Találatok a következő kifejezésre: Ha van a vérben (171 db)

Ha a vér szerinti apa nem egyezik bele akkor nem.Van annak a gyereknek apja minek akarod megfosztani tõle
Nem, Hála Istennek. Hogy lehetne egy embernek azt mondani, hogy elveszem a gyerekedet, mostantól más az apja/anyja, te meg felejtsd el?????? Ezt csak akkor lehetne, ha a vér szerinti apa lemondana róla (ezt is csak akkor teheti meg, ha van valaki, aki örökbe fogadja).
Ó persze, aztán a gyereknek 5 évente változna a neve, mert mondjuk elválsz, és lesz más? :D
Természetesen NEM - szerencsére. Az anyuka párkapcsolati életének és a gyerek - szülõ kapcsolatnak semmi köze egymáshoz.
Ez annyira undorító dolog, nekem anyám akarta ugyanezt meglépni. Amúgy minden szó nélkül meg is csinálták volna, kb akkor tudtam volna meg, hogy más a nevem, amikor már minden iratomat módosították volna, csak szerencsére ugye kell az apa beleegyezése is és õ pedig nem volt hajlandó lemondani rólunk. Ha már egyszer van apja a gyereknek, miért vennéd el tõle? Fõleg, hogy csak a saját hülye sérelmeid az egyetlen indok. Szülõk viszonyához egy gyereknek semmi köze. 22L
Attól, hogy vége a kapcsolatotoknak még nem lesz soha más az apja. Ilyen alapon akkor tõled is el lehetne venni, hisz már nem vagy az apával. Szerencsére nem teheted meg.
Nem.

Nyílt örökbefogadás esetén szerintetek van helye annak, hogy a vér szerinti anyának néha pár sort írjon az örökbefogadó a gyermekről, vagy képeket küldjön ha igényli a vér szerinti anyuka?

Legjobb válasz: Akár bele is férhet. Ez teljesen személyfüggõ. Elsõ öf gyermekemet látta az örökbeadó, dajkálta és elbúcsúzott tõle a kórházban a jelenlétemben, majd küldtünk neki képet, és pár sort, mivel kérte. Egyszer. Második gyermekünket nem is nézte meg a vsz anyuka és nem is fogok neki képet küldeni, mert így látjuk mindannyian jónak. Azt is tudni kell, h mindkét esetben jelen van a kapcsolatunkban egy civil szervzet, aki közvetít. Enélkül sztem könnyen elcsúszhatnak rossz irányba az ilyen kapcsolattartási próbálkozások.

