Találatok a következő kifejezésre: Ha van akkor kik az ő (23 db)

Ha van Isten akkor kik az ő szülei, nagyszülei stb.?

Legjobb válasz: Ha létezik (én hiszem, hogy igen) akkor nem a született, vagy létrejött dolgok kategóriájába tartozik. Az emberi agy gyötrésével ez a kérdés nem fog megoldódni. De van alternatív megoldási lehetõség is: kérdezd meg Tõle. Ha a megfelelõ módon kérdezed saját magáról (= õszintén, illetve kellõ alázattal) akkor tapasztalatom szerint szokott válaszolni. Ezt komolyan mondom, nem oltásból.

Ha létezik (én hiszem, hogy igen) akkor nem a született, vagy létrejött dolgok kategóriájába tartozik. Az emberi agy gyötrésével ez a kérdés nem fog megoldódni. De van alternatív megoldási lehetõség is: kérdezd meg Tõle. Ha a megfelelõ módon kérdezed saját magáról (= õszintén, illetve kellõ alázattal) akkor tapasztalatom szerint szokott válaszolni. Ezt komolyan mondom, nem oltásból.
4. válaszoló: Tény, hogy az anyag is csak energia, értelmes ember ma már ezt sem vitatja. A lényeg azonban korábban sem az anyag volt, hanem pusztán az elõbb is említett megértés, felfogás. Általában az ateisták sem azért tagadják isten(ek) létét, mert konkrétan az anyagban hisznek helyette (bár akad egy-két ilyen is, de õk vannak kevesebben), hanem leginkább azért, mert abban a formában, ahogy azt tálalták nekik, egyszerûen érthetetlennek tartották. Az, hogy valaki ésszerûen szeretné megközelíteni a dolgokat, és lehetõség szerint szeretne minél többet megtudni arról, hogy hogy és mint mûködnek a dolgok, még egyáltalán nem zárja ki azt, hogy higgyen egy vagy több istenben; nagyon sok neves tudós és kutató is mélyen vallásos. Az egész csak arról szól, amirõl ez a kérdés is: hogy szeretnénk jobban megismerni - éppúgy, ahogy minden mást is - az isteni lét természetét, már csak azért is, mert annyi féle és fajta hit, elképzelés, legenda és mítosz van róla, hogy nem jelölhetünk ki önkényesen egyet a sok közül, hogy "Na ez az, ez igaz, a többi hamis", mert ugyan mivel bizonyíthatnánk ezt az állítást? Nekem is csak ez az egy bajom az egésszel. Nem vagyok ateista, elfogadom, hogy létezhet(nek) isten(ek), csak a túl sok féle vallás és különbözõ felfogás nekem azt sugallja, hogy alig tudunk még valamit az istenirõl, és ezért csak feltételezgetünk - ahányan vagyunk, annyifélét. Konkrétan a Biblia Isten pedig, megmondom kerek-perec, egyszerûen végtelenül antipatikus - ahogy az Ószövetségben leírják, hát annál irigyebb, haragtartóbb, rosszabb természetû, kegyetlen és kíméletlen lényt elképzelni és nehéz... istennek elfogadni meg még nehezebb akkor, ha közben meg folyton azt mondjuk, hogy Isten a megbocsátás és a szeretet. De az Újszövetség se sokkal jobb: miért kell az Isten állítólagos saját fiának meghalni ahhoz, hogy õ meg tudjon bocsátani az embereknek? Megbocsátani, miután megölték a fiát? Csodálatos. Nem, nekem itt túlságosan is soknak az emberi tényezõ; emberek viselkednének így, ha istenek lennének, de nem egy igazi Isten, aki tényleg végtelenül jó és szeretetteljes. Ami pedig az energia forrását illeti, a c. változat végén említettem ezt is, ha megnézted. Nem zárható ki az sem, hogy az isten(ek) maga/maguk az öntudatra ébredt energia, ami így valóban lehetett akár mindig jelenlévõ is, elvégre tudjuk, hogy a vákuumban is csak úgy fortyog az energia, tehát errõl nem nagyon lehet mást feltételezni, mint hogy mindig is ott volt.
A kérdező hozzászólása: De akkor hogy született?!
Darwin és a Yeti
Én vagyok az anyukája. Úgyhogy ne bántsátok az én pici fiamat XD
Én erre csak annyit mondok : NINCS ISTEN. Alap h tiszta szemétség lenne HA 1 valaki lenne a világ ura. Meg ha azt ís õ írányítaná ki legyen gazdag és ki szegény akkor az meg a másik bunkóság. Szal én ezért nem hiszek benne. Ja és ha érdekel hogy "igazából" hogy teremtõdött a föld néha kapcsolj át a National Geographic-ra és ott csomószor beszélnek az õsrobbanásról és hogy mennyi idõ alatt keletkezett az univerzum! Hát én le voltam döbbenve. . .
