Találatok a következő kifejezésre: Ha van de nem (5062 db)

Van értelme a ködlámpának? Büntethet a rendőr ha van de nem használom ködös időben?

Azt hallottam hogy vakítja a szemb?l érkez?ket és hogy nem ér semmit mert a köd ellen nem sok mindet tudsz csinálni.

Legjobb válasz: Nem büntethet a rendõr csak ha indokolatlanul használod. Szerintem nagyon is van értelme, ködben sokkal jobban lát a szembejövõ, meg azért többet ér rossz idõben mint egy sima tompított. Én 20.-án hajnalba közlekedtem, kb 10m-es volt a látótávolság és kipróbáltam ködlámpával és anélkül... elég nagy volt a különbség még ilyen rossz látási viszonyok között is. Én lakott területen kívül is szoktam használni rossz utakon, kátyúkeresõ lámpának :) Szerintem nem vakít. Egy rosszul beállított xenon ezerszer zavaróbb este!

Nem büntethet a rendõr csak ha indokolatlanul használod. Szerintem nagyon is van értelme, ködben sokkal jobban lát a szembejövõ, meg azért többet ér rossz idõben mint egy sima tompított. Én 20.-án hajnalba közlekedtem, kb 10m-es volt a látótávolság és kipróbáltam ködlámpával és anélkül... elég nagy volt a különbség még ilyen rossz látási viszonyok között is. Én lakott területen kívül is szoktam használni rossz utakon, kátyúkeresõ lámpának :) Szerintem nem vakít. Egy rosszul beállított xenon ezerszer zavaróbb este!
Rosszul hallottad.Egy jó és jól beállított ködlámpa senkit nem vakít, mivel bõven a tompított "síkja" alatt világít. Egy lapos és széles ugyanakkor rövid(max 15-20m)fényszõnyeget terít az autó elé.Gyorsabban ködlámpával sem fox tudni menni, de az út két szélét sokkal jobban látod és nem csinál a fény "vattacukort" elõtted mivel a köd alá világít.A KRESZ szerint a vezetõ +ítélésére van bízva a használata.
Ugy látszik még nem vezettél ködben de a sok barom gyakran bekapcsolva hagyja mikor már nem kéne na az tényleg zavaró Egyszer mikor mmég friss jogsis voltam megállitott a rendõr h ég a ködlámpám de nem büntetett meg .
Az nincs benne, hogy konkrétan MIKOR HASZNÁLHATOD. :-)
Igen relatív, de attól még benne van :P
"Az viszont benne van, hogy mikor használhatod, " -Téves.Már rég nincs benne. Csak annyit mond 'mikor a látási viszonyok indokoltá teszik..'ez erõsen relatív
És nyílván ha kitalálták van értelme. Mivel a "Látni és látszani" elvet kellene hasznosítani. Nem csak az a lényeg hogy te látsz a nélkül is! Lásd az elsõ köd utáni katasztrófát az utakon!
a vakításhoz én mint motoros szólnék hozzá. a ködlámpa egyáltalán nem vakít a sz*rul beállított lámpákhoz képest! marha idegesítõ tud lenni mikor (fõleg terepjárósok) nem állítják leglentebbre a lámpa fokozatát és alig látok, de ködlámpa eddig még engem sose vakított.
Azért nem büntethet, ha nem használod. Sehol nincs olyan a KRESZ-ben, hogy köteles vagy használni a ködlámpát. Az viszont benne van, hogy mikor használhatod, és ha olyankor is használod, amikor nem lehet, akkor megbüntethet.
"Pár mp után felkapcsolom az ilyenekre a ködzárót, "nesze paraszt, hogy lássál" felkiáltással." -Az ilyenekre szoktam még a refit rátolni, hogy õ is lásson.. :-)
Tök sötétben ha valaki mögé érsz iszonyat zavaró, akárhogy van beállítva. Persze nem szokás lekapcsolni, hiába hogy ÚGYSEM FOGSZ AZ ELÕTTED MENÕ ELÉ LÁTNI. Pár mp után felkapcsolom az ilyenekre a ködzárót, "nesze paraszt, hogy lássál" felkiáltással.
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat, úgy vettem észre hogy akinek van az általában felkapcsolja
Nem tom kinek szólt, én elég sokat vezetek és vezettem is ködben is.Azt továbbra is állítom, hogy egy jó és jól beállított ködlámpa nem zavaró, mondjuk tiszta idõben és bizonyos seb.fölött (70-80 km/h)igazából semmi értelme. Általában a kisebbségi komplexussal rendelkezõ emberkék hóbortja ez. :-)

