Találatok a következő kifejezésre: Ha valami a bébivel, (9 db)

Előrejelez valami betegséget, ha 16 hetes bébim minden szopi után alszik a következő szopiig? Szinte alig van ébren pár napja.

Legjobb válasz: 3,5 hónapos? ilyenkor már többet vannak fent, én dokit kérdeznék.

3, 5 hónapos? ilyenkor már többet vannak fent, én dokit kérdeznék.
A kérdező hozzászólása: Õ is többet volt eddig ébren, ezt pár napja csinálja.
Front van. Az én babám is rengeteget alszik a napokban.

Ha valami van a bébivel, pl. megáll a fejlődése vagy ilyesmi, azt én abból, hog nem nő a hasam, látom?

Legjobb válasz: Szia! A has növekedésébõl nem látod, nem tudod megállapítani, hogy valami van a babával!Csak azt tudom mondani,hogy 3-4 hetente menj dokihoz õ mindig megnézi, hogy az elõzõ értékekhez mennnyit nõtt a babó!Ne izgúlj, ha baj van úgy is szól, hisz ez a dolga!!!

Szia! A has növekedésébõl nem látod, nem tudod megállapítani, hogy valami van a babával!Csak azt tudom mondani, hogy 3-4 hetente menj dokihoz õ mindig megnézi, hogy az elõzõ értékekhez mennnyit nõtt a babó!Ne izgúlj, ha baj van úgy is szól, hisz ez a dolga!!!
nekem sem nõ a gsasm, már vagy 3-4 hete szinte semmit, most vagyok 18.hétben, engem is kicsit aggaszt
Az nem támpont, hogy nem nõ a hasad, mert egyéni lehet. Ha jársz kontrollra az orvosodhoz, meg tudja állapítani. Nem tudom, mennyi idõs terhes vagy, de a védõnõ is meg tudja nézni a szívhangot. Ne aggódj, minden rendben van!

5-6 hónapos kismama észre veszi, ha valami baj van a bébivel? Ugyanúgy elkezd vérezni, mint az első hetekben, vagy észre sem lehet venni, ha baj van? Ma még nem éreztem mozgást sem.

Köszönöm.

Legjobb válasz: Sajnos nem, tapasztalatból irom. De ha még csak ma nem mozgott ne izgulj, lehet csak lusti, és este meg nem fog békén hagyni. Feküdj hanyatt egy darabig, általában olyankor szoknak jelezni, és egy kicsit óvatosan nyomkodd meg a hasad, hátha arra felébred. Ha viszont napokig nem éreznél mozgást akkor irány a doki. Szoritok, hogy ne legyen baj! Szerintem csak alszik.

Sajnos nem, tapasztalatból irom. De ha még csak ma nem mozgott ne izgulj, lehet csak lusti, és este meg nem fog békén hagyni. Feküdj hanyatt egy darabig, általában olyankor szoknak jelezni, és egy kicsit óvatosan nyomkodd meg a hasad, hátha arra felébred. Ha viszont napokig nem éreznél mozgást akkor irány a doki. Szoritok, hogy ne legyen baj! Szerintem csak alszik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ. És sajnálom a veled történteket.
az én babám mindig beindult, ha a fülhallgatót a hasamra tettem és zenét hallgatott. Azt is megpróbálhatod
Az a véleményem és tanácsom hogy ha vérzel minden kép keresd fel az orvosod, legalább tanácsért!Esténként élénkebbnek tûnnek, feltétlenül figyeld meg este és ha éjszaka sem mocorog azonnal kórház, plána ha még vérzel is!Könnyen elveszítheted, tapasztalatból írom!
nekem a csokira azonnal reagalt mindig.egy probat meger!


A bébim már 7hós és elkezdte a hisztizést! Az öltözést ha nem akarja! Rendesen eltorzul, úgy ellenkezik! De a legrosszabb, ha valami olyan van nála, aminek nem kéne és elveszem akkor elkezd visítani mint akit vernek! Mit tegyek, leszokjon erről?

az unoka tesóm gyereke 1,5 éves és kibírhatatlan,ha valamit el vesznek t?le,órákig is képes hizstizni,ordítani!ÁÁááááááezt szeretném elkerülni!de hogy,ha már most kezd???

