Találatok a következő kifejezésre: Ha van akkor után (802 db)

A szülés után mennyi ideig jó ha van aki segít a baba körül?

Gondolom ez attól is függ császár vagy sima szülés. Az a problémám hogy az anyukám el?re be jelentette 1 hónapot itt lesz velünk. A párommal össze néztünk és utána megbeszéltük hogy, nem szeretnénk ha ennyi ideig itt lenne. Eléggé olyan típus aki úgy érzi ö nélküle meg áll a világ. Nem akarom bele szóljon hogy fogom meg vagy a párom a gyerekünk. Ráadásul a párom is szeretne a baba körül segíteni. Már volt egy vitánk ö szerinte pólyában adják ki a gyereket kórházból hiába mondtam nem így van hordózóba viszik haza a babákat. Aztán végül egy ismer?se meg értette vele. A másik most amivel ki akasztott ö szerinte a f?tött lakásban is sapka kell a gyerekre. Még a szül? szobára is be akar jönni és a párom is szeretne ott lenni. Én a páromat szeretném magam mellett így is épp elég lesz ott ki tárulkozva.

Legjobb válasz: Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal... Mindenképpen beszéld meg vele! A szülõszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!! Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama! Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá. HAJRÁ!!!

Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal... Mindenképpen beszéld meg vele! A szülõszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!! Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama! Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá. HAJRÁ!!!
Szia! Én egy hete szültem és velem is itt van anyu, mondjuk mi együtt lakunk most még a férjemmel velük egy külön lakrészben. Fõz, segít ebben-abban, de vigyáz, hogy ne szóljon bele, azt hiszem elég jól csinálja. Mindenképp próbáld meg lebeszélni a odaköltözésrõl! Én szülés után nagyon gyorsan regenerálódtam, ha te is így éred majd, kaját rendelj inkább néhány hétig a többi meg azért szépen megoldható. Nagyon lassan... Mondjuk ez még mindig jobb, mint egy non-stop okos anyu. VAgy kérd meg, hogy csak délelõtt jöjjön át fõzni stb. Be fogsz dilizni, ha már most így érzel. Komolyan. Azért durva ám az elsõ néhány nap, nagyon friss az élmény, hidd el. NEm is a baba miatt, hanem midneki mást okoskodik, mit hogy csinálj és úgy be fognak kavarni, hogy azt se tudod majd mi a helyes. A szoptatásról, ha tehetném, felvilágosulta, egy elmélet teljes elkötelezett híveként indulnék neki újra a szülésnek. Sok sikert! Szorítok!
Szia! Biztos azért ilyen, mert az elsõ unokája. Meg kell vele értetni, hogy most rajtatok a sor, õ már bebízonyította, hogy feltud nevelni egy gyereket. Nálunk ugyan ez a helyzett csak anyósékkal. Nálunk õ jelentette ki, hogy 1 hónapig nem megy dolgozni. Nemtudom, mit akkar, ha otthon marad. Azt én se nézném jó szemmel ha állandóan körülöttünk legyeskedne. Már most vannak viták, mi lesz késõbb??? A férjednek ilyenkor adnak 1 hét szabit ha jól tudom. Sokat fog segíteni neked.
Szia! Anyud csak jó akar ahogy az én anyósom is. Ha jó a kapcsolatotok annyira hogy leüljetek és óvatosan adagold neki ne várakozz tedd meg. Pl: ha be akar menni a szülésre kérdezd meg tõle hogy milyen érzés és hogy mivel õ már átélte tudnia kell hogy az apa ilyet nem élhet át de meg kell adni neki az esélyt végülis csak õ csinálta. Az én anyósom 2 hónaposan már gyümölcsel akarja etetni a miénket és töltöttkáposztával. Mondtam hogy nem így mûködik és ezt sûrgõsen felejtse el. Mi mondjuk már ott tartunk hogy a gyereket nem fogjuk ráhagyni inkább visszük magunkkal. Néha olyan érzésem van hogy egy második esélyt érez és mintha észre sem venné hogy én vagyok az anyukája ennek a babának és a fia az apukája. Õ is eltervezte hogy majd minden nap jön, de ezt bebukta mert sztem akkor lesz nagy balhé. A férjem is tudja hogy nem volt túl jó anya és szerencsére az én oldalamon áll. Ha összeveszünk de látni akarja az unokát majd átértékeli és megelékszik ritkább látogatással is. Minden esetre sok szerencsét. Sztem te is állj ki az igazadért hogy ninjcs mindig szükség a segítségre mert a fejedre fog nõni és akkor nehezebb lesz kezelni a helyzetet. 30 heteske