Milyen ízben vannak a dmes tejpépek? A régi csomagolásúak, amik mos 279 ftok. Egy ismerősöm megy holnap, venne, ha van, de nem tudom, milyen ízű van, így nem tudom, milyet hozassak

Legjobb válasz: most komolyan ezért kiírtál még egy kérdést?? vigyen az ismerõsöd mobilt és hívjon fel, ha ott van, és elmondja, mibõl lehet választani. ennyire egyszerû.

most komolyan ezért kiírtál még egy kérdést?? vigyen az ismerõsöd mobilt és hívjon fel, ha ott van, és elmondja, mibõl lehet választani. ennyire egyszerû.
Szerintem hozass BÁRMILYET, és örülj ha kap még. HA a babád kora megengedi, akkor mindegy milyen ízû.
Akkor b*zi!
a neger pasik kimondottan szeretik oket
Ciki, és homosexuális.
nem kommentálom...
Megint SP-rõl van szó?
Mocskos b*zi! És igen, elég "ciki", vagyis inkább gázkamrába vele.
Ez az SP-dolog már annyira elcsépelt... :\ Amúgy szerintem cuki :) Rólad van szó, kérdezõ? :)
Te vagy az, Szecsõdi Karcsi?
nekem asszem tetszene, nem lenne gáz 21L
Elsõre divatb*zit látnék benned...
képet! akár priviben
jaja képet 21L
Én is kérek képet.. ha ide nem teszel ki, akkor priviben :) 20:17 voltam ;)
A ne legyen emo alatt nem a mentalitását értem, hanem azt hogy egyáltalán köze ne legyen az emogec*ikhez... Se kinézetbe se sehogy. Mit ér vele ha nem emo, de úgy néz ki?
Tinik körében népszerû a dolog, de egy huszonévesnél, már cikinek találnám.


Érdekes folyásom van, de nem ég, nem viszket, változó mennyiség! Ez normális? Ha gombás lennék akkor égne, viszketne?

Legjobb válasz: Mit jelent az hogy érdekes? Ha színe, szag van, az nem jó, vagy ha viszketsz, de sajnos van olyan amikor bõséges fehér, és semmi tünete nincs, és mégis pl. gomba. trichomonas bacinál zöldes-sárgás, gombánál fehér habos, bõséges, általában viszket, és, de mondom nem mindig. Milyen a folyásod? Nem tudom mennyi idõs vagy( gondolom kismam, ha ide írtál), de tudod ilyenkor van bõvebb folyás.

Mit jelent az hogy érdekes? Ha színe, szag van, az nem jó, vagy ha viszketsz, de sajnos van olyan amikor bõséges fehér, és semmi tünete nincs, és mégis pl. gomba. trichomonas bacinál zöldes-sárgás, gombánál fehér habos, bõséges, általában viszket, és, de mondom nem mindig. Milyen a folyásod? Nem tudom mennyi idõs vagy( gondolom kismam, ha ide írtál), de tudod ilyenkor van bõvebb folyás.
A kérdező hozzászólása: Jajj elfelejtettem oda írni h 9.hétben vagyok!Nem viszket, nem ég nem csíp és nincs szaga sem!Néha több néha kevesebb, fehéres és mintha ilyen -mindhatni-fehér darabok lennének benne-már elnézést és aztán "megszáradva" a betéten sárgás! Szóval nagy a gáz?
Nem árt megnézetned, de nem jelent nagy bajt, ne ijedj meg.Nekem is volt, én a dokitól nem kaptam semmit rá a 12. hétig, utána írt csak kúpot.Tudod a babónak nem lesz semmi baja tõle, csak a sátgás szín miatt mondom inkább mutasd meg dokinak.Nekem még most is van. de egyelõre nem írt rá semmit mert nem akar folytom kúpoztatni, szval ez nem gond, nekem is azt mondta most legutóbb, nem vészed, inkább várjunk-.csak hosszú hónapokig ne legyél kezeletlen. Gratula a babóhoz!
itt ajánlottal teafaolajat, betétre kell cseppenteni, és állítólag jó rá, én sajna nem próbáltam még.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, megyek majd 12 hetes Uh-ra aztán majd ott mondom a dokinak!Mert aggódtam h milyen a normális folyás a terhesség alatt!
Szia...en is egy hete ugyanezekkel a tunetekkel mentem nodikhoz...semmi eges, fajas, gyulladas vagy csipes..csak bovebb folyas.Gomba volt.Kaptam kezelest de sajna ugy veszem eszre nem hasznalt...ugyhogy irany vissza. Szerintem menj el te is...lehet meg gomba attol, hogy nem erzel mast mint folyast. Egy 19 hetes kismama.

