Találatok a következő kifejezésre: Ha valamilyen problémám (27 db)

Nem bejelentett lakcím esetén lehet a lakásba rendelni futárszolgálaton keresztül? Ha a számlán az én nevem van, és az a cím, ahová nem vagyok bejelentve, abból származhat a késõbbiekben valamilyen probléma?

Nem tudom az Áfát elszámolni, de adnak róla számlát.

Legjobb válasz: Nem egészen értem a kérdést, mert eddig fel sem merült bennem, hogy ez gond lehet. Oda rendelsz ahová akarsz. az áfás részt meg végképpen nem. Magánszemélyként semmit nem számolhatsz el. Vállalkozóként is rendelhetnél bármit bárhová. Ha elszámolható, érdektelen a szállítási cím.

Nem egészen értem a kérdést, mert eddig fel sem merült bennem, hogy ez gond lehet. Oda rendelsz ahová akarsz. az áfás részt meg végképpen nem. Magánszemélyként semmit nem számolhatsz el. Vállalkozóként is rendelhetnél bármit bárhová. Ha elszámolható, érdektelen a szállítási cím.
Ha én Pesten lakom, de egy másik kerületben vagyok bejelentve és éppen Békéscsabán dolgozom, ezért oda kérem a szállítást, az sem gond. Ha a számlát nem tudod elszámolni, ráírhatják akármelyik címedet, ha eltudod, akkor a NAV-nál bejelentettet.
Ha csak nem te is olyan albis vagy aki rendel borotvát, bugyit, bambuszzoknit ..... Aztán tovább állsz, , a végrehajtó meg szegény valódi tulajdonost birizgálja . De már megnõtt a behajthatóság határideje :) )
Dehogy lehet bajod, miért is lenne? Senki nem fogja azt nézni, hogy oda rendeltél ahova nem is vagy bejelentve. :D Én bérelt ingatlanban lakom, és állandóan ide rendelek mindent, soha nem voltam bejelentve ide, sem az elõzõ helyre ahol laktam és oda is rendeltem. Sõt még a férjem éttermébe is szoktunk rendelni holmikat ha nem tudunk itthon lenni.
Fogod a számlát, és mivel nem tudsz vele mit kezdeni, nem tudod elszámolni, összetéped és kidobod. Ennyi :) Én a munkahelyemre szoktam rendelni, mert ugye egész nap ott vagyok. A számlán a munkahelyem címe van és az én nevem. De ha az én címem lenne, akkor sem tudnám hova elszámolni.
Rendelhetsz, nem lesz belõle gond. Abból sem, ha számlát kapsz. Sõt, megsúgok egy tippet: nem kötelezõ, hogy a szállítási és a számlázási cím megegyezzen.
Ott tartózkodsz, ahol nem tiltott, igaz ? Akkor mi a gond ?
A kérdező hozzászólása: Megnyugtattatok, köszönöm.
Dehogy probléma.
A kérdező hozzászólása: Csak ha kapok egy Áfás számlát magánszemélyként, amivel nem tudok mit kezdeni, de rajta van a nevem és a címem, amire nem vagyok bejelentve, akkor az nem probléma-e. Tudod, hogy olyan cím van megadva, amire nem jelentettek be.
A szállítási címhez semmi köze a NAV-nak, az nem is kerül be a könyvelésbe. Nyugodtan kérhetem így: Lekvárpuhító Kft. 1111 Budapest, Csótányfalvi út 193. Szállítási cím: Béla Péter 5555 Kutyfalva Rákóczi út 2.

Elindítok egy játékot a gépen vibrál, torz és csúszik a kép +ha valamilyen animáció fut le az asztalon akkor az animáció háttere rózsaszín és vibrál, a monitorral van probléma vagy a videókártya adta meg magát? Aki ért hozzá kérem segítsen.

Minden beállítást átnéztem és minden rendben van.

Legjobb válasz: Valòszinûleg a videókàrtya a rossz de elôbb tedd ùjra a driverèt ès ha nem jò szerezz kölcsönbe egy màsikat ès pròbàld azzal

Valòszinûleg a videókàrtya a rossz de elôbb tedd ùjra a driverèt ès ha nem jò szerezz kölcsönbe egy màsikat ès pròbàld azzal
A kérdező hozzászólása: köszi már próbáltam utánna az egész gépet újra raktam és nemjó ugyhogy ez egy csere lesz mégegyszer köszi!
nm
Lehet hogy Õ is hülyéskedik, csak veszed fel túl komolyan, nem?
A kérdező hozzászólása: nem legtöbbször komolynak hangzik
Lehet hogy idegesíti hogy nem hagyod abba! Én is szoktam így járni, a munkatársam mondja a hülyeségeit, már kib*szottul elegem van belõle , ráordítok, aztán még én vagyok az idegbeteg, mert õ nem érti meg, hogy kib*szottul idegesítenek a f*szságai...

