Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek válasza (277 db)

Mi van akkor ha valaki választ magának egy kennelnevet de nem váltja ki a Meoe-nél és ugy tenyészt kutyát?

szóval hogy érthet? legyen.valaki kutyát szeretne tenyészteni(tényleg korrekt módon)de nincs pénze arra hogy kiváltsa a kennelnevet de mondjuk csinál egy honlapot ahol egy ? általa adott "kennelnevet" használ.kötelez? kennelnevet kiváltani?

Legjobb válasz: Hogyhogy mi van akkor? Akkor van egy weboldala egy kitalált kennelnévvel, és ha valaki más beregisztrálja a MEOE-nél, akkor ráb*szott. Amúgy meg pénz nélkül nem lehet korrekt módon kutyát tenyészteni. Az egészségügyi szûrések pénzbe kerülnek, a fedezés is, az anyakutya táplálása, állatorvosi felügyelet, kölykök etetése, oltása, rengeteg pénz. Ehhez képest egy kennelnév kiváltása semmi.

Hogyhogy mi van akkor? Akkor van egy weboldala egy kitalált kennelnévvel, és ha valaki más beregisztrálja a MEOE-nél, akkor ráb*szott. Amúgy meg pénz nélkül nem lehet korrekt módon kutyát tenyészteni. Az egészségügyi szûrések pénzbe kerülnek, a fedezés is, az anyakutya táplálása, állatorvosi felügyelet, kölykök etetése, oltása, rengeteg pénz. Ehhez képest egy kennelnév kiváltása semmi.
Az 1-1 almosok is ugyan olyan veszélyesek, mint a többi szaporító. Pont ma láttam egy hirdetést egy elveszett yorki kan kutyáról. Nagyon keressük, mert asztmás, és fullad, meg otthon várja vemhes kis barátnõje. Na ebbõl lesz a sok légzési gonddal küzdõ mini, meg extra mini yorki. De tökéletes lesz majd olyanoknak, akiknek nincs pénzük 100 ezres kutyára. Úgyis csak késõbb jönnek rá, hogy beteg, és ha nincsenek 100 ezreik orvosra, akkor a menhelyen nehogy már ne legyen hely egy két kilós kiskutyának!
Ha még erre sincs pénzed, arra sem lesz, hogy tisztességesen tenyéssz. Tenyésszemle? Szûrések? Minõségi kutyatáp? Kölyköknek féregtelenítés, oltás, chipezés?... Nem beszélve arról, hogy felteszem a kutyáid versenyeken sem indulnának...
Nem tudom a pontos összeget, de gyanítom 20e-körül lehet a név kiváltás.Ez az akadály?Ne komolytalankodj már!És mi van ha már létezik ez a név egy VALÓDI tenyésztõnél?A gatyát is leperlik rólad!Szaporítgass tovább csendbe és ne tegyél fel hülye kérdéseket!
Magyarán szaporító leszel, mivel ha még kennelneved sincs, hogyan álíttathatnál ki törzskönyvet? Látom, yorkit akarsz szaporítani. Gratuálok, hiszen ez most divatkutya. És akkor mit fogsz csinálni, mikor kimegy a divatból?
Alapvetõen a kérdésre a válasz amúgy az lenne, hogy akkor lebeszéli a kutyája tenyésztõjével, hogyha õ is egyetért azzal, hogy a kutya tovább tenyésztésre érdemes, akkor az õ neve alatt hoznak le almot a kutyától. Másképp a kérdés értelmezhetetlen, mert olyan nincs, hogy valaki korrekt módon (azaz törzskönyvvel) akar tenyészteni, de nem vált ki kennel nevet.
Aki a fajta szeretete, fajtanemesítés céljából tenyészt, az minden bizonnyal korrekt, alapos ember, aki tisztában van vele, hogy a tenyésztés sokkal inkább viszi a pénzt, mint hozza. Eleve megvenni a megfelelõ, tenyésztésbe vonható kutyákat, azokat kiállításra hordani (regisztráció + külföldre utazás, csak mert a tenyésztésnek ez is elengedhetetlen része) megfelelõ táppal etetni, orvosi ellátások, tenyészszemle, eü. szûrések, törzskönyvek kiváltása, ez több kutya esetében rengeteg pénz! És az eladott kölykökbõl befolyt pénz nem fogja fedezni a kiadásokat. Az igazi, lelkiismeretes tenyésztés nem megélhetési lehetõség, hanem hobby. A meoe tagság, és a kennelnév kiváltása eltörpül ezek mellett a pénzek mellett. Amirõl Te beszélsz azt szaporításnak hívják, és sajnos ebben nincs hiány Magyarországon. Ha nem lenne nálunk a helyzet botrányos szaporítás terén, akkor senki nem lenne felháborodva, hogy 4-5 kutyával több lesz. De miután már a menhelyeken is több tucat fajtatiszta kutya van, és az apróhirdetésekben szinte az ember után dobják a kutyákat, így semmi szükség újabb önjelölt tenyésztõkre.
