Találatok a következő kifejezésre: Ha van 6 éves (51 db)

Ciki, ha 5-6 éves felsőim vannak?

Sajnos nem állok annyira jól anyagilag, hogy a teljes ruhatáram lecseréljem. Eddig nem igazán foglalkoztatott a dolog, de most, ahogy a ruháimat rendeztem a szekrényben, feltűnt, hogy egyetlen új sincs köztük, sőt nem ritka az 5-6 éves, sőt még az örökölt darab se Új meg végképp nincs. 20L

Legjobb válasz: :))) Nem ciki. Nekem is vannak régebbi ruháim, csak azok mondjuk már nem tetszenek annyira (változik az ember ízlése).

:) )) Nem ciki. Nekem is vannak régebbi ruháim, csak azok mondjuk már nem tetszenek annyira (változik az ember ízlése).
ha nem nyúlott és nem lyukas akkor nem gáz :) )
Nekem vannak 8 éves felsõim is. :)
nekem is vannak régi ruháim, több mint 5 évesek is, de inkább alap darabok, szóval senki nem mondja meg, hogy milyen régi. lehet még 5 év múlva is hordani fogom.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ránézésre meg nem mondja senki, mind nagyon jó állapotban van, csak kézzel mosok.
Nekem is vannak régi darabjaim. Amíg jól néz ki, nem lyukas, nyúlott vagy lompos, addig hordani is fogom.
Nekem is van pár régi ruhám, amit imádok. Egyszerûen hozzámnõttek. Ilyen egy 10 éves pulcsi is, ami a mai napig teljesen jó állapotban van. Attól, hogy valami régi, még nem lesz automatikusan rossz:)

Óvodában ha csak az 5-6 évesek között van hely 3, 5 éves fiamnak akkor irassam be? Tapasztalatok? Vagy korosztályába hordhatnám a város másik végére egy éves öccsét rángatva.

Legjobb válasz: Szerintem a nagyoktól csak tanulhat. Nálunk ugyan vegyes csoportok vannak, a két fiam egy csoportba jár (4 és 6 évesek) Éppen ma érkeztek az új gyerekek, az óvónõ külön kérte a nagy fiamat, hogy legyen segítségére, mint "óvóbácsi" :) Õ alig várta a mai napot :)

Szerintem a nagyoktól csak tanulhat. Nálunk ugyan vegyes csoportok vannak, a két fiam egy csoportba jár (4 és 6 évesek) Éppen ma érkeztek az új gyerekek, az óvónõ külön kérte a nagy fiamat, hogy legyen segítségére, mint "óvóbácsi" :) Õ alig várta a mai napot :)
jó ezt olvasni mert az én fiam is ilyen vegyes csoportba fog majd járni, de nem egyedül lesz kicsi 3, 4 még lesz.kicsit én is féltem a nagyoktól de már olyan is volt aki azt mesélte nem a kicsi tanult a nagytól hanem a nagyok fejlõdtek egy kicsit vissza.hát szerintem ez is ovija válogatja.
A kérdező hozzászólása: Ma megyek megnézni a csoportot. Ha egyedül lenne kicsi nem szívesen vinném. Aggódom, hogy elnyomják majd.
Szerintem vidd nyugodtan a nagyok közé. Tapasztalatom ugyan még nincs, mert az én fiam is csak most fogja kezdeni jövõ héten, de utánakérdeztem több helyen, jók a tapasztalatok a vegyes csoportokkal. A nagyok segítik a kicsiket, a kicsik sokat tanulnak a nagyoktól és a nagyok is megtanulnak figyelni a kisebbekre. Jobban megtanulják kezelni egymást és elfogadni a különbözõségeiket.
A kérdező hozzászólása: De akkor is vinnétek ha csak õ lesz kicsi a csoportban?
Nálunk fordított a helyzet: egy-egy 5-6 éves gyereket tesznek be a kiscsoportba, mert úgy van hely...hát akkor már inkább egy kicsi járjon a nagyok közé. Ott majd sokat tanulhat tõlük, de fordított helyzetben csak visszafejlõdés lenne. Én legszívesebben a saját korcsoportjába vinném, de ha nincs más lehetõség, akkor inkább járjon a nagyokhoz.
12.38 vagyok. Igen, én vinném akkor is, ha csak õ lenne kicsi. Szerintem nem gond, jót is fog tenni neki.

