Találatok a következő kifejezésre: Ha van akkor elég (407 db)

Ha hüvelyi candidám van, akkor elég a doki által felírt gyógyszer, vagy diétázni is kell?

Legjobb válasz: ha elmúlik tõle, elég ha kiújul, akkor kell a diéta, amit minimum fél évig kell csinálni

ha elmúlik tõle, elég ha kiújul, akkor kell a diéta, amit minimum fél évig kell csinálni

Ha van a videókártyámon tv out és az átalakítón amit adtak hozzá RCA és S-Video csatlakozó is van akkor elég csak az egyiket vagy mind a kettőt rá kell kötni a tvre?

Abit Siluro GeForce 3 TI200DVI (128 MB) videókarim van!

Legjobb válasz: S-videót kösd be elég az, de a hangot külön kell audió kábellel bekötni (ha az is kell).

S-videót kösd be elég az, de a hangot külön kell audió kábellel bekötni (ha az is kell).
Nem akarok beleszólni, de egy jótanács: összekötés elõtt, mindkét eszközt (TV-számítógép) húzd ki a 220-ból, nem biztos, hogy van védelem a videokártyád tv kivezetésén.
A kérdező hozzászólása: Azt tom h elég az s-video de csak simán az rca-s video is elég? Kihúzom õket azért annyira balek nem vok :D
Az S-Video jobb minõségû, de videokártya-tv összekötésnél nem veszed észre a különbséget. Nyugodtan kösd csak az RCA-t rá.

Ha egy bögrére akarok rányomtattatni egy képet, és a kép a telefonomon van, akkor elég egy pendrive-ra rátenni és úgy elvinni vagy elő kell hivatni?

Legjobb válasz: Vannak erre szakosodott oldalak (Google --> egyedi bögre), ahol csak feltöltöd a képet nekik, kiválasztod a bögrét és megcsinálják, majd postázzák. Amúgy elég pendrive-on.

Vannak erre szakosodott oldalak (Google --> egyedi bögre), ahol csak feltöltöd a képet nekik, kiválasztod a bögrét és megcsinálják, majd postázzák. Amúgy elég pendrive-on.

Ha a babánál 54-56% a páratartalom, kell párásító készülék? Vagy ha beteg, mindenképpen jó ha van? Akkor nem elég ez a páratartalom?

Legjobb válasz: Az egészséges páratartalom 40-60% között van, ugyhogy ez az érték teljesen jó. Ha 40- tõl kevesebb, akkor párásíts, ha több, páramegkötõ tabletta. Betegség esetén nem jó a magas páratartalom, akkor is ezt a 40-60-as értéket kell tartani.

Az egészséges páratartalom 40-60% között van, ugyhogy ez az érték teljesen jó. Ha 40- tõl kevesebb, akkor párásíts, ha több, páramegkötõ tabletta. Betegség esetén nem jó a magas páratartalom, akkor is ezt a 40-60-as értéket kell tartani.
Teljesen jó, az elõshöz csak annyit fûznék hozzá, hogy az alsóbb tartomány a nappali légtérben, a felsõ tartomány a hálószobákban javasolt, tehát a tiétek ideális.
Fogalmam sincs mennyi a páratartalom a lakásban, és a kisfiam köszöni szépen jól van :)

Ha 2 mellből szoptatok akkor bal-jobb majd a köv. Jobb -bal? és ha van, hogy elég neki csak az egyik pl. bal-jobb, majd köv csak jobb akkor melyik a köv? Jobb-bal?

Legjobb válasz: bal-jobb, legközelebb jobb-bal (mivel valószínû kevesebbet evett a jobból) ha csak bal, legközelebb jobb De én szoktam úgy is, hogy azt adom, amelyikben több van (bár ebben önzés is, hogy nekem ne fájjon, neki meg úgyis mindegy, melyikbõl eszik).

bal-jobb, legközelebb jobb-bal (mivel valószínû kevesebbet evett a jobból) ha csak bal, legközelebb jobb De én szoktam úgy is, hogy azt adom, amelyikben több van (bár ebben önzés is, hogy nekem ne fájjon, neki meg úgyis mindegy, melyikbõl eszik).
Én is úgy csinálnám, ahogy az 1. v. írta
A kérdező hozzászólása: köszönöm
lényeg h gyantáztasd le elõtte, nagyon rossz szõrös nõi mellet szopni. :(
A kérdező hozzászólása: eleve nem szõrös. miért te tehenet szoktál?
Szórakozás és ott van olyan, hogy videólejátszó. Ez álló és elforgatott videónál is mûködik.
A kérdező hozzászólása: A VideoDJ-re gondolsz? Mert nekem csak annyi kéne, hogy bárhol van videó, tudjak bele tekerni, nekem 8, hogy állóba vagy fekvõbe van a képernyõ.

