Találatok a következő kifejezésre: Ha van akkor (23649 db)

A spermának van szaga? Ha van akkor milyen?

Legjobb válasz: Van egyfajta speciális illata, szaga. Van akinek erõsebb, van akinek gyengébb. Meg állítólag függ attól is hogy mit eszik az pasi. Ha szereted a párod akivel ilyen intim viszonyba kerülsz, akkor jó illatúnak fogod érezni. Mindegy hogy mennyire erõs, vagy gyenge, vagy milyen.

Van egyfajta speciális illata, szaga. Van akinek erõsebb, van akinek gyengébb. Meg állítólag függ attól is hogy mit eszik az pasi. Ha szereted a párod akivel ilyen intim viszonyba kerülsz, akkor jó illatúnak fogod érezni. Mindegy hogy mennyire erõs, vagy gyenge, vagy milyen.
Van, de a milyenségét nem lehet leírni. Én leginkább semmihez nem tudnám hasonlítani, annyira egyénfüggõ.
"Hivatalosan" gesztenyearoma illatú, és olyan speciális szagösszetételû, hogy nem mindenki számára érezhetõ teljes valójában az illata. Így aki nem gesztenyének érzi, az csak "részszagot" érez belõle.
Gesztenyés, némi friss csirkemellel, erõsen hígítva és melegen. (éhes lettem)
Nekem nem teccik az illata. Olyan kellemetlen. De nem tudnám megfogalmazni pontosan milyen...
szerintem gesztenye, és frissen mosott krumpli szaga van :D
Domestos

Válás után mennyit láthatja az apuka a gyermeket? Mondjuk ha nincs megegyezés? Vagy ha van, akkor ez nálatok, akik hasonló cipőben jártok, hogy van?

Milyen sűrűn, mennyi időre milyen módon (hol...) láthatják az apukák a gyermeküket?

Legjobb válasz: Ha nincs megegyezés, akkor a Bíróság általában két hetente ítéli meg a láthatást. De ha normálisak a szülõk, és a gyerek érdekeit nézik, akkor az apa akkor találkozhat a gyerekkel, csinálhat vele közös programot, amikor õ vagy a gyerek akarja.

Ha nincs megegyezés, akkor a Bíróság általában két hetente ítéli meg a láthatást. De ha normálisak a szülõk, és a gyerek érdekeit nézik, akkor az apa akkor találkozhat a gyerekkel, csinálhat vele közös programot, amikor õ vagy a gyerek akarja.
Úgy, hogy mivel hétvégéken néha ügyeletes, elõre megmondja hogy mikor 100% nem viszi el a gyerekeket, és mikor tudja. Ha nincs betegség vagy olyan program ami a gyereknek fontos (szülinapi zsúr meghívás, fellépés ahová hajat kell fonni, stb), akkor tõlem mennek ahová akarnak - na és a lecke legyen kész, ha maradt még. Csak szóljon elõre, hogy mikor-hová-meddig mennek. (a hová azért fontos-mielõtt még egy sértett elvált apuka rámtámad hogy mi közöm hozzá-, hogy ha kirándulni mennek akkor ne balerinacipõt és szoknyácskát adjak rájuk, hanem sportcipõt és farmert)
teljesen egyet értek az elsõvel!!
A bíróság általában úgy szabályozza, h: Külön élõ fél kéthetente hétvégén viheti el a gyereket, ez péntek 17-vasárnap 17 óráig (nálunk).Ezen felül az ünnepnapok, pl húsvét, karácsony második napja jár. A szünetek (nyári, õszi) fele jár. Ettõl mi is eltérünk, hiszen ha a gyerkõc beteg, nem megy, nyáron pedig nem szoktak 1, 5 hónapot apánál tölteni, mennek ha akarnak.Nekünk ebbõl még nem volt probléma, normálisan meg tudjuk beszélni.
Párom elvált van két fia az elsõ feleségétõl. Kéthetente vannak nálunk hétvégén. Plusz hétköznap általában 2 napot, de ilyenkor nem alszanak itt, csak 4-7ig itt vannak, vagy elmegyünk valahová. Nálunk ez jól mûködik. (mikor bemutattam apukámnak (aki gyerekbolond) az volt az elsõ kérdése hozzá, hogy csak vasárnapi apuka? Bevágódott nála azzal hogy nem:) Egyébként nálam is számított - no meg az is, hogy jó a kapcsolata az ex feleséggel)

Baján van masszőr, gyógymasszőr képzés? Ha van akkor hol?

