Találatok a következő kifejezésre: Ha valakit a volt (841 db)

Ha valakinek pozitív volt az előző terhességénél a toxoplazmája, gyógyszert szedett rá, akkor az újra előjöhet?

Legjobb válasz: én úgy tudom h ha egyszer már elkapod akkor onnan már védett vagy! miért nálad volt fertõzés?

én úgy tudom h ha egyszer már elkapod akkor onnan már védett vagy! miért nálad volt fertõzés?
Csak egyszer fertõzõdhetsz meg, mert a következõnél már rendelkezel ellenanyaggal, védettséget szereztél így nem kaphatod el te sem és a baba sem. Ha vérvizsgálatot csinálnak megint, akkor pozitív lesz, csak az a lényeg, hogy milyen magas az IgM és az IgG értéke ebbõl tudják, mikori a fertõzés: friss vagy régi.
A kérdező hozzászólása: orvosilag sajnos a missedem amiatt volt mert megkaptam 11 hetesen a fertõzést és 12 hetesen elhalt a babánk. beszedtem az összes bogyót amit erre kaptam, most ismét babát várok és ezért kérdem.

7 hetes a kislányom és én nem szoptatok, csak az első héten szoptattam. Becsomósodott a mellem és az egész olyan nagyon fájdalmas és kényelmetlen volt. Miért nem fogadják el az emberek ha valaki a tápszer mellett dönt?

Legjobb válasz: Szerintem az volt a gond neked, hogy nem kaptal jo tanacsot, nem segitett neked senki az elejen, hogy megoldodjon a problemad a fajdalmas, kenyelmetlen szoptatas miatt. Nekem is becsomosodott a mellem az elso heten, mert tul sok tejem volt es a babam meg nem tudta kiuriteni, kiszivni az egeszet. 2 hetig nem fejtem, mert azt a tanacsot kaptam egy vedodotol, hogy az elso 2-3 hetben nem szabad fejni. Begyulladt a mellem, rohadtul fajt, csomos volt, es 40 fokos lazam volt, antibiotikumot kellett szednem. Vegul, jott egy nagyon kedves, es szakmailag hozzaerto vedono, aki segitett kifejni a tejet, kimasszirozni a csomot, megmutatta, hogy hogyan kell kulonbozo tartasokban szoptatni a babat es megtanitotta nekem, hogy mit kell csinalni egy kovetkezo mellgyulladas eseten. Utana is fajt meg a szoptatas par napig, de renduletlenul szoptattam, mert tudtam, hogy a babamnak ez a legjobb, amit megadhatok. Szoval nem gond az, hogy a tapszer mellett dontottel, en csak azt sajnalom, hogy nem kaptal segitseget, ami megkonnyitette volna a szoptatast az elejen.

