Találatok a következő kifejezésre: Ha valakit a volt párja és (23 db)

Ha valakit megfenyeget a volt párja és zsarolja akkor mennyi idő után lehet feljelenteni és mit érek el ezzel? Tudnak segíteni? Mit kell csinálnom hogy óvatosabb legyek?

a fenyegetés sms-ben történik mint pl: bárhova mész megtalállak, játszok veled és élvezni fogod...

Legjobb válasz: Én voltam hasonló helyzetben és nem segítettek. Azt mondták, hogy ezzel nem tudnak mit csinálni. Bár ott nem sms- ezgetés volt, hanem tényleges követés, levelek a postaládában, stb. Mégsem csináltak semmit, pedig még kiskorú voltam.

Én voltam hasonló helyzetben és nem segítettek. Azt mondták, hogy ezzel nem tudnak mit csinálni. Bár ott nem sms- ezgetés volt, hanem tényleges követés, levelek a postaládában, stb. Mégsem csináltak semmit, pedig még kiskorú voltam.
HA a rendõrség nem segít, oldd meg nem hivatalosan. Biztosan van néhány olyan ismerõsöd, akinek már a megjelenése nyomatékosítja a kérésedet. Ha nem hagyja abba, akkor jól szájon kell vág(at)ni, és majd abbahagyja. Az a lényeg, hogy azt értse meg, hogy neki jobb, ha abbahagyja. Ne félj.
egyet értek az elõttem szólóval!de azért nem árt ha feljelentést teszel a rendõrségen hogy zaklatnak.jó ha tudnak róla!
2008. január 1-tõl bûncselekménynek minõsül a zaklatás, amely a Btk. 176/A. §-ában található meg. A törvényi tényállás így szól: Btk. 176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetõleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bûncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ. (2) Aki mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját félelemkeltés céljából személy elleni erõszakos vagy közveszélyt okozó büntetendõ cselekmény elkövetésével megfenyeget, vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ. (3) Aki a zaklatást a) volt házastársa vagy volt élettársa, b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bûntett miatt három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. 1. kérdésed: mennyi idõ után tehetsz feljelentést? A cselekmény elkövetése után azonnal is tehetsz feljelentést, de 3 éven belül érdemes tenni, mert 3 év elteltével a bûncselekmény elévül. 2. kérdés: mit érsz el vele? Ha bizonyítható az elkövetés, az elkövetõ büntetést kaphat (a fent olvasható mértékben), esetleg intézkedés lehet vele szemben (pl. megrovás, próbára bocsátás), függõen a cselekmény súlyától, az elkövetõ személyétõl, elõéletétõl, stb. Hogy utána mi történik, ezt nem lehet tudni, mert valakit felbosszant az ha feljelentik, tehát lehet, hogy rosszabb lesz a helyzet, mint elõtte, más meg meghúzza magát, mert megijed, hogy börtönbe is lehet ilyenért kerülni. Szóval az adott személytõl függ, hogy mi lesz a jövõben. 3. kérdés: tudnak segíteni? Ha az itteni válaszokra gondolsz, akkor remélem segített amit leírtam. Ha arra, hogy a hatóságok tudnak-e segíteni, akkor is remélem, hogy igen. 4. Kérdés: Mit kell csinálnod, hogy óvatosabb légy? Sok megoldás lehet: pl. telefonszám csere, lehetõleg ne legyél sehol egyedül, legyen nálad valami, amivel megvédheted magad, feljelentést teszel, stb., stb. Én azért a hasonló módszerekkel való választ nem javasolom, mert Te is bajba kerülhetsz. 3 hónapja tetted fel a kérdést, megkérdezhetem, hogy történt-e azóta valami?
vajon miért ilyen párt fogtál ki magadnak? mi az amire tanit téged ez a helyzet? milyen érzéseket vált ki belõled a probléma? ha hivõ vagy nem ártana hinni abban, hogy ez a "zavarodott" ember megtalálja a helyes utat az életében, ha kell mondj el érte imát minden nap, hogy térjen a jó útra és kerülje el a házad táját... a félelemmel csak magadra irányitod ....a céltáblát!
Én még csak 13 éves vagyok, de szerintem azonnal jelentsd fel! Én azt tenném! Bár nem tudom hány éves vagy...de jelentsd csak fel nyugodtan, az nem állapt, hogy zaklat Téged, semmi köze már hozzád, mert elváltatok:(
Szerintem azokat zaklatják, fenyegetik általában, akiken látszik, hogy félnek. Próbáld nem kimutatni a félelmed, egyszer üzend vissza: elmész te a francba.Lehet, hogy nem ezt a reakciót várja tõled és békén fog hagyni.Tudom, hogy nem ennyire egyszerû, de mindig hatásos, ha valaki úgy reagál, ahogyan fel sem tételeznék róla.