Nem reped meg a tüszöm. A tüszőrepesztő szuri akkor is hat, ha valamilyen hormonális problémám van (IR)?

Legjobb válasz: IR -es PCOS-es ciszták esetén nem sokat ér, sajnos. Ott nem hormonprobléma van, ezért sokszor a hormoninjekciók hatástalannak bizonyulnak. Javaslom átolvasásra, fõként a kezelés részt: http://pcos.comlu.com/index.html

IR -es PCOS-es ciszták esetén nem sokat ér, sajnos. Ott nem hormonprobléma van, ezért sokszor a hormoninjekciók hatástalannak bizonyulnak. Javaslom átolvasásra, fõként a kezelés részt: http://pcos.comlu.com/index.html

Ha valamilyen lelki problémám van akkor egyszerűen nem csúszik le kaja a torkomon. Ez miért van? Ilyenkor sokat fogyok, mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Velem is ugyanez szokott elõfordulni. A zöldség, gyümölcs nem olyan nehéz kaja, és egészséges is, én azt még meg tudom enni olyankor. Ha tényleg nagyon nem bírok enni, olyankor elkezdek Béres cseppet szedni (biztos ismered, patikában, drogériában lehet kapni), ami amellet, hogy a szervezet számára fontos anyagokat tartalmaz, étvágygerjesztõ hatású is. Nekem segített. Próbáld ki!

Szia! Velem is ugyanez szokott elõfordulni. A zöldség, gyümölcs nem olyan nehéz kaja, és egészséges is, én azt még meg tudom enni olyankor. Ha tényleg nagyon nem bírok enni, olyankor elkezdek Béres cseppet szedni (biztos ismered, patikában, drogériában lehet kapni), ami amellet, hogy a szervezet számára fontos anyagokat tartalmaz, étvágygerjesztõ hatású is. Nekem segített. Próbáld ki!
Azért van, mert ilyenkor a szervezeted a küzedelemre (menekülés vagy támadás) áll be - és elvesz minden vért pl. az emésztéstõl is. Felmegy a vércukrod (hogy legyen mindehhez energia) és nem leszel éhes. Hosszú távon ez nem egészséges. Ilyenkor szépen lassan próbálj megnyugodni (nem kell azonnal) - és utána tudsz enni is.

Ha minden reggel megiszok egy 250ml-es energiaitalt, attól adódhat valamilyen problémám a késõbbiekben?

Minden reggel iszok valamiféle energiaitalt, hogy felébredjek.

Legjobb válasz: én 2 kávét iszom meg minden reggel :) energiaitalt is ittam egy idõben, de nekem megfájdult a gyomrom tõle egy idõ után... sok benne a szénsav, + koffein+ fene tudja mik még :) szerintem jobban járnál a kávéval... (komoly bajod kétlem hogy lenne tõle, de akkor is jobb sztem a kávé)

én 2 kávét iszom meg minden reggel :) energiaitalt is ittam egy idõben, de nekem megfájdult a gyomrom tõle egy idõ után... sok benne a szénsav, + koffein+ fene tudja mik még :) szerintem jobban járnál a kávéval... (komoly bajod kétlem hogy lenne tõle, de akkor is jobb sztem a kávé)
Igen lehet, az energiaitalok károsak az egészségre! tudok olyan emberrõl, aki kórházba került, mert tönkrement a szíve, és mentálisan is gallyra vágta magát.felébredni úgy kell, hogy lefekszel idõben, és kialszod magad.Miután felébredtél megmosakszol, iszol egy nagy pohár tiszta vizet, utána 5 perccel eszel valami tápláló reggelit.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A második válaszoló jól leírta, hogy a paradicsomban hogyan nézne ki ez a procedúra. De sajnos kevés embernek van manapság itthon erre ideje. Nincs idõ aludni egyszerûen. Nekem sincs rá elég idõm. Mondjuk én jógával és meditációval pótlom, de ez már más téma. Ha az egészség érdekel, kérdezõ, igyál kávét, viszont cukor, meg tej, meg minden nélkül, tisztán! Az energiaital tulajdonképpen micsoda? Egy üdítõ, mint pl a Fanta, csak van benne koffein és taurin. A taurin egészséges dolog, egy fontos aminosav. A koffein pedig egy bizonyos mennyiség felett káros, egy energiaitalban viszont nincs meg ez a mennyiség. Szokták még a hivatásos demagógusok hangoztatni, hogy "nem a koffein a káros, hanem a rengeteg méreg még, ami benne van", viszont ez sem teljesen helytálló. Az a rengeteg méreg egy mezei üdítõ összetétele. Tehát napi 250ml energiaitaltól annyi bajod lesz, mint 250ml fantától, és 80mg koffeintõl. Nem az energiaitalokat népszerûsítem, azt sem írtam hogy inni kell ilyeneket, de azért lássuk már át a tényeket!
Hmm...Megkérdezhetem, miért nincs rá idõd, mit szoktál csinálni, ami miatt nem tudsz 7-8 órát aludni? A többirõl nem foglalnék állást, mindenki az önt le a torkán amit akar, én leírtam a véleményem.
Munka, tanulás, sport.
elhiszem, mondjuk azért a legtöbb ember sztem meg tudná oldani a korábban fekvést.
A legtöbb... de nem mind.