Ha nincs valakinek kennelneve, de almot szeretne törzskönyveztetni, akkor az az elsõ, hogy a MEOE-nél az orra alá dugnak egy nyomtatvány, a kennelnév kiváltásról. külföldön van olyan, hogy ha nincs kennelnév, akkor csak egy hivónévkerül be a törzskönyvbe, az olaszoknál ugy tudom 3 alom után adnak csak ki kennelnevet.Általában tenyészeteknél a kennelnév hamarabb megvan, mint az elsõ alom, miután várni kell a visszaigazolásra ugy 3 hónapot. Ez egyszeri kiváltás, és örökre szól. honlapot lehet csinálni persze, olyat amilyet akar, de abból nem lesz név.
A kérdező hozzászólása: utolsó...ebben igazad van én csak kérdeztem de látom itt mindenki egybõl harap...
"vannak biztos olyanok" És ha nincsenek? Ez csak egy feltételezés a részedrõl, aminek semmi alapja sincs. Eleve a kérdésben szereplõ kitételeknek nincs semmi értelme. Ha valaki mindent megad, rendesen csinálja, akkor a kennelnév kiváltása lesz a legkisebb költsége! Fordítva: akinek nincs pénze kiváltani a kennelnevet, annak nem lesz pénze tenyész minõségû kutyára, az eltartására, kiállításokra, szûrésekre, a megfelelõ kan kifizetésere és a kicsik felnevelésére sem. Tehát amiket te feltételezel, hogy minden szép és minden jó, csak épp kennelnév nincs, olyan nem volt és nem is lesz, mert aki tényleg felelõs módon csinálja, annak eszébe sem jut, hogy ne váltsa ki a kennelnevet.
Én inkább megfordítanám a dolgot. Az a nagy baj, hogy a hörcsögök, csincsillák, deguk, tengerimalacok stb. még hivatalosan "nem érnek annyit", hogy legyen hivatalos tenyésztõi lánc, és nyakra-fõre születnek a kicsik, jobb esetben már születéskor elpusztulnak, rosszabb esetben különbözõ degenerációkkal és betegségekkel végigélik az életüket, legrosszabb esetben egyszerûen kidobják õket a szemétre. A kutyatenyésztés = azzal, hogy ennek megteremtik a komoly adminisztratív, anyagi hátterét, és mindazokat a körülményeket, amelyek biztosítják, hogy legalább többé-kevésbé egészséges kiskutyák szülessenek, illetve a betegek ki legyenek emelve a tenyésztésbõl. Én ezt minimum szakirányú végzettséghez (genetika, állatviselkedéstan, biológia, gazdaság stb.), az összes szükséges papír beszerzéséhez és rendszeres állatorvosi és állatvédõi kontrollhoz kötném.
A kérdező hozzászólása: nagyon félreérted a dolgot és ezen csak nevetek...én nem egy tizen éves kis hülye vagyok...nem csinálok bohócot a kutyámból meg semmi ilyesmi.és mégegyszer elmondom hogy NEM ÉN AKAROK SZAPORITANI.mi a f.szért nem lehet már felfogni.azzal hogy feltettem ezt a kérédést egybõl mindenki arra gondol hogy én akarom ezt csinálni...hát NEM.nem tudom miért kell az embernek átharani a torkát ezért...kicsit ezen is gondolkodjatok el...én megkérdeztem normálisan ti meg nem tudtok normálisan válaszolni
Az eü szûrések nem olcsók+oda kell figyelni, hogy a másik kutyusnak is meglegyenek ezek, és akkor már meg sem éri tk nélkül szaporítgatni, mert nem tudod annyiért eladni õket, hogy megérje. Vagy a másik oldal: ha ezek már megvannak, egy kennel név, és a törzskönyvek már nem nagy cucc, és lehet rendesen tenyészteni.
Akkor mi van? Akkor az van, hogy NINCS IGÉNY a divatkutyádra, mert már mindenkinek van. Vagy lesz rá igény, mert a 13 éves Tüncike azt kért karácsonyra, csakhogy Tüncike 2 hét után megunta és apuka elereszti a kutyát a mezõn. Vagy ez téged már gondolom nem is érdekel, hiszen az árát megkaptad, már meg is van a pénzecske a diszkóra, meg a cukkermukker kutyádnak a rózsaszín macis jelmezre.
A kérdező hozzászólása: utolsó ebben igazad van, viszint vannak biztos olyanok akik a kennelnevet nem váltják ki ám mindent megadnak a kutyáknak és makk egészséges kutyákat nevelnek...olyankor mi van?
A kérdező hozzászólása: nem irtam hogy pároztatni akarom.mindegy
A kérdező hozzászólása: NEM vagyok szaporitó értsétek már meg.nekem van egy tks édes kis yorki kanom és ennyi itt meg is állt a dolog...itt nem rólam volt szó hanem más olyan emberekrõl akik ezt csinálnák