Ha valaki együtt volt a párjával, de szakítottak, és lesz neki egy másik, újra olyan boldog lesz az első csók után?

Érdekes lesz számára az új társ? Szerelmes lehet abba is? Vagy az első kapcsolatába képes kiélni mindent..a következő meg rutinos lesz..vagy sokkal hamarabb lesz rutinos? Bocsi,csak ezekre kíváncsi vagyok...aki tapasztalt leírhatná.:) köszönöm

Legjobb válasz: Miért szakítottatok az elsõ társaddal?

Miért szakítottatok az elsõ társaddal?
miért ne lehetne szerelmes megint?
A kérdező hozzászólása: Jaj nem:D csak 15 vagyok, és van barátom, szeretem nagyon és örülnék az elsò csók után (még nem volt) de ha mással lennék annak is olyan nagy varázsa lenne? Tehát hogy tud valaki a második vagy sokadik barátjával is varázsban égni a csókok után, nem csam rutin lesz számukra?
Egy picit butakérdés ez. :) Ha szakítasz valakivel, azt valószínûleg azért teszed, mert valami elmúlt, már nem értitek meg egymást úgy, mint az elején. Ha jön valaki, akivel viszont ezt újra átéled, akkor ugyanolyan varázst érzel majd az elsõ csók után. :)
A kérdező hozzászólása: Értem :) köszi

Ha valaki fogamzásgátlót szed, plusz PCO szindrómája van, és három hete volt a párjával, akkoris max egy cseppnyire ment el benne, sőt azóta még megvonásos vérzés is volt attól még lehet terhes?

persze én szedtem bogyókat, és tényleg három hete voltam párommal, de a menzikor nem egy hét szünetet hagytam hanem kett?t, mert csak most mentem kontrollra belgyógyászhoz kai felírhatja, és azthittem hogy már többet nem kell szednem, mer múltkor még azt mondta. És mivel csak most van fizum, és felírta megint, csak most tudtam kiváltani. Tehát még egy hétk ihagyás, de közbe nincs szex, és a menzi a szex után volt, attól még lehetek babás?

Legjobb válasz: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?

A kérdező hozzászólása: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?
Azaz 79%-osnak írtam, és 85%-os vagyok:) Tehát az elõzõ hozzászólás 79%-osnak szólt.
85%-os: Nyilván én sem arra gondoltam, hogy amíg szedi, beindítja. De a PCO általában magas tesztoszteron szinttel jár. Egyes fogamzásgátlóknak pedig (Pl. Diane, Cyprmomix) antiandrogén hatása van. Ezért kúraszerûen szokták adni (pl. fél évig), és akkor van rá esély, hogy a tabiszedés abbahagyása után is lent marad a tesztoszteronszint, és beindul a peteérés. Kérdezõ: A tabit ne szedd össze vissza. Ne hagyj ki két hetet, mert baromira egészségtelen. Vagy szedd normálisan, vagy ne szedd.
Ha 4 hete szexeltél és azóta megjött, nem vagy terhes. Viszont ha kihagytál 2 hetet, valószínûleg nem vagy védett ebben a ciklusban. Mellesleg a fogamzásgátló NEM indítja be a peteérést. Ellenkezõleg: leállítja. Ilyenkor nincs menstruáció sem, csak megvonásos vérzés.
teszteltél már??? már 400 ft-ért lehet tesztet venni!!!
A kérdező hozzászólása: Nem! nem 2 hgetes zsünetbe szexeltem, hanem 3-4 hete szexeltem, és múlt héten menstruáltam, és mult héten meg ezen a héten nem szedtem bogyót, de tegnap elöttõl meignt szedek :)
PCOnál alapból elég nehéz teherbe esni. Viszont ha úgy hatott a tabletta, ahogy vszínûleg az orvos is reméli (beindult tõle a peteérésed), akkor simán lehetsz terhes. Csinálj tesztet.
Én a te helyedben vennék tesztet(ne egyet vegyél min 2) Ha negatív megnyugszol, ha pozitív akkor hamarosan bõvül a család :)
Jól értem, hogy nem 7, hanem 14 napot hagytál ki a tabival, és ebben a szünetben volt szex? Bakter... Az elsõ héten kihagyott tablettáknál a legnagyobb az esély a terhességre, te meg 7 tabit hagytál ki... Azonnal tesztelj!
A kérdező hozzászólása: nem gondoltam eddig terhességre, a munkatársaim cseszegetnek h az lehet, meg hogy ne bízzak benne, hogy bogyó mellett nem lehetek babás, meg hogy van terhesség közbe is vérzés néha. Van aki észre se veszi, hogy terhes, mer semmi tünet. Csak nem tudom hogy ez a nem megszokott hányinger, meg étvágy és hangulatingadozás mitõl lehet? És legfõképpen a savanyú ubit kívánom sok kaporral :) és a sós ételeket, most pl a krumplipürét párolt mexikói vegyes zöldségekkel eddig ittam kávét, és most tökre undorodom tõle, még a selyemcukortól is majdnem berókáztam :(
azonnal tesztelj!, ha pozitív akkor tessék abbahagyni a tablettát!!!
szerintem csak beképzeled

