Találatok a következő kifejezésre: Ha van igény szerint (8 db)

Az én babám is többet van cicin, de vizet nem adok neki.
Anyatejes babának felesleges vizet adni, mert az anyatej mindent "tud", szomjoltó is.
(fili) Amit felépít az anyatej védelmi anyagokat bélfalakra, emésztõ rendszerre te szépen lemosod a vizzel. 9 hónapos a babánk és még egy csepp vizet sem kapott. Nyáron egyszer próbáltuk és kiköpte. Ez a természet rendje. Ez az anyatej csodája ott van benne minden amire a babának szüksége van.
Mostmár azért, mert hozzászoktattad a vízhez.
Ne adj neki vizet, mert felesleges az anyatejben minden megvan ami neki szomjoltasra kell. ha pedig igeny szerint szoptatod O ugyis annyit szopizik amennyi neki kell, a vizet meg issza mert adod neki.. nincs semmi baj rarakni a mellre a babat amennyiszer csak akarja, ha ehes vagy szomjas hidd el jelezni fogja ugyis!
Mert meleg van. Sok folyadékra van szüksége.

Mi a jobb a babámnak (nem nekem! ), ha igény szerint szoptatok, velem alszik, sokat van a kezemben (hasfájós), vagy pedig ha napirendet próbálok tartani, és hagyom sírni?

Bevallom, én az el?bbi szerint cselekszem, de már teljes káosz van a fejemben, hogy így csak elrontom. 4 hetes a babám.

Legjobb válasz: nekem 4 hónapos a kisfiam, én nem értek eggyet az igény szerinti szoptatással, de a 3 órát se várjuk meg, 2-2,5 óránként eszik, sokat van kézben, nem alszik velünk,nekünk igy jó, de te tudod igazán hogy mi jó, szerintem az a jó elv amit egyszer olvastam, nem nekünk kell igazodni a babához hanem a babának kell felvenni a család ritmusát, még mielõtt megkveznétek,nincs elhanyagolva a pici, soha nem hagytuk sirni, és ha szükség volt rá akkor egész nap cipeltem, de meg kell tanulni hogy amilyen családba született, ott mi hogy mükdik, és igenis megtanulja, nem csak kis sirógépek, sokkal több eszük van mint sokan gondolnák, azért mert az igényszerinti szoptatás ma nagyon trendi nem biztos hogy mindenkinek beválik. a kisfiam nem sír , végigalussza az éjszakát, és szépen hízik igy is. egy boldog kisfiu anyukája

nekem 4 hónapos a kisfiam, én nem értek eggyet az igény szerinti szoptatással, de a 3 órát se várjuk meg, 2-2, 5 óránként eszik, sokat van kézben, nem alszik velünk, nekünk igy jó, de te tudod igazán hogy mi jó, szerintem az a jó elv amit egyszer olvastam, nem nekünk kell igazodni a babához hanem a babának kell felvenni a család ritmusát, még mielõtt megkveznétek, nincs elhanyagolva a pici, soha nem hagytuk sirni, és ha szükség volt rá akkor egész nap cipeltem, de meg kell tanulni hogy amilyen családba született, ott mi hogy mükdik, és igenis megtanulja, nem csak kis sirógépek, sokkal több eszük van mint sokan gondolnák, azért mert az igényszerinti szoptatás ma nagyon trendi nem biztos hogy mindenkinek beválik. a kisfiam nem sír , végigalussza az éjszakát, és szépen hízik igy is. egy boldog kisfiu anyukája
Nem rontod el! Fõleg nem ilyen kis korban. Ha bírod és Neked nem teher, akkor Neki így a legjobb. Én is így csináltam, igény szerint szoptattam, sokat volt kézben és lassan (tényleg nagyon lassan), de nálunk is kialakult magától egyfajta rendszer. Mostmár lassan 2 éves a fiam és teljesen kiegyensúlyozott, okos kispasi. Nincs elkényeztetve, nem hisztis (csak amennyire ebben a korban minden gyerek az :) ), nem lóg rajtam, másra is rá tudom bízni, eljátszik egyedül is, és még sorolhatnám, mi mindennel ijeszgettek, de nem úgy lett. Hallgass az ösztöneidre!
Semmi baj nincs az igény szerinti szoptatással.Ha eleget szopik akkor nem éhes csak 2, 5-3 óránként.Én nem nézem az órát mégis 2 hetes korától 3 óránként eszik a babóca ha nincs baja.Éjszaka csak egyszer kel fel enni.Igaz 6 hetes és este 120 millit szopik elalvás elõtt.Hasfájós babának épp elég hogy fájdalmai vannak, nem kell még magára is hagyni.NYugodtan fogd fel, én is azt teszem és nem mézem a kínlódását a kiságyba.A lényeg szerintem a megfelelõ mennyiségû táplálék, akkor õ nagyon hamar beállítja a maga kis napirendjét.Hasfájásra nagyon jó az Espumisan L emulsio, vagy az Infacol.Nekünk sokat segít és imádja a kicsi.
szia szerintem is az elsõt válaszd nekünk is hasfájós volt mindig kézben volt volt olyn hogy egy éjszaka 10-12 alakalommal szoptattam meg, mert csak így nyugodott meg hogy felvettem, amúgy két lányom van mind a kettõ velünk alszik a mai napig eggy szobában, nem a mi ágyunkaban hanem külön de ott vananka kiságyak mellettünk szerintem ez igen jó megoldás, amíg rácsos ágyba aludtak mindig levettük a rácsot vagyis soha nem volt rajta és odahúztuka mi ágyunk mellé(soha nem esett le egyik sem az ágyról)
ahány ház, annyi szokás. én is igény szerint szoptatok és annyi kritikát és dicséretet kaptam, mint soha azelõtt! és rettentõen összekavart az elején + elbizonytalanított, pedig addig teljesen úgy éreztem, hogy teljes az összhang a babámmal.idõ volt, míg megtettem, de mindenkinek szóltunk, hogy maradjanak csöndben, úgyis mindenki azt javasolja, ami neki bevált - ami lehet, hogy nekünk meg pont nem válik be... hallgass az ösztöneidre, bármelyik úton indulsz el ugyanannyira helyes, amennyire helytelen, csak az a kérdés ki melyik oldalon áll. a lényeg a magabiztosság, hogy megtaláljátok egymást a babóddal és jól érezzétek magatokat - te is, mint anya. úgyhogy fel a fejjel és boldog anyaságot!!!! :) )

