Találatok a következő kifejezésre: Ha van de nem ment (54 db)

Melyik jobb, ha valakinek sok ruhaja van, de nem olyan nagyon menok, vagy ha kevesebb van, de azok nagyon meno/egyedi cuccok?

Legjobb válasz: Nekem átlagos mennyiségû, nekem tetszõ ruháim vannak. Nehogy már azért öltözzek úgy ahogy mert az "menõ". Kérlek :)

Nekem átlagos mennyiségû, nekem tetszõ ruháim vannak. Nehogy már azért öltözzek úgy ahogy mert az "menõ". Kérlek :)
Ha kevesebb de azok egyediek, és fõleg ha valakinek van stílusa
A menõség nekem nem fontos. De ha a sok ruhás emberke ruhái gagyik, jellegtelenek, idejétmúltak, ízléstelenek, akkor a kevesebb, de egyedi cucc a nyerõ nálam.
Szerintem egyik se "menõ". Azt hordd, amire van kereted, tetszik és jól érzed magad benne. Egyébként ha kevés ruhád van, de azok elég feltûnõ és jellegzetes darabok, akkor elég hamar kiszúrják, hogy gyakran ugyanazt hordod, ráadásul az ilyenek nem is annyira kombinálhatóak, szóval végképp egyhangú és uncsi lesz hamar. Ha már nincs pénzed sok cuccra, akkor egyszerûbb, egymással jól kombinálható dolgaid legyenek, és néhány feltûnõbb darab, amivel fel tudod dobni, különlegesebb alkalmakra való, stb.
Egyik se menõ. Annyi meg olyan ruhája van mindenkinek, amilyet meg amennyit akar. Nem a ruháktól lesz valaki menõ, de még csak stílusos sem. Olcsó, kevés ruhából is lehet jól öltözködni, és márkás, drága cuccokkal is nézhet ki valaki ultragázul.

Hogy is van ez? ! Van egy 10 hónapos kislányom és szeretnénk neki kistestvért hamarosan! De nem mennék vissza dolgozni. A GYED-em 58. 000, -, mennyi lenne, ha megszületne a kistestvér? Ugyanennyi vagy jóval kevesebb?

Legjobb válasz: Kevesebb. Mert ebbõl vonódik le a továbbiakban. Én visszamentem dolgozni az utolsó hónapban, így arra a hóra megkaptam a fizum, de csak papírforma szerint melóztam, így nem kellett bent lennem. (szülés elõtt jár valamennyi nap a kismamának, ezt és a szabadságaimat kivettem, így nem voltam bent). Viszont, több fizut kaptam, és így a második baba már eszerint a kalkuláció szerint magasabb GYED járt. Szerintem nem jártam rosszul, persze nagyban függ a munkahelyedtõl, hogy mit lehet elintézni, és mit nem.

Kevesebb. Mert ebbõl vonódik le a továbbiakban. Én visszamentem dolgozni az utolsó hónapban, így arra a hóra megkaptam a fizum, de csak papírforma szerint melóztam, így nem kellett bent lennem. (szülés elõtt jár valamennyi nap a kismamának, ezt és a szabadságaimat kivettem, így nem voltam bent). Viszont, több fizut kaptam, és így a második baba már eszerint a kalkuláció szerint magasabb GYED járt. Szerintem nem jártam rosszul, persze nagyban függ a munkahelyedtõl, hogy mit lehet elintézni, és mit nem.
Dehogy lesz kevesebb! A gyedbõl semmi nem vonódik, az elsõ válaszoló nem jól tudja. Ha a kicsi két éves koráig megszületik a tesó, akkor a tgyás, gyed alapja a szerzõdés szerinti bér. Vagyis az ellátások összege nem fog megváltozni a te esetedben.
Sõt, lemaradt, hogy ha volt közben általános béremelés a cégednél, akkor akár több is lehet a gyed összege.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépem, akkor megnyugodtam, így jöhet a tesó! :) Ha ugyanennyi lesz és nem lesz kevesebb, de lehet akkor még több is lesz!

Ha van előfolyásom, de nem ment be a barátnőmbe teljesen a péniszem, csak egy egész kicsit, akkor is eshet teherbe?

Legjobb válasz: Igen, és ezt tapasztalatból mondom. Nem nagy esélye van amúgy de megtörténhet, velem megtörtént.

