Találatok a következő kifejezésre: Ha valakit a rendőrségen, hány napon (1 db)

Ha valakit feljelentek a rendőrségen, hány napon belül értesítik róla?

Legjobb válasz: Ha a közigazgatásról szóló törvényt vennénk alapul,akkor 5 napon belül ki kéne értesíteni

Ha a közigazgatásról szóló törvényt vennénk alapul, akkor 5 napon belül ki kéne értesíteni
A feljelentett személyt nem kell kiértesíteni. Ha eljárás indul ellene idézni fogják, és a kihallgatása során tudja meg, hogy feljelentették. Illetve az idézésbõl. Az eljárás a tanú kihallgatásokkal kezdõdik, a gyanusított lehet, hogy csak egy hónap múlva kerül sorra.
Sok mindentõl függ ha pl bûncselekmény történt akár álmában az ágyából is kirángatják...
Persze attól függ, hogy elrendelik-e a nyomozást, vagy sem. Ha nem rendelik el a nyomozást, akkor nem is értesítik a feljelentettet!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit kell válaszolni a "Miért szeretne Ön itt dolgozni" kérdésre az AH-nál / NBH-nál?

5

Kettő lány kiskorú bement a boltba és 4000 forint áru bolti árut akartak eltulajdonítani de nem sikerült! Elkapták őket előzetesbe voltak kihallgatták őket, és tárgyalás lesz ebből. Az a kérdés hogy mit kaphatnak ezért?

9

Jól értelmezem ezt a fegyveres dolgot?

Tegyük fel van egy boxerem. Rám támadnak az utcán megütöm vele a támadót, megsérül, feljelent. Jogos önvédelem és semmit nem kapok érte, hogy boxerrel vertem meg, mert "a helyszínen találtam". Viszont ha ugyan ezt a boxert egy remdőr találja meg nálam úgy, hogy nem is használom csak pl a táskámban van akkor meg pénzbírságot kapok?

8

Gázpisztolyhoz kell engedély, illetve hogy, hol, mennyiért tudom beszerezni?

Valamint magamon hol tarthatom? Zsebbe esetleg? Legális a dolog, rendőr nem büntet?

6

Bicikliláncot hordhatok magammal?

Önvédelmi célra természetesen. Ha mondjuk egy rendőr meglátja nem szólhat semmit ugye? Illetve mennyire számít jó fegyvernek, hatásos, lehet vele nagyot ütni?

18

Ha a társasház lépcsőházi ablakába szándékosan bedobják a labdát, azért fel lehet őket jelenteni?

Már másodjára fordul elő, hogy idióták a lépcsőház 3. emeleti ablakát szétverik a labdával.Első eset véletlen volt.Most viszont direkt lehetett, mert a kis pisisek(12-14 évesek kb), már a labda feldobása előtt a lépcsőház felé mutogattak, látták biztos hogy jön le valaki és ijesztgetésből.Később a pálya korlátját verdesték vascsővel.
.A lépcsőházi magas ablak betörése nagyon veszélyes, ha épp arra halad el valaki!Mit lehet csinálni?

3

MI van ha valaki potpurit szív és észreveszi a rendőr? Elvileg most ezt is tilos, de nincs drog tiltólistán!

18

Tegnap este egy nagy-hosszú puskát mutattak a szomszédaim a vendégeiknek. Kezdjek el aggódni, hogy elkezdhet valamikor lövöldözni is, ha éppen többet ivott a józanságnál?

Ugyanis a szomszédnak vacsora-vendégei voltak, iddogáltak, és a szomszéd elkezdett dicsekedni, hogy vett egy puskát. "és képzeljétek, amikor hoztam haza a kocsival, azon majréztam, csak meg ne állítson a rendőr, mert mit mondok annak a bunkó és buta rendőrnek, hogy mit lát a csomagtartómban?" Majd intett a 12-év körüli fiának, az pillanat alatt kihozta az alsó konyhából a nagy puskát és kézbeadta a vendégnek. Olyan bal oldalon távcsöves puska volt, alul volt 2-lába, a cső eleje elől megvastagodott, és jó hosszú csöve volt. Majd még dicsekedett: "Nagyon jó kis puska, csak itt elől van kis folytás rajta, most úgy lehet használni, hogy bio-golyóval, rendesen lehet vele lőni kis golyókat, 2-3 nap alatt a golyó eltűnik, szétoszlik."
A vendég még próbálgatta a fogást rajta, (fölírtam a rendszámukat, ami kocsival jöttek), de én elgondolkoztam, be kell az ilyent jelenteni valahol, vagy mit csináljak? Amúgy egy erőszakos vendéglős, gátlástalan, mindenkit lefizet akit tud, nagyhangú, lekezelő, terrorizál mindenkit és végtelen mocskos szájú. Pénze van, de modora nincs. Ti mit csinálnátok?

11

Ha 0.35-öt fújtam, abból lehet baj?

16 éves vagyok, megállítottak a rendőrök, a személyimet elkérték, majd azt mondták, hogy fújjak. 0.35-öt fújtam, de aztán vissza adták a személyimet. Viszont még megkérdezték, hogy hova járok suliba, ki az igazgató és az osztályfőnököm és meg mondtam ebből lehet gond?

16

Milyen legális fegyverek vannak amit magammal hordhatok?

Van egy boxerem, de azt ha megtalálná a rendőr bajba lennék. Valamint kolis leszek oda ilyet nem lehet bevinni. Gázsprayre gondoltam volt is régen csak a haveri társaság volt olyan kedves h a buli fénypontjaként kifújta a lakásba. Az legális igaz? És abból milyet érdemes venni?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!