Miert van az, hogy ha veszek egy novenyt a boltban, ami elso latasra kicsattan az egeszsegrol. Egy-ket het utan ugy osszezuhan, hogy sok esetben tonkre is megy, pedig igenyei szerint gondozom?

Legjobb válasz: 1. mig eljutsz a bolttól a házig megfázik 2. nem tesz jót neki a hirtelen tápváltás stb 3. nem teljesen elégíted ki az igényeit 4. nem birja a virág a ház energiáit. a 4-es magyarázata: anyámnak volt virágai, mindegyik szépen nõtt, az egyik ilyen futónövény volt mindenhova vitt belõle, a növényt már kétszer körbe futatta kb a konyhában. aztán egy nap az összes virág kezdett szépen kokadni, beteg lenni (anyám és apám között feszültség volt késõbb el is váltak) azóta egy növény se marad meg nálunk, pedig abból a növénybõl is hozott vissza ami végig futotta anno a konyhát... mostmár a kaktusz se marad meg. Én kaptam egy cserepes virágot, az is 2 hét után elpusztult.

1. mig eljutsz a bolttól a házig megfázik 2. nem tesz jót neki a hirtelen tápváltás stb 3. nem teljesen elégíted ki az igényeit 4. nem birja a virág a ház energiáit. a 4-es magyarázata: anyámnak volt virágai, mindegyik szépen nõtt, az egyik ilyen futónövény volt mindenhova vitt belõle, a növényt már kétszer körbe futatta kb a konyhában. aztán egy nap az összes virág kezdett szépen kokadni, beteg lenni (anyám és apám között feszültség volt késõbb el is váltak) azóta egy növény se marad meg nálunk, pedig abból a növénybõl is hozott vissza ami végig futotta anno a konyhát... mostmár a kaktusz se marad meg. Én kaptam egy cserepes virágot, az is 2 hét után elpusztult.
A kérdező hozzászólása: Nagyon erdekes megkozelites. En is eszre vettem hogy a novenyek nagyon sok ilyet megereznek. Pl van ket ember aki ugyanugy gondozza, amelyik szeretettel teszi, annal sokkal szebben virul. Viszont a kerdessel kapcsolatban szerintem az a problema, hogy a boltban tul vannak tapozva, igy nagyon megviseli oket a hirtelen valtozas.
a boltiak általában tõzeges földbe vannak ültetve, amiben kb 0 a tápanyag, emiatt igénylik a rendszeres tápozást. Ha hazaviszed, szedj le a gyökerérõl amennyi földet bírsz és ültesd normális, komposztos földbe. ezentúl még lehet probléma az alacsony páratatalom, kevesebb fény...
Azonnal át kell ültetni.
Huzat is lehet az oka.