Apa akarok lenni. Csak tudni milyen, ha gyerekem van de nem érzem magam késznek családalapításra. Nem gátlástalanul gondolom hogy vki kedvel aztán van gyerek és lelépek. De a tudat: hogy igen van egy fiam vagy lányom. Nem tudom értitek? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Aki apává válik, az jobb esetben óriási változáson megy át. Jóval felelõsségteljesebb és önzetlenebb lesz. A legcsodálatosabb érzés apává/anyává válni és életet adni egy embernek, de onnantól kezdve tisztességesen gondoskodni vagy köteles róla és felnevelni, ami nem egy apa-gyerek mesenézésbõl áll, vagy hétvégi focizásból, nevelésbõl és állandó gondoskodásból, ami rengeteg engergiát emészt fel. Ha úgy érzed, hogy tudod biztosítani a gyerekednek, hogy ne éhezzen, meglegyen a pelenkája, ruhája, játéka és a szabadidõdet rá tudod áldozni, akkor érett vagy az apaságra.

Aki apává válik, az jobb esetben óriási változáson megy át. Jóval felelõsségteljesebb és önzetlenebb lesz. A legcsodálatosabb érzés apává/anyává válni és életet adni egy embernek, de onnantól kezdve tisztességesen gondoskodni vagy köteles róla és felnevelni, ami nem egy apa-gyerek mesenézésbõl áll, vagy hétvégi focizásból, nevelésbõl és állandó gondoskodásból, ami rengeteg engergiát emészt fel. Ha úgy érzed, hogy tudod biztosítani a gyerekednek, hogy ne éhezzen, meglegyen a pelenkája, ruhája, játéka és a szabadidõdet rá tudod áldozni, akkor érett vagy az apaságra.
Az, aki csak tudni szeretné, hogy milyen az, az feltehetõen soha nem fogja megtudni. Ezek az emberi érzelmek alapvetõen nem különböznek más pozitív érzelmektõl, tehát könnyû elképzelni, hogy milyen. Az meg, hogy van egy gyereke, az önmagában semmit nem számít, semmilyen érzésekkel nem jár.
Várj még. Onnantól egy ember életéért leszel felelõs. Az életed 180 fokos fordulatot vesz.

Ha valakik évek óta együtt vannak, esetéeg gyerek is van de nem házasok, te is arra gondolsz hogy biztos van valami "gáz" velük kapcsolatban?

Legjobb válasz: Az ilyen párok 99%-a nem akar esküvõt, és ennyi. Vagy azért, mert elavult dolognak tartják a házasságot, mondván, hogy nem a papír tartja õket össze, és ennyit nem költenek rá, vagy azért, mert mindig halogatják, mondjuk pont anyagi okokból. Egy jó, tartós kapcsolaton nem fog változtatni az esküvõ sem, és ez így van rendben. Gyereket is lehet vállalni nélküle, már senki se fogja õket megszólni. Nekem azok a párok a furák, akiknél egyik fél rendszeresen fesztivált csinál azért, mert még mindig nem házasodtak meg. Meg azok, akik egy éves kapcsolat után világra szóló lagzit csapnak, felvesznek rá két millió hitelt, van minden a limuzintól a legdrágább étteremig, rá egy éven belül jön a baba, és három év múlva meg elválnak. De az esküvõre meg a lakásra felvett hitelt fizethetik egy életen át... NA itt van gáz. Pl. tíz éve sokan azért házasodtak, mert lakást akartak venni, és csak házastársak kaphattak közösen olcsó hitelt meg szocpolt. Nem romantikus indokokból... Közülük van, aki még mindig turbékol, van akik elváltak. Sokkal fontosabb, hogy milyen magában az a kapcsolat, hogy mûködnek, mint család. Mondom ezt úgy, hogy szintén házas vagyok. Hat év együttélés és egy gyerek után, és már hat éve vagyunk házasok, már két gyerekkel, tehát 12 éve nyúzzuk egymást. :D

