Találatok a következő kifejezésre: Ha van egy telkem a (183 db)

A társashát felé való tartozás esetén kilakoltatási moratórium alatt ki lehet-e lakoltatni a tartozót, ha van egy telke és azon egy kisebb ház? ( azt nem tudni, hogy fûthetõ-e stb. )

Legjobb válasz: Elvileg nem, de most már annyi mindent hallottam, hogy nem tudom pontosan. Ha van hová mennie, akkor talán igen, de ha télen nem lakható a ház fûtés vagy egyéb okból, akkor talán megúszható. Minden esetre kell hozzá egy végzés, ha azt küldtek, akkor azonnal kérni kell a bíróságot, hogy halasszák el mert.... Sajnos többet nem tudok segíteni, talán egy ügyvédet kellene megkérdezni, igaz az is pár ezer ft-ba kerül.

Elvileg nem, de most már annyi mindent hallottam, hogy nem tudom pontosan. Ha van hová mennie, akkor talán igen, de ha télen nem lakható a ház fûtés vagy egyéb okból, akkor talán megúszható. Minden esetre kell hozzá egy végzés, ha azt küldtek, akkor azonnal kérni kell a bíróságot, hogy halasszák el mert.... Sajnos többet nem tudok segíteni, talán egy ügyvédet kellene megkérdezni, igaz az is pár ezer ft-ba kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, igazábol nem rólunk van szó :)

Ha van egy telo amit találtam, de nem adtam le, milyen következményei lehetnek, ha a rendőrség beméri a telót? Egyáltalán azt honnan tudhatom, hogy aki elhagyta bejelentette-e?

Legjobb válasz: Hát az élg meredek, hogy valaki elveszíti a telefonját, és rendõrségi feljelentést tesz. A telefon is csak egy tárgy, ugyanúgy kell vigyázni rá, mint egyébb értékeinkre, ha valaki elveszíti, az az õ baja. (a lopás az más tészta) A kártyáját letiltja a szolgáltatónál, kap újat, csak inkább az adatok elvesztése ami fájó ilyenkor (tapasztalat sajnos) Szerintem felejtsd el a rendõrséget, jobb õket kihagyni az ilyesmibõl. Hívj fel egy számot a mobilból, ami gyaníthatóan családtag ("anyu") és mond hogy megtaláltad a hülyegyereke telefonját, jöjjön érte, ha kell. Ha engem hívtak volna amikor elveszett az enyém, esküszöm odaadtam volna a telefont, csak az adataimat kapjam vissza.

Hát az élg meredek, hogy valaki elveszíti a telefonját, és rendõrségi feljelentést tesz. A telefon is csak egy tárgy, ugyanúgy kell vigyázni rá, mint egyébb értékeinkre, ha valaki elveszíti, az az õ baja. (a lopás az más tészta) A kártyáját letiltja a szolgáltatónál, kap újat, csak inkább az adatok elvesztése ami fájó ilyenkor (tapasztalat sajnos) Szerintem felejtsd el a rendõrséget, jobb õket kihagyni az ilyesmibõl. Hívj fel egy számot a mobilból, ami gyaníthatóan családtag ("anyu") és mond hogy megtaláltad a hülyegyereke telefonját, jöjjön érte, ha kell. Ha engem hívtak volna amikor elveszett az enyém, esküszöm odaadtam volna a telefont, csak az adataimat kapjam vissza.
Sehogy. Már miért venné át az önkormányzat 2 fillérért is? Maximum ingyen elajándékozhatod.


Ha van egy tel. Szam es meg akarom tudni h ki a gazdaja, azt hol tehetem meg? En egyser mar talaltam olyan oldalt de most nemtalalok.

Legjobb válasz: startlap.hu -n van olyan fent, hogy telefon azon belül tudakozó, és kiválasztod, voda, pannon, vagy westel szám-e, és ha nem titkos, meg lehet tudni, kié.

startlap.hu -n van olyan fent, hogy telefon azon belül tudakozó, és kiválasztod, voda, pannon, vagy westel szám-e, és ha nem titkos, meg lehet tudni, kié.
A kérdező hozzászólása: Koszonom de sajnos nem talaltam ra. Nekem nincs ott felul h telefon. De beirtam a startlapkeresobe, es kidobott sokmindent de konkretan azzal foglalkozo oldalt nem.
Ha felhívod a szolgáltató ügyfélszolgálatát, (ha azonos szolgáltató mint a tied, szerencséd van, mert ingyenes ;)/vodafona-1270, t-mobile-1430, pannont sajnos nem tudom/), van egy tudakozó menüpont, beütöd a számot amikor kéri, és ha nem titkosított vagy hasonlók akkor megkapod a nevét a taulajdonosának.
Telón is jelentkezzen be a google fiókba és legyen net a telón is.