Az apukák ilyenkor 5 nap apasági szabadságot kapnak kötlezõen. Ez jár nekik. Erre az idõre inkább csak hármasban legyetek. Sztem a férjed is jobban értékelné. Rendeljetek ebédet vagy ha tud a párod fõzni akkor még jobb. A védõnõd és a gyerekorvos az elsõ napokban úgyis meglátogat az otthonotokban és mindent elmondanak. Sok sikert neked. Mikor jön a manótok? 30 heteske
Nekem is segíteni fog anyukám, de már most tisztáztuk, hogy nem fog beleszólni semmibe, ha kérem segít. Nekem biztos szükségem lesz rá, mert én egyedül várom a babát. Azt én sem szeretném, ha mindenbe beleszólna, pedig nagyon lelkes, elsõ unoka, megbántani sem szeretném, ezért próbáltam úgy átbeszélni vele, hogy nagyon jó, hogy segíteni szeretne, de én fogom felnevelni, én leszek vele, míg fel nem nõ, úgyhogy boldogulnom kell egyedül. Próbáld vele tisztázni, de ne bántsd meg, õ az édesanyád, és biztos nem akar rosszat.
A szülés után anyukám jött segíteni, sajnos csak 4 napra tudott, mert el kellett utaznia.Utána egy hétig volt az anyósom. Hát azt nem kívánom senkinek. Kioktatott, mit hogyan kell csinálni, bebeszélte nekem (szülés után fura idegállapotban van az ember, s így elhittem neki), hogy nincs tejem, ezt a szegény gyereket csak éheztetem(õ már csak tudja, mit hogyan kell csinálni. Egy pillanatig se szoptatta a gyerekeit, mert önmagának is bebeszélte.). Ha neki nem tetszett az a rugdalózó, amit az unokájára adta, fogta, a kérdés nélkül átöltöztette. Szóval alig vártam, hogy elmenjen. Eddig nem ismertem ezt az oldalát. Azóta inkább nem találkozom vele. Jobb hármasban, mégiscsak az a Te családod. Nektek kell összeszoknotok, együtt élnetek. Valahogy értesd meg édesanyáddal, már én is tanultam az esetembõl. Legközelebb ezt nem engedem az anyósnak, az biztos.
A terhestornász nõ azt javasolta, hogy még a látogatást is idézõjelesen tiltsuk meg az elsõ 6 hétben mert ez arra van hogy az új család összeszokjon.Persze ez durva a közeli családtagok jöjjenek el azért megnézni, de ennyi.Az elõttem szólók már leírták hogy fõzést meg egyebeket meg lehet oldani.Biztos ez így is van.Anyukám mondjuk szerencsére nem ilyen, de anyósomba már nem lennék ilyen biztos mert most a terhesség alatt is volt már egy-két beszólása.De itt nem lesz hosszú távon egyik sem, szerencsére 2 szobás lakásunkban nincs is hely arra hogy itt aludjanak.Én úgy gondolom ha valamit nem tudok vagy nem vagyok benne bitos fel tudom hívni anyukámat(nem anyóst, nem védõnõt, mert egyébként nekem anyu az ász) meg még a barátnõmet esetleg.A többi 3munk dolga.Próbálj beszélni vele, leszerelni õt.Lehet hogy lesz sértõdés, de jobb mintha egy hónap alatt minden addigi harmóniát(pl férjeddel)és egyéb jó dolgokat tönkretenne.19 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még nem beszéltem vele de muszáj lesz! Szeretném ha a párom is ismerkedne össze szokna a babával. Remélem anya nem fog nagyon meg haragudni. Azt mondta azért akar egy hónapot itt lenni velünk nehogy pánikba esek, mert ö is volt így velem. Úgy érzem igyekszek felkészülni nem csak a szülésre hanem a haza térésre is. Szinte állandóan a babával kapcsolatos témákról olvasok.:-)

Válás után mennyit láthatja az apuka a gyermeket? Mondjuk ha nincs megegyezés? Vagy ha van, akkor ez nálatok, akik hasonló cipőben jártok, hogy van?