Az ilyen párok 99%-a nem akar esküvõt, és ennyi. Vagy azért, mert elavult dolognak tartják a házasságot, mondván, hogy nem a papír tartja õket össze, és ennyit nem költenek rá, vagy azért, mert mindig halogatják, mondjuk pont anyagi okokból. Egy jó, tartós kapcsolaton nem fog változtatni az esküvõ sem, és ez így van rendben. Gyereket is lehet vállalni nélküle, már senki se fogja õket megszólni. Nekem azok a párok a furák, akiknél egyik fél rendszeresen fesztivált csinál azért, mert még mindig nem házasodtak meg. Meg azok, akik egy éves kapcsolat után világra szóló lagzit csapnak, felvesznek rá két millió hitelt, van minden a limuzintól a legdrágább étteremig, rá egy éven belül jön a baba, és három év múlva meg elválnak. De az esküvõre meg a lakásra felvett hitelt fizethetik egy életen át... NA itt van gáz. Pl. tíz éve sokan azért házasodtak, mert lakást akartak venni, és csak házastársak kaphattak közösen olcsó hitelt meg szocpolt. Nem romantikus indokokból... Közülük van, aki még mindig turbékol, van akik elváltak. Sokkal fontosabb, hogy milyen magában az a kapcsolat, hogy mûködnek, mint család. Mondom ezt úgy, hogy szintén házas vagyok. Hat év együttélés és egy gyerek után, és már hat éve vagyunk házasok, már két gyerekkel, tehát 12 éve nyúzzuk egymást. :D
nem , nem gondolom, így érzik jól magukat....
Nem, szerintem ma mar ez is teljesen normalis. Peldaul mi 8.5 eve vagyunk egyutt a parommal, 3 evet egyutt jartunk, aztan koltoztunk ossze. Most van egy majd 3 eves gyerekunk, tervezzuk a kistesot es iden nyaron hazasodunk. Mire osszekoltoztunk tudtam, hogy semmi ujat nem fogunk egymasnak mutatni, ami miatt szetmennenk. Igy is lett. Es a papir sem fog valtoztatni semmit. Ja es praktikussagbol hazasodunk, de ez mar egy masik tortenet.
Nem. A szüleim sem házasok...
Azért mert én fontosnak tartom a házasságot, és nem értem, hogy más miért nem, nem fogok elítélni senkit, és azt gondolni, hogy " gáz" van velük... Nincs baj azzal, ha egyik fél sem akar házasságot, csak akkor, ha az egyik igen, a másik pedig nem... de ha képesek a kompromisszumra, akkor ezzel sem feltétlenül van gond... Van rokonom, akinek 30on felül van az egyik gyerek, a másik is 28...miért lenne gond?
"Bár lenne annyi felesleges idõm, hogy ilyeneken gondolkodjak... " Mekkora álszent duma... A gondolkodáshoz nem kell plusz idõ, elég gáz, hogy neked ahhoz külön mentesíteni kell magad minden munkától, le kell ülni, és mantráznod kell. Ez hogy visszaírtál a számodra semmit mondó kérdésre, sokkal több idõdbe került. Na mindegy! Kérdésedre a válasz: én sem gondolom, hogy gáz lenne! Én sem szeretnék férjhez menni! Max a ruha miatt, de az meg milyen pénzkidobás már!
Nem, ugyanis a sztereotípiák nem helyesek..SOHA, mert nem lehet általánosítani. Például nem igaz az, hogy minden szõke nõ buta. Nem igaz az, hogy minden leszbikus csalódott már a pasikban.Van olyan is, aki már érzi kiskorától, hogy valami "nincs rendben" a nemi identitásával, és nem is próbálja ki pasival. Így, ha valaki nem házas, de már közös gyerekük van, akkor nem feltétlenül biztos, hogy elváltak..stb.
Bár lenne annyi felesleges idõm, hogy ilyeneken gondolkodjak... Amíg valaki kifejezetten nem okoz nekem kárt valamivel, addig semmit sem gondolok róla.
Azt gondolom, hogy 10%, hogy egyikük sem akart esküvõt, 90%, hogy a pasi nem akarja elvenni a nõt.
4- annyi felesleges idõd csak akad, hogy ezt leírd ide...
Nem, több ismerõsöm is él így, boldogan, gyerek(ek)kel. Az egyik tavaly mesélte, hogy most hogy már majdnem 15 éve együtt vannak és a gyerek is 10, volt róla szó, hogy összeházasodnak, de a végén annyira lényegtelen volt mind a kettõjüknek, hogy ez elmaradt. És élnek boldogan....
Igen, nekem is ez jut eszembe. Sajnos, akárhogy próbálom értelmezni az ilyen kapcsolatban élõk magyarázatai, nem tudom õket hova tenni. Nem tehetek róla, de nem tudom elhinni, hogy így tökéletesen megfelel nekik és egyikük sem vágyna házasságra. Mondjuk lehet azért van ez, mert régimódi vagyok... 24N
nem gondolom, h problémás lenne a kapcsolat, mivel én is hasonló beállítottságú vagyok. a párom szívesen elvenne, ha szeretném, de nekem teljesen megfelel az együttélés. aztán lehet, késõbb változik az álláspontom. sokkal inkább azt szoktam látni, h nagy hacacáré, esküvõ minden extrával, de már borítékolható a válás. az utóbbi idõben 3 ilyet is tapasztaltam a környezetemben. a házasság még nem garancia semmire. ismerek egy olyan párt, akik 30 év együttélés és 2 felnõtt gyerek után keltek egybe :)
Igen. Én is erre gondolok sajnos az esetek többségében és ebben saját tapasztalat is benne van.:( Persze vannak kivételek, mint mindíg, de általánosságban Nekem is ez jut eszembe, mint Neked.
Nekem az a tapasztalatom a környezetemben (és saját is), hogy egy esküvõ sokszor csak bezavar. Valahogy bepánikoltatja az embert, hogy hú, akkor ettõl a naptól kezdve tényleg senki más, le vagyok kötve, elköteleztem magam stb., stb. Akik meg csak simán együtt élnek, de ugyanúgy, mintha házasok lennének, ott nincs ilyen para, csak egyszerûen boldogan együtt vannak. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé gondolják komolyan.
Nem. Több ismerõsöm él így. Köztük nõvérem lassan 25 éve. Három gyerekük van. Nagyon boldog a kapcsolatuk.
9es vagyok mit jelent az évek óta? Mi 5 éve vagyunk együtt, igaz gyerek nincs, együtt élünk 3 éve....mindenki meglepõdik, hogy õsszel esküvõ....pedig évek óta együtt élünk, és együtt vagyunk...nem hinném, h bárki azt gondolná "gáz" van velünk.. vagy de?
Nincs gáz. 21 éves a kapcsolatom, 17 éves fiunk van, megkértem a párom kezét, bele is egyezett, mégsem házasodtunk össze. Nagyon jól megvagyunk... 43/F