Nem is azt írta, hogy te Sátán vagy, de különben pedig Õ is meglátja a végét, csak nehogy csalódjon!
A kérdező hozzászólása: ez nem igaz! nem vagyok sátán! te megszállott vagy!
ezek a sátán kérdései!ez 1 a sok módszerébeibõl, h elbizonytalanitsa az embert!csatlakozom az 1ik véleményhez, h emberi ész ezt nem foghatja fel.de mindennek eljön az ideje:)
Oks, akkor erre is a külön topikban válaszolok.
Ember tervez, "isten" végez - a vallás helyett a valláskritikába került a kérdésem. Végül is logikus!
"Konkrétan a Biblia Isten pedig, megmondom kerek-perec, egyszerûen végtelenül antipatikus - ahogy az Ószövetségben leírják, hát annál irigyebb, haragtartóbb, rosszabb természetû, kegyetlen és kíméletlen lényt elképzelni és nehéz.." Konkrétan mire gondolsz? De kiírom ezt kérdésbe, mert ez itt már tényleg off lenne. A vallás téma alá.
Kedves 6. válaszoló, Azt hiszem, ez annyira nem is off, mert végülis arról beszélgetünk, ami felõl a kérdezõ is érdeklõdök, tehát számára is hasznos lehet a beszélgetésünk. Ha meg mégsem, akkor majd úgyis leállít. Tehát, elõször is köszönöm a válaszodat. Másodszor, nem Krisztus önfeláldozására mondtam, hogy emberi (elvégre tény, hogy ez egy emberfeletti áldozat), hanem arra, hogy az emberi, amilyennek Isten viszonyulását lefestették a dolgokhoz: a haragtartást, a bosszúállást, a kegyetlenséget, stb. Erre mondtam, hogy emberi, ezek emberi jellemvonások, és ezeket tartom én módfelett furcsának egy szeretetteli isten esetében. De ha te ezt a kettõt össze tudod egyeztetni, akkor kérlek hidd el nekem, hogy õszintén kíváncsi volnék a meglátásaidra, mert tényleg érdekel, hogy ezt hogyan lehet úgy összehozni, hogy közben az ilyesmit alapvetõen kizáró szeretet alapelve ne sérüljön. Ami pedig a módszertani kérdést illeti, a meglátásod ezen a téren igaz és hamis is lehet - az egész csak attól függ, hogy Isten milyen természetû, és hogy a technika határait meddig lehet kitolni. Mert ha, ahogy feljebb is írtam, Isten valóban úgymond energia-természetû, és ha a technikát idõvel ki lehet finomítani olyan csodálatos mértékben, hogy már a kvantumvilágot is megbízhatóan lehessen vizsgálni, akkor - ki tudja - talán még egy olyan készülék is elkészülhet, amivel ténylegesen beszélhetünk Istennel, és õ válaszolhat úgy, hogy azt ne csak az egyéni kérdezõ hallja (ahogy történhet ez pl. imádkozás során), hanem mindenki más - tehát objektíven bizonyítható legyen a dolog. És akkor máris tény Isten léte. Vagy ha csak a kozmikus energiamezõben sikerül kimutatni valami olyan mintát, vagy olyan reakciókat, ami tényleg értelmes gondolkodásra utal, az megint csak bizonyíték az isteni létezése mellett. Tehát szerintem - illetve legalábbis én így vagyok vele, de gondolom, hogy nem vagyok egyedül ezzel - az egyéni istenkereséssel pont az a legnagyobb baj, hogy soha nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy ami válasz érkezik mondjuk egy imádra, az tényleg Isten hangja, és nem csupán a saját képzeleted/tudatalattid/stb. - ezért tartom tehát olyan fontosnak az objektivitást: mert ha abszolút biztos lehetsz benne, hogy igen, Istent hallottad, és nem önmagadat, akkor azzal végleg el van döntve minden kérdés. De mindaddig marad a kétely. Csak ennyi a gond, legalábbis szerintem. Szerinted...?
Ebbe már én is nagyon sokszor belegondoltam, de mindig megszédültem amikor hosszabb ideig ezen gondolkoztam:) úgy vagyok vele hogy isten MINDIG volt, de ez az amit mi nem tudunk megérteni, mert mi úgy vagyunk bekötve hogy ami születik az meg is hal, de a "túlvilágon" ez teljesen máshogy mûködik ugyanis ott nincs születés és halál, a szellem örökké él, elpusztíthatatlan, ezt el kell fogadni. Isten maga az örökkévalóság.
fektesd meg amíg lehet, ameddig a barátnõi nem beszélik rá valami gazdag 40esre...
