Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek száját is nézem mikor (1 db)

Ha valakinek a száját is nézem mikor beszél és nem csak a szemébe nézek az sértő hogy ha észreveszi?

Legjobb válasz: Nem. A Testbeszéd c. könyv írója szerint minél közelebbi kapcsolatban vagyunk valakivel, annál nagyobb területet fogunk be a szemünkkel belõle. A "hivatalos" nézés az, amikor egy képzeletbeli háromszöget nézel, melynek csúcsai a két szem és a homlok közepe kb. Bizalmasabb a viszony, ha ennek a háromszögnek a harmadik csúcsa a száj vagy az áll környékén van. Ha pedig egészen meghitt a szituáció, akkor a derékon vagy még lejjebb van a harmadik pont, tehát az egész felsõtestét "befogod", vagy ezen a területen mozog a tekinteted. :) Úgyhogy semmiképp sem sértõ, ha nem csak a szemébe meredsz a partnerednek.

Nem. A Testbeszéd c. könyv írója szerint minél közelebbi kapcsolatban vagyunk valakivel, annál nagyobb területet fogunk be a szemünkkel belõle. A "hivatalos" nézés az, amikor egy képzeletbeli háromszöget nézel, melynek csúcsai a két szem és a homlok közepe kb. Bizalmasabb a viszony, ha ennek a háromszögnek a harmadik csúcsa a száj vagy az áll környékén van. Ha pedig egészen meghitt a szituáció, akkor a derékon vagy még lejjebb van a harmadik pont, tehát az egész felsõtestét "befogod", vagy ezen a területen mozog a tekinteted. :) Úgyhogy semmiképp sem sértõ, ha nem csak a szemébe meredsz a partnerednek.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! mellesleg szívbõl ajánlom a könyvet, Alan Pease írta és nagyon olvasmányos! :)
ha hivatalos a dolog, vagy nem ismered annyira az illetõt, akkor mindenképpen zavaró. ilyen esetben a folyamatos szemkontaktussal tiszteletet és magabiztosságot ébreszthetsz. ha viszont közeli barát, ismerõs, akkor csatlakozom az elõttem szólókhoz.
Engem zavar, ha a számat nézik, miközbe beszélek vkihez! Olyan érzésem van, mintha a fogaimat venné szemügyre... Szerintem mit ír ez a könyv, a legtöbb embernek nem ez ugrik be a konkrét szituációba :S
Hát engem nagyon közeli baráttól is zavar, ha a számra néz, miközben beszélek, vagy oda tekintget. Akkor minél hamarabb próbálom befejezni a beszédet, mert rossz érzés, hogy a számat nézi. Mintha süket lenne, és szájról akarna olvasni......
Ha valami nincs rendben a szája körül, akkor zavaró.Például ha herpesze van, feltûnõen rondák a fogai stb.:D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A rege-pólók és a harcos- pulóverek szélsőségesnek számítanak?

A leendő sulim házirendjében van benne, hogy olyan ruhákban nem lehet járni amik szélsőséges csoportok stílusa szerintiek.

2

Fölköszöntesz valakit szülinapján, akivel épp haragban vagy?

Jelen esetben volt osztálytársról, haverról van szó. Hébe-hóba tartjuk a kapcsolatot, azt már megtapasztaltam, hogy nem igazán lehet adni a szavára, számítani rá, de időnként jó összejönni, vagy váltani pár levelet, hogy mi van vele, hogy alakul a sora.
Legutóbb viszont volt egy húzása, ami nálam túl ment egy határon. (Nagy volt a szája valamiben, ami mellett végül nem állt ki, hanem elsunnyogott, köddé vált.)
Azóta nem beszéltünk, viszont közeleg a szülinapja, és mi mindig köszöntjük egymást.

Azért vagyok a probléma esetén zavarban, mert volt már más barátnőmmel mosolyszünet, aki akkor is tartotta, hogy fölköszöntött engem névnap, szülinapomon, minden nyavalyán, mintha ez valami sérelmek felett álló nemes dolog volna.. (Én meg megköszöntem mindig, de nem lett ebből rögtön nagy békülés.) Szóval ti ezt hogy látjátok?

