Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek száját is nézem mikor (1 db)

Ha valakinek a száját is nézem mikor beszél és nem csak a szemébe nézek az sértő hogy ha észreveszi?

Legjobb válasz: Nem. A Testbeszéd c. könyv írója szerint minél közelebbi kapcsolatban vagyunk valakivel, annál nagyobb területet fogunk be a szemünkkel belõle. A "hivatalos" nézés az, amikor egy képzeletbeli háromszöget nézel, melynek csúcsai a két szem és a homlok közepe kb. Bizalmasabb a viszony, ha ennek a háromszögnek a harmadik csúcsa a száj vagy az áll környékén van. Ha pedig egészen meghitt a szituáció, akkor a derékon vagy még lejjebb van a harmadik pont, tehát az egész felsõtestét "befogod", vagy ezen a területen mozog a tekinteted. :) Úgyhogy semmiképp sem sértõ, ha nem csak a szemébe meredsz a partnerednek.

Nem. A Testbeszéd c. könyv írója szerint minél közelebbi kapcsolatban vagyunk valakivel, annál nagyobb területet fogunk be a szemünkkel belõle. A "hivatalos" nézés az, amikor egy képzeletbeli háromszöget nézel, melynek csúcsai a két szem és a homlok közepe kb. Bizalmasabb a viszony, ha ennek a háromszögnek a harmadik csúcsa a száj vagy az áll környékén van. Ha pedig egészen meghitt a szituáció, akkor a derékon vagy még lejjebb van a harmadik pont, tehát az egész felsõtestét "befogod", vagy ezen a területen mozog a tekinteted. :) Úgyhogy semmiképp sem sértõ, ha nem csak a szemébe meredsz a partnerednek.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! mellesleg szívbõl ajánlom a könyvet, Alan Pease írta és nagyon olvasmányos! :)
ha hivatalos a dolog, vagy nem ismered annyira az illetõt, akkor mindenképpen zavaró. ilyen esetben a folyamatos szemkontaktussal tiszteletet és magabiztosságot ébreszthetsz. ha viszont közeli barát, ismerõs, akkor csatlakozom az elõttem szólókhoz.
Engem zavar, ha a számat nézik, miközbe beszélek vkihez! Olyan érzésem van, mintha a fogaimat venné szemügyre... Szerintem mit ír ez a könyv, a legtöbb embernek nem ez ugrik be a konkrét szituációba :S
Hát engem nagyon közeli baráttól is zavar, ha a számra néz, miközben beszélek, vagy oda tekintget. Akkor minél hamarabb próbálom befejezni a beszédet, mert rossz érzés, hogy a számat nézi. Mintha süket lenne, és szájról akarna olvasni......
Ha valami nincs rendben a szája körül, akkor zavaró.Például ha herpesze van, feltûnõen rondák a fogai stb.:D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nőnapos kérdés. Hibáznék ha virágot vinnék?

Tanár vagyok és egyben egy óvodás gyerek anyukája.
Csak akkor szembesültem a ténnyel, hogy ma van nőnap, amikor a diákjaimtól virágokat kaptam. (Nagyon aranyosak voltak persze, de egyáltalán nem vártam).

Ezzel viszont eszembe jutott, hogy nekem is illett volna a kisfiamat virággal küldeni be az óvónénikhez.

Ha nem tanár lennék (és erről tudnak is az óvodában), akkor semmi gond nem lenne. Délután amikor mennék érte, akkor pótolnám. Így viszont biztos azt hinnék, hogy azt a virágot adatom oda a sráccal, amit én kaptam az iskolában (legalábbis én ezt hinném a helyükben)...
Itt van szemben az OBI (a napokban nyitott) ott venném amúgy a virágot, ha arra a döntésre jutok, hogy viszek...

Szerintetek?

1

Hol találok régi kínzásokról képeket, videókat?

