Találatok a következő kifejezésre: Ha van anyatej, akkor is (6 db)

Ha van elég anyatej, akkor is kell/lehet teát adni a babáknak, újszülöttnek?

Legjobb válasz: A mai álláspont szerint nem, az anyatej elég folyadék és szomjoltó is. Én az idei nyári hõségben is kínáltam a picit vízzel, nem fogadta el. Viszont szopizott rendesen.

A mai álláspont szerint nem, az anyatej elég folyadék és szomjoltó is. Én az idei nyári hõségben is kínáltam a picit vízzel, nem fogadta el. Viszont szopizott rendesen.
Amíg csak anytejet kap (ha lehet, 6 hónapos koráig), addig nincs szüksége más folyadákra. Az anyatej neki étel is és ital is. Ha már kap mást is, akkor már szüksége van folyadékpótlásra is.
Bár azt mondják, nem kell más folyadék az anyatejen kívül, az én kisfiam ivott teát a tejcsi mellett, és szopizott is rendesen.Õ azóta is rengeteg folyadékot iszik, ez egyéni szükségletektõl függ.Majd kitapasztalod.
Toxoplazmózisos?Igen.Mivel az anyatej is olyan hiszen az anya testnedve, így az is tartalmazza a viriont.

Az anyatej gyűjtőbe mondták, hogy ha anyatejet adok, akkor fejés előtt be kell mosakodni, majd neomagnolvízzel, vagy ruhával is áttörölni, majd megszáradni. Hogy van?

Most akkor ebb?l a neomagnolból nem jut esetleg valami át a tejbe, mivel utánna már nem szabad mosakodni. Hogy van ez?

Legjobb válasz: A neomagnol fertõtlenítõszer. Ha alaposan megtörölközöl, nem jut a tejbe belõle semmi.

A neomagnol fertõtlenítõszer. Ha alaposan megtörölközöl, nem jut a tejbe belõle semmi.
Persze, nem vetkõztem soha pucérra :) Az a fontos, hogy a mellednek az a része, ahol a szívórész illeszkedik, az steril legyen. A többihez úgysem ér hozzá a lefejt tej. Én már nem fejek, mert a lánykám 2, 5 éves, de amikor csináltam, egy normál sterilitást tartottam, a túlzásokat kerültem. Így is minden tökéletes volt.
A kérdező hozzászólása: Igen, épp így csinálom. Megtörlöm magam és megszáradok. te ingbe vagy? neked az nem ér hozzád, ha fejsz? vagy ennyi belefér még a sterilitásba. Nekem csak a bajom, hogy avíz túl hideg, mert ugye nem minden fejés elõtt oldok fel tablettát. Ahogy törlöm magam a hideg vizes ruhával, nagyon szar. Én hajnalba is fejek, éjjel meg megyek ki megmelegíteni, amúgy meg mûanyag edénybe van a víz, nem önözgetem át lábasba. mennyire kell mégis ügyelni a sterilitásra?
Egy kisebb tálkában oldd fel a tablettát és készíts magad mellé egy tiszta törlõkendõt (én egy pelust vágtam 4 felé és azt használtam)! Ezt mártsd bele a fertõtlenítõs vízbe és ezzel töröld át a melled, majd moss kezet vele! Így nem lesz kellemetlen félmeztelenül szaladgálni :) A szobában is megoldható :) Egyébként se kell teljesen levetkõzni a fejéshez, elég, ha a melled van kint, amibõl épp fejsz...
A kérdező hozzászólása: Oké. Akkor kimegyek a fürdõbe, lemosakszom és bevonulok, majd félmeztelen? mert ugye már akkor nem lehet felöltözni. Hát ez jó, ha én és agyerek lakunk együtt, na de ha többen vagyunk, akkor mindenkit küldejk el addig, vagy sasoljak ki figyel oda? Vagy fejjek a fürdõbe? Én úgy szoktam, hogy ott ülök a gyerkõc mellett szopi után és fejek.
Ja! Minden fejés után elmostam forró, mosószeres vízzel, majd alaposan elöblítettem, naponta fertõtlenítettem, általában este.
A mellet és a kezet kell megmosni, hiszen ezek érintkeznek a tejjel. A mellszívót én kifõztem eleinte, utána vettem egy mikrós sterilizálót, az kényelmesebb volt.
A kérdező hozzászólása: Clarasept nekem is van itthon. csak a kezedet kell megmosni, vagy az egész felsõtested, karod, Te hogy fertõtleníted a fejõt? Mivel, Milyen gyakran?
Értem, nem is úgy gondoltam... megszáradsz a mosakodás után... Nem okoz gondot akkor sem a fertõtlenítõszer, hiszen nem nagy mennyiség.
A kérdező hozzászólása: De itt nem szabad törölközni utána. Épp az a lényeg a lemosakodásnak. A clarasept után lehet törölközni, vagy megszáradsz?
Hozzám is a gyûjtõ járt, de nem neomagnol volt, hanem Claraszept folyékony szappan, azzal kellett kezet és mellet mosnom fejés elõtt.
Én mikróztam a vizet, mielõtt fejtem... éjjel meg nem fejegettem, mert nem akartam a többieket felébreszteni a mellszívó zúgásával :) olyankor a lányom úgyis szopizott :)

Akkor most hogy is van ez? Ha sovány a baba ehet mindent, ha jó a súlya akkor csak tápszert és anyatejet?