Ha van aki igény szerint szoptat és beáll a kereslet-kínálat, mitől gyullad be hónapok múltán a melle?

Legjobb válasz: Na igen, a mell meg tud fázni, még alap állapotban is, pláne ha tej is van benne. Az is lehet, hogy valamiért nem volt elég éhes egyik szopinál a baba, maradt benne pangó tej, és az okoz gyulladást. Elõfordulhat.

Na igen, a mell meg tud fázni, még alap állapotban is, pláne ha tej is van benne. Az is lehet, hogy valamiért nem volt elég éhes egyik szopinál a baba, maradt benne pangó tej, és az okoz gyulladást. Elõfordulhat.
Én például hajlamos vagyok a csomókra, ezért igyekszem különbözõ irányokból mellre tenni a babát. Ha csak bölcsõtartásban szopizna, nem ürülne esetleg a hónalj felõli részeken rendesen, ez máris okozhat elzáródást, csomót. És szoktam átmasszírozni is, megelõzésképpen.
Szia !Lehet hogy megfáztak a tejmirigyeid, vagy megütötted, de nem annyira hogy emlékezz rá, de a cicid megviselte.Sõtt az is lehet hogy a babádnak megugrott a kereslete, így többet termel a cicid, és ez gyulladást okoz.
A 2 éves már nem kell szoptatnod! A kicsinek kell legyen elég a tejed. Neki még szükséges, a nagyobb igyon tehéntejet!
Utolsónak:ha helyes technikával szopik, nem lehet érezni a fogait.:) Utolsó elõtti vagy.Én tandem is szoptattam, másfél volt a fiam mikor az öccse született, fél évig tandemszopiztak, semmi gond nem volt, bõven elég volt a tej.
Uramisten, én nem bírnék ki annyi fogat:) De én félnék, hogy nem marad a kicsinek, nem adnék a nagynak.
Ha a kicsit mindig az egyikbõl szoptatod, akkor abban lesz elég tej neki.Én szoptattam ikreket is, 6 hónapig csak anyatejesek voltak, aztán 3 éves korukig szopiztak.
Jól teszed, hogy engeded a nagyot is egy kicsit, hisz lelkileg amúgy is megrászkodtató neki a kistesó. Tedd a kicsit többször mellre, vagy fejjél, így több tejed lesz és elég lesz a picinek. De ha úgy érzed, hogy nem, akkor próbáld a nagyot leszoktatni finoman errõl.
Szerintem elég, én hónapok óta csak egy mellbõl szoptatok. Gondolom elsõre a picúrt szoptatod.
Konyorgom ne most mondja meg .A nagy igy is sokkban van a teso miatt.Nyugodtan szoptassa legalabb most az eljen amig uj az elmeny a pici erkezese miatt, nem fogja megbanni igazi jo tejtestverek lesznek.Persze szabajokat lehet felallitani hogy mikor van szopi O mar megerti.
2 évesen már ne szoptasd a gyereket! A babának kell a tej, a nagynak már nincs rá szüksége. Mondd meg neki, hogy õ már nem kisbaba, mint a tesó.
Szerintem a testverfeltekenyseg elkerulese veget nem baj ha a nagy is kap egy pici tejcsit.Termeszetesen a kicsi legyen elonyben. Szerintem nalunk is igy lesz, szeptemberben szulok 2 eves fiam meg 1x szopizik, ha meglessz a pici biztos egy darabig surubben keri majd, nem baj nekem mindin nagyon sok tejem van.
Szerintem igen a tobblettszopihoz alkalmazkodik a tejtermeles
Ha kicsi es nagy testver is szopizik arra is ervenyes a kereslet kinalat.

Igény szerint szopik pár hetes babám. Van, hogy 1, 5-2 óránként is. Ha nagyobb sétára megyünk, és nem tudom megszoptatni, akkor mi legyen nálam?

- lefejt anyatej (ha éppen van) cumisüvegtároló termoszban?

Legjobb válasz: Ha anyatejes, akkor tápszer semmiképp, sztem babavíz se, attól nem lakik jól. Amúgy meg próbáld meg úgy idõzíteni a sétát, hogy hazaérjetek, mikorra megéhezik. Ez még egy pár hetes csöppségnek nagyon fontos. De gondolj csak bele, otthon is fekve szopik, és semmi baja, csak a büfi ne maradjon el. Én mondjuk soha nem etettem utcán, mindig hazamentünk, vagy ha vásároltunk, akkor megszakítottuk és mentünk a pelenkázó helyiségbe.

