Találatok a következő kifejezésre: Ha valakit az már nem (437 db)

Mért gondolják a lányok hogy ha összejönnek valakivel az már nem lehet a barátjuk?

tehát, hogy jó baráttal nem akarnak járni? velem is volt ilyen, konkrétan az, hogy közölte az illet? csaj, hogy azért nem szeretne járni velem, mert túl jó barátok lettünk, de amugy be jövök neki... ez szerintem hülyeség, csak én gondolom így? mert én attól még hogy id?vel szakítok, el tudom fogadni ?t (jó)barátnak... szerintetek?

Legjobb válasz: Mert utána nem sokan tudnak úgy gondolni rá, mint barátra. Pedig lehet, csak sokaknak nem megy. Nekem eddig ez még nem volt gond.

Mert utána nem sokan tudnak úgy gondolni rá, mint barátra. Pedig lehet, csak sokaknak nem megy. Nekem eddig ez még nem volt gond.
Én mondjuk másfél évet jártam exemmel mióta vége van a kapcsolatunknak azóta is állandóan össze járunk beszélgetni, kinek ki tetszik? milyen volt a buli? Mi történt veled? mindent megosztunk egymással! és egyszer se csókolóztunk vagy feküdtünk le egymással a szkítás után. Úgyérzem õ a legjobb barátom ! :)
Azért, mert a szakitás azzal járj általában, hogy valamelyik fél megcsalja a másikat, megbántja, nemtörödik vele, kiszeret belõle... Na és ebbõl lesz a nagy veszekedés és szakitás... És utána már nem lesztek barátok, talán még köszönni se fogtok egymásnak! Pedig még a kapcsolat elött nagyon jóban voltatok! Na és ezt nem akarják a lányok elveszíteni!:)
ezt nem gondolják hanem érzik. a lányok többsége belehabarodik abba akivel összejön pláne akkor ha tiltott gyümölcs vagy csak egy alkalomról volt szó. ezért vagyunk mi nõk, ti meg férfiak attól hogy ilyen "nem értem, miért zúgnak belénk, mikor csak szexrõl van szó" kérdéseket tesztek fel:)
utolsó! és egész hátralévõ életedben rá fogsz gondolni a férjed mellett ha csak nem õ lesz az
Mert ez a természet egyik nagy törvénye, nincs mit tenni ellene.
A kérdező hozzászólása: ja, ez eddig nekem se volt gond, és nem is tudom, hogy miért gondolják ezt...
Egy férfinek soha nem lesz a legjobb barátja egy nõ, mert bele fog esni, ugyanúgy fordítva. Ez ellen nincs mit tenni.
errõl egy mondás jutott eszembe: Ha szakítás után a barátság megmarad, sose volt igazi szerelem! És ebben van is igazság nem is kevés
Sztem attól h barátok vagytok a csajjal még összejöhettek. Én akkor nem tudnám barátként kezelni a pasit ha már egyszer jártunk, onnantól vége a barátságnak is, a kapcsolattal együtt. 21/L
A kérdező hozzászólása: szerintem akkor is hülyeség, de akad itt-ott elvétve némi igazság is. kösz a válaszokat... :)
Én 13 évesen jártam valakivel... (nem volt komoly csak oan játék féle :D) Csókolóztunk max ez volt a legkomolyabb naon megbántottuk egymást egyszerre :) De az egyik legjobb barátom igaz már gimibe járok õ meg még általánosba... De még csajozási tanácsokat is ad :D

Ha valaki azt mondja hogy ez nem az Úrtól/Szentlélektől van, akkor az már a Szentlélek káromlása?