Ha sikerül összejönnötök, gratulálok. Egyébként nem. (Legfeljebb a leányzó szemszögébõl)
mindent bele! az egyik fiú ismerõsöm (17) jár egy csajszival aki kb 25! Ne foglalkozz semmivel, csak azzal, h mit érzel! úgyis a csajon fog múlni, te nem veszthetsz semmit, ha megpróbálod!
A kérdező hozzászólása: oksa köszke még jühet vélemény :P ;)
Nem lenne gáz, ne izgulj ezen! :) Kalappal Nektek! :)
A kérdező hozzászólása: köszke fektessem meg XD te egy állat vagy azzal várok de kösz ;)
A kérdező hozzászólása: még jöhetnek a vélemények :P
Szerintem egyáltalán nem gáz senki szempontjából :) sok sikert neketek hajrá :)
Nem. Ha gáz lesz, észre fogod venni.

Egy férfi ismerkedési fázisban közli, hogy ő az elmúlt 10 évben dolgozott csak és most ki akarja élni magát. Ez butaság, ha tetszenék, akkor ugye ezt elfelejtené egyből? De akkor miért van az, hogyha én "eltűnök", keres üzenetben mégis?

Dolgoztam együtt egy projekten egy férfivel (33). Észrevettem rajta az érdekl?dést, de mivel komoly munka volt, munkatársaim is ott voltak, nem volt adott a helyzet flörtölni, nem figyeltem rá, nem adtam jelet egyáltalán. Kollégája mondta, hogy eléggé félénk és gtalán nekem kellene kimutatni az érdekl?désem. Amikor vége lett a projektnek próbáltam közeledni mindenféle kreatív ötlettel. Volt, hogy ? hívott el bulizni, néha ír napközben is, de éjjel is, ha részeg és azért 2-4 nap eltelik az üzenetei között. Az els? megbeszélt találkozásunk is egy buli volt, ahol volt csók. Meg a második is ugyanúgy.De SOHA nem akarta kihasználni a helyzetet, vagy alkalmat, hogy közelebb kerüljünk, tehát voltak határok. Tehát vacsorázni, klasszikus randira nem hív. Azt mondta legutóbb, hogy ? most élni akar, mert eddig nem élt semennyit, csak dolgozott 20 éves kora óta és nem akar senkit megcsalni. Ez ugye ez teljes butaság? Ilyen nincs, mert ha tetszenék, elfelejtené ezt az ötletét?! De akkor olyankor miért jelentkezik, amikor én teljesen elhallgatok és tudomásul veszem, hogy ez ennyi.

Legjobb válasz: Értem, de ha az ilyen férfi olyan nõvel találkozik, aki igazán megfogja és úgy érzi, hogy nagyon passzolnának, akkor is hivatkozhat arra, hogy "inkább nem szeretnélek megcsalni", ezért most még kiélem magam. Tehát ha szimpátia/szerelem lenne, akkor elfelejtené, hogy ki akarja élni magát? Vagy ez nem így van?

A kérdező hozzászólása: Ez a helyzet azóta tart, pedig már nem dolgozunk együtt semmin régóta. Már volt szex, tökéletes volt, de fél belemenni kapcsolatba még midnig azt mondja, hogy mi lesz, ha elromlik. Akkor most már fel kellene fognom, hogy ez egy nagyon kényelmes helyzet neki, de nem engem akar "végleg"?
csábítgat hátha belemész..
"Jókedvet, humort, megbízhatóságot, õszinteséget, megértést, meleg vacsorát, szerelmet......" És ha nincs szüksége ezekre? Mellesleg ezt az alkalmi nõitõl is megkaphatja. Mindegy mit írunk, mert te már eldöntötted, hogy melletted majd megváltozik. Aztán ha megcsal és kihasznál, akkor jön a minden férfi egy szemét állat címû lemez. Vannak nõk, akik imádnak szenvedni.
igaza van az utolsónak, aztán ne gyere ide sírni..
Ez mind szép és jó, de hidd el a hormonjai ellen ez semmit sem ér. Elhiszem, hogy rossz érzés, de ha nem teszed túl magad rajta és belemész akkor csak még sz*rabb lesz :(
Egyszerû. Fel akarja tartani az érdeklõdésedet, mert tudja, hogy a titokzatosságra gerjedsz. Persze csak szépen lassan. Meg akar dugni, de kapcsolatot nem akar.
Jaj a szokásos, majd mellettem megváltozik baromság. Normálisan elmondta, hogy be akarja pótolni az elmaradottakat. Törõdj bele. Legalább õszinte volt. UGyan mit tudnál nyújtani, hogy veled maradjon?
