Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek van záródva a (4 db)

Ha valakinek el van záródva a petevezetéke az mit jelent?

Ha valakinek el van záródva a peteveztéke, akkor nincsen pé-je? Vagy van, csak nem tud kiszabadulni? Engem ez a kérdés csak érdekel, nincsen ilyen prolémám. Illetve ezt lehet kezelni? Milyen vizsgálatból derül ez ki?

Legjobb válasz: Ha el van záródva a petevezeték akkor az érett pete nem tud lejutni a méhig. A petevezetéket megpróbálják kitisztitani, azaz kitágítani, ha lehetséges. De sajnos vannak esetek amikor nem lehet olyan mértékû az összenövés. Ilyenkor segíthet a lombikbébi progi, ill. ha a másik vezetékkel nincs gond akkor természetes úton is lehet baba. Van mikor gyulladás miatt szûkül be a vezeték, ilyenkor lehet hogy egy gyogyszeres kezelés,is segít. Én ezeket tudtam, remélem segítettek. Ha valamit mégse pontosan írtam azért bocsi, de én sem vagyok doki. :)))))

Ha el van záródva a petevezeték akkor az érett pete nem tud lejutni a méhig. A petevezetéket megpróbálják kitisztitani, azaz kitágítani, ha lehetséges. De sajnos vannak esetek amikor nem lehet olyan mértékû az összenövés. Ilyenkor segíthet a lombikbébi progi, ill. ha a másik vezetékkel nincs gond akkor természetes úton is lehet baba. Van mikor gyulladás miatt szûkül be a vezeték, ilyenkor lehet hogy egy gyogyszeres kezelés, is segít. Én ezeket tudtam, remélem segítettek. Ha valamit mégse pontosan írtam azért bocsi, de én sem vagyok doki. :) ))))
Röviden azt jelenti se ki se be, és 50% a teherbe esés esélye. se nem jut le az érett petesejt amibõl a baba lesz. se nem jut fel az ondó, hogy bármi is kialakuljon.

HSG-re kell mennem jövő héten. Itt nálunk bódításban csinálják. Akinek így csinálták annak fájt ez a beavatkozás? Utána rögtön van eredmény? Azt is meg tudják állapítani ha valakinek szűkebb a petevezetője, vagy csak azt ha el van záródva?

Legjobb válasz: bár nem vagyok szakértõ, de azt mondják h nagyobb az esély, mert ugye szabadabb az út, és nagyobb! úgyhogy ha jól vagy utána akkor hajrá apával mert esélyes akkor a picúr! Sok siker! Hajrá!!! :D

bár nem vagyok szakértõ, de azt mondják h nagyobb az esély, mert ugye szabadabb az út, és nagyobb! úgyhogy ha jól vagy utána akkor hajrá apával mert esélyes akkor a picúr! Sok siker! Hajrá!!! :D
szia. nekem altatásba csinálták mert laparoszkópiát volt, de aki mellettem feküdt neki bódításba volt és azt mondta egy erõs mensi görcsre hasonlított, és azt is mondta hogy csak kellemetlen de csak ha szûk a petevezeték. amugy rögtön tágítják olyankor valami folyadékkal, és az okoz némi görcsöt, még az nap haza engednek az eredménnyel együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Ha valakinek csinálnak ilyet valóban hamarabb teherbe lehet esni?Állítólag abban a hónapban nagyobb az esélye.
Nekem nem bódításban csinálták, rendesen felvoltam. Maga a vizsgálat csak kicsit fájt, a gondok este kezdõdtek, akkor órákon keresztül sokat görcsöltem. ERedmény azonnal van.

Ha valakinek el van záródva a petevezetéke az mitől van?

Betegség okozza, vagy valamilyen genetikai ok?

Legjobb válasz: Általában a gyulladások okozzák...

Általában a gyulladások okozzák...
Nekem a rendszeres felfázás miatt volt ilyen gondom!!De már hekyre tették a dolgokat!
A kérdező hozzászólása: Ez olyan nõnél is elõfordulhat, aki már szült?
Már szült nõnél sincs kizárva, ha a szülés után elõfordult rendszeres megfázás, de általában nem jellemzõ!!


Esett már úgy valaki teherbe hogy az egyik petevezeték el van záródva a másik meg egy kicsit szűkebb? Ma voltam átjárhatóságin és azt mondta a doki hogy van rá esély hogy teherbe essek, ha nem akkor inszemináció.

Legjobb válasz: Bocs nem válaszolok, hanem kérdezek: inszem nem csak átjárható petevezetéknél lehetséges? Vagy a "kicsit szûkebb" az inszemhez eléggé átjárható?

Bocs nem válaszolok, hanem kérdezek: inszem nem csak átjárható petevezetéknél lehetséges? Vagy a "kicsit szûkebb" az inszemhez eléggé átjárható?
Bocsika , h. énis csak kérdezek milyen volt az átjárhatósági, nagyon fájt?Jövõhéten kell mennem és már éjszakákat nem alszok e miatt úgy félek.
A kérdező hozzászólása: Nem fájt, amikor felrakta a katétert egy pici szúrást éreztem, amikor a ballont felfújta akkor nem éreztem semmit, utána lementünk a röntgenbe ott feltöltötték és az utolsó cseppeknél éreztem kicsi feszülést. én is nagyon féltem mert sokan riogattak de ne izgulj nem fáj.
az egyik petevezetékemet kioperálták, a másik alig átjárható. 2 gyerekem van, 1, 5 és 3 évesek. sok sikert neked is.
A kérdező hozzászólása: köszi a bíztatást
Igen én kétszer is terhes lettem de mindkétszer méhenkivüli lett!!!!Az orvosom azt mondta hogy ha nem akarok mégegyszer méhenkivüli terhes lenni akkor ki kell venni a petevezetömet(azt amelyiken szükület van).Vigyázz ezzel mert nem jó játék!Szerintem ebben az esetben nem csinálnak inszemet csak lombikot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!