Milyen sűrűn, mennyi időre milyen módon (hol...) láthatják az apukák a gyermeküket?

Legjobb válasz: Ha nincs megegyezés, akkor a Bíróság általában két hetente ítéli meg a láthatást. De ha normálisak a szülõk, és a gyerek érdekeit nézik, akkor az apa akkor találkozhat a gyerekkel, csinálhat vele közös programot, amikor õ vagy a gyerek akarja.

Ha nincs megegyezés, akkor a Bíróság általában két hetente ítéli meg a láthatást. De ha normálisak a szülõk, és a gyerek érdekeit nézik, akkor az apa akkor találkozhat a gyerekkel, csinálhat vele közös programot, amikor õ vagy a gyerek akarja.
Úgy, hogy mivel hétvégéken néha ügyeletes, elõre megmondja hogy mikor 100% nem viszi el a gyerekeket, és mikor tudja. Ha nincs betegség vagy olyan program ami a gyereknek fontos (szülinapi zsúr meghívás, fellépés ahová hajat kell fonni, stb), akkor tõlem mennek ahová akarnak - na és a lecke legyen kész, ha maradt még. Csak szóljon elõre, hogy mikor-hová-meddig mennek. (a hová azért fontos-mielõtt még egy sértett elvált apuka rámtámad hogy mi közöm hozzá-, hogy ha kirándulni mennek akkor ne balerinacipõt és szoknyácskát adjak rájuk, hanem sportcipõt és farmert)
teljesen egyet értek az elsõvel!!
A bíróság általában úgy szabályozza, h: Külön élõ fél kéthetente hétvégén viheti el a gyereket, ez péntek 17-vasárnap 17 óráig (nálunk).Ezen felül az ünnepnapok, pl húsvét, karácsony második napja jár. A szünetek (nyári, õszi) fele jár. Ettõl mi is eltérünk, hiszen ha a gyerkõc beteg, nem megy, nyáron pedig nem szoktak 1, 5 hónapot apánál tölteni, mennek ha akarnak.Nekünk ebbõl még nem volt probléma, normálisan meg tudjuk beszélni.
Párom elvált van két fia az elsõ feleségétõl. Kéthetente vannak nálunk hétvégén. Plusz hétköznap általában 2 napot, de ilyenkor nem alszanak itt, csak 4-7ig itt vannak, vagy elmegyünk valahová. Nálunk ez jól mûködik. (mikor bemutattam apukámnak (aki gyerekbolond) az volt az elsõ kérdése hozzá, hogy csak vasárnapi apuka? Bevágódott nála azzal hogy nem:) Egyébként nálam is számított - no meg az is, hogy jó a kapcsolata az ex feleséggel)

OTP Bank karrier oldalán szeretnék pályázni egy állásra. Betelefonáltam és mondták h pályázat gomb után tovább gombra. De nemtudom én vagyok e a hülye, de olyan lehetőséget én nem látok. Ha van akkor ho találhatom meg? Aki tud segiteni megköszönném!

Legjobb válasz: https://karrierportal.otpbank.hu/sap/bc/webdynpro/sap/hrrcf_.. Rámész ide, elszûkíted a keresési feltételeket. Kidobja a találatokat (már ha van) és ott lesz egy lehetõség felül, hogy pályázat! Arra rányomsz! :)

https://karrierportal.otpbank.hu/sap/bc/webdynpro/sap/hrrcf_.. Rámész ide, elszûkíted a keresési feltételeket. Kidobja a találatokat (már ha van) és ott lesz egy lehetõség felül, hogy pályázat! Arra rányomsz! :)
A kérdező hozzászólása: rákattintottam. de semmi változás.. elvileg vmi tovább gomb jelenik meg, de nekem semmi.
Nincsenek letiltva a felugró ablakok?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat megvan a gond régi explowerrel indult csak el a pályázás. :D

Ha van kerékpár út az úttest mentén akkor kötelezõ segédmotorral azon közlekedni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy csak lakott terülten kívül mehetsz kerékpárúton segédmotorral és akkor is legfeljebb 30-al.