Köszönöm szépen:-) Korrekt veled, ez jó! Nyugodtan higgy benne, hogy lehet még köztetek bármi, miért is ne lehetne! De ebben az idõszakban az õ életében nincs helye tartós kapcsolatnak. Ha lecsillapodik, akkor be fog engedni az életébe, hisz a vonzalom megvan:-) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM az eddigi válaszokat. Bárcsak egy (kis) idõ múlva beírhatnám, hogy kiélte magát, jelentkezett és már a férjem :) ) pff, talán túl optimista lennék? Vagy csak nagyon szeretném...
A kérdező hozzászólása: Ohh, értem. Családot otthagyni....jajjjj. Azt hiszem akkor nálam ez most még könnyebb. Kitartást kívánok Neked!!! Azért írtam be ide a kérdést, mert férfi ismerõseim azt mondják, csak kifogás. Meg hogy örüljek, mert azzal pont néz valamibe, hogy elmondta és azután, hgoy csók már kétszer volt, nem az a következõ, hogy akkor gyorsan szex és már lép is...
Örülj neki hogy kimaradsz ebbõl! Van ilyen tényleg! Pl. jelenleg az én férjemmel is:-( 10 éve vagyunk együtt, 3 éves lesz a gyerkõcünk, õ eddig mintaapa és mintaférj volt, és 2 hónapja eszébe jutott hogy ez nem élet így, õ élni akar, szórakozni, és elköltözött, minket talonba tett. És látod, a gyerek miatt sem felejti el, hogy nem kellene ezt tennie, de azóta a gyerekkel sem törõdik, elõtte meg õ volt neki az isten. Ha mégis beléd gabalyodik, csak egy állomás leszel neki, akin kiéli magát, így azt tanácsolom, tartsd tõle távol magad ha fontos az önérzeted!
szerintem se.. találsz másikat
Nem felejti el sajnos :( Tudom, hogy sz*r érzése, de bele kell törõdnöd. :/
A kérdező hozzászólása: Értem, de ha az ilyen férfi olyan nõvel találkozik, aki igazán megfogja és úgy érzi, hogy nagyon passzolnának, akkor is hivatkozhat arra, hogy "inkább nem szeretnélek megcsalni", ezért most még kiélem magam. Tehát ha szimpátia/szerelem lenne, akkor elfelejtené, hogy ki akarja élni magát? Vagy ez nem így van?
A kérdező hozzászólása: És most nem azért írtam ide, mert még mindig õt képzelem el páromnak, hanem úgy általában, hátha meg tudjátok mondani, ez milyen viselkedés? Nem akar semmit, ezt meg is mondta, de 3 napnál tovább nem bírja, hogy ne halljon rólam.... talonban inkább szexpartnereket tartanak nem? Nem sms partnereket....
A kérdező hozzászólása: Dehogy megyek bele. Nincs is mibe. Hiszen nem akar kapcsolatot. Már letettem róla. De elfelejteni meg úgy elég nehéz, ha 3 naponta ír, hogy hogy vagoyk, nem fáztam-e meg... szóval valami lényegtelen semmit. Utána 6-7 vicces SMS váltás, majd 3 napig semmi. Szerintem én már tudom, hogy nem kérek ebbõl így, de õ még nem.
Utolsó: Én is erre jöttem rá, mind1 mit írunk neki, pont lesz*rja, Õ már eldöntötte, hogy belemegy a dologba. Hagyjuk hagy csessze el az életét...
A kérdező hozzászólása: Jókedvet, humort, megbízhatóságot, õszinteséget, megértést, meleg vacsorát, szerelmet......
hogyne lenne, minden fiú ilyen hogy ki akarja élni magát csak ez ilyen 20-30 között van. neki nem jött össze, most pótolja be.


Lányok, nők mért van az ha van olyan fajtátok aki szinte minen nap ki öltözik, annak tudatában, hogy esetleg ma megtalálja a nagy ő akkor az utcán ha megálitanak akkor mért utasitjátok el a srácokat ne épp esélyt kéne adni neki?

Legjobb válasz: szerinted azért öltözik ki valaki, hogy felszedjen valakit? Te tévedésben vagy. Van, aki egyszerûen szeret csinos lenni vagy a munkahelye megköveteli.

szerinted azért öltözik ki valaki, hogy felszedjen valakit? Te tévedésben vagy. Van, aki egyszerûen szeret csinos lenni vagy a munkahelye megköveteli.
Téged küldött el vki? Már bocs, de én alapból nem kezdenék olyannal, aki nem tud normálisan írni és fogalmazni. És bizony lehet, hogy a tanulatlanságod a stílusodon és a beszédeden is kiütközik. Egyébként a nõk maguknak öltöznek. Ha csinosnak érzik magukat, akkor több az önbizalmuk.