http://www.youtube.com/watch?v=MZTRw_Tgmy8

Legjobb válasz: Szia Ezzel kapcsolatban meg kell vizsgálnunk, hogy mit ír errõl a Biblia. A Szentírás legtöbbször a józansággal, éberséggel, önuralommal kapcsolja kapcsolja egybe a Szentlelket, de a részegséggel, extázissal, önkívülettel szinte soha. A szélsõségesen karizmatikus gyülekezetekben gyakran hivatkoznak az elsõ pünkösdre, amikor a jelenlévõ tanítványokat részegnek nevezte a csúfolódó sokaság. Ezt azonban az érthetõ nyelveken szólásra mondták, mivel nem tudták hová tenni azt a jelenéget, hogy mindenki a saját nyelvén hallja az igét. Hasonló példa a Bibliából például, mikor Anna a templomban imádkozott, hogy Isten vegye el a meddõségét, Éli, viszont azt gondolta, hogy részeg, mivel látta a száját mozogni, de a hangját nem hallotta. A karizmatikus tanítók gyakran használják még példának a következõ igét: Ézsaiás 29:9-14: Ámuljatok és bámuljatok, vakoskodjatok és vakuljatok meg! Legyetek részegek, de ne bortól, tántorogjatok, de ne az italtól! Mert rátok árasztotta az Úr a kábultság lelkét. Bezárta szemeiteket: a prófétákat, befödte fejeiteket: a látnokokat. Így szól az Úr: Mivel ez a nép csak szájával közeledik hozzám, és ajkával dicsõít engem, de szíve távol van tõlem, istenfélelme pedig csupán betanult emberi parancsolat, azért én úgy bánok majd ezzel a néppel, hogy csodálkozni fog, igen csodálkozni: vége lesz a bölcsek bölcsességének, az értelmesek értelme homályos marad. Itt azonban Isten negatív ítéletérõl ír az ige. További félreértelmezett igehely amikor Pal szembe állítja a részegséget a Szentlélekkel való beteljesedéssel. Efézus 5:18 Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel. Ezt a verset úgy ferdítik, hogy "Ne bortól részegedjetek meg, hanem Isten Szellemétõl." De olyan stílusban mondják, mintha szó szerint a Bibliát idéznék. A Galata 5:22-23 a Lélek gyümölcséhez veszi az önuralmat. Hogyan adhatna ilyen viselkedést egy olyan Lélek, akinek a gyümölcse a önuralom? Az 1 Korintus 14 az érthetetlen nyelveken szólásról ír. Itt Pál határozottan kitiltja ezt az ajándékot a gyülekezetbõl, mivel ha többen használnák ezt, akkor zûrzavar keletkezne, illetve ez botránkoztató hatású. A levél többször is kitér arra, hogy Isten nem a zûrzavarnak, hanem a békességnek Istene. Gyakorlati példából kiindulva: ezt a mozgalmat és viselkedést rengeteg kritika és bírálat éri, keresztény köröbõl is. Bár Pál az 1 Korintus 12-ben írja, hogy "senki sem mondhatja: "Jézus Úr", csakis a Szentlélek által" Ezek a kritikusok vallják, hogy Jézus az úr, a pásztorok, és a hívek is, noha ha a Szentlelket káromolták volna, erre képtelenek lennének, a Bibliai példa szerint is, illetve a mai világban is ha valaki a Szentlélek ellen szól, az többé nem tudja ezt megvallani, és egyszerûen képtelen a megtérésre. Sok ilyen történetet hallani. A Biblia a fegyelmet, rendet mindig egy pozitív, követendõ példaként említi. Jó lenne, ha így is tekintenének ezekre a dolgokra "a szentek minden gyülekezetében"

