Találatok a következő kifejezésre: Ha van anyatej, akkor (16 db)

Baj, ha 4 hós babámnak csak 3-4 naponta van széklete? Akkor elég "kiadós". Vegyesen eszik anyatejet és tápit.

Legjobb válasz: Az még belefér ha anyatejet is eszik, de ha látod rajta hogy erõlködik akkor segítség kell rostos kaja formájában hiszen már 4 hós. Adhatsz neki õszit az jó lazít és hajt. Ha nincs probléma akkor nem fontos.

Az még belefér ha anyatejet is eszik, de ha látod rajta hogy erõlködik akkor segítség kell rostos kaja formájában hiszen már 4 hós. Adhatsz neki õszit az jó lazít és hajt. Ha nincs probléma akkor nem fontos.
Ha könnyen megy nem gond, pont ahogy az elsõ válaszoló is írta.
A kérdező hozzászólása: Icipicit erõlködik, de sikerül. Lassan kapja a barackot. Köszi szépen! Minden jót nektek!

Ha sok anyatejed lenne és egy kis faluban laknál ahol van egy másik kisbaba a tiéden kívül akinek nincs anyukája mert a szülés után elválasztották őket egymástól akkor adnál anyatejet neki? Persze hivatalosan vizsgálatokat elvégezve

Létezik olyan hogy valakinek van teje és mégsem esik meg a szíve egy olyan kisbabán akinek csak nevelő szülei vannak?

Legjobb válasz: Én is hallottam róla, hogy sokakban ez ellenérzést vált ki. Én személy szerint simán adnék, ahogy adtam is. A nagyobb gyerekeimnél az anyatejgyûjtõ szolgálat vitte el a felesleget. Amikor a kicsi született, már vidéken laktunk, és ott a háztól-házig rendszer mûködött, így egy ikerpárt láttam el tejjel a saját babámon kívül. Persze a vizsgálatok kellenek, de az sem lehet akadály.