Szerintem az volt a gond neked, hogy nem kaptal jo tanacsot, nem segitett neked senki az elejen, hogy megoldodjon a problemad a fajdalmas, kenyelmetlen szoptatas miatt. Nekem is becsomosodott a mellem az elso heten, mert tul sok tejem volt es a babam meg nem tudta kiuriteni, kiszivni az egeszet. 2 hetig nem fejtem, mert azt a tanacsot kaptam egy vedodotol, hogy az elso 2-3 hetben nem szabad fejni. Begyulladt a mellem, rohadtul fajt, csomos volt, es 40 fokos lazam volt, antibiotikumot kellett szednem. Vegul, jott egy nagyon kedves, es szakmailag hozzaerto vedono, aki segitett kifejni a tejet, kimasszirozni a csomot, megmutatta, hogy hogyan kell kulonbozo tartasokban szoptatni a babat es megtanitotta nekem, hogy mit kell csinalni egy kovetkezo mellgyulladas eseten. Utana is fajt meg a szoptatas par napig, de renduletlenul szoptattam, mert tudtam, hogy a babamnak ez a legjobb, amit megadhatok. Szoval nem gond az, hogy a tapszer mellett dontottel, en csak azt sajnalom, hogy nem kaptal segitseget, ami megkonnyitette volna a szoptatast az elejen.
Mert az anyatej a legjobb és ez nem "kányelmetlenség stb" kérdése, a fájdalom elmúlik. Ez az egyik legjobb doldog, amit megadhatsz a gyerekednek és még pénzbe sem kerül.
Teljesen igazad van! Ha te úgy döntesz, hogy nem szoptatsz bármi miatta akkor nem szoptatsz, senkinek a véleményével ne foglalkozz! Az én "minta anya vagyok mert szoptatok" idõ már lejárt, anyaság nem csak ebbõl áll! Én nem szoptattam de mindkét gyerekem egyetemre járattam és egyedül felneveltem úgy, hogy 3 munkahelyem volt, mert kellett a pénz. Mindkét gyerekem egészséges felnõtt lett, soha nem voltak betegek!
Mert a babának az anyatej sokkal jobb.
Szia! Az én lányom is hét hetes :) Én sem szoptatok, nem is tudtam, mert a kislány csak sírt, és nem volt hajlandó még bekapni sem a cicit. Már a kórházban sem tudtak segíteni (4-5 szoptatós nõvérke is próbálkozott, nagyon rendesek voltak). Bár én fejem azóta is és csak anyatejet kap. Én nem ítélem el azokat az anyákat, akik a tápszer mellett döntenek, ha oka van a dolognak, és nem csak a kényelem az!!!! Én is szinte csak tápszert kaptam, mert anyu nem hogy nem tudott szoptatni, de csak pár hetet tudott fejni, és elment a teje. Nem vagyok allergiás, beteges stb. Ne foglalkozz az emberekkel, csak magatokkal.....ettõl még ugyanúgy szeretheted a kicsikédet, mint más! Jó babázást :)
Sajnos neked nem segített senki, ezért jártál így. Én ugyanígy voltam, de volt segítségem, így 9 hónapig szoptattam. És azért nehéz ezt elfogadni, mert csak kis türelem kellett volna és a gyereked anyatejen nõhetett volna fel, ami egészségügyileg az egész további életére kihat. Megérte volna az áldozatot...
Megbántad?vagy miért érdekel más véleménye, hiszen valószínûleg eddig sem érdekelt ki mit mond ha így döntöttél!Nem nagyon kampányolnak az 1 hetes szoptatásért.
A tápszerkészítés pont hogy nem kényelmes szerintem, kavargatni, méricskélni, melegíteni kell!Az anyatej ilyen picike babánál azért lenne fontos mert erõsíti az immunrendszerét, és megvédi sok betegségtõl, segít neki hogy megerõsödjön, gyarapodjon.Ha ezeket is mérlegelted, természetesen TE döntesz csak lehet késöbb megbánod!
A kérdező hozzászólása: Nem bántam meg, a babám egészséges és kiegyensúlyozott. A tápszerkészítés nem kényelmetlen. Írta valaki, hogy macerás! Szoba hõmérsékletû babavíz, bele 4 kanál tápszer, összerázom és etetek! Ez olyan macerás?? A szoptatás után még fél órát fejtem és akkor is csak 15 ml jött ki. Nem bánom, hogy nem szoptatok, ez az én döntésem és a kérdést csak kíváncsiságból írtam ki.
A kérdező hozzászólása: Sokan próbáltak segíteni, de nem tudtunk többet lefejni és én a végén azt mondtam, hogy jó akkor itt vége. Nem szoptatok mindenáron! Ez a gyerek így is felnõ , ahogy én is felnõttem úgy , hogy anyám 1 percig nem tudott szoptatni! Nem remegek be miatta, ez van!

A legtöbb nõ miért nem köszöni meg, ha valaki udvarias volt vele?

Valahogy ez bennem van még, hogy kinyitom nekik az ajtót, elõreengedem, segítek ahol tudok, mindenféle hátsó szándék nélkül.

Legjobb válasz: Elhiszem, hogy rosszul esik, de az önzetlenség azt jelenti, hogy nem vársz érte semmit. Ha csak azért segítesz másoknak, hogy magadat fényezhesd, akkor inkább legyél bunkó.

