Találatok a következő kifejezésre: Ha valakit az már (1245 db)

Ha valaki azt mondja hogy ez nem az Úrtól/Szentlélektől van, akkor az már a Szentlélek káromlása?

http://www.youtube.com/watch?v=MZTRw_Tgmy8

Legjobb válasz: Szia Ezzel kapcsolatban meg kell vizsgálnunk, hogy mit ír errõl a Biblia. A Szentírás legtöbbször a józansággal, éberséggel, önuralommal kapcsolja kapcsolja egybe a Szentlelket, de a részegséggel, extázissal, önkívülettel szinte soha. A szélsõségesen karizmatikus gyülekezetekben gyakran hivatkoznak az elsõ pünkösdre, amikor a jelenlévõ tanítványokat részegnek nevezte a csúfolódó sokaság. Ezt azonban az érthetõ nyelveken szólásra mondták, mivel nem tudták hová tenni azt a jelenéget, hogy mindenki a saját nyelvén hallja az igét. Hasonló példa a Bibliából például, mikor Anna a templomban imádkozott, hogy Isten vegye el a meddõségét, Éli, viszont azt gondolta, hogy részeg, mivel látta a száját mozogni, de a hangját nem hallotta. A karizmatikus tanítók gyakran használják még példának a következõ igét: Ézsaiás 29:9-14: Ámuljatok és bámuljatok, vakoskodjatok és vakuljatok meg! Legyetek részegek, de ne bortól, tántorogjatok, de ne az italtól! Mert rátok árasztotta az Úr a kábultság lelkét. Bezárta szemeiteket: a prófétákat, befödte fejeiteket: a látnokokat. Így szól az Úr: Mivel ez a nép csak szájával közeledik hozzám, és ajkával dicsõít engem, de szíve távol van tõlem, istenfélelme pedig csupán betanult emberi parancsolat, azért én úgy bánok majd ezzel a néppel, hogy csodálkozni fog, igen csodálkozni: vége lesz a bölcsek bölcsességének, az értelmesek értelme homályos marad. Itt azonban Isten negatív ítéletérõl ír az ige. További félreértelmezett igehely amikor Pal szembe állítja a részegséget a Szentlélekkel való beteljesedéssel. Efézus 5:18 Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel. Ezt a verset úgy ferdítik, hogy "Ne bortól részegedjetek meg, hanem Isten Szellemétõl." De olyan stílusban mondják, mintha szó szerint a Bibliát idéznék. A Galata 5:22-23 a Lélek gyümölcséhez veszi az önuralmat. Hogyan adhatna ilyen viselkedést egy olyan Lélek, akinek a gyümölcse a önuralom? Az 1 Korintus 14 az érthetetlen nyelveken szólásról ír. Itt Pál határozottan kitiltja ezt az ajándékot a gyülekezetbõl, mivel ha többen használnák ezt, akkor zûrzavar keletkezne, illetve ez botránkoztató hatású. A levél többször is kitér arra, hogy Isten nem a zûrzavarnak, hanem a békességnek Istene. Gyakorlati példából kiindulva: ezt a mozgalmat és viselkedést rengeteg kritika és bírálat éri, keresztény köröbõl is. Bár Pál az 1 Korintus 12-ben írja, hogy "senki sem mondhatja: "Jézus Úr", csakis a Szentlélek által" Ezek a kritikusok vallják, hogy Jézus az úr, a pásztorok, és a hívek is, noha ha a Szentlelket káromolták volna, erre képtelenek lennének, a Bibliai példa szerint is, illetve a mai világban is ha valaki a Szentlélek ellen szól, az többé nem tudja ezt megvallani, és egyszerûen képtelen a megtérésre. Sok ilyen történetet hallani. A Biblia a fegyelmet, rendet mindig egy pozitív, követendõ példaként említi. Jó lenne, ha így is tekintenének ezekre a dolgokra "a szentek minden gyülekezetében"

