Találatok a következő kifejezésre: Ha van egy kislányom 2éves, (2 db)

Ha van már egy kislányom 2éves, akkor kevesebb az esélye, h meddő vagyok/lettem?

Legjobb válasz: Kevesebb az esélye, de elvileg lehetséges, ha szervi ok /pl. idõközben bekövetkezett, visszafordíthatatlan fizikai elváltozás/, vagy lelki dolog van a háttérben /pl. tudat alatt félsz a további szülésektõl, vagy a párodat már nem fogadod el, stb./ De azt hiszem, itt van valami idõtényezõ is, hogy meddõségrõl lehessen beszélni /X évig nem esik valaki teherbe, pedig szeretne/.

Kevesebb az esélye, de elvileg lehetséges, ha szervi ok /pl. idõközben bekövetkezett, visszafordíthatatlan fizikai elváltozás/, vagy lelki dolog van a háttérben /pl. tudat alatt félsz a további szülésektõl, vagy a párodat már nem fogadod el, stb./ De azt hiszem, itt van valami idõtényezõ is, hogy meddõségrõl lehessen beszélni /X évig nem esik valaki teherbe, pedig szeretne/.

Megszólnátok egy 2éves kislányt, ha nyáron nagyon rövidre le van vágva a haja (géppel pár milisre)?

Sajnos nem tudok mást csinálni,mert annyira izzad,hogy mindig csurom víz a kis haja:-((( Azért tettem fel a kérdést,mert félek,hogy a játszótéren az anyukák sajnálkozva néznek majd a kislányomra,hogy milyen rövid a haja.

Legjobb válasz: Bocs, de szerintem ez nagyon gáz lenne... Minden kisgyerek izzad, és mégsem vágják tarra a fejüket. :S