Elhiszem, hogy rosszul esik, de az önzetlenség azt jelenti, hogy nem vársz érte semmit. Ha csak azért segítesz másoknak, hogy magadat fényezhesd, akkor inkább legyél bunkó.
A kérdező hozzászólása: Pontosítom a kérdést, mert fontos kimaradt belõle. De köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. Szóval ami kimaradt, hogy ezt leginkább a fiatal lányokon, nõkön veszem észre. A kicsit idõsebb nõk már természetesen mind megköszönik, nagyon is kedvesen. Itt már ritkább a kivétel.
egy ellenpélda... én mindenkinek mindenféle udvariasságot meg szoktam köszönni, a legapróbbat is. de az elmúlt idõben azt vettem észre, hogy az a férfi, aki udvarias, nagyot néz, és volt már olyan is, aki szóvá tette, miért köszöntem meg neki, hogy kinyitotta az ajtót elõttem. ezek elõtt meg én állok értetlenül...
Én mindig megköszönöm, pláne mikor elõreengednek az ajtónál, vagy felsegítik a kabátomat, ilyenkor olyan hercegnõsen érzem magam :D Komolyan :) :D Mostanában a nõi vezetõktõl borulok ki: egyszer nem engednének át a zebrán, még ha nem is tudnak kihajtani a forgalomba, inkább ráállnak a zebrára nehogy át tudjak menni... Visszatérve a kérdésre, én minden elõzékenységet, segítséget megköszönök, és még fiatal is vagyok, 25 éves :)
Azok nem köszönik meg az udvarias gesztust, akik természetesnek veszik, mert hát róluk van szó és õk olyan csodálatosak, hogy még a napfény is az õ fenekükbõl jön, ezért az a minimum, hogy kinyitod az ajtót elõttük. Persze még jobb lett volna, ha a kabátodat leteríted a földre, ne kelljen már a piszkos járdán tapodnia, õ királyi felségének...
csak akkor segíts ha nem vársz érte köszönetet! Itt kezdõdik a szeretet! Miért, szerinted ez is adok-veszek?! Segíts ha a szívedbõl úgy érzed s örömmel megteszed! És kívánd még neki közbe, hogy légy mindig boldog! Majd megtapasztalod, hogy százszorosan fogja az élet neked ezt megköszönni!!!
mert megteheti, mert a hozzád hasonló gyökerek nyalják a talpukat. a nõgyûlöletedet meg éld ki máshol. egyetértek azzal, aki azt írta hogy az önzetlenség arról szól hogy enm várunk semmit. attól hogy vanank konvencionális szabályok, nem jelenti azt, hogy azok olyanok mint a fizika szabályai.
Én mindig megköszönöm. Ha már elõzékenyek, szerintem legalább egy köszönömmel illik viszonozni.
Mi a segítség egy ajtó kinyitásában? Ez udvariasság, magától is ki tudná nyitni. És ha valaki udvarias valakivel, annak a valakinek is illik udvariasnak lennie vele és kinyögni egy köszönömöt.
A kérdező hozzászólása: 21-es, nyilván azért nyitom ki az ajtót segítve valakinek, mert nem utálom a nõket, de az embereket sem, veled ellentétben... Csak néha megakadok ezen, de egy új nappal kezdem elölrõl, mert így érzem jól magam, ha tudok valakinek segíteni, és visszamosolyog, és megköszöni. Van, aki ennek tud örülni.
Én is megköszönöm, ha sok csomaggal vagyok, és ezt látva kinyitják az ajtót, de nemcsak azért, mert jólesik, hanem azért is, hogy én is örömet szerezzek a másiknak ezáltal, és hogy kapjon egy kis pozitív visszajelzést. Én is vagyok úgy, hogy a járdán sok szatyorral a kezemben lehúzódom, hogy a másik nõ elférjen a babakocsival, de sokszor olyan dölyfösen vonul tovább, mintha ez járna neki, mert „megérdemli”. Ilyenkor én is utána szólok, hogy szívesen, hisz õ is tolhatná a falhoz közelebb a kocsit, még könnyebb is lenne, mint nekem emelgetni a szatyrokat.
nekem aztán mindegy, hogyan burkolod, de ha magaddal se vagy õszinte, az nem nekem árt.
Mert udvariatlanok. Nekem nõ létemre is rosszul esik, hogy ha udvarias vagyok valakivel, elõre engedem, kinyitom az ajtót a babakocsisnak, stb, egy szót sem szól.
10# Azért van különbség, hogy a párom elõre enged az étteremben és alám tolja a széket, vagy az között, hogy egy idegen kinyitja az ajtót. Persze túlzásokba sem szabad esni, de ha épp ott áll a férfi az ajtó mögött pl .egy hivatalban, vagy boltban és kinyitja elõttem, ebben semmi tolakodás nincs és megköszönni sem derogál. A megköszönés is lehetne épp olyan természetes.
