Találatok a következő kifejezésre: Ha van a kiságyban, (43 db)

Észre veszik a babák ha más helyen és írányba van a kiságyuk? Gondot jelenthet nekik az alvásba? 2, 5 hós a kisfiam

Legjobb válasz: Mi akkor rendeztük át a szobáját egy kicsit, amikor 3 hónapos volt, a kiságy is átkerült más helyre. Õ semmit nem vett észre ebbõl, ugyanúgy alszik a kiságyban, mint elõtte.

Mi akkor rendeztük át a szobáját egy kicsit, amikor 3 hónapos volt, a kiságy is átkerült más helyre. Õ semmit nem vett észre ebbõl, ugyanúgy alszik a kiságyban, mint elõtte.
A kérdező hozzászólása: Okés rendben köszi szépen a választ. Kisfiad van vagy lányzód? Jó kis baba?
Mi 8 hónaposan rendeztünk át a szobáját. Neki már feltünt de nem volt vészes. Egyébként is nyûgös idõszaka volt ezért nem tudom , hogy az ágy zavarta-e de tényleg nem volt gázos. Nyugodtan rendezd át, szerintem õt nem fogja érdekelni.
Elsõ vagyok. Nagyon szívesen! Kisfiú, és hálistennek egy áldott jó baba. Lehet ez az oka, hogy nem volt semmi gond az átrendezésbõl. Ti most tervezitek a rendezkedést?
A kérdező hozzászólása: Hogy hívják a kis legényt? A mi kis csöppségünk is nagyon fiú egy szavam nem lehet rá.Hát csak Én gondoltam ki a takarítás közbe egy kis átrendezést spontán jött az ötlet. Merre felé laktok?

Levettük tegnap a kiságy első rácsait, kisfiam 1, 5 éves. Év végén kap új ágyat, muszáj neki leesésgátlós vagy aludhat rendes heverőn is? Most is van a kiságy mellett pléd, ha esetleg legurulna.

Legjobb válasz: Aludhat rendes heverõn is de én biztosan vennék leesésgátlót a gyerekemnek mert õ úgy alszik, hogy össze-vissza hempereg biztos, hogy leesne. Ha a tied nem dobálja magát alvés közben akkor minek is vennél feleslegesen.

Aludhat rendes heverõn is de én biztosan vennék leesésgátlót a gyerekemnek mert õ úgy alszik, hogy össze-vissza hempereg biztos, hogy leesne. Ha a tied nem dobálja magát alvés közben akkor minek is vennél feleslegesen.

Hogyan altatod a babádat? A kicsim7hónapos. Nekem mostanában csak úgy megy ha a karomban tartva ringatom, sétálok vele fel-alá. Rituáléink vannak, napi rendünk, míg pici volt úgy szoktattam, h. magától elaludt, de most sír ha beteszem a kiságyba.

Legjobb válasz: Nekem 9 hónapos koráig nem kellett altatnom, mert szerencsére magától elaludt. viszont onnantól egyik napról a másikra orditott a kiságyban, és csak ha mellé feküdtem,akkor nyugodott meg. Próbáld meg,h magad mellé teszed, kicsi simogatás, cumi, és alvás. Nekünk ez vált be.

Nekem 9 hónapos koráig nem kellett altatnom, mert szerencsére magától elaludt. viszont onnantól egyik napról a másikra orditott a kiságyban, és csak ha mellé feküdtem, akkor nyugodott meg. Próbáld meg, h magad mellé teszed, kicsi simogatás, cumi, és alvás. Nekünk ez vált be.