Ha a készpénz elfogyott és csak Erzsébet utalványom van, de nem vehetek belőle hasfogót, akkor töröljem ki az utalvánnyal? Esetleg jobb ötlet?

Ez csak egy példa..és félreértés ne essék, a készpénz nem vécépapírként fogyott el, hanem mivel hó vége van.

Legjobb válasz: Beosztással és ésszel kell élni. Mikor hó elején megkapjátok az utalványt, a nagy bevásárlásra azt költeni, hó végére hagyni a kp-t. Az én környezetemben rengetegen kapnak gyermekvédelmit, a kifizetés napján a nagy bevásárlóközpontok tele vannak a támogatott családokkal.Olyan megrakott kocsikkal jönnek ki, hogy én is csak nézek, pedig, szerencsére nem kell minden fillért megnéznem. De a kocsik kólával, chips-ekkel, rengeteg olyan dologgal van tele, ami egyáltalán nem szükséges a megélhetéshez. És persze, alkohollal. A gyerekeknek szánt pénzt a kedves szülõk elisszák, felelõtlenül elköltik.(tisztelet a kivételnek, 10-bõl 8 esetben) Ha valaki szól emiatt, gyámügyes, ifjúságvédõ, stb, hõbörögnek. Egy hét után pedig sírnak, hogy kajára sem telik. Ja, és a hab a tortán, hogy aki gyermekvédelmit kap, annak a gyereknek INGYENES az óvodai, iskolai étkezés , valamint a tankönyv is. Egyél az iskolában, ott ingyen kapsz uzsonnát is. Ne az utalvánnyal töröld a hátsódat, inkább add oda olyannak, aki valóban rászorul. Hasfogónak pedig egyél sárgarépát, azt utalványra is vehetsz.

