Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek száját is nézem (1 db)

Ha valakinek a száját is nézem mikor beszél és nem csak a szemébe nézek az sértő hogy ha észreveszi?

Legjobb válasz: Nem. A Testbeszéd c. könyv írója szerint minél közelebbi kapcsolatban vagyunk valakivel, annál nagyobb területet fogunk be a szemünkkel belõle. A "hivatalos" nézés az, amikor egy képzeletbeli háromszöget nézel, melynek csúcsai a két szem és a homlok közepe kb. Bizalmasabb a viszony, ha ennek a háromszögnek a harmadik csúcsa a száj vagy az áll környékén van. Ha pedig egészen meghitt a szituáció, akkor a derékon vagy még lejjebb van a harmadik pont, tehát az egész felsõtestét "befogod", vagy ezen a területen mozog a tekinteted. :) Úgyhogy semmiképp sem sértõ, ha nem csak a szemébe meredsz a partnerednek.

Nem. A Testbeszéd c. könyv írója szerint minél közelebbi kapcsolatban vagyunk valakivel, annál nagyobb területet fogunk be a szemünkkel belõle. A "hivatalos" nézés az, amikor egy képzeletbeli háromszöget nézel, melynek csúcsai a két szem és a homlok közepe kb. Bizalmasabb a viszony, ha ennek a háromszögnek a harmadik csúcsa a száj vagy az áll környékén van. Ha pedig egészen meghitt a szituáció, akkor a derékon vagy még lejjebb van a harmadik pont, tehát az egész felsõtestét "befogod", vagy ezen a területen mozog a tekinteted. :) Úgyhogy semmiképp sem sértõ, ha nem csak a szemébe meredsz a partnerednek.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! mellesleg szívbõl ajánlom a könyvet, Alan Pease írta és nagyon olvasmányos! :)
ha hivatalos a dolog, vagy nem ismered annyira az illetõt, akkor mindenképpen zavaró. ilyen esetben a folyamatos szemkontaktussal tiszteletet és magabiztosságot ébreszthetsz. ha viszont közeli barát, ismerõs, akkor csatlakozom az elõttem szólókhoz.
Engem zavar, ha a számat nézik, miközbe beszélek vkihez! Olyan érzésem van, mintha a fogaimat venné szemügyre... Szerintem mit ír ez a könyv, a legtöbb embernek nem ez ugrik be a konkrét szituációba :S
Hát engem nagyon közeli baráttól is zavar, ha a számra néz, miközben beszélek, vagy oda tekintget. Akkor minél hamarabb próbálom befejezni a beszédet, mert rossz érzés, hogy a számat nézi. Mintha süket lenne, és szájról akarna olvasni......
Ha valami nincs rendben a szája körül, akkor zavaró.Például ha herpesze van, feltûnõen rondák a fogai stb.:D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem figyelnek oda az emberek a másikra, hol marad a tisztelet?

Nem (csak) idegenekre értem, hanem a saját családtagjainkra. Ezer példát tudnék mondani. Ha magamból indulok ki, akkor mondom. Jelenleg átmenetileg néma vagyok már 1,5 éve egy betegség kapcsán. Egy okostelefon segítségével oldom meg, ill. oldanám meg a kommunikációt. Beírom a telefonba a mondanivalómat, az pedig felolvassa. Leállítani nem lehet, amíg végig nem mondja. Most jön a figyelem, a tiszteletlenség hiánya. 10-ből 6x a "szavamba" vágnak. Van úgy, hogy 5x kell lejátszanom egymás után. Utána persze én vagyok a hibás, miért játszom le 5x, miért hívom őket szemteleneknek. Ezerszer kértem, hogy gondolják bele a helyembe magukat, tiszteljenek meg egy rokkantat, de mindhiába!

4

Milyen témát hozzak fel, hogy megtörjem a kínos csendet, ha valakivel beszélgetek, vagy ha kifogyok a témákból?

Barátokkal vagy akár rokonokkal/ szülőkkel

2

Szerintetek ez trágárság? Lent:

Van ez a "komédia", amit az osztálytársammal elő fogunk adni a táborban:
Az ő szülei szerint ez nem komédia, hanem trágárság. Viszont amikor én adtam elő ezt a szüleimnek, ők röhögtek, meg még segítettek is egy kicsit, hogy viccesebb legyen...

Szerintetek? :)
(szerintem tök jó)

1

Egyre több a "sötét"?