Legjobb válasz: Szia! A lányom ma 6 hós, és õ is erõsen próbálkozik. Épp ma mondtam anyukámnak, hogy "büntibõl" kaptam ilyen akaratos manókát, mert az üzletekben magamban mindíg megszóltam a földön toporzékoló kisgyerekek szüleit! Én elveszem tõle ami nem neki való (pl szemüvegem, telefon stb..) és mondom neki, hogy ez anyáé és nem neki való. Kicsit ordítozik, de hamar talál más elfoglaltságot. A szemüvegem már nem kapkodja le, igaz kb napi 1000x mondtam el hogy nem szabad:) Szerintem sok-sok türelem, és következetesség kell!

Szia! A lányom ma 6 hós, és õ is erõsen próbálkozik. Épp ma mondtam anyukámnak, hogy "büntibõl" kaptam ilyen akaratos manókát, mert az üzletekben magamban mindíg megszóltam a földön toporzékoló kisgyerekek szüleit! Én elveszem tõle ami nem neki való (pl szemüvegem, telefon stb..) és mondom neki, hogy ez anyáé és nem neki való. Kicsit ordítozik, de hamar talál más elfoglaltságot. A szemüvegem már nem kapkodja le, igaz kb napi 1000x mondtam el hogy nem szabad:) Szerintem sok-sok türelem, és következetesség kell!
írta valaki, hogy nevetnie kell, hogy ennyi idõsen hiszti: igen, hiszti. szakkönyvek szerint is, 5-6 hósan már kialakul a tudatos viselkedés a babáknál, beleértve a hisztit is. "teszteli" a szülõt, figyeli, hogy mire mi a reakció. Nem olyan buták ám õk, mint amilyen kiszolgáltatottak. Viszont a figyelmüket valóban könnyû még elterelni. Elsõ voltam.
Ne engedj neki, bárhogy hisztizik.Ha észreveszi, hogy hiába ordít , nem törõdsz vele, abba fogja hagyni.Ehhez persze türelmesnek kell lenned.Ha ráhagyod, késõbb már nem tudok róla leszoktatni.
higgadt hangon mondd neki, hogy az nem neki való, és adj egy játékot a kezébe. csörgesd meg a csörgõjét és azonnal abbahagyja a hisztit, mert elkezdi az érdekelni. Nekem a pelenkázón van egy erre külön bejáratott kisautó. az mindig ott van, és nem is játszik vele máskor. ilyenkor a kezébe nyomom, és elvan vele abban néhány percben, amíg öltöztetem. vagy pl nálunk vannak bevált hangok, amiket imád. Ilyen a vau-vau, vagy a búúú, meg úgy általában az állathangok utánzása. arra mindig felfigyel és elkezd vigyorogni neki. ezeket szoktam csinálni pelusozáskor.
Hiszti? :) Ennyi idõsen? :) bocs, de pontozás ide vagy oda, nevetnem kell. Meg ráhagyni? :) Tereld el a figyelmét! Ennyi idõsen hiába magyarázod el neki, hogy mit miért nem szabad, nem érti meg.
Az én fiam 10 hónapos és képes egy szösz miatt is visítozni. Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy kezébe adok vmi érdekesebbnek tûnõ játékot, vagy mostanában az üres flakonok jönnek be nála:) El kell terelni a figyelmét mindenképp és akkor nem fajul el a hiszti:)

Lehet valami baja a bébinek, ha nem szedek magnéziumot?

Az els? trimeszterben a Magne B6-tól hányingerem volt ahelyett, hogy elvette volna. Mikor nem vettem be, jól voltam. Amúgy elég sok zöldséget fogyasztok, az átlagnál többet.

Legjobb válasz: Szia! Én nem szedtem magnéziumot, semmi baja a babámnak, én is hánytam tõle mikor bevettem. Igazából a Mg a feszülésre és a görcsökre van.