Nagy családosként olcsóbb busz-vonat jegy? De mi van akkor, ha egy gyermek sincs még 6 éves (6 éves korig ingyen utazhat a gyermek)? Akkor is igénybe vehető az olcsóbb utazás?

Legjobb válasz: Igen, ha 3 saját gyerekkel mégy, akkor 90%-os jegyet vehetsz, a gyerekek kora mindegy. 6 év alatt ingyen utaznak, utána 50% helyett kaphatnak 90%-osat.

Igen, ha 3 saját gyerekkel mégy, akkor 90%-os jegyet vehetsz, a gyerekek kora mindegy. 6 év alatt ingyen utaznak, utána 50% helyett kaphatnak 90%-osat.
A kérdező hozzászólása: Hú, de jó!!! Ennek nagyon örülök!!! Akkor már ha picit nagyobb lesz a legkisebb is, mehetünk Apa nélkül is családot látogatni!! :-D Köszönöm a válaszod!!!! :-D
pontosabban nálunk 2 felnõtt és 3 gyerek van ebbõl 1db 6 év alatti veszek 4db 90% (nekem a páromnak és a két nagyobb gyereknek) és egy regisztrációs jegyet a kicsinek mind a Volánnál mind a MÁV-nál meg kell venni a regjegyet a kicsinek ha mind a 3 gyerek 6 év alatti akkor csak 2db 90%-os és 3db regjegy kell :-))
A kérdező hozzászólása: Regisztrációs jegy? Errõl még nem hallottam. Ezt 1x kell megvenni?-gondolom minden utazáskor nálunk kell hogy legyen... Mennyibe kerül? A buszon ugyan úgy meg lehet venni, mint a buszjegyet?
A regjegy ingyenes, ezt minden utazás alkalmával kell kérni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!! Így már világos!!! :-D
hmm bocsi nekem már evidens volt mert sokat utazom velük :-)
A kérdező hozzászólása: :-)


Emberek! Mekkora az esély rá, hogy ha egy 3 éves nagy dízel Audi, BMW, Alfa órája 140-180E km-t mutat, akkor ugyan ennyi van egy 5-6 de még a 8 évesben is?

Szerintem ez szinte teljességgel lehetetlen. Úgy érzem 10-bõl nagy dízel kocsi órája vissza van téve.

Legjobb válasz: Másik véglet: Kollégámnak van 8 éves bmw-je kb. 90 e km futással (újonnan vette). Ha el akarná adni biztos senki nem hinné el, pedig valóban csak annyi.

