Találatok a következő kifejezésre: Ha van Gb Ram (58 db)

Ha 4x2 gb ramom van a gépbe az miért baj?

Azt mondják cseréljem le 2x4 gb-ra hogy kettő legyen a lapba ne 4 miért?? igy összesen 8gb van ddr3 1600

Legjobb válasz: A 4x2 Gb formációval bukktad a dual channelt, ami egyes programokban sebességnövekedést hozott volna. Ezen kívül nem baj. Eleve 4x2 Gb-al vetted a gépet?

A 4x2 Gb formációval bukktad a dual channelt, ami egyes programokban sebességnövekedést hozott volna. Ezen kívül nem baj. Eleve 4x2 Gb-al vetted a gépet?
Ja és nem kell azt elcserélni.
Ha olyan alaplapod van, ami kezeli a Quad channelt, akkor semmi probléma, sõõõt, még jóval gyorsabb is, mint a dual channel :) ) Tehát akkor nem rossz dolog ez. Bár ha te nem használsz olyanokat, ami zabálja a ramot, mint például egy szerver futtatása, akkor igazából teljesen mindegy :) Nekem 4x4 GB Quad Channelbe van Corsair Dominator 1866 MHz CL9-es idõzítéssel. Nagyon remek, bár nekem van hozzá egy kis pofás alaplapom is, méghozzá egy Asrock Fatality x79 Professional.

Ha 4 GB RAM van egy gépben akkor 32 vagy 64 bites Windows 7-et telepítsek rá?

Legjobb válasz: A 32 bites operációs rendszernek köszönhetõen nem használja az összes memóriát. 4 giga RAM használatához 64 bites operációs rendszert kell használnod.

A 32 bites operációs rendszernek köszönhetõen nem használja az összes memóriát. 4 giga RAM használatához 64 bites operációs rendszert kell használnod.
64
Igen fognak futni rajta a prgoramok. Ha "32 bites" a program, akkor az x86-os könyvtárba fogja telepíteni a programot. Ma már szinte minden programnak van 64 bites változata.
A kérdező hozzászólása: http://www.notebookexpert.hu/hp-630-a6e76ea.html errõl a géprõl lenne szó...
A kérdező hozzászólása: okés köszi :) de ilyen hogy office 2003 meg satöbbi msn nero meg ilyenek amikhez nincs odaírva hogy 32 vagy 64 bitesre jó azok menni fognak rajta?
lassabb biztosan nem lesz nyugi! Inkább gyorsabb, de ez konfig függõ is!
A kérdező hozzászólása: de 64 bitesen nem lesz lassabb? vagy épphogy gyorsabb lesz?
A kérdező hozzászólása: vagyis nem tudom hogy tényleg a vga miatt e csak ezt mondta egy ismerõs hogy azmiatt 2.61GB
A kérdező hozzászólása: akkor is ha notebook és a vga miatt a gép csak 2.61 GB-nak látja?
64 bitest telepíts, de szerintem erre a választ megtalálod pár kérdéssel lejjebb.
mindenféleképpen 64-eset rakj rá! az több memóriát tud kezelni, mint a 32-es (ebbe a memóriába beletartozik a VGA, és a RAM is).

Van értelme a Linux swap-nak ha 8 GB ram van? Egyáltalán ilyenkor létrehozza a linux auto-n a swap-ot?

Legjobb válasz: Hogy ne lenne értelme? Panaszkodni fog amúgy. Lehet, hogy nem fog bele írni, de a linux nem gondolat olvasó. Fogalma sincs mit szeretnél csinálni. Nyugodtan adj neki 4GB-tot, gondolom a mai vinyó kapacitás mellet nem ér vágó.