Szia! Én nem szedtem magnéziumot, semmi baja a babámnak, én is hánytam tõle mikor bevettem. Igazából a Mg a feszülésre és a görcsökre van.
Szia.Igaza van az elõttem írónak.Csak akkor szedd, ha pl. sokat görcsöl a lábad, vagy sokszor keményedik a hasad.A hányás ellen pedig nem magnéziumot kell szedni, hanem sima B6-ot, mert a magnézium sokaknak magában is kikészíti a gyomrukat.
Szia! Egy kezemen meg tudom számolni, hog hány levél magnéziumot szedtem be az elmúlt majd9 hónpban.(Van olyan kismama, akinek a kétnapi adagja több mint egy levél.)Azt csak akkor vegyél be ha görcseid vannak, vagy sokat keményedik a pocid, de sok alvással ezek nagyrésze mellõzhetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszaitokat!

14. hétben vagyok. Eredményez valamit, ha a bébi PAPP-A értéke (magzati fehérje) alacsonyabb egy kicsit? Baj, ha a pulzusom 98 általában, jó vérnyomás érték mellett (oxigénhiánytól félek)?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! A kérdésed elsõ felére nem tudok válaszolni, nekem még nem néztek ilyen értéket vagy csak én nem figyeltem fel rá. A pulzusod szerintem normális, a kismamáknál a terhességet megelõzõ értékhez képest 25-50%-kal is növekedhet terhesség alatt a pulzus! Nekem is normális vérnyomás mellett 99-es pulzusom van. Boldog babavárást! (17. hetes kismama)

Szia! A kérdésed elsõ felére nem tudok válaszolni, nekem még nem néztek ilyen értéket vagy csak én nem figyeltem fel rá. A pulzusod szerintem normális, a kismamáknál a terhességet megelõzõ értékhez képest 25-50%-kal is növekedhet terhesség alatt a pulzus! Nekem is normális vérnyomás mellett 99-es pulzusom van. Boldog babavárást! (17. hetes kismama)
nem AFP-t akartál írni? bár azt 16 hetesen veszik.

Bebi sitterkent dolgozok egy csaladnal.8 honapos a pici es nem akar enni es ha igen undorodik, oklendezik, sir. Valami trukkre lenne szuksegem. Van valakinek valami otlete?

Legjobb válasz: Azert vigyazni a kenyerrel...van eggyaltalan foga? Mindenfelet ki kell probalni hogy mit kedvel, biztos van neki megfeleleo kaja, edes gyumolcspepet szoktam en adni, pl fottzoldsegek(sargarepa, krumpli,stb,kis csirkemell husi darab, alma)tobb legyen az alma,(fozve, osszedaralva) na igy mindig megette az en lanyom, vannak mar nagyon fincsi babakajak, vagy ezeket sem eszi eggyaltalan? Az en lanyomnak meg nem volt foga csak 10 honap utan kezdtek jonni, sokaig nem ette meg, oklendezett darabos kajaktol, igy pepet kell adni.