Szia Ezzel kapcsolatban meg kell vizsgálnunk, hogy mit ír errõl a Biblia. A Szentírás legtöbbször a józansággal, éberséggel, önuralommal kapcsolja kapcsolja egybe a Szentlelket, de a részegséggel, extázissal, önkívülettel szinte soha. A szélsõségesen karizmatikus gyülekezetekben gyakran hivatkoznak az elsõ pünkösdre, amikor a jelenlévõ tanítványokat részegnek nevezte a csúfolódó sokaság. Ezt azonban az érthetõ nyelveken szólásra mondták, mivel nem tudták hová tenni azt a jelenéget, hogy mindenki a saját nyelvén hallja az igét. Hasonló példa a Bibliából például, mikor Anna a templomban imádkozott, hogy Isten vegye el a meddõségét, Éli, viszont azt gondolta, hogy részeg, mivel látta a száját mozogni, de a hangját nem hallotta. A karizmatikus tanítók gyakran használják még példának a következõ igét: Ézsaiás 29:9-14: Ámuljatok és bámuljatok, vakoskodjatok és vakuljatok meg! Legyetek részegek, de ne bortól, tántorogjatok, de ne az italtól! Mert rátok árasztotta az Úr a kábultság lelkét. Bezárta szemeiteket: a prófétákat, befödte fejeiteket: a látnokokat. Így szól az Úr: Mivel ez a nép csak szájával közeledik hozzám, és ajkával dicsõít engem, de szíve távol van tõlem, istenfélelme pedig csupán betanult emberi parancsolat, azért én úgy bánok majd ezzel a néppel, hogy csodálkozni fog, igen csodálkozni: vége lesz a bölcsek bölcsességének, az értelmesek értelme homályos marad. Itt azonban Isten negatív ítéletérõl ír az ige. További félreértelmezett igehely amikor Pal szembe állítja a részegséget a Szentlélekkel való beteljesedéssel. Efézus 5:18 Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel. Ezt a verset úgy ferdítik, hogy "Ne bortól részegedjetek meg, hanem Isten Szellemétõl." De olyan stílusban mondják, mintha szó szerint a Bibliát idéznék. A Galata 5:22-23 a Lélek gyümölcséhez veszi az önuralmat. Hogyan adhatna ilyen viselkedést egy olyan Lélek, akinek a gyümölcse a önuralom? Az 1 Korintus 14 az érthetetlen nyelveken szólásról ír. Itt Pál határozottan kitiltja ezt az ajándékot a gyülekezetbõl, mivel ha többen használnák ezt, akkor zûrzavar keletkezne, illetve ez botránkoztató hatású. A levél többször is kitér arra, hogy Isten nem a zûrzavarnak, hanem a békességnek Istene. Gyakorlati példából kiindulva: ezt a mozgalmat és viselkedést rengeteg kritika és bírálat éri, keresztény köröbõl is. Bár Pál az 1 Korintus 12-ben írja, hogy "senki sem mondhatja: "Jézus Úr", csakis a Szentlélek által" Ezek a kritikusok vallják, hogy Jézus az úr, a pásztorok, és a hívek is, noha ha a Szentlelket káromolták volna, erre képtelenek lennének, a Bibliai példa szerint is, illetve a mai világban is ha valaki a Szentlélek ellen szól, az többé nem tudja ezt megvallani, és egyszerûen képtelen a megtérésre. Sok ilyen történetet hallani. A Biblia a fegyelmet, rendet mindig egy pozitív, követendõ példaként említi. Jó lenne, ha így is tekintenének ezekre a dolgokra "a szentek minden gyülekezetében"
Én azt mondom: vajon muszáj mindenáron megítélni egy jelenséget, milyen szellemtõl van? Jobb egyáltalán nem ítélni, ha nem vagyunk valamiben teljesen biztosak, mint elhamarkodottan ítélni. Figyelmeztetés1: "Ján 7:24 Ne ítéljetek a látszat után, hanem igaz ítélettel ítéljetek!" Figyelmeztetés2: "1Kor 4:4 (...)aki ugyanis engem megítél, az Úr az. 1Kor 4:5 Azért idõ elõtt semmit se ítéljetek, míg el nem jõ az Úr, aki egyrészt világra hozza a sötétségnek titkait, másrészt megjelenti a szíveknek tanácsait; és akkor mindenkinek az Istentõl lészen a dicsérete." Másrészt: vajon csak õbennük lehet a hiba? "1Kor 2:14 Érzéki [=lelki, pszichikai] ember pedig nem foghatja meg [=felfog, megért, helyesel] az Isten Lelkének [=Szellemének] dolgait: mert bolondságok neki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen [=szellemi módon] ítéltetnek meg." A farizeusok koruk legelismertebb, legtörvénytisztelõbb vallási vezetõi voltak, akik elvileg (és saját legszentebb meggyõzõdésük szerint) nagyon jól ismerték Istent és az Õ dolgait - és akik képesek voltak azt mondani Isten Fiának, hogy sátáni erõkkel ûzi ki a démonokat az emberekbõl! Ez önmagában elég kellene legyen, hogy óvatosságra intse az embereket a különféle, nehezen érthetõ/természetfeletti jelenségek megítélésében.
Én nem állítottam, hogy ez nem az Úrtól van, nem ítélem meg. Csak kifejtettem, hog mit ír errõl a Biblia, és néhány tévtanítást ezzel kapcsolatban.