Hogy ne lenne értelme? Panaszkodni fog amúgy. Lehet, hogy nem fog bele írni, de a linux nem gondolat olvasó. Fogalma sincs mit szeretnél csinálni. Nyugodtan adj neki 4GB-tot, gondolom a mai vinyó kapacitás mellet nem ér vágó.
A kérdező hozzászólása: egy 128-as ssd-vel 4 gb totál feleslegesen meggondolandó. mai vinyó kapacitás mellet nem ér vágó
Lehet kötözködni, meg szemben úszni az árral, de a Linux eleve úgy lett megalkotva, hogy használja a swap-et. Persze, lehet a szõrszálakat hasogatni, hogy de hát ilyen überszuper gépen minek? De akkor sok minden másba is bele lehetne kötni. A kérdés, hogy elvbõl kötözködni akarsz, vagy használni a rendszert? Az a mai szemmel nézve kis swap-partíció ne mondd, hogy olyan soakt számít! (Egyébként nem akarok hülyeséget mondani, de pl. hibernálásnál nem oda menti ki az adatokat?)
A kérdező hozzászólása: hibernálás az elsõ körben került tiltásra. ssd gyilkos dolog az IS, meg a swappelgetés is. hibernálásnál nem oda menti ki az adatokat?
A kérdező hozzászólása: maga linus torvalds mondta hogy a swap partíció azért került be az õs unix és késõbb linux rendszerekbe mert az akkor kemény pár MB ram mellett ami szokásos volt egyszerûen kellett a mûködéshez. de ma már amikor a ram több mint régen a hdd, akkor úszok szembe az árral ha követem a száz éve okafogyott szokásokat és csak azért is úgy csinálom ahogy régen. igaz hogy totál feleslegesen de mindegy. Lehet kötözködni, meg szemben úszni az árral
Akkor ne használj SWAP-ot, de akkor a linuxot se. Mellesleg a Windows is használ effélét, csak a C-re menti... Mellesleg SSD arra van hogy használd, nem arra hogy óvatoskodj vele. Vegyél akkor 1 vinyót.
A kérdező hozzászólása: hát az elõzõ ssd-mel én is így voltam. aztán amikor a hd sentinel státusz 2 hónap alatt 60% alá esett, már óvatosabban bánok vele. és win alatt ki lehet kapcsolni a swap-ot. vagy ki lehet tenni ramdrive-ba. Mellesleg SSD a rra van hogy használd, nem arra hogy óvatoskodj vele


A GTA 4 megy Windows 7 Ultimate 32-bit-en ha 2 GB ramom van?

Legjobb válasz: ez szép és jó csak processzor? videokártya? vidkari memória? a játékoknál ezek a legfontosabb paraméterek a memória mérete mellett...

ez szép és jó csak processzor? videokártya? vidkari memória? a játékoknál ezek a legfontosabb paraméterek a memória mérete mellett...
Nem tudom hány éves vagy de nem vagy tisztába a dolgokkal.2 GB ramod van, és ultimate hát az meg minek neked?Home Premiummal jobban jársz játék meg minden téren, mert nem eszik a felesleges dolgok a ramot ami az ultiba van.

Ha van 3, 21 GB ram-om, és van 1 játék aminek az normális 4 GB ram (minimális 2 GB) Mit mondtok, vegyek 1-2 GB ram-ot, vagy leszedhetem nyugodtan? (Egyébként ram-ot eltekintve futna)

A válaszokért előre is köszi!! :)

Legjobb válasz: Fog futni, csak a grafika nem lesz tokeletes. Ha megengedheted magadnak, akkor vegyel egy 2 GB-os ram-ot. Arra viszont vigyazz, hogy egy gepbe csak bizonyos szamu mermoria fer bele. Mielott megvenned, nezd meg, hogy bele fer-e meg egy memoria az alaplapodba. Vagy ha nem, akkor szedd ki a 256 MB-osat.

Fog futni, csak a grafika nem lesz tokeletes. Ha megengedheted magadnak, akkor vegyel egy 2 GB-os ram-ot. Arra viszont vigyazz, hogy egy gepbe csak bizonyos szamu mermoria fer bele. Mielott megvenned, nezd meg, hogy bele fer-e meg egy memoria az alaplapodba. Vagy ha nem, akkor szedd ki a 256 MB-osat.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha van egy gép, ami 64 bites, de 32 bites Windows 7 van rajta, az tudja használni a 4 GB RAM-ot és az 1 GB videokártyát?