Én úgy tudom hogy csak lakott terülten kívül mehetsz kerékpárúton segédmotorral és akkor is legfeljebb 30-al.
tudtommal nem kötelezõ
Motoros jármûvel nem motoros közlekedésre fenntartott úton tilos közlekedni.
Segédmotorral nem közlekedhetsz kerékpár úton, legfeljebb ott tolhatod.
már nincs. eltörölte pártunk és kormányunk.

Postára van betéve egy millió forint. Egy évre a kamat 12%. Mi van akkor, ha csak egy év után veszem ki azt a kamatot? Az tovább kamatozik egy év után is, vagy lejár?

Legjobb válasz: Hááát :) bocsánatot kérek, az elõzõ kommentem egy moderált elõzõ kommentre vonatkozik, amely arról szólt, hogy "írjunk neki, ha 10milliót akarunk egy év után az egymillióból". Tehát NEM a kérdezõnek szól!! Amúgy a kérdésre válaszolva: Ezt csak te tudod, hogy miben van a postán a pénzed. Ha megújuló betétben, akkor tovább kamatozik, ha nem, akkor "lejár", és felveheted.

Hááát :) bocsánatot kérek, az elõzõ kommentem egy moderált elõzõ kommentre vonatkozik, amely arról szólt, hogy "írjunk neki, ha 10milliót akarunk egy év után az egymillióból". Tehát NEM a kérdezõnek szól!! Amúgy a kérdésre válaszolva: Ezt csak te tudod, hogy miben van a postán a pénzed. Ha megújuló betétben, akkor tovább kamatozik, ha nem, akkor "lejár", és felveheted.
Persze, hogyne! Ha a felét hazudod, akkor is sokat hazudtál, nem gondolod, kedves elõttem válaszoló? :) Andersen meghalt, a csodák pedig az ezotéria rovatba valók.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, figyelmesebb átolvasás után már én is rájöttem : D
Lehet hogy Andersen kihalt de létezik ilyen befektetés. De tudot mit, nem kell elhinni. Kamatozzon évente 7%-ot a pénzed.....
Persze, hogy létezik ilyen befektetés. Még egy fontos dolgot felejtettél el hozzátenni, hogy a kockázata is igen minimális. Mert úgy lesz valóban hihetõ a történet. Szerintem mindannyian tudjuk, hogy számos jó befektetés van. Pl. egymillióból lottószelvényt venni akár több milliárdot is tud hozni. Kérdés, hogy milyen kockázati tényezõ van. Úgyhogy valóban, létezik olyan befektetés, amely egymilliót egy év alatt megtízszerez. Az a kérdés, hogy a postán 7%-ot (biztosan) kamatozó betét és az általad felvázolt tízszeres nyereség között milyen különbségû rizikófaktor van. Amúgy nagyon szívesen meghallgatom a befektetési ajánlatodat, amely egymillióra tízmilliót hoz... Ott az elérhetõségem, ragadj billentyûzetet!

Ha elsőbbségadás kötelező táblám van, és a védett útra jobbra kanyarodok be (a védett út rám merőlegesen van), akkor ha ott jobbról jönnek autók, akiknek nem keresztezem az útját, akkor ott mehetek?

Legjobb válasz: Remélem jól értelmezem. Ha a jobbról jövõ autó nem keresztezi az utadat, akkor nem kell neki elsõbbséget adnod. Csak a balról jövõknek. Ha meg balra kanyarodsz, akkor mindkettõnek.

Remélem jól értelmezem. Ha a jobbról jövõ autó nem keresztezi az utadat, akkor nem kell neki elsõbbséget adnod. Csak a balról jövõknek. Ha meg balra kanyarodsz, akkor mindkettõnek.
Igen. Az elsõbbségadás azt jelenti, hogy nem akadályozod a másik autót (kismértékben zavarni lehet), tehát nem kényszeríted irányának, sebességének hirtelen megváltoztatására. Ezesetben ez nincs, tehát mehetsz.
A kérdező hozzászólása: És ha az utat, amirõl kanyarodok kerékpársáv is keresztezi, akkor ott a kerékpárosok közül elvileg a jobbról jövõt kell csak elengednem, a balról jövõ kerékpárostól azt várhatom, hogy elviekben meg fog állni?
HA a kerékpár út egyenesen halad, és te keresztezed úgy, hogy van táblád, akkor el kell engedni a bringásokat, min1 honnan jönnek. A jobbról jövõ autóktól nyugodtan mehetsz, ha a saját sávjukban vannak és nem elõznek, úgyhogy mindig nézz el jobbra is, nem csak kivágódni, volt már ilyen balesetem, hogy kikanyarodtak elém, miközben egy traktor elõzésébõl mentem , volna, vissza a sávomba.