A kérdező hozzászólása: Ja de ên pont az olyan nõkre vagyok kíváncsi akinem ezek miatt öltözik ki.
Én csak feltételezni tudom, hogy külsõre nem õ a nagy õ. Vagy nem tetszik a hangszíne az illetõnek. Vagy foltos a ruhája, koszos a cipõje, zsíros a haja. Nem tudom. Gondolom valami nem jön be nekik, taszítja õket. De majd hátha jön egy ilyen leányzó és akkor tud pontos választ adni.
A kérdező hozzászólása: Gondolom akkor te valami nagyon skilles nõ lehetsz..... nem még 1x sem küldött el egyik nõ sem nem is probálkoztam csak egy sipla kérdés volt.
Õ a normálisabb. (Bocs ha nyers voltam.)
féltékenyebb vagy mint õ.
Az ilyesfajta érdeklõdés hátterében általában rosszul leplezett féltékenység áll. Tippem szerint õ nem olyan féltékeny, mint Te (vagy jobban leplezi :) )
megkérdezni csak lehet, nem? :)
Kérdezni lehet, csak nem muszáj...
nem féltékeny és kb le szarja:D:D
jobban bízik benned, mint te benne...
itt még senki sem volt szerelmes?:)

Múltkor olvastam itt, hogy ha a kutya megnyal egy embert, főleg a száján, akkor ezzel azt fejezi ki, hogy ő a falkavezér. De mi van, ha a vendéget nyalogatja?

Az én kutyusom a vendéget is simán képen nyalja, ha az leguggol barátkozni vele. Akkor a vendég is falkavezér lenne? Vagy csak azt ismeri el a kutya, hogy a vendég a rangsorban felette áll?

Legjobb válasz: Én írtam azt, amit a kérdésedbe megfogalmaztál. Ha a vendéget is megnyalja, akkor az azt jelenti számomra, hogy egy hihetetlenül barátságos, kedves, közvetlen, felszabadult, nyílt és barátkozós kutyáról van szó, akit nagy eséllyel még sosem ért rossz tapasztalat az emberekkel kapcsolatban (persze lehet éppen pont a fordítottja is- egy nagyon rossz esemény kedvesebbé teszi a kutyát). Igen, azt jelenti, hogy a rangsorban még a vendég is felette áll, de azért ennyire szigorúan nem kell venni a dolgot. Lehet, hogy ha mondjuk a vendég megdögönyözné, vagy mondjuk megfogná a farkát, azt már nem hagyná. Az ilyen típusú közvetlenségben a pillanatnyi figyelemfelhívás és a kedveskedés, csokipuncsolás is benne van, nem 100%-ig ösztön-falka dolog játszódik le.

Én írtam azt, amit a kérdésedbe megfogalmaztál. Ha a vendéget is megnyalja, akkor az azt jelenti számomra, hogy egy hihetetlenül barátságos, kedves, közvetlen, felszabadult, nyílt és barátkozós kutyáról van szó, akit nagy eséllyel még sosem ért rossz tapasztalat az emberekkel kapcsolatban (persze lehet éppen pont a fordítottja is- egy nagyon rossz esemény kedvesebbé teszi a kutyát). Igen, azt jelenti, hogy a rangsorban még a vendég is felette áll, de azért ennyire szigorúan nem kell venni a dolgot. Lehet, hogy ha mondjuk a vendég megdögönyözné, vagy mondjuk megfogná a farkát, azt már nem hagyná. Az ilyen típusú közvetlenségben a pillanatnyi figyelemfelhívás és a kedveskedés, csokipuncsolás is benne van, nem 100%-ig ösztön-falka dolog játszódik le.
A farkas és kutyakölykök a szüleik szájának a szélét szokták nyalogatni, hogy adjanak nekik kaját (nem szép, de ezt úgy kell érteni hogy öklendezzék vissza). Sok anyakutya ma is megteszi ezt. Ez szerintem az alázat jele. De nem mindegy hogy hol nyalogat. A farkaskölyköknek ez volt az üdvözlés a felnõttek felé.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ. Valóban olyan a kutyus mint amilyennek leírtad, "hihetetlenül barátságos, kedves, közvetlen, felszabadult, nyílt és barátkozós kutya". Ha életében elõször lát valakit akkor is rögtön megy utána, hanyatt vágja magát, és várja a pocaksimogatást:) Akkor õ ezek szerint ezért nyalja meg a vendégeket is, mert imádja az embereket.
Az én kutyámnál is így van. Ez a kortól is függ. Az enyém még kölyök, mindenkiben bízik. Ha nagyobb lesz nem fog mindenkiben bízni, így nem fog mindenkit képen nyalni. :)
Szerintem a szülei, ha még élnek akkor.
#3-nak teljesen igaza van.