Igaz az, hogy ha valakinek van egy telke, meg egy 10 éves autója, akkor nem kaphat a munkanélküli után semmilyen segély?

A barátomnak lejárt az álláskeresési támogatása, s most az önkormányzathoz kell fordulnia segélyért. (mondjuk annyi papírmunka és pecsételés, hogy az már vicc)Van az ország másik végében egy 1600 nm-es zártkertje - ezt be kell írni, mert van energiájuk utánajárni és ellenőrizni - amit nem tud már vagy 10 éve eladni. Most a szomszéd azzal riogatja, hogy nem fog kapni semmit sem, mert 1/1-ben van a nevén ingatlan meg egy 11 éves autó. Milyen jogszabály írja ezt elő? Ha nem tudja eladni, akkor a boltban és az e-onnál nem lehet arra hivatkozni hogy majd ha elkel, akkor fizetek... Mit lehet tenni? Ingyen oda kell adni az államnak? Pánikos a helyzet!

Legjobb válasz: Igen ez így van, akinek van egy legalább 850.000 Ft értékû autója, és/vagy más egyéb, pénzzé tehetõ értéke, annak nem jár szociális segély.

Igen ez így van, akinek van egy legalább 850.000 Ft értékû autója, és/vagy más egyéb, pénzzé tehetõ értéke, annak nem jár szociális segély.
Sajnos igaz. Sõt, ha történetesen egy házaspár mindkét tagja segélyre szorulna, akkor csak az egyik kaphat. Éljenek meg belõle ketten! Éljen a Fidesz!
A kérdező hozzászólása: Ez egyszerûen elképesztõ!!! Tehát a tök üres telke miatt - amit 10 év alatt sem sikerült az eredeti ár 20%-ért sem eladni - nyugodtan éhen halhat egy ember Magyarországon? Mert munkahely az nincs, viszont "pecsételni" meg mindig kell a munkaügyi központban, amit - ezek után - nem értem hogy miért tartanak (én nem hallottam hogy munkát kapott volna valaki)? És ha én megveszem papiron a telkét, akkor már minden ok? Mert akkor telke nincs, de van a zsebében egy-két millió.. Úgy már jogosult? Biztos hogy jól tudjátok - mert ez így egy vicc!!! Köszi a válaszokat...
Nem mintha olyan nagy lenne a különbség, hogy kap vagy nem. 22000-bõl úgysem lehet megélni. Egyébként itt megtalálhatók a vonatkozó jogszabályok: http://www.abbcenter.com/startpage.php?tema=szocialis_ellata.. Az értelmezõ rendelkezéseket is nézd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm... illetve köszönjük! Azt sehol sem írja a "kottás-könyv" hogy ebbõl hogy lehet megélni...?
Mivan?
ÁNBÖLIVÖBL
Igen, én is azt használom. Csak hívni nem tudnak közben, de át szoktam rakni egy másik telefonba a nem netes kártyám.

Mikor tiltanak egy telót a t-mobilnál? Ha nem fizetik a telefonszámlát vagy ha a teló is részletre van és azt a törlesztőt?

Vettem egy telót és el?fizus, az ember nagyon korrekt volt, azt mondta céges kedvezményre lett véve el?fizetés hosszabbítással csak neki nem jött be !Na nem is ez a lényeg, hanem hogy azt mondta tuti nem lesz tiltva, ne izguljak, de minden beszélgetés megvan e-mailben, szal ha letiltják akkor tudom bizonyítani hogy garanciát vállalt rá mert azt is mondta! Ideadta a számlákat is meg a garipapirt a saját nevével, címével mindennel! Ha kés?bb letiltják a telót tehetek valamit? gondolok itt feljelentésre vagy bármire!

Ha van két telkem egymás mellett, két helyrajzi számmal, akkor hogyan lehet egyet csinálni belőle? Mik a költségei és hogyan kell nekilátni a dolognak?

