Találatok a következő kifejezésre: Ha van igazolványunk, (57 db)

Ha van velem 3 gyerek, abból kettőnek van arcképes igazolványa akkor utazhatok 90%-sal a vonaton?

Legjobb válasz: itt a nagycsaládos kedvezmény is az üzletszabályzatbol. lehet mazsolázgatni! 2.2. NAGYCSALÁDOSOK UTAZÁSI KEDVEZMÉNYE 2.2.1. Kedvezmény A három vagy annál több saját gyermekkel együtt utazó család tagjai (szülõk és gyerekek) korlátlan számú 90%-os mérséklésû kedvezményes árú menetjegy váltására jogosultak. 2.2.2. Igényjogosultság A kedvezményre való jogosultság szempontjából a család tagja  a szülõ (szülõk),  a 18 éven aluli gyermek,  a 26 éven aluli gyermek, ha a nappali képzésben résztvevõ tanulók, hallgatók érvényes diákigazolványával rendelkezik,  életkortól függetlenül az a gyermek, aki után magasabb összegû családi pótlék jár, és ezt a kifizetõhely igazolja. 2.2.3. Szülõk nélkül utazó gyermekek igényjogosultsága A nagycsaládosok utazási kedvezményét igénybe veheti legalább négy, szülõ nélkül utazó, ugyanabba a családba tartozó gyermek, ha az együtt utazó gyermekek közül legalább három megfelel az alábbi feltételek valamelyikének:  18 éven aluli,  26 éven aluli, és a a nappali képzésben résztvevõ tanulók, hallgatók érvényes diákigazolványával rendelkezik,  magasabb összegû családi pótlékra jogosult, és ezt a kifizetõhely igazolja. 34 2.2.4. Igényjogosultság igazolása A vasúti társaság a családhoz való tartozás igazolására a megfelelõ okmányokat (gyámolt, nevelt gyermeknél a gyám kijelölését, illetve a nevelésbe adásra vonatkozó iratokat) fogadja el. Az életkort – ha szükséges – személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal kell igazolni. 2.2.5. Állami gondozottak kedvezménye Igénybe veheti a kedvezményt - a gyermekközpont által az utazás napjára kiállított utas lista alapján - az állami gondozott gyermekeket ellátó gyermekközpontban nevelt gyermekek legalább 3 fõs csoportja és az õket kísérõ egy vagy kettõ nevelõ. 10-nél több gyermek együttes utazása esetén az 5.3. pont szerinti csoportos kedvezmény is igénybe vehetõ. 2.2.6. Nagyobb kedvezmény A nagyobb kedvezményt igénybevevõ gyermekek beleszámítanak a kedvezményre jogosító létszámba. forrás: http://www.mav-start.hu/res/mAv-start_dijszabas_100601.pdf (34.oldal) hiv a vasut, vár a MÁV! :D