A kérdező hozzászólása: arra az egyre lettem volna kiváncsi h a kutyáknál is lehet e olyat csinálni mint mondjuk a hörcsög vagy bármilyen más állat tenyésztésénél hogy HOBBYTENYÉSZET aminek olyan nevet adnak regisztrálás nélkül amilyet akarnak
A kérdező hozzászólása: senki nem mondta hogy én akarom.csak feltettem ezt a kérdést mert érdekelt hogy mások mit gondolnak ebben a témában..egyébként meg azt nem értem hogy miért kell az embert támadni egy olyan kérdés miatt amirõl azt sem tudod hogy miért tette fel.vannak olyan emberek a világon akinek mondjuk vagy egy tk nélkül yorki párja viszont nem akar tenyésztõ lenni de mondjuk 1-2 évente 1-1 almot lehozni az olyan embereknek akiknek nincs pénzük 100 ezreket költeni egy kutyára.sok olyan tenyésztõ van akinél ugyanugy megtalálható beteg kutya és tks meg minden egyéb....nem mindenki szeretne megállás nélkül szaporitani kutyát csak 1-1 almot...
A tenyésztés egy igen költséges hobby, amit néhány megszállott azért csinál, hogy az adott fajtában minél szebb-egészségesebb-korrektebb-jó idegrendszerû kutyák szülessenek. Ehhez sok tanulás, a fajta ismerete, genetikai, biológiai, etológiai ismeretek szükségesek. Még a kennelnév kiváltása sem garancia arra, hogy ezek a tudások mind az illetõ fejében vannak. Hát még ha még arra sem akar áldozni, hogy néhány ezer forintért kiváltson egy papírt. Sajnos abból a kategóriából, aki minden tudást nélkülözve csak gyártja az almokat sokkal több van, mint tenyésztõbõl. Ezért tartunk itt ma: ha körülnézel mindenkinek kutyája van, ha kell ha nem, és a többség almokat akar lehozni tõle. A menhelyek, sintértelepek túltelítettek, a kutyákat sokszor altatni készülnek. Tele az utca mindenhol kóbor kutyákkal. Na ezért nincs szükség ilyen kennelnév nélküli almokra. (Sõt, igen sok törzskönyvesre sincs)
Hosszába. Úgy, hogy lehetõleg az egész akváriumban keringjen a víz.
A kérdező hozzászólása: Értem.És középre rakjam vagy sarokba?
Hát pl. a jobb-hátsó sarokba(ha szembõl nézed az aksit), és balra fogja fújni a vizet.
Sarokba. És így, az elõzõ válaszoló gondolat menetét tovább folytatva, felül balra fújja a vizet, a szemben lévõ falon lebukik a víz, és az aljzaton (jobbra) végigtolja maga elõtt a szennyezõdéseket. (ha elég erõs az áramlás)
Mert nagyon sok a bunkó, önzõ ember. Én mindig megköszönöm!
Én is megszoktam köszönni, ha kapok hasznos választ, sõt, még meg is mondom, hogy hasznos volt. És soha nem pontozok le senkit, mindenkinek zöldet adok (függetlenül attól, hogy egyetértek- e vele)
Én ha kérdezni nem vagyok lusta, megköszönni sem. A válaszoló se volt lusta válaszolni neked/nekem/akárkinek.
én is mindig megköszönöm :) szerintem ezt azért illene mindenkinek.
Mert attól még értékelem hogy fáradozott, csak lusta vagyok írni.
A kérdező hozzászólása: Te lusta vagy írni én meg emiatt azt gondolom, hogy teljesen feleslegesen kerestem ki Neked a választ, esetleg meg sem nézted, hogy ki mit válaszolt. Tényleg elég lenne egy ok, vagy köszi. A többieknek köszönöm.
ezt a kérdést énis már felakartam tenni, de akkor megelõztél :D és sztemis egy köszönömbe senkise hal bele...
Már kaptál a kérdésedre egy csomó választ, reagáltál is rá, mégsem köszönted meg. Vagy csak másnak kell?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Neked külön köszönöm, de vedd esetleg a fáradtságot és olvass vissza egy kicsit. Lehet, hogy korábban is megköszöntem már? Ez igazán hihetetlen fordulat lenne. Az értelmes válaszolóknak tényleg köszönöm.
Te mindig minden választ megköszönsz? Ezt nem tudom elhinni neked. 17:55 elõtt volt 3 válasz amit 17:55 még nem köszöntél meg. Tessék egyenként mindenkinek megköszönni!
Ha csak 1-2 választ kapok, amik ráadásul semmiben sem segítettek, akkor van, hogy nem köszönöm meg, nem írok kommentet. Ha kapok SZÁMOMRA hasznos választ, akkor megköszönöm.
A válaszírók pedig elég pihentek lehetnek, ha minden válaszukat leellenõrzik elõbb-utóbb. Am tényleg lusta vagyok írni, de tudjátok, hogy a lelkem mélyén hálás vagyok a válaszaitokért. :P