Ha valaki 3 éve együtt van valakivel, az már biztos lehet benne, hogy nem csak a szexre kell a másiknak?

Legjobb válasz: Ezt már elõbb is érzi az ember...Ha meg valakit kihasználnak valamilyen szempontból, az ennél jóval tovább is tarthat.

Ezt már elõbb is érzi az ember...Ha meg valakit kihasználnak valamilyen szempontból, az ennél jóval tovább is tarthat.
Valószínûleg nem de az még nem jelenti azt hogy szeret és hogy használ ki! Ha 3 év után ilyen eszedbe jut akkor ott gondok lehetnek.....
a válaszokat rakd össze, gondolkozzál el, mert lehet önbizalomhiányod van N
A kérdező hozzászólása: nem a saját problémám ez. Nekem nincs is párom. A nõvéremrõl van szó. A párja folyton nyaggatja a szex miatt, akár egész álló nap csinálná, és ha a tesómnak nincs kedve, akkor duzzog a pasija.. érdekes..
Hosszú távon is elõfordulhat. De amúgy olyan is van, hogy szimplán más a szexuális étvágya a két embernek. Nálunk is ez van. Igyekszem nem nyaggatni a barátnõmet, mert tudom, hogy nem ha nem kívánja, hát nem kívánja, de azért szeretném, ha legalább foglalkozna a problémával.
Más a szexuális beállítottságuk, vágyuk. Beszéljék meg. Az, hogy a másik embernek mi jár a fejében nem lehet tudni. 4 évig voltak együtt a bátyámék, ekkor csalta meg a leányzó Õt. Soha, semmi nem biztos....

Mi a különbság a Battlefield 3 és Battlefield 3 Back To Karkand között? Am ha valaki használta már a CD-kulcsot akkor én azt nem tudom használni már többször?

Legjobb válasz: A battlefiled 3 az a teljes játék a karkand az egy kiegészitõ (plusz pályák jármûvek fegyverek) és persze nem megy az alap játék nélkül. És igen ha valaki már használta a CD kulcsot te nem fogod tudni még egyszer felhasználni.

A battlefiled 3 az a teljes játék a karkand az egy kiegészitõ (plusz pályák jármûvek fegyverek) és persze nem megy az alap játék nélkül. És igen ha valaki már használta a CD kulcsot te nem fogod tudni még egyszer felhasználni.
A kérdező hozzászólása: és ha szerzek generator-al CD kulcsot egy letöltött BF3-hoz, akkor se tudnék multizni? :SS
Nézd próbálkozni lehet... de én sok reményt nem fûznék hozzá.


Az interneten szexpartner oldalakon hirdető tunning nőkkel egy összejövetel milyen áron lehet? Már ha valakinek volt már ilyenben része?

Legjobb válasz: Nem tudom, pontosan, hogy milyen kategóriára gondolsz, de Pesten 25e/félóráért ilyeneket kapsz: http://orgazmus.hu/szexpartner/lanyok vidéken olcsóbb kicsit.

Nem tudom, pontosan, hogy milyen kategóriára gondolsz, de Pesten 25e/félóráért ilyeneket kapsz: http://orgazmus.hu/szexpartner/lanyok vidéken olcsóbb kicsit.
Változó. De a jobbak, 30nál kezdõdnek és a határ a csillagos ég. Az egyszerûbbek 10-15 körül.

SEGÍTSÉG Valaki segítsen nekem a Föld világnapjára kell egy "plakátot" rajzolnom? Ha valaki csinált már ilyet vagy interneten tudna jó képeket, linkeket küldeni az nagyon meg köszönném

SEGÍTSÉG Valaki segítsen nekem a Föld világnapjára kell egy "plakátot"(igazából csak egy képről lenne szó) rajzolnom?? ha valaki csinált már ilyet vagy interneten tudna jó képeket,linkeket küldeni az nagyon meg köszönném Fontos lenne!!