Talán van olyan is mint fölösleges udvariasság, ami hamarabb irritáló mint kedvesség. Ha valaki egy ajtó felé közeledik mindkét kezében egy csomaggal, akkor gondolom nagy az esély hogy megköszöni, hogy kinyitod elõtte az ajtót, de ha egyik vagy mindkét keze szabad és könnyûszerrel maga is kinyitja, akkor nincs értelme a segítségnek, akkor talán valami más van mögötte, nem segítõkészség. Az udvariasság egy perem-jelenség a segítõkészség és egy rejtett szándék közt, vannak akik szívesen fogadják és vannak akiknek inkább tolakodásnak tûnik.
A kérdező hozzászólása: Hm, ezt találtam a NANE szórólapján errõl: "Tévhit: A feministákkal nem lehet udvariasnak lenni, mert egybôl leharapják az ember fejét, ha elôreengedi ôket az ajtóban. Tény: Az udvariasság bizonyos formái nem szolgálnak másra, minthogy újabb szavakkal és tettekkel mutassa a nôk tár- sadalmilag függô helyzetét, és tovább erôsítsék a tanult tehetetlenséget. Tudatos feministaként nyilván jobban érzékeljük ezeket a helyzeteket, melyek valójában nem az embernek szólnak, hanem nôként betöltött társadalmi helyzetünknek."
A kérdező hozzászólása: 1-es, rendben, nem "fényezem" magam legközelebb, hanem rávágom a kisbabára az ajtót. Ez is épeszû gondolkodásra vall....
Ma már nem divat az udvariasság. Ezért nem köszönik meg, ha valaki udvarias velük. Elég sajnálatos.
Sehol nem írt olyat, h azért teszi, h saját magát fényezze. Másrészt feltehetted volna úgy is a kérdést, h miért nem tudnak köszönni? 15 éve dolgozok biztonsági õrként, rengeteg helyen láttam már el szolgálatot, általában állami hivatalokban, központokban. Állítom, h 10 nõbõl 8 nem köszön vissza, ha reggel érkezik vagy ha délután távozik.
Ja, így le lehet hosszú távon. Én mindig megköszönöm, vagy ha nem úgy jön ki, minimum mosolygok egyet. És nem azért, mert azt az ajtót nem tudnám kinyitni, hanem egyszerûen kedves, udvarias gesztusnak tartom.
Én mindig meg szoktam köszönni mindent, ajtónyitást is, azt is, hogy érdeklõdik az illetõ a hogylétemrõl és sajnos mindhiába. Még több az olyan srác, aki ezt nem értékeli.
Mert a világ legtermészetesebb dolgának tartják, ezért úgy érzik nem szükséges megköszönni? Én mindig megköszönöm és mások elõtt is megtartom az ajtót, tök mindegy férfi, vagy nõ, nem vágom be az orra elõtt, ha egyszer õ is arra jön.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk azt a részét is megértem valahol, hogy fél valaki attól, hogy utána zaklatni fogják. Tegnap ültem az autóban a dugóban a Körúton, láttam hogy egy idõsebb hapsi állt a járdán, és fiatal csajokhoz ment oda, azok megy nagyon gyorsan elsiettek utána. Vajon mit mondhatott? Pedig teljesen normálisan nézett ki az ürge. Akkor lehet, ezt valahogy úgy kellene csinálni, hogy ne tûnjön zaklatásnak. Fene tudja már a mai világban...
én se köszönöm meg, mert nekem ez természetes, hogyha férfi kinyitja az ajtot elöttem, vagyhogy ö megy be elöször az étterembe, hogy kinyitja vagy becsukja az auto ajtaját, hogy leveszi a kabátomat, a széket alám tolja stb . stb. ezeken nincs mit megköszönni, nekem ez a normális...
Én mindig megköszönöm, mert annyira ritka manapság az ilyen udvarias férfi, hogy muszáj legalább egy mosollyal és egy köszönömmel meghálálni a kedvességet. :) Régen lehet, hogy ez normális volt, de manapság többnyire nem ilyenek az emberek. Csak gázolnak át a másikon és rohannak.
Azért, mert a legtöbb nõ bunkó. Nõként írom. Legalábbis szerintem evidens dolog egy udvarias gesztust udvariasan fogadni. Ha kinyitják az ajtót /még sose ment be elõttem pasi, ha egyszerre érkeztünk, se vadidegenek, se ismerõsök/ akkor igenis megköszönöm, mert van mit köszönni. A figyelmességét, az udvariasságát. Nekem is természetes, ennek ellenére egy köszönöm nem megerõltetõ, hanem magától értetõdõ.
A kérdező hozzászólása: szerintem menj pszichológushoz, nem fog megártani....és töröld magad mielõbb errõl az oldalról.