Ha melltartóban alszunk akkor lehet ebből valamilyen probléma?

Legjobb válasz: Szerintem nem, de az biztos, hogy kényelmetlen. Néhány alkalomtól biztosan nem lesz bajod, hosszú távon lehet, hogy begombásodik a bõr alatta pl.

Szerintem nem, de az biztos, hogy kényelmetlen. Néhány alkalomtól biztosan nem lesz bajod, hosszú távon lehet, hogy begombásodik a bõr alatta pl.
Volt olyan barátnõm, aki ragaszkodott a melltartóhoz éjjel is. Én meg a feszes cicikhez ragaszkodom. A kettõ együtt nem megy.
A mellnek is kell pihenni, legalább éjjel.

Szülésnél adódhat valamilyen probléma ha nagyon vashiányos vagyok?

Legjobb válasz: lehet, hogy adnak majd vért, de ez sem biztos, amúgy semmi.:)

lehet, hogy adnak majd vért, de ez sem biztos, amúgy semmi.:)
Ahogy írták elõttem is, nem a szülés jár sok vérveszteséggel, hanem utána. Bár én rendben voltam, és szülés után az ágyon is még tök fittnek éreztem magam, mégis beájultam a zuhanyzóba, és bár saját lában mentem át a szobámba, az utolsó 3 lépésnél már úgy zuhantam az ágyra és a 2 órával késõbbi wcre menetel után is picit még üldögéltem a wcn. Utána meg napokig ömlik belõled a vér. extra betét ide vagy oda, mindenkinek véres volt a lepedõje. el sem tudom képzelni h vérszegényen ezt hogyan tudja feldolgozni a szervezet :(
Én elájultam szülés után és nem bírtam felkelni. 3 zacsi vért kaptam...
A legjobban a Béres csepp szívódik fel, vagyis abból a vas. A legjobb a folyékony dolgok, a tabletta nem tud úgy hatni. Ezért jó a Béres csepp.
Én is vérszegény vagyok alapból is. Szedtem amit Te is. 13:15-kor szültem és csak este 19-kor tudtam letusolni segítséggel. Szédültem nagyon!
15:07-es vagyok. A vastablettával az a baj, hogy vagy felszívódik belõle az anyag, vagy nem. Én pl sztem hiába szedem, mert már kb a 20. héttõl szedem, de hatása nincs. A vaspótlás vénásan ment és elvileg csak kórházban adhatják, nehogy rosszul legyen a páciens. Én kb 15 adagot kaptam összesen, de egyszer sem lettem rosszul. A csodát tett az azt jelenti, hogy kb 36 hetes voltam és már nagyon rosszul voltam( pulzusom 140 volt, vizesedtem és nagyon gyenge voltam...), amikor kiderült hogy nagyon rossz a vérképem. Megkaptam az elsõ 3 adagot és mintha kicseréltek volna. Elmúlt a fáradtságérzés, a pulzusom visszaállt, a szívemnek sem kellett annyit dolgozni és még a vizesedés is elmúlt. Szülés után meg azért tett jót mert erõsebb lettem, könnyebben elláttam a babámat. Szerettem volna most is valahogy ezt a megoldást választani, de eddig nem hajlott rá a mostani orvosom. De ha szülés után ennél is rosszabb lesz újra a vérképem, tuti kikönyörgöm magamnak.
Bocsánat az offért, de kíváncsi lennék az utolsó válaszoló véleményére. Érdekelne, hogy járt e bármilyen kellemetlenséggel az injekciós vaspótlás? és mit értesz az alatt, hogy csodát tett veled? A nõgyógyászom húzta a száját, amikor mondtam neki, hogy a háziorvosom felajánlotta, hogy szülés elõtti hetekben injekciósan pótoljunk. Elég szarok a vénáim, ez nem okozhat gondot? Háziorvos egyáltalán be tudja ezt adni?
Szia! Én is hasonló helyzetben vagyok. 38 hetes vagyok és eléggé vashiányos a hgb szintem 106, de még ami számít az a htc. Ez nekem 0.30, ami szintén alacsony. Elõzõ terhességemnél is rossz volt a vérképem. Akkor más városban szültem és ott erre már vénásan vasinjekciót adtak szülés elõtti hetekben, illetve szülés után is.(amúgy csodát tett velem mindkétszer) Mostani orvosom csak megduplázta a vastabletta adagomat. Én is nagyon aggódok, hogy mi lesz szülés után, de bízok az orvosomban.
Hát ha nálatok is 120 az alja amiben kéne lennie, akkor az elég alacsony. Mennyit szedsz? Más értéked nem alacsony?
A kérdező hozzászólása: Már 38hetes vagyok, neo ferro folgammát szedek. Utolsó laboreredményemen 98 volt a hemoglobin.
Az elõzõ válaszoló nagyon szépen leírta. A szülés alatt különösebb probléma nincsen ebbõl viszont utána neked még nehezebb lesz mert nem lesz erõd ugyanis azülés után is hetekig vérzik az ember. Képzeld el, hogy lehet gyengülni ha nincs utánpótlás és a babát meg el kell látnod, nem lehet pihengetni.
Most várom a második babámat. Vashiányos voltam az elsõvel is a szüléskor a gátvágásnál erõsebb vérzésem volt, ami miatt plazmát is kaptam. Két napig nem bírtam felállni, annyira szédültem és majd két hónap volt, mire jobban lettem. Most is és az elõzõnél is szedtem tablettát a hiány csökkentésére, de mondjuk eleve vérszegény is vagyok. Mindenképpen fontos, hogy feltornázd egy megfelelõ szintre szülésig, illetve a terhesség alatt (magzat miatt) mert akkor könnyebben átvészeled a szülés utáni idõszakot. Persze azt is fontos tudni, hogy terhesség alatt a nõk nagy része vas hiányos lesz. Onnan tudhatod, hogy mennyire komoly a vashiány ( ha a leletbõl nem tudod), hogy mikortól írják fel a tablettát és mennyit. Ha már a terhesség elején 2-3 tablettát kell szedned, akkor azért nem egy egyszerû kis vashiányról van szó.
én nagyon vashiányos voltam, és végig szedettek valami gyógyszer velem (a nevére már nem emlékszem) és a szülés után is írtak fel gyógyszert. amúgy ez miatt nem szokott a szülésnél próbléma lenni
Megelõzésképp szedni kell már a terhesség alatt a vas tablettát, annak ugyanis több hét kell, mire hatása lesz a szülésnél.Neked nem ajánlotta a dokid?
Általában vashiányos vagyok.Nekem sajnos császár lett a vége egyéb okok miatt.Amíg bent voltunk a kórházban kaptam minden nap vénásan Ferlecitet (valami vas készítmény) és azóta én is szedem a neo-ferro-folgammát.