Igen, és ezt tapasztalatból mondom. Nem nagy esélye van amúgy de megtörténhet, velem megtörtént.
igen én is tapasztalatból mondom, és nekem ráadásul meg is volt.ugyhogy ha nem akartok babát és most nem terhes akkor védekezzetek mindig, nem tudhatod, hogy milyenek a spermáid.örülök, hogy férfi létedre ezen az oldalon érdeklõdsz.menjetek el dokihoz.te is menj vele, hogy tudja, hogy számithat rád.
igen foleg ha ovus idoszakba is beletrafaltatok, noha kisebb az eselye mint "rendesen"

Ha sokáig pl:2 évig nem szexeltem senkivel, de most van barátom szexeltünk de nem ment el bennem. Terheséég lehetséges így?

Legjobb válasz: Igen, mert tudniillik csak 3 évnyi szexmentesség esetében nem lenne lehetséges..

Igen, mert tudniillik csak 3 évnyi szexmentesség esetében nem lenne lehetséges..
Most õszintén, hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 31
A kérdező hozzászólása: én nem tudom mi az igazság, de én úgy tudom minél tovább nem szexelsz annál nagyobb az esélye a teherbeesésnek
szerintem nem befolyásolja a terhességet hogy mikor szexeltél utoljára
Mire alapozzátok ezt a "3 év után" dolgot? Mert akkor mi történik? Szerintem attól még a tested ugyanúgy mûködik, ha rendszeresen megjött, akkor meg pláne. (na jó mondjuk attól még lehet, hogy peteérésed nem volt, de az nem azért mert nem szexeltél)
ezt a 3 éves dolgot csak hülyeségbõl írta valaki, merthogy a 2 éves is baromság...
ha valaki babát akar, akkor a ciklus megfelelõ napjain kell együtt lenni, a peteérés idején, a 14. nap körül, ez pár nap. Na most azt mondják, hogy ne szexeljünk minden nap, inkább kétnaponta mert akkor lesz elegendõ spermium az ondóváladékban.

Ha a barátom pénisze csak 2-3 percig volt bennem és nem védekeztünk, de nem ment el sem ő sme én akkor lehetek terhes? azóta eltelt már 3 hét és semmi jele a terhesség tüneteinek, de mindig vannak kivételek

Legjobb válasz: Nem attól függ, hogy meddig volt benned és hogy ténylegesen elment-e, mert akár elõnedv is kijöhetett a péniszébõl annyi idõ alatt. Azóta még nem jött meg a mensid? Hogy lehettek ilyen felelõtlenek? Jó, hogy idegeskedned kell emiatt?

Nem attól függ, hogy meddig volt benned és hogy ténylegesen elment-e, mert akár elõnedv is kijöhetett a péniszébõl annyi idõ alatt. Azóta még nem jött meg a mensid? Hogy lehettek ilyen felelõtlenek? Jó, hogy idegeskedned kell emiatt?
A kérdező hozzászólása: tényleg felelõtlenek voltunk és azóta meg is bántuk.Nem volt bent sokáig és már azóta 2szer is megjött......az elõnedvtõl is teherbe eshetek??
Igen, attól is terhes lehetsz. De ha már kétszer megjött azóta, és nem is vettél észre semmi furcsát (pl. kevesebb ideig volt meg, vagy a mennyisége volt kevesebb) és tüneteid sincsenek, akkor szerintem nem vagy terhes. Írass fel fogamzásgátlót, ha gumi nélkül szeretnétek csinálni. Vagy mindig használjatok gumit.
A kérdező hozzászólása: egy kicsit mintha rövidebb lett volna a ciklus tartalma és mennyisége , de nálam még nem rendszerezõdött és ezért szerintem ez nem meglepõ...van itthon gumi a szüleim vettek és mondták h bármikor vehetek el, de mi nem is terveztük csak éppen úgy jött ki az egész....de nem vot jó ötlet mert rettegés között telnek a napjaim és legközelebb biztosan jobban vigyázok...
Ne aggódj, ha semmi jeled nincs, tuti nem vagy terhes, fõleg, ha már kétszer meg is jött. Azért, hogy megnyugtasd magad, vegyél egy terhességi tesztet és akkor megbizonyosodhatsz.... máskor meg spontán :) legyen nálatok gumi!
3 hete történt és azóta kétszer jött meg? Azért az se teljesen oké, hacsak nem néhány hónapja menstruálsz még csak.
A kérdező hozzászólása: Nos hát jelei nincsenek viszont tesztet nem csináltam.... semmi sem utal arra hogy terhes vaygok

Tegnapelőtt együtt voltunk a barátommal, de nem ment el, viszont attól tartok, mi van ha terhes vagyok. Ha holnap reggel elmegyek sürgősségi tablettáért akkor még nincs késő... érdemes?

Legjobb válasz: Szia ha gumi nélkül belédhatolt és nem szedsz fogamzásgátlót és nem szeretnél kisbabát akkor menj el tablettáért! Aszthiszem 72 óra a maximum idõ azaz 3 nap.