Ha valaki teljesen lefogy és eltelik pár év ( vagy valamennyi idő) meglehet róla külsőre mondani hogy egykor kövér (akár tartósan kövér) volt? (alkata alapján) (a bőr az más kérdés)

Legjobb válasz: Szerintem nem. Mibõl lehetne? Ha lefogyott, s évek után is normál testalkatú, s ekkor találkozom vele, nem jönnék rá, hogy kövér volt :). Tegnap is volt az egyik mûsorban, hogy X személy mennyit fogyott, mutattak róla képet régebbrõl, a riportban pedig látszódott a mostani állapota. Senki se mondaná meg, hogy kövér volt szerintem, kivéve, aki ismerte :).

Szerintem nem. Mibõl lehetne? Ha lefogyott, s évek után is normál testalkatú, s ekkor találkozom vele, nem jönnék rá, hogy kövér volt :) . Tegnap is volt az egyik mûsorban, hogy X személy mennyit fogyott, mutattak róla képet régebbrõl, a riportban pedig látszódott a mostani állapota. Senki se mondaná meg, hogy kövér volt szerintem, kivéve, aki ismerte :) .
van egy haverom, tegnap mutatta az egyik igazolványképét, amin még úgy nézett ki, mint egy jól megtermett böllér :D iszonyat kövér volt a csávó. most meg semmi sem látszik rajta. szinte kisebb nadrágot hord mint én lány létemre. mondjuk én sem vagyok nádszál, de no :DDD
Nem feltétlenül fogy. Ha fél, akkor menjen orvoshoz és vizsgáltassa ki magát, az megnyugtatja.
A kérdező hozzászólása: pont 1 éve volt kivizsgáláson mert magas a vérnyomása a kövérséktöl-azért kellet menni és akkor nem találtak semmit mindenét átvizsgálták, de azóta egyfogytában azt hiszi rákos volt már hogy azt monta a veséje aztán nézte a vizeletét aztán végbéldaganatól félt aztán tüdõ, száj, mindig van valami legutóbb a szájában voltak piros pöttyök arrol is azt hitte, amugy szorongásos depreszió szavara van xanax-ot szed 1mg-osat.De egyszerüen ez már nem normális dolog szerintem pánikbetegsége van
hát én az elején 1hét alatt 5kilót "fogytam" de annak a fele SE volt zsír amúgy nem kell félnie én hetente fogyok 1kilót(ha minden jólmegy) L/18
Szerintem 5 hét alatt egy ilyen kövér embernél elég kevés az a 2 kiló. Egy normál fogyózó is törekszik a heti 1 kiló mínuszra, ilyen súlynál meg simán lemehetett volna akár 10 kiló is. Szerintem aki daganatos beteg az a végére fogy le nagyon. Volt egy nõ az ismerõseim közt, aki kb 80 volt, majd mikor meghalt kb 45.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

Volt úgy valaki hogy egész ciklus alatt 2 naponta együtt volt a párjával és úgy sikerült elsőre? Vagy ha nem elsőre mikor sikerült?

