Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek van záródva a petevezetéke (3 db)

Ha valakinek el van záródva a petevezetéke az mit jelent?

Ha valakinek el van záródva a peteveztéke, akkor nincsen pé-je? Vagy van, csak nem tud kiszabadulni? Engem ez a kérdés csak érdekel, nincsen ilyen prolémám. Illetve ezt lehet kezelni? Milyen vizsgálatból derül ez ki?

Legjobb válasz: Ha el van záródva a petevezeték akkor az érett pete nem tud lejutni a méhig. A petevezetéket megpróbálják kitisztitani, azaz kitágítani, ha lehetséges. De sajnos vannak esetek amikor nem lehet olyan mértékû az összenövés. Ilyenkor segíthet a lombikbébi progi, ill. ha a másik vezetékkel nincs gond akkor természetes úton is lehet baba. Van mikor gyulladás miatt szûkül be a vezeték, ilyenkor lehet hogy egy gyogyszeres kezelés,is segít. Én ezeket tudtam, remélem segítettek. Ha valamit mégse pontosan írtam azért bocsi, de én sem vagyok doki. :)))))

Ha el van záródva a petevezeték akkor az érett pete nem tud lejutni a méhig. A petevezetéket megpróbálják kitisztitani, azaz kitágítani, ha lehetséges. De sajnos vannak esetek amikor nem lehet olyan mértékû az összenövés. Ilyenkor segíthet a lombikbébi progi, ill. ha a másik vezetékkel nincs gond akkor természetes úton is lehet baba. Van mikor gyulladás miatt szûkül be a vezeték, ilyenkor lehet hogy egy gyogyszeres kezelés, is segít. Én ezeket tudtam, remélem segítettek. Ha valamit mégse pontosan írtam azért bocsi, de én sem vagyok doki. :) ))))
Röviden azt jelenti se ki se be, és 50% a teherbe esés esélye. se nem jut le az érett petesejt amibõl a baba lesz. se nem jut fel az ondó, hogy bármi is kialakuljon.

Ha valakinek el van záródva a petevezetéke az mitől van?

Betegség okozza, vagy valamilyen genetikai ok?

Legjobb válasz: Általában a gyulladások okozzák...

Általában a gyulladások okozzák...
Nekem a rendszeres felfázás miatt volt ilyen gondom!!De már hekyre tették a dolgokat!
A kérdező hozzászólása: Ez olyan nõnél is elõfordulhat, aki már szült?
Már szült nõnél sincs kizárva, ha a szülés után elõfordult rendszeres megfázás, de általában nem jellemzõ!!

Esett már úgy valaki teherbe hogy az egyik petevezeték el van záródva a másik meg egy kicsit szűkebb? Ma voltam átjárhatóságin és azt mondta a doki hogy van rá esély hogy teherbe essek, ha nem akkor inszemináció.

Legjobb válasz: Bocs nem válaszolok, hanem kérdezek: inszem nem csak átjárható petevezetéknél lehetséges? Vagy a "kicsit szûkebb" az inszemhez eléggé átjárható?

Bocs nem válaszolok, hanem kérdezek: inszem nem csak átjárható petevezetéknél lehetséges? Vagy a "kicsit szûkebb" az inszemhez eléggé átjárható?
Bocsika , h. énis csak kérdezek milyen volt az átjárhatósági, nagyon fájt?Jövõhéten kell mennem és már éjszakákat nem alszok e miatt úgy félek.
A kérdező hozzászólása: Nem fájt, amikor felrakta a katétert egy pici szúrást éreztem, amikor a ballont felfújta akkor nem éreztem semmit, utána lementünk a röntgenbe ott feltöltötték és az utolsó cseppeknél éreztem kicsi feszülést. én is nagyon féltem mert sokan riogattak de ne izgulj nem fáj.
az egyik petevezetékemet kioperálták, a másik alig átjárható. 2 gyerekem van, 1, 5 és 3 évesek. sok sikert neked is.
A kérdező hozzászólása: köszi a bíztatást
Igen én kétszer is terhes lettem de mindkétszer méhenkivüli lett!!!!Az orvosom azt mondta hogy ha nem akarok mégegyszer méhenkivüli terhes lenni akkor ki kell venni a petevezetömet(azt amelyiken szükület van).Vigyázz ezzel mert nem jó játék!Szerintem ebben az esetben nem csinálnak inszemet csak lombikot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!