itt a nagycsaládos kedvezmény is az üzletszabályzatbol. lehet mazsolázgatni! 2.2. NAGYCSALÁDOSOK UTAZÁSI KEDVEZMÉNYE 2.2.1. Kedvezmény A három vagy annál több saját gyermekkel együtt utazó család tagjai (szülõk és gyerekek) korlátlan számú 90%-os mérséklésû kedvezményes árú menetjegy váltására jogosultak. 2.2.2. Igényjogosultság A kedvezményre való jogosultság szempontjából a család tagja  a szülõ (szülõk),  a 18 éven aluli gyermek,  a 26 éven aluli gyermek, ha a nappali képzésben résztvevõ tanulók, hallgatók érvényes diákigazolványával rendelkezik,  életkortól függetlenül az a gyermek, aki után magasabb összegû családi pótlék jár, és ezt a kifizetõhely igazolja. 2.2.3. Szülõk nélkül utazó gyermekek igényjogosultsága A nagycsaládosok utazási kedvezményét igénybe veheti legalább négy, szülõ nélkül utazó, ugyanabba a családba tartozó gyermek, ha az együtt utazó gyermekek közül legalább három megfelel az alábbi feltételek valamelyikének:  18 éven aluli,  26 éven aluli, és a a nappali képzésben résztvevõ tanulók, hallgatók érvényes diákigazolványával rendelkezik,  magasabb összegû családi pótlékra jogosult, és ezt a kifizetõhely igazolja. 34 2.2.4. Igényjogosultság igazolása A vasúti társaság a családhoz való tartozás igazolására a megfelelõ okmányokat (gyámolt, nevelt gyermeknél a gyám kijelölését, illetve a nevelésbe adásra vonatkozó iratokat) fogadja el. Az életkort – ha szükséges – személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal kell igazolni. 2.2.5. Állami gondozottak kedvezménye Igénybe veheti a kedvezményt - a gyermekközpont által az utazás napjára kiállított utas lista alapján - az állami gondozott gyermekeket ellátó gyermekközpontban nevelt gyermekek legalább 3 fõs csoportja és az õket kísérõ egy vagy kettõ nevelõ. 10-nél több gyermek együttes utazása esetén az 5.3. pont szerinti csoportos kedvezmény is igénybe vehetõ. 2.2.6. Nagyobb kedvezmény A nagyobb kedvezményt igénybevevõ gyermekek beleszámítanak a kedvezményre jogosító létszámba. forrás: http://www.mav-start.hu/res/mAv-start_dijszabas_100601.pdf (34.oldal) hiv a vasut, vár a MÁV! :D
Ahoj! Az elõzõ válasszal nem tudok egyetérteni. Nagycsaládos kedvezmény 3 gyermekre jár és nem 5 utasra. Természetesen, a kérdések elkerülése érdekében az lenne a legjobb, hogyha minden gyermeknél lenne igazolvány arról, hogy a szülõhöz tartoznak, de ha kettõnél van, és csak a harmadiknak hiányzik, de láthatóan a szülõhöz tartozik, akkor nem szoktak belõle problémázni, de hivatalosan ez nem szabályos.
Nem. Mert a Nagycsaládos kedvezmény(arra gondoltál ugye??) 5 fõre van 2 felbõtt és 3 gyerek. Tehát 5 jegyet kapsz 90%-kal.
Hát az elõzõvel nem lehet egyetérteni. A kedvezmény 3 gyerek és 1 vagy 2 felnõttre vonatkozik, tehát együttesen mindig 4-5 jegyet adnak ki. Viszont ami megint nem igaz: nem kell tudni igazolni, hogy a gyerekek a sajátok. Pontosabban szabály szerint kellene, de a kalauzoknak úgy tanítják, hogy meg ne kérdezze!! Ugyanis lehet, hogy az a 3 gyerek azonos anyától, de 3 külön apától van, és véletlenül az apa úgy felkapja a vizet, hogy ledobja a vonatról. Sajnos volt már ilyen eset. Viszont ráadásul a kérdésben az szerepelt, hogy kettõ gyereknek arcképes igazolványa van, innentõl csak 1-nek és a szülõnek kell jegy. Azt meg nem kap 90%-os kedvezményre.
basszus, ezért olyan drágák a jegyek, mert a fél ország mindenféle kedvezményekkel utazik...

Mi kell ahoz, hogy 90% os igazolványom legyen a buszra és a vonatra? És meddig lehet igénybe venni ha van?

Legjobb válasz: Ez nem igazolvány, hanem egy boríték méretû utalvány, amit a Nyugdíjfolyósító küld. Van rajta 18 karika, ebbõl kettõ 90%-os kör, a többibõl viszont kettõt kell pecsételni a 90%os kedvezmény igénybevételére, ja, és ez 1 évre szól. Én az árvasági nyugdíjhoz kapom, mert félárva vagyok. Szerintem ilyen feltételekkel neked sem kellene. Egyébként még tartós betegségre (pl. tesi/ szellemi fogyaték), hátrányos helyzetre is adnak.

