Találatok a következő kifejezésre: Ha van egy telkem (242 db)

A társashát felé való tartozás esetén kilakoltatási moratórium alatt ki lehet-e lakoltatni a tartozót, ha van egy telke és azon egy kisebb ház? ( azt nem tudni, hogy fûthetõ-e stb. )

Legjobb válasz: Elvileg nem, de most már annyi mindent hallottam, hogy nem tudom pontosan. Ha van hová mennie, akkor talán igen, de ha télen nem lakható a ház fûtés vagy egyéb okból, akkor talán megúszható. Minden esetre kell hozzá egy végzés, ha azt küldtek, akkor azonnal kérni kell a bíróságot, hogy halasszák el mert.... Sajnos többet nem tudok segíteni, talán egy ügyvédet kellene megkérdezni, igaz az is pár ezer ft-ba kerül.

Elvileg nem, de most már annyi mindent hallottam, hogy nem tudom pontosan. Ha van hová mennie, akkor talán igen, de ha télen nem lakható a ház fûtés vagy egyéb okból, akkor talán megúszható. Minden esetre kell hozzá egy végzés, ha azt küldtek, akkor azonnal kérni kell a bíróságot, hogy halasszák el mert.... Sajnos többet nem tudok segíteni, talán egy ügyvédet kellene megkérdezni, igaz az is pár ezer ft-ba kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, igazábol nem rólunk van szó :)

Ha van egy telo amit találtam, de nem adtam le, milyen következményei lehetnek, ha a rendőrség beméri a telót? Egyáltalán azt honnan tudhatom, hogy aki elhagyta bejelentette-e?

Legjobb válasz: Hát az élg meredek, hogy valaki elveszíti a telefonját, és rendõrségi feljelentést tesz. A telefon is csak egy tárgy, ugyanúgy kell vigyázni rá, mint egyébb értékeinkre, ha valaki elveszíti, az az õ baja. (a lopás az más tészta) A kártyáját letiltja a szolgáltatónál, kap újat, csak inkább az adatok elvesztése ami fájó ilyenkor (tapasztalat sajnos) Szerintem felejtsd el a rendõrséget, jobb õket kihagyni az ilyesmibõl. Hívj fel egy számot a mobilból, ami gyaníthatóan családtag ("anyu") és mond hogy megtaláltad a hülyegyereke telefonját, jöjjön érte, ha kell. Ha engem hívtak volna amikor elveszett az enyém, esküszöm odaadtam volna a telefont, csak az adataimat kapjam vissza.

Hát az élg meredek, hogy valaki elveszíti a telefonját, és rendõrségi feljelentést tesz. A telefon is csak egy tárgy, ugyanúgy kell vigyázni rá, mint egyébb értékeinkre, ha valaki elveszíti, az az õ baja. (a lopás az más tészta) A kártyáját letiltja a szolgáltatónál, kap újat, csak inkább az adatok elvesztése ami fájó ilyenkor (tapasztalat sajnos) Szerintem felejtsd el a rendõrséget, jobb õket kihagyni az ilyesmibõl. Hívj fel egy számot a mobilból, ami gyaníthatóan családtag ("anyu") és mond hogy megtaláltad a hülyegyereke telefonját, jöjjön érte, ha kell. Ha engem hívtak volna amikor elveszett az enyém, esküszöm odaadtam volna a telefont, csak az adataimat kapjam vissza.
Sehogy. Már miért venné át az önkormányzat 2 fillérért is? Maximum ingyen elajándékozhatod.


Ha van egy tel. Szam es meg akarom tudni h ki a gazdaja, azt hol tehetem meg? En egyser mar talaltam olyan oldalt de most nemtalalok.

