Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek peteérése a (53 db)

Ha valakinek peteérése van általában mennyinek kell lennie a hőjének? És ha teherben marad marad "ugyanannyi"?

Legjobb válasz: Szia! A peteérést megelõzõ kb. 14 napon az alaphõmérséklet alacsony 37 C alatti, a tüszörepedést követõen 37 C-ra v. annál magasabbra emelkedik. A tüszörepedés az utolsó alacsony hõmérsékletû napon következik be. Nekem általában a mensi napján 36,8 a hõm. A peteéréskor leszokott esni 36,4-re majd szép lassan eléri a 37 C-t és ott is marad a köv mensiig. Ha késik a mensid és a hõmérsékleted 37 C körül mozog akkor van esély a terhességre. Persze nem vagyunk egyformák, és a hõmérõk sem egyformák /én mindig higanyossal mérek/.

Szia! A peteérést megelõzõ kb. 14 napon az alaphõmérséklet alacsony 37 C alatti, a tüszörepedést követõen 37 C-ra v. annál magasabbra emelkedik. A tüszörepedés az utolsó alacsony hõmérsékletû napon következik be. Nekem általában a mensi napján 36, 8 a hõm. A peteéréskor leszokott esni 36, 4-re majd szép lassan eléri a 37 C-t és ott is marad a köv mensiig. Ha késik a mensid és a hõmérsékleted 37 C körül mozog akkor van esély a terhességre. Persze nem vagyunk egyformák, és a hõmérõk sem egyformák /én mindig higanyossal mérek/.

Ha valakinek kimarad a menstruációja 1-2 hónapban, akkor nincs peteérése?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel nincs. Sõt egyes hormonális betegségeknél elõfordul, hogy akkor sincs peteérés, ha van menstruáció vagy csak nagyon ritkán, évente 1-2 alkalommal. (pl.: pcos) De ezt nem ilyen egyszerû azért 100 %-osan kijelenteni, mert a hormonrendszer bonyolult és óráról órára változik.

Nagy valószínûséggel nincs. Sõt egyes hormonális betegségeknél elõfordul, hogy akkor sincs peteérés, ha van menstruáció vagy csak nagyon ritkán, évente 1-2 alkalommal. (pl.: pcos) De ezt nem ilyen egyszerû azért 100 %-osan kijelenteni, mert a hormonrendszer bonyolult és óráról órára változik.
Vagy folyamatosan érnek úgy a petesejtjei, hogy a progeszteronszint nem esik le, bár ez nagyon ritka.

Ha valakinek peteérése van, akkor aznap melyik időszakban a legérdemesebb együtt lenni? Az egész nap tart?

Legjobb válasz: Pé elõtt éredemes együtt lenni (mivel a sperma még 48 órán ét fickándozik benned), pé napján is és mi utána is. 2 naponta voltunk együtt középidõ (peteérés) tájékán. Sikerült is a baba! A lap alján olvalshatod "válasz küldése", ott tudsz válaszolni!

Pé elõtt éredemes együtt lenni (mivel a sperma még 48 órán ét fickándozik benned), pé napján is és mi utána is. 2 naponta voltunk együtt középidõ (peteérés) tájékán. Sikerült is a baba! A lap alján olvalshatod "válasz küldése", ott tudsz válaszolni!
Már elõzõ nap is jó, de aznap is. Mindent bele!

Ha valakinek kimarad a menszesze akkor mikor lehet legközelebb peteérése?

Most lenne pont holnap az esedékes peteérésem ez most elmarad? Ha meg jön akkor abba a ciklusba lehet peteérésem?