Én is hallottam róla, hogy sokakban ez ellenérzést vált ki. Én személy szerint simán adnék, ahogy adtam is. A nagyobb gyerekeimnél az anyatejgyûjtõ szolgálat vitte el a felesleget. Amikor a kicsi született, már vidéken laktunk, és ott a háztól-házig rendszer mûködött, így egy ikerpárt láttam el tejjel a saját babámon kívül. Persze a vizsgálatok kellenek, de az sem lehet akadály.
A védõnõnek én is felajánlottam, hogy szívesen adok tejet rászoruló babának, de lebeszélt róla, mert bár rengeteg tejem volt, viszont ikreim voltak ráadásul koraszülöttek, úgyhogy az õ tanácsára tartalékoltam. Ha viszont újra szülnék és nem lenne korababám nagyon szívesen adnék másik babának is.
Ha olyan sok tejem lenne, hogy jutna màs babà(k)nak is belôle, természetesen adnék!
Persze hogy adnék
Elsõ vagyok. Találkoztam már hasonló kérdéssel, és több ellenérvet olvastam ott. Az egyik az, hogy nem kevés munka fejni. Ez tény, én rengeteget fejtem, és tényleg macerás volt eleinte, aztán beleszoktam. A másik ellenérv az szokott lenni, hogy nem valaki nem tudja elképzelni, hogy az Õ testébõl származó tejet másnak adja oda, taszítja ez az érzés. Azt pláne nem tudja elképzelni, hogy esetleg mellre tegye más babáját. Azt gondolom, ezt el kell fogadni. Nem vagyunk egyformák, de szerencsére mindig akad olyan, aki szívesen ad, mint én.
Én azt bánom, hogy nincs, akinek odaadhatnám a felesleget, és borogatom ki a lefolyóba :-( Viszont én szívesen mellre is tenném másnak a babáját, ha szükség lenne rá.
Provokatívnak érzem a kérdésed, mintha az a nõ már nem is lenne jó anya vagy ember, aki nem úgy gondolkodik, hogy ebben az esetben tejet kell adni a rászoruló babának is. Az anyai szeretet, áldozatvállalás sokaknál csak a saját gyerekre terjed ki, nem pedig máséra. Ezzel pedig semmi gond nincs.
A kérdező hozzászólása: jó, ez egyértelmû hogy ikrek esetében más a helyzet mert ugye saját gyereket /gyerekeinket elõtérbe kell helyezni de ha egy gyerek ven és 2 gyereknek elegendõ tej?......
Kedves 16., itt ez a divat. (Természetesen én is le lettem pontozva, mert adnék szívesen tejet, 9. voltam.) Én mondjuk ebbõl a lepontozók IQ-jára következtetek, és akkor már érthetõ is, hogy miért van bajuk azokkal, akik segítenének másokon. Ne foglalkozz velük, ennyi örömük legyen.
Valaki tudna arra válaszolni, hogy miért pontozzák le azokat, akik szívesen adnának más babájának is anyatejet. Ezt most tényleg nem értem.
Ha sok tejem lenne, én szívesen adnék, ha helyben lenne, mert nálunk nincs anyatejgyûjtõ, csak a megyeszékhelyen, oda macerás lenne elvinni. Literenként 1800 Ft-ot ad érte az OEP, az sem egy utolsó szempont. Persze macera van vele, de szerintem nem a fejés a gond, mert ha sok van úgy is le kell fejni, hogy ne gyulladjon be a mell, hanem a sterilizlás lenne macerás. A vizsgálatok küzül viszont a tüdõszûrõt nem vállalnám be semmi pénzért sem, ha elfogadnák helyette mondjuk a másfél évvel ezelöttit, akkor mehetne a dolog (elvileg 1 évnél nem régebbi kell hozzá). A többi vizsgálat nem vészes, csak vér és széklet vizsgálat. Viszont nekem sajnos kevés tejem volt, és nem adtam volna soha nõi tejet a fiamnak, tápszeres pótlást kapott 3 hetes kora óta, 2, 5 hónapig tudott szopizni.
Persze, hogy adnék. Kérdés, hogy elfogadnák-e... Én nem adnék a babámnak nõi tejet, csak tápszert, ha nem lenne tejem. Akármilyen vizsgálat is van.
Nem maga a kérdés a provokatív, hanem az a hangnem, ahogyan a kérdezõ válaszolt.
Hihetetlen, hogy ezt a kérdést is valaki provokatívnak tudja látni! Ha több lenne a tej, mint kéne, persze hogy adnék!
Én több litert ajánlottam fel ismerõsnek aki kórházba került, de nem fogadták el, inkább adtak az 1 hónapos gyereknek tápszert. De nem gond, más elvitte (ingyen adtam, tárolókkal együtt), természetesen ha lenne még babám és sok tejem és bajban lévõ kisbaba, gondolkodás nélkül adnék tejet ingyen.
A kérdező hozzászólása: és miért vált ki ellenérzést? miért nem tud örülni annak hogy segíthet máson?
A kérdező hozzászólása: igen, ez a fejés tényleg idõ és energia is. Más babáját én sem tenném saját mellemre szerintem de odaadnám a tejem szívesen
Semmi gond, én ezentúl nem válaszolok olyan kérdésre, ahol a véleményemet kérik. :)

Tényleg igy van? Most hallottam h ha 1 felnött rendszeresen vagy nagyobb mennyiségben iszik anyatejet akkor megbolondul töle?

Legjobb válasz: Ki az a felnõtt aki anyatejet iszik???? Ráadásul nagyobb mennyiségben... Amúgy szerintem ez baromság. A tej a gyomorba megy, nem az agyba.