Mit csinálhatnék 3 és fél hetes babámmal? Egyre kevesebbet alszik ami nem lenne gond ha ellene a kiságyba, de ő csak ölbe van el. Mindenkitől hallgatom hogy elkapattam, de hát első baba

Legjobb válasz: Ez butaság. Az én gyerekem 8 hetes koráig szinte csak kézben volt el. Most 4,5 hónapos, már nem igényli.. Ilyen picit még nem lehet elkapatni. :) Sajnos most még fognotok kell egy ideig! :)

Ez butaság. Az én gyerekem 8 hetes koráig szinte csak kézben volt el. Most 4, 5 hónapos, már nem igényli.. Ilyen picit még nem lehet elkapatni. :) Sajnos most még fognotok kell egy ideig! :)
Nálunk is sokáig ölben volt el a pici, 4, 5 hónapos koráig hasfájós volt, majd bekapcsolódott a fogzás, úgyhogy sokszor kellett vigasztalni... De ahogy növekszik, egyre jobban kezdi érdekelni az õt körülvevõ világ és már nem csak az öledben akar majd lenni:) Egy 3 és fél hetes babát nem lehet elkapatni!!!! Gondolj bele, hány hónapon keresztül volt eddig az "öledben"? Hiszen szinte még csak most született! Igényli a testközelségedet, az illatodat, a szíved hangját és mindent, amit eddig megszokott... Nyugodtan legyél vele amikor csak igényli és persze amikor te igényled:) Hallgass a megérzéseidre, azok nem csapnak be, még ha elsõ baba, akkor sem.Bõven lesz még ideje az egyedüllétre. Nekem 8 hónapos a lányom, õ is sokat van még ölben - nem csak az enyémben, az apjáéban is:) - és szerintem nincs elkapatva. Egyedül is eljátszik, tudok mellette minden házi munkát végezni, igazodom az igényeihez. Aztán eljön majd az az idõ. amikor neki kell alkalmazkodnia, de úgy gondolom, hogy ezt még egy ilyen idõs babától nem várhatom el. Úgyhogy ölbe vele!!! :) )))
Szia! Szerintem nem az elkapatással van a gond, hanem, hogy ha ölben cipeli az ember egész nap a gyerekét, akkor semmit nem tud csinálni! 3, 5 hetesen nem lehet annyira sokat ébren. A tied mennyit van? Nekem az volt a tapasztalatom, hogy evett, aztán a pelenkázón elnézelõdött, átpelusoztam, és kb még negyed óráig beszélgettem neki, aztán újra aludt. tény, hogy nem magától. Kicsit segíteni kellt, hátsimi, dúdolgatás, ilyenekkel. A hordozóban hintáztatva is pihent jókat! szerintem próbáld ki, hátha õ is aludna, csak nem tudja hogyan. Ha meg neked nem gond, hogy sokat van ölben, akkor ne nagyon hallgass mások véleményére! Remélem segítettem. Jó babázást!
A lányom 1 hós, hasfájó, és ha nem alszik (szerencsére babkocsiban, autóban egyból elalszik) , akkor sokszor kézben van, szereti, ha valaki sétál vele. Általába du. 5 körül kezdõdik akritikus idõszak, ami eltart a fürdetésig, illtve a hajnali 4-5 órás szopizás után alszik nehezen vissza. Ma pl. szinte fent volt 4-tõl majdnem 9-ig, akkor kiraktam a kertbe, ott elaludt.
az enyém is alig akart aludni újszülött korában. Nézelõdött. A kiságyba alig volt, mert ott sírt. Én betettem bébihordozóba és vittem magammal a lakásban. Persze csak kb.20 percre szabad ilyenkor beletenni még. Nem lehet elkapatni. Egyszerûen vágyik a testközelségedre. Esetleg vegyél hordozókendõt vagy kengurut. Úgy egyszerûbb hordpzni. Nyugi ez nem lesz mindig így, amikor elkezd kúszni, mászni már nem vágyik az öledbe. addig meg hallgass az ösztöneidre és ne törõdj mit mond más.
szia, a fiam most 4hós. Az elsõ 2hónapban iszonyat hasfájós volt és éjjel nappal hozzám volt nõve szó szerint! Aludni is csak a mellkasomon volt hajlandó! (napi 1-max 2 órát) Szóval a házimunka meg ilyenek az felejtõs volt. A férjem csinálta... Elkapatni nem tudod neki még erre van szüksége!!!!!! Az én babám mostanában kezd ellenni egyedül a játszószõnyegén vagy ha beteszem a babahordozóba és viszem magammal. Szóval mostmás apránként tudok ezt azt csinálni otthon. Én nem bántam meg hogy az elsõ két hónapot szinte a karomban töltötte a picúr, mert mostanra bizony mosolygós, kiegyensúlyozott baba lett! Hallgass az ösztöneidre, és szard le az "építõ" kritikát! Én mindenkinek azt mondtam, hogy azért szültem hogy kényeztessem! -és ez így is van.