Hány éves az oktatás és kell-e valami követelmény hozzá

Legjobb válasz: azt nemtudom hogy ott van-e, de ha nappalin végzed el akkor 2, ha tanfolyamon akkor 1 év. de a tanfolyam olyan 200-250 ezer körül van.

azt nemtudom hogy ott van-e, de ha nappalin végzed el akkor 2, ha tanfolyamon akkor 1 év. de a tanfolyam olyan 200-250 ezer körül van.
A kérdező hozzászólása: a nappali az mennyi

Ha van hüvelygomba, akkor, , fitymagomba" is van? Ha van, akkor mi a neve?

Legjobb válasz: csak sima gombás fertözés. Általábna férfinl nem okoz tünetet, ha már okoz akkor az maassziv gomba. A férfiak inkább csak hordozzák és tudtukon kivül megfertözik a partnerüket vele.

csak sima gombás fertözés. Általábna férfinl nem okoz tünetet, ha már okoz akkor az maassziv gomba. A férfiak inkább csak hordozzák és tudtukon kivül megfertözik a partnerüket vele.
A kérdező hozzászólása: Hogyan lehet vedekezni ellene?
ovszerrel. ha állandó partnered van és nem gumival védekeztek és neki van gombája akkor amikor ö kezeli magát akkor a férfinak is kell kenegetni magát 3-4 napig napi 3-4 alkalommal canestennel avyg candibené krémmel (szerintem az utobbi jobb). Férfinak elég szokott lenni ennyi is hogy ne fertözze vissza a párját.
Gombát nem csak sexel lehet elkapni, hanem nagyon sok mással is .

Van esélyem nála? Ha van akkor hogyan vegyem rá, hogy sürübben találkozzunk?

Van egy lány, aki nagyon tetszik nekem. Általánosban végig osztálytársak voltunk, igaz csak 5.-tõl foglalkoztunk igazán egymással. Mindig meg tudtam nevettetni, jókat tudtunk beszélgetni egymással, jól éreztük magunkat egymás társaságában. De most 9.esek vagyunk, máshova járunk, nem igazán találkozunk, úgy havi egyszer-kétszer. Viszont folyamatosan tartsuk egymással a kapcsolatot, és minden jel arra mutat, hogy élvezi a beszélgetéseinket. Az utóbbi egy hónapban többször is találkoztunk és egész nap skype-on vagy facebookon beszélgettünk (most is :D ). Nagyon bejön nekem a lány, de nincs önbizalmam. Egyszerüen félek hogy elcseszem, és még az is elveszik, amit eddig összejött. Nagyon szeretném ha több lenne ebbõl, mint barátság, na jó, annak is örülnék ha sokkal sürübben taliznánk vagy közös programjaink (pl mozi vagy valami) lennének. Szerintetek ha belehúzok akkor lehet belõlle valami? Egyébként újévi fogadalmaim közt az elsõ hogy vele összejövök vagy legalább teszek érte (eddig mindig sikerült, most sem akarom hogy másképp legyen) :D Van esély arra, hogy napi 3-4 óránál több idõt nem igazán tudnék vele tölteni (hétköznap - hülye suli :@), viszont egész hétvégém szabad. Hogy kellene elhívnom valahova? (eddig arra gondoltam, hogy ha lesz valami a moziban ami tuti tetszene neki, akkor mondanám hogy elmegyek, nem akar e jönni velem :D) De hogy ha ilyen épp nincs, akkor hogy/hova tudnám elhívni? Nagyon kezdõ vagyok a komolyabb kapcsolatokban sajnos, mivel eddig úgy voltam hogy nem kell csaj, minek. De ez a lány :) egész nap csak rá gondolok, ennek nem tudok ellenállni. Köszi mindenkinek a válaszokat, Boldog Új Évet mindenkinek ! 15/F