Ki az a felnõtt aki anyatejet iszik???? Ráadásul nagyobb mennyiségben... Amúgy szerintem ez baromság. A tej a gyomorba megy, nem az agyba.
Hülyeség.
Hát maximum attól bolondulhatnak meg, hogy nincs hely a hûtõben semmi másnak az anyatejen kívül. :D
Van Afrikában eg ykannibál törzs, de csak a férfiak esznek, és csak az elhalt rokonok agyvelejét, mert így vélik õt megõrizni maguk között. Ezeknél férfiak nagy részét eléri a szivacsos agylágyulás, miközben a nõket ez elkerüli. Ilyen alapon nem lenne kizárt, de a tej az nem testrész, hanem enniveló. Ha igazad lenne, a gyerek is mind bolond lenne egy éves korára. Meg mi is, ha folyton csókolózunk, a nyál se nagyon különbözik az anyatejtõl.
A kérdező hozzászólása: Van 1 ismerösöm aki azt mondta h annyi tejük van lefagyasztva h a kávéhoz azt isszák azon felül h adnak el belöle és tényleg rengeteg van nekik.aztán meséltem vkinek aki mondta h nem szabad mert bolond lesz az illetö
Szerintem az bolondul meg, aki ezt el is hiszi :-))) Egyébként a legjobbakat röhögtem ezen oldalon olvasottakon! Köszi a jókedvet :-))

Ha az anyatejben minden szükséges dolog benne van, ami a babának kell, akkor miért szedetnek minden babával Vigantolt és Káliumot?

Legjobb válasz: Elméleti az ötletem, de nem lehet, hgoy az anyukák elégtelenül táplálkoznak, ezért mégsincs benne minden az anyatejben, holott amúgy benne lenne?

Elméleti az ötletem, de nem lehet, hgoy az anyukák elégtelenül táplálkoznak, ezért mégsincs benne minden az anyatejben, holott amúgy benne lenne?
mert most épp ez a divat. angliában, mikor össze voltak nõve a házak, a szennyvíz a sikátorokon folyt le, és az iparosodás miatt borzalmas szmog volt, na akkor nem jutott le a napfény és rengetek csontosodási probléma volt (angol kór). azóta is ezt megelõzendõ kell adni a D-vitamint...
Kérdezõ K vitaminra gondolt szerintem. A K-vitamin azoknak a vérben lévõ anyagoknak a képzéséhez szükséges, melyek a véralvadás normális lefolyását, az elvérzéssel szembeni védelmet teszik lehetõvé. Az anyatejben legtöbbször nincs meg a megfelelõ mennyiség, amire a csecsemõnek szüksége van. D-vitamin hiány esetén angolkór alakulhat ki, mert a D-vitamin speciális összefüggésben van a kalciummal és foszforral, melynek alacsony jelenléte a csontozat elpuhulását és hajlékonyságát idézi elõ, legjellemzõbb a lábszárcsontok elhajlása. Az angolkór okán szívelégtelenség és légzési rendellenesség is felléphet. Ezért nagyon fontos a D-vitamin pótlása a csecsemõknél.
Az egy dolog, hogy mennyire tápláló az anyatej, de gondolom azért mikroszkóp alatt nem nézted meg te sem, hogy pontosan mi van benne :)
Káliumot?? ezt még én sem hallottam! D-vitamint nekem azért írtak fel csak az elsõ idõben mert téli baba volt! mondta is a dokim hogy ha tavasz lesz nem kell adnom már neki tovább! Viszont!!! - való igaz hogy nem minden anyatej kellõ összetételû a baba számára! - nálam is ez volt - momentán nem volt elég "zsíros" így a kicsi hiába szopott elég sokat, olyan soványka volt hogy csak na. pedig rendesen -változatosan étkeztem! a barátnõmnél meg pont fordítva volt neki túl zsíros volt a teje ezért a baba nagyon hasfájós lett és amint azt javasolták hogy a végét már ne adja oda neki inkább a másikból szoptassa máris javult a helyzet!
Nem minden országban ennyire , , divat" a D és a K vitamin. A külön adott vitaminok kora elõtt is felnõttek a gyerekek. Én nem Mo-n élek, és kizárt hogy bármi mást beletegyek a gyerekem szájába míg nem lesz 6 hónapos. Minden benne van a tejemben amire szüksége van.
Megelõzésképp - ki merné vállalni a kockázatot?! - , mert sosem lehet tudni milyen anyuka táplálkozása, életmódja. A D-vitamin a kálcium felszívódásához, fõleg a téli babáknak kell, amikor kevés a napfény. A K-vitamin fõleg a leveles zöldségekben van/lenne, a véralvadást segíti. Valószínûleg manapság kevés babának lenne baja, ha nem kapja ezeket, mert az anyukák többsége szed vitamint, eszik zöldséget és kiviszi a gyereket legalább pár percre naponta a napra. Viszont létezik olyan, hogy anyukának nem jó a teje. Egy barátnõm kisfiánál a 3 hós kontrollon (azt hiszem, akkor volt?) még nem találták meg a babája csípõjében a csontmagot. Valószínûleg kevés volt az õ szervezetében a kálcium vagy már nagyon kifogytak a raktárai terhesség-szoptatás alatt. Ezért aztán neki is kellett D-vitamint meg kálciumot is innia és bevált (sõt az õ hajhullásán is segített).
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam, és a K vitaminra gondoltam! Nekem mindig jó volt a tejem a gyerekeinknek, nem voltak hasfájósak, és szépen híztak. Ezért sem értettem soha, hogy miért szükséges adni, ha mindig azt hangoztatják, hogy az anyatejben minden szükséges dolog benne van ami a babának kell..
Valószínûleg annyira azért mégsincs benne minden, vagy nem mindenkinek egyformán. Megelõzés. De tényleg nem kálium, hanem K-vitamin.
Valószínûleg azért, mert kevesebb K, és D-vitamin van a tejben a kelleténél.
Káliumot??? 2 gyerekem van, úton a harmadik, de hogy káliumot kéne szedni gyerekeknek, errõl még nem hallottam. A Vigantol meg csak D vitamin, télen kevés a napfény, a kisbabák csontnövekedése meg igen intenzív, ezért kell.
Nem hiába kell a babáknak ezeket a vitaminokat szedni.A k vitamint azért kell szedni havonta egyszer mert újszülött kórban a bélbaktériumok csekély száma miatt elõfordulhat k vitaminon alapuló vérzékenység.A D vitamin elõsegíti a kalcium és foszfor felszívódását.Ultraibolya sugárzás hatására a bõrben keletkezik.Hiánya gyermek kórban angolkórt okozhat.Már pedig napra nem igen szoktuk kirakni az újszülött babákat tehát igenis tanácsos adni nekik.