Legjobb válasz: Ovuláció (népies nevén peteéés) bármikor lehet, ez nincs összefüggésben az elõzõ menszesz idejével. Pl volt itt egy nõ rendszertelen menszesszel, neki több, mint 100 nap telt el a vérzése és a következõ ovu között. Ritka esetben pedig akár a menszesz alatt is ovulálhatsz. Egy dolog van, ami biztos: ovuláció UTÁN 12-16 napra fog megjönni a következõ vérzésed. Ha biztosat szeretnél tudni, akkor hõmérõzz és ovutesztelj. Ez az oldal segít benne: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml

Ovuláció (népies nevén peteéés) bármikor lehet, ez nincs összefüggésben az elõzõ menszesz idejével. Pl volt itt egy nõ rendszertelen menszesszel, neki több, mint 100 nap telt el a vérzése és a következõ ovu között. Ritka esetben pedig akár a menszesz alatt is ovulálhatsz. Egy dolog van, ami biztos: ovuláció UTÁN 12-16 napra fog megjönni a következõ vérzésed. Ha biztosat szeretnél tudni, akkor hõmérõzz és ovutesztelj. Ez az oldal segít benne: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml

Milyen segítség létezik olyankor, ha valakinek rendszertelen a peteérése?

Legjobb válasz: gyógyszer ultrahangos figyelés LH-tesztes cikluskövetés, vagy mikroszkópos gyógytea inszemináció lombik a sorrend tetszõleges, van akinél a pár száz forintos tea válik be másnak szüksége van a milliós lombikra...

gyógyszer ultrahangos figyelés LH-tesztes cikluskövetés, vagy mikroszkópos gyógytea inszemináció lombik a sorrend tetszõleges, van akinél a pár száz forintos tea válik be másnak szüksége van a milliós lombikra...
Nálam a gyógyszer vált be, a 3. gyógyszeres hónapban sikerült a baba. Mellette ovuteszttel néztem, hogy nehogy lemaradjunk a megfelelõ idõrõl. :) Fel a fejjel, számos megoldás van! üdv, 5 hetes kismama

Mit jelent, ha valakinek hosszú a ciklusa? (mármint biológiailag) lehet, hogy nincs peteérésem?

minimum 1 hétre szokott megjönni a 28 naphoz képest.

Legjobb válasz: A ciklus hossza az egyes nõk esetében eltérõ, de normális esetben 21 és 35 nap. Tehát a tiéd ha 35 napnál nem több, elméletileg az még jó. Mindig 35 napos? Vagy változó?

