Találatok a következő kifejezésre: Ha valakit a rendőrségen, hány (1 db)

Ha valakit feljelentek a rendőrségen, hány napon belül értesítik róla?

Legjobb válasz: Ha a közigazgatásról szóló törvényt vennénk alapul,akkor 5 napon belül ki kéne értesíteni

Ha a közigazgatásról szóló törvényt vennénk alapul, akkor 5 napon belül ki kéne értesíteni
A feljelentett személyt nem kell kiértesíteni. Ha eljárás indul ellene idézni fogják, és a kihallgatása során tudja meg, hogy feljelentették. Illetve az idézésbõl. Az eljárás a tanú kihallgatásokkal kezdõdik, a gyanusított lehet, hogy csak egy hónap múlva kerül sorra.
Sok mindentõl függ ha pl bûncselekmény történt akár álmában az ágyából is kirángatják...
Persze attól függ, hogy elrendelik-e a nyomozást, vagy sem. Ha nem rendelik el a nyomozást, akkor nem is értesítik a feljelentettet!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez milyen intézkedés?

tegnap a blahán 5 rendőr körbeállt egy hajléktalan nőt. egyik rendőrön gumikesztyű, majd annyit látni hogy a nő letolja nadrágját, bugyogóját, és bepucsít a rendőröknek (meg csapkodja a seggét...) az egyik rendőr lefotózta.. majd bilincsbe verve elvitték..

most komolyan mért kellett szerencsétlen hajléktalan nőnek letolnia mindenki előtt nadrágját, rohadt undorító volt.. milyen intézkedés el, vagy mi a fene lehetett? ötletek?

16

A rendőrség a bűncselekmények hány %-át oldja meg?

endőrség

17

Ki rendeli el az őrízetet?

Sajnos tavaly elvittem egy nadrágot aminek a zsebében volt 10 e ft és ahogy vittem utánam jött a gazdája és tettenért.
A rendőrök kiérkezéséig visszatartott és a randőrök bevittek előállítani,tulajdon elleni szabálysértés miatt kihallgattak és kérdeztem el lehet menni ezután? A nyomozó felelte,nem,mert őrizetbe vesszük és 72 órán belül bíróság tárgyalás lesz,de ne féljae kap egy kis pénzbírságot,ennyi az őrizetet meg nem lehet kikerülni,ki kell bírnom azt a 2-3 napot.Hát elég rossz volt az a két-három nap,de utána tényleg kiengedtek és tényleg pénzbüntetést kaptam.De első utolsó ügyem volt az biztos.

A nyomozó mikor kihallgatott akkor,közben valakinek telefonált és kérdezte,hogy"akkor biztos őrizet lesz?"
Vajon kinek telefonált,mert szerintem az rendelte el az őrizetet akinek a nyomozó telefonált?
Ki rendelte el?
És miért volt muszáj az őrizetbe vétel?
Mi az indok?
Bementem volna saját magam is 2 nap múlva a tárgyalásra,mert tudom,ha valaki nem megy el elővezetik,muszáj volt az őrizet?

3

Most miért nem lőtték agyon a szigetszentmiklósi túszejtőt? Miért nem? Hiszen ezek sose változnak. Most is ugyan olyan brutális banda, mint voltak, de most nem gyilkoltak Miért?

Játszották a fejüket nekünk, hogy milyen humánusak mi, hogy szeressük őket?

3

Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár ha valaki egy bevetési egységnél kommandós?

Leginkább a szabadidő és magánélet érdekel... Tisztában vagyok azzal hogy állandó készenlétben vannak tehát bármikor hívhatják őket a központba, de ennek is van egy bizonyos korlátja nem?

1

Minek a bilincs ilyenkor?

Sokszor lehet látni a médiában, hogy pl. elfogáskor vagy bírósági tárgyaláskor a letartóztatott önként teszi a kezét a bilincsbe és nem tanúsít semmilyen ellenállást. Akkor meg miért kell mégis a bilincs, főleg olyan nők esetében, akik ráadásul nem is erőszakos bűncselekményt követtek el? Nem beszélve a pórázos bilincsről, meg amikor egy széles övhöz van láncolva a kezük. Tök megalázó és amúgy milyen kényelmetlen lehet így végigülni egy tárgyalást reggeltől estig, vagy egy rabszállítást az ország egyik végéből a másikba.

6

Mit csináljak? (SOS LENT)

Ma jöttem haza és szomszédom mondta hogy neked véged lesz barátom és telefonált nagyon komolyan mondta vörös szemekkel egy rossz szót nem szóltam neki soha nem merek aludni se mit csináljak?://

6

A rendőr kiadhatja a személyes adataimat egy civil embernek, mert ő erre kéri?

13

Mit tenne a rendőr ilyenkor?

Ha egy rossz gyerek nézeget az ablakból mondjuk a 10-dik emeleten és a társasház előtt lent közút van és látja,hogy ott jön egy rendőrautó és egy tojást ledob a rendőrautóra,az ráesik a tetejére és szétplattyan,a rendőrök meg a nagy koppanás hatására kiszállnak és látják,hogy tiszta sárga a kocsi teteje,látják a széttört tojást és rögtön tudják,hogy valaki direkt ledobta a kocsira.
Mit tenne a rendőr,mert mire felnézne addigra a gyerek rég bement az ablakból és még szemtanú sincs ,hogy derítené ki a rendőr,hogy ki dobta le?
Egyáltalán elindulna fel a lakásokra kopogtatni,kideríteni,hogy ki volt,hogy jól elverjék aztán?

Egy barátom mondta,hogy már volt ilyen,hogy ledobtak egy tojást a suhancok a rendőrkocsira és ezért kérdezem.

4

Pornó oldalt néztem és kidobott egy ablakot hogy én tiltott pornográf oldalt néztem és hogy fizessek 12 órán belül. Ez mi lehet?

ez Angliába történt.Lehet valami gyermekpornót tekintettem meg?De ezért lecsukhatnak? még a 16 -ot sem töltöttem be.Vagy ez micsoda?vírus?Létszives válaszoljatok mert kicsit bepánikoltam.

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!