Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek van, szülhet (3 db)

Igaz, hogy ha valakinek erősebb dioptriás szemüvege van, az nem szülhet természetes úton?

(A szem gyengesége, és az er?lködés közti összefüggés miatt) Vagy ez teljesen hülyeség?

Legjobb válasz: Nem hülyeség, a védõnõ tõlem is megkérdezte anno, hogy milyen erõs a szemüvegem. Az enyém -0.75-ös. Szerintem 4-es 5-ös rövidlátó szemnél kellene kikérni a nõgyógyász esetleg szemész véleményét bár pontos dioptriát én sem tudok. Álltólag a rövidlátásnál (ha nagyfokú) ha nagyon erõlködsz leválhat a retinád, megvakulhatsz. Ez mindenfajta erõlködésre igaz, nemcsak a szülésre.

Nem hülyeség, a védõnõ tõlem is megkérdezte anno, hogy milyen erõs a szemüvegem. Az enyém -0.75-ös. Szerintem 4-es 5-ös rövidlátó szemnél kellene kikérni a nõgyógyász esetleg szemész véleményét bár pontos dioptriát én sem tudok. Álltólag a rövidlátásnál (ha nagyfokú) ha nagyon erõlködsz leválhat a retinád, megvakulhatsz. Ez mindenfajta erõlködésre igaz, nemcsak a szülésre.
én 6-os, 7-es erõsséget hallottam, tehát nagyon rossz szemûnek kell lenni, hogy ez legyen a "kifogás". de szerintem ez is dokija válogatja.
Az erõlködés miatt sérülhetnek a látóidegek, de én úgy tudom, hogy ilyen szódásszifon effekt.Amúgy is a kitolási idõszakban be kell csukni a szemet.Viszont nekem érezhetõen romlott a szemem mióta babás vagyok.Mondjuk az, hogy most felesbõl lesz egyes az nem egy katasztrófa, lehet enyit baba nélkül is romlott volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nekem az egyik szemem -2, 5 a másik-5 körül de sosem adtak olyan ersõ szemüveget, nem bírnám a különbség miatt.Vagyis, nem + fajta, akkor van esélyem rendesen szülni? Persze majd megbeszélem a dokival is, de idáig egyikük sem kérdezett rá.
Szia Én úgy tudom, hogy igen, mivel megfertõzheti a babát és azt hiszem vakságot is okozhat.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz.

Ha valakinek méhszájsebe van, szülhet természetesen?

32 hetes kismama

Legjobb válasz: Igen, az nem jelent fertõzésveszélyt vagy ilyesmi. Nekem is volt, a dokival emgbeszéltük, mikor emgyek, hogy lekezelje, de közben terhes elttem. Akkor azt mondta, a szülés úgyis "megdolgoztatja" azt a részt, majd utána visszatérünk rá. Ha valamilyen baci okozza, akkor azt tenyésztéssel megállapítják és kapsz rá kúpot vagy antibiotikumot.

Igen, az nem jelent fertõzésveszélyt vagy ilyesmi. Nekem is volt, a dokival emgbeszéltük, mikor emgyek, hogy lekezelje, de közben terhes elttem. Akkor azt mondta, a szülés úgyis "megdolgoztatja" azt a részt, majd utána visszatérünk rá. Ha valamilyen baci okozza, akkor azt tenyésztéssel megállapítják és kapsz rá kúpot vagy antibiotikumot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!