Azert vigyazni a kenyerrel...van eggyaltalan foga? Mindenfelet ki kell probalni hogy mit kedvel, biztos van neki megfeleleo kaja, edes gyumolcspepet szoktam en adni, pl fottzoldsegek(sargarepa, krumpli, stb, kis csirkemell husi darab, alma)tobb legyen az alma, (fozve, osszedaralva) na igy mindig megette az en lanyom, vannak mar nagyon fincsi babakajak, vagy ezeket sem eszi eggyaltalan? Az en lanyomnak meg nem volt foga csak 10 honap utan kezdtek jonni, sokaig nem ette meg, oklendezett darabos kajaktol, igy pepet kell adni.
Ha a kicsi még szopik, akkor nagy bajban vagy, mert az ilyen babáknál elõfordul, hogy amíg a cicit is megkapja, addig még nem nagyon hajlandó mást enni, néha még cumisüvegbõl sem. Talán próbálj meg cukrot tenni az ételbe, mivel az anyatejnek cukros víz íze van. Néha azért van ezeknek a babáknak is kedvencük. Próbálj rájönni mi az. Már 8 hónapos. Az ekkora gyerekek szívesen rágcsálnak. Ellenõrzéssel adj neki kenyérhéjat vagy babapiskótát. Ez be szokott jönni.
csak gyanítom (az ékezetek hiányából), hogy Angliából írsz. feltételezem a kisbaba nemsokat szopott, hanem tápszeres. kezd el inkább úgy, hogy nagyobb lyukú cumisüvegbõl adod a folyósabb fõzeléket, stb.-t. és mindig ugyanabból az ételbõl pár kanállal. és utána fokozatosan módosítsd az arányt a kanál és cumisüveg mennyisége között (remélem érthetõ). ha ez nem megy, akkor marad a tömés. öledbe, keze lefog feje fölé tartod a kanalát, hogy fölnézzen és zutty be. így kb. 5-8 kanál az eredmény.
Zöldségpép?????? Az én kisfiam csak akkor kezdett el enni igazán, amikor már hús is volt benne. Ha engedik, akkor egy kis csirkemellet vágj kockákra és tedd fel fõni. Habozd le, majd tegyél bele répát, krumplit, brokkolit, fokhagymát, vöröshagymát, meg ami épp van, és eheti. Tegyél bele kicsi sót és ha megfõtt (elég gyorsan) akkor pépeld le. Ez nekünk be szokott jönni. A cumisüveges dolog jó szokott lenni. Van külön fõzelékes cumi, ezen a sûrû dolgok is lemennek. Ha van foga, akkor majszolhat babapiskótát felügyelettel.
A kérdező hozzászólása: igen, igazad van kulfoldon vagyok spañolban.mar 6 honapos kora ota nem szopik. sajna nincs szivem eroszakoskodni vele es az anyja se orulne neki. lehet hogy esetleg unalmas neki a zoldsegpep? mar erre is gondoltam de az anyja nem nagyon akarja szuneteltetni. pedig ajanlottam neki hogy , mi lenne ha par napig kihagynank, es csak tejet, azaz tapszert es gyumolcsot kapna? vagy elhuznank az etetesi idot legalabb 1 oraval kesobbre. az alvassal is gondd van , csak rovideket, kb 20 perceket alszik es szerintem , mindig almos is. ejjel alszik de nappal alig-alig.es el is van kapatva picit mert csak kezbe szeret lenni. van mar alul 2 foga.de meg maszni nem akar.vuhhh! egy kicsit nehez eset.hat ez a helyzet.
A kérdező hozzászólása: OKE, DE TE MEG VIGYAZZ A SOVAL MERT AZ NEM AJANLATOS A BABAKNAK.MINDENNEK MEGVAN A MAGA SOTARTALMA. HA GOZBEN PAROLOD A ZOLDSEGEKET AKKOR NEM FOZOD KI A FOZOLEBEN ES SOKKAL IZLETESEBB.

Ha egy lány úgy köszön el. Hogy azt írja, hogy: nah jól van (ide jönne a nevem) bébi, megyek mert. , ez mit jelent? érez irántam valamit?

Legjobb válasz: Mi ezt hanna fxból szívjuk elõ neked ezt te érzed lehet baromkodik mittom én

Mi ezt hanna fxból szívjuk elõ neked ezt te érzed lehet baromkodik mittom én
"megyek mert." és félbehagyja a mondatot, ez nem jó jel. szerintem közömbös irántad.
Nem feltétlenül. Attól is függ, milyen korosztály, meg van, aki eleve ilyen "laza", és bébinek hív mindenkit, akit akár kicsit is kedvel. Próbáld meg inkább tõle kideríteni, hogy mit is gondol.
Tartsd melegen, és szerintem ajd neki egy kis tejet fecskendõbõl.
Hadd ott ahol van, az anyja úgy is megtalálja és táplálni fogja. Vagy . Adj neki tápszer tejet és etesd fülpiszkálóval de naponta többször..
azért fülpiszkálót szerintem ne adj neki ;)
szerintem se fülpiszkálóval adj neki.:) és hát igen ugyanazt tudom mondani én is tartsd melegen és adj neki tejet.
sztem add oda még frissen a kígyónak. Hálás lesz érte! :D
Talán macskatej pótlóval próbálkozhatsz, bár nem hiszem, hogy jó lenne neki. Tehéntejet semmilyen állat kölykének nem adunk!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!