Szia Ezzel kapcsolatban meg kell vizsgálnunk, hogy mit ír errõl a Biblia. A Szentírás legtöbbször a józansággal, éberséggel, önuralommal kapcsolja kapcsolja egybe a Szentlelket, de a részegséggel, extázissal, önkívülettel szinte soha. A szélsõségesen karizmatikus gyülekezetekben gyakran hivatkoznak az elsõ pünkösdre, amikor a jelenlévõ tanítványokat részegnek nevezte a csúfolódó sokaság. Ezt azonban az érthetõ nyelveken szólásra mondták, mivel nem tudták hová tenni azt a jelenéget, hogy mindenki a saját nyelvén hallja az igét. Hasonló példa a Bibliából például, mikor Anna a templomban imádkozott, hogy Isten vegye el a meddõségét, Éli, viszont azt gondolta, hogy részeg, mivel látta a száját mozogni, de a hangját nem hallotta. A karizmatikus tanítók gyakran használják még példának a következõ igét: Ézsaiás 29:9-14: Ámuljatok és bámuljatok, vakoskodjatok és vakuljatok meg! Legyetek részegek, de ne bortól, tántorogjatok, de ne az italtól! Mert rátok árasztotta az Úr a kábultság lelkét. Bezárta szemeiteket: a prófétákat, befödte fejeiteket: a látnokokat. Így szól az Úr: Mivel ez a nép csak szájával közeledik hozzám, és ajkával dicsõít engem, de szíve távol van tõlem, istenfélelme pedig csupán betanult emberi parancsolat, azért én úgy bánok majd ezzel a néppel, hogy csodálkozni fog, igen csodálkozni: vége lesz a bölcsek bölcsességének, az értelmesek értelme homályos marad. Itt azonban Isten negatív ítéletérõl ír az ige. További félreértelmezett igehely amikor Pal szembe állítja a részegséget a Szentlélekkel való beteljesedéssel. Efézus 5:18 Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel. Ezt a verset úgy ferdítik, hogy "Ne bortól részegedjetek meg, hanem Isten Szellemétõl." De olyan stílusban mondják, mintha szó szerint a Bibliát idéznék. A Galata 5:22-23 a Lélek gyümölcséhez veszi az önuralmat. Hogyan adhatna ilyen viselkedést egy olyan Lélek, akinek a gyümölcse a önuralom? Az 1 Korintus 14 az érthetetlen nyelveken szólásról ír. Itt Pál határozottan kitiltja ezt az ajándékot a gyülekezetbõl, mivel ha többen használnák ezt, akkor zûrzavar keletkezne, illetve ez botránkoztató hatású. A levél többször is kitér arra, hogy Isten nem a zûrzavarnak, hanem a békességnek Istene. Gyakorlati példából kiindulva: ezt a mozgalmat és viselkedést rengeteg kritika és bírálat éri, keresztény köröbõl is. Bár Pál az 1 Korintus 12-ben írja, hogy "senki sem mondhatja: "Jézus Úr", csakis a Szentlélek által" Ezek a kritikusok vallják, hogy Jézus az úr, a pásztorok, és a hívek is, noha ha a Szentlelket káromolták volna, erre képtelenek lennének, a Bibliai példa szerint is, illetve a mai világban is ha valaki a Szentlélek ellen szól, az többé nem tudja ezt megvallani, és egyszerûen képtelen a megtérésre. Sok ilyen történetet hallani. A Biblia a fegyelmet, rendet mindig egy pozitív, követendõ példaként említi. Jó lenne, ha így is tekintenének ezekre a dolgokra "a szentek minden gyülekezetében"
Én azt mondom: vajon muszáj mindenáron megítélni egy jelenséget, milyen szellemtõl van? Jobb egyáltalán nem ítélni, ha nem vagyunk valamiben teljesen biztosak, mint elhamarkodottan ítélni. Figyelmeztetés1: "Ján 7:24 Ne ítéljetek a látszat után, hanem igaz ítélettel ítéljetek!" Figyelmeztetés2: "1Kor 4:4 (...)aki ugyanis engem megítél, az Úr az. 1Kor 4:5 Azért idõ elõtt semmit se ítéljetek, míg el nem jõ az Úr, aki egyrészt világra hozza a sötétségnek titkait, másrészt megjelenti a szíveknek tanácsait; és akkor mindenkinek az Istentõl lészen a dicsérete." Másrészt: vajon csak õbennük lehet a hiba? "1Kor 2:14 Érzéki [=lelki, pszichikai] ember pedig nem foghatja meg [=felfog, megért, helyesel] az Isten Lelkének [=Szellemének] dolgait: mert bolondságok neki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen [=szellemi módon] ítéltetnek meg." A farizeusok koruk legelismertebb, legtörvénytisztelõbb vallási vezetõi voltak, akik elvileg (és saját legszentebb meggyõzõdésük szerint) nagyon jól ismerték Istent és az Õ dolgait - és akik képesek voltak azt mondani Isten Fiának, hogy sátáni erõkkel ûzi ki a démonokat az emberekbõl! Ez önmagában elég kellene legyen, hogy óvatosságra intse az embereket a különféle, nehezen érthetõ/természetfeletti jelenségek megítélésében.
Én nem állítottam, hogy ez nem az Úrtól van, nem ítélem meg. Csak kifejtettem, hog mit ír errõl a Biblia, és néhány tévtanítást ezzel kapcsolatban.