A ciklus hossza az egyes nõk esetében eltérõ, de normális esetben 21 és 35 nap. Tehát a tiéd ha 35 napnál nem több, elméletileg az még jó. Mindig 35 napos? Vagy változó?
Szia!Nekem 34-35 naposak voltak a ciklusaim, peteérésem a 17-20, napokon voltak..A babánk elsõre összejött..Szülés után 5 hónappal késsõbb jött meg elõször..most 40 naposak, és kb.25-26.nap van peteérés..Nekem elég sûrû görcsökkel, és áttetszõ nyákkal jár a peteérés../ 8 hónapos kislány mamája/
Szia! Nekem is hosszúak voltak a ciklusaim és kiderült, hogy pco-m van (de ez kezelhetõ). No nem törvényszerû ám, nem azért írom. De szerintem jobb, ha elmész egy nõgyógyászhoz, elmondod mi van. Lehet, hogy semmi és akkor megnyugszol és nem parázással kezdtek a "babagyártásba", mert a pszichológia blokk is gátolja a teherbeesést. Mielõbbi babásodást! :-)
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy megpróbálom a teát, köszönöm. azt elfelejtettem írni, hogy a tojásfehérjés folyás, amit szoktak mondani, hogy a pé jele, meg volt.(lehet, hogy akkor mégis volt pé?) de azóta már rég eltelt a 14 nap és nem jött meg. most is 2 hete késik.
Nekem 31-32 napos és van pé-m rendesen. A tied már kicsit soknak tûnik, olyan 35 fölött szokták mondani, h nincs pé, de ez sem szabály, szerintem a nõk egy részének simán van 40 nappal is. Doki, uh, másképp nem derül ki.
Ja és azt kifelejtettem, amúgy 12.13 vagyok, hogy én akkor, mikor hozzá mentem, épp elkezdtem a málnalevelet inni, most csodálatosan a 14. napon volt ovulációm (görbe is igazolja, éreztem is), de meg is jött, pontosan a 28.napra.Most kéne a clostyt szednem, de én adok egy esélyt a cickafarknak is, úgyhogy most azt iszom, és a jövõ hónapban (bár reménykedem, hogy nem kell), kezdem a clostyt.Nekem a málnalevél szépen beállította, a luteális fázisom sem cikkcakkos lett, hanem szép, annyira, hogy itt többen is azt mondták rá, baba lesz.De sajnos nem lett.Szóval szerintem próbáld ki a teákat!A ciklust beállítja.
Én a múlt hónapban voltam dokinál babaügyben, hogy sajnos nem jön:(Megkérdezte a ciklusom hosszát, mondtam 32.Egybõl legyintett egyet, és azt mondta na akkor lerövidítjük.Olvastam itt már 40 napos ciklussal is teherbe esett valaki, nem is egy, de nekem a dokim azt mondta a 32-re, hogy sok.Clostyt kaptam.
Azt mondják, hogy a hosszú ciklusnál nem annyira valószínû a peteérés, mint a normál ciklusoknál. A dokim is azt mondta, hogy jó lenne ha beállna rövidebbre. Nekem 40-43 napra jött meg, mielõtt egy ilyen hosszú ciklusban teherbe estem. Barátcserje kapszulát szedtem amúgy, ami a ciklusomat nem rövidítette, de sikerült teherbe esnem! A peteérésed ellenõrizheted ovu teszttel vagy mikroszkóppal, ha van akkor teherbe eshetsz hosszú ciklusokkal is.
Hát a 42 nap az már tényleg soknak mondható. Szerintem próbáld ki valamelyik terméket a ciklusod beállítására. Vagy írd ki köv. kérdésként hogy ki milyen termékkel állította be a ciklushosszát?!? Biztos lesznek válaszok! Minden jót neked! De ha babát terveztek, mindenképp célszerû elõtte a nõdoki felkeresése egy ált. szûrés miatt.
A kérdező hozzászólása: szinte mindig több, mint 35 nap. 38-42 körül szokott lenni. ilyen szempontból szabályosnak mondható, csak éppen egy kicsit hosszú
A kérdező hozzászólása: gondoltam én is pco-ra. bár nem tudom pontosan, mit takar az a betegség. mert cisztát már korábban is néztek nálam. az nem volt. viszont tény, hogy lehet valami hormonális problémám, mert - még mindig pattanásos vagyok (25 éves vagyok) - gyakran van migrénem - és ha nem is nagy mennyiségû, de rendellenes helyeken szõrösödöm pl. has, mellbimbó - meg ugye a hosszú ciklus

Ha valakinek peteérése van, csak aznap van az a folyása?

nekem pár napja van folyásom,és nem átlátszó,hanem inkább fehér.nem szoktam h?mér?zni magam.lehet hogy hülyeségnek hangzik,de általába mindig hideg a kezem.de kb 3 napja mondta apárom is h milyen meleg a kezem.de mondom általába hideg kezü vagyok.az jelentheti h aznap volt a peteérés?lehet h hülyeséget kérdezek...

Legjobb válasz: kérlek irjatok valamit.ugye nem a mensi elõjele a fehér folyás, csak 9 nap mulva jön meg.

A kérdező hozzászólása: kérlek irjatok valamit.ugye nem a mensi elõjele a fehér folyás, csak 9 nap mulva jön meg.
Nem, a folyás pár napig tart, ami peteérés idején nyúlós, majd megváltozik az állaga. Szerintem a kezed hõmérséklete nem lehet közvetlenül összefüggésben a peteéréssel. Ha meleg a kezed, jó a vérkeringésed, ha jó a vérkeringésed, akkor jól mûködik a szervezet, ésígy jók az esélyek a teherbeesésre.
Folyás szinte mindig van, áttetszõ, vízszerû. Ha nyúlóssá, "tojásfehérje" jellegûvé válik, akkor van a peteérés 2-3 napig (ekkor kell próbálkozni), ha sárgássá és tapadóssá válik, akkor van vége. A meleg kéz szerintem sincs összefüggésben a peteéréssel.
A kérdező