinél minden simán megy, nem ír róla, nem tesz fel kérdést stb. Legalábbis én így gondolom. Amúgy teljesen egészséges, hiperszuper peteéréssel megáldott nõk közül is van, akik nem esnek teherbe, hiszen a babásodás mégis csak két emberen múlik ;)

Tudományos alapon alátámasztott választ nem tudok adni, de ha abból indulok ki, hogy átlagosan 10 peteérése van egy egészséges nõnek is egy évben és mégis minden hónapban megjön a menstruáció, akkor igen, lehetséges, hogy problémamentes menstruáció esetén is akadhat probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy a problémás teherbeesés mindig a kisebb halmaz. Csak azért olvasunk mindenhol errõl, mert nyilván akinél minden simán megy, nem ír róla, nem tesz fel kérdést stb. Legalábbis én így gondolom. Amúgy teljesen egészséges, hiperszuper peteéréssel megáldott nõk közül is van, akik nem esnek teherbe, hiszen a babásodás mégis csak két emberen múlik ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Létezik olyan, hogy anovulációs ciklus, ami azt jelenti, hogy peteérés nélküli. Élõ példa: én. 28 napos ciklusok, idén 1x volt peteérésem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ.

Hat évig tartó Bromocriptine kezelés után emelkedett prolaktinnál ha van spontán menstruáció, akkor az azt jelenti, hogy van peteérés is, még ha nem is teljesen rendszeres a ciklusom? (21-35nap)

Legjobb válasz: Sajnos a rendszeres menstruáció közel sem jelenti a peteérést. Én minden hónapban menstruálok, az elmúlt fél évben egyszer volt pé-m. Kimondták most már a PCO-t. Bromocriptint is szedek, a prolaktinom most rendben van. Most indulok majd tovább a kivizsgálásokra.

Sajnos a rendszeres menstruáció közel sem jelenti a peteérést. Én minden hónapban menstruálok, az elmúlt fél évben egyszer volt pé-m. Kimondták most már a PCO-t. Bromocriptint is szedek, a prolaktinom most rendben van. Most indulok majd tovább a kivizsgálásokra.

Szülés után ha már van menstruációm, lehetek terhes? Van peteérés? 7 hete szültem, nem szoptatok.

Legjobb válasz: igen, méghozzá menstruáció elõtt 2 héttel, tehát nem is tudod, hogy volt már egy peteérésed, csak akkor jössz rá, amikor megjött. ezért kell védekezni. Nálam mind a két szülés után 2 hétig tartott a gyermekágyas idõszak és szülés után 2 hónappal már menstruáltam, tehát 6 héttel szülés után már teherbe eshettem volna, ha nem védekezünk.

igen, méghozzá menstruáció elõtt 2 héttel, tehát nem is tudod, hogy volt már egy peteérésed, csak akkor jössz rá, amikor megjött. ezért kell védekezni. Nálam mind a két szülés után 2 hétig tartott a gyermekágyas idõszak és szülés után 2 hónappal már menstruáltam, tehát 6 héttel szülés után már teherbe eshettem volna, ha nem védekezünk.
szülés után 6héttel már menstruáltam.Szerettünk volna kis korkülönbséggel tesót, de eddig nem jött össze.4hónapja nem szoptatok és most derült ki a menzi ellenére nem volt peteérésem.Egyáltalán nem biztos, hogy van pé-d és teherbe tudsz esni.Kérdés mi a cél?Ha nem szeretnétek babát, akkor természetesen védekezzetek, mert lehet nálad másképpen van.
A kérdező hozzászólása: Hogy derült ki, hogy nem volt peteérésed?
pl.volt tejtermelõdésem szoptatás után 2-3hónappal is.Ezért kezdtem gyanakodni, hogy minden ok-e?A másik dolog, hogy nem lettem egyszerre babás, pedig mind2 gyerekem elsõ hónapban összejött.Akkor kértem a dokit csináljon vérvételt, ultrahangot.A vérvétel rendben lett (prolaktinom nem volt magas) de az uh-on kiderült középidõben is csak kb3-4mm tüszõim vannak.Ez ugye semmi..Szóval adott clostit pé. serkentésére attól az 1 hónapban elapadt a tejem és lett szép peteérésem újra.Remélem most majd összejön a kis tesó.Remélem tudtam segíteni neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos volt:) Szeretnék még egy babát, nem szeretnék nagy kor külömbséget a két gyerek közt. Ezért nem bánnám ha akár most jönne a kistesó, bár tudom, hogy még a szervezetemnek regenerálódni kell .Tejem már nincsen de elõfordul néhány naponta, hogy egy csepp jön ha nagyon nyomkodom, de annyi már rég nem, hogy tudjam szoptatni a babám:(
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy a peteérés serkentõ receptre van?
igen.én õszintén elmondtam, hogy minél elõbb szeretnénk babát, ezért is írta fel.Azt mondta lehet enélkül még pár hónap lett volna mire normálisan visszaáll a szervezetem.Nekem ajánlották a mastodynon cseppet (barátcserje van benne), ami gyógynövényes és szintén segíthet.Nekem sajnos nem volt elegendõ, de talán megpróbálhatnád ezt.Még annyit, hogy én több, mint 9hónapig szoptattam lehet neked sokkal gyorsabban helyreáll a szervezeted mivel nem tudtál sokáig szoptatni.Sok szerencsét!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy, köszönöm a válaszod, és a tippet!:)

Ha elmaradt menstruáció után van egy kis barnázás az a menstruácit jelenti? VAn még remény a babára?