Miért nem akar aludni az 1 éves kisfiam? Már fél 4 van, de csak lomol és játszik. Ha berakom a kiságyba ordít. Már hulla vagyok.

Legjobb válasz: Szia! csatlakozom az elõttem szolókhoz. Semmi esetre se hagyd játszani, ha éjszaka felébred.!Az éjszak alvásra való.Türelem és kitartás kell hozzá. sajnos van rossz tapasztalatom: Barátnõm hagyta a kisfiát, és a mai napig (3 éves)fel kel éjszaka és sétálnak, játszanak!!!!a lakásban.Teljesen ki van bukva, mert ha nem az van amit a fia akar , akkor üvölt, sikít és a földhöz vágja magát. Azt mondták, neki, hogy idõvel elhagyja....na de mikor??? Minden jót Nektek!

Szia! csatlakozom az elõttem szolókhoz. Semmi esetre se hagyd játszani, ha éjszaka felébred.!Az éjszak alvásra való.Türelem és kitartás kell hozzá. sajnos van rossz tapasztalatom: Barátnõm hagyta a kisfiát, és a mai napig (3 éves)fel kel éjszaka és sétálnak, játszanak!!!!a lakásban.Teljesen ki van bukva, mert ha nem az van amit a fia akar , akkor üvölt, sikít és a földhöz vágja magát. Azt mondták, neki, hogy idõvel elhagyja....na de mikor??? Minden jót Nektek!
Szia!Õrület....A szintén egy éves fiam is 2-kor kelt, erre még nem volt példa.Most aludt el.Inkább ájult el.Szerintem ha még valaki ír hogy a babája lázad az alvás ellen, akkor gyanakodni fogok hogy ezek össze beszéltek....valahogy. :-) Kitartás, nem vagy egyedül...Reméllem te még vissza tudtál aludni, mert nekem kezdõdik a nap és detto, hulla vagyok.
Az én lányom is ezt csinálta, csinálja még most is néha. Sosem engedem neki hogy játszon. Sötét van, csak egy éjszakai lámpa ég kicsit elringatom, mondom hogy este van, még mindenki alszik stb. Ha nagyon nem megy beveszem az ágyba magam mellé, bár ezt nagyon nem szeretem. Idáig csak egyszer került rá sor. Általában 1/2 óra alatt visszaalszik, csak türelem és csend kell hozzá.
Az én fiam ha így felébred, berakom a mi ágyunkba. Kicsit forgolódik de elalszik.
A védõnõnk az mondta nem szabad hagyni ilyenkor hogy játszon. Próbáld altatni, csatlakozom az elõttem szólóhoz!
Nehogy hagyd játszani, akkor nem fog róla leszokni.Szerencsére az én kislányom alszik rendesen éjszaka, bár nálunk iselõfordult párszor, hogy bármit csináltam nem akart visszaaludni.Magyaráztam neki , hogy mindenki alszik, mama is papa is...de nagyon hisztizett.Kivittem a fürdõszobába és megmostam az arcát, rászóltam, h ha nem hagyja abba akkor nagyon mérges leszek rá, és visszaaludt nagynehezen.Azóta ha néha felkel akkor megitatom és visszaalszik, bár általában végigalussza az éjszakát.Kitartást csajok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Akkor egyszer hagytam játszani, de elgondolkodtam azon amit írtatok és szerintem sem jó. Szerencsére azóta csak egyszer fordult elõ hogy éjszaka nem akart aludni, de valahogy visszaaltattam :)

Ha van egy kiságyunk jó állapotban, s a 28 éves páromé volt kiskorában, ha kifertőtlenítjük, nem lesz baja a babának?