Akár bele is férhet. Ez teljesen személyfüggõ. Elsõ öf gyermekemet látta az örökbeadó, dajkálta és elbúcsúzott tõle a kórházban a jelenlétemben, majd küldtünk neki képet, és pár sort, mivel kérte. Egyszer. Második gyermekünket nem is nézte meg a vsz anyuka és nem is fogok neki képet küldeni, mert így látjuk mindannyian jónak. Azt is tudni kell, h mindkét esetben jelen van a kapcsolatunkban egy civil szervzet, aki közvetít. Enélkül sztem könnyen elcsúszhatnak rossz irányba az ilyen kapcsolattartási próbálkozások.
Nem, a nyílt örökbefogadásnak az a lényege, hogy az anya kiválaszthatja az örökbefogadó párt. A vér szerinti szülõnek nincs joga késõbbi kapcsolattartást kezdeményezni vagy követelni. Az hogy az örökbefogadó küld-e képet a gyermekrõl vagy tart-e kapcsolatot a szülõanyával az az õ egyéni döntése, jogilag nem kötelezett erre. A nyílt örökbeadás nálunk más, mint az USA-ban.
Utolsó vagyok, bocs az elõbb nem a kérdésre válaszoltam, természetesen, ha az örökbefogadó szeretné és a vér szerinti anya is, akkor persze küldhet képeket és tájékoztathajta õt!!!
Nyílt örökbefogadásnak ez a lényege, ha ez nem tetszik az örökbefogadóknak akkor fogadjanak örökbe zárt örökbefogadással.
A kérdező hozzászólása: Hogy ez e a lényege azt nem tudom , az tény, hogy személyes találkozásra sor kerül , rá lehet kérdezni a családban elõforduló betegségekre , megnyugtató az aörökbeadni kénytelen anyukának, hogy szimpatikus házaspárra bízza a gyermekét . De nem biztos , hogy az a lényeg, hogy a késõbbiekben kötelezõen kapcsolatot szokás tartani . Valószínû ez minden családnál másként alakul , ki mennyit érez még elfogadhatónak és mi az ami a számára már kényelmetlen, kellemetlen .
Ajánlom, hogy olvassátok el Maguire Pavao: Az örökbefogadás háromszöge címû könyvét, életbõl vett példákon keresztül mutatja be az örökbefogadások összes szereplõjének érzelmeit, gondjait, nagyon érdekes, és szerintem jobban megérti belõle az ember azt is, mi zajlik vajon egy vér szerinti anyában, és hogy miért jó az örökbefogadott gyereknek, ha ismeri a vér szerinti szüleit.
Ez teljesen az örökbefogadó család döntése. Rákényszeríteni nem lehet, de ha kölcsönös a szimpátia az örökbe adó és az örökbe fogadó között, akkor miért ne. Viszont én ezt a kapcsolatot tényleg évi 1-2 képre korlátoznám és semmiképpen nem mélyíteném. Bármennyire is sajnálnám a vérszerintí anyát és csodálnám, hogy meghozott egy ilyen döntést, alapjába véve nem szeretném, hogy az életünk része legyen.
de ez mekkora, reggel levág 2 sört :D....
Hát, ha már reggel 6kor innod kell 2 sört, akkor meg is érdemled, hogy kirúgjanak ezért. Nem igaz, hogy nem lehet kibírni legalább délutánig.
én felest is leszoktam nyomni, így tuti jól indul a nap, egész nap ganézok meg hideg is van, kell valami ami fûtcsön
Ha nem alkoholmentes sör volt, akkor … Igen. Nagy az esélye. 2sör 2 órával késõbb egyértelmûen kimutatható. Vállalata válogatja. Ha erre van a cégnek egyértelmû szabálya, ami tiltja az alkoholt, akkor igen. Az elõzõ munkahelyemen rúgtak ki ezzel embert.
A vércukormérõ a nevébõl adódóan a vércukrot hivatott mérni nem a véralkoholt.
Nem akarlak elkeseríteni, de a vérbõl sokkal pontosabban ki lehet mutatni az alkoholszintet, mint a leheletbõl. Ha a véralkohol szintedet nézték, akkor a 2 sört biztosan kimutatja.
Az nem mutatja. Viszont magas cukorszintet mutathatott a sör miatt.
A kérdező hozzászólása: De csak az ujambol vettek vert azzal a cukormèrö muszerel ugye az nem mutatja ki az alkoholt?
Sajnos igen, kirughatnak miatta. Jobb esetben megúszod fegyelmivel. Nálunk már be sem engedik azt, aki fennakadt a reggeli szondázáson.
kaphatsz fegyelmit is azért vettek vért, hogy megállapítsák ki ivott?


Hogy néz ki egy gyulladt VISSZÉR? Hol találok képet róla? Seprűér mikor gyulladt? Ha fáj? Vagy ha meleg? Azért meleg a visszérnél a lábam mert közelebb van a vér a bőrömhöz?

Legjobb válasz: További kérdéseidre a válasz: az akut gyulladás klasszikus tünetei a "rubor-dolor-tumor-calor-functio laesa", azaz pirosság, fájdalom, duzzanat, a gyulladt terület melegebbé válik, és annak funkcióképessége csökken. Általában a gyulladt területek melegebbek, mert nagyobb mennyiségû vér áramlik rajtuk keresztül, ami pedig hozza a test mélyének melegét.

További kérdéseidre a válasz: az akut gyulladás klasszikus tünetei a "rubor-dolor-tumor-calor-functio laesa", azaz pirosság, fájdalom, duzzanat, a gyulladt terület melegebbé válik, és annak funkcióképessége csökken. Általában a gyulladt területek melegebbek, mert nagyobb mennyiségû vér áramlik rajtuk keresztül, ami pedig hozza a test mélyének melegét.
Google-képkeresés a barátod. Keresõszó: thrombophlebitis
A kérdező hozzászólása: Akkor ha a visszér, vagy seprûér melegebb mint a környezete akkor gyulladt? Ha felteszem a lábam, akkor már nem meleg.

Ha valakinek két hétumig van meg és szarul van a vér veszteségtõl akkor igaz hogy nem normális?

Igazából nem törõdök vele de barátnõm mondja hogy két hétig megvan neki meg volt hogy egy hónapba kétszer és elvileg vér veszteség miatt szarul van.. Ez normális?

Legjobb válasz: Nem. Ha 10 napnál hosszabb, különösen, ha rendszeresen, akkor nem ártana orvoshoz mennie.