Legjobb válasz: nekem az elsõ terhességem volt hogy elsõre sikerült, de nem a teljes ciklus alatt csak a termékeny napok alatt voltunk együtt minden nap, és egybõl összejött. a másodiknál már nem akkor 3 hónapra rá jött össze.

nekem az elsõ terhességem volt hogy elsõre sikerült, de nem a teljes ciklus alatt csak a termékeny napok alatt voltunk együtt minden nap, és egybõl összejött. a másodiknál már nem akkor 3 hónapra rá jött össze.

Veszekedtünk tegnap a párommal és mondtam, hogy jobban is meggondolhatná, hogy miket beszél, mert lehet késő lesz, erre a válasza az volt, hogy ne fenyegessem, ha szakítunk úgy is lesz másvalakije. A barátomnak van valakije?

Szerintetek már most van vagy csk vissza akart vágni?Olyat is mondott, régen amikor veszekedtünk, hogy csak úgy tudna továbblépni ha még azel?tt össze jön valakivel mikor még megvan a kapcsolata.

Legjobb válasz: Nálunk tegnap szó szerint ugyanez volt. De azóta kibékültünk, és megbeszéltük, hogy csak azét mondta, mert nagyon nagyon ideges volt. Szóval lehet, hogy nálatok is ez a helyzet. De ezt mi nem tudjuk neked képernyõn keresztül megállapítani :)

Nálunk tegnap szó szerint ugyanez volt. De azóta kibékültünk, és megbeszéltük, hogy csak azét mondta, mert nagyon nagyon ideges volt. Szóval lehet, hogy nálatok is ez a helyzet. De ezt mi nem tudjuk neked képernyõn keresztül megállapítani :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi valakijét akartam írni.
A kérdező hozzászólása: Jó csak ma nem ttudtunk talizni, azért nem tudtuk megbeszélni.

Ha valakinek trombózis hajlama van, akkor az óvszeren kívül milyen védekezés van, ami egy 19 éves lánynak jó, és érezhetem teljesen a párom? Illetve valaki ment már el trombózishajlammal DNS tesztre? Ha igen, akkor mi volt, és mi lett az eredmény?

Remélem segítetek nekem, kicsit ki vagyok akadva, nem számítottam rá, hogy ez lesz az eredmény. Papámnak trombózisa volt, illetve a n?vére is abba halt bele. Csak genetikailag lehet örökölni a hajlamot?

Legjobb válasz: A trombózishoz nem tudok hozzászólni, de ajánlom figyelmedbe a Pharmatex termékeit: http://www.pharmatex.hu/

A trombózishoz nem tudok hozzászólni, de ajánlom figyelmedbe a Pharmatex termékeit: http://www.pharmatex.hu/
a Pharmate tényleg jó, én is azt használom!
az x lemaradt:)
Patentex oval is jó!
elõzõ vagyok.szerintem peteérés környékén ne élvezzen beléd, még a kúp mellett sem, biztos ami biztos. Peteérést nyomon tudod követni: http://www.babatervezo.hu Az ott leírt minimikroszkóp nagyon jó, kiegészítésnek!
Én pharmatexet használok és ki is száll belõlem!Így a tuti szerintem!:)
Szia! Én voltam már ilyen "vizsgálaton". Sajnos már volt trombózisom. :-( Az erdményem homozigóta leiden mutáció. Mindkét szülõtõl örökölt hajlam. Soha nem szedhetek hormon tartalmú gyógyszereket. Ha 10 évvel ezelött mikor el kezdtem szedni a tabláttát elküldtek voln ilyen vizsgálatra akkor nem is szedhettem volna soha. Egy vérvégel volt az egész és után kb 2 hónapot vártam az eredményre. Én is most kutakodok megfelelõ fogamzásgátlás iránt. Most úgy tûnik találtam valamit... írj privit.

Ma, azaz 2010. 08.20-án az RTL Klubon, körülbelül 12:00 és 13:00 óra között az "Üzenet" című kis pár perces műsorban volt egy jó zene, ha valaki látta, nem tudja a címét?

Nem volt ének, meg semmi, csak gitároztak, és a kisfilm címe "Véd?szárnyak" volt, és valamilyen kórházról volt szó benne...

Legjobb válasz: A szám hasonló volt Johnny Cash - Hurt címû számához.

A kérdező hozzászólása: A szám hasonló volt Johnny Cash - Hurt címû számához.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!