Legjobb válasz: Lehet hogy még túl fiatal vagy ehhez, de nem árt ha már most is hallod valakitõl: Minden nõ ribanc, a kérdés csak az hogy mikor derül ki, és hogy melyik milyen mértékben az. A nõk fejében két kosár van: - barát - pasi A barátból soha sincs átjárás a pasiba, a pasiból a barátba még talán. A kérdés hogy barátként kezel, vagy pasiként. Az hogy jól eldumáltok, a lánynak még simán jelentheti azt is, hogy barátként kezel. És a te védelmed érdekében mondom, soha semmilyen nõ iránt se táplálj érzelmeket feleslegesen, mert csak saját magadat szivatod vele (lsd. minden nõ ribanc). Majd ha viszonzott valamennyit, akkor esetleg... Hívd el moziba, port.hu napi ajánló, http://utazas.sk itt is vannak jó programok. Sose a pasik cseszik el, mindig a nõ választ, egész egyszerûen nem tudod elcseszni, mert nem rajtad múlik :) szóval igazából nincs mitõl félned...

Lehet hogy még túl fiatal vagy ehhez, de nem árt ha már most is hallod valakitõl: Minden nõ ribanc, a kérdés csak az hogy mikor derül ki, és hogy melyik milyen mértékben az. A nõk fejében két kosár van: - barát - pasi A barátból soha sincs átjárás a pasiba, a pasiból a barátba még talán. A kérdés hogy barátként kezel, vagy pasiként. Az hogy jól eldumáltok, a lánynak még simán jelentheti azt is, hogy barátként kezel. És a te védelmed érdekében mondom, soha semmilyen nõ iránt se táplálj érzelmeket feleslegesen, mert csak saját magadat szivatod vele (lsd. minden nõ ribanc). Majd ha viszonzott valamennyit, akkor esetleg... Hívd el moziba, port.hu napi ajánló, http://utazas.sk itt is vannak jó programok. Sose a pasik cseszik el, mindig a nõ választ, egész egyszerûen nem tudod elcseszni, mert nem rajtad múlik :) szóval igazából nincs mitõl félned...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a hasznos választ. :D megfontolom miket írtál és reménykedem hogy a pasi kategóriába kerültem :D A mozi meglesz, az biztos, de akkor is, és én az elcseszhetetlen, 100 %os sikeresélyt is el tudomszúrni, úgyhogy ha rólam van szó, minden lehetséges xD
Mondom mégegyszer hogy nem tudsz mit elcseszni. Ha mondjuk be akarsz vágódni a nõnél és felmászol a fára, majd leesel és összetöröd magad, nem számít. Ha bejössz neki, ezzel együtt is be fogsz neki jönni, nyílván mosolyogni fog rajtad, de igazából nem fog változtatni a dolgon.Ezt õ nem égésként fogja értékelni, hanem úgy hogy "milyen aranyos".. Ha meg nem jössz be neki, akkor akár megmászhatod a himaláját is, teljesen mindegy...
Szia. Szerintem mond meg neki azt személyesen hogy: Lenne kedved eljönni velem valahova? Mikor érnél rá? És pl. msn-en vagy skype-on írj rá ha tudsz ;) Ha igent mond, akkor mákod van. (:) :D) Közbe bókolj neki, hogy milyen csinos vagy! vagy ilyesmiket. Mikor lesz egy megfelelõ pillanat, akkor közeledj hozzá, próbáld megcsókolni..(:) :D) De vigyél neki ajándékot, pl. azt a csokit amit szeret, v azt a könyvet. Csak bízz magadban ;) nyugi, én lány vagyok... tom mi kell neki :D

Ha a babánál 54-56% a páratartalom, kell párásító készülék? Vagy ha beteg, mindenképpen jó ha van? Akkor nem elég ez a páratartalom?

Legjobb válasz: Az egészséges páratartalom 40-60% között van, ugyhogy ez az érték teljesen jó. Ha 40- tõl kevesebb, akkor párásíts, ha több, páramegkötõ tabletta. Betegség esetén nem jó a magas páratartalom, akkor is ezt a 40-60-as értéket kell tartani.

Az egészséges páratartalom 40-60% között van, ugyhogy ez az érték teljesen jó. Ha 40- tõl kevesebb, akkor párásíts, ha több, páramegkötõ tabletta. Betegség esetén nem jó a magas páratartalom, akkor is ezt a 40-60-as értéket kell tartani.
Teljesen jó, az elõshöz csak annyit fûznék hozzá, hogy az alsóbb tartomány a nappali légtérben, a felsõ tartomány a hálószobákban javasolt, tehát a tiétek ideális.
Fogalmam sincs mennyi a páratartalom a lakásban, és a kisfiam köszöni szépen jól van :)

A szülés után mennyi ideig jó ha van aki segít a baba körül?

