Találatok a következő kifejezésre: Ha van a vérben a (171 db)

Mit jelent ha a normálnál magasabb a véremben a vas tartalom? (a májfunkciós értékek rendben vannak)

Legjobb válasz: vasat a vörösvérsejtek tartalmaznak pontosabban vas iont és ehhez kapcsolódik az oxigén és a szén-dioxid is!A vérben folyamatosan jelen van mivel vörös vértestek folyamatosan pusztulnak el és termelõdnek a szervezetben!valószínüleg valamilyen fertõzés következtében nagyobb mennyiségben pusztultak el a szervezetedben és ezért megemelkedett a vas mennyisége megemelkedett a véredben!

vasat a vörösvérsejtek tartalmaznak pontosabban vas iont és ehhez kapcsolódik az oxigén és a szén-dioxid is!A vérben folyamatosan jelen van mivel vörös vértestek folyamatosan pusztulnak el és termelõdnek a szervezetben!valószínüleg valamilyen fertõzés következtében nagyobb mennyiségben pusztultak el a szervezetedben és ezért megemelkedett a vas mennyisége megemelkedett a véredben!
de ez mekkora, reggel levág 2 sört :D....
Hát, ha már reggel 6kor innod kell 2 sört, akkor meg is érdemled, hogy kirúgjanak ezért. Nem igaz, hogy nem lehet kibírni legalább délutánig.
én felest is leszoktam nyomni, így tuti jól indul a nap, egész nap ganézok meg hideg is van, kell valami ami fûtcsön
Ha nem alkoholmentes sör volt, akkor … Igen. Nagy az esélye. 2sör 2 órával késõbb egyértelmûen kimutatható. Vállalata válogatja. Ha erre van a cégnek egyértelmû szabálya, ami tiltja az alkoholt, akkor igen. Az elõzõ munkahelyemen rúgtak ki ezzel embert.
A vércukormérõ a nevébõl adódóan a vércukrot hivatott mérni nem a véralkoholt.
Nem akarlak elkeseríteni, de a vérbõl sokkal pontosabban ki lehet mutatni az alkoholszintet, mint a leheletbõl. Ha a véralkohol szintedet nézték, akkor a 2 sört biztosan kimutatja.
Az nem mutatja. Viszont magas cukorszintet mutathatott a sör miatt.
A kérdező hozzászólása: De csak az ujambol vettek vert azzal a cukormèrö muszerel ugye az nem mutatja ki az alkoholt?
Sajnos igen, kirughatnak miatta. Jobb esetben megúszod fegyelmivel. Nálunk már be sem engedik azt, aki fennakadt a reggeli szondázáson.
kaphatsz fegyelmit is azért vettek vért, hogy megállapítsák ki ivott?

Ha valakinek két hétumig van meg és szarul van a vér veszteségtõl akkor igaz hogy nem normális?

Igazából nem törõdök vele de barátnõm mondja hogy két hétig megvan neki meg volt hogy egy hónapba kétszer és elvileg vér veszteség miatt szarul van.. Ez normális?

Legjobb válasz: Nem. Ha 10 napnál hosszabb, különösen, ha rendszeresen, akkor nem ártana orvoshoz mennie.

Nem. Ha 10 napnál hosszabb, különösen, ha rendszeresen, akkor nem ártana orvoshoz mennie.
Nem normális, el kellene menie orvoshoz.


Ha megnézetem a véremet, az sok nemibetegseget ki mutat ha van?

Legjobb válasz: igen,minimum a HIV vírust kimutatja... (ha van) [Ne legyen!]

igen, minimum a HIV vírust kimutatja... (ha van) [Ne legyen!]
A kérdező hozzászólása: Ne legyen!!!!!!
Igen, viszont kérni kell, hogy kifejezetten nemi betegségeket keressenek, mert egy átlagos laborvizsgálat nem szoktak vizsgálni nem betegségeket,
A kérdező hozzászólása: ohh értem :)
Nem igazán vérbõl szokták nézni ezeket.
A kérdező hozzászólása: Akkor mibõl?
Beutalót kell kérni házi orvostól. De ha csak annyit mondasz hogy vérképet szeretnél akkor általános vérképet kér. Nekem 3 éve az antszhez kellett beutalót kérnem. Ott végeztek speciális vizsgálatokat. Pl a noname aids teszt, mondjuk ehhez pont nem kell beutaló. De jobb lesz ha a bõr-, és nemibeteg gondozóba kérsz idõpontot. Õk elmondják mit kell tenned.
Ondóból, hüvelyváladékból, húgycsõváladékból. Bõr és nemibeteg gondozóban vesznek le kenetet, vagy magad is küldhetsz/vihetsz be mintát laboratóriumba. Utóbbi esetben természetesen pénzbe kerül. Hepatitiszt és HIV-et (utóbbit biztos) néznek vérbõl. Ezt a legolcsóbban és legdiszkrétebben úgy tudod megnézetni ha elmész véradásra. De ha konkrét gyanúd van rá, hogy elkaphattad a két utóbbi betegség valamelyikét, akkor érdemes célzottan ilyen laborvizsgálatra beutalót kérned. Bármiféle ilyenre célzottan kell vizsgálatot kérni, mert nem olcsó.
A kérdező hozzászólása: Nem régen a vizeletemet megvizsgálták és semmit nem leltek benne'

