Találatok a következő kifejezésre: Ha valakit utána a rendőrség felveszi (1 db)

Ha valakit megvernek, utána a rendőrség felveszi a jegyzőkönyvet, az orvos kiadja a látletet (8 napon belűli sérülések) akkor mi a teendő?

Sajnos a mostohafiam tett velem ilyet. Válófélben vagyunk az apjától és a gyerek beleavatkozott a családi dolgokba. Az apjának adott igazat. Veszekedés nem volt, csak beszélgetés. A gyerek-25 éves-megfogott és lehúzott a lépcs?n az udvarra. Fejsérüléseim keletkeztek.

Legjobb válasz: Feljelented a saját mostohafiadat?! Ha ezt tette nyilván volt valami oka, nem?!

Feljelented a saját mostohafiadat?! Ha ezt tette nyilván volt valami oka, nem?!
nagyon jól teszed..jelentsd csak fel! nem tudom mit képzel magáról az a "gyerek" h nõt bánt.. elég szánalmas..én szurkolok neked
Nem tudom voltál -e már orvosnál. Ha jól tudom a látleletért fizetni kell, most nem tudom mennyi. Aztán menj a rendõrségre ott tedd meg a feljelentést attól függõen, hogy mit írtak a látleletre 8 napon túli sérülésnél már nem csak szabálysértés a dolog, hanem bûnügyi feljelentés. A rendõrségen neked már nem kell fizetned. Utána majd kap a mostoha fiad levelet arról, hogy eljárás indul ellene stb... s megy minden a maga útján. Ha nem is fogadsz ügyvédet azért ha megtetted a feljelentést lehet érdemes lenne eggyel beszélned. Keress fel valami jogvédõ irodát vagy ilyesmit. A rendõrök ebben is biztos tudnak segíteni. Ha ezt akarod akkor már most kellett volna a látlelet. Mert minél késöbb mész annál kevésbé leszel hiteles.
még valami. Az elsõ válaszolónak üzenem semmi köze hozzá miért történt. Ha megtörtént és te úgy akarod akkor ezt kell tenni. Nem az volt a kérdésed, hogy megérdemelted-e.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha facebookon tett megjegyzését feljelentettek becsüeltsértésért?

Olyasmit írtam, hogy felcsináltak, és mi a francért pózolsz a gyerekeddel. Elvileg feljeselntett a rendőrségen, mit kaphatok érte ?! Nem igzaán tudom mit tegyek... Egy kamu facebookon írtam a képe alá úgy, hogy ittam 4-5 sört ! :D Elvileg feljelentett a rendőrségen, mit tegyek ?

24

Mennyi a napi költsége egy rab eltartására a sitten?

4

Felejelthetek valakit azért, mert rendeltem tőle vaterán, 3 hete átutaltam az összeget, és még mindig nem küldte a terméket? Az illető innen 50km-re lakik, múlthéten azt ígérte, hogy megkapom, mégse jött meg.

2

Lefeküdtem egy lánnyal, lehet ebből jogilag valami bajom?

Õ 15, én 21. Tudom, hogy hülye vagyok, nagyon meg is bántam de most nem az oltásokra vagyok kíváncsi, hanem hogy lehet e ebből jogilag bármi bajom.

10

Felbujtás testi sértésre, büntetendő?

8

Lehet valami bajom ebből? (Torrent)

Arra gondoltam egy YT csatornán csinálok videókat.A felépítés:A videóban film borítókat mutatok és a leírásba torrent linkeket rakok amik segítségével letölthetik a látott filmeket.A torrentezést tudtommal tiltja a törvény,lehet nekem bajom abból ha ilyen módon "terjesztek" pár filmet?Az ötlet azért született mert sok embernek nincs NCore-ja vagy más torrent oldala és úgy elég "gyászos" rendes filmeket találni.

6

Ilyen esetben jár-e vajon szabadság, vagy sem?

Több, mint 2 éve dolgozom egy cégnél, gyakornokként és diákmunkásként töltöttem az első évet. Több, mint egy éve felvettek, teljes munkaidőre, minimálbérre bejelentve. Mivel egyetemre jártam, részmunkaidőben jártam be, heti 28 órában. A nyarat teljes munkaidőben dolgoztam le, valamint a múlt nyarat is. Most kaptam először 10 nap fizetett szabadságot, amik ők rendeltek ki. Felmondtam, most telik le a felmondási időm.

A kérdés az, hogy elvileg van még 10 nap szabadságom, azt kifizettethetem velük? Vagy honnan tudhatom meg, hogy mennyi jár? Úgy olvastam, ha részmunkaidőben dolgozom, akkor egy szabadnapra kettőt kell levonni, tehát lehet, hogy most körülbelül egálban vagyunk. Vagy kérjek még 5 napot?

2

Mennyire büntetnének meg, ha lebuknék kis télben pálinka árusítással?

Pl ha egy évben eladnék öszese 20 litert 40ezer forintért.
Mire számithatok, ha beköpnek?

2

Kollégiumi szobámból loptak. Mit tehetek? Részletek lent.

A kollégiumi szobámhoz a gondnokságnak is van kulcsa. Õk hoztak paplanbelsőt minden szobába, amíg nem voltam a szobámban. De közben eltűnt 1-2 dolog az asztalomról. Már többször átnéztem a szobát, tuti nincs meg. Mit tehetnék? Az ajtó nincsen természetesen feltörve, a saját kulcsukkal jöttek be. A rendőrség vajon foglalkozik vele így?

6

Internetes eladásnál mire figyeljek oda, hogy ne ütközzek törvénybe, mikor kellene már adózni utána, és mit tegyek, ha próbavásárlást végez a nav?

Szóval, interneten árulok apró dolgokat, ékszereket, ilyesmiket, de nem túl nagy tételben. Havonta körülbelül maximum 20-30ezer ft a bevétel (ennek kb a fele a haszon), szóval csak ilyen ösztöndíj kiegészítés, semmi komolyabb. Viszont hallottam, hogy a nav már facebookos hirdetéseknél is végez próbavásárlásokat, ilyenkor mi a teendő? Számlát nem tudok adni, és ha jól tudom, évi 600ezer ft bevétel alatt nem is kell, de mivan ha mégis behívnak? Nincs nyilvántartásom, nem tudom igazolni, hogy nem lépem túl a határt. Mire figyeljek oda, és mennyire hurcolhatnak meg, ha belefutok egy próbavásárlásba?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!