Mi van akkor ha gumiszeru nyalka van ovulacio idejeben? (a tojasfeherje szeru helyett)? Vhol azt olvastam, hogy ez a fog. Gatlo abbahagyasa utan lehet es azt jelenti, hogy a "szervezet meg nincs keszen" Esett vki mar igy teherbe?

mar ket eve abbahagytam a bogyot.

Legjobb válasz: Alapesetben max. 1-2 hónap kell ahhoz, hogy a fogamzásgátló után a szervezet visszaálljon az eredeti kerékvágásba. Nem igazán a hormonok hanem az esetleg elvékonyodott méhnyálkahártya visszavastagodására kell egy kis idõ. Úgy gondolom, ha a gyógyszer abbahagyása után két évvel sem sikerült teherbe esni, akkor már indokolt orvoshoz fordulni. Egyáltalán nem biztos, hogy panaszaid hátterében csak a fogamzásgátló utóhatása áll, illetve ha a szervezet 2 éve nem tudta rendezni a dolgait, akkor csak az idõt vesztegeted azzal, ha tovább vársz.

Alapesetben max. 1-2 hónap kell ahhoz, hogy a fogamzásgátló után a szervezet visszaálljon az eredeti kerékvágásba. Nem igazán a hormonok hanem az esetleg elvékonyodott méhnyálkahártya visszavastagodására kell egy kis idõ. Úgy gondolom, ha a gyógyszer abbahagyása után két évvel sem sikerült teherbe esni, akkor már indokolt orvoshoz fordulni. Egyáltalán nem biztos, hogy panaszaid hátterében csak a fogamzásgátló utóhatása áll, illetve ha a szervezet 2 éve nem tudta rendezni a dolgait, akkor csak az idõt vesztegeted azzal, ha tovább vársz.
A kérdező hozzászólása: ja pardon, meg nem probalkozunk, majd nemsokara.

Normális dolog az, ha 11hónapos kisfiam állandóan balhézik a kajáért? Nem kicsit, NAGYON! Evés után állandó a sírás, ha növelem az adagot akkor is, nincs az a mennyiség, vagy étel, amire "nemet mondana". Van, aki mindezt ugyanígy átéli minden nap?

Annyira elfajult a helyzet,hogy el?tte már nem is tudunk enni,mert állandóan jön, sír és kér bel?le.A baj csak az,hogy foga még csak 2 van és bármit azért nem adhatok neki,meg nem is akarom mindennel etetni.Napirend szinte születése óta jól m?ködik,tehát még az sincs, hogy össze-vissza id?pontokban enne.Annyira kész van szegénykém,hogy még annak is örül,ha pl.immuner?sít?t adok neki egy fél kiskanálnyit,pedig azt aztán er?s jóindulattal sem lehet kajának nevezni :) Kinövi majd ezt vajon?Elég zavaró,hogy be sem tehetem a konyhába a lábam,mert egyb?l jön és kunyerál :) És azt sem akarom,hogy majd túlsólyos gyerek legyen bel?le :(

Legjobb válasz: Kisfiam 8 hónapos, és hasonló a helyzet nálunk is, csak még nem ennyire durva. Szerencsére még nem tud utánunk jönni. Megpróbáljuk úgy alakítani a saját evésünket, hogy egyszerre együnk, és akkor nincs hiszti. Mondjuk nálunk "szerencsére" egy idõ után megtelik a bendõ. Ha dugig van, nem "rinyál". :) Én pl akkor eszek napközben, mikor alszik, fél 1 körül, elõtte nem. Aztán mikor apa hazajön, akkor eszünk együtt, õ is kap mindig valamit. Babapiskótát próbáltad már? Azzal sokáig el vannak, meg nem igen fog belefulladni. Nálunk is 2 fog volt eddig. Egyébként férjem ugyan ilyen irigy a kajára, tõle tanulta a baba. Párom még a táblás csokit is elfelezi, nehogy többet egyek belõle, persze ha neki jut több, az nem gond. Nem hiszem, hogy sokat fog változni az evési szokása. De a Tiéd tényleg nem tudja mennyi az elég? Vagy csak sokallnád, amit megenne?