Legjobb válasz: startlap.hu -n van olyan fent, hogy telefon azon belül tudakozó, és kiválasztod, voda, pannon, vagy westel szám-e, és ha nem titkos, meg lehet tudni, kié.

startlap.hu -n van olyan fent, hogy telefon azon belül tudakozó, és kiválasztod, voda, pannon, vagy westel szám-e, és ha nem titkos, meg lehet tudni, kié.
A kérdező hozzászólása: Koszonom de sajnos nem talaltam ra. Nekem nincs ott felul h telefon. De beirtam a startlapkeresobe, es kidobott sokmindent de konkretan azzal foglalkozo oldalt nem.
Ha felhívod a szolgáltató ügyfélszolgálatát, (ha azonos szolgáltató mint a tied, szerencséd van, mert ingyenes ;)/vodafona-1270, t-mobile-1430, pannont sajnos nem tudom/), van egy tudakozó menüpont, beütöd a számot amikor kéri, és ha nem titkosított vagy hasonlók akkor megkapod a nevét a taulajdonosának.
Telón is jelentkezzen be a google fiókba és legyen net a telón is.

Ha van két telkem egymás mellett, két helyrajzi számmal, akkor hogyan lehet egyet csinálni belőle? Mik a költségei és hogyan kell nekilátni a dolognak?

Legjobb válasz: A földhivatalnál telek egyesitést kell csinálni. Földmérõvel vázlatrajzót késziteni. Beadni földhivatalba:Földhivatal beadás okmánybélyeg kb.2x6600 földmérö-kb.50000

A földhivatalnál telek egyesitést kell csinálni. Földmérõvel vázlatrajzót késziteni. Beadni földhivatalba:Földhivatal beadás okmánybélyeg kb.2x6600 földmérö-kb.50000
A földhivatalba kell bemenni... Amúgy nálunk is ez a helyzet, de eddig még semmi hátrányát nem láttam így nem is foglalkozok a dologgal.
Egyszóval tök fölösleges procedúra és sokba is kerül.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: A telekadó is sokba kerül. Köszönöm a válaszokat!
Mivan?
ÁNBÖLIVÖBL
Igen, én is azt használom. Csak hívni nem tudnak közben, de át szoktam rakni egy másik telefonba a nem netes kártyám.

Ha van egy kis idõt akkor letudnád fordítani nekem ezt az angol szöveget magyarra (házi lenne és nem igazán értek hozzá, szóval teli lenne hibákkal és szeretnék egy jó kis fordítást róla)? (bocsi ha valamit elírtam:S)