Hogy kell igényelni a NAV-tól a súlyosan fogyatékosnak számító betegnek az adó-visszaigénylést? Ha valakinek már volt ilyen ügye és tudja a menetét, nagyon megköszönném ha leírná!

A szakorvos szerint a betegnek kell hozzá vinnie a nyomtatványt, melyet le kell tölteni a netről. De a neten nem lehet ezt a nyomtatványt letölteni.(K51) Nyomtatványboltban nem lehet kapni.

Legjobb válasz: Rosszul tudja az orvos, nincs ilyen nyomtatvány. Itt elolvashatsz mindent: http://www.nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_dunantul/kozepdunantu..

Rosszul tudja az orvos, nincs ilyen nyomtatvány. Itt elolvashatsz mindent: http://www.nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_dunantul/kozepdunantu..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!!!
Milyen nyelvterületen?
A kérdező hozzászólása: Csak angolul tudok :/
A kérdező hozzászólása: Igen, az vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi a linkeket

Az igaz ha valakinek inhüvelygyulladás volt a kezében az visszatérhet?

Legjobb válasz: nem térHET, hanem vissza fog térni...

nem térHET, hanem vissza fog térni...
Nekem egyszer volt, 16 évesen, azóta nem. Akkor túlerõltettem... 48 vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Ha valaki együtt volt a párjával, de szakítottak, és lesz neki egy másik, újra olyan boldog lesz az első csók után?

Érdekes lesz számára az új társ? Szerelmes lehet abba is? Vagy az első kapcsolatába képes kiélni mindent..a következő meg rutinos lesz..vagy sokkal hamarabb lesz rutinos? Bocsi,csak ezekre kíváncsi vagyok...aki tapasztalt leírhatná.:) köszönöm

Legjobb válasz: Miért szakítottatok az elsõ társaddal?

Miért szakítottatok az elsõ társaddal?
miért ne lehetne szerelmes megint?
A kérdező hozzászólása: Jaj nem:D csak 15 vagyok, és van barátom, szeretem nagyon és örülnék az elsò csók után (még nem volt) de ha mással lennék annak is olyan nagy varázsa lenne? Tehát hogy tud valaki a második vagy sokadik barátjával is varázsban égni a csókok után, nem csam rutin lesz számukra?
Egy picit butakérdés ez. :) Ha szakítasz valakivel, azt valószínûleg azért teszed, mert valami elmúlt, már nem értitek meg egymást úgy, mint az elején. Ha jön valaki, akivel viszont ezt újra átéled, akkor ugyanolyan varázst érzel majd az elsõ csók után. :)
A kérdező hozzászólása: Értem :) köszi

Szerintetek sokat számít az, ha valaki nem volt a gólyatáborban?