Ha valaki a válaszomat hasznosnak ítéli és jelöli is, az egy pontot jelent szavazatonként?

Legjobb válasz: A pontos képletet nem szeretnénk közzé tenni, mert nem ezen van a lényeg. A lényeg kb. ennyi: Ha a válaszod haszontalannak bizonyul és úgy jelöli valaki hasznosnak, azért nem jár pont az értékelõ számára, illetve a választ adót is pontlevonással sújtjuk. Ha a válaszod hasznos, akkor kapsz a válaszért pontot.

A pontos képletet nem szeretnénk közzé tenni, mert nem ezen van a lényeg. A lényeg kb. ennyi: Ha a válaszod haszontalannak bizonyul és úgy jelöli valaki hasznosnak, azért nem jár pont az értékelõ számára, illetve a választ adót is pontlevonással sújtjuk. Ha a válaszod hasznos, akkor kapsz a válaszért pontot.
kivéve, ha politika a tárgykör. mert akkor a haszontalan válasz legtöbb esetben azt jelenti, hogy az illetõ nem fröcsög együtt a nagytöbbséggel.
eg kivéve, ha biológia, szex, gyereknevelés, terhesség stb, stb, stb. Mert a hasznosságot nem a valódi hasznosság szerint itélik meg a userek, hanem a szerint, hogy az info bemegy-e a fejekbe. Képesek-e rá, hogy eddig számukra ismeretlen dolgot befogadjanak. Néha úgy tûnik, nehezen. :) ))
Hát persze, hogy szubjektív, hiszen egy-egy válasz hasznosságáról a honlap látogatói döntenek, nem lehet minden választ bíróság elé állítani. Viszont ha egy válasz hasznosságára már sok értékelés érkezett, azt tekintheted objektívnek is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ezek szerinte valamelyest szubjektív. Különösebben nem csinálok gondot belõle, csak érdekelt.

Miert van az, ha valaki kiir egy hulye idiota kerdest, akkor ozonlenek a valaszok? Ha valaki normalisat kerdez, akkor mar nem is lehet ra valaszolni?

Legjobb válasz: Mert a komoly kérdésekre nem mindenki tudja a választ, de aki tud az válaszol. Idióta kérdésekre idióta válaszokat pedig bárki tud írni.

Mert a komoly kérdésekre nem mindenki tudja a választ, de aki tud az válaszol. Idióta kérdésekre idióta válaszokat pedig bárki tud írni.
mert sajtból van a hold
Ilyenekre gondolsz hogy: Terhes vagyok? Hogy kell csókolni? Jó ez a méret? Gumival védekeztem lehetek terhes? Pedofil vagyok? Szoktak normális kérdésre is válaszolni!Csak tudod az emberek nagyja itt egy gép mögött lévõ unatkozó bolond aki nem tudja mivel elcseszni az idejét és akkor a haszontalan válaszokkal bombázzák a haszontalan kérdéseket ezzel brutális önkielégülést okozva maguknak! :)
Erre a kérdésre könnyû válaszolni. :) Egy idiótával szemben mindenki szereti fitogtatni, hogy mennyire nagytudású. Egy komolyabb kérdés viszont már gondolkodást igényel.
Azért ha megnézed a süket kérdésekre süket válaszok is özönlenek.
ma 12:25-el egyet értek!
Mert a normális kérdés megválaszolásához kell némi ész, tapasztalat, meggondoltság, felelõsségtudat - átlátni azt, hogy mit tanácsolsz a másiknak és annak mi lehet a következménye -, az idióta kérdéshez pedig nem. Oda elég tudni, hogyan kell lenyomni a betûket a gépen, szép sorban, hogy nagyjából magyar szavak jöjjenek ki a végén.

Ha valaki nem ért egyet a válasszal, amit előtte írtak, akkor annak az a "dolga", hogy lepontozza az előtte szólót?