Ha van elég anyatej, akkor is kell/lehet teát adni a babáknak, újszülöttnek?

Legjobb válasz: A mai álláspont szerint nem, az anyatej elég folyadék és szomjoltó is. Én az idei nyári hõségben is kínáltam a picit vízzel, nem fogadta el. Viszont szopizott rendesen.

A mai álláspont szerint nem, az anyatej elég folyadék és szomjoltó is. Én az idei nyári hõségben is kínáltam a picit vízzel, nem fogadta el. Viszont szopizott rendesen.
Amíg csak anytejet kap (ha lehet, 6 hónapos koráig), addig nincs szüksége más folyadákra. Az anyatej neki étel is és ital is. Ha már kap mást is, akkor már szüksége van folyadékpótlásra is.
Bár azt mondják, nem kell más folyadék az anyatejen kívül, az én kisfiam ivott teát a tejcsi mellett, és szopizott is rendesen.Õ azóta is rengeteg folyadékot iszik, ez egyéni szükségletektõl függ.Majd kitapasztalod.

Az anyatej gyűjtőbe mondták, hogy ha anyatejet adok, akkor fejés előtt be kell mosakodni, majd neomagnolvízzel, vagy ruhával is áttörölni, majd megszáradni. Hogy van?

Most akkor ebb?l a neomagnolból nem jut esetleg valami át a tejbe, mivel utánna már nem szabad mosakodni. Hogy van ez?

Legjobb válasz: A neomagnol fertõtlenítõszer. Ha alaposan megtörölközöl, nem jut a tejbe belõle semmi.

