Találatok a következő kifejezésre: Ha van igazolványunk, milyen (7 db)

Ha még nincs új diákom és csak egy lapom van akkor milyen számot írjak rá a bérletre? OM azonosító v. személy igazolvány szám?

Legjobb válasz: OM azonosító. Személyit ne, mert annak a száma nincs rajta az igazoló lapon.

OM azonosító. Személyit ne, mert annak a száma nincs rajta az igazoló lapon.
De ha van diákod az elõzõ tanévbõl, az október 31-ig érvényes.
A kérdező hozzászólása: mit kell még vinni? és utána az okmányirodába?
A vizsgaigazolás kiadásához személyi, lakcím, meg az elsõsegély kell, meg talán a vizsga lap is... Inkább legyen nálad minthogy azért ne adják ki. Az okmányirodába meg amit kaptál vizsga igazolás.
A kérdező hozzászólása: orvosi igazolás kell az okmányirodába?
igen, okmányirodában kérik el az orvosit + személyi; lakcím
Személyi, lakcím, meg elsõsegélyes papír kellett nekem két hónapja Pécsett. Ott visszaadták az eredeti orvosi igazolást is, igaz megvolt a másolat nálam. Okmányirodába azok kellenek.

Ha van magyar igazolványunk, milyen kedvezményekben részesülhetünk a magyarországi tartózkodásunk alatt (szülők és gyermekek)?

Legjobb válasz: Röviden: szinte semmiben... Sajnos. Maximum kicsit olcsóbban mehetsz az állatkertbe. Bár azt hiszem, ha legalább 3 gyerekkel utazol, akkor a Máv ad valamilyen kedvezményt.

Röviden: szinte semmiben... Sajnos. Maximum kicsit olcsóbban mehetsz az állatkertbe. Bár azt hiszem, ha legalább 3 gyerekkel utazol, akkor a Máv ad valamilyen kedvezményt.
Az EU nem is engedi, hogy valki különbséget tegyen túrista és nem túrista között. Inkább úgy lehet belõle elõnyöd, hogy ismered a nyelvet és nem tudnak becsapni.
Jobb ha nem is mutogatod azt az igazolványt, mert még turistának néznek, és átvernek mindenütt!
A MÁV évente kétszer 90%-os kedvezményt ad az országon belüli utazásra egy meghatározott viszonylaton, amit az állomáson be is pecsételnek. Ezen kívül kedvezményes belépõt lehet váltani (szintén évente kétszer) bizonyos múzeumokba, gyógyfürdõkbe, fesztiválokra. Ezt onnan tudom, hogy egy határon túli ismerõsöm folyamatosan ezekre a kedvezményekre utazik, és olyan helyekre jut be pofátlanul olcsón, ahová nekem magyar állampolgárként sokkal többe kerül a jegy.


Jelenleg gyesen vagyok, tehát van főállásom, emellett ki szeretném váltani a vállalkozói igazolványt egy másodálláshoz. Milyen költségei vannak, milyen járulékokat és mennyit kell fizetnem ha minimálbérre jelentem le magam?

Legjobb válasz: Másodállású vállalkozó igazolvány 10000 ft volt 1-2 éve, most nem tudom pontosan mennyi. Költségekbõl a különbözetet kell fizetni.

Másodállású vállalkozó igazolvány 10000 ft volt 1-2 éve, most nem tudom pontosan mennyi. Költségekbõl a különbözetet kell fizetni.
Erõs gyomorra. Hányinger lett ez az ország!
az elsõ 30 napban talán semmire (csak, hogy igazolod a 30nap kezdetét?), ha van 1 bejelentett külföldi lakcímed akkor az a tuti. Most látom, hogy itt van a bejelentett lakcímed, az viszont elég necces mert egybõl rád fogják, hogy te is csaló vagy. Persze a határ átlépésnél semmilyen papír nem kell, mert ha Schengeni országból jössz akkor megállás nélkül átgurulsz, de ha elkap 1 túlbuzgó körzeti meghízott akkor véged...
Ha az eu-ból jössz és a te neveden van az autó akkor senkinek semmi köze hozzá milyen autóval jössz.Ha viszont eu-n kivül és az autó nincs a neveden érdemes egy kölcsönadásit csinálni az autóról igy nem kötnek beléd vagy ha bérelt autóval jössz a cég automatikusan kitölt ilyet.
Talán a rendõr nem tudja, hogy a lakcímkártyád érvénytelen. Vagy igen?
A kérdező hozzászólása: Nem rólam van szó.
A kérdező hozzászólása: Tényleg érdekelne a dolog, mert az érvénytelen lakcímkártya használata miatt örökös zaklatásnak van kitéve a családom... Az illetõt örökösen nálunk keresik számla nem adása, elõleg elsikkasztása, lopás stb. miat... Sajnos az illetõ valódi tartózkodási helyét nem tudom, de a kérdésemben leírt infók a papírjairól igazak :( Azt szeretném tudni, mit tehetnék ez ellen, és ha semmit, akkor lebukhat-e valahogy (következmények), mert ez nem állapot. Természetesen nem hiszik el, hogy fogalmunk sincs hol van :(
talán bejelentkezett legálisan a lakásotokba, és nem is tudjátok, hogy õ egy illegális bejelentkezõ. azt hiszem, ilyen kényszerkijelentéssel meg lehet oldani a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Már nincs bejelentve hozzánk, fiktívvé nyilváníttattam a lakóhelyét, csak nem adja le a lakcímkártyáját, és nem íratja át az okmányait:( Ha lakcím kell valahová, a mi címünket adja meg. Sajnos azt senki nem tudhatja, hogy nem érvényesek az adatai... Sajnos tehetetlen vagyok...

Egy gyors kérdés, Londonba elég a személy igazolvány vagy csináltatnom kell Új útlevelet ha lejárt? Másfél éves kisgyereknek milyen papírra van szüksége utazáshoz?

Legjobb válasz: Elég a személyi. Múltkor a 10-11 éves gyerekek mentek személyivel Német országba. Úgy hogy sztm elég

Elég a személyi. Múltkor a 10-11 éves gyerekek mentek személyivel Német országba. Úgy hogy sztm elég
Nem árt útlevél.Az angolok elég hülyék ilyen téren
Elég a személyi, én már többször voltam és nem volt semmi gondom. Csak emiatt ne csináltass új útlevelet.
Mi mikor átkeltünk komppal, csak és kizárólag útlevelet fogadtak el. 13-14 évesek, plusz pár felnõtt volt a buszon.
Én eddig 4x voltam Londonban és mind a 4 alkalommal újfajta (kártyás) személyivel a zsebemben. Senkinek egy szava nem volt, elfogadták. Úgyhogy természetesen elég, ha újfajta személyid van. A régit sajnos nem fogadják el.
A régit is el kell fogadniuk, de praktikusabb a kártyás.
A régit nem fogadják el. Már csak azért sem, mert totálisan magyar nyelvû az egész. Az angolok meg néznek majd, mint a lukinyúl, hogy ezmiez..? Szóval a régi biztosan nem jó. Új kell, vagy útlevél.
Ha a régi biztosan nem jó, akkor vajon anyámnak miért fogadták el?
1 hete jöttem haza Angliából. Kompoltam is. Elég volt a kártyás személyi. Útlevelem nincs (a régi is le van járva). Beengedtek, nem görénykedtek. Visszafelé meg szó szerint szärtak rá. Szóval elég, nyugi! :) Jah és nálunk is voltak gyerekek, nekik is elég volt a személyi. Max az igazolást kérhetik el, ha nem a saját szülõjével utazik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!