Legjobb válasz: A földhivatalnál telek egyesitést kell csinálni. Földmérõvel vázlatrajzót késziteni. Beadni földhivatalba:Földhivatal beadás okmánybélyeg kb.2x6600 földmérö-kb.50000

A földhivatalnál telek egyesitést kell csinálni. Földmérõvel vázlatrajzót késziteni. Beadni földhivatalba:Földhivatal beadás okmánybélyeg kb.2x6600 földmérö-kb.50000
A földhivatalba kell bemenni... Amúgy nálunk is ez a helyzet, de eddig még semmi hátrányát nem láttam így nem is foglalkozok a dologgal.
Egyszóval tök fölösleges procedúra és sokba is kerül.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: A telekadó is sokba kerül. Köszönöm a válaszokat!
Az 59. mp-ben! Ezt tudjuk még egy páran, akik hallottunk ez exponenciális egyenletekrõl.
hol a hiba a szövegben?
Akkor azt mondd meg, mennyi sejt van a teli uvegben, a 60. mp-ben!
azt az elsõ válaszoló tudja az exponenciális egyenletével én csak laikusként néztem a kérdést de ami elképzelés 2 négyzetre emelve, utána az eredményt megint négyzetre emelve, utána az eredményt megint négyzetre emelve....ezt elvégezni 59-szer, annyi sejt lesz a 60.mp-ben erre van külön egy képlet, de most nem keresem meg a padláson a cuccok között
mert a 2.mp-ben 2 a négyzeten van a 3. mp-ben 4 a négyzeten sejt van a 4. mp-ben 16 a négyzeten sejt van és így tovább 60 mp-ig.
Az üvegben lévõ sejtek száma mindig: Kettõ-az ikszediken. ahol "X" az eltelt másodpercek száma. Ilyen egyszerû egy exponenciális egyenlet.
2^60-1
vagyis 2^59+1
másodpercenként nem csak 2 duplázódik!!! tehát nem 2 az x-ediken másodpercenként az összes megduplázódik ami addig született.
és minden másodpercben az elõzõnek a négyzete lesz a sejtek száma! elsõ mp-ben 2 lesz 2. mp-ben már 4 ez 2-nek a négyzete 3. mp-ben már 16 ez 4-nek a négyzete 4. mp-ben már 256 ez 16-nak a négyzete
óó rosszul írtam minden másodpercben az elõzõ másodperc eredményének duplája lesz(nem négyzete) kíváncsi vagyok hogy jön ki a ti elméletetek szerint az, hogy a 3. mp-ben 8 a sejtek száma mert 8 ez tény. hibás volt az elméletem rendben de a tietek is
Nem hiszem el gyerekek, hogy nem értitek! http://hu.wikipedia.org/wiki/Exponenci%C3%A1lis_n%C3%B6veked.. Tök egyszerû, így szaporodnak a baktériumok is, ezért alakulnak ki járványok. Én azt hittem, ezt mindenki tudja.
Ha ehhez még helyesen írni is megtanulnál, akár okos ember is válhatna belõled.
amúgy kezd gyanús lenni az egy másodperc is....hogy az sem jó mert négyzetesen nõ a számuk ugye a sejteknek és nem duplán
A kérdező hozzászólása: jaja akkor :)
(megint az elsõ vagyok) És ebben az a döbbenetes, hogyha az 58. mp-ben azt mondaná az egyik sejt, hogy baj lesz, mert kinõljük nemsokára az üveget, akkor a többiek jól kiröhögik, mert csak negyedig van. És ha megtelt az üveg, és kapnak még egy ugyan akkorát, akkor az egy percig lesz elég. Mit gondolsz, miért ekkora probléma Ázsia túlnépesedése?
Ha van egy vicc, amit csak az újszülöttek nem hallottak, akkor kinek nem új a vicc? Na, ezt mondd meg! ;) (Én tudom.)
Öööö... meddig lesz elég a második üveg?
Ööööö. Egy percig!
1 üveg 1 percig csak 1 sejtnek elég nem egy üvegnyinek....
Tényleg nem érted? Megtelik az elsõ üveg. Megduplázzuk a helyüket, ahol osztódhatnak. Mivel minden percben megduplázódnak, EGY PERCIG lesz elég a kétszer akkora hely! Ennél "szájbarágósabban" már nem tudom leírni.
fent az volt írva, hogy másodpercenként duplázódnak....
Hülyeséget írtam, persze hogy egy másodpercig! Elnézést.
1 sejtbõl 1 perc múlva rengeteg sejt lesz amikor az üveg tele lesz viszont rengeteg sejtbõl 1 perc múlva rengeteg üveg lesz tele, nem egy.
ok.most olvastam az elõzõt
ja, a 3.mp-ben 2 a negyediken de mindenki tudja szerintem, csak senki nem gondol bele pl tudtad, hogy soha ne nézz vissza a múltba, mert csak elkeserít és úgysem tudsz vele mit csinálni? mégis mindenki kesereg és nem elõre néz néha nah ez is ilyen dolog volt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!