Mert attól még, hogy nem ért egyet, lehet, hogy igaza van az el?tte írónak, de mégis 0 pontot ad rá. (pl tudatlanságból, tapasztalatlanságból) Nem lenne elég megírni az ? saját válaszában, hogy másképp gondolja? Persze vannak nyilván indokolt esetek, de elég gyakori, hogy csak dob egy 0-t

Legjobb válasz: "Hasznos" vagy "nem hasznos" a válasz, ezt lehet értékelni. Mondok egy példát arra, amit írsz: Vannak esetek, amikor nem tudja az ember a helyes választ, de azt tudja, hogy az elõzõ nem a kérdésre válaszolt, és nem is derül ki a válasz a hozzászólásából. Ekkor is leosztályozhatja anélkül, hogy választ írna.

"Hasznos" vagy "nem hasznos" a válasz, ezt lehet értékelni. Mondok egy példát arra, amit írsz: Vannak esetek, amikor nem tudja az ember a helyes választ, de azt tudja, hogy az elõzõ nem a kérdésre válaszolt, és nem is derül ki a válasz a hozzászólásából. Ekkor is leosztályozhatja anélkül, hogy választ írna.
Én úgy látom, hogy sokkal inkább tetszési indexet mutatnak a számok, mint hasznosságot. Aki nem eléggé tájékozott egy kérdésben az ugyan hogyan ítéli meg, hogy az adott válasz hasznos vagy nem hasznos? :) ) Ráadásul az emberek többnyire nem tudnak objektívek lenni. Az olyan kérdésekben amikben "érintve" érzik magukat, azokban tudnak a legkevésbé. :) ) Nem én mondom... a pszichológia. A válasz a kérdésre (nehogy lepontozzanak :DDDD)... így van és kész. Törõdj bele. :)
minenkinek az a dolga ami....amit érzel azt cselekedd! te azt honnét tudod ki miért pontoz, hacsak nem magadból indulsz ki....
az oldalon irják is hogy ne olyan kérdéseket tegyünk fel ami véleményt kér...a más vélemény (amit a kérdésben mondasz, az pont ez) pölö a homoszexuálisokról, vagy a szõkékrõl mert mindenkinek más a véleménye, ezért ezekben a válaszokban nincs hasznos és nem-hasznos.de a többi kérdésben is, ahol nem véleményt kérdenek ott is le/felpontoznak egyesek, anélkül hogy olvasnának ---> mert ezért pontot kapnak (talán??) nem, ez senkinek nem dolga...csak vannak ilyenek
sok butaságot összehordanak némelyek, nem értenek a témához vagy azt gondolja hogy ért hozzá a naivságából adódóan lehúzza az elõtte szólót azaz lenullázza, ezt nem kellene, de lehet ettõl érzi magát jobban?
Van, mikor én is lepontozom az elõttem válaszoló(ka)t, de nem azért, mert én nem értek vele egyet, hanem azért, mert tudom, h az a válasz nem a kérdésre válaszolt, vagy nincs igaza.
Arra valóak ezek a százalékok, hogy lásd mennyire megbizható forrásbol kapod a válaszodat. Aki 80% felett ir, az nagy valószinüséggel nem egy hülye ember...

Ha valaki nem hisz az ezotériában miért kell szinte kötelezően minden ember kérdéseihez hitetlen, lenéző, udvariatlan választ adni?

Ez igazából tényleg nagyon érdekelne. Szerintem, ha valaki valamivel nem ért egyet mondja el a véleményét, de udvariasan, normálisan. Nem vagyunk állatok, hogy ennyire lealacsonyodjunk és ismeretlen emberek életét, személyiségét bíráljuk. Ha van véleménye valakinek persze mondja el, de azt szépen. Nem kötekedésként írom, csupán feltűnt, hogy egyes személyek szinte szánalmasként kezelik a kérdezőket.

Legjobb válasz: A válaszok általában a kérdezõ színvonalán vannak megfogalmazva. Vannak valóban, akik csak "trollkodnak", de akik a kérdésnek megfelelõen válaszolnak, azok általában tényleg le vannak pontozva. Azoknak magas a pontszámuk, akik igyekeznek a "nép" és a kérdezõ szája íze szerint válaszolni. (általában) Ennek ellenére, valóban vannak kivételek. Aki mindig õszintén válaszol, annak nem lehet magas a pontszáma! A "szörnyû" igazság tetszik legkevésbé az embereknek. A "trolloknak", meg a "simulékonyaknak" lehet hogy ez a tizenhetedik regisztrációja, így magas a pontszámuk. Majd, ha lepontozzák õket, regiznek újra. Én egyébként az ezotériában hiszek, ahol nagyon nehéz határvonalat húzni, hogy mi a hókusz-pókusz és mi az, ami tényleg ezotéria.