Legjobb válasz: http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/376233_2132920..

Ha valaki (felnőtt) már volt bárányhimlős, és olyan gyerekkel érintkezik, akinek az van, attól függetlenül, hogy elvileg Õ már nem kaphatja el, "vírushordozó" lehet?

Tehát úgy értem, Õ nem kapja el, de mivel érintkezett fert?zöttel, hazahozhatja az én gyerekemnek? Így elkaphatja a gyermekem?

Legjobb válasz: a bárányhimlõt sajnos kétszer is el lehet kapni, azt nem tudom, hogy hordozó lehet-e valaki

a bárányhimlõt sajnos kétszer is el lehet kapni, azt nem tudom, hogy hordozó lehet-e valaki
Elvileg hordozó lehet én úgy tudom, de sokkal rövidebb ideig, mivel a szervezete már kialakította az immunválaszt, így hamar megöli a vírusokat. Amúgy mennyi idõs a gyereked?Miért baj ha elkapja? Elsõvel nem igazán értek egyet, persze van, hogy aki már volt, az valahogy elkapja még egyszer, de ez nagyon ritka. Az sokkal valószínûbb, hogy a védõoltás után kapja el valaki, hiszen az csak 10-15 évig ad védelmet, nem egy életre!
De röviden: Aki már volt varicella-s, az még egyszer nem kapja el élete során (kivéve legyengült immunrendszer esetén), hordozó nem lehet csak az akin megjelenek a himlõk. Így nem kapja el a gyereked.
csak az a baj, kedves 3., hogy nem ez volt a kérdés....hanem az, hogy aki már egyszer túlesett rajta, azon igaz, hogy nem jön ki, de hordozhatja-e.... Amúgy miután öcsém bárányhimlõs lett(megjelentek a pöttyök)2 nap múlva mentem szülni.Szóval elvileg hordozó voltam, de nem lett semmi baja babámnak, sõt a szüleim be is jöttek látogatni, nem volt gond.Persze öcsém csak akkor jött át látogatóba, mikor elkezdtek száradni a pöttyök. Szóval nem túl valószínû, hogy egy védett ember továbbadja, de megeshet. 2.voltam
Szerintem meg ez volt a kérdés, és a 75%os jól válaszolt. Legalább én is megtudtam, mert aggódtam, de annyira azért nem, hogy kutakodjak, hisz egyszer úgyis túl kell esni rajta. Nálunk a szitu, apa dolgozott egy helyen, a kislány himlõs volt teli pöttyel, de ezek szerint apa már nem lehet hordozó se, hisz már volt himlõs. szóval akkor nem hozza haza. Gondolom a kérdezõnél is hasonló helyzet lehetett. Azt viszont tudom, hogy ha érintkezik a gyerek másik bárányhimlõssel, nem feltétlen fogja elkapni. kétesélyes.

Mondanátok nekem valami információt a Harrods-ról? :D Régi vágyam, hogy eljussak oda :D Ha valaki volt már ott, akkor milyen élmény volt? Milyenek voltak az árak? (Csak értelmes hozzászólásokat kérek).

Legjobb válasz: Nagy épület.Gyönyörû díszitéssel.Olyan mintha egy kicsit Egyiptomban lenne az ember.HA jól emlékszem 4 emeletes,és a másodikon van Diana hercegnõ és Dodi Al Fayed eljegyzési gyûrûje egy oltár elõtt-(tele virággal) Drága üzlet,de olyan jó sétálni az emeletek között.. Már késõ van,de ha akarod küldök majd pár képet amit ott csináltunk.

Nagy épület.Gyönyörû díszitéssel.Olyan mintha egy kicsit Egyiptomban lenne az ember.HA jól emlékszem 4 emeletes, és a másodikon van Diana hercegnõ és Dodi Al Fayed eljegyzési gyûrûje egy oltár elõtt-(tele virággal) Drága üzlet, de olyan jó sétálni az emeletek között.. Már késõ van, de ha akarod küldök majd pár képet amit ott csináltunk.
Régen nagy élmény volt, sosem felejtem el, amikor betértünk egy ismerõsömmel és végig követett minket egy biztonsági õr, annyira kilógtunk az elitbõl. Ma már azt vettem észre, hogy a hátizsákos turisták szinte többen vannak, mint a gazdag arabok. Az árak horribilisek, talán az élelmiszeres részben lehet kapni emberi áron dolgokat, de ott is többszöröse mondjuk egy Tescós árnak. Azért érdemes benézni, és egy apróságot venni, csak, hogy legyen Harrods-os zacskód, amivel villoghatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :D
amúgy hét emeletes. Nem engednek be akárkit, szóval strand papucsban és falatnyi nadrágokban/szoknyákban nem érdemes oda menni.