Gondolom ez attól is függ császár vagy sima szülés. Az a problémám hogy az anyukám el?re be jelentette 1 hónapot itt lesz velünk. A párommal össze néztünk és utána megbeszéltük hogy, nem szeretnénk ha ennyi ideig itt lenne. Eléggé olyan típus aki úgy érzi ö nélküle meg áll a világ. Nem akarom bele szóljon hogy fogom meg vagy a párom a gyerekünk. Ráadásul a párom is szeretne a baba körül segíteni. Már volt egy vitánk ö szerinte pólyában adják ki a gyereket kórházból hiába mondtam nem így van hordózóba viszik haza a babákat. Aztán végül egy ismer?se meg értette vele. A másik most amivel ki akasztott ö szerinte a f?tött lakásban is sapka kell a gyerekre. Még a szül? szobára is be akar jönni és a párom is szeretne ott lenni. Én a páromat szeretném magam mellett így is épp elég lesz ott ki tárulkozva.

Legjobb válasz: Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal... Mindenképpen beszéld meg vele! A szülõszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!! Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama! Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá. HAJRÁ!!!

Húúú, ez kemény. Lesz dolgod úgy látom, ezt mire megérteted anyukáddal... Mindenképpen beszéld meg vele! A szülõszobára elég a párod, végül is, amikor csináltátok a babát, akkor sem volt ott anyukád. Üljön kint a folyosón, ha akar, de amikor megszületik, az az újdonsült anyuka és apuka élménye, nem kell oda más!! Az meg, hogy 1 hónapot veletek akar lenni. Gondolom a párod szabin lesz egy darabig a szülés után, sokkal jobb akkor, ha ti ketten vagytok meg a baba. Kitapasztalni a friss élményeket, nem kell oda a nagymama! Próbáld megbeszélni anyukáddal, hogy csak akkor menjen át, amikor valóban szükséged van rá. HAJRÁ!!!
Szia! Én egy hete szültem és velem is itt van anyu, mondjuk mi együtt lakunk most még a férjemmel velük egy külön lakrészben. Fõz, segít ebben-abban, de vigyáz, hogy ne szóljon bele, azt hiszem elég jól csinálja. Mindenképp próbáld meg lebeszélni a odaköltözésrõl! Én szülés után nagyon gyorsan regenerálódtam, ha te is így éred majd, kaját rendelj inkább néhány hétig a többi meg azért szépen megoldható. Nagyon lassan... Mondjuk ez még mindig jobb, mint egy non-stop okos anyu. VAgy kérd meg, hogy csak délelõtt jöjjön át fõzni stb. Be fogsz dilizni, ha már most így érzel. Komolyan. Azért durva ám az elsõ néhány nap, nagyon friss az élmény, hidd el. NEm is a baba miatt, hanem midneki mást okoskodik, mit hogy csinálj és úgy be fognak kavarni, hogy azt se tudod majd mi a helyes. A szoptatásról, ha tehetném, felvilágosulta, egy elmélet teljes elkötelezett híveként indulnék neki újra a szülésnek. Sok sikert! Szorítok!
Szia! Biztos azért ilyen, mert az elsõ unokája. Meg kell vele értetni, hogy most rajtatok a sor, õ már bebízonyította, hogy feltud nevelni egy gyereket. Nálunk ugyan ez a helyzett csak anyósékkal. Nálunk õ jelentette ki, hogy 1 hónapig nem megy dolgozni. Nemtudom, mit akkar, ha otthon marad. Azt én se nézném jó szemmel ha állandóan körülöttünk legyeskedne. Már most vannak viták, mi lesz késõbb??? A férjednek ilyenkor adnak 1 hét szabit ha jól tudom. Sokat fog segíteni neked.
Szia! Anyud csak jó akar ahogy az én anyósom is. Ha jó a kapcsolatotok annyira hogy leüljetek és óvatosan adagold neki ne várakozz tedd meg. Pl: ha be akar menni a szülésre kérdezd meg tõle hogy milyen érzés és hogy mivel õ már átélte tudnia kell hogy az apa ilyet nem élhet át de meg kell adni neki az esélyt végülis csak õ csinálta. Az én anyósom 2 hónaposan már gyümölcsel akarja etetni a miénket és töltöttkáposztával. Mondtam hogy nem így mûködik és ezt sûrgõsen felejtse el. Mi mondjuk már ott tartunk hogy a gyereket nem fogjuk ráhagyni inkább visszük magunkkal. Néha