Beosztással és ésszel kell élni. Mikor hó elején megkapjátok az utalványt, a nagy bevásárlásra azt költeni, hó végére hagyni a kp-t. Az én környezetemben rengetegen kapnak gyermekvédelmit, a kifizetés napján a nagy bevásárlóközpontok tele vannak a támogatott családokkal.Olyan megrakott kocsikkal jönnek ki, hogy én is csak nézek, pedig, szerencsére nem kell minden fillért megnéznem. De a kocsik kólával, chips-ekkel, rengeteg olyan dologgal van tele, ami egyáltalán nem szükséges a megélhetéshez. És persze, alkohollal. A gyerekeknek szánt pénzt a kedves szülõk elisszák, felelõtlenül elköltik.(tisztelet a kivételnek, 10-bõl 8 esetben) Ha valaki szól emiatt, gyámügyes, ifjúságvédõ, stb, hõbörögnek. Egy hét után pedig sírnak, hogy kajára sem telik. Ja, és a hab a tortán, hogy aki gyermekvédelmit kap, annak a gyereknek INGYENES az óvodai, iskolai étkezés , valamint a tankönyv is. Egyél az iskolában, ott ingyen kapsz uzsonnát is. Ne az utalvánnyal töröld a hátsódat, inkább add oda olyannak, aki valóban rászorul. Hasfogónak pedig egyél sárgarépát, azt utalványra is vehetsz.
Sajnos vannak a pénz kiváltó fizetõeszközöknek (helyi pénz, csekk, utalvány) hátrányai, de ezeket össze sem lehet hasonlítani a gazdasági hasznával. Ugyanis mivel nem konvertibilisek ezért nem gerjesztik az inflációt, és sokkal nagyobb számban értékben nyomtathatóak mint a pénz. Ha valaki érti mekkora ennek a jelentõsége annak eszébe sem jut hogy ekkora elõnnyel szemben ilyen kritikákat állítson.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenkivel kicseszés, mert apámnak például ma kéne jelentkezni a munkaügyön, de csak busszal tudna bemenni.Gyalog, biciklivel messze van.Ha nem jelentkezik, kihúzzák az ellátásból, és még azt sem fogja kapni.Nagyon jól kitalálták az "okosok", köszönjük!
Annyira sokat azért nem adnak, hogy ne tudjátok kajára elkölteni, hasfogót, buszjegyet pedig vásárolj abból a pénzbõl, amit így nem kajára kell feltétlen költenetek. Ezt csak én találom logikusnak? Szólj a szüleidnek errõl!
Múlt hónapban hogy volt amikor még Erzsébet utalványt sem kaptatók. "nekem adták, csak épp az uzsonnámon kívül amúgy xart nem tudok venni belõle!" Erre van kitalálva erre a célra kapja a szülõ.
"Ennek az utalványnak semmi gazdasági haszna nincs. Csupán annyi, hogy a kibocsátó Fideszes, és jól keres rajta!" A korábbi(ak)nak volt haszna? A legtöbbet továbbra is a munkáltatók adják. Megtehetnék, hogy nem adják. Akkor mégtovább csökkenne a forgalom, mégkevesebb "pénz" jutna az embereknek. De lehet utálni csak azért, mert Fideszes.
A kérdező hozzászólása: 1.Az utalvány elõállítása sincs nyilván ingyen. 2.Ha olyan hasznos, akkor nem a kispénzüek szemét kellene kiszúrni vele, hanem a milliós költségtérítéseket és jutalmakat fizetni belõle, ha olyan sokat hozna az országnak is mindenkinek hû de jól jönne, nyilván ezt csinálnák, nem?
5/5. Ennek az utalványnak semmi gazdasági haszna nincs. Csupán annyi, hogy a kibocsátó Fideszes, és jól keres rajta! Az utalványokat nem ingyen csinálja az állam, hanem kifizeti a forgalomba hozójának. Tehát ugyanugy pénz van mögötte.
Elso, nem biztos, hogy a munkáltató adta. Novembertõl ugyanis a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény eddigi készpénzes kifizetése helyett is utalványt adnak.....
A kérdező hozzászólása: Gyermekvédelmi támogatásként kapta, apám.
A szüleid munkáltatójának nem volt kötelezõ adnia az Erzsébet-utalványt. Ha nem kapták volna, most még kajád se lenne. Igaz akkor legalább hasfogó sem kellene.
Az a problema vele, hogy be van az ember korlatozva. Ha pl csak egy kg kenyeret akarok venni, nem tudok vele fizetni, mert a legkisebb egyseg 500.-, vissza pedig nem adnak belole. Az is gond sok helyen, hogy a kisboltok nem fogadjak el, a nagy pedig messze van, illetve sokkal dragabb