Másik véglet: Kollégámnak van 8 éves bmw-je kb. 90 e km futással (újonnan vette). Ha el akarná adni biztos senki nem hinné el, pedig valóban csak annyi.
Az utastér kopásairól annyit, hogy amíg E38-akat nézegettem itthon a 200k km alattiakban is teljesen ki volt ülve/kopva a bõrözés, míg a mobile-n találtam egy szervizkönyves 517 000km-es 750i-t, amiben teljesen patent volt a beltér. AZ én kocsimban és teljesen szép a beltér, az ülések nincsenek kikopva, pedig már minimum 350 000 van benne. :)
A kérdező hozzászólása: 10-bõl 8.
8+- 5% :D De amíg a hülyék ezt megkajálják, addig biznisz... :D
Ezt elég nehéz így betáblázni, van amelyiket sokat hajtották van amelyiket nem, de azt amúgy is észre lehet venni, hogy melyik az amiben nem valós a kilométeróra állás, pl. az utastér kopásaiból stb.
A kérdező hozzászólása: Csak az a gond, hogy az évi 40-50 ezer általában autópályán megy bele több száz kilométeres részletekben, tempomattal. Ezért alig használódik az utastér.
Ezért nem az ülésekbõl állapítjuk meg a futott km.-t, hanem motordiagnosztikával. Ki kéne herélni, aki kitalálta azt, hogy belsõ tér állapota = futott km.
10-bõl 9-nek tekerve van az órája, de az az egy valószinüleg reális, mert nem minden gazdag ember autópályán tölti az életét. A belsõ térrel meg az a helyzet, hogy tudok olyanokat, aki szó szerint az autóban alszik, meg egséz nap fészkelõdik, közben meg megy naponta 10-20 km-t. Ilyenkor persze hogy kopik a belsõtér. Egy rendes motordiagnosztika általában megmondja az igazat. De egy Audinál például nem kell megijedni a 400-500 ezer km-tõl sem, ha karban volt tartva.
Van rá esély, bár aki ilyen autót vesz, az tezi bele a kilómétereket. Nekem 530-as BMW-m van, 6 éve vettem szalonban, most van benne 386255 km, és semmi baj nincs vele.

Az epilepsziából hány éves korig lehet kinőni? Pl:ha most 20 éves az illető, és 6 éves kora óta van neki ez a betegség? De nem vele született

nagyon nagyon fontos

Legjobb válasz: Az epilepszia minden formája gyógyíthatatlan betegség - az orvostudomány mai ismeretei szerint - , de megfelelõ gyógyszeres kezeléssel tünetmentessé tehetõ. Párom 28 éve epilepsziás.

Az epilepszia minden formája gyógyíthatatlan betegség - az orvostudomány mai ismeretei szerint - , de megfelelõ gyógyszeres kezeléssel tünetmentessé tehetõ. Párom 28 éve epilepsziás.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és mit kell tenni ha van egy rohama?
nekem 6éve van epilepsziám (temporális lebeny), próbálkoztunk gyógyszerelhagyással, sikertelenül, viszont felvetette a doki a mûtétet, mert nálam jól körülhatárolható hogy hol van a probléma, 80% hogy mûtét után megszûnik, de megjegyezte hogy lehet hogy mûtét után memóriaproblémáim lesznek. Tehát ajánlom, hogy érdeklõdj a mûtéti lehetõségrõl.

6, 5 honapos babának, már van 4 foga, most jön még 2, jo ez, nembaj hogy ennyi foga van? Másnak 1 évesen, ha van 2 foga.

Legjobb válasz: a lányomnak is csak két foga volt egy évesen most majdnem kettõ és 10 foga van.. ilyen a természet. a te babádnál gyorsabb a fogzás és hamarabb is fejezõdik be valószinüleg. ez genetika is lehet nektek is valószinü igy volt anno.

a lányomnak is csak két foga volt egy évesen most majdnem kettõ és 10 foga van.. ilyen a természet. a te babádnál gyorsabb a fogzás és hamarabb is fejezõdik be valószinüleg. ez genetika is lehet nektek is valószinü igy volt anno.
A kérdező hozzászólása: de nembaj, hogy ennyire korán.ez nem hátrányos?nem utal semmi rosszra?
sZIA!Nekünk 3 hósan jött ki a két alsó, 6 hósan pedig a felsõ kettõ!Most megint jön egyszerre 4!7, 5 hós!Semmi rosszra nem utal!Nekem is 3 hósan jött ki az alsó kettõ! Én azt hallottam hogy azoknak a babáknak(vagyis embereknek)jobbak a fogaik, nehezebben romlanak, akiknek késõbb bújnak ki!
Nekem már eleve 1 foggal született a kisfiam. 7 hónaposan 8 foga volt. A nõvérkéje 3 hónaposan kezdte a fogzást, 15 hónaposan már 20 volt. Semmi gond nincs a fogaikkal. :)

Szerintetek jól néz ki ha egy 14 éves lánynak 6 lyuk van a fülében? (bővebben lent)

14 éves vagyok jobb fülemben 3 lyuk van a másikban 2 és szombaton a porcban lesz még egy ilyesmim:

Legjobb válasz: Neee ez undi szem :/ szerintem így is elég 6(?!)!