olyan érzésem van hogy egy második esélyt érez és mintha észre sem venné hogy én vagyok az anyukája ennek a babának és a fia az apukája. Õ is eltervezte hogy majd minden nap jön, de ezt bebukta mert sztem akkor lesz nagy balhé. A férjem is tudja hogy nem volt túl jó anya és szerencsére az én oldalamon áll. Ha összeveszünk de látni akarja az unokát majd átértékeli és megelékszik ritkább látogatással is. Minden esetre sok szerencsét. Sztem te is állj ki az igazadért hogy ninjcs mindig szükség a segítségre mert a fejedre fog nõni és akkor nehezebb lesz kezelni a helyzetet. 30 heteske
Az apukák ilyenkor 5 nap apasági szabadságot kapnak kötlezõen. Ez jár nekik. Erre az idõre inkább csak hármasban legyetek. Sztem a férjed is jobban értékelné. Rendeljetek ebédet vagy ha tud a párod fõzni akkor még jobb. A védõnõd és a gyerekorvos az elsõ napokban úgyis meglátogat az otthonotokban és mindent elmondanak. Sok sikert neked. Mikor jön a manótok? 30 heteske
Nekem is segíteni fog anyukám, de már most tisztáztuk, hogy nem fog beleszólni semmibe, ha kérem segít. Nekem biztos szükségem lesz rá, mert én egyedül várom a babát. Azt én sem szeretném, ha mindenbe beleszólna, pedig nagyon lelkes, elsõ unoka, megbántani sem szeretném, ezért próbáltam úgy átbeszélni vele, hogy nagyon jó, hogy segíteni szeretne, de én fogom felnevelni, én leszek vele, míg fel nem nõ, úgyhogy boldogulnom kell egyedül. Próbáld vele tisztázni, de ne bántsd meg, õ az édesanyád, és biztos nem akar rosszat.
A szülés után anyukám jött segíteni, sajnos csak 4 napra tudott, mert el kellett utaznia.Utána egy hétig volt az anyósom. Hát azt nem kívánom senkinek. Kioktatott, mit hogyan kell csinálni, bebeszélte nekem (szülés után fura idegállapotban van az ember, s így elhittem neki), hogy nincs tejem, ezt a szegény gyereket csak éheztetem(õ már csak tudja, mit hogyan kell csinálni. Egy pillanatig se szoptatta a gyerekeit, mert önmagának is bebeszélte.). Ha neki nem tetszett az a rugdalózó, amit az unokájára adta, fogta, a kérdés nélkül átöltöztette. Szóval alig vártam, hogy elmenjen. Eddig nem ismertem ezt az oldalát. Azóta inkább nem találkozom vele. Jobb hármasban, mégiscsak az a Te családod. Nektek kell összeszoknotok, együtt élnetek. Valahogy értesd meg édesanyáddal, már én is tanultam az esetembõl. Legközelebb ezt nem engedem az anyósnak, az biztos.
A terhestornász nõ azt javasolta, hogy még a látogatást is idézõjelesen tiltsuk meg az elsõ 6 hétben mert ez arra van hogy az új család összeszokjon.Persze ez durva a közeli családtagok jöjjenek el azért megnézni, de ennyi.Az elõttem szólók már leírták hogy fõzést meg egyebeket meg lehet oldani.Biztos ez így is van.Anyukám mondjuk szerencsére nem ilyen, de anyósomba már nem lennék ilyen biztos mert most a terhesség alatt is volt már egy-két beszólása.De itt nem lesz hosszú távon egyik sem, szerencsére 2 szobás lakásunkban nincs is hely arra hogy itt aludjanak.Én úgy gondolom ha valamit nem tudok vagy nem vagyok benne bitos fel tudom hívni anyukámat(nem anyóst, nem védõnõt, mert egyébként nekem anyu az ász) meg még a barátnõmet esetleg.A többi 3munk dolga.Próbálj beszélni vele, leszerelni õt.Lehet hogy lesz sértõdés, de jobb mintha egy hónap alatt minden addigi harmóniát(pl férjeddel)és egyéb jó dolgokat tönkretenne.19 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még nem beszéltem vele de muszáj lesz! Szeretném ha a párom is ismerkedne össze szokna a babával. Remélem anya nem fog nagyon meg haragudni. Azt mondta azért akar egy hónapot itt lenni velünk nehogy pánikba esek, mert ö is volt így velem. Úgy érzem igyekszek felkészülni nem csak a szülésre hanem a haza térésre is. Szinte állandóan a babával kapcsolatos témákról olvasok.:-)