Ha valaki 3 éve együtt van valakivel, az már biztos lehet benne, hogy nem csak a szexre kell a másiknak?

Legjobb válasz: Ezt már elõbb is érzi az ember...Ha meg valakit kihasználnak valamilyen szempontból, az ennél jóval tovább is tarthat.

Ezt már elõbb is érzi az ember...Ha meg valakit kihasználnak valamilyen szempontból, az ennél jóval tovább is tarthat.
Valószínûleg nem de az még nem jelenti azt hogy szeret és hogy használ ki! Ha 3 év után ilyen eszedbe jut akkor ott gondok lehetnek.....
a válaszokat rakd össze, gondolkozzál el, mert lehet önbizalomhiányod van N
A kérdező hozzászólása: nem a saját problémám ez. Nekem nincs is párom. A nõvéremrõl van szó. A párja folyton nyaggatja a szex miatt, akár egész álló nap csinálná, és ha a tesómnak nincs kedve, akkor duzzog a pasija.. érdekes..
Hosszú távon is elõfordulhat. De amúgy olyan is van, hogy szimplán más a szexuális étvágya a két embernek. Nálunk is ez van. Igyekszem nem nyaggatni a barátnõmet, mert tudom, hogy nem ha nem kívánja, hát nem kívánja, de azért szeretném, ha legalább foglalkozna a problémával.
Más a szexuális beállítottságuk, vágyuk. Beszéljék meg. Az, hogy a másik embernek mi jár a fejében nem lehet tudni. 4 évig voltak együtt a bátyámék, ekkor csalta meg a leányzó Õt. Soha, semmi nem biztos....

Mi a különbság a Battlefield 3 és Battlefield 3 Back To Karkand között? Am ha valaki használta már a CD-kulcsot akkor én azt nem tudom használni már többször?

Legjobb válasz: A battlefiled 3 az a teljes játék a karkand az egy kiegészitõ (plusz pályák jármûvek fegyverek) és persze nem megy az alap játék nélkül. És igen ha valaki már használta a CD kulcsot te nem fogod tudni még egyszer felhasználni.

A battlefiled 3 az a teljes játék a karkand az egy kiegészitõ (plusz pályák jármûvek fegyverek) és persze nem megy az alap játék nélkül. És igen ha valaki már használta a CD kulcsot te nem fogod tudni még egyszer felhasználni.
A kérdező hozzászólása: és ha szerzek generator-al CD kulcsot egy letöltött BF3-hoz, akkor se tudnék multizni? :SS
Nézd próbálkozni lehet... de én sok reményt nem fûznék hozzá.

Ha valakinek priusza van, az már nem is fogadhat örökbe?

Ez a kérdés csak elméleti alapon nyugszik: ha valaki önvédelemb?l öl Magyarországon, az is sittre kerül. (ugye?) de akkor ezek után ha kiszabadul, már nem is fogadhat örökbe gyereket?

Legjobb válasz: Ha valaki önvédelembõl a saját életét féltve ölt,és ezt a bíróságon is elismerik,és mint "Önvédelem" kerül az aktákba,akkor nem ítélik el,hanem felmentik a vádak alól.Akkor nem kerül börtönbe,és nem lesz priusza.Mivel ebben az esetben nem lesz priuszos,így semmi akadálya hogy örökbe fogadjon.. De ha börtönbe vonul,akkor nem beszélünk önvédelemrõl.Akkor lehet 1. hirtelen felindulásból elkövetett emberölés, 2. nem szándékos emberölés, 3. elõre kitervelt emberölés Ezek egyike sem önvédelem,és ezért simán elítélhetõ a vádlott.Akkor priuszos,és nincs lehetõsége az örökbe fogadásnak.Ebben az esetben ez teljesen érhetõ.

