Találatok a következő kifejezésre: Ha van igazolványunk, milyen kedvezményekben (1 db)

Ha van magyar igazolványunk, milyen kedvezményekben részesülhetünk a magyarországi tartózkodásunk alatt (szülők és gyermekek)?

Legjobb válasz: Röviden: szinte semmiben... Sajnos. Maximum kicsit olcsóbban mehetsz az állatkertbe. Bár azt hiszem, ha legalább 3 gyerekkel utazol, akkor a Máv ad valamilyen kedvezményt.

Röviden: szinte semmiben... Sajnos. Maximum kicsit olcsóbban mehetsz az állatkertbe. Bár azt hiszem, ha legalább 3 gyerekkel utazol, akkor a Máv ad valamilyen kedvezményt.
Az EU nem is engedi, hogy valki különbséget tegyen túrista és nem túrista között. Inkább úgy lehet belõle elõnyöd, hogy ismered a nyelvet és nem tudnak becsapni.
Jobb ha nem is mutogatod azt az igazolványt, mert még turistának néznek, és átvernek mindenütt!
A MÁV évente kétszer 90%-os kedvezményt ad az országon belüli utazásra egy meghatározott viszonylaton, amit az állomáson be is pecsételnek. Ezen kívül kedvezményes belépõt lehet váltani (szintén évente kétszer) bizonyos múzeumokba, gyógyfürdõkbe, fesztiválokra. Ezt onnan tudom, hogy egy határon túli ismerõsöm folyamatosan ezekre a kedvezményekre utazik, és olyan helyekre jut be pofátlanul olcsón, ahová nekem magyar állampolgárként sokkal többe kerül a jegy.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szegeden vagy környékén hol vannak ilyen helyek?

Aránylag jól megközelíthető üres mezőket, aratókat keresek Szegedhez minél közelebb, vagy Szegeden.
Tehát olyan "semmilyen", homogén környezetet.
Elvileg Újszegeden is vannak ilyesmik, de fogalmam sincs azon belül is merre induljak... :(

Továbbá még a romos épületek is érdekelnének, nagyjából csak a volt Vigadót tudom.

Modellfotózási helyszínként kellenének (nem pornó!!! :D)

Nem annyira ismerem Szegedet, nem rég költöztem ide, ezért is kérném a segítségeteket ilyen téren! :)

2

Hazai wellness szállodákról szeretnék véleményeket, tippeket, hova érdemes menni, ami árban is barátságos?

1

Sopronban milyen boltok, üzletek vannak a belvrosban? /divat/ H&m New yorker vagy ilyesmiket ne is keressek? Valami jó hely/akár vendéglátó/?

3

Melyik megoldás az olcsóbb?

Komáromból Tatabányára munkába járni.Busz?Vonat?autó? Ha dolgozom nincs kedvezmény? Tatabányai állomástól a Jókai utcába jár helyi járat?Koszike

3

Szalajka-völgy túrázható most?

Két hét múlva megyünk arra, ha az idő engedi, elmennénk oda is. Akik arra laknak, tőlük kérdezném, minden rendben most a Szalajka völggyel? Érdemes megnézni? Mert volt már kiszáradás meg magas vízállás is a hírekben.

2

Hogy is van ez vonatjegy vásárláskor?

Elnézést, ha kicsit értetlen vagyok, de nem túl gyakran vonatozok és az is csak sima menetjegyes út :) Most azonban 33%-os kedvezménnyel utaznék, a vonat pótjegy köteles. Amit az elvira.hu-n ír jegyárnak az ugye a teljes összeg szóval a menetjegy és a pótjegy együtt? A jegypénztárnál külön kell kérni a pótjegyet vagy hogy működik ez? :)

2

Magyarország-Szlovákia határon van határellenőrzés?

A suliba van színjátszó szakkör és az csoporttal meghívtak minket Szlovákiába hogy adjuk elő a színdarabot. A rendezőnk szerint mindefélle képpen kell személyi vagy útlevél. Nekem viszont jelenleg egyik sincs, mivel a jelenlegi személyim le van járva, és 1 hét alatt tuti nem lesz kész, útlevelem pedig nincs. Viszont mindenki azt mondja h NINCS ellenőrzés, de a rendezőnk szerint mindenféle képpen van... Ha van, igazolhatom magam valami mással is?

3

Hogy lehet eljutni Déli pályaudvárról Ferihegyre tömegközlekedéssel, metró nélkül?

Nagy bőröndjeim lesznek, és a metró mozgólépcsőjén kicsit problémás lenne őket cipelni...

8

A kiskunlacházai volt szovjet laktanya bejárható terület?

szívesen szétnéznék arra, tetszenek a szellemvárosok de be lehet oda menni vagy elzárt terület?

0

Jelenleg (2013 ősze) a Parlament és a Budai vár épületét állványzat borítja?

Úgy hallottam, hogy most nem érdemes megnézni, mert javítás alatt van.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!