A neomagnol fertõtlenítõszer. Ha alaposan megtörölközöl, nem jut a tejbe belõle semmi.
Persze, nem vetkõztem soha pucérra :) Az a fontos, hogy a mellednek az a része, ahol a szívórész illeszkedik, az steril legyen. A többihez úgysem ér hozzá a lefejt tej. Én már nem fejek, mert a lánykám 2, 5 éves, de amikor csináltam, egy normál sterilitást tartottam, a túlzásokat kerültem. Így is minden tökéletes volt.
A kérdező hozzászólása: Igen, épp így csinálom. Megtörlöm magam és megszáradok. te ingbe vagy? neked az nem ér hozzád, ha fejsz? vagy ennyi belefér még a sterilitásba. Nekem csak a bajom, hogy avíz túl hideg, mert ugye nem minden fejés elõtt oldok fel tablettát. Ahogy törlöm magam a hideg vizes ruhával, nagyon szar. Én hajnalba is fejek, éjjel meg megyek ki megmelegíteni, amúgy meg mûanyag edénybe van a víz, nem önözgetem át lábasba. mennyire kell mégis ügyelni a sterilitásra?
Egy kisebb tálkában oldd fel a tablettát és készíts magad mellé egy tiszta törlõkendõt (én egy pelust vágtam 4 felé és azt használtam)! Ezt mártsd bele a fertõtlenítõs vízbe és ezzel töröld át a melled, majd moss kezet vele! Így nem lesz kellemetlen félmeztelenül szaladgálni :) A szobában is megoldható :) Egyébként se kell teljesen levetkõzni a fejéshez, elég, ha a melled van kint, amibõl épp fejsz...
A kérdező hozzászólása: Oké. Akkor kimegyek a fürdõbe, lemosakszom és bevonulok, majd félmeztelen? mert ugye már akkor nem lehet felöltözni. Hát ez jó, ha én és agyerek lakunk együtt, na de ha többen vagyunk, akkor mindenkit küldejk el addig, vagy sasoljak ki figyel oda? Vagy fejjek a fürdõbe? Én úgy szoktam, hogy ott ülök a gyerkõc mellett szopi után és fejek.
Ja! Minden fejés után elmostam forró, mosószeres vízzel, majd alaposan elöblítettem, naponta fertõtlenítettem, általában este.
A mellet és a kezet kell megmosni, hiszen ezek érintkeznek a tejjel. A mellszívót én kifõztem eleinte, utána vettem egy mikrós sterilizálót, az kényelmesebb volt.
A kérdező hozzászólása: Clarasept nekem is van itthon. csak a kezedet kell megmosni, vagy az egész felsõtested, karod, Te hogy fertõtleníted a fejõt? Mivel, Milyen gyakran?
Értem, nem is úgy gondoltam... megszáradsz a mosakodás után... Nem okoz gondot akkor sem a fertõtlenítõszer, hiszen nem nagy mennyiség.
A kérdező hozzászólása: De itt nem szabad törölközni utána. Épp az a lényeg a lemosakodásnak. A clarasept után lehet törölközni, vagy megszáradsz?
Hozzám is a gyûjtõ járt, de nem neomagnol volt, hanem Claraszept folyékony szappan, azzal kellett kezet és mellet mosnom fejés elõtt.
Én mikróztam a vizet, mielõtt fejtem... éjjel meg nem fejegettem, mert nem akartam a többieket felébreszteni a mellszívó zúgásával :) olyankor a lányom úgyis szopizott :)
Toxoplazmózisos?Igen.Mivel az anyatej is olyan hiszen az anya testnedve, így az is tartalmazza a viriont.

Anyatej után egyből tápszer? Ha nem elég a babának a tejcsi akkor lehet neki adni egyből tápszert? Csak pótlás szinten, mert még nagyon kevés tejem van, és Õ meg éhes. Elvagyok keseredve.

Legjobb válasz: Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.

Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.
Így van, hallgass az elsõ hozzászólóra! Sok sikert :)
Így-így! Szoptass többször, fejjél, homeos golyók. Nekem bevált. Sikerülni fog, ne keseredj el!
Ne keseredj el. http://felicitasz.blog.hu/2010/01/24/ujszulott_kisbabak_szop.. Kitartás, és ne gondolkodj végletekben.
Nekem pár napja alig van tejem, de úgy oldom meg az etetést, hogy mind a 2 cicit odaadom neki - ez is nagyon kevés - és csak utánna adok neki tápszert. Jó lenne ha visszajönne a tejem, mert még szeretnék szoptatni. Addig is erõltetem a szopizást. Te is tedd ezt: többször tedd cicire, majd beindul!
Nálunk is gond volt ez, pótolnom kellett a frigóból a lefagyasztott anyatejbõl...nem hoztak javulást a bogyók és a gyakori szopik sem, így tápszert javasolt pótlásnak a gyerekorvos(persze nem egybõl). Azt adtam neki, akkor napi 550-600ml volt az igénye és kb 200-250 ml tápszer kellett egy nap, mert annyira nem volt tejem. Aztán szép lassan lett eredménye a gyakori szopiknak, fejésnek, de a tápszert így sem tudtam kiiktatni. Így most, kb egy hónap után, amikor is kb 700 ml-t eszik meg egy nap a babám, ebbõl kb 60-90 ml-t kell anyatej helyet tápszerrel pótolnom. Jó esetben az sem kell, mert éjjel alszik és akkor lefejek kb ennyit és azt adom másnap este. Még mindig próbálkozom, hátha egyszer ez sem kell majd! Sok sikert neked is! 3 hónapos baba anyukája

Ha nem fejek vagy csak minimális menniységet, és beáll a tej egy bizonyos mennyiségre, amennyire éppen szüksége van a babámnak, akkor később tudom ezt még szaporítani, hogy anyatej leadó lehessek?

Másfél hete szültem, anyatejes a babám. Szépen szopizik, kis súllyal született, így mindenképp egyel?re csak neki adnám a tejcit, bármikor, amikor csak kéri. de jelen állás szerint b?ven lenne tejem, le is adhatnék bel?le, de amíg ilyen kicsi, nem szeretnék és egyébként is elég sok id?met veszi el a fejés és fájnak a melleim. Egyel?re szeretném, ha pont annyi lenne, amennyire neki szüksége van. Ezt hogyan érjem el? és ha ezt elértem, azt is el tudom érni, hogy kés?bb több legyen és másnak is jusson, ha az én kisfiam már meger?södött kell?képpen?

Legjobb válasz: Köszönöm! Akkor nyugodtan ihatok szoptatós teát, hogy több legyen, mert a tejfolyás nem azt jelenti, hogy soka van és nem fog se jobban, se kevésbé csöpögni. tegnap másfél órára alátettem egy aventes poharat az egyiknek, mert már sehogyse volt jó és kifolydogált 20 milli :-(