Legjobb válasz: Nem, ÖSSZESEN 4 GB memóriát tudsz használni - tehát 3GB ram-ot, és 1 GB videokártyát. Tegyél fel 64 bites windowst, remekül fut rajta minden :)

Nem, ÖSSZESEN 4 GB memóriát tudsz használni - tehát 3GB ram-ot, és 1 GB videokártyát. Tegyél fel 64 bites windowst, remekül fut rajta minden :)
Igen. Akkor kell 64bites operációs rendszer, ha 4GByte-nál több RAM-od van.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :-)
A kérdező hozzászólása: Adatvesztés nélkül "fel tudom fejleszteni"?
Nem. Újra kell telepíteni mindent...
A windows 7 (32 bit) csak 3, 5 vagy 3, 6 GB RAMot ismer fel.
A kérdező hozzászólása: Elég annyi! :-D

Van nekem egy dual core gépem 1 gb rammal és xpről le akarok váltani win-7re. Ha le váltok akkor nem lesz lasabb a játékoknál? Mert a win7-nek elvileg 2 gb ram kel a játékokhoz.

Legjobb válasz: A jákok biztosan lassabbak lesznek. Ha nem Startert teszel fel, akkor egy GB RAM-mal még üresjáratban is szenvedni fog.

A jákok biztosan lassabbak lesznek. Ha nem Startert teszel fel, akkor egy GB RAM-mal még üresjáratban is szenvedni fog.
A kérdező hozzászólása: :/ akkor ezek szerint marad az XP

A szamitogepnel es a leptopnal pl:ha a gepnek van 4 gb ram-ja; a laptopnak is 4 gb akk az ugyan olyan a minosege vagyis ugyan annnyit er?

Legjobb válasz: Egy IFÁban 6000 ccm-es motor van. Ebben: http://www.carsplusplus.com/specs1999/bugatti_18-3_chiron.php << nagyjából szintén. Ugyan annyit ér? Persze, hogy nem. A RAM mérete alapján nem, hogy a RAM-ok nem összehasonlíthatóak, de még a gépek sem. És akkor még nem beszéltünk a hordozhatóságról v. bõvíthetõségrõl, mint összehasonlítási tényezõ.

Egy IFÁban 6000 ccm-es motor van. Ebben: http://www.carsplusplus.com/specs1999/bugatti_18-3_chiron.php << nagyjából szintén. Ugyan annyit ér? Persze, hogy nem. A RAM mérete alapján nem, hogy a RAM-ok nem összehasonlíthatóak, de még a gépek sem. És akkor még nem beszéltünk a hordozhatóságról v. bõvíthetõségrõl, mint összehasonlítási tényezõ.
Így van. Egy laptopot sose lehet összemérni egy PC-vel. A laptop egy kényszer szülte dolog, sose a teljesítménye a lényeg, hanem a hordozhatósága.

Számítógépemben van 4 gb ram, ha veszek még egy 8 gb-os ramot, mind a kettőt látni fogja a gép, vagy csak az egyiket? Gyorsabb lesz tőle a pc?

Legjobb válasz: Látni fogja ha az alaplapodon van még elég szabad bõvítõhely és ha 64bites op. rendszert használsz. Gyorsabb akkor lesz, ha olyan programokat használsz amik nagy memúriaigényûek + ha ugyanolyan gyorsaságú ramot veszel. Ezt úgy értem hogy a CAS-RCD-RP-RAS értékek legyenek egyformák, mert különben a gyorsabb memóriának le kell lassulnia a lassabb szintjére.