Van olyan betét amiben nem lehet érezni ha csöpög a vér?

pl. ha felállunk meg ilyenek, mert az olyan kellemetlen

Legjobb válasz: Gyakrabban kene cserelni.

Gyakrabban kene cserelni.
Mindenképpen érzed, ha nagyobb mennyiségû vér távozik belõled - pl. felálláskor. A betét típusa ezen nem nagyon változtat. Tamponnál ez egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán érezni.
A kérdező hozzászólása: Ha a suliban vagyok 2 óránként cserélem. De hogyha berakom már utána is lehet érezni ahogy folyik és ez olyan szar.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de tampont még nem nagyon akarok használni
Igen, gondoltam, azért nem javasoltam, csak leírtam :) Így viszont nem tudsz mit tenni. Kellemetlen, de ha érzed, hogy teljesen biztonságban vagy (tehát nem fogsz átázni, vagy ilyesmi), akkor szerintem meg lehet szokni.
Nincs olyan betét.
Nem. Csak a tampon.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat remélem hamar megszokom.

Ha a béta HCG van a véremben akkor terhes vagyok?

Felfáztam és dokihoz mentem, ahol béta hcg vizsgálatot is kértem, mert kisbabán "dolgozunk" a férjemmel. Az eredményem: 5 mU/mol lett. A cicijeim már eléggé fájnak, kb. jöv? hét közepén kell véreznem.

Legjobb válasz: Szerintem jó esélyed van rá. Így hirtelen nem jut más eszembe, ami HCG hormont termel.

Szerintem jó esélyed van rá. Így hirtelen nem jut más eszembe, ami HCG hormont termel.
Asszem más is okozhat magasabb HCG-t, de sajna nem jut az eszembe, hogy mi.Azért remélem, hogy inkább baba van a dologban!Szorítok!

Ha egy nő veri a férjét, barátját, akkor az a pasi papucs? Van itt olyan, aki nevelő célzattal néha drasztikus eszközökhöz nyúl?

Legjobb válasz: Nem a pasi a papucs, hanem a nõ az agresszív! Ha pedig valami nem mûködik, vagy probléma van, akkor nem a verés a megfelelõ megoldás! Akkor meg kell beszélni a dolgokat, ha nem megy, akkor válni kell, de nem verni! Ha meg agresszív akkor menjen el sportolni és ott vezesse le a feszültséget!

Nem a pasi a papucs, hanem a nõ az agresszív! Ha pedig valami nem mûködik, vagy probléma van, akkor nem a verés a megfelelõ megoldás! Akkor meg kell beszélni a dolgokat, ha nem megy, akkor válni kell, de nem verni! Ha meg agresszív akkor menjen el sportolni és ott vezesse le a feszültséget!

Mennyi ideig van a vas a vérben, ha beveszem a vastablettát?

Ugye néha kevés a vasam amikor adnék vért és ugye olyankor nemengedik h leadjam a vért.. ha veszek be vastabblettát akkor lehetséges h holnap elég vas lesz a véremben?

Legjobb válasz: Ez hülye.

Ez hülye.
Vagy csak jön a tél és azért nem csíp.
Bolhás vagy? ott már gondok vannak, s nem azzal hogy nem csip!!! :O
Ez tiszta hülyeség ez a kérdés...xD

Lehet plazmát adni, ha thc van a vérben?

Legjobb válasz: Eszedbe se jusson! Azért veszik le a plazmát, hogy a betegek megkapják, és nem akarnak még THC-t is adni nekik ajándékba.

Eszedbe se jusson! Azért veszik le a plazmát, hogy a betegek megkapják, és nem akarnak még THC-t is adni nekik ajándékba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!