Sims3-ban miért van az hogy hívok komornyikot de nem érkezik meg? . Ugyanez van például örökbefogadásnál is . De ha ujat akarok kezdeni akkormeg kelzi hogy "az állat úton van" de nem érkezik meg .

Legjobb válasz: biztosítani kell a komornyiknak 1 ágyat.veszel egy ágyat vásárlás módban,rákattintol és kiválasztod hogy a komornyiké legyen.az állat lehet azért nem érkezik meg mert messze van a saját házad és a régi helye.nekem 3 simnap volt mire odaérkölyök kutya volt és a áros másik végén lakott

biztosítani kell a komornyiknak 1 ágyat.veszel egy ágyat vásárlás módban, rákattintol és kiválasztod hogy a komornyiké legyen.az állat lehet azért nem érkezik meg mert messze van a saját házad és a régi helye.nekem 3 simnap volt mire odaérkölyök kutya volt és a áros másik végén lakott

Honnan lehet tudni hogy eleg taplalo-e a tej a babanak? Mi van ha sok van de nem taplalo?

Legjobb válasz: Na. A zöldes széklet azért van mert még csak 1 hetes a babád, az emésztése most fejlõdik éppen és még van bélsár a kis beleiben. Lassan "kisárgul" (de akkor is sárgászöld marad), amennyiben csak anyatejes, ha kap tápszert is akkor marad zöldes. A zöld széklet csak akkor baja ha egészen erõs méregzöld, nyálkás, bûzös, ez így együtt. Ha más "panasz" nincs, akkor ne aggódj!