Látni fogja ha az alaplapodon van még elég szabad bõvítõhely és ha 64bites op. rendszert használsz. Gyorsabb akkor lesz, ha olyan programokat használsz amik nagy memúriaigényûek + ha ugyanolyan gyorsaságú ramot veszel. Ezt úgy értem hogy a CAS-RCD-RP-RAS értékek legyenek egyformák, mert különben a gyorsabb memóriának le kell lassulnia a lassabb szintjére.
A kérdező hozzászólása: de 14gb ramhoz már x86-os oprrendszer kell?
A kérdező hozzászólása: Ehhez a pc-hez melyik 8gb ramot ajánlanál? amivel gyorsabb lenne. Alaplap: Asrock 970 Pro3 Videokártya: Sapphire HD7870 2gb OC DDR5 Processzor: AMD 8120 3.10ghz Tápegység: Chieftec CTG 500 SSD: Samsung 830 256gb Sata3
mostani ramod milyen?
Látni fogja mind kettõt, de szerintem lassabb lesz, ha nincs meg a megfelelõ programod hozzá.
már a 4 giga ramhoz is x64-es oprendszer kell mert az a 64 bites, az x86-os oprendszer csak 32 bites az kb 3, 3 giga ramot tud max használni
A kérdező hozzászólása: most egy 4gb-os Kingmaxom van 1333 mhz utolsó: Milyen programra gondolsz?
A kérdező hozzászólása: akkor 14 gb ramhoz milyen io rendszer kell?
64 bites

Ha kétszer 2 GB RAM-om van, az ugyanazt a teljesítményt adja, mintha 4 GB RAM-om lenne?

Most egy db 2 GB RAM-os DDR2-es memóriakártya van a gépemben. Szeretném bővíteni a memóriámat és arra lennék kíváncsi, hogy megéri e venni még egy 2 GB-osat vagy, cseréljem le egy 4 GB-osra? Mi a különbség a teljesítményükben (ha van)?

Legjobb válasz: Elvileg ha dual channel-be van rakva a 2 ram akkor egy kis +teljesítményt el lehet érni.

Elvileg ha dual channel-be van rakva a 2 ram akkor egy kis +teljesítményt el lehet érni.
A kérdező hozzászólása: No, megnéztem SIW-vel. Az alaplapom egy ASUS P43DE modell. Remélem értékes információ. Kérdezhettek még róla, ha kell valami a megoldáshoz.
A kérdező hozzászólása: Öm, most nem vagyok otthon, szóval nem tudom fejbõl, milyen az alaplapom pontosan. De holnap, ha hazaértem megnézem és bemásolom az adatokat. Hátha láttok benne értékes információt errõl.
Azt sem ártana tudni, hogy támogat-e a lapod 4 GB RAM-ot...
ma már mindegyik támogat valamiféle többcsatornás módot. kérdezõ: nem lenne rossz ha tudnál ugyanolyan modult venni, mint ami most van benne.
Viszont asszem az alaplapnak is kell támogatnia ezt a dual channel dolgot.Bár most lehet hülyeséget írtam.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem értem. Tehát akkor megérné venni még egy 2 GB-os kártyát. Csak azért kérdeztem, mert a 4 GB-osakat nagyon drágának találtam, a 2 GB RAM-osak meg a töredékébe kerülnek. Legalább is azok, amiket néztem. Olcsobbat.hu-n nézelõdtem, mert ott találtam monitort is meg még néhány dolgot és eddig nem volt velük bajom. A 2GB RAM-os Kingston (ilyen van nekem is) 3370 Ft a 4-es meg 10-17 ezer volt. Szóval ezen szeretnék spórolni.
Lehet hülyén fogalmaztam xD még korán van xP
nyilván a mostani 2GB-hoz képest nagy elõrelépés lesz, de te azt kérdezted, hogy egy 4GB-os modulhoz képest mit tud a 2x2. az elsõ válaszadó, nagyon helyesen rámutatott, hogy csak egy kicsivel (kb 10%) kapsz magasabb memóriasávszélességet (de ez nem jelenti azt, hogy 10%-kal gyorsabb lesz minden alkalmazás! ugyanis a memsávszél ritkán szûk kersztmetszet)
A kérdező hozzászólása: Ezt nem igazán értem. Ha berakok még egy 2 GB RAM-os kártyát a gépbe, akkor ne számítsak túl nagy teljesítmény növekedésre?
Szerintem inkább Asrock az alaplapod, de lehet, hogy tévedek...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!