Nekem a kedvenc témám. Annyi hülyeséget lehet írni, de fõként olvasni. Nem is beszélve a kérdésekrõl. Viccesek.
A válaszok általában a kérdezõ színvonalán vannak megfogalmazva. Vannak valóban, akik csak "trollkodnak", de akik a kérdésnek megfelelõen válaszolnak, azok általában tényleg le vannak pontozva. Azoknak magas a pontszámuk, akik igyekeznek a "nép" és a kérdezõ szája íze szerint válaszolni. (általában) Ennek ellenére, valóban vannak kivételek. Aki mindig õszintén válaszol, annak nem lehet magas a pontszáma! A "szörnyû" igazság tetszik legkevésbé az embereknek. A "trolloknak", meg a "simulékonyaknak" lehet hogy ez a tizenhetedik regisztrációja, így magas a pontszámuk. Majd, ha lepontozzák õket, regiznek újra. Én egyébként az ezotériában hiszek, ahol nagyon nehéz határvonalat húzni, hogy mi a hókusz-pókusz és mi az, ami tényleg ezotéria.
Nekem is feldobják a napomat. Pláne mikor érkezik egy ilyen: Igaz, hogy Béla õrangyal stb.
Nos én szkeptikusnak tartom magam.De azért érdekelnek az ezoterikus kérdések ha bár nemis hiszek a kérdésben megpróbálok segíteni, a kérdezõnek mert tiszteletben tartom mások vallását, feltéve ha a kérdés nem trollkodás.
Az ezoterikát, ezotériát nem szabad összekeverni a vallással. Semmi köze hozzá, még akkor sem ha lehetnek közös pontjai. A természetgyógyászatnak milyen köze lehet a valláshoz? Talán annyi, hogy a távol keleti papok akupunktúrával kezeltek esetleg? Ha a pap lovagol, attól még a galopp nem vallás!
A hülye válasz a válaszadót minõsíti.Õk nagyon okosnak érzik magukat.De illik rájuk a mondás:ha csendben maradtál volna, okosabb lettél volna.
Az orvosnak mi a kötelessége? Szerintem a gyógyítás. Hinni egy vallás dogmáiban vagy az ezotériában, az egy betegség -Stockholm-szindróma. Az ebben szenvedõ betegeknek is szükségük van orvosra, és ki megfelelõbb orvos egy szkeptikusnál?
Azért van ez, mert 10 válaszolóból 9 trollkodik, onnan lehet tudni ki a hívõ vagy ki ad hasznos választ aki le van pontozva . Ezen kívül szerintem vannak normális szkeptikusok is szóval ne általánosíts :-)
Azért meg kell(ene) különböztetni a trollokat, a megvezetõket, a hívõket és azokat, akik tapasztalataikat osztják meg. Csak az egy elég fogós kérdés, hogy hogyan... Nyilván a trollokat a legkönnyebb kiszûrni.
A moderátorok is szkeptikusok és itt verik a nyálukat. Az egyik egyszer el is szólta magát, hogy õk nagyon utálják a fórum ezen részét de vezetõi utasításra fent kell tartani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Igen az ember sajnos nehezen magyaráz meg másnak olyan furcsaságot, amit még más nem élt át. Ez talán normális is, de azért igen, nem kéne semmibe venni az embereket. A vámpíros "krikszrakszos" emberkének meg üzenem, hogy persze, vannak teljesen bugyuta kérdések, de mondjuk a meditáció is az ezotériához tartozik, ami nagyon is létezõ dolog, furcsa élményeket nem egy ember tapasztalt már vele, még is egy-két válasz adó õket is lehurrogja. Persze tudom én is, hogy vannak lehetetlen kérdések, ezekre amilyen a kérdés olyan a válasz. Ezt elfogadom én is.
Laylah: szkeptikus vagyok, de velem is történtek fura dolgok. Mégsem osztom meg, mivel nem tudom bebizonyítani. A másik: itt is olvastam már, kitalált történeteket. Vagyis igen: itt is vannak olyanok, akik titeket megvezetnek. Mivel hívõk vagytok és szeretnétek benne hinni, ezért nincs nehéz dolga az illetõnek. Persze, ha egy szkeptikus hozzászól, akkor meg mit képzel és így tovább. Nem a kamu sztori kitalálója lesz leszólva, hanem az, aki kételkedni merészel a történetben (az is megeshet, hogy õ, már olvasta ezt korábban).
Valóban nem kellene általánosítani. Én a magam részérõl mindig igyekszem józan hangvételû választ adni, és sohasem név nélkül teszem ezt. Erre jönnek az anonim ezósok, hogy takarodjak errõl az oldalról a zivataros pitsába, ha nem hiszek az õ hókuszpókuszaikban. Mert én vak vagyok, nem látok tovább az orromnál, ellentétben velük. Bevallom, nekem mindig gyengém volt a hit. Ha valamit HINNEM kell, ahelyett, hogy némi utánajárás, vagy logikus gondolkodás árán alátámasztást nyerne, kihátrálok, és maradok a tudomány biztonságot nyújtó kebelén. Erre persze én vagyok a tudatlan paraszt, meg bunkó, meg tudomisénmifene.
Mert a tûzmágiához 80-as szintû Paladinnak kell lenni, a Földet a reptoidok, krixkraxok és lumbulábiak meg akarják szállni, vámpírok igenis léteznek, és az Érmelléki Kuglófember elvisz és megesz. (most komolyan, idióta kérdésekre miféle válaszokat vársz?)
A kérdező hozzászólása: Ezeket mind-mind megértem amiket írtok, és köszönöm, hogy mindenki normális hangvételben írta le a véleményét!:) Nekem sem azzal van a bajom, hogy troll kérdésre troll a válasz, hanem azzal, amikor valaki tényleg egy komoly kérdést tesz fel, és olyan válaszokat kap rá, hogy a fülem ketté áll. :)
Én leírom a válaszomat, de idáig, még sosem kötekedtem. Ellenben, én itt kaptam már hideget, de nem lep meg. Ezotériások is, viselkednek így, szkeptikusokkal, mert egyszerûen, nem tûrik el, hogy mi is itt vagyunk. Vajon miért? Mert mi, nem elégszünk meg a hittel, hanem a tényt fogadjuk el. Egy félreértést oszlatok szét: nekem nem a hittel van a baj Jó dolog hinni, de ami itt mûködik, az már más: te is higgyél nekem, illetve jósolok neked, mert ez és ez történhet (ezek üres szavak). Az emberek tudatos, vagy tudattalan megtévesztése az, ami itt folyik. Egy pár, vérezós, ezért is küld el engem a ..., de nem érdekel.
Péld 26, 5
A kérdező hozzászólása: Ment a felfelé mutató kezecske mindenkinek. Köszönöm, hogy megosztottátok velem a gondolataitokat! :)