Anyagi helyzetünk miatt döntöttünk úgy, hogy a párom kiságyát felhasználjuk, ennyivel is bentebb vagyunk. Sokan mondták, nem lesz baj, csak jól mossuk le domestosos vizzel. Esetleg van köztetek olyan, aki így oldotta meg? Mennyire hatásos? Még arra gondoltam, hogy ezt követ?en, nedves domestos kend?vel is lemosom, amit a LIDL-ben lehet kapni. Akartam csiszolást, s lakkozást is, de párom nem ért hozzá, após meg annyit mondott, hogy nem hinné, érnénk-e vele valamit.

Legjobb válasz: a domestos elég nem kell tulzásba vinni...

a domestos elég nem kell tulzásba vinni...
A mi kiságyunk is régi nálunk is a páromé volt aki 35 éves még a matrac is elég régi benne, én átmostam domestossal, és a lányomnak sincs baja tõle 19 hónapos, és még beteg sem volt talán kétszer, natúr fa a színe még festeni sem kellett a barátnõm azt kérdezte honnan vettük mert nagyon tetszett neki és monta ha szül kölcsön kéri, úgy hogy nyugottan mosd átt és tökéletes lessz az ágy a picurkátoknak, meg legalább el mondhatja apa ágyában cseperedett fel!
Csak a rácsok közti méretet nézd meg. Sok régi kiságynál pont akkorák a rések, hogy a baba ki tudja dugni a buksiját. Az a lényeg, hogy nagyon kicsi rés legyen a rácsok között. De lehet kapni klassz bababarát festékeket is, le tudjátok festeni esetleg, ha nem tetszik a színe.
hát ha beteges lesz nem a kiságytól... nem kell ennyire aggódni. Sõt a régi dolgok gyakran jobbak a mostaniaknál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az utolsóét fõleg. Elég megnyugtató volt mindegyik válasz :) Nekünk a napon szárítás el fog maradni, panelben lakunk, s így a szobánkban megoldható csak a mosás. Igazából még összerakva nem láttam, hátha nem fog pattogzani róla semmi.
Nekem mind a két gyerekem használta az én régi kiságyamat, még a matrac is a régi benne.Alaposan ki lett fertõtlenítve és a napon kiszárítva.A kiságynak pedig bõven elég egy alapos lemosás , persze ha pattogzik róla valami akkor ráfér egy kis csiszolás is.a nagy 7 éves a kicsi 17 hós egyik sem allergiás és nem beteges.
ha átcuvickolod Domestosossal akkor nem lesz vele semmi gond. Mi is gondoltunk arra, hogy a 2. gyerkõc az én régi ágyamban alszik majd, de végül a nagy megy egy utazóágyba a kicsi meg megy a "nagy" rácsoságyába.
A kérdező hozzászólása: A matrac az mindenképp új lesz. Kókuszrostosat akarok majd venni bele.
Igy van eleg lemosni, egy teljesen uj kisagy is allhat egy koszos raktarban evekig, csak erre nem is gondol az ember. Szep uj matrac, es kesz is.
Hû, panelban laktok, most olvasom. Hát a helyhiány az gáz, mi is most ajándékoztunk el egy kétüléses kanapét, mert nem fértünk el, pedig kertesben lakunk, de nem bírom a zsúfoltságot. A festés az úgy megy, hogy bementek egy festékboltba, és ott csiszolópapírt kértek (sokféle vastagságú van, el kell mondani, hogy mire kell, és az eladók segítenek, hogy durvább vagy simább legyen.) Kézzel át kell csiszolni a rácsokat, az nem olyan nagy munka, csak azt kell leszedni vele ami könnyen lejön. Festékbõl szintén sokféle van, ecsettel kenõs vagy fújós változat, azt szintén az eladók tudják megmondani, hogy melyik a bababarát, melyik mennyire fed, hány soron kell lekenni, satöbbi. Ezt meg tudod oldani az erkélyen, újságpapírokon, elvileg most gyorsan szárad. Mi a falra is tettünk polcokat, hogy jobban elférjünk, de lakótelepen fúrni nem egy leányálom, legalábbis azt mondják - ha van rá lehetõség, a pelenkázót szedd szét polcokká és fúrjátok fel a falra (akár úgy hogy egy nagy egybefüggõ hátulja van, és azon a polcok.) Nem biztos, hogy magára a pelenkázóra szükséged lesz, mi házilag csináltuk a rátétet (viaszosvászon, farostlemez, közepébe pamut, hogy puha legyen, pl. egy fél takaró, a lemezre takaró, arra a vászon, szögekkel a túloldalon rászögezed és kész. Lehet keretet is csinálni, hogy le ne guruljon a baba. De használtan is érdemes nézelõdni, írd be a Google-ba, hogy xxx használt (xxx=amit venni szeretnél) és a várost-megyét ahol laksz, sok találat lesz, mi így vettük a kiságyat. Szóval a pelenkázó rátétet meg használhatod már meglevõ komódon, a mosógépen, vagy az ágyon, ki hol pelenkáz és fér el egyáltalán (nálunk a mosógépen lesz.)