Ez nem igazolvány, hanem egy boríték méretû utalvány, amit a Nyugdíjfolyósító küld. Van rajta 18 karika, ebbõl kettõ 90%-os kör, a többibõl viszont kettõt kell pecsételni a 90%os kedvezmény igénybevételére, ja, és ez 1 évre szól. Én az árvasági nyugdíjhoz kapom, mert félárva vagyok. Szerintem ilyen feltételekkel neked sem kellene. Egyébként még tartós betegségre (pl. tesi/ szellemi fogyaték), hátrányos helyzetre is adnak.
A kérdező hozzászólása: Hátrányos helyzet? Mit értesz ez alatt? Szülõk válása például?
Ne keverjük a kettõt: igaz, hogy van olyan utalvány is, amit a nyugdíjfolyósító ad ki, de van egy másik fajta igazolvány is, amit a MÁK ad ki. Az elõbbinek azok a feltételei, amit az elsõ válaszoló is írt, tehát korlátozott számú utazásra érvényes, és csak helyközi/távolsági viszonylatban. Azok kapnak ilyet, akik valamilyen nyugdíj-jellegû folyósítást kapnak. Az utóbbi viszont - amit "tartós betegségre (pl. tesi/ szellemi fogyaték), hátrányos helyzetre" adnak - arcképes, korlátlan számú utazásra jogosít 90%-os kedvezménnyel helyi/távolsági viszonylatban, és ingyenesen igénybe vehetõ vele a helyi (városi) közlekedés. Szülõk válása önmagában természetesen nem indok ilyen igazolványok kiadására, szépen is néznénk ki, minden második ember ingyen utazna.
(Így is túl sokan kapnak MÁK-os igazolványt...)
És ne haragudj, hogy megkérdezem, de egyáltalán honnan jön egy ilyen kérdés? Kb. mintha megkérdezném, hogy mi kell ahhoz, hogy ingyen kapjam a kenyeret a boltban.

Ha van egy bejelentett részmunkaidős főállás, és rugalmas részmunkaidőben volna lehetőség mellékállást vállalni, de csak vállalkozói igazolvánnyal, különbözik valamiben vállalkozói dolgokat tekintve attól, ha valakinek a fő tevékenysége vállalkozás?

Vonz is a dolog, de hogy meddig csinálnám, attól függ, hogy a bejelentett alkalmazottira kapok-e és ha igen, milyen formában meghosszabbítást. Az biztos, hogy most az önmagában nem sok fizetést tekintve, jó lenne mellé valami addig a durván még 2 hónapig, míg kiderül, és ez a rugalmas plusz arra lenne jó igazából, csak lesz egy diplomám, és nem azon a területen, amiben a rugalmas mellékállást felajánlották, és ha már kiváltanám a vállalkozóit, akkor a tanultakra inkább. Nem tudom, más-e és ha igen, mennyiben más úgy kiváltani, ha f?állás mellé, mint eleve f?tevékenységként. Ha nincs különbség, akkor meg inkább visszamondanám most ezt a lehet?séget, mert csalni meg nem akarok.

Legjobb válasz: Ha szerencséd van, akkor kijössz 0-ra. Mivel a részmunkaidõs fizetésedet gyakorlatilag elviszi a vállalkozásnál fizetendõ járulék. Szóval csak akkor vágj bele, ha nem nagy gáz, ha nem lesz 1-2 hónapig jövedelmed, amíg beindul a dolog.

Ha szerencséd van, akkor kijössz 0-ra. Mivel a részmunkaidõs fizetésedet gyakorlatilag elviszi a vállalkozásnál fizetendõ járulék. Szóval csak akkor vágj bele, ha nem nagy gáz, ha nem lesz 1-2 hónapig jövedelmed, amíg beindul a dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Azt a nem vállalkozóit szeretném, ha meghosszabbítanák és átvennének teljes munkaidõre, mert az lenne a fontosabb, meg szeretek ott lenni, életem eddigi legjobb légkörû munkahelye, és mázlim volt, hogy találtam, mert sehol nem hirdették meg, csak írtam nekik, hogy ha tudnak valamit, segítsenek, mert nem találok munkát, és így lett. Csak míg nem vesznek át teljes munkaidõre, addig a fizetés is korlátozott (kölcsönzõn keresztül alkalmaznak most még, annak meg fix kerete van). Viszont ha átvesznek, nem tudnék mellette mást is csinálni. Szóval emiatt merült fel a kérdés, hogy érdemes lenne-e arra a (remélem) rövid idõre, míg kiderül, mi lesz a fix helyen. De akkor nem. Még megkérdezem, van-e más lehetõség, mert az a pénzkiesés nekem nem nulla lenne, hanem mínusz.