Ha anyatejes, akkor tápszer semmiképp, sztem babavíz se, attól nem lakik jól. Amúgy meg próbáld meg úgy idõzíteni a sétát, hogy hazaérjetek, mikorra megéhezik. Ez még egy pár hetes csöppségnek nagyon fontos. De gondolj csak bele, otthon is fekve szopik, és semmi baja, csak a büfi ne maradjon el. Én mondjuk soha nem etettem utcán, mindig hazamentünk, vagy ha vásároltunk, akkor megszakítottuk és mentünk a pelenkázó helyiségbe.
tápszert, vizet semmiképp se, akkor inkább már lefejt anyatej. de valóban legjobb lenne, ha szopiztatni tudnád. én már sok helyen szopiztattam, persze nem a "fõ utcán" és az tapasztaltam, hogy az emberek oda se néztek, szinte észre sem veszik (mindenki a magával van elfoglalva). 2 hónapos baba mamája
Én ha megéhezett megszoptattam, annyi helyen lehet, nem is gondolná az ember.
Mi etetéstõl etetésig mentünk mindig mindenhova az elején. Az én babám is nagyjából 2 óránként evett. Ha mégis nagyon rájött az evés, akkor a kocsi hátsó ülésén szoptattam meg (ha messzebb mentünk, mint a környék). A nyilvános szoptatás nekem nem szimpatikus (akkor se, ha lepontoznak emiatt). Egyébként általában a babák csak otthon éheznek meg gyakrabban, séta közben simán kibírnak több órát. Szerintem ne cumisüvegeztesd, tápit semmiképp, ha van tejed, víz meg nem old meg semmit, ha igazán éhes. Remélem tudtam segíteni, szia!
Én anyatejet viszek a kislányomnak termoszban, aztán cumisüvegbõl megkapja. Muszáj, mert így gyorsabb, a szopizás nálunk minimum 40 perc és ez túl hosszú egy nyilvános helyen. Babavizet én viszek magammal, mert a babám szomjas típus az elsõ perctõl, de a teát nem szereti (szerencsére). Tápszerünk van egy dobozzal vésztartaléknak, de szerencsére nem kellett, mert a frigó tele van tejcsivel. Etetés: én jobban szeretem, ha a karomban van evés közben, mert folyton a szemembe néz és mosolyog. Leülsz a padra és megeteted. De tud hanyatt fekve is cumizni, csak néha tarts szünetet, mert a kislányom hajlamos "belefulladni" a tejbe. És persze utána ugyanúgy büfiztess. Kis idõ után lesz rutinod és nyugodt leszel.

Akik igény szerint szoptatnak van vmi napirendjük? Ha igen, mennyi idő után állt be?

Legjobb válasz: Szia! A kislányom másfél hónaposan állt rá a 3 óránkénti evésre,2 hónapos volt,amikor az éjszakát átaludta 21-6 ig és ekkor álltunk át 4 óránkénti evésre is. Ezt õ alakította így magának:) Mondjuk most 3 hónapos és megint 1,5-2 óránként eszik,és éjszakázunk 3 napja,de most épp jön a foga.

Szia! A kislányom másfél hónaposan állt rá a 3 óránkénti evésre, 2 hónapos volt, amikor az éjszakát átaludta 21-6 ig és ekkor álltunk át 4 óránkénti evésre is. Ezt õ alakította így magának:) Mondjuk most 3 hónapos és megint 1, 5-2 óránként eszik, és éjszakázunk 3 napja, de most épp jön a foga.
A kislányom 11 hetes, igény szerint kezdtem szoptatni születésekor, ami kezdetben (úgy az elsõ 2-3 hétben) 1, 5-2 óránkénti szoptatást jelentett, aztán a 4. hét körül már 3 óránként, most pedig 3-4 óránként eszik. Éjjel már csak 1X kel fel. Nem mindig azonos idõpontokban eszik, de az etetések közötti idõt nagyjából betartja. Én vezettem naplót az elejétõl (ébredés kezdete-vége, evés kezdete, idõtartama, bal vagy jobb cici) ez segített, hogy követni tudjam a dolgokat, és egyszercsak azt vettem észre, hogy magától beállt a rendszer.
Szia. A kislányom 8 hetesen állt be a 3 óránkénti evésre, és onnantól alussza át az éjszakát. Bár most egy hete megint össze-vissza eszik nappal, van, hogy csak 2-2, 5 óra telik el két evés között, és újra felkel 3 körül éjszaka is. De addig nem érdekel amíg szépen fejlõdik. Már 68 cm és 7640 g. Üdv, 4 hónapos kislány anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!