Miert van az hogy ha valaki rendes kerdest rak fol arra senki nem valaszol, de ha az a kerdes hogy sarga tangat vegyek fol legkozelebb amikor a kocsiba beszallok es vezeteskozben mikor a duda, arra pl dogivel mennek a valaszok?

Legjobb válasz: Értelmes ember értelmes kérdést tesz föl, majd egy vagy két értelmes válaszból megoldja magában a dolgát. Annak örülj, ha nincs a kérdésedre több mint 10 válasz, mert ha igen, ott bajok vannak. Többnyire azzal aki feltette a kérdést. Akik nagyon sok választ kapnak, általában rettenetesen ostobák, a válaszolók meg gyõzködik, hogy térjen már észhez.

Értelmes ember értelmes kérdést tesz föl, majd egy vagy két értelmes válaszból megoldja magában a dolgát. Annak örülj, ha nincs a kérdésedre több mint 10 válasz, mert ha igen, ott bajok vannak. Többnyire azzal aki feltette a kérdést. Akik nagyon sok választ kapnak, általában rettenetesen ostobák, a válaszolók meg gyõzködik, hogy térjen már észhez.
Mert van, amire nem mindegy hogy ki válaszol és nem is tud minden hülye.
Bunkóság szerintem.
A kérdésekre az válaszol, aki tudja a választ, és sajnos az emberek jobban értenek a tanga divatszínhez, mint az értelmes, lexikális tudást igénylõ kérdésekhez. :(
A kérdező hozzászólása: De most tenyleg ennyre ostobak az emberek?Olyan kerdesek vannak hogy en kerek elnezest.Hihetetlen.

Miért van az hogy ha valaki feltesz egy érdést nem konkrét válszt kap rá többségben? (pl:. Hol találok cheatet egy mittudom cod4 hez) Mikor olvasgatom az ilyen jellegű kérdéseket a válaszok 90%-a nem a kérdéssel kapcsolatos.

Legjobb válasz: Nekem úgy tûnik azért, mert a legtöbb válaszoló nem tud választ adni, de válaszolási kényszerbetegségben szenved, ezért odaír valamit amivel semmire nem megy a kérdezõ. Ez azért rossz, mert van, hogy vagy huszan válaszolnak oda valamit, de egy sem ad igazi választ, de mivel már huszan válaszoltak, ezért esetleg a 21., aki tudná a választ, már be se lép a kérdésre, mert azt sejti, hogy már biztosan megválaszolta rendesen más. Közbe nem.