Szia ha gumi nélkül belédhatolt és nem szedsz fogamzásgátlót és nem szeretnél kisbabát akkor menj el tablettáért! Aszthiszem 72 óra a maximum idõ azaz 3 nap.
Ha nem védekeztetek, akkor érdemes elmenned 72 órás tabiért, ha még nem szeretnél babát, mert az elõváladéktól is teherbe lehet esni!
Attól is függ a menstruációd után mennyivel történt, már mint ha közép idõben (vagy elõtte)voltatok együtt, akkor talán nagyobb az esély a teherbeesésre, ha viszont esedékes lenne rövidesen a mensid (kb.1 hét múlva) akkor már nem vagy fogamzóképes. Amúgy én is úgy tudom hogy 72 óráig lehet ezt az esemény utáni tabit bevenni!
A kérdező hozzászólása: a menstruáció elmúlása utáni második napon történt. Akkor is inkább tabletta?
MIndenképp ha nem akarsz babát. Mi sem védekeztünk, nem ment el, és 2 hónapja született meg a kisfiunk. Bár én nagyon örülök neki, te nem biztos, hogy szeretnél még babát.
Az elõzõ terhességemnél mesi után egy nappal voltunk együtt, úgy lett a baba! Jobb ha beugrasz a dokihoz!

Ha van 3G a telefonom de bekapcsolom a wifit is akkor a megáim nem mennek?

BlackBerry Curve 9300.

Legjobb válasz: Helyesbíttek,ha van mobilinternet aktiválva és megy de bekapcsolom a wifit is akkor a megáim nem mennek,ugye ?

A kérdező hozzászólása: Helyesbíttek, ha van mobilinternet aktiválva és megy de bekapcsolom a wifit is akkor a megáim nem mennek, ugye ?
igen
a telefonod egyszerre egy hálózatra képes kapcsolódni, azaz egyszerre csak egy ip címmel rendelkezhet. Ha wifi hálózatra csatlakozol, akkor a 3g szolgáltatás nem aktív.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :)

Koncentrációs problémáim vannak, de az alap gyakorlatok sem mennek pl:képzelj el egy tárgyat 5-10 percig. Másfél percnél egyszerűen nem tudok tovább jutni, mi lehet az oka? Régen pedig simán ment. Most ha koncentrálok folyamatosan képek villannak be.

Régen elég jól ment sok gyakorlat(gondolatüresség,szagra,ízre koncentrálni..stb). De a munkám miatt el kellett hanyagolnom,mert fáradtan nem volt er?m, és mindíg bealudtam. Most mit csináljak kezdhetek mindent az alapoktól vagy mi?

Legjobb válasz: Ez olyasmi lehet, mint a meditáció, de nem könnyû, az ember agya csapong. Valószínûleg azóta felgyorsult az életed, talán stresszesebb is vagy. Igen, sajnos újra gyakorolnod kell. :(

Ez olyasmi lehet, mint a meditáció, de nem könnyû, az ember agya csapong. Valószínûleg azóta felgyorsult az életed, talán stresszesebb is vagy. Igen, sajnos újra gyakorolnod kell. :(
nem tudod kiüríteni az elméd. sok a gondod vagy a friss élményed, és egyszerûen lelkileg nem vagy olyan állapotban, hogy sikerüljön. Nyugi, menni fog újra, ha rendbe jössz.
Az ilyesmi gyakorlatoknál egy nap szünet is visszaesést jelenthet, ezt tapasztalatból mondom.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, én meg hónapokat hagytam ki, akkor nem is csoda hogy nem megy.Azt hittem amit egyszer elérsz az megmarad, de ezek szerint folyamatosan gyakorolni kell. Köszi a segítséget mindenkinek.
Ezzel nem mondasz újat, az ember EGOja, a tudatos ÉN szinte 2-3 másodpercenként ugrál gondolatról gondolatra. Én azt javaslom, azt gyakorold, hogy önmagadra és gondolataidra nézz kívülrõl. Nem baj, ha beugrik valami, de hagyd is továbbfolyni, mint egy darab fát egy folyóban. Észreveszed, megszemléled, de tovaúszik, és ettõl Te még ugyanúgy észleled a folyót, és az nem szûnik meg létezni. Sok sikert, kitartást!
a stressz miatt van...ismerõs...undorító ez a stressz dolog...én meditálok...és lassan javul a dolog...

Milyen piacképes szakma van még, ha töriből, magyarból és angolból vagyok jó, de a matek és a reál tárgyak egyáltalán nem mennek?