Hogy lehet erre gondolni???? Nem is értem....
Szép alapok egy kapcsolatban... jártok, még el sem vett, de a halála után mit kapsz utána... remek. Szegény pasas!
Ha a felesége leszel, és õ meghal, és nincs egyenesági leszármazott, akkor te örökölsz.
Ha házasok vagytok és nem születik gyereketek, akkor haszonélvezeti jogod lesz a lakásra, ameddig élsz, vagy újra nem házasodsz. Tehát ugyanúgy élhetsz a lakásban továbbra is, használhatod a benne lévõ dolgokat, mint addig. (Ha a férjed halálakor fennáll/t a házastársi viszony). Ha születik gyermeketek, akkor õk öröklik a lakást a férjed után, de továbbra is lesz haszonélvezeti jogod, szóval nem kell menned sehova onnan. A haszonélvezeti jogot a férjed utáni örökösök (tehát a gyerekeid) kérhetik, hogy vegyék el tõled, de alapos indok kell hozzá.
Jár majd neked is belõle valami, de az õ családjának a nagyobb része. De ha már így indulsz neki... szegény ember.
Jár valami köteles rész a házastársnak, de ha így indultok neki, akkor lehet, hogy jobb lesz végrendeletet írnia :S
Szerintem a házastárs, legalábbis egy részét talán.
Vettünk a fiamnak egy garzont, mivel kiskorú volt a vásárláskor, ezért a saját nevemre. Most szeretném eladni, hogy egy nagyobbat vegyünk neki. Gondolkodtam rajta, hogy azt már az õ nevére íratjuk, de ez a kérdés segített a döntésben. Saját nevemre íratom, sõt, haszonélvezet is tetetek rá, mert sajnos semmi biztosíték nincs arra, hogy nem egy ilyen nõnemû lesz esetleg a választottja.(Még a hideg is kirázott a gondolattól)
:) Saját nevedre iratod.. és ki lesz a haszonélvezõ? CSak mert te nem lehetsz. :D
"Saját nevemre íratom, sõt, haszonélvezet is tetetek rá, mert sajnos semmi biztosíték nincs arra, hogy nem egy ilyen nõnemû lesz esetleg a választottja.(Még a hideg is kirázott a gondolattól)" SÕT, dögöljön meg az olyan büdös k*rva, aki azt hiszi, hogy ahhoz a lakáshoz bármi köze van, amiben akár 15-20 évet élt a fiaddal együtt, a felújításba és állagmegóvásba beleadta a saját keresetét, amit naponta takarított és rendbe tartott. Amikor pedig esetleg a fiaddal valami történik, fogja be a mocskos száját és takarodjon a híd alá. Most a te helyedben mélységesen elgondolkodnék, hogy itt ki is a pénzéhes. Na ilyen egy igazi anyós!
Ja, a 19-esnek: Ági öröklésnél, ha az örökségre igényt tartó bizonyítja, hogy ági öröklés történt, akkor nem a feleség örököl! Tehát ha bizonyítod, hogy te vetted a gyereknek a kérót, az a büdösbanya felesége nem fogja örökölni. Mielõtt meg tahóskodsz, tanulmányozd a törvényeket...
Ja, és aki leszólta eddig a kérdezõt, az gondolkodjon el ezen a 19-es "anyósjelölt" válaszának a tekintetében.
mint írtam, 19-es baromságot írt. a kérdezõ párja meg a lakást nem kapta a szüleitõl, hanem vette(nem tér ki rá, hogy milyen pénzbõl, így feltételezhetõ, hogy saját kereset), ergo, nincs ági öröklés, tehát amit a 19-es ír, az teljesen más eset is, ráadásul valaki egy személyben nem lehet tulajdonos és haszonélvezõ :D
Mi a baj a 19-s válasszal semmi. A lakásra évek alatt ráköltött pénz felét megkaphatja, ez járna váláskor is de semmi más nem.
Azért nem teljesen normális. Teli van feltételezésekkel és tényleg pénz éhesnek tûnik tõle.
Nem értem miért kell a kérdezõt pénzéhesnek nevezni? Teljesen normális a kérdés.
Remélem a pasid rátalál erre az oldalra amit itt nyitottál.
Miért is olyan nagy szentségtörés, hogy a kérdezõ megkérdezte? Ha mondjuk 10-15 évig együtt éltek a férjetekkel, a ti fizetéseteket is beleadjátok a lakás felújításába, fenntartásába és esetleg rossz viszonyban vagytok a párotok szüleivel és ne adj' Isten meghal a férjetek és a családja kirak titeket a lakásból, amiért ti is dolgoztatok, akkor hogy éreznétek magatokat? Miért baj az, hogy valaki elõre tudni szeretné a döntéseinek a lehetséges következményeit? A mai világban mindenre fel kell készülni és nem segít az, ha romantikus okokra hivatkozva a homokba dugja valaki a fejét ! Fellengzõsen elítélitek a kérdezõt, lehordjátok anélkül, hogy fogalmatok lenne az életérõl vagy a családi viszonyairól!