Miért van az, hogy ha valaki tetszik, már is úgy ítéli mindenki, hogy szerelmes is vagyok belé?

Meg ha tetszik valaki, már rögtön a "pasim"...

Legjobb válasz: Jó a hozzáállásod, ezt tartsd is meg! A kérdéseid...hmm...gyakorlatilag mindegyikre ugyanazt tudom válaszolni: fõképp a te korosztályodra (14-15év) jellemzõ ez a fajta viselkedés. Még túl komolytalanok, nem elég érettek és nincsenek teljesen tisztában egy igazi kapcsolat jelentésével. Ha egy hímnemût és egy nõnemût együtt látnak, rögtön viháncolva mondogatják, hogy "szerelmesek". Plusz, hát a felszín... még épphogy csak elkezdenek megérni, azt hiszik, hogy ha valakit helyesnek/szépnek találnak külsõ szempontjából, akkor szerelmesek az illetõbe. Ezek szerint neked komolyabb a gondolkodásod, és látod, hogy mi hogy van. Egyáltalán nem vagy hülye, normális a gondolkodásod, és ne aggódj, nem vagy vele egyedül. :) Még ha a környezetedben sok is a komolytalan, a világban jónéhányan gondolkodnak úgy, mint te, és ez a helyes. Maradj meg ilyennek, ne hagyd, hogy elbutítsanak, ne törõdj az éretlen viselkedésükkel. :)

Jó a hozzáállásod, ezt tartsd is meg! A kérdéseid...hmm...gyakorlatilag mindegyikre ugyanazt tudom válaszolni: fõképp a te korosztályodra (14-15év) jellemzõ ez a fajta viselkedés. Még túl komolytalanok, nem elég érettek és nincsenek teljesen tisztában egy igazi kapcsolat jelentésével. Ha egy hímnemût és egy nõnemût együtt látnak, rögtön viháncolva mondogatják, hogy "szerelmesek". Plusz, hát a felszín... még épphogy csak elkezdenek megérni, azt hiszik, hogy ha valakit helyesnek/szépnek találnak külsõ szempontjából, akkor szerelmesek az illetõbe. Ezek szerint neked komolyabb a gondolkodásod, és látod, hogy mi hogy van. Egyáltalán nem vagy hülye, normális a gondolkodásod, és ne aggódj, nem vagy vele egyedül. :) Még ha a környezetedben sok is a komolytalan, a világban jónéhányan gondolkodnak úgy, mint te, és ez a helyes. Maradj meg ilyennek, ne hagyd, hogy elbutítsanak, ne törõdj az éretlen viselkedésükkel. :)

Ha valaki azt mondja, hogy "Atya ég", az olyan, mint amikor az mondjuk, hogy "Szûz Máriám"?

Legjobb válasz: Igen, kb azt jelentik, hogy: "Úristen!", "Te jó ég!", "Jézus Máriám" stb... Bár a Máriásat inkább csak tragédiáknál mondanám. A többit lehet akkor is, ha valami rosszat sejtünk pl. ó jaj, na most mire készülsz (mi jár a fejedben)

Igen, kb azt jelentik, hogy: "Úristen!", "Te jó ég!", "Jézus Máriám" stb... Bár a Máriásat inkább csak tragédiáknál mondanám. A többit lehet akkor is, ha valami rosszat sejtünk pl. ó jaj, na most mire készülsz (mi jár a fejedben)
Meg lehet mondani akkor is, hogy ha baromságot mondtál (a Máriásat nem nagyon, max szûz anyám vagy Jézus Máriám formájában".
Tehát megdöbbenést fejeznek ki...
A kérdező hozzászólása: És helyes dolog ilyeneket mondani?
Ez nem elítélendõ, ha nem káromkodik valaki hozzá. Inkább olyanokat nem szabad, hogy "Istenemre mondom, ezt és ezt teszem mindjárt."


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!