Ha valaki önvédelembõl a saját életét féltve ölt, és ezt a bíróságon is elismerik, és mint "Önvédelem" kerül az aktákba, akkor nem ítélik el, hanem felmentik a vádak alól.Akkor nem kerül börtönbe, és nem lesz priusza.Mivel ebben az esetben nem lesz priuszos, így semmi akadálya hogy örökbe fogadjon.. De ha börtönbe vonul, akkor nem beszélünk önvédelemrõl.Akkor lehet 1. hirtelen felindulásból elkövetett emberölés, 2. nem szándékos emberölés, 3. elõre kitervelt emberölés Ezek egyike sem önvédelem, és ezért simán elítélhetõ a vádlott.Akkor priuszos, és nincs lehetõsége az örökbe fogadásnak.Ebben az esetben ez teljesen érhetõ.
A kérdező hozzászólása: ok, köszi

Ha valaki (felnőtt) már volt bárányhimlős, és olyan gyerekkel érintkezik, akinek az van, attól függetlenül, hogy elvileg Õ már nem kaphatja el, "vírushordozó" lehet?

Tehát úgy értem, Õ nem kapja el, de mivel érintkezett fert?zöttel, hazahozhatja az én gyerekemnek? Így elkaphatja a gyermekem?

Legjobb válasz: a bárányhimlõt sajnos kétszer is el lehet kapni, azt nem tudom, hogy hordozó lehet-e valaki

a bárányhimlõt sajnos kétszer is el lehet kapni, azt nem tudom, hogy hordozó lehet-e valaki
Elvileg hordozó lehet én úgy tudom, de sokkal rövidebb ideig, mivel a szervezete már kialakította az immunválaszt, így hamar megöli a vírusokat. Amúgy mennyi idõs a gyereked?Miért baj ha elkapja? Elsõvel nem igazán értek egyet, persze van, hogy aki már volt, az valahogy elkapja még egyszer, de ez nagyon ritka. Az sokkal valószínûbb, hogy a védõoltás után kapja el valaki, hiszen az csak 10-15 évig ad védelmet, nem egy életre!
De röviden: Aki már volt varicella-s, az még egyszer nem kapja el élete során (kivéve legyengült immunrendszer esetén), hordozó nem lehet csak az akin megjelenek a himlõk. Így nem kapja el a gyereked.
csak az a baj, kedves 3., hogy nem ez volt a kérdés....hanem az, hogy aki már egyszer túlesett rajta, azon igaz, hogy nem jön ki, de hordozhatja-e.... Amúgy miután öcsém bárányhimlõs lett(megjelentek a pöttyök)2 nap múlva mentem szülni.Szóval elvileg hordozó voltam, de nem lett semmi baja babámnak, sõt a szüleim be is jöttek látogatni, nem volt gond.Persze öcsém csak akkor jött át látogatóba, mikor elkezdtek száradni a pöttyök. Szóval nem túl valószínû, hogy egy védett ember továbbadja, de megeshet. 2.voltam
Szerintem meg ez volt a kérdés, és a 75%os jól válaszolt. Legalább én is megtudtam, mert aggódtam, de annyira azért nem, hogy kutakodjak, hisz egyszer úgyis túl kell esni rajta. Nálunk a szitu, apa dolgozott egy helyen, a kislány himlõs volt teli pöttyel, de ezek szerint apa már nem lehet hordozó se, hisz már volt himlõs. szóval akkor nem hozza haza. Gondolom a kérdezõnél is hasonló helyzet lehetett. Azt viszont tudom, hogy ha érintkezik a gyerek másik bárányhimlõssel, nem feltétlen fogja elkapni. kétesélyes.

Most kezdek el fogamzásgátló tablettát szedni. Az orvosom a Mistral nevű gyógyszert írta fel nekem. Milyen tapasztalataitok vannak? Ha valaki szedett már ilyet 3 havi tabletta árát meg tudja mondani? (még nem váltottam ki)

Legjobb válasz: Az esetleges mellékhatások egyénenként változhatnak, úgyhogy abban nem nagyon tudnak neked mások segíteni (ami az egyik embernek jó fogamzásgátló, a másiknak lehet rossz). A körülbelüli ára fent van a neten: http://www.paxgyogyszertar.hu/WEB-Patika_m85/Termekek_m92/MI..