1

Ti leültök idegenek mellé a buszon?

én mindig leülök idegenek mellé mert nem szeretek állni..de mondjuk a szagos nénik, bácsik mellé nem...de ők nem mindig ülnek le mellém..

28

A Koliban a szobatársam állandóan. De komolyan kb 5 percenként fingik. Ez zavar több szempontból is. Hogy mondjam meg neki tapintatosan, hogy ezt ne tegye? Ha eszem akkor is. Bunkóság.

7

Miért szól bele akinek nincs normális véleménye?

Pár napja már a sokadik kérdésnél látom, hogy valaki(k) teleírogatják szidalmakkal és értelmetlen fricskázásokkal. Miért hagyják ezt itt? Miért nem lehet az ilyen illetőt törölni azonnal az oldalról? Olyan beszólások vannak, hogy elképedek. Tényleg a kérdező normálisan feltesz egy kérdést és elhordják minden szarnak, teljesen mindegy hogy mit kérdezett.

Nincs ezekben az emberkékben egy csöppnyi intelligencia sem? Miért vannak itt egyáltalán?

6

Szerződések, kérvények készítésekor milyen sorrendben szokás megadni az aláírásokat és milyen megszólítást szoknak használni?

Amiért kérdezem: egy általam készített papírt az iskola dékánjának és a tanszék vezetőjének is alá kell írnia. -nem tudom hogy melyikük kerüljön bal ill. jobb oldalra és, hogy elég-e pl. a tanszékvezető úr megszólítás vagy a teljes nevét írjam ki inkább.

1

Kiborit a hiszti. Hogyan kezeljem? (tobbi lent)

Mondhatni nyugodt termeszetu vagyok, a konfliktusokat humorral szoktam megoldani. Zavarba hoz ha valaki karomkodik, hiszteriazik vagy ha ugy beszelnek velem, ahogyan en nem szoktam masokkal es ugy erzem nem erdemlem meg. En mindenkivel rendesen komunikalok es nem tudok mit kezdeni ezekkel a megnyilvanulasokkal. Mit tegyek? Nagyon zavar es megalazonak erzem, bar szerencsere ritkan van ra pelda. Hogyan viselkedjek?
19/L

1

Csak szerintem van ennyire felfújva a drogosok ügyei?

22 éves fiú vagyok. 16-20 éves korom között majdnem minden hétvégén jártam bulizni. Volt, olyan mikor többet ittam és kicsit ittas voltam, volt hogy gyógyszerre, volt hogy próbáltam a füves cigit érdekes még sem lettem fogyasztó. Mindig eltudtam választani a "bulis önmagam" a "hétköznapi önmagamtól". Most fogok végezni főiskolán kiváló eredményekkel és egy megbízható embernek tartom magam. Szerintem picit fel van fújva ez, hogy állandóan mindig minden mai fiatal drogozik és a világáról nem tud. Mint fiatalt ez engem felháborít.

6

Mit várnak tőlünk az ilyen emberek? (lent)

Szerintem mindenki találkozott már olyan stílusokkal, amiknek a követői vagy sok feketét, vagy csak feketét hordanak. Egy barátnőm is átváltott ilyenbe, és még ő van kiakadva, amikor az emberek furán néznek rá az utcán. Minden rossz szándéktól mentesen megmondtam neki, hogy egy talpig feketébe öltözött lány (plusz még fekete smink) nem szép látvány. És ő megsértődött, hogy mi nem tudjuk őket megérteni, mert hogy aki ismeri a stílus lényegét az nem tartja csúnyának a talpig feketét stb.

Az emberek nagy része tényleg nem ismeri ezeknek a stílusoknak a "mondanivalóját" de én belevágtam a fejszémet és utánanéztem az ő kedvéért. Csak hogy ez még mindig nem változtat azon, hogy nagyon csúnyán néz ki ezekben a szerelésekben. Miféle megértést várnak tőlünk az ilyen stílusok képviselői? Szeretnék a barátnőmén kívül más véleményt is ismerni.

2

Idősebb nőknek illik hátizsákot vinni retikül helyett? Vagy nagyon röhejes?

Kiránduláskor, külföldi úton.

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!