Neee ez undi szem :/ szerintem így is elég 6(?!)!
Nem néz ki jól szerintem. De nem azért, mert 14 éves.
Nem tetszik. De tõlem az csináltatja meg aki akarja. De egy 14 évesnek szerintem nem is való.
Szerinted ki nem szarja le a 14éves füledet?
14évesen túlzás
17 évesen 8 fülbevalóval büszkélkedhetek, de egyszer nem fordult meg a fejemben hogy feltegyek egy ilyen jellegû kérdést. Sose érdekelt hogy más mit gondol, én szeretem, így kompenzálom azt hogy nagy (elfér benne a sok füli:) . 14 évesen nekem 4 volt, egy a porcban, többi lent, most kettõ van porcban, többi lent. Amúgy nekem is tetszik a helix, industrial, tragus, de 1. túl sok pénz kiszúratni, 2. gyulladásra hajlamos fülem van, 3. nincs már nagyon hely, így meg még ízléses :)
kortól, nemtõl függetlenül szarul néz ki.
A kérdező hozzászólása: ezzel együtt lesz 6 és vagy olyat vagy ilyesmit szeretnék:http://www.google.hu/search?hl=hu&bav=on.2, or.r_qf.&bvm=bv.4..
*szerintem
A kérdező hozzászólása: normális választ kértem.ha nem vagy hajlandó normális választ írni akkor nem kell írni. ennyi-.-
A kérdező hozzászólása: mondjuk mindenkinek más az ízlése nekem tetszik és ez a lényeg:) ;)
"normális választ kértem" Másold már be, hol kérted! Sehol. Amúgy meg minek kérdezed mások véleményét, ha nem tetszik a negatív kritika? Kár volt kérdezni. elveszed az ember kedvét a kedvességtõl.
"mondjuk mindenkinek más az ízlése nekem tetszik és ez a lényeg:) ;)" De tényleg ne írj ki legközelebb kérdést ha úgyis le.szrod a válaszokat.
Nekem ez nem tetszik. Nekem is van helix a fülemben, de kis köves, ez szerintem jól néz ki, vagy egy vékony, diszkrét karika. Ezek a spirálok, meg a hasonlók szerintem nem túl szépek..
jol!:) nekem is 6 van 13/l

Jó az ha az oviban nincs kiscsoport, kisközépső stb. , hanem együtt vannak a 3 - 6 évesek?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 4,5 éves. Vegyes csoportba jár és nagyon szeretjük. Szerintem jó dolog. A kicsik tanulnak a nagyoktól, megtanulnak vigyázni a nagyok a kicsikre. Talán ezért is van az,hogy nálunk a testvér féltékenység nem alakult ki.

