Találatok a következő kifejezésre: Ha van a babának (1316 db)

4D ultrahangon látszik, ha van a babának haja?

Legjobb válasz: Latszik, nalunk meg is mertek:)) 25 hetes uhn: 1cmes hajacskat, majd 33hetesen :1.5 cm-et:))

Latszik, nalunk meg is mertek:) ) 25 hetes uhn: 1cmes hajacskat, majd 33hetesen :1.5 cm-et:) )
Látszik :-):-)
A kérdező hozzászólása: Én nem láttam az én kicsikémnek a haját. Bár meg sem kérdeztem az ultrahangos nõt, hogy látszik-e. 25 hetesen voltam 4D-n :)
Hat magamtol en sem vettem volna eszre, csak mikor a szonografus rafokuszalt es latszodott, hogy lebeg a magzatvizbe:) Ha esetleg mesz meg 4dre akkor kerdezz ra, bar szerintem sima uhn is latszik, ha jo szeme van a nodokidnak:) (Elso) 36hkm
A kérdező hozzászólása: Érdemes 25 hét után még menni 4D-re?
Nekem azt mondtak erdemes, mert hatso fali a mehlepenyem. Nagy lelkesedessel mentunk 33 heten, de sajnos csalodas volt olyan szempontbol, hogy nem sok mindent lattunk mar a pofikajabol:( mar annyira fejvegben van, raadasul a fejet is a mehlepenybe furta, csak alulnezetbol lattuk, akkor se a teljes arcat:(( Szval ha mesz szerintem olyan 30 hetre tervezd, bar lehet neked kesobb is szerencsed lesz. Ilyenkor mar sajnos lutri, hogy megmutatja e magat. A legjobb kepek es felvetelek a 25 heten keszultek:) ) (Elso)
igen, látszik. bár nálunk nem látták, de a rendelõben az elõttem lévõ babánál látták.

Jó ha van a babának alvókendője?

Ti adtatok neki, vagy nem? Én most gondolkodom, hogy vásároljak-e neki, vagy inkább ne. Érvek, ellenérvek????

Legjobb válasz: Oh, még valami: mi a babalátogató rokonoktól, ismerõsöktõl is kaptunk, kisfiamnak van kb. négy alvókendõje :) Az alvókendõ ugyanis tipikus "babalátogató" ajándék :)))

Oh, még valami: mi a babalátogató rokonoktól, ismerõsöktõl is kaptunk, kisfiamnak van kb. négy alvókendõje :) Az alvókendõ ugyanis tipikus "babalátogató" ajándék :) ))
Lányomnak nincs, még a játtékait sem veszi magához. Neki 2 cumija van elelvásra és mindig azokat cserélgeti és így szórakoztatja magát. 13 hos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos válaszokat! :)
Én nagyon szerettem volna ha a fiam megszeret valamilyen alvóst.De neki semmi nem kell.Bármi van az ágyában csak az a lényeg hogy tudja rágni:-))Szerencsére.Rettenetesen bukós baba volt és az ágyát is sokat kellett áthúznom, mi lett volna az alvóssal?Napi több mosást nem bírt volna.Ha kell a babának valami akkor úgyis választ magának:-))
Mi örököltünk tesóméktól. Õk a kislányuknak vették, de neki sosem kellett. A lányom meg nagyon szereti. :)
én is vettem a kisfiamnak, nem szertte, aztán varrtam egyet azt se, végül egy kiszuperált fél lábu maci a kedvenc, de van egy puha takaroja, ami kiskorátol vele van , a bundi, és azzal alszik, egész nap cipeli, alig lehet kimosni, elesik benne, nem engedi összevarrni, az ugy jo ahogy van.. 2x akkora mint õ. 20 honapos.
én örülök hogy nekünk van, rögtön hármat vettem, mindkét nagyinál ugyanez van a kiságyakban, csak az ágyban van a szundikendõ, így nem tûnik el és két alvás között simán kimosom és megszárad. Gyereke válogatja hogy szüksége van-e rá vagy sem.
Az én lányomnak 3 is volt, meg legalább két plüss állat, de egyikhez sem ragaszkodott/ragaszkodik különösebben.Ha tök üres lenne az ágya, akkor is elaludna. Viszont azt vettem észre, hogy a feje alatt lévõ lapos párnát néha gyûrögeti, de reggelre általában az ágy másik végében van.Ha máshol alszunk, azt sosem visszük, mégis szépen elalszik mindig. Majd választ magának valamit a babád, vagy kaptok ajándékba, de az én gyerekembõl kiindulva nem fog neki kelleni :) 14 hós kiscsaj anyuja
2, 5 éves kisfiam egy egész hadsereggel megy aludni. Maci, csacsi, víziló, kisautó, nagy autó... Telepakolja az ágyat, aztán én szépen kiveszek néhányat, hogy legalább elférjen. Õ nagyon szereti körbe venni magát alvótársakkal. 6 hónapos babám is választott már alvótársat. Van 4 szundi kendõje, de egy sárga, plüss pampers csillag a kedvenc. Szóval nálunk nagyon bejöttek az alvótársak. :)
Én gyermekemet nem érdekli a szundi kendõ :)
nálunk textilpelus lett szerencsére. már 3 éves, de csak azzal alszik, viszont van egy csomó, lehet váltogatni