Nekem úgy tûnik azért, mert a legtöbb válaszoló nem tud választ adni, de válaszolási kényszerbetegségben szenved, ezért odaír valamit amivel semmire nem megy a kérdezõ. Ez azért rossz, mert van, hogy vagy huszan válaszolnak oda valamit, de egy sem ad igazi választ, de mivel már huszan válaszoltak, ezért esetleg a 21., aki tudná a választ, már be se lép a kérdésre, mert azt sejti, hogy már biztosan megválaszolta rendesen más. Közbe nem.
A kutat mindkettõjüknek joga van használni.
A gombahölgy várja az udvarlóját.Vagyis a kaktuszhölgy.Tehát a szúrós kaktuszhölgy.....
Mert az emberek többsége a való világban fél õszinte lenni, itt viszont mindenki kénye-kedve szerint megmondhatja a magáét.
A kérdező hozzászólása: az elsõnek most nem tudom hogy ilyen buta-e vagy esetleg humoros akart-e lenni de nem sikerült neki.
Gyakran azért, mert például a válaszolók nem tartják válaszra méltónak a kérdést (Pl. "Tudtok linkelni hacket a Honfoglalóhoz?"), és úgy általában, a kérdések gyakran hiányosak, pontatlanok, és erre rákérdeznek. Meg persze a válaszolók közt is vannak idióták, akiknek ennyire futja az agyi kapacitásából.

Titeket nem idegesít az ha valaki a kérdésedre azt a választ adja hogy "bocsi nem tudom"? Ha nem tudja a kérdésre a választ akkor minek válaszol?

Volt egy kérdés amire az egyik válaszoló azt írta: "bocsi de nem tudom tényleg bocsi még egyszer :S" De ha most nem tudott a kérdésre válaszolni akkor minek válaszol???? A másik idegesítő az ha valaki azt írja hogy: "bocsi nem tudom csak azért válaszoltam hogy megjelöljem ezt a kérdést mert kíváncsi vagyok milyen válaszok jönnek" Csak rákattint alul a "Értesítsünk róla a új válasz érkezik?" gombra és kész. Ott lesz a Figyelt kérdések között. Ezért nem kell feleslegesen válaszolni!

Legjobb válasz: Azért válaszol,mert neki minden kérdéshez hozzá kell szólni,hogy lássák a jelenlétét. Ahol én vagyok témakör,ott is van 1 hülye qurva,aki mindenhez hozzászól,olyanhoz is amire nem tudja a választ,csak azért valamit mégiscsak odaír feleslegesen.

Azért válaszol, mert neki minden kérdéshez hozzá kell szólni, hogy lássák a jelenlétét. Ahol én vagyok témakör, ott is van 1 hülye qurva, aki mindenhez hozzászól, olyanhoz is amire nem tudja a választ, csak azért valamit mégiscsak odaír feleslegesen.
Jogos a felvetésed, s igazad is van. Egy olyan eset van, ami talál érthetõ, de az is szinte felesleges. Velem is volt úgy, hogy hasznos választ tudtam adni a kérdezõnek, értékelte is. Aztán a kérdésében feltett még egy, majd még egy kérdést. Kettõnkön kívül más nem is írt. De az egyik „alákérdezésére” már nem tudtam a választ, s ezt jeleztem neki. Nem tettem volna így, ha más válaszok is lettek volna.
Hülyék az emberek sajnos, nagy az Isten állatkertje.
engem is nagyon idegesit az ilyen, sok hulye unatkozik, es enm tudja mit csinaljon. 0 IQ -_-
Gratulálunk! Ön bebizonyította a piros kézzel, hogy nem érti az iróniát!
Kérdezõ! Kiderült, hogy téged nem csak a kérdésedben említett válaszok idegesítenek. Hogy ne zökkenj ki a mérgelõdésbõl, nézz a válaszok értékelésére! A 8. válasz (2013-08-27 21:50) áll a legmagasabb százalékon.
bocsi nem tudom, hogy miért írják ezt.. tényleg sajnálom... :S
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló! értettem az iróniát de én nem poénkodós válaszokat kérek hanem normálisakat! (ja és megsúgom ha most azt gondolod hogy piros kezet küldtem neked akkor ELTALÁLTAD!!!)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az utolsó válaszolónak egy piros kéz ment!!!! -.- Az összes többi válaszolónak pedig zöld :)
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló igen az az eset még érthetõ. Mert ha a kérdezõ feltett még1 kérdést a kérdésében és te korábban hasznos választ adtál neki akkor gondolom fõleg tõled várta a választ mert azt hitte hogy hátha megint hasznosat írsz. Emiatt érthetõ ez az eset... De az az eset amit a magyarázatban írtam az már nem....
A kérdező hozzászólása: te pedig a harmadik legalacsonyabbon :D. Ja és biztos miattad van mert te pontoztad le a hasznos válaszokat a 8.-at meg te pontoztad fel. De amúgy megsúgom hogy nem sokáig marad a 8.-ik a legmagasabb %-on mert én úgyis elintézem :) )) :DDD De egyébként a 8.-ik nem zavart engem csak az 5.-ik Ja és légyszi ne offoljatok! Köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!