Én a saját 24 éves kiságyamba teszem a babát, amiben már rajtam kívül még 2 gyerek felnõtt.Letakarítottuk, lecsiszoltuk, át lett lakkozva és ennyi.Sokkal jobb így minthogy kiadtam volna 20-30 és még több ezreket egy újra.
szia nem kell félni tõlle nálunk az apukám 50 éves kiságyát használtuk mind a kettõnél és semmi bajuk nem volt tõlle a páromis le csiszolta meg át festettük és kész sõtt most úgy nézki jön a harmadik is és most is azt fogjuk használni.
Ne aggódj! Mi is hasonlóképpen oldottuk meg.A férjem keresztfiának a kiságyát megkaptuk, ami 15 éves. Padláson volt eddig.A fiúk lehozták, hazahoztuk darabokban, itthon lemostuk a darabokat zuhannyal, áttöröltük Domestosos ruhával, és amikor megszáradt, még átmentem az egészen Prontoval.Fehér, de elég megkímélt állapotban van.Egyedül a rácsokról pattogzott le picit a festék, ezért vettünk fehér beltéri lazúrt, a férjem lefestette 2 soron.Épp mára száradt ki.Ma lesz összerakva, rendelünk hozzá kókuszmatracot, amit úgy kell csináltatni, mert nem szabvány méret a fekvõrész (117*71, 5-es), és sehol nincs ilyen matrac.A baldachinon még gondolkodunk.Az a jó benne, hogy kombi kiságy.Így van egy pelenkázó szekrény része, ami alul polcos.Oda beraktam az ápolási szereket.Ráadásul átalakítható az ágy, a rácsok levehetõk, és mivel jó nagy, kb. 6-7 éves koráig meg van oldva az ágy kérdése.Nem lesz baja a babának, ne aggódj!
Nem kell félni, nem lesz a picinek semmi baja a régi ágyban. Az én picimnek épp most újítják fel a szüleim a nagynéném bölcsõjét...Igazi régi, faragott bölcsõ, több mint 40 éves, de eszembe sem jutott hogy baja lehet tõle a kislányomnak.
A mi kiságyunk is nagyon régi, mégis jó. Viszont ha sok gondod van vele, akkor miért nem vesztek inkább egy újat? Tudom, írtad, nincs sok pénzetek, de olcsón is lehet kiságyat kifogni. Persze nem valami fullextrás kiságyat, csak egy egyszerûbbet. Pelenkázókomód helyett pedig lehet kapni rátehetõ pelenkázót, ami így még a helyet sem foglalja, és még praktikus is.
A kérdező hozzászólása: Tegnap akartuk összerakni a kiságyat, de se a párom, se az após nem tudta. Sajna nincs meg a leírás. De azért próbálkoznak. Egy-két helyen le van kopva ahogy elnéztem, s valahol hibája is van, meg van repedve, de nem annyira vészes. Após szerint semmi baja, pedig szemmel láthatóan van. Én azért le lakkoztatnám a párommal. Tudtok valahol olyan boltot, ahol kiságyra van kimondottan lakk, vagy milyen lakkot szoktak rá kenni? Bár még gondolkozunk, ez marad-e. Nagyon kicsi a szobánk, após nem hajlandó velünk cserélni, Õ van a nagyobb szobában, mi meg a kis szobában leszünk 3.-an:( S az ágy egyben van a pelenkázó komóddal, s nem lehet szétszedni. Csak úgy oldható meg, ha az erkély ajtót épphogy ki tudjuk majd nyitni, amin, ha nagyobb lesz a pocak, nem férek majd ki.
a baratnom lomtalanitason, kint az utcan talalt egy kisagykeretet. egybol beleszeretett, mert kezzel faragott "csoda" volt. hazavittek, lecsiszoltak, lakk, atmostak. nem lett baja a gyereknek. pedig ez a pesti utcak egyikerol lett osszeszedve. :)
Szia! A mi kiságyunk amit most használunk a 22 éves unokatestvéremé volt már 6 gyerek nõt ki belõle most a fiam használja és novemberben átadja a kistestvérének. Nagyon jó állapotban van mi is jól átmostuk domestos-os vízzel. Egyik volt használója sem beteges, allergiás a fiamat is beleértve. Használjátok nyugodtan egészséggel. Ja a babakocsink is használt volt!
A kérdező hozzászólása: S attól, hogy olyan régi a kiságy, nem lesz gond? pl. allergiás vagy beteges lesz a gyerek? kicsit féltem.
Mi mind két gyereknél (10 és 1, 5) az én babakori kiskádamat használtuk (38 vagyok) És semmi bajuk nem lett.