Legjobb válasz: Nekem barnázás után sajnos mindig megjött pár nap múlva. De ez még szerintem nem garantálja azt, hogy ne lehetne baba. Nem egy olyan esetet hallottam, hogy végig terhesség alatt menstruált a nõ. Várj még néhány napot. Ha nem jön meg, tesztelj.

Nekem barnázás után sajnos mindig megjött pár nap múlva. De ez még szerintem nem garantálja azt, hogy ne lehetne baba. Nem egy olyan esetet hallottam, hogy végig terhesség alatt menstruált a nõ. Várj még néhány napot. Ha nem jön meg, tesztelj.
Szia! Ha csak barnázgatnál menzi helyett, akkor még lehet baba. Várj szerintem is pár napot és tesztelj! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat meg a bíztatást! én még reménykedek:)

Ha a menstruációm után, 3 napig védekezés nélkül szeretkezek a barátommal, lehetek terhes? Úgy hallottam hogy van egy időszak amikor nem termékeny a nő, és akkor védekezés nélkül lehet csinálni. Az mikor van?

Legjobb válasz: uuu,te.. ez baromság!! nincs olyan idõszak, amikor a nõ nem fogékony.. ha bejutott a pasi spermája a hüvelyedbe, akkor kezdhetsz izgulni, terhes vagy-e! vagy szedj be gyorsan esemény utáni tabit,sztem. am.meg hülyén csináltad, a menstruáció ALATT van a legkisebb esély arra, h a nõ teherbe esik, nem utána..!!:S

uuu, te.. ez baromság!! nincs olyan idõszak, amikor a nõ nem fogékony.. ha bejutott a pasi spermája a hüvelyedbe, akkor kezdhetsz izgulni, terhes vagy-e! vagy szedj be gyorsan esemény utáni tabit, sztem. am.meg hülyén csináltad, a menstruáció ALATT van a legkisebb esély arra, h a nõ teherbe esik, nem utána..!!:S
Akkor van a legnagyobb valószínûsége. Mert ha belevesszük, hogy a spermium 5-6 napig életképes, akkor kb. pont peteérés idõpontjában vagy. Védekezni mindig kell, mert ovuláció a ciklus bármely napján bekövetkezhet. (Még erõs orgazmus hatására is.) De szerintem ezek igen komoly dolgok, úgyhogy ne ezekre a válaszokra hagyatkozz!
Abban igazad van, hogy 48 óráig életképes a spermium, de ez csak egy átlagos szám, nem lehetetlen, hogy utána is megtermékenyíti a petesejtet. Na de nem okoskodok, mert igaz hogy ilyen közegben dolgozom, de nem nõgyógyász vagyok. Remélem, nem haragszol, nem kioktatni akartalak.
Egészségügyben
Szabad kérdezni mit dolgozol?
Van az öt nap is! (Én ebben dolgozom, ha én nem tudnám, akkor ki?!) De ha nem hiszed, üsd be a keresõbe hogy "megtermékenyítés", és ott utána olvashatsz. De ha ezek után sem hiszed el, hát akkor így jártam. Nekem aztán teljesen mindegy...
Utánanéztem, tényleg rosszul tudtam, maximum 2 nap!
Te nem tudod jól! Igen is, a spermium akár 5 napig is életképes ha bejut a nõi szervezetbe! Nem hiszed? Nézz utána!!!
Ezt ki mondta neked barátom, hogy a spermium 5-6napig életképes?Jó nagy tévedés! Akkor vázolnám a szitut: Az átlagos nõi ciklus 28napos, aminek a közepén van peteérés, azaz 14.napon, ettõl számított +-5nap a legtermékenyebb idõszak.Tény h a menstruáció környéki napok a legbiztonságosabbak, de az sem 100%. Amúgy a sperma a nõi hüvelyben jó esetben 24óráig életképes.Érdekesség, hogy szabad levegõn kb 1 óráig, ha nem sérül meg.
Na már én is hülyeséget írok! (Hát hiába! A kapkodás...) Nem 48 óráig életképes, hanem 48 óráig termékenyítõképes... Szóval ebben van igazad.

A menstruáció alatti terhességnek van jele? és ha van mik?

Legjobb válasz: Hogy nincs menstruáció?

Hogy nincs menstruáció?
Menstruáció alatti terhesség? Fuss neki még egyszer... :)
terhesség alatt, ha már van vérzés az baj ha meg darabos, akkor már mindegy N

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!