Az én kisfiam 4, 5 éves. Vegyes csoportba jár és nagyon szeretjük. Szerintem jó dolog. A kicsik tanulnak a nagyoktól, megtanulnak vigyázni a nagyok a kicsikre. Talán ezért is van az, hogy nálunk a testvér féltékenység nem alakult ki.
Szia! Én kb. egy évvel ezelött, mikor óvodát kerestem a kisfiamnak, szembesültem ezzel a kérdéssel. Sok szempontból jó, pl. a gyermekek egymástól tanulnak felöltözni, WC-re menni , hogyan kell enni, söt bizonyos szempontból még játszani is. A kicsiknek nagyon jó a felvevö képessége, s gyorsan tanulnak a nagyoktól (gondoskodást is). Viszont mint minden jónak, ennek is megvan a hátulütöje, a rosszat (csúnya szavakat stb.) is hamarabb eltanulják. A barátnöm kisfia is ilyen csoportba jár (a kicsi 2, 5 éves). A nagyokat már elöre felkészítették, hogy figyelmesen bánjanak vele. Nagyon jó nézni, ahogy a nagyok körbeveszik, egyfajta gondoskodás is kialakult.
Az én fiam már nagy-16 éves-és olyan oviba került, ahol vegyes csoportok voltak.Ez akkor még nem volt általános, és én nagyon örültem.Nem bántam meg, az biztos, h ha a pici is oviba kerül csak olyanba kerülhet, ahol vegyes csoportok vannak.Én csak jót mondhatok róla.
A lányom is vegyes csoportba jár, 2.5 éves, és szeret ott lenni.A nagyobb lányok babusgatják, rajzolni, számolni tanítják.Szerintem jó dolog, és habár néhány dologból kimarad így, mert nem minden játékba tudják bevenni, mert még némelyikhez kicsi, és nem köti le, de akkor is imád ott lenni.Mikor megyünk, reggel már a csajok jönnek elé, és alig várja hogy áthúzzuk a benti szandit, már szalad is játszani.Én nagyon ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Mi a válás menete ha csak az egyik fél akarja? Van egy 6 éves gyermek.

És az is érdekelne,hogy milyen költségekkel jár.Az fizeti aki beadja a válást?

Legjobb válasz: Van ingyenes ügyvéd ha valaki nem tud fizetni. Utána kell érdeklõdni. Ha csak az egyik fél válik akkor az elsõ tárgyalás a békítõ tárgyalás lesz, ahol le akarják tisztázni, hogy biztos e a váló fél döntése. Van amikor sikerül is megbékíteni a feleket. Ha minkettõ beadja válási papirokat akkor már rendes tárgyalás lesz. Testvérem az elsõ tárgyalásra ügyvéd nélkül ment, mert nem írták a papírjára hogy tárgyalás. Hát védekezett õ magától is de mint tudjuk az ügyévédre azért van szükség mert kicsavarják a tudatlanból és hozzá nem értõkbõl az az õket támogató választ és megbuktatják. Szóval ha ügyvéd nélkül vagy és nem tudtok szépen megegyezzni a pároddal akkor szó szerint a te hibádból mondják ki a válást és többet veszítesz. Elöször probálj a pároddal megeggyezni, ha ez sikerül a bíroság áldását adja és már nem is kell több tárgyalás.

Van ingyenes ügyvéd ha valaki nem tud fizetni. Utána kell érdeklõdni. Ha csak az egyik fél válik akkor az elsõ tárgyalás a békítõ tárgyalás lesz, ahol le akarják tisztázni, hogy biztos e a váló fél döntése. Van amikor sikerül is megbékíteni a feleket. Ha minkettõ beadja válási papirokat akkor már rendes tárgyalás lesz. Testvérem az elsõ tárgyalásra ügyvéd nélkül ment, mert nem írták a papírjára hogy tárgyalás. Hát védekezett õ magától is de mint tudjuk az ügyévédre azért van szükség mert kicsavarják a tudatlanból és hozzá nem értõkbõl az az õket támogató választ és megbuktatják. Szóval ha ügyvéd nélkül vagy és nem tudtok szépen megegyezzni a pároddal akkor szó szerint a te hibádból mondják ki a válást és többet veszítesz. Elöször probálj a pároddal megeggyezni, ha ez sikerül a bíroság áldását adja és már nem is kell több tárgyalás.
A Bíróság indokolt esetben adhat költségmentességet.Nem szükséges mindkét félnek beleegyezni a válásba.Megfelelõ indok esetében elválasztanak.Viszont az ügyvédi költség jelentõs lehet.Azt az fizeti, aki az ügyvédet megfogadja.Az összegrõl nehéz nyilatkozni, de egy ügyvéd díja kb. 2-300.000.- Ft minimum.
Ja és a gyerek az ugyszólván nem érdekes. Hiába van, hogy a gyerek érdekei elöbbrevalók valójában nem érdekli õket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!