Egyre több a sötét ember gyakori kérdéseken, akik komoly kérdésekből is viccet csinálnak, nem bántom őket, mert sok olyan kérdés van, amit csak tudatosabbá vált emberek értenek meg. Valamint még fiatalok, és nem tudnak megfelelően önállóan, saját véleményt alkotni, és megvizsgálni az dolgokat, amik körülöttünk, (mindenki körül) jelen van, vagyis a média, stb általi butítás, eldöntésképtelenítés. éld a szürke hétköznapokat, dugj, igyál nőzz, vegyél iphonet, vegyél kocsit, mert anélkül biza semmi vagy. És ehhez hasonló dolgok... idővel remélem ilyen dolgokról is nyíltan mernek beszélni az emberek, mert aki ilyesmit felhoz azt nem normális, paranoiás embernek nézik, holott NEM AZ! Kicsit nem ártana mindenkinek elgondolkodni, élet e ez az egész.

5

Egyik lány ismerősünk csak a páromnak köszön, de puszit ad nekem is, miért?

Ha találkozunk vele: "Szia"
neki is ad puszit meg nekem is, de köszönni csak neki... nem értem.
Meg ő az egyetlen ismerős aki nem együtt kezel minket, az összes többi többesszámban kezel minket, ahogy az én barátaim is minket.

2

Meghívott a barátnőmnek a testvére minket vacsorázni. Illik ilyenkor egy tábla csokit vinni?

Ma fogom megismerni a baratnömnek a testveret aki meghivott minket vacsorazni (hozza haza). Illik szerintetek ilyenkor egy tabla csokit vinni ? Vagy nem olyan fontos ?

17F

8

Koreai etikettről tudnátok olyan linket küldeni amiben tényleg csak erről van szó?

1

22 éves nő, 40 körüli férfi. Kinek kell/szabad felajánlani a tegeződést?

Nekem
(22/l), ugye?
Nem áll "rangban" felettem a fickó, meg semmi ilyesmi, csak pénteken
találkozunk először, telefonon magáztam, ő "semlegesen" beszélt.

12

Nagyon bunkó a tanárom. Már beszéltem vele négyszemközt, de nem segített. Mit tegyek?

Tánctanáromról van szó. Az elmúlt hetekben nagyon sok bunkó megjegyzése volt rám. Nem megy jól a tánc, és nyilván nem vagyok csendben az órán. Legutóbb, maikor elkezdett sértegetni a tanár, egy osztálytársam szólt, hogy ne beszéljen így velem / rólam. Mondta a tanár, hogy nem akar velem együtt dolgozni.

Ma óra előtt beszéltem vele (teljesen normálisan, nem vagyok vele se bunkó, se tiszteletlen). Elmondtam neki, hogy nehezen jegyzem meg a lépéseket, sokat hiányoztam, szeretnék részt venni a táncórákon (a párommal leültetett, végül mást állított a páromhoz), mert a ballagásomon szeretnék táncolni. Megint elkezdett bunkón beszélni velem, azt mondta, hogy 'én is sok mindent szeretnék'. Elszakadt a cérna, és kimentem. Az elmúlt hetekben olyan szinten beszólogat nekem, hogy sírok az órája alatt / után.

Arra gondoltam, hogy bemegyek az igazgatóhelyetteshez (nagyon aranyos, jól kijövünk, azt vettem észre, hogy szimpatizálunk egymással), elpanaszolom neki, hogy mi történt (már beszéltem vele egy másik tanárral kapcsolatban). Másik, hogy az igazgatónő is nagyon aranyos, ő is eszembe jutott, hogy megemlítem neki, ha látom a folyosón.

Mit kellene tennem? Csak a szalagavató, és a ballagás tartja bennem a lelket, mert szívem szerint átmennék egy másik iskolába (ezt már elmondta anya az ofőnek).

5

Miért vannak egyesek fennakadva azon, ha veszek valamit amit sokat használok, és Õk drágálják? Alkoholt, cigit nem drágálják.

Némely "haverom" kivan akadva, mikor megkérdezte, hogy mennyiért vettem a cipőm, pulcsim, prafümöm, ilyen dolgomat.
Ezeket egyszer lehet, hogy drágán vettem, de nagyon sokat használom.
De ők drágálnak kiadni pólóért 9-10ezer forintot.
És azt mondják, hogy "úristen, ennyiért pólót venni..."

De miért? Õk meg mit csinálnak? 2000ft os Djarum cigit szívnak, meg kocsmába járnak péntek-szombat, és elköltenek 2-3 ezer forintot egy alkalommal alkoholra.

Most ez mivel elfogadhatóbb az Õ szemükkel?
Arra a cigire nem sok a pénz, de a ruhára, parfümre, telefonra, már örűltség kiadni annyi pénzt szerintük.
Mégis mivel jobb az alkhol, cigire költeni, mint olyan dologra, ami hasznos?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!