Kislányom 3 hetes és mellettem alszik éjjelente. Ha berakom a kiságyba, öt perc és felébred. Más is van így az alvással? Nappal alszik az ágyában is gond nélkül.

Legjobb válasz: Csatlakozom az elsõ válaszolóhoz. Ne szoktasd rá hogy veled alszik! Az én kisfiam a kezdetektõl a saját ágyában, külön szobában alszik, csak olyankor tesszük közénk ha nagyon nyûgös vagy fáj valamije és nem tud visszaaludni. Tedd az ágyába, simogasd a kis fejecskéjét meg arcocskáját, és aludni fog, hidd el. Most kell rászoktatni, amíg ilyen pici.

Csatlakozom az elsõ válaszolóhoz. Ne szoktasd rá hogy veled alszik! Az én kisfiam a kezdetektõl a saját ágyában, külön szobában alszik, csak olyankor tesszük közénk ha nagyon nyûgös vagy fáj valamije és nem tud visszaaludni. Tedd az ágyába, simogasd a kis fejecskéjét meg arcocskáját, és aludni fog, hidd el. Most kell rászoktatni, amíg ilyen pici.
ellenpélda vagyok :) Kisfiam 6 hónapig köztünk aludt. akkor aztán úgy döntött, hogy visszaköltözik a kiságyba. Mindezt magától. már nem aludt jól köztünk. :)
Ne szoktasd rá, hogy veled alszik, mert alig tudod majd a saját helyén altatni. Akár hét éves koráig is veled akar majd aludni, és irtózatos hisztiket vág le, ha nem engeded. Ha sír simogasd meg, hogy tudja azért nem felejtették el, de hagyd sírni, mert ha mindig felveszed és engedsz neki, akkor nem lesz idõvel egy nyugodt perced sem. Nehéz megállni, hogy ne vedd fel, de majd õ is meglátja, hogy hiába a hiszti, és elalszik.
A mi babank 3 es fel hetes es ugyanugy vagyok vele mint te. Sajnalom hagyni hogy sirjon, de muszaj lesz, ha nem nem szokja meg az agyat. Az olemben es a mi agyunkban nagyon jol erzi magat. Probald raszoktatni hogy a sajat agyaban aludjon. Par napja enis ezzel probalkozom esnha hagyom kicsit sirni egy ido utan elhallgat.