Féltem elmenni, eléggé visszahúzódó/félénk típus vagyok... :S

Legjobb válasz: nem.

nem.
A kérdezõ szerintem a gimis gólyatáborról beszél, amúgy meg az elején nehezebb lesz szocializálódni, pont hogy menned kellett volna, ott mindenkinek lesz új barátja, haverja. legalább elkezdhettél volna megnyílni.
ez csak egy butító mszalag amivel etetik a népet "ha nem mész gólytáborba ki fognak utálni, el van ásva a jövõd, blabla" nem igaz. sõt, aki visszahúzódóbb jobban ki tud építeni kapcsolatokat olyan közegben ahol nyugalom van és esetleg nem "terrorizálják" :D közben a felsõbbévesek. én is félénk vagyok, nem mentem el...mint kiderült, a szakunkról összesen 4-en voltak. mégsem õk lettek egymás legjobb barátai, nem közösítettek ki senkit. ott ismertem meg minden emberkét az egyetem 1. napján ahogy a többiek is és lettek barátnõim. abban jó a gólyatábor hogy pár felsõstõl megtudhatsz dolgokat a könnyebb ügyintézésrõl meg hogy hol vannak a legjobb bulik - de gondolom annyira bulizós típus sem vagy és ezt a többiek révén úgyis megtudhatod. akik voltak azt mondták nem volt nagy szám a tábor és még ételt is keveset adtak.
nem.szerintem nem sok mindenki megy el, inkább mindenki próbálja kiélvezni a nyarat meg spórolni az albérletre vagy sulikezdésre nem kidobni 20-25ezreket és még lehet nem is éreznénk jól magunkat
Szerintem ha visszahúzódó vagy, még fontosabb lett volna, hogy elmenj. Én is féltem, de elmentem, és nem bántam meg. Elég jó volt, bár még egyszer nem lenne hozzá kedvem, de legalább lett néhány ismerõsöm és egy jó barátom, a suliban könnyebb volt így.
Azt, hogy számít-e, és ha igen, akkor mennyit, azt nagyban befolyásolja a társaság. Konkrétan az, hogy õk mennyire befogadóak, kezdeményezõek. És persze tõled is. Írtad, hogy visszahúzódó vagy... Ez nem túl jó, hiszen nekik már van egy közös élményük, amelynek te nem vagy részese. És ha azt látják, hogy nem vagy túl kezdeményezõ, mellesleg õk már ismerik egymást, akkor könnyen kirekedhetsz... De ha magadat adod, és õk megértõek, nyitottak, akkor nem lesz gond. Amúgy meg, az idõ úgy is közelebb visz hozzájuk. :) Remélem, hogy segítettem, kicsit enyhült az aggodalmad. :D
Szerintem, ha anyagilag megtehettétek volna, mindenképpen ott kellett volna lenned!:) Ha visszahúzódó vagy méginkább, hisz mibõl gondolod, hogy szeptember elején könnyebb lesz ismerkedni olyan emberekkel, akiknek a nagytöbbsége már "ismeri" egymást..?! Nem akarlak megbántani, nehogy félre értsd, tudom milyen rossz, én is visszahúzódó voltam még 2-3 éve, de azóta teljesen megváltozott a nézõpontom. Szóval én azt tudnám neked tanácsolni, hogy légy magabiztos és szerezz barátokat, hiszen ezekkel az emberekkel fogsz 4 évig suliba járni. (: Másrészt lehet, hogy egy tök jó buliból maradtál ki.. Megkérdezhetem, hogy lány/fiú vagy?:) 15/L
A gimis tábor nem lényeg csak egy nagy utánzás, nem lesz semmi bajod hogy nem mentél, de az egyetemit, fõiskolásat ne hagyd ki az az igazi és azt nagyon fogod élvezni
Egyetemi azert sokkal fontosabb, mert utana keves lehetoseg van baratokat szerezni. Szet lesz szorva a tarsasag, minden oran teljesen mas vadidegen emberek lesznek, jo ha van egy- ket regi ismeros.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a választ! : ) Amúgy egy részben azért sem mentem el, mert eléggé drága volt... : / De nem ez volt a fõ ok, hanem az, hogy milyen típusú ember vagyok valójában... : S Remélhetõleg az új osztályban sok elfogadó ember lesz, az ilyen nyuszikkal, mint amilyen én vagyok... Majd megpróbálok változtatni a hozzáállásomon. : ) Amúgy 14/L vagyok. : )

A Naptól keletre pár fokkal egy kis bolygót "láttam", melyik lehetett az, ha valóban bolygó volt?