Na. A zöldes széklet azért van mert még csak 1 hetes a babád, az emésztése most fejlõdik éppen és még van bélsár a kis beleiben. Lassan "kisárgul" (de akkor is sárgászöld marad), amennyiben csak anyatejes, ha kap tápszert is akkor marad zöldes. A zöld széklet csak akkor baja ha egészen erõs méregzöld, nyálkás, bûzös, ez így együtt. Ha más "panasz" nincs, akkor ne aggódj!
na , ez az egyik fele. A másik, hogy 1 hetesen teljesen normális a zöld kaki, az enyémnek fekete volt a legelsõ, és folyamatosan "zöldült kifelé".Ez nem az éhezés jele, sõt még jó is azt jelzi: tisztul a babád. Az elõzõ választ azért írtam, mert szép a szoptatás és fontos; de nem mindig "tökéletes"! Kérdezõ, ilyenkor még ne aggódj, szoptasd csak nyugodtan!:) )
Leírtam már jópárszor, de ez megtörtént eset. ezzel senkibe se szeretném beletenni a frászt, de van ilyen, és el kell fogadni. Egy nõ szülés után lelkesen szoptatta a picijét, rengeteg teje volt, a baba szépen szopizott, naponta sokszor, igény szerint. Mama büszke volt, hogy ez igen. 2-3 hónap múlva a védõnõ viszont legnagyobb meglepetésére csóválta a fejét, mert a baba nem hízott annak az ütemében, ahogy evett. Eltelt még egy hónap, de makacsan stagnált a súlya, pedig evett. Gyereket kivizsgálták, semmi, tökéletesen egészséges. Mama egyébként egészségügyi dolgozó volt, volt egy kis protekciója, hát "bevizsgáltatta" a tejét. Kiderült, hogy bõ a mennyiség, alig van benne tápanyag.Nagyon ritka, de sajnos elõfordul. Jele, hogy a baba rengeteget eszik, de nem fejlõdik a súlya olyan ütemben .
na, most még majd elmegy a teje a sok idegeskedéstõl, jó hülye vagy!Minek ijesztgetni egymást ilyen fantomtörténetekkel???!!!! Köszi, ezt a történetet többször már ne írd le, így is egyszer több mint kellene! Kedves kérdezõ: csak szoptass nyugodtan, semmi baja sincs a tejednek, a zöld kaki majd szépen kivilágosodik ahogy ürül a bélsár a belekbõl!
Az anyatej nem tápszer! Összetétele nem állandó, hanem változó, mindig a baba igényeinek megfelelõ. A szoptatás kezdetekor vizesebb, szomjoltó, a vége felé zsírosabb, laktatóbb tej ürül. Továbbá reggel több, de "hígabb" a tej, este kevesebb, de zsírosabb tej termelõdik. Így este a babák a kevesebb tejjel is jóllaknak. Olyan, hogy a tej nem elég tápláló nincs!!! Lehet, hogy a szoptatás módja nem megfelelõ, az anya gyakran vált mellett és mindig csak az "italt" kapja a babája, illetve mindig szoptatás után fej, és pont a zsírosabb tejbõl nem kap a kicsi. Ezen lehet és kell változtatni. A bevizsgálást pedig nem mindegy, hogy "melyik fejésbõl" végezték. Olvasd el a http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/at.htm#Az anyatej összetétele: oldalt. Figyelmedbe ajánlom az anyatej összetétele bekezdést.
én nem ijesztgetem, és ne alkoss rólam véleményt! Nem fantomtörténet, sajnos. Egyébként ha olvasni is tudnál, (nem csak ítélkezni és ilyen hangnemben leírni a véleményed ) láthatnád, hogy biztatom a szoptatásra, mert szerintem is FONTOS. Köszönöm, ha leszállsz rólam.
igenis van olyan, hogy nem elég tápláló a tej!!!miért olyan nehéz ezt elképzelni?! nekem is van egy barátnõm, akinek rengeteg teje volt, szopottt is a baba szépen, de állandóan sírt és nem hízott. itt is bevizsgálták a tejet, és valóban nem volt elég tápláló! ( de a zöldes kaki tényleg normálisnak mondható még ilyen pici babánál)
olyan nincs hogy nem tápláló, hol hallottad ezt? Nem gyarapodik az "elõírt" ütemben a babád? Vagy "túl" gyakran (olyan sincs) szopik? vagy miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen mindenkinek a valaszokat. Megnyugodtam kicsit, hogy nincs baj. Jol eszik es jol fejlodik is mar mindjart visszahiztuk a szuletesi sulyt. Csak 1-2 alkalommal volt zoldes a szeklet amugy szep sargas :) Ugyhogy remelem tenyleg csak a belsar a ludas a zoldulesben :)
"Az elsõ napokban a naponként egy-két nedves pelenka azt jelzi, hogy babánk eleget eszik. Az újszülött ekkor üríti a mekóniumot, a zöldesfekete szurokszékletet, ami születése elõtt a beleiben volt. A harmadik naptól több vizeletes pelenkája lesz, és a széklete már inkább zöldes színû. Az ötödik napon már mustársárga lesz a széklet." http://www.lll.hu
Onnan lehet tudni, hogy elég a tej, hogy a baba súlya megfelelõen nõ. Ehhez meg elég hetente egyszer megmérni a babát. Igaz, mi naponta mérjük, fürdetés elõtt, amikor meztelen. Imádjuk nézni, ahogy naponta 5-7 dekát hízik. :-)
A kérdező hozzászólása: Nem irtam oda, hogy egy hetesek vagyunk, es eleg jol alszik is eves utan s nem sir, csak zoldes a szeklete es azt mondtak, hogy az az ehezes jele. :(
ne haragudj, de aki ezt mondta a zöld kakiról, az egy nagyon buta ember. A zsírtól zöld a kaki, vagy nálunk a pocifájás után volt zöldes, de nem az éhezéstõl. Gondolj bele. A Te babád okosabb minden felnõttnél, nem alszik nyugodtan, ha éhes...ne parázz, ha nyugis, akkor eleget evett. Amúgy eléggé tápláló, mert a tejed a babádhoz igazodva változik!! Jó szoptatást!! Üdv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!