NEM örökölnek a szülõk, ha van házastárs! Ha az örökhagyó nem hagyott hátra végrendeletet, vagy nem minden vagyonára végrendelkezett, az öröklés a törvény szerint alakul. Ilyenkor elsõsorban az örökhagyó gyermekei örökölnek egyenlõ arányban. A kiesett gyermek helyett a rá esõ részt az õ gyermekei öröklik. Ha leszármazó nincs, a házastárs örököl. Ha sem leszármazó, sem házastárs nincs, akkor kerül sor a felmenõk öröklésére, elsõsorban a szülök, azok hiányában a nagyszülõk, ill. további felmenõk öröklésére. Egyenesági hozzátartozók és házastárs hiányában az ún. oldalági rokonok, azaz a testvérek és azok leszármazói.
Különben pedig ha házasság elõtt szerzet vagyon mindig különvagyona marad, ahhoz semmi közöd nem lesz házasságban sem.
Polgári törvénykönyv szerint ha házastárs vagy bejegyzett élettárs vagy és nincs gyermeke a párodnak, akkor te örökölsz. (Közjegyzõ elõtt lehet bejegyeztetni az élettársi kapcsolatot, férfi-nõ között is lehet már, 2010 elõtt csak homoszexuálisoknak volt ez a házasság helyett) Ha csak sima élettárs vagy, akkor nem kapnál semmit, hanem a rokonok kapnának mindent. A törvényes öröklés általános rendje 607. § (1) Törvényes örökös elsõsorban az örökhagyó gyermeke. (2) Több gyermek fejenként egyenlõ részben örököl. (3) Az öröklésbõl kiesett gyermek vagy távolabbi leszármazó helyén egymás közt egyenlõ részekben a kiesett gyermekei örökölnek. (4)508 Ha leszármazó nincs, a házastárs vagy a bejegyzett élettárs örököl. 608. § (1)509 Leszármazók házastárs és bejegyzett élettárs hiányában az örökhagyó szülõi örökölnek fejenként egyenlõ részben. (2) Az öröklésbõl kiesett szülõ helyén ennek leszármazói örökölnek olyan módon, mint a gyermek helyén annak leszármazói. (3) Ha a kiesett szülõnek nincs leszármazója, egyedül a másik szülõ, illetõleg annak leszármazói örökölnek. 609. § (1)510 Leszármazóknak, házastársnak, bejegyzett élettársnak, szülõknek és szülõk leszármazóinak hiányában törvényes örökösök egyenlõ részekben az örökhagyó nagyszülõi. (2) Az öröklésbõl kiesett nagyszülõ helyén ennek leszármazói örökölnek ugyanúgy, mint a kiesõ szülõ helyén ennek leszármazói. (3) Ha a kiesett nagyszülõnek leszármazója nincs, helyette nagyszülõpárja, ha pedig ez is kiesett, ennek helyén leszármazója örököl. (4) Ha valamelyik nagyszülõpár kiesett, és helyükön leszármazójuk nem örökölhet, az egész hagyatékot a másik nagyszülõpár vagy ezek leszármazója örökli. 610. § Ha sem az örökhagyó nagyszülõje, sem a nagyszülõktõl leszármazó nem örökölhet, törvényes örökösök fejenként egyenlõ részekben az örökhagyó távolabbi felmenõi.
Elõzõ vagyok! Ha a férjednek van végrendelete, és a vagyonát, ingóságait valakire/valakikre ráhagyja, és téged meg sem említ benne, akkor azzal automatikusan kizár, és semmit nem kapsz, használhatsz utána, hanem mindent azok akiket a végrendeletében megemlített. Tehát ha az áll benne, hogy halálakor a lakást a testvérére hagyja, akkor menned kell.
A kérdező hozzászólása: Soha nem lehet tudni mit hoz a jövõ
"Mi a baj a 19-s válasszal semmi. A lakásra évek alatt ráköltött pénz felét megkaphatja, ez járna váláskor is de semmi más nem." 1. Az a baj vele, hogy leszólja a kérdezõt, mert pénzéhes, de az eszébe sem jut, hogy õ ugyanúgy számít az örökségre a fia halála esetén, sõt õ még arra is elõre felkészül, hogy azzal, hogy a saját nevén hagyja a lakást, a fia házastársát kisemmizze, tehát erkölcsileg semmivel sem jobb, mint az általa kritizált kérdezõ. 2. Az õ általa felvázolt esetben a fia felesége még az általa ráköltött pénzt sem kapná vissza, tehát mehetne a híd alá egy fillér nélkül, köszönetképpen a fiával eltöltött évekért és nekem ez erõsen "lehúzásnak" tûnik. Egyébként ezen felesleges is vitatkozni, mivel a férj halála esetén a házastárs örököl és nem a család, tehát a "kedves mamának" semmi köze sem lenne hozzá.