Töri(/magyar v. angol) szakos tanár vagy jogász akartam lenni, de a jogi szakma telített (mint ügyvéd - a bíró meg kihalásos alapon van, csakúgy, mint az ügyész). A tanár szakma szintúgy. Protekcióm sehova sincs, hogy, mint ismer?s által tanárként elhelyezkedjek (és mint tudjuk millió egy tanárdiplomás emberke futkos munka nélkül...)

Legjobb válasz: "mint tudjuk millió egy tanárdiplomás emberke futkos munka nélkül..." - Én eddig ezt nem tudtam. Azokról tudtam, akik nem akarnak iskolában tanítani, de más sem jön össze nekik, vagy éppen megszûnt az iksolájuk, de nem akarnak mozdulni. Én rendszeresen tömegével az állásajánlatokat, melyek közt mindig van iskolai tanár. De ha jobinfo-t vagy mást megnézem, ott is állandóan keresnek tanárokat, és nem csak reál tantárgyakban. Ja, persze történelem-magyar tanárból rohadt sok van.

"mint tudjuk millió egy tanárdiplomás emberke futkos munka nélkül..." - Én eddig ezt nem tudtam. Azokról tudtam, akik nem akarnak iskolában tanítani, de más sem jön össze nekik, vagy éppen megszûnt az iksolájuk, de nem akarnak mozdulni. Én rendszeresen tömegével az állásajánlatokat, melyek közt mindig van iskolai tanár. De ha jobinfo-t vagy mást megnézem, ott is állandóan keresnek tanárokat, és nem csak reál tantárgyakban. Ja, persze történelem-magyar tanárból rohadt sok van.
A kérdező hozzászólása: igazad van, keresnek. de nyilván az igazgató vagy akin múlik, hogy ki kapja meg a szakmát annak adja aki az ismerõse. volt, h. friss és ropogós tanári diplomával kijött az egyetemrõl ismerõsöm és hiába Pázmányos diploma, sehova nem kellett tanárnak... ismeretsége meg úgyszint nem volt...
Ja, a Te simerõsöd. Az én ismerõsöm ameg a friss, ropogós pázmányos diplomájával egybõl óraadó lett, ahol gyakorlaton volt. Most kinek van igaza? Ami az ismerõsöket illeti; mindenki járt középiskolába, szóval mindekinek vannak tanár ismerõsei. De nem biztos, hogy az igazgatónak éppen olyan képesítésû ismerõse van állsá nélkül, aki a pozícióra kellene. De hogy magamat ismételjem, nehéz elhelyezkedni olyan szakkal, amibõl tömegképzés van (pl. magya-töri).

7 honaposom ma leesett az agybol. Latszolag nincs baja de mire figyeljek, ma ugye unnep ha nem muszaj nem mennek az ugyeletre vele. Hanyas vagy tul hosszas alvas? Mi a jele hogy baj van?

Legjobb válasz: A leeses is lehet veszelyes, persze altlaban nincs semmi gond. Ha abban pillanatban elkezd sirni, ahogy megutotte vagat, vagyis nem volt eszmeletvesztese, az a jo, de figyeld, nem aluszekonyabb- e, nem hány-e illetve fajdalmat jelez- e. Mindig azt mondjak, az a jo, ha pukli van mert akkor az csak külsérelem. Ha bármilyen viselkedésváltozást látsz, vagy ha tényleg magasról esett le akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert inkább fölöslegesen, mint késõn.....

A leeses is lehet veszelyes, persze altlaban nincs semmi gond. Ha abban pillanatban elkezd sirni, ahogy megutotte vagat, vagyis nem volt eszmeletvesztese, az a jo, de figyeld, nem aluszekonyabb- e, nem hány-e illetve fajdalmat jelez- e. Mindig azt mondjak, az a jo, ha pukli van mert akkor az csak külsérelem. Ha bármilyen viselkedésváltozást látsz, vagy ha tényleg magasról esett le akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert inkább fölöslegesen, mint késõn.....
Állandóan alszik, hányás jelezhet bajt. Vagy esetleg fáj a feje. De általában a leesésnek nincs semmi következménye.
Zörgess neki játékot, hogy követi-e a szemével. Felnõtteknél ugye ujjat szoktak végig vinni a szem elõtt, hogy tudod-e követni. Mindkét oldalt, lent , fent. Agyrázkódás miatt kell, ha nem követi, akkor lehet baj. Nézd meg, nem keményedett-e be a hasa, vagy nem kakil-e véreset, ezek belsõ vérzésre utalhatnak. Ha rögtön felsírt, az már jó jel. Nézd meg, nem huplis-e a feje valahol. Nyomogasd a testét óvatosan meg, persze ne fájjon neki, mert ha érintésre valahol fáj neki, akkor ott ütötte be. De általában nem szokott baj lenni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!