2 hónapos kora óta tápszeres a babám. Most 6 hónapos. A baj az, hogy nem hízik, a súly görgéje a doktor szerint alacsony. 73cm és 6800 gramm. Azt mondta, mivel nem szereti a babám a tápszert, és nem eszik bel?le sokat, nem kell neki adnom. Adjak, helyette mindenféle tejterméket, sok f?zeléket, tojással, kenyérrel, hússal, májjal, sajttal. Olyan zöldségeket sorolt fel, amiket elvileg még nem ehetne. Még a tejet is megemlítette. Pedig ? eléggé a modern táplálkozási elvet követi. Tehát, ha problémás a baba, akkor mindegy mit eszik, csak hízzon?

Legjobb válasz: Hallgass az orvosodra.A tápszerek,babatejek is higított tehéntejbõl készülnek.Éppen tegnap olvastam a neten,hogy jun.02.-én volt egy nemzetközi konferencia ,ahol megállapították,hogy a liszttartaélmú táplálékot 17-26 hetes korban kell bevezetni.( Origo/egészség-bélbetegségek ) link. A tojásról pedig egy kutatóorvos írta,hogy a C-vitaminon kívül 16 féle vitamint tartalmaz,sok D-vitaminnal.Legegésségesebb a tojásfehérje.

Hallgass az orvosodra.A tápszerek, babatejek is higított tehéntejbõl készülnek.Éppen tegnap olvastam a neten, hogy jun.02.-én volt egy nemzetközi konferencia , ahol megállapították, hogy a liszttartaélmú táplálékot 17-26 hetes korban kell bevezetni.( Origo/egészség-bélbetegségek ) link. A tojásról pedig egy kutatóorvos írta, hogy a C-vitaminon kívül 16 féle vitamint tartalmaz, sok D-vitaminnal.Legegésségesebb a tojásfehérje.
Én a második vagyok. A tojással kapcsolatban: egyelõre szerintem csak keményre fõzött sárgáját adj neki.Nagyon tápláló és nem allergizál. Én még mindig nem adok tojásfehérjét neki, bár ennek az az oka, hogy én magam is allergiás vagyok rá. A tejet is kerüljük.Inkább kefír, joghurt, tejföl. És mostmár használok a kajájához fõzõtejszínt, persze belefõzve.Annak magas a tápértéke.
Az én babám 8 hónapos 68 cm és 6150 gramm. A doki szerint semmi baja, arányos, élénk, erõs, mozgásban sincs lemaradva.Kúszik, mászik, stabilan ül, kapaszkodva feláll, lépeget.Jókedvû. Mi is ehetünk mindent, kivéve tejet. A tápszert nem eszi, a tejpépet is utálja. Az orvos azt mondta, hogy valószínûleg más az anyagcseréje.Nagyon kevés ilyen baba van, mint az enyém és valószínûleg a tied. A hajam kihullik, mikor jönnek, hogy az enyém milyen sovány. És persze olvasom, hogy másé 6 hónaposan 8 kiló... Sebaj.Egészséges.Ez a lényeg.
Második vagyok: azt elfelejtettem, hogy mi nem eszünk sertést mert az egész család utálja az ízét, csak halat, és szárnyashúst.
A gyümi kekszel is hizlal:) Jó étvágyat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is hozzátáplálom már 4 hónapos kora óta, és szerencsére minden új ízt szívesen fogad. Én leginkább a tejen lepõdtem meg. Amúgy õ is erõs, nincs lemaradva, sõt, nagyon ügyes kis örökmozgó baba. Csak a doki szerint nem normális a súlya. Amúgy nem is sovány szerintem. Gyümölcsöt kekszel már kapott, imádja. Húst is, májat is, de tojást még nem mertem adni, sem babot, sem tejet, mert ezeket is ajánlotta a doktor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a fõzõtejszínt kipróbáljuk.
Szia! Én a másik oldal vagyok, egy anyuka visz tõlem, gondolom, odaadja :) védõnõ hozott össze minket.
A kérdező hozzászólása: Sok felesleges tejed van? Jutna még másik babának is?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszodat, remélem, nem baj, hogy megkérdeztem
Semmi gond. Sajnos annak a babának sem elég 100%ig, mer néha a még 3 évesem is kap belõle... Meg egyébként is érdemes hasonló korú babás anyukától beszerezni, akkor a legjobb a babádnak az összetétele. Fb-on van anyaejes csoport, [link] itt érdemes érdeklõdni. :)
Sok ilyen kérdés volt már a napokban. Dobd ki, hiszen tejalapú.
Beleteheted kávéba, vagy ha van kutyád, odaadhatod neki. Én sem adnám oda a babámnak, de ti felnõttek nyugodtan ehetitek, a barátnõm a megmaradt tápszert használta tejpornak. Nem romlik meg még, de a babák nagyon érzékenyek ilyesmire, úgyhogy ne add neki.
Én is adok neki néha a szopi mellé tápot, és nekem se fogyott el. Rendes tárolás mellett simán adtam neki, felbontás után 1 hónappal, semmi baja nem lett a babunak.
Odaadhatod neki, én is csak pótlásként adok és nekünk sokáig tart egy doboz. A dokit is megkérdeztem, szerinte is lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!