A kérdező hozzászólása: ha lehet olyan válasz ne jöjjön h "az ujrainditás gombra mit reagál?" mert nem meglepõ módon ujraindul... :'D
Megérett egy újratelepítésre.
ha nyomva tartod a kikapcsoló gombot, úgy se marad kikapcsolva?
múltkor nekem is ez volt - itt kérdeztem : ))- és válaszolták, hogy "trójai" okozhatja - Vírusírtót kell futtatni! - (az megoldotta nálam)
A kérdező hozzászólása: ha nyomva tartom akk persze h kikapcsol... ennyi erövel azt is mondhattad vna h huzzam ki a konektorból... XDD köszi a válaszokat :) )
A kérdező hozzászólása: elinditottam a virusirtot de semmi változás... más 5let az ujratelepitésen kivül?
Az IP címet esetleg és onnan hogyan tovább, mert abból az ég világon semmit nem tudsz meg...
Honnan gondolod, hogy nem is létezik? Egyébként ha mobilnetje van, akkor állandóan változik az IP címe. Kideríthetetlen.
Szerintem inkább csak hülyegyerekek vannak, de azok jó sokan.
A kérdező hozzászólása: bárcsak nekem is ilyen anyám lett volna...:D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Sajnálol hogy törölték a kommentedet. Milyen külömbség? Ez nem jelenti azt hogy nem szereti az egyiket annyira mint a másikat!
Hogy tehet egy szülõ, -tippre anya- különbséget így a gyerekei között?
A 4. válaszoló vagyok, illetve voltam, mivel a válaszom törölve lett. Miért??? A kérdezõ nekem megköszöni a választ, mert én képben vagyok, az én két gyerekem közül az egyik indigó. Ezt nem akartam az elsõ válaszomba beleírni, most is azért, hogy érthetõ legyen, miért olvasok utána, miért érdekel. Akinek meg nem tetszik, nem ismeri, az kitörölteti?!
Köszönöm:) Igyekeztem jól nevelni eddig is, és ezután is azon leszek. Tudja mindkét gyerekem, hogy rám bármikor, bármiben számíthatnak, megbíznak bennem, és én erre nagyon büszke vagyok.
Csatlakozom az elsõ három válaszolóhoz... Ilyen nincs, és miért nekünk kell bizonyítani, hogy nincs... Ezt is csak divatból fogják rá a gyerekükre azok a szülõk, akik képtelenek gyereket nevelni... Ez a klasszikus "nem az én hibám" mentalitás... Miért vállalnak gyereket, akiknek lövésük sincsen a gyereknevelésrõl??? Aztán az eredmény meg benne van a híradókban, hogy iskalaidõben tanítás elõtt tele van a detox a 12-16 éves gyerekekkel... Ennyi...
Én indigó vagyok és tudom. A legtöbb nem tudja... ismerek párat... megvan sajnos az oka annak, hogy nem tudják, pl nagyon materiális környezetben nõnek fel, stb. Sajnos a neveltetés, az hosszú idõre megfoszt a szabad gondolkodástól és a valódi tudástól... az igazi válaszok keresésétõl.
Ha valaki indigó, gyémánt, csillag, stb. gyerek, akkorcsak feltûnési viszketegsége van, esetleg a szülei akarják, hogy valamitõl különleges legyen a gyerekük és rájuk fogják. Kicsit más, nem olyan, mint amit vártak, furán viselkedik, vagy egyszerûen egyedi (mint minden ember mellesleg) és ráfogják, ettõl küönbnek érezhetik maguk. Van olyan is, hogy egy gyereknek nem mondanak ilyen hülyeségeket, és normálisan felnõhet, azzal foglalkozik amivel akar...
A gyerek nem tudja, csak az ilyen hülyeségekben hívõ szülõ.
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó köszi a válaszokat
Kedves kérdezõ! Ez is egy olyan dolog amely lehetõséget nyújthat s mutathat aminek meglehet az alapja és természetesen ellene is szól rengeteg dolog melyek fõleg a bizonytalanságból ered. A magam részérõl nem tudom hogy beletartozom e egyik vagy másik kategóriába de nem is szívesen sorolnám be magam sehova. Miért is kellene azzal sem több sem kevesebb nem leszek. Tudom amit tudok s érdekel ami érdekel attól függetlenül hogy bizonyos tanok mit is mondanak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!