Nem. Ha 10 napnál hosszabb, különösen, ha rendszeresen, akkor nem ártana orvoshoz mennie.
Nem normális, el kellene menie orvoshoz.

Ha megnézetem a véremet, az sok nemibetegseget ki mutat ha van?

Legjobb válasz: igen,minimum a HIV vírust kimutatja... (ha van) [Ne legyen!]

igen, minimum a HIV vírust kimutatja... (ha van) [Ne legyen!]
A kérdező hozzászólása: Ne legyen!!!!!!
Igen, viszont kérni kell, hogy kifejezetten nemi betegségeket keressenek, mert egy átlagos laborvizsgálat nem szoktak vizsgálni nem betegségeket,
A kérdező hozzászólása: ohh értem :)
Nem igazán vérbõl szokták nézni ezeket.
A kérdező hozzászólása: Akkor mibõl?
Beutalót kell kérni házi orvostól. De ha csak annyit mondasz hogy vérképet szeretnél akkor általános vérképet kér. Nekem 3 éve az antszhez kellett beutalót kérnem. Ott végeztek speciális vizsgálatokat. Pl a noname aids teszt, mondjuk ehhez pont nem kell beutaló. De jobb lesz ha a bõr-, és nemibeteg gondozóba kérsz idõpontot. Õk elmondják mit kell tenned.
Ondóból, hüvelyváladékból, húgycsõváladékból. Bõr és nemibeteg gondozóban vesznek le kenetet, vagy magad is küldhetsz/vihetsz be mintát laboratóriumba. Utóbbi esetben természetesen pénzbe kerül. Hepatitiszt és HIV-et (utóbbit biztos) néznek vérbõl. Ezt a legolcsóbban és legdiszkrétebben úgy tudod megnézetni ha elmész véradásra. De ha konkrét gyanúd van rá, hogy elkaphattad a két utóbbi betegség valamelyikét, akkor érdemes célzottan ilyen laborvizsgálatra beutalót kérned. Bármiféle ilyenre célzottan kell vizsgálatot kérni, mert nem olcsó.
A kérdező hozzászólása: Nem régen a vizeletemet megvizsgálták és semmit nem leltek benne'

Van olyan betét amiben nem lehet érezni ha csöpög a vér?

pl. ha felállunk meg ilyenek, mert az olyan kellemetlen

Legjobb válasz: Gyakrabban kene cserelni.

Gyakrabban kene cserelni.
Mindenképpen érzed, ha nagyobb mennyiségû vér távozik belõled - pl. felálláskor. A betét típusa ezen nem nagyon változtat. Tamponnál ez egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán érezni.
A kérdező hozzászólása: Ha a suliban vagyok 2 óránként cserélem. De hogyha berakom már utána is lehet érezni ahogy folyik és ez olyan szar.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de tampont még nem nagyon akarok használni
Igen, gondoltam, azért nem javasoltam, csak leírtam :) Így viszont nem tudsz mit tenni. Kellemetlen, de ha érzed, hogy teljesen biztonságban vagy (tehát nem fogsz átázni, vagy ilyesmi), akkor szerintem meg lehet szokni.
Nincs olyan betét.
Nem. Csak a tampon.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat remélem hamar megszokom.

Ha a béta HCG van a véremben akkor terhes vagyok?

Felfáztam és dokihoz mentem, ahol béta hcg vizsgálatot is kértem, mert kisbabán "dolgozunk" a férjemmel. Az eredményem: 5 mU/mol lett. A cicijeim már eléggé fájnak, kb. jöv? hét közepén kell véreznem.

Legjobb válasz: Szerintem jó esélyed van rá. Így hirtelen nem jut más eszembe, ami HCG hormont termel.

Szerintem jó esélyed van rá. Így hirtelen nem jut más eszembe, ami HCG hormont termel.
Asszem más is okozhat magasabb HCG-t, de sajna nem jut az eszembe, hogy mi.Azért remélem, hogy inkább baba van a dologban!Szorítok!
Vagy csak jön a tél és azért nem csíp.
Bolhás vagy? ott már gondok vannak, s nem azzal hogy nem csip!!! :O
Ez tiszta hülyeség ez a kérdés...xD

Lehet plazmát adni, ha thc van a vérben?

Legjobb válasz: Eszedbe se jusson! Azért veszik le a plazmát, hogy a betegek megkapják, és nem akarnak még THC-t is adni nekik ajándékba.

Eszedbe se jusson! Azért veszik le a plazmát, hogy a betegek megkapják, és nem akarnak még THC-t is adni nekik ajándékba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!