Beagle kutyák milyenek? Minden érdekelne róluk, ha van akkor saját tapasztalatot

Tényleg könnyen elhizik? Sokat ugat? Stb. Válaszaitokat előre is köszönöm:)

Legjobb válasz: igen könnyen híznak ,ismerõsömnek két biglije is van az idõsebbik kicsit duci,bár a fiatalabb is kezd az lenni.. de szerintem ez a nem megfelelõ táplálás,mert nem hiszem,hogy ha rendes kaját,rendes adagot kapnak és mellette rendszeresen mozognak és elhíznak szóval vmelyik hiánya miatt híznak.. ismerõsék 2 biglije nem ugat sokat,viszont van a szomszéd panelba is van egy az rengeteget ugat.. nagyon barátságos jó természetû kutyák,akik eléggé makacsak olykor és hajlamosak a szökésre,bár ez neveléstõl is függ az ismimék kertes házba laknak és nyitva lehet a kapu nem mennek ki..

igen könnyen híznak , ismerõsömnek két biglije is van az idõsebbik kicsit duci, bár a fiatalabb is kezd az lenni.. de szerintem ez a nem megfelelõ táplálás, mert nem hiszem, hogy ha rendes kaját, rendes adagot kapnak és mellette rendszeresen mozognak és elhíznak szóval vmelyik hiánya miatt híznak.. ismerõsék 2 biglije nem ugat sokat, viszont van a szomszéd panelba is van egy az rengeteget ugat.. nagyon barátságos jó természetû kutyák, akik eléggé makacsak olykor és hajlamosak a szökésre, bár ez neveléstõl is függ az ismimék kertes házba laknak és nyitva lehet a kapu nem mennek ki..
Nekem nincs de a környezetemben több is. Eléggé túlsúlyos az összes. Hajlamosak a hízásra és a gazdák erre nem figyelnek oda sajnos. Ami az ugatást illeti, nos eddig még vagy 2-3 csendes beagle-el találkoztam csak. :D De azért persze számít a nevelés is... van egy nagyon akaratos a környékünkön, na az folyton ugat....
Nálunk gazdagék csak ezt a fajtát tartják, ha sétálunk, a kerítésen belül mély hangon ugatnak, de nem õrjöngenek, mint például a németjuhászok. Nem izgágák, nem akarnak minden sünit és macskáz megkergetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:) ma volt meg az elsõ éjszakája nálunk, tényleg nagyon játékos és alszik örökké:D nevelni már próbálom , mert papucsot lopni máris imád.hát ez a szökés dolog eléggé aggaszt, remélem nem történik meg. Imádnivalo az már biztos:)
Én tapasztalatból írom, mert nekem van egy 1 éves kan beaglém, a kis Füge. Nagyon szeretjük, de sokszor kihoz minket a sodrunkból. Már 1x el is szökött, de szerencsére visszaszereztük. Ez nagyon fontos! A beaglék legtöbbször szökõsek ugyhogy vigyázz! Ugatni a miénk csak akkor szokott mély, öblös hangján, ha ás és azt nagyon sokat szokott. Egyébként nagyon hálás, kedves sõt behízelgõ kis kedvenc, de nem szabad hinni a bágyadt szemének és az aranyosságának valójában erõs kéz kell hozzá, hogy el ne kanászodjon. Javaslom, hogy vidd el 6 hetes kiképzésre vagy tanítsd be otthon minél hamarabb! Javaslom az üléssel kezd(az enyém könnyen elsajátította) és persze jutalomfalattal, hiszen a beaglének a kaja a mindene!Eleinte Ne sok idõig tanítsd, mivel vadászkutya lévén a körülöttetek lévõ szagok sokkal jobban fogják érdekelni. Ugatása egyébként nagyon mély, öblös, nem megszokott ugatás, hiszen a beagle 3 féle módon ugat. Ásás közben a hosszú, nyújtott jelzõ ugatás, rendes ugatása szintén mély, öblös, de rövidebb nem elnyújtott. Ne engedj neki, ne taktáld tele sok kajával, mert csak akkor hízik el, ha sok kaját adsz neki! Azt ne felejtsd el, hogy feneketlen bendõjû és csak azt várja mikor lophat egy kicsit a hûtõdbõl vagy a kutyatápos zsákból.Minél többször vidd el sétálni, futni és játsz vele valamint tanítsd így szellemileg és fizikailag is kifárad s nem lesz kedve szökni meg mindent kiásni. Nagyon aranyos, jól nevelhetõ, intelligens kutya. Én IMÁDOM.