Kisfiam 8 hónapos, és hasonló a helyzet nálunk is, csak még nem ennyire durva. Szerencsére még nem tud utánunk jönni. Megpróbáljuk úgy alakítani a saját evésünket, hogy egyszerre együnk, és akkor nincs hiszti. Mondjuk nálunk "szerencsére" egy idõ után megtelik a bendõ. Ha dugig van, nem "rinyál". :) Én pl akkor eszek napközben, mikor alszik, fél 1 körül, elõtte nem. Aztán mikor apa hazajön, akkor eszünk együtt, õ is kap mindig valamit. Babapiskótát próbáltad már? Azzal sokáig el vannak, meg nem igen fog belefulladni. Nálunk is 2 fog volt eddig. Egyébként férjem ugyan ilyen irigy a kajára, tõle tanulta a baba. Párom még a táblás csokit is elfelezi, nehogy többet egyek belõle, persze ha neki jut több, az nem gond. Nem hiszem, hogy sokat fog változni az evési szokása. De a Tiéd tényleg nem tudja mennyi az elég? Vagy csak sokallnád, amit megenne?
He-he, szerintem sokan irigyelni fognak ezért...:) Nekem minden ebéd tök stressz, hogy vajon hajlandó lesz-e enni 11 hós kisfiam. Pedig 2-3 hónapja még 2, 5dl sûrû püréket tüntetett el, most pedig alig bírom a felét belerimánkodni. Igaz, a mienkbe is belekóstolgat, de még így is csak a felét eszi mint régebben. Szerintem reménykedj, hogy ilyen jó evõ marad, és próbálj neki minél több zöldséget-gyümölcsöt adni, attól biztos nem fog elhízni! Jó egészséget nektek!:)
Jaa, a barátnõm kislányának kinézte a szájából a kaját, és addig sikítozott, míg meg nem ehette. A másik "havernak" meg kivette a kezébõl a kiflit, mi meg arra lettünk figyelmesek, hogy sír a "haver", az enyém meg boldogan majszolgatott. :) )) Ilyenkor mindig elmondom neki, ne legyen irígy, majd csak megtanulja egyszer mit jelent.
Tudom te nem így érzel, de azért én irigyellek. Az én lányomnak már rég azt kellene ennie amit mi, de nem hajlandó. Próbálok mindig a szájához tenni falatkákat, de fintorog, undorodik tõle. Még a túróruditól is. Imádja enni a papirt, ezért próbáltam neki adni papirlap formájú ostyát, hátha izlik neki, hát inkább ezer darabra tépte, minthogy megegye. :-)
Nálunk is hasonló a helyzet, 11 hónapos a fiam. Mindig ki kell mérnem a kajáját, mert arra várhatnék, hogy abbahagyja ha jóllakott, bármennyit meg tudna enni. Néhány hete kezdte el, hogy ha lát minket enni, elkezd nyafogni, hogy õ is kér (akkor is, ha elõtte evett). Ilyenkor, amíg mi eszünk, néha adok neki egy-egy falat kenyeret vagy kekszet, így ezzel elvan. A megoldás az lenne, hogy mindig együtt együnk, de nehéz, mert mi nem olyankor vagyunk éhesek, amikor õ.
Nálunk ugyanez megy, már stikában szoktam enni, mert a 2 éves lányom képes magát földhöz verni a kajáért. Egyszer kipróbáltam, hogy annyit kap amennyit kér, gondolom nem is kell mondanom, hogy hányás lett a vége. Most kezdtem el azt csinálni, hogy elõször délben megetetem õt és utána neki "végig kell nézni", ahogy én megebédelek. Úgy csinálok mint aki nem is veszi észre a hisztériát, vagy ha már nagyon felidegesített akkor elfordítom. Sajnos nagyon idegesítõ :(
Igaza van a babádnak! Ha éhes, akkor enni akar. Nem valami pancsolt vacakot, hanem azt, amit ti is esztek! Érzi, hogy annak jobb az illata, mint amit nek adsz! Nyugodtan adhatsz neki mindent és darabosat is. Ha nincs foga, 6 hós kora után már eltudja majszolni az ételt! Ettõl nem fog elhízni, csak jól fejlõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, egy picit megnyugtató, hogy nem csak mi vagyunk így ezzel az evés témával.Bár ettõl függetlenül nehéz nagyon és rengeteg türelem szükséges ezekhez a hisztizésekhez.Ma reggel láttam, miközben megint sírt hatalmasra nyitott szájjal a kajáért, hogy felül jön az egyik foga.Bízom benne, hogy "csak" emiatt ilyen hisztis.