3 hetes babám csak ölben van el. Hogy vigyem sétálni? Ha leteszem a kiságyba egyből sír, a babakocsiban sem marad el.

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat, képzeljétek, levittem a babakocsit, majd a babát, cumival betömtem a száját, még 2 percig nyekergett :D majd bealudt!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, képzeljétek, levittem a babakocsit, majd a babát, cumival betömtem a száját, még 2 percig nyekergett :D majd bealudt!
Próbáld azért a babakocsihoz szoktatni. Nem baj, ha sír, hisz gyerek. Egy 3 heteske ráadásul szerintem pár perc alatt el is alszik a friss levegõn. 10 hós kislány anyukája.
Hát, nekem is azt mondták, hogy majd abbahagyja a sírást. Még mi sem tudtunk egy jót sétálni. Annyira sír a kocsiban, hogy már 4x hányt is, de nagyon nagyot, így egyelõre ölben sétálunk. :( Már 3hós. :((((
Mi is kézben vittük, akkor nyugodott meg.Ilyenkor még olyan pici a súlyuk..vagy kipróbálhatnád a hordozó kendõt. Babám akkor volt ilyen mikor fájt a pocija, vagy mert igénylte a közelséget.
en hordozokendot hasznaltam, majd kengurut, kezdetekben nagyon igenylik a picik az anyukajuk kozelseget. Kicsit nagyobb lett, onallosodott, akkor mar a babakocsiban is elvolt.
Szerintem ha hozzászoktatod az ölben sétéhoz akkor biztos nem fogod leszoktatni róla csak kínkeservesen. Próbáld meg egy kicsit sírni hagyni vagy tegyél a babakocsira zenélõ forgó játékot az hátha leköti a figyelmét.

Miért nem akar a kiságyában aludni este? Csak babakocsiban, de ha felkel evés után elalszik az ágyában. Miért van ez? 10 hetes baba anyukája

Legjobb válasz: Nagy a kiságyad? A babák ilyen korban szeretik érezni a határokat. Próbáld pólyában altatni esetleg, vagy szoptatós párnát köré rakni, szûkíteni a kiságyban a helyet. Én olyan hálózsák szerûben altatom. Mindenképp szoktasd valahogy estére is a kiságyba, mert késõbb nehezebb lesz.

Nagy a kiságyad? A babák ilyen korban szeretik érezni a határokat. Próbáld pólyában altatni esetleg, vagy szoptatós párnát köré rakni, szûkíteni a kiságyban a helyet. Én olyan hálózsák szerûben altatom. Mindenképp szoktasd valahogy estére is a kiságyba, mert késõbb nehezebb lesz.
Tologatod a babakocsit közben? Mert ha igen, akkor valószínûleg a mozgást hiányolja a kiságyban. De az is lehet, hogy a kiságy túl nagy neki, a babakocsi meg kuckós. A babák általában jól elálmosodnak szopizás után, ezért lehet, hogy álmosan már jó neki a kiságy is.
A kérdező hozzászólása: Igen elálmosodik szopizás után de kb negyed óra 20 perc után felébred és sír
Hehe, mintha magamat olvasnám! Sok ilyen kérdést kiirtam én is! Rendszer szerint neveled/eteted, vagy igény szerint? Nálunk addig volt ez mig nem volt rendszer az életébe! Most hogy van, már semmi baja, leteszem kiságyba egy kicsit még nyüglõdik, gagyorászik de utána elalszik! Ha nincs rendszere, akkor próbáld rendszerre tanitani!

Kisfiam 6, 5 hónapos. Kb.1, 5 hónapja 5-6x felkel az éjszaka, csak úgy alszik vissza, ha a cicin van egy kicsit, és ilyenkor már nem tudom visszatenni a kiságyba. Mit tegyek?

Valószín?leg jön a foga is, azért kel többet. Meg állandóan forgolódik.. Nem csoda, hogy felébred.

Legjobb válasz: Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!