Ha van időpontom új személyi igazolvány igénylésére, akkor attól fogva mennyi idő mire megkapom?

személyi igazolvány

Legjobb válasz: Amennyi annak, akinek nincs idõpontja, mert nem azon múlik. Az idõponttal annyi elõnyöd van, hogy nem állsz jó eséllyel sokat sorba, csak bemész és már csinálják is. 1-2 hét múlva küldik ki.

Amennyi annak, akinek nincs idõpontja, mert nem azon múlik. Az idõponttal annyi elõnyöd van, hogy nem állsz jó eséllyel sokat sorba, csak bemész és már csinálják is. 1-2 hét múlva küldik ki.
1-2 hét de jó is lenne. Mostanában 3-4 hét, de biztos van ellenpélda.
Igen, 3-4 hét most az okmányok kiállítási ideje. Volt, mikor gyorsabban ment, most a sok útlevél miatt valószínûleg kicsit lelassultak.
2-3hónapja csináltattam azt mondta az ügyintézõ 2-4 hét múlt héten meg is kaptam
Én is most csináltattam múlt hónapban. Pontosan 3 hétre rá postázták ki.
2-3 hét. Aki ennél hosszabb idõ alatt kapja meg, ott valami egyedi galiba volt. A nyár sehol sem egyszerû, az tény.

Ha szeretnék egy apartman házat üzemeltetni, mit kell hozzá tennem (a ház már áll)? Vállalkozói igazolvány stb? Ha van valakinek tapasztalata, kérem, írja meg!

Legjobb válasz: Amenyiben sikeresen szeretnéd üzemeltetni, akkor a legjobb ha konzultálsz egy könyvelõ, szállodaipari menedzser, marketing szakemberekkel. Készits üzleti tervet, pályázz, csinálj KFT-t Minden képpen alkalmazz szakembert. Minimum tanácsadó szinten. Drága de megéri, mert szinte biztos, hogy befuttatja a helyet.

Amenyiben sikeresen szeretnéd üzemeltetni, akkor a legjobb ha konzultálsz egy könyvelõ, szállodaipari menedzser, marketing szakemberekkel. Készits üzleti tervet, pályázz, csinálj KFT-t Minden képpen alkalmazz szakembert. Minimum tanácsadó szinten. Drága de megéri, mert szinte biztos, hogy befuttatja a helyet.

Ha van adó tartozásom (egyéni vállalkozói által), és megkérem részletre, és meg is kapom, akkor leadhatom a vállalkozói igazolványt?

Van kb. 200ezer forint tartozásom, és állítólag addig nem adhatom le a vállalkozói igazolványomat, amíg az nincs kirendezve. Ha megkérném részletre (egyben sose fogom tudni kifizetni), akkor leadhatom. Nem használom már egyáltalán, már csak ny?g a bevallások miatt is.

Legjobb válasz: 700 ezres adótartozással együtt adtam le, míg egy volt munkatársam közel 1,5 millió forintnyival. Úgyhogy lel het adni tartozással együtt, hogy ne halmozódjon tovább. És utána kezdték a fizu 33%-át vonni a volt munkatársamtól annak rendezésére, mert nem kapott méltányosságot. Nekem meg eltöröltek 500 ezernyit, és majd, ha végre találok munkát, akkor nekem is vonni fognak 33%-ot, hogy rendezõdjön a tartozásom. 29N