Ha óvszert használok, szex után ha van következő menet van akkor elég a péniszem megtörölni vagy alaposan meg kell mosnom, hogy a következő menetnél ne legyen semmi gond?

Legjobb válasz: Hááát elsõ menet után még egy jó darabig csõre leszel töltve. Szóval rizikós gumi nélkül. Szóval 100x inkább az elsõ gumi nélkül mint a második 22F

Hááát elsõ menet után még egy jó darabig csõre leszel töltve. Szóval rizikós gumi nélkül. Szóval 100x inkább az elsõ gumi nélkül mint a második 22F
Szerintem a kérdezõ úgy értette hogy a 2. menetnél is használna gumit, de gondolom fél hogy ha úgy rakja fel a péniszére hogy spermás, akkor az veszélyes lehet. Legalábbis nekem így tûnik értelmesnek :) Ha egymás után 2 menet van, szerintem felesleges azért elmenni megmosni, simán elég csak megtörölgetni és ráhúzni a 2. gumit. 22N
A második menetnél miért nem használsz gumit?
hát alapvetõ higiénia a mosdás! pláne ha már telelövellted! :S
A kérdező hozzászólása: Igen úgy értettem. Szóval h szükséges-e megmosakodni az elsõ menet után vagy csak megtörölni a péniszem és úgy felhúzni a gumit?

Anyatejes babaánál el lehet kezdeni 4 hónaposan a hozzátáplálást, vagy csak akkor jó ez, ha nincs esetleg elég tej? Ha van, akkor várjunk 6 hónapos koráig? Mennyi idős korában fogja teljesen abbahagyni a szopizást? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szerintem el lehet kezdeni kóstoltani a gyümölcsöket, majd látod, hogy érett rá vagy sem. Okosak ezek a babák, majd tudja õ, hogy akar-e enni mást vagy sem. Az én lányom tápszeres, 3 hónaposan próbáltam adni neki almát, barackot, de nem nagyon akarta, így hagytam. Most 4 hónapos és már jó pár kanállal megeszik ezekbõl, de pl. a banántól szorulása volt, így nem kínoztam vele többet. majd pár hét múlva. Szóval néhány falatka, kísérletezgess nyugondtan, majd tudja õ, hogy mikortól szeretné...

Szerintem el lehet kezdeni kóstoltani a gyümölcsöket, majd látod, hogy érett rá vagy sem. Okosak ezek a babák, majd tudja õ, hogy akar-e enni mást vagy sem. Az én lányom tápszeres, 3 hónaposan próbáltam adni neki almát, barackot, de nem nagyon akarta, így hagytam. Most 4 hónapos és már jó pár kanállal megeszik ezekbõl, de pl. a banántól szorulása volt, így nem kínoztam vele többet. majd pár hét múlva. Szóval néhány falatka, kísérletezgess nyugondtan, majd tudja õ, hogy mikortól szeretné...
azt mondjak anyatejes babanal jo ha az ember megvarja a 6 honapot, mert az a legjobb neki. En 5 hosan kezdtem el a lanyomat hozzataplalni mert nemakartam tapszert, de annyira keves lett hirtelen a tejem, hogy mindenkepp szükseg volt ra, igy raadasul szegenykem mintegy 3 het alatt allt at csak anyatejröl tapos-hozzataplalos kajara. Muszaj volt, de egeszseges, semmi baja nincs ma mar ovis es rendkivül ügyes. Azota nem ockodok a tapszertöl, rajöttem, hogy semmi rossz nincs benne, sem ha elöbb hozzataplalsz. a vedönöm persze kötötte az ebet a karohoz, de en mas tejet nem akartam adni, igy döntöttem a masik megoldas mellett es szerintem jol.
Off: Azert fura, hogy mindenki mast mond nem?? Meg a vedonok sem egyeznek meg a hozzataplalas kerdesben :S En 5.5 honaposan fogok kezdenki kostoltatni alma es baracklevet es 6 honaposan hozzataplalni. De mindenki mashogy csinalja!!
Ha van tejed, 6 hónapig anyatej! Ez nem divat kérdése szerintem.
Lehet egész nyugodtan ! Elõször az almát kóstoltasd vele ! Nem egészen jó ez a 6 hónapig való csak szoptatás ! Most ez a divat......
Anyatej 6 hónapig!!! ;)
Minek? Nem érdekli, macera és a legjobb neki az anyatej. Mi 7 hósan kezdtük, de csak úgy éppen hogy, akkor kezdte érdekelni, amikor már tudott ülni és kézbe vehetett dolgokat. Mennyiségeket 9 hónaposan kezdett enni, egyik napról a másikra, majd volt egy újabb ugrás 11 hónapos korában. Akkor már elvolt szopi nélkül is (ha nem látott engem:) )))
El lehetne eppen kezdeni, de sok ertelme nem sok van. Minden egeszségugyi forum, vedono, orvosok, azt szajkozzak, hogy 6 honapos koraig, vagy anyatej, vagy, ha nincs, tapszer.
Nekem a védõnõm azt javasolta, hogy kezdjem el 4 hónaposan a kóstolgatást, mert minél késõbb kezdik el a hozzátáplálást annál válogatós lehet a baba.Én 4 hósa el is kezdtem, most 6 hós és már nagyon sok mindent megeszik + szopizik is!
A kérdező hozzászólása: Igen, épp azért kérdezem, mert az a vicces, hogy nálunk még a saját orvosunk és védõnõnk sem ért egyet egymással (nem csak ebben a kérdésben) :-) Szóval nem akarok vitát gerjeszteni, csak szeretnék minél több tapasztalatot hallani. :-) Köszi az eddigi válaszokat, várok még többet is!