Egy hosszú kapcsolat után érdemes egyedül maradni picit akkor is, ha van olyan pasi akivel el tudnám képzelni a közös életet?

Nemrég mentünk szét a párommal, 5 évig voltunk együtt. Van egy pasi aki mindig is tetszett nekem, õt el tudnám képzelni páromként, ráadásul még szeret is engem. Viszont néha úgy érzem hogy egyedül akarok lenni egy darabig. Szerintetek mit csináljak? A volt páromat szeretem még.

Legjobb válasz: Akkor érdemes várnod, ha még nem tudtad magadban lezárni teljesen az elõzõ kapcsolatodat. Én 1 hét után a jelenlegi párommal voltam, 3,5 éves kapcsolatból léptem ki, de nálunk amolyan se veled-se nélküled kapcsolat volt. Nem szerettem már, csak a megszokás miatt voltam vele, és mert nehezen akartam elengedni az éveket. De amint tisztáztam magamban ezt, kiléptem, és képes voltam nyitni egy boldog, új lehetõség, párkapcsolat felé. Nem akartam várni csak azért, mert "milyen dolog 1 hét után mással lenni". Én éreztem, hogy nekem kell az a férfi, én is kellettem neki, más érzés volt mint amit elõtte tapasztaltam. Mai napig együtt vagyunk, esküvõt, gyerekeket tervezünk. :)