Fiúnál még "elmegy" a tüsi haj, de egy kislánynál más. Hagyni kell ("illik") valamennyi hosszúságot.
Bocs, de szerintem ez nagyon gáz lenne... Minden kisgyerek izzad, és mégsem vágják tarra a fejüket. :S
Ne vágd teljesen rövidre, tehát ne géppel. Ha meghagyod mondjuk egy centisre, abba lehet egy csatocskát tenni. De egyébként már láttam olyan két éves kislányt, aki majdnem kopasz volt, és csak egy olyan hajráf féle volt a hajában, nagyon cuki volt. Kalap úgyis kerül a fejére, vagy egy kendõcske, h ne süsse meg a nap, és kb 1 hónap alatt megnõ.
Szerintem ne géppel vágd le, hanem fodrásszal vágass neki rövid frizurát!A pár milis majdnem kopasz és mégis csak kislány!:)
Ja elsõ vagyok és most tünt fel hogy írtad hogy géppel Szerintem az azért túl rövid lenne Fodrásszal vágasd le inkább
Meg én se szólnám, de biztos azt hinném beteg és azért olyan haja, mert mûtötték és leborotválták. Miért nem elég, ha fülig érõre vágatod le? Vagy annyira sok és dús haja van?
Én biztosan nem szólnám meg. Nagy emberi butaságra vallana. Én is géppel szerettem volna levágni a lányomnak (1, 5 éves), de a fodrász lebeszélt róla, kb. 1 centisre vágta neki ollóval. Így rövid is a haja, de nem is kopasz...
Jaj csajok miért kell egy kislánynak ilyen rövid hajat csinálni... fõleg géppel levágni, az olyan csúnya, maga a vágás, hogy mindenhol egyenesre vágja, semmi fazonja sincsen. Olyan helyesek kicsit hosszabb hajjal és azt fel lehet csattolni, és gumizni és máris nem melegíti... :) Egy fodrász
Aki megszól egy gyereket az bunkó amúgy meg rövid hajat is meg lehet szépen csinálni
Meg nem szólnám, de tuti azt hinném, hogy valami betegsége van. Viszont szerintem ezzel ne törõdj. Esetleg köss a fejére kis pamutkendõt, az takarja is kicsit, meg magába szívja a izzadságot is. Ha most lenyírod, legalább késõbb szép dús hajkoronája lesz :)
Ma találkoztunk egy két éves kislánnyal a játszótéren, kb. fél cm-es hajacskája volt, és még csak vágva sem volt, egyszerûen neki még ilyen "csecsemõhaja" van. Szerintem ha levágod neki géppel, lehet, hogy azt fogják inkább hinni, hogy még ki se nõtt neki rendesen. Az enyém is másfél éves lány, és olyan picike haja van még mindig, még sose vágtuk, szerintem 3 éves korára sem lesz olyan haja, mint sok egyévesnek most.. :((( De én se vágnám géppel. Ollóval rövidebbre igen, de géppel, egyenletesre semmiképp. (az olyan fiús). De hogy a kérdésre is válaszoljak: Én egészen biztosan nem szólnám meg.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat.Sokat segítettetek abban, hogy eldöntsem, hogy nem fogom rövidre levágatni a kislányom haját.Felkötöm neki, talán úgy jobb lesz:-) Higyjétek el, nekem sem lenne minegy nagyon rövid hajjal látnom a kicsikémet!Csak nagyon sajnálom, hogy annyira játszik, hogy csurom vizes a haja.
Nekem 2 eves fiam van, o is izzados es en geppel vagom neki par milisre. HA kislanyom lenne, akkor nyarra olyan frizurat vagatnek neki fodrasszal, hogy felul kicsit hosszabbra, viszont alul a nyakanal rovidre felnyiratnam, igy nem lesz annyira csuromvizes a nyakanal/tarkojanal es megsem par milis fius.
Érdekes, hogy mindig mások véleménye számít.Nyáron ha fiú, ha lány , jó a rövid haj, még ha kopasz az se baj.Tudod te (ti) mennyit szenved egy gyerek a melegben.A hiúságnak is van határa remélem, mert nem hiszem hogy egy két éves kis lányt zavarna ha rövid a haja.Ezen kívül könnyebb tisztítani, és ha még a nyár elején levágatod, mire beköszönt az õsz, már elég hosszú lesz.Miért szólnám meg? Normális egészséges lelkületû ember nem gonoszkodik más gyermeke külsején, és igen is a kislányoknak is jól áll a nagyon rövid haj.
Kislányom 2 éves és elég nagy haja van, a háta közepéig ér, de sajnos õ is nagyon izzadékony. Levágatni sajnálnám, mert gyönyörû loknis haja van, úgyhogy én is felkötöm, hajgumival meg csatokkal. Így már mindjárt nem olyan izzadt a kis fejecskéje. :)
Szerintem vidd el fodrászhoz és majd õ csinál neki valami cuki, rövid frizurát.
Az én lányom is nagyon de nagyon izzadt mindig is, már egészen csecsemõ kora óta most 8 éves és még mindig legalább egyszer cserélem éjszaka a pizsamát rajta.Én úgy szoktam hogy el viszem a fodrászhoz és le szedetek a haja vastagabb részébõl és lesz neki ilyen kis téped csajos haja ami tök jól áll neki, nem kell a géphez nyúlni nyugi.De ha nagyon izzad akkor vidd el dokihoz én is el vittem és kiderül hogy anyagcsere betegsége van ezért izzad ennyire.
Én a fiamnak szoktam nyáron pár milisre vágni géppel, de még õt is sajnálom így megkopasztani, csak iszonyat dús haja van. Szerintem kislányka ezt inkább ne... Én is azt hinném, hogy szegény beteg kislány, vagy ne vedd sértésnek, de még azt is gondolnám esetleg, hogy tetve volt, és azért lett levágva ennyire. Barántõm kislányának is rövid frizurája van, de azért nem ilyen nagyon rövid, fodrász levágta neki, és nagyon kis aranyos rövid hajjal is. De pár milis hajjal nagyon fura lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!