700 ezres adótartozással együtt adtam le, míg egy volt munkatársam közel 1, 5 millió forintnyival. Úgyhogy lel het adni tartozással együtt, hogy ne halmozódjon tovább. És utána kezdték a fizu 33%-át vonni a volt munkatársamtól annak rendezésére, mert nem kapott méltányosságot. Nekem meg eltöröltek 500 ezernyit, és majd, ha végre találok munkát, akkor nekem is vonni fognak 33%-ot, hogy rendezõdjön a tartozásom. 29N
A vállalkozóit bármikor vissza-adhatod! A "Fizetési könnyûtés iránti kérelmet" pedig majd akkor add be, amikor az apeh a végrehajtást megkezdte, ugyanis végrehajtás alá nem vont tartozásra fizetési könnyûtés iránti kérelmet nem lehet beadni. Tehát: minél elõbb bezárod a vállalkozásodat (jól gondolod), annál kevesebb további tartozás rakódik rá. Majd ha jön a levél, vagy a letiltás a tartozás behajtására, akkor pedig kérvényezed az elengedést, vagy a részletfizetést. Amikor a vállalkozóit vissza-adtad, akkor már mehetsz a Munkaügyi Központba regisztráltatni magad, annál nagyobb az esélyed egy új munkahelyre.
A kérdező hozzászólása: A munkahelyemre már megküldték a fizetési letiltást, de mivel táppénzen voltam kismamaként, ezért nem tudták mibõl letiltani. Most tgyáson vagyok, ugye abból se tudják vonni. Ezért gondoltam, hogy megkérem havi x összegre, fizetgetem, és egyszer majd elfogy. Nem értem miért mondta anno a könyvelõ azt, hogy addig nem tudom leadni. Már akkor vagy 1-2éve leadtam volna....

Közgyógy ellátásra magánrendelésen is felírhatnak nekem gyógyszert, ha van közgyógyellátási igazolványom vagy magánorvos nem írhat fel közgyógyra?

Legjobb válasz: Ha szakorvoshos, mész, olyan magánorvoshoz, akkor igen, a közgyógyra, fel lehet írni.de csak szakorvos.

Ha szakorvoshos, mész, olyan magánorvoshoz, akkor igen, a közgyógyra, fel lehet írni.de csak szakorvos.

Ha van magyar igazolványunk, milyen kedvezményekben részesülhetünk a magyarországi tartózkodásunk alatt (szülők és gyermekek)?

Legjobb válasz: Röviden: szinte semmiben... Sajnos. Maximum kicsit olcsóbban mehetsz az állatkertbe. Bár azt hiszem, ha legalább 3 gyerekkel utazol, akkor a Máv ad valamilyen kedvezményt.

Röviden: szinte semmiben... Sajnos. Maximum kicsit olcsóbban mehetsz az állatkertbe. Bár azt hiszem, ha legalább 3 gyerekkel utazol, akkor a Máv ad valamilyen kedvezményt.
Az EU nem is engedi, hogy valki különbséget tegyen túrista és nem túrista között. Inkább úgy lehet belõle elõnyöd, hogy ismered a nyelvet és nem tudnak becsapni.
Jobb ha nem is mutogatod azt az igazolványt, mert még turistának néznek, és átvernek mindenütt!
A MÁV évente kétszer 90%-os kedvezményt ad az országon belüli utazásra egy meghatározott viszonylaton, amit az állomáson be is pecsételnek. Ezen kívül kedvezményes belépõt lehet váltani (szintén évente kétszer) bizonyos múzeumokba, gyógyfürdõkbe, fesztiválokra. Ezt onnan tudom, hogy egy határon túli ismerõsöm folyamatosan ezekre a kedvezményekre utazik, és olyan helyekre jut be pofátlanul olcsón, ahová nekem magyar állampolgárként sokkal többe kerül a jegy.

Mi a külömbség a szakképző és a szakközép iskola között? És az jó pont ha van nemzetközi elsősegélynyújtőként igazolványom? Hogy elvégeztem?

A felvételinél vagy amikor jelentkezek az valamien mentség lehett hogy iskolát váltottam 2x ebben az évben és más városba költöztünk?

Legjobb válasz: Mivel lehet jjó pontokat szerezni ? Lenne valaki aki privátba megirja az evvel kapcsolatos többi kérdésemre a válszt? (Lehetõleg lány legyen ) Elõre is köszi 14/L

A kérdező hozzászólása: Mivel lehet jjó pontokat szerezni ? Lenne valaki aki privátba megirja az evvel kapcsolatos többi kérdésemre a válszt? (Lehetõleg lány legyen ) Elõre is köszi 14/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ !
Szakiskola végén kapsz egy szakmát, érettségit viszont nem. A szakközépiskolában kapsz érettségit, de mindemellett tanulsz szakmai tárgyakat. Szakmát ez automatikusan nem ad, csak ha utána maradsz még ott érettségi utáni képzésen.
viszont szakiskola után két év alatt szerezhetsz érettségit


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!