Találatok a következő kifejezésre: Ha valakit utána a rendőrség felveszi (1 db)

Ha valakit megvernek, utána a rendőrség felveszi a jegyzőkönyvet, az orvos kiadja a látletet (8 napon belűli sérülések) akkor mi a teendő?

Sajnos a mostohafiam tett velem ilyet. Válófélben vagyunk az apjától és a gyerek beleavatkozott a családi dolgokba. Az apjának adott igazat. Veszekedés nem volt, csak beszélgetés. A gyerek-25 éves-megfogott és lehúzott a lépcs?n az udvarra. Fejsérüléseim keletkeztek.

Legjobb válasz: Feljelented a saját mostohafiadat?! Ha ezt tette nyilván volt valami oka, nem?!

Feljelented a saját mostohafiadat?! Ha ezt tette nyilván volt valami oka, nem?!
nagyon jól teszed..jelentsd csak fel! nem tudom mit képzel magáról az a "gyerek" h nõt bánt.. elég szánalmas..én szurkolok neked
Nem tudom voltál -e már orvosnál. Ha jól tudom a látleletért fizetni kell, most nem tudom mennyi. Aztán menj a rendõrségre ott tedd meg a feljelentést attól függõen, hogy mit írtak a látleletre 8 napon túli sérülésnél már nem csak szabálysértés a dolog, hanem bûnügyi feljelentés. A rendõrségen neked már nem kell fizetned. Utána majd kap a mostoha fiad levelet arról, hogy eljárás indul ellene stb... s megy minden a maga útján. Ha nem is fogadsz ügyvédet azért ha megtetted a feljelentést lehet érdemes lenne eggyel beszélned. Keress fel valami jogvédõ irodát vagy ilyesmit. A rendõrök ebben is biztos tudnak segíteni. Ha ezt akarod akkor már most kellett volna a látlelet. Mert minél késöbb mész annál kevésbé leszel hiteles.
még valami. Az elsõ válaszolónak üzenem semmi köze hozzá miért történt. Ha megtörtént és te úgy akarod akkor ezt kell tenni. Nem az volt a kérdésed, hogy megérdemelted-e.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit lehet tenni egy olyan esetben, amikor egy haragosnak van rendőr haverja, és csak így haveri alapon elintézi, hogy azok zaklassák az embert?

pl ha az éjszaka közepén berontanak 5-en házkutatásra, és persze semmi sincs de majd "véletlenül" találnak fél kilo heroint, ezt szépen le is jegyzőkönyvezik, és tehát van rá 5 rendőr tanú, utána ki fogja az embernek elhinni, hogy márpedig ők tették oda?

ez ellen hogy lehet jogilag védekezni?

(de ha nem házkutatás, akkor legyen egy "véletlen" közúti ellenőrzés során talált akármi ... és tehát akkor? ha valaki egyedül van az autóban?)

15

Jogilag elfogadhatóak-e az alábbi kikötések a munkáltató részéről?

Előre jelezném, egyik oldalon sem állok, illetve nem akarok véleményt sem formálni, csak kíváncsi vagyok. Szóval rendben van-e, ha egy munkáltató:

- csak megváltozott munkaképességűek jelentkezését várja egy állásra? Erre azért vagyok kíváncsi, mert otthon rengeteg az ilyen hirdetés, külföldön viszont nem nagyon van nyoma az ilyen kikötéseknek.

- csak nemdohányzót alkalmazna irodai munkára? Szóval a leendő munkaerő nem találkozik sem ügyféllel, sem árukészlettel.

Csak annyit tennék hozzá, hogy emberi oldalról értem és megértem a dolgok miértjét, de a kérdésem arra irányul, hogy jogilag ez rendben van-e.

7

Ha nyerek a lottón, akkor kell az után adóznom?

Azt tudjuk, hogy a nyeremény már az adózott összeg, de pl a szja-nál be kell fizetni valamennyit?

2

Ha 1 év jótállás van az irodai székemre ami 12 kg. kötelező kijönniük és elszállítaniuk?

Jeleztem nekik de azt mondták hogy 13 ezres nagyságrendben nem kötelesek kijönni, mondtam nekik , hogy de bizony kötelesek mert van ilyen jogszabály.. és ha nem jönnek ki jelenteni fogom a fogyasztóvédelemnél és semmi válasz!

A széket otthon használtam szakszerűen a hidraulikája elromlott a szék recseg ropog.. fél év után!

6

Valaki ki tudná ezt tisztázni?

Sziasztok.Haverral egy kisebb vitába keveredtünk.
Arról ment a téma,hogy ha egy gépet lefoglalnak azt akár nem sokkal vissza is adhatják mert a a háttér tár másolatából is indíthatnak vádat.De szerintem ez hülyeség mert hiteles másolatot nem lehet készíteni.És mondtam neki,hogy amíg vádat nem emelnek és nem zajlott le az ügy addig a gépet bent tartják.És ha találnak rajta valami törvény szegést akkor vagy a gépet vagy a háttér tárt el is kobozzák bűnjelként. Én így tudom.Én nem hiszem azt,hogy vissza kapja valaki a gépet és utána indítanak ellene eljárást.Jól tudom én ezt vagy van neki is ebben igaza? Vagy hogyan van ez konkrétan? Válaszokat előre is köszönöm.

5

Kis értékű bolti lopásért milyen büntetésre számítsak?

Kis korú vagyok, és sajnos olyan hülye is hogy bármit mondanak nekem, én egyből benne vagyok (gondolok itt a bolti lopásokra stb..) most kaptak el először 6 db rágó gumival (110-120ft/db) előtte volt egy figyelmeztetésem a rendőrségtől, közterület beszennyezése miatt..
Tudom hogy nem vagyok normális, nagyon is szégyenlem, sose tanulok a hibáimból.. Arra kérlek titeket hogy normális válaszokat írjatok, ne b*szogassatok hogy mennyire hülye vagyok,stb és hogy milyen büntetésre számítsak ezek után?? Normális válaszokat várok, nem kell ki hangsúlyozni hogy mennyire normálatlan vagyok, stb..

Köszönöm előre is a válaszokat.

5

Hogyan lehet érdeklődni és hol ha bíróságon feljelentést tettek ellenem de levélben erről nem értesülhetek?

3

Üdv! A kérdésem annyi lenne, hogy mi a különbség a Rablás - Kifosztás között jogi értelemben? Kérem csak olyan írjon aki biztosan tudja!

Köszönöm szépen!

4

Mit kell tudni, ha a büntetés a próbára bocsátás? Olyan mint a felfüggesztett? Mi benne a bírótrükk?

Úgy kéne elmagyarázni, hogy megértsem.

3

Kapnék valami büntetést ha ezt megcsinálnám? Ha igen, akkor mit?

Kiraknám a házam kerítésére, hogy MOZI és aláírnám, hogy 10:00 Mátrix 14:00 Star Wars : A Sith-ek bosszúja stb.

Aki be akar jönni az fizet 600 Ft-ot és leülhet a nappalimba megnézni a filmet a TV-men. Extra pénzért pattogtatok neki kukoricát, töltök neki kólát stb.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!