A mobiltelefonnal fotóztam( el?ször tájkép készült), utólag max. nagyításon sem t?nik hibának, kerek és fényes. A Hold nem lehetett, most 18 %-osnak kellene lennie. EZ teli fényes volt.

Legjobb válasz: lehet hogy csak egy ufot lattal, konnyu osszekeverni

lehet hogy csak egy ufot lattal, konnyu osszekeverni
A kérdező hozzászólása: A Naptól Délkeletre.
A kérdező hozzászólása: A helyes link : http://kepfeltoltes.hu/view/110408/DSC01968_www.kepfeltoltes..
A kérdező hozzászólása: Így gépen nézve már nem tûnik annyira bolygónak, mint a telefonon...elképzelhetõ, hogy piszok vagy bármi más, de ha mégis bolygó lenne vagy az, akkor a Vénusz...
A kérdező hozzászólása: Csak ránagyítva is olyan határozottnak tûnik a körvonala.
A kondenznyom és a Nap közötti foltra gondolsz ?
A kérdező hozzászólása: Igen, de így nézve már látszik, hogy lencsecsillogás, csak mobillal még ilyet nem tapasztaltam eddig...
egyébként ha érdekel az ilyesmi hogy mi mikor hol volt akkor: Stellarium progi ezzel állíthatod az idõpontot is
lencsereflex, már erõs fényforrásnál is elõjön.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/110408/DSC01968_www.kepfeltoltes..
A kérdező hozzászólása: Feltettem a gépre, így olyan megcsillanásnak néz ki, viszont telefonnal készült...Mindenesetre érdekes.
A kérdező hozzászólása: Ok, nemsokára átküldöm.
engem is érdekelne el tudod küldeni?
szerintem rakd fel a kepfeltoltes.hu -ra és linkeld ide, biztos kapsz jó választ.
A kérdező hozzászólása: Akkor valószínûleg a Vénusz lehetett, ha gondoljátok elküldöm e-mailben majd.
A kérdező hozzászólása: Nagyon bolygó alakú. Semmi bemosódás vagy fénylés. Tompán csillog, mint a Hold kb.
Max Vénusz, a Merkúr már messze van távcsõ nélkül. Vagy valami mûhold csillogott?
A kérdező hozzászólása: Igazából a telefonon láttam, mivel a valóságban olyan fényes volt , hogy nem tudtam odanézni. De bolygóforma teljesen. Nagyításon is. Én is a Merkúrra és a Vénuszra gondoltam. A Hold ilyenkor máshol van, meg mos 18%.
Merkúr, Vénusz? csak ezek vannak ott de az hogy láthattad e azt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem ezzel a programmal (stellaria) , elvileg a Jupiternek kellene ott lennie ..., de valószínûleg akkor ez egy lencsereflex...

Ha valakinek nem volt a terhesség előtt munkahelye akkor nem kap gyest, gyedet?

Legjobb válasz: GYES-t + családi pótlékot kap az ilyen. ezek alanyi jogon járnak....

GYES-t + családi pótlékot kap az ilyen. ezek alanyi jogon járnak....
Én szülés elõtt egy hónappal fejeztem be a sulit, úgyhogy nekem nem volt munkaheyem. De kapom a gyest, sztem azt mindenki kap. A gyed-et csak az kapja, akinek volt munkahelye.Én így tudom.
A kérdező hozzászólása: A GYES AZ MENNYI LEHET?
Netto 25ezer, családi pótlék egy gyerekre 12200, úgyhogy durván 38ezer, a havi jövedelem, amit kap az, akinek nem volt munkahelye, illetve nem a meghatározott ideig.
25.875 Ft nettó.
es ezt az osszeget mennyi ideig kapja?
Ha jól tudom, akkor megint 3évig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!