Karóba húzás, kerékbe törés, stb

4

Elegem van! A velemenyel ti is egyetertetek, hogy ez ciki? (Tobbi lenn)

13 eves vagyok. Es barmikor beszelek felnott emberrel vagy kiirok ide egy kerdest pl szerelemmel kapcsolatban mindenki elitel! Nem engem hanem a koromat hogy "jaj mit beszelsz te itt a nyamvadt 13 eveddel " a lenyeg hogy banto hogy nem veszik komolyan a tiniket... Pedig nem mindegyik olyan amilyennek tunik.
A masik dolog meg az, hogy mit gondoltok mennyire furcsa ha egy 13 eves (elarulom en) a suliban tok normalis otthon meg teljesen mas... A suliban en nem vagyok benne semmilyen "bena" szektaban es normails vagyok azt le szamitva hogy kicsit perverz. Otthon viszont mintha kicserelnenek teljesen lehangolodom mintha depresszios lennek es szoktam meg gondolkodni vagyis inkabb filozofalni az eletrol meg az emberekrol. Ti mit gondoltok errol? (Helyesirasert elnezest telorol vagyok )

8

E-mailre mennyi időn belül illik válaszolni?

Tegnap délben írtam valakinek és nem válaszolt még (félig-meddig hivatalos).
Mennyi ideig várjak? Ha nem írnak, telefonálni fogok, de nem akarok türelmetlenkedőnek sem tűnni. Ha 1 héten belül nem válaszolnak, telefonálhatok?

4

Szerintetek elmondjam neki?

Az egyik legjobb barátomról van szó. Szerintetek elmondjam neki, hogy szerelmes lettem egy nálam sokkal idősebbe? Lehet, hogy megvetne... Szerintetek mit tegyek?

2

Ha rövid ideig (nyolc napig) vagyok afféle vendégként egy irodában, illetlenség, ha az utolsó napon az ottlevőknek adok egy kis ajándékot?

Sziasztok!

Hogy érthetőbb legyen a kérdés: a szakdolgozatomhoz végzek kutatást egy bíróságon, ahol ügyeket tanulmányozok. A polgári irodában lettem elhelyezve, ahol hat ügyintézőnő van, velük vagyok így együtt öt-hat órát egy nap. Az egyikük segít csak a munkában, mint az iroda vezetője, ő segít, hogy hozzájussak az ügyekhez, egyébként csak a "közös tér" köt össze minket, de azért úgy érzem hogy az egész irodának közösen kéne venni valami nem túl nagy dolgot, egy merci csokit talán (persze a nagyobb méretűt). Mégis csak 8 napig ott voltam.. Szerintetek ez helyénvaló, vagy nem illik ilyenkor semmit se adni? Esetleg csak annak illik, aki segített, és vele szemben lenne sértés, ha közös csoki lenne?
Azért sem tudom, mihez kezdjek, mert legutóbb az egyetemen vittem az egyik tanszéki titkárnőnek hasonló ajándékot (kb ezer Ft volt), mert sok mindenben segített, de nem örült neki, látszott rajta hogy zavarban van és csak udvariasságból fogadta el.
Nem akarok udvariatlan lenni, csak a hálámat akarom kimutatni.

Köszönöm a tippeket!

5

Hogyan köszönnek a németek ebédidő alatt?

6

Mikor lehet egy írást jogtisztán kiadni? Hány évvel az író halála után? És magánkiadásban is lehet ugyanúgy, vagy előbb meg kell venni a jogokat?

2

Hogy illik bemutatkozni 15 éves lányoknak? (15 éves fiú vagyok)

1

Szerintetek baj, ha nem megyek el az osztálytalálkozóra?

10 éves osztálytalálkozó lenne. gimis. De egyikkel sem tartottam a kapcsolatot én se voltam kíváncsi egyikre sem ők sem rám.
És nagyon nincs kedvem elmenni és jópofizni egy sort.
kicsit az is zavar hogy a többségük elég sikeres lett a munkája terén, családja is van a legtöbbnek.
Én meg gyakorlatilag hetente váltogatom a barátnőimet.
29/f

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!