Up in the air

Legjobb válasz:
A levegõben Mennyire veszélyes? Milyen odafent? Volt már bármilyen vicces tapasztalata? Mióta foglalkozik ablaktisztítással? Amikor azt hallja, hogy „veszélyes munkák”, valószínûleg tûzoltókra, testõrökre vagy rendõrökre gondol. Vajon lehet az ablaktisztítás veszélyes? Nem? Nos, ha 250 méterrel a föld fölött dolgozik, lehet. Ezen a héten Darren Barnes-zal, az ausztráliai Perth város néhány legmagasabb épületének ablaktisztítójával beszéltünk. Tíz éve. Azelõtt építészként dolgoztam. Miután a testvérem felhõkarcolók ablakait kezdte el takarítani, lecseréltem az állásomat, hogy vele dolgozhassak. Ha nem fél a magasban, akkor remek. Napos idõben lenyûgözõ a kilátás. Nagyon csendes és az alattunk lévõ emberek hangyáknak tûnnek. Természetesen a rossz idõ – például az erõs szél – problémát jelenthet, és a légszennyezés miatt a város néha szürkének tûnik. Ennek ellenére imádok fent lenni. Valójában biztonságosabb, mint amilyennek látszik. Az elején nehezebb volt. De a biztonsági felszerelés sokat változott azóta. A heveder helyett most már egy elektromos felvonóval tudunk feljutni az épület tetejéig. És már nem egyedül dolgozok. Egy épületet 12-en takarítunk, így vigyázunk egymásra. Hát persze. Egyszer egy galamb órákon át ült a fejemen és utazgatott velem fel-le. Minden nap meglátogatott és még a szendvicsemet is megosztottuk.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A levegõben Mennyire veszélyes? Milyen odafent? Volt már bármilyen vicces tapasztalata? Mióta foglalkozik ablaktisztítással? Amikor azt hallja, hogy „veszélyes munkák”, valószínûleg tûzoltókra, testõrökre vagy rendõrökre gondol. Vajon lehet az ablaktisztítás veszélyes? Nem? Nos, ha 250 méterrel a föld fölött dolgozik, lehet. Ezen a héten Darren Barnes-zal, az ausztráliai Perth város néhány legmagasabb épületének ablaktisztítójával beszéltünk. Tíz éve. Azelõtt építészként dolgoztam. Miután a testvérem felhõkarcolók ablakait kezdte el takarítani, lecseréltem az állásomat, hogy vele dolgozhassak. Ha nem fél a magasban, akkor remek. Napos idõben lenyûgözõ a kilátás. Nagyon csendes és az alattunk lévõ emberek hangyáknak tûnnek. Természetesen a rossz idõ – például az erõs szél – problémát jelenthet, és a légszennyezés miatt a város néha szürkének tûnik. Ennek ellenére imádok fent lenni. Valójában biztonságosabb, mint amilyennek látszik. Az elején nehezebb volt. De a biztonsági felszerelés sokat változott azóta. A heveder helyett most már egy elektromos felvonóval tudunk feljutni az épület tetejéig. És már nem egyedül dolgozok. Egy épületet 12-en takarítunk, így vigyázunk egymásra. Hát persze. Egyszer egy galamb órákon át ült a fejemen és utazgatott velem fel-le. Minden nap meglátogatott és még a szendvicsemet is megosztottuk.
Fent a levegõben Milyen veszélyes? Milyen ott fent? Volt már valami vicces élményed? Milyen hosszú idõ óta vagy ablak tisztító? Amikor azt hallod, hogy veszélyes munkák, lehet, hogy a tûzoltókra, a testõrökre, vagy a rendõrtisztekre fogsz gondolni. Lehet-e az ablaktisztítás veszélyes? Nem? Hát, ha 250 méterrel a föld felett dolgozol, akkor nagyon veszélyes lehet. Ezen a héten Darren Barnes-el, az ablaktisztítóval beszélgetünk, aki Perth-ben, Ausztráliában tisztít néhányat a legmagasabb épületek közül. 10 éve. Elõtte építészként dolgoztam. Aztán a testvérem ablaktisztítóként kezdett dolgozni a felhõkarcolókon és lecseréltem a munkám, hogy vele dolgozhassak. Mindig is imádtam fent lenni az égben! Ha nem félsz a magasban, akkor nagyszerû. Egy fényes napon a látvány hihetetlen. Nagyon csendes, és alattunk az emberek hangyáknak látszanak. Persze a rossz idõjárás jelenthet problémát - például az erõs szél - és a szennyezõdéstõl a város néha szürkének tûnik. Akárhogy is, én imádok itt fent lenni. Nos, biztonságosabb, mint aminek kinéz. Ez a munka sokkal bonyolultabb volt, mikor elkezdtem. De a biztonsági felszerelés rengeteget változott azóta. Most van egy emelõszerkezetünk, ami felvisz minket az épület tetejére az öreg szék helyett. És nem egyedül dolgozom. Tizenketten tisztítjuk az épületet, szóval vigyázunk egymásra. Igen, persze. Egyszer egy galamb órákig ült a fejemen, fel és le ment az épület oldalán velem együtt. Minden nap jött és megszoktam osztani vele a szendvicsemet. Néhány helyen nem szó szerint fordítottam, hogy magyarul jobban hangozzon.:) Szívesen!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindkettõtöknek:)
Angolból még csak itt tartotok? :o Az igen. Mi is a Get to the top 3-t vesszük.
A kérdező hozzászólása: 7.osztályos vagyok Gimiben.
Elhiszem én azt, én is 7. osztályos vagyok. Csak mi már a 6. leckét kezdjük.

Igaz az, hogy ha valakinek van egy telke, meg egy 10 éves autója, akkor nem kaphat a munkanélküli után semmilyen segély?