A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor nyugodtan ihatok szoptatós teát, hogy több legyen, mert a tejfolyás nem azt jelenti, hogy soka van és nem fog se jobban, se kevésbé csöpögni. tegnap másfél órára alátettem egy aventes poharat az egyiknek, mert már sehogyse volt jó és kifolydogált 20 milli :-(
Igen, késõbb is fel tudod szaporítani és akkor tudsz leadni. Én egyébként nem ajánlom, rengeteg idõt vesz el a babától és ahogy idõsebb lesz, egyre többet kell majd vele foglalkozni. 3 és 6 hónap között szokott lenni egy nyugisabb idõszak, én akkor adtam le tejet, de ahogy jött a hozzátáplálás, a jó idõ a több órás sétákkal és az aktívabb játék a babával (nem beszélve késõbb a mászásról) már a babámtól vette el az idõt a tejleadás.
Szia! Én is anyatejleadó vagyok és már az elejétõl fejtem napi 6-7 decit, most már napi 1 litert.Ha komolyan gondolod a leadást, szerintem már most is fejjed, nem biztos, hogy aztán ilyen nagy mennyiséget vissza lehet hozni, de nem tudom.Úgy csináld, hogy szoptatás elõtt fejd le az elsõ tejet, mert ez vizesebb és a babádnak a hátsó, zsírosabb tejet add, így biztos szépen fog fejlõdni. Üdv
Én is anyatejleadó vagyok, most 8 hós baba mellett. Napi 1, 8 litert fejek le átlagosan. A tejedet bármikor fel lehet szaporítani vagy vissza lehet apasztani, de legbiztosabban az elsõ 2-3 hónapban. Utána már beáll egy mennyiségre, ami fölé nem nagyon tusz menni, ha akarsz, akkor se. Viszont csatlakozom: idõtrabló foglalatossá, fõleg kézzel az. Megváltáa volt számomra, amikor beruháztunk egy elektromos mellszívóra. de egyre nehezebb az egyre mozgékonyabb babám miatt fejni. Ha szopizna a fiam, inkább szoptatnék, mint fejnék...
Nem marad szomjas, ha csak a hátsó tejet adod, nekem is ez volt az elsõ kérdésem a védõnõhöz. Hogy mennyit fejj le?Az a helyzet, hogy ezt neked kell kitapasztalnod, mert attól függ mennyi tej van a melledben.Én reggel úgy ébredek, hogy 3 deci tej van az egyik és a másik mellemben is, úgyhogy szopi elõtt lefejek 1, 5 decit és úgy szoptatom a babámat.Már annyira ismerem a mellemet, hogy mikor mennyi van benne, hogy mindig tudom mennyit kell lefejni kb.Ha csak 50ml van a melledben, akkor nem is kell lefejni szerintem, 10-20 ml-nek nincs jelentõsége.Csak az én esetemben az volt, hogy szinte csak az elsõ tejet szívta, mert olyan sok van a cicimben, hogy a hátsó tejig már nem jutott el.
Ja, és a baba többet tud kiszívni, a mellszívó sajnos nem tudja mindet.Volt olyan, hogy lefejtem teljesen vele és utána tettem cicire a babámat és még 70 ml-t kiszívott...Van mérlegem úgyhogy azért tudom. Az, hogy folyik a tej a melledbõl, nem feltétlenül a sok tej jele.Van akinek a kevés tej ellenére is folyik, nekem viszont egy csepp sem folyik ki, még akkor sem, ha 3 deci van benne, még melltartóbetétet se használok. Elõzõ voltam megint. Üdv
A kérdező hozzászólása: Mit csináltok a lefejt híg tejjel? kiöntitek, mert úgyse tápláló? kiönteni olyan kár lenne, de a babába diktálni se sok értelme van, ha úgyse telik el vele.
Nem öntöm ki, mivel anyatejleadó vagyok, hanem összekeverem a zsírossal, abból úgy is sokkal több van.

Anyatejet lehet eladni, ha még nincs meg a vizsgálat eredménye? Folyamatban van! Viszont jelentkezett valaki, aki meg szeretné venni, és azt mondja ő nem ragaszkodik a vizsgálathoz. Így mennyibe kerül litere?

Legjobb válasz: A vizsgálat azéert fontos, hogy ne okozz bajt és érzékenységi reakciót annak a babának aki kapja. Ha te ezt felmered vállalni és az anyuka is akkor mehet a biznisz, de én nem adnám.

A vizsgálat azéert fontos, hogy ne okozz bajt és érzékenységi reakciót annak a babának aki kapja. Ha te ezt felmered vállalni és az anyuka is akkor mehet a biznisz, de én nem adnám.
Úgy tudom 3000 ft körül van litere.
nálunk 2000ft/l bevizsgálva
Szerintem várd meg a vizsgálatod, nohpogy aztán visszaéljenek vele, ha esetleg baj lesz. Nehogy per legyen a dologból! Sosem tudni!!!
Szia.HIvatalosan 1800/l! A vizsgálat azért fontos, mert ha esetleg baja lesz a babának akinek adod , akkor tudd bizonyítani, hogy nem miattad van.Soha nem lehet tudni mit varnak a nyakadba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!