Az én kutyám patkányfogónak lett tenyésztve eredetileg. (mondjuk irtó büszke vagyok rá, hogy nem kellett tanítani és megfogja õket, de nem eszi meg) No de az ösztön, igen az hajtja õket de szerintem ha jól neveled, akkor nem fog rángatni. Úgy értem csak azért mert ösztön, nem szabad hagyni, hogy pl. húzzon sétánál. :)
Vadászkutya keverék, zsemleszínû, minden sétán nevelni kell, az autók alól szeretné kikergeti a macskákat, minden süni érdekli. De még csak két éves és mûködik a vadászösztön nála is.
Egyik legjobb ismerõsünknek beagle-ja van, aranyos, jó kutya, de minden bokorba behúzza a gazdit, hátha ott lapul a nyúl. Vadászösztön:-).
A kérdező hozzászólása: Igen igen:D a cukiság már egybõl rossz irányba vezeti az embert:) de remélem sikerül megnevelni:D
Igazából az elején a nehéz. Mert örülsz, a kutya meg cuki. :D Olyankor könnyû kísértésbe esni, no meg amikor kunyerálnak. Pl. a mi kutyánk velünk alszik de nálunk ezzel nincs is gond. A cica is velünk van az ágyban. Én most egymáshoz szoktatom õket épp. Nem bántják egymást, de a kutya kicsit túl hevesen akar játszani a cicával. Ismerõsöm kutyája konkréten szétszedi az összes cicát, na mert nem lett hozzájuk szoktatva. Szóval vannak ilyen problémák de tényleg nevelés kérdése az egész.
A kérdező hozzászólása: 2. Köszönöm szépen a tanácsokat. Nálunk a kutya kint lesz tartva mivel anyukám allergiás a kutyaszörre, tehát igy is csoda, hogy lehet. Nagyon remélem hogy majd egy okos kutyát sikerül faragnom belõle:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat:) ha minden jól megy , én ma leszek beagle tulajdonos. Évekkel ezelõtt volt utoljára kutyánk, furcsa lesz újból. Szóval akkor a neveléssel sok mindent meg lehet oldani? Gondolom ez a jutalom falaton alapszik.? :)
Egyén függõ, hogy mennyire hízékonyak, de ha normálisan eteted és mozgatod nem fog elhízni. Nem ugatósak. Mire vagy kiváncsi? 15 éve tartok beagleöket.

Van olyan nyereg amit azoknak az embereknek találtak fel, akiknek nincs lábuk? [csak mondjuk a combjuk van meg] Ha van, akkor mikor találták fel? Olyasmire gondolok mint ami a Trónok harcában van [ha ez segít valamit].

Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Van, nem tudom, mikor találták fel, de macerás elkészíteni és használni is, csak egyedileg tudsz gyártatni, az biztos.

Van, nem tudom, mikor találták fel, de macerás elkészíteni és használni is, csak egyedileg tudsz gyártatni, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igazából ezek az adatok csak egy novellához kellenek!:)
Annyit tudok hozzátenni, hogy láb nélkül hasonlóan mûködik, mint a dámalovasoknál, akiknél mindkét láb egy oldalon van, a lábsegítségeket egy-egy hosszú pálca helyettesíti, így külön képzett lóra van szükség.
Facebookon láttam már képet.. nagyon komoly.. nem találom és nevét sem tudom.. de van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!