13 éves lányom van, aki elég rosszul tanul. Küzd még valaki hasonló problémával? Hogyan tudok neki segíteni, ha szinte semmit nem mond el nekem?

Els?s kora óta leültem mellé délutánonként tanulni, de már akkor is megpróbált sumákolni, nem mondta meg a feladatokat. Amikor meg tanulni próbáltunk csak nézett maga elé és nem vagy csak nagyon halkan válaszolt. Nagyon gy?lölte a sulit. A pozitív ráhatás teljesen hasztalan volt. A szidástól pedig még jobban bezárult, mintha nem is ott lenne ahol én. A tanárok csak széttárták a karjukat, a pszichológusok meg csak okoskodtak (pl.: dicsérjem többet, de ezzel eddig sem volt gond), de használható tanácsot nem tudtak adni.

Legjobb válasz: 8.-as vagyok. ma kaptam meg életem elsõ 2-esét, rosszul voltam, nem is igazán láttam azt sem, h. mit írok! Anyám még lecseszett mellette, a gépemet elvette (most titokban vagyok gépnél, míg nincs itthon) pedig tudja, h. én függõ vagyok! Egyébként a félévimben 3 db 4-es lesz, de engem már azért lecsesznek. Utálom az állandó tanulásos dumát, kit érdekel. Nem is tanulok. Órákon se figyelek. Zenét hallgatok, rajzolgatok titokban órákon. Tök uncsi az egész. Idé pályaválasztás mindenki azzal idegesít, h. ugysem vesznek fel, meg hasonlók. Azt bezzeg senki nem vette észre, h. a német 4-esemet feltornásztam 5-ösre, nyáron csomót dolgoztam, megtanultam fõzni 90 nap alatt. Ezt szerintem nem is tudják. Illetve nem akarják tudni. Én nemhogy a kitûnõért kapjak valamit, a négyesekért büntetéseket... Utálok itt élni. A 3as, 4es tanulókat sokkal jobban szeretik... utálom, hogy jó eszem van... és ez az õ hibájuk! õk teszik tönkre az életem az állandó [email protected]ással...