Milyen érzés a szoptatás, ha van a babának már foga? A kisfiam 7 hónapos és még nincs foga. De gondolom lassan lesz. Kíváncsi vagyok mire számítsak.

Legjobb válasz: Ha jó technikával szopik,nem lehet érezni.De lehet,h az elején véletlenül megharap,az nem túl kellemes.:)

Ha jó technikával szopik, nem lehet érezni.De lehet, h az elején véletlenül megharap, az nem túl kellemes.:)
Az enyém max. 1-2 alkalommal harapott meg, akkor elvettem a cicit, elmondtam, hogy ez fáj, stb, azóta nem csinálja. Egyébként a fog nélküli és a fogakkal való szopizás között én nem vettem észre különbséget. a lányomnak már kint van 18 foga és még javában szopik, napjában akár 4-5x is...
Én se vettem észre, hogy kinõttek a fogai, ugyanolyan volt a szoptatás, egyszer sem harapott rá a cicire. De a védõnõ azt mondta, ha vélelten megharapja, akkor el kell venni tõle és mondani hogy nem szabad.
Ha jó technikával szopizik a baba, akkor észre sem fogod venni, hogy vannak fogai, semmivel sem lesz másabb mint elõtte. Kisfiam 15 hónapos még szopizik, 6 foga van neki, szerencsére õ nem szokott harapdálni sem.
Enyémnek van foga rendesen (18 hónapos), de észre sem veszem.

Érezném, ha baj van a babával? 12 hetesen voltam uh-on. Azóta nem, csak a múlthéten voltszívhang meghallgatás. Mi van, ha baj van a babával? Mit tegyek ilyen gondolatok ellen?

Legjobb válasz: Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!

Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!
Sajnos én se éreztem, hogy baj van, 10 hetesen vették észre hogy 6hetesen elhalt, a testem se jelzett semmit! De ez én vagyok! Mindenképpen gondolkodj pozitivan, a rosszakat meg gyorsan üzd el! Olvass jo tapasztalatokat, a rosszakat ugord àt, ne olvasd el! Csinàlj baba naplot s csak a jo gondalataid ird bele, hogy mennyire vàrod, az eredményeket, képeket mindent jegyezz bele! Azt olvasgatva, majd csak a jora gondolsz! Minden rendben lesz! Boldog baba vàràst! :)
Ezen mindenki átesik szerintem.Én se voltam külömb.Hogy megnyugodjak vettem egy szívhang készüléket, hogy ha nyugtalanít valami megtudjam õt hallgatni.Igazából csak a 24 hét környékén nyugodtam meg de nem teljesen.Minden rendben van nefélj.Olvass sokat és beszéljél hozzá.Tudom még nem hall téged de legalább nyugtat egy kicsit.Nálam legalább is bevált.Most a párom aggódik , hogy esténként meg egész nap elég sokat mozog a baba.Fél órán keresztül hullámzott a hasam tegnap este.Megkért , hogy hívjam fel a z orvost , hogy normális e ez.Kezdte rám hozni a frászt.A picikéd jól van .Amíg nem görcsölsz, már mint a hasad és nem vérzel minden rendben van.Beszélgess valakivel , hogy a figyelmed elterelõdjön.Én folyton anyukámmal beszéltem.Minden jót és boldog babavárást.30 hetes km.
Én is sokszor gondoltam ilyenekre, de fõleg inkább a 12 hét elõtt. Én is csak akkor voltam utoljára uh-n, utána most pénteken megyek a dokihoz, már alig várom. Az jó, hogy elmúltak a rosszabb tünetek (álomkórság, hányinger), az uh utáni 1 hétben fel voltam töltõdve, utána pedig már úgy növekedett a hasim alja, hogy már az megnyugtatott, amikor pedig elkezdtem érezni a pillangó mozgásokat a hasimban néha, már nem gondolok ilyenekre. Te is fogod már nemsokára érezni a babót, ha nem is egész nap, mint majd késõbb, de megnyugtató, ha néha bejelentkezik. Már én is azt várom, hogy folyamatosan rugdosson :o) Godnolkodj pozitívan, képzeld el amikor hazamentek a gyönyörû egészséges babával a kórházból! Boldog Babavárást! 18 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Tényleg jó lenne már érezni a picit, de még nem akarja magát mutatni.A hasam sem nõ, alig látni valamit, idegenek még nem is veszik észre.Emiatt szoktak hülye gondolataim támadni.