A barátomnak lejárt az álláskeresési támogatása, s most az önkormányzathoz kell fordulnia segélyért. (mondjuk annyi papírmunka és pecsételés, hogy az már vicc)Van az ország másik végében egy 1600 nm-es zártkertje - ezt be kell írni, mert van energiájuk utánajárni és ellenőrizni - amit nem tud már vagy 10 éve eladni. Most a szomszéd azzal riogatja, hogy nem fog kapni semmit sem, mert 1/1-ben van a nevén ingatlan meg egy 11 éves autó. Milyen jogszabály írja ezt elő? Ha nem tudja eladni, akkor a boltban és az e-onnál nem lehet arra hivatkozni hogy majd ha elkel, akkor fizetek... Mit lehet tenni? Ingyen oda kell adni az államnak? Pánikos a helyzet!

Legjobb válasz: Igen ez így van, akinek van egy legalább 850.000 Ft értékû autója, és/vagy más egyéb, pénzzé tehetõ értéke, annak nem jár szociális segély.

Igen ez így van, akinek van egy legalább 850.000 Ft értékû autója, és/vagy más egyéb, pénzzé tehetõ értéke, annak nem jár szociális segély.
Sajnos igaz. Sõt, ha történetesen egy házaspár mindkét tagja segélyre szorulna, akkor csak az egyik kaphat. Éljenek meg belõle ketten! Éljen a Fidesz!
A kérdező hozzászólása: Ez egyszerûen elképesztõ!!! Tehát a tök üres telke miatt - amit 10 év alatt sem sikerült az eredeti ár 20%-ért sem eladni - nyugodtan éhen halhat egy ember Magyarországon? Mert munkahely az nincs, viszont "pecsételni" meg mindig kell a munkaügyi központban, amit - ezek után - nem értem hogy miért tartanak (én nem hallottam hogy munkát kapott volna valaki)? És ha én megveszem papiron a telkét, akkor már minden ok? Mert akkor telke nincs, de van a zsebében egy-két millió.. Úgy már jogosult? Biztos hogy jól tudjátok - mert ez így egy vicc!!! Köszi a válaszokat...
Nem mintha olyan nagy lenne a különbség, hogy kap vagy nem. 22000-bõl úgysem lehet megélni. Egyébként itt megtalálhatók a vonatkozó jogszabályok: http://www.abbcenter.com/startpage.php?tema=szocialis_ellata.. Az értelmezõ rendelkezéseket is nézd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm... illetve köszönjük! Azt sehol sem írja a "kottás-könyv" hogy ebbõl hogy lehet megélni...?

Ha van egy HTC 8X-em T-mobilos, ki tudom függetleníteni, ha mástol vettem a telót (jofogás, vatera) tehát ha a papirok minden megvan hozzá?

És ha igen mennyibe kerülhet?

Legjobb válasz: van egy enyhe sejtésem a papirok között megvan a telefon teljes vételárát és annak kiffizetettségét tartalmazó számla?ha nincs akkor benézted,

van egy enyhe sejtésem a papirok között megvan a telefon teljes vételárát és annak kiffizetettségét tartalmazó számla?ha nincs akkor benézted,
*kifizetetsegét
Ezen az oldalon baráti áron kinyitják neked, csak még mielõtt fizetsz érte járj utánna, hogy ki e van fizetve a telefon mert hiába függetlenited, ha levan tiltva az imei.
lehet hogy beleszaladtál egy mókaba a tag akitöl a teló van havi részletre vette a telót de lehe hogy nem is ö de mindegy részletfizetés helyett eladja benyeli a pénzt a részletet nem fizeti ebben az esteben a telefon a szolgáltató tulajdona addig ameddig nem fizeti ki hogy te meikor kinek mennyit fizettél érte azt pont lex, ják, innentöl kezdve linkelhet neked bárki bármit ideig óráig használhatßová tehetik de folyamatosan kilövik de ha nagyon elunják kilöhetik végleg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek uttána nézek még.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!