8.-as vagyok. ma kaptam meg életem elsõ 2-esét, rosszul voltam, nem is igazán láttam azt sem, h. mit írok! Anyám még lecseszett mellette, a gépemet elvette (most titokban vagyok gépnél, míg nincs itthon) pedig tudja, h. én függõ vagyok! Egyébként a félévimben 3 db 4-es lesz, de engem már azért lecsesznek. Utálom az állandó tanulásos dumát, kit érdekel. Nem is tanulok. Órákon se figyelek. Zenét hallgatok, rajzolgatok titokban órákon. Tök uncsi az egész. Idé pályaválasztás mindenki azzal idegesít, h. ugysem vesznek fel, meg hasonlók. Azt bezzeg senki nem vette észre, h. a német 4-esemet feltornásztam 5-ösre, nyáron csomót dolgoztam, megtanultam fõzni 90 nap alatt. Ezt szerintem nem is tudják. Illetve nem akarják tudni. Én nemhogy a kitûnõért kapjak valamit, a négyesekért büntetéseket... Utálok itt élni. A 3as, 4es tanulókat sokkal jobban szeretik... utálom, hogy jó eszem van... és ez az õ hibájuk! õk teszik tönkre az életem az állandó [email protected]ással...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm amiket írtál. Sajna ezeken is már mind túl vagyok. Annyit beszélek neki néha, hogy a szám is kiszárad. Õ meg csak néz és azt mondja érti és tanulni fog aztán két nap múlva kezdõdik minden elölrõl. Ígértem neki már jutalmakat is, négyesekért vagy ötösökért, de nem nagyon érdekli. Volt már tv megvonás, megígértem ha nem lesz 3-asnál rosszabb jegy félévi bizijében kap egy laptopot, de csak a vállát rángatja. Nem tudom mivel tudnék még rá hatni. Talán egyszer majd felnõ és rájön mirõl beszéltem neki. Remélem akkor még mellette lehetek és segíthetek neki a talpra állásban.
A kérdező hozzászólása: Abszolút együtt érzek veled. Van egy barátnõm akinek két nagyon jó eszû gyerkõce van, akár kitûnõek is lehetnének. Az õ elve viszont, hogy nem követel tõlük semmit csak a lelkükre beszél ha kicsit rontanak. Viszont szerencsés mert a gyerekek alapból szorgalmasak, így nem kell Õket nógatni. Szerinte megéri hogy az ötösök közé becsúszik néhány négyes, mert cserébe a srácok élvezhetik a gyerekkorukat. Ja és mindkettõ keményen sportol. Nálunk viszont nem ilyen magas szintû problémák vannak, hanem kettes és hármas között dõlnek el átlagban a jegyek. Ezért is félek mert szeretném ha szakközpépbe mehetne, de így nem fog sikerülni.
Egy 15 éves fiú vagyok, és én is hasonló problémákkal küszködtem. Egyszerûen nem veszi komolyan a dolgokat, és lusta. De nem szabad túlságosan erõltetni (engem az anyukám még fel is pofozott, ott még jobban megmakacsoltam magam.) Szerintem többet kéne beszélgetni vele, vagy elmondani, hogy érinti Önt a kislány viselkedése. Bár még növésben van, a kamaszok mindig ilyenek. Nagyon vigyázni kell hogy kikkel barátkozik, mert a rossz emberek is hatással vannak rá. Nekem általánosban volt egy barátom, keményen súrolta a kettes magatartási szintet, és ameddig vele barátkoztam, nem voltam hármasnál jobb tanuló. Most hogy felfogtam a dolgok lényegét, hogy a dolgoknak következményei vannak, és ha még unalmas is a tanulás, attól függ az egész jövõd..Ha buta vagy nem lesz jó állásod, és nehezen fogsz megélni.
Lehetséges, hogy a lányod ilyenre képes.Ezt tudja megcsinálni.Persze ha korábban ötösöket hozott haza, akkor nyilván valóan többre képes, csak a barátai elveszik az eszét, és nem akar tanulni.Kérdezd ki tõle a leckét, de ne legyél szigorú!Jutalmazd meg valamivel, viszont ha valamilyen rossz jegyet hoz haza, akkor vond meg tõle azt!És a felnõtt korról meg hogy mi lesz belõle, ezekrõl inkább ne is beszélj neki.Persze, tudom, hogy fontos.De az én lányom is utálja, ha ezt hallja mindenkitõl.Azt, hogy mi lesz ha nagy lesz, semmiképp ne te döntsd el!Majd õ eldönti, de próbáld a jó útra terelni!Ha nem érti a matekot, beszéld meg vele.És hiába fogja azt mondani, hogy érti, ha ketteseket ír.Írj neki három feladatot és oldja meg... stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Külön köszönöm gépnarancs válaszát. Pár hónap óta nem megyek be a lányom szobájába tanulni, ráhagyom a tanulást. Igaz néha benézek rá, hogy tanul-e, de egy ideje minden alkalommal tanuláson kaptam. Ez pedig a jegyein is meglátszik. Az év eleji jegyekhez képest most enyhe, de stabil javulás látszik, ráadásul úgy, hogy ezt nélkülem érte el. Talán csak arról van szó, hogy kezd érettebbé válni, de az ok mindegy is, a lényeg az eredmény. Persze azért ha bejön hozzám egy könyvel, hogy segítsek azonnal a rendelkezésére állok, nem én írom meg helyette a leckét hanem próbálom rávezetni, hogy Õ jöjjön rá a megoldásra. Remélem most már lassan de biztosan elindul.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!