Akkor érdemes várnod, ha még nem tudtad magadban lezárni teljesen az elõzõ kapcsolatodat. Én 1 hét után a jelenlegi párommal voltam, 3, 5 éves kapcsolatból léptem ki, de nálunk amolyan se veled-se nélküled kapcsolat volt. Nem szerettem már, csak a megszokás miatt voltam vele, és mert nehezen akartam elengedni az éveket. De amint tisztáztam magamban ezt, kiléptem, és képes voltam nyitni egy boldog, új lehetõség, párkapcsolat felé. Nem akartam várni csak azért, mert "milyen dolog 1 hét után mással lenni". Én éreztem, hogy nekem kell az a férfi, én is kellettem neki, más érzés volt mint amit elõtte tapasztaltam. Mai napig együtt vagyunk, esküvõt, gyerekeket tervezünk. :)
Ha még szereted az exed akkor ne vágj bele újabb kapcsolatba ... Várj még , ne siettess semmit ... úgyis összekerültök azzal a férfival , ha az úgy van elrendelve ;-).
Ha úgy érzed, akkor légy egyedül. Mindenképp csak jót tehet. Kapcsolatból kapcsolatba ugrálni nem egészséges, önállótlanságra utal.
Az a helyzet, nem nagyon tudsz másfajta férfibe beleszeretni, mint akinek ugyanaz a "hibája" megvan, mint az elõzõ fiúdnak. És Te is olyan tudattalan mûködéssel bírsz most is, mint amivel az elõzõ kapcsolatodban hozzájárultál ahhoz a helyzethez, ami miatt szétmentetek, meg ami miatt nem mûködött. Kezdhetsz vele kapcsolatot, de ugyanaz lesz benne a difi. Ha 5 évig jó volt az elõzõvel, akkor az újjal is erre lehet számítani. Ha szüksége van rá a lelelkednek, menj bele. De ha nem tudnád elviselni ugyanazt a krízist, vagy még súlyosabbat, mint ami most megtörtént, akkor ne.
Nem olvastam végig a válaszokat. De én várnék 1-2 hónapot, hogy kicsit egyedül legyek.
Én egy keddi napon szakítottam az exbarátommal, szombat este már randiztam egy új sráccal. Ennek lassan 6 éve, 2 és fél éve házasodtunk össze, idén nyáron vettünk egy közös családi házat, most pedig már a kisbabára gyúrunk. Annó én is úgy éreztem, hogy egy darabig ne is lássak férfit, de aztán hirtelen jött A FÉRFI :)
Adj magadnak mindenképpen idõt, fel kell dolgoznod az exedet.Úgy nem érdemes új kapcsolatba kezdened, hogy mást szeretsz.Várj egy kicsit, és ha egymáshoz valók vagytok, úgyis összejötötök majd, illetve megvár az illetõ.
Ha szereted az exed, akkor maradj egyedül, amíg el nem felejted õt. Én már nem szerettem a párom egyáltalán, mikor megismerkedtem valakivel, és azért hagytam el az exem, hogy együtt lehessek ezzel a pasival, aki azóta a võlegényem. Ott megváltás volt, hogy nem kellett többet találkozni az exemmel, mert már teljesen közömbös volt számomra. Nem veszekedtünk, nem utáltam, de szeretni se szerettem. Ha beszélt hozzám, nem is figyeltem, mert nem érdekelt, mit mond. Csak együtt éltünk és így nehezebb lett volna lelécelni, de szerencsére pont idõben ismertem meg az új páromat. Megismerkedésünk után egy héttel már nála laktam, de az az albérlet nagyon kicsi volt, szóval egy hónap múlva vettünk ki egy nagyobbat közösen.
Ez mindenkinél más. Én egy hónappal azután, mikor szakítottunk a volt párommal, már randiztam. Pedig még nem voltam teljesen túl az elõzõn. Nekem bevált, mert akivel randiztunk, egymásba szerettünk és már a férjem. Sokat veszítettem volna, ha kihagyom.
9: Értem, de ugye nem azt akarod mondani, hogy egész életedben csak az elsõ férjed volt a szívedben? Az összes azelõtti fiúval (óvodától kezdve) mi lett? Egyikkel se akartál együtt lenni soha? Mert én mindig minddel! Ezt semmilyen beteljesült szerelem nem írta felül bennem soha!
7. vagyok. A volt férjem akart válni. Én sokáig nem. Küzdöttem, de rájöttem, ha csak az egyik fél akarja megmenteni a kapcsolatot, akkor nincs miért küzdeni. Miután ezt beláttam, sikerült is feldolgoznom a házasságunk kudarcát. Egyéb okok miatt még jó ideig együtt kellett hogy éljünk, de már csak mint lakótárs. Emiatt amikor már a konkrét szétköltözésünkre sor került, én már túl voltam mindenen. Pedig a volt férjem kezdte a válási folyamatot. Ennek ellenére én 1 hónapon belül megtaláltam a 2. férjemet és azóta is boldogok vagyunk immár 7 éve. Azonnal bele tudtam kezdeni a kapcsolatba, nem volt bennem már semmi a volt férjemmel kapcsolatban.
7: És Neked van olyan az életedben, hogy valamelyik exeddel már nem lennél együtt? Mert én 1 kivételével minddel. Hiszen nem én akartam szakítani.
Csakis ahogy érzed. Ha úgy érzed, még lennél egyedül, akkor mindkettõtökkel kiszúrnál, ha most kapcsolatot kezdenél. Akkor érdemes kapcsolatot kezdeni, ha már túl vagy az elõzõn.
Ha még úgy érzed, hogy szereted a volt párod, akkor mindenképp várj. Lehet most kicsit össze vagy zavarodva és nem tudsz dönteni, de nem is kell. Legyél egyedül, ha így érzed.
Én is egy 3 éves kapcsolat után találtam meg az igazit. 2 hét telt el a szakítás után, amikor megismertem a páromat.( a 3 éves kapcsolatban amikor felmerült az összeköltözés témája, rosszul voltam. Most, másfél év után hétfõn költözünk *.*) Egyetértek az elsõvel. Ha le tudtad zárni az elõzõ kapcsolatot, akkor mindegy, hogy 1 hét vagy egy év múlik el. Persze, azért nem árt, ha biztos vagy abban, hogy pontot tettél az exviszonyod végére. Most olvasom, hogy még szereted a volt párodat. Úgy nem érdemes komolyabban ismerkedni. Futókalandok a sebgyógyításra még elmennek, de komoly pasi semmiképp!
Régi kérdés, csak azért reagálok még is, mert pont hasonló szituba vagyok, szintén 5 év után szakítva, szintén régi pasi tetszik stb, én viszont az egyedüllét mellett döntöttem. Te végül hogy döntöttél? Már, ha még elérhetõ vagy itt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!