Akiknél nem sikerült újból a teherbe esés kiderült esetleg, hogy a férfinél volt valamilyen probléma, ha igen mit találtak?

Arra gondolok,hogy esetleg közben a férfinél lett valamilyen gyulladás stb. és ezért nem sikerült az újbóli terhesség.Engem kivizsgáltak és minden ok.köszi szépen

Legjobb válasz: Második gyermek nem akart sikerülni, nálam minden okés volt, férjem spermájába találtak baktériumokat, volt amelyiknek köze volt ahhoz, hogy ne sikerüljön a bébi, kapott antibiotikumot két hétig szedte utána tökéletes lett az eredménye, három hónapra rá várandós is lettem. 24.hetes

Második gyermek nem akart sikerülni, nálam minden okés volt, férjem spermájába találtak baktériumokat, volt amelyiknek köze volt ahhoz, hogy ne sikerüljön a bébi, kapott antibiotikumot két hétig szedte utána tökéletes lett az eredménye, három hónapra rá várandós is lettem. 24.hetes
A kérdező hozzászólása: huú köszi a választ!!Titkon abban bízom, hogy esetleg nála találnak valami apróságot, mert engem már agyon-vissza vizsgáltak.Peteérés serkentõt is kaptam, holott a gyerekeim elsõ hónapban összejöttek.Ezért gyanakodnék a másik oldalra. Megkérdethetem, hogy volt a férjednek bármilyen tünete vagy látszólag semmi?
Igen volt, néha merevedési gondok voltak, mint kiderült emiatt. Menet közben egyszerûen kiment belõle a vér:) de szerencsére ez is megoldódott. Mindenképpen érdemes jó urulógus vagy andrológus akitõl nem csak sperma vizsgálatot kell kérni, hanem ezt a bakterológiai tenyésztést is. Drukkolok, hogy összejöjjön.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!