Az esetleges mellékhatások egyénenként változhatnak, úgyhogy abban nem nagyon tudnak neked mások segíteni (ami az egyik embernek jó fogamzásgátló, a másiknak lehet rossz). A körülbelüli ára fent van a neten: http://www.paxgyogyszertar.hu/WEB-Patika_m85/Termekek_m92/MI..
Neten rákeresel, ott az ára. A mellékhatások mindenkinél másak. Neten rákeresel, fent van a betegtájékoztató benne a "gyakori", "ritka" meg stb. mellékhatásokkal. Több értelme van azt elolvasni, mint hogy 1-2 ember válaszából ítélni, amibõl mellesleg nem is lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszaitokat :)
Én 3 napja szedem, még semmi mellékhatás eddig.Kop-kop-kop. Kivéve azt, hogy a menzeszem 3 nap alatt elmúlt, amit nem is bánok. Alma patikában váltottam ki, majdnem 6900 volt a 3 havi adag.
Sziasztok.én is ezt a fogamzásgátlót szedem most keztem el 10.én igaz nekem van még menszeszem épp de ma voltam orvosnál és azt mondta h ez természetem ha elöször szedem a fogamzásgátlót amugy semmi probléma nincs vele és nekem kb 6900ft volt.
sziasztok! én 1 hete szedem, és a menstruációm még mindig tart, erõteljesen, és a hasgörcseim is folyamatosan jelentkeznek :( de elvileg ez természetes az elsõ hónapokban.
Nekem ez a 3. gyógyszerem az elmúlt 1 év alatt.2 levéllel szedtem be eddig, végre nem volt közti vérzésem.A mensesem 4-5 napig eltart, de nem nagy mennyiségben.Igaz a vérnyomásom kicsit magasabb, ezért cseréltük le a Dienille-t, ez nem változott, de 140/90 alatt van, így egyelõre nem hagyom abba. Nekem ez vált be a legjobban.
Ja, a havi adag 2700 ft, én így szoktam kiíratni, nehogy a nyakamon maradjon, ha gond lenne vele, pedig jobban megérné a 3 havi, ahogy látom..
Hozz létre egy felhasználót neki, a sajátod jelszavát ne mond meg neki, ha már tudja, változtasd meg.
A kérdező hozzászólása: köszike
Igaz, hogy már kétszer kimoderálták a hasznos választ, de lásd milyen jó vagyok, begépelem harmadjára is, hogy inkognítómód, meg privát böngészés, és akkor a gépeden semmi ilyesmi nyom nem fog maradni. A gyerek meg nem tesz fel érzékeny kérdéseket apuka keresési szokásairól.
Az ötleted jó, de pl. a gépemen így nem tudok bejelentkezni egyes oldalakra. Pl. a webes levelezõbe, de saját oldalamra sem. Tudom, senki sem csinálja így, de egyébként is hasznos nem adminként bejelentkezni a windowsba, s ha többen is használják a gépet, akkor okos dolog több fiókot kialakítani.
Folyt a könnyem a nevetéstõl!!!!!!
Hééé, ez nagyon poén...és milyen igaz egy-egy mondat !!!!!!:DDDD
Na ezt elküldtem az összes kismama ismerõsömnek, hogy õk is kössék fel a gatyát:D
és ezek után jön rá az ember lánya, hogy biztosan akarok gyereket? XD nagyon jó volt, van amin sokat nevettem:D Köszönjük.)
Hát ez nekem is nagyon tetszik:) Szép napot!
Szívesen:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!!
Hát ezen most könnyesre röhögtem magam :D :D :D
Ez tényleg jó...
Ébresztõ, nem a barátod!!!! Építsd le a vele való kapcsolatod.
Ha így viselkedik, biztos nem a barátod. Hadd ezt a "barátságot" és koncentrálj az igaz barátaidra (mivel azt írtad ez az egyik barátod, ebbõl arra következtetek, hogy még van más).
Ez azt jelenti, hogy gonosz. Nekem a néném ilyen. Csak akkor mosolyog, ha valaki szomorú. Az egyik régi barátnõm is ilyen volt, vele pont emiatt szakadt meg a kapcsolat. Mindig akkor volt boldog, amikor nekem nem sikerült valami, amikor meg sikerült, akkor depis lett. Undorító.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!