Ha nincs vérzésem, barnásom. Egyáltalán nincs semmi ilyenem az jó ugye? Nem érzek semmi rosszat nagyon jól érzem magam. Eszek, iszik, alszok . Ezért agaszt, hogy remélem minden rendben van a babával

Legjobb válasz: szia, Ne aggódj, minden okés! Az jelentene valamit ha lenne vérzés, vagy barnázás.. Nekem sincs se hányinger se rosszullét. Az elsõ babóval sem volt. Õ mát 16 hós.

szia, Ne aggódj, minden okés! Az jelentene valamit ha lenne vérzés, vagy barnázás.. Nekem sincs se hányinger se rosszullét. Az elsõ babóval sem volt. Õ mát 16 hós.
Ne aggódj! Nekem sincs tünetem, és minden rendben van. Inkább örülj neki, hogy nem vagy rosszul.
Gondolom voltál orvosnál és õ is megnyugtatott... Nekem legalábbis sokat jelentett, hogy kb. hat hetesen elmentem hozzá és mindent rendben talált. Volt szívhang, megfelelõ helyen tapadt meg stb.
Szia, hányadik héten vagy? Természetesen, ha nincs vérzés, barnázás az nagyon-nagyon jó. Én azon aggódtam, hogy semmi émelygés, aztán pár napja barnázás jött, jól meg is ijedtem, de szerencsére elmúlt. Le is kopogom valahol. Aztán most a 6. héten kezdõdik a hányinger is, de még ígysem vészes. Nem mindenki van rosszul a terhesség elején. Örülj neki, de azért ne erõltesd meg magad! Pihenj is. :o) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugszom egy kicsit.egyébként 15-hetes vagyok.köszönöm a válaszokat puszi és boldog karácsonyt nektek

Veszprémi szülészeten 24 órában vannak a babák velünk? Van lehetőség EDA-ra, ha szükségét érezném?

Legjobb válasz: Alapból nem 24 órát, mert éjjelre elviszik õket. Azt hiszem, talán 1 vagy 2 egyágyas szoba van, ott van mód a 24 órára. Én mondjuk örültem, hogy éjszaka pihenhetek. Egyébként szoptatásra éjszaka is kihozzák a babákat. EDA nincs, semmi nincs. Csak császárnál.

Alapból nem 24 órát, mert éjjelre elviszik õket. Azt hiszem, talán 1 vagy 2 egyágyas szoba van, ott van mód a 24 órára. Én mondjuk örültem, hogy éjszaka pihenhetek. Egyébként szoptatásra éjszaka is kihozzák a babákat. EDA nincs, semmi nincs. Csak császárnál.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok, kétszer szültem Vpben.
Szia! Aktuális még a kérdésed?
Az elsõ válaszoló biztos már régebben szülhetett mert azóta máshogy van már!
Kedves utolsó, megírnád, hogy most hogy van?
Utolsó vagyok!Csütörtökön lesz 5 hetes a kicsi lányunk, ugyhogy elég frissek még az élmények.Annyiban változott a dolog, hogy most már 24 órában az anyukákkal vannak a babák.EDA még mindig nincs csak esetleg gáz, bár én azt sem kaptam. Üdv Nektek!:)
Köszi! Azért érdekes lehet mondjuk egy 4 ágyas szobában... Az én nagyobbik fiam pl majdhogynem megállás nélkül sírt annak idején, kb fél órákat aludt. Imádták volna a szobatársaim, ha még éjjel is ott van.
Szia! Én vagyok aki írtam a változásokról! Én 5 ágyas szobába kerültem szerencsére imádni való csajokkal és az én babám volt az elsõ aki megszületett ezért amíg bent voltam csak az én kicsim volt baba a szobában és csak egyszer kelt fel éjszaka ugyhogy jó kislány volt most meg már fel sem kel éjszaka.Ettõl függetlenül nem egy jó megoldás mert ahol 5 baba van és egész éjjel váltakozva kelnek és sírnak ott sajnos nincs pihenés.Nekem szerencsém volt és a szobatársaimnak is.:) )

Miért van az, hogy ha megeszi a babám a tejpépet rá kb 1-2 órára ki is kakilja?

5 hónapos múlt és Milupa vaníliás és banános jó éjszakát tejpépet kap.

Legjobb válasz: Nem azt kakilja ki a babád, hanem ami amúgy is átment már az emésztésén, csak a tejpép indukálja a kakilást. Ha nem zöld hasmenéses és nem 5x kakil naponta az 5 hónapos babád, addig ne aggódj. Örülj neki, hogy erõlködés nélkül megoldja a dolgot valamivel.

Nem azt kakilja ki a babád, hanem ami amúgy is átment már az emésztésén, csak a tejpép indukálja a kakilást. Ha nem zöld hasmenéses és nem 5x kakil naponta az 5 hónapos babád, addig ne aggódj. Örülj neki, hogy erõlködés nélkül megoldja a dolgot valamivel.

Most olvastam az egyik válaszba, hogy ha már uton van a babó és még iszol cickafarkfü teát akkor az vetéléshez vezethet? Ezt nem tudom elhinni ez lehetséges?

Legjobb válasz: így van! ha babát tervezel-vársz,bármilyen gyógynövény,homeopátia,gyógyszer elõtt mindig kérd ki a dokid véleményét!!!

így van! ha babát tervezel-vársz, bármilyen gyógynövény, homeopátia, gyógyszer elõtt mindig kérd ki a dokid véleményét!!!
Én úgy tudom hogy a cickafark vérbõséget okoz, azért nem ajánlott peteérés után inni, mert ha véletlen ott a bébi, akkor akár vetéléshez vezethet, de nem feltétlen.
Igaz!Ha már megfogantál csak a palástfû teát szabad innod.

Milyen hatással van a babára ha mosolygunk rá?

A biztonságérzeten kívül.

Legjobb válasz: amilyen rád.Gondold el mennyire jolesik ha valaki rád mosolyog,önkéntelenül visszamosolyogsz,nem?a mosoly jó közérzete ad,szeretet sugároz,és ledönthet falakat is.Én a babámon látom,hogy bármi történik vele az az elsõ,hogy engem néz,ha én mosolygok akkor nincs gond,nem ilyed meg és õ is mosolyog.és ez igy van egész nap.engem is nagyon velvidít,erõt ad és jol érzem magam tõle.

amilyen rád.Gondold el mennyire jolesik ha valaki rád mosolyog, önkéntelenül visszamosolyogsz, nem?a mosoly jó közérzete ad, szeretet sugároz, és ledönthet falakat is.Én a babámon látom, hogy bármi történik vele az az elsõ, hogy engem néz, ha én mosolygok akkor nincs gond, nem ilyed meg és õ is mosolyog.és ez igy van egész nap.engem is nagyon velvidít, erõt ad és jol érzem magam tõle.

Ha 15. ciklusnapon van ovulációm, akkor mennyi esélye van a babára a 12. ciklusnapi együttlétnek?

10. és 11. napon nem voltunk együtt, szünet volt. 12. napon együtt voltunk. Most a 15. napon van szerintem az ovulációm, mivel 13. és 14. napon erős ovulációs fájdalmam volt és most a 15. napon pedig már nem görcsöltem csak furát érzek az alhasamban + most este wc papíron extra halvány rózsaszín pecsét volt. Ezért gondolom ma lehet az ovulációm, mert a hőm se ment még fel, várhatóan holnap vagy holnapután gondolom már fel fog menni. A lényeg, hogy a 12. napi együttlétünknek mennyi esélye van babára, ha ma a 15. napon van az ovulációm?

Legjobb válasz: Szerintem elég kevés esélye van a babának - de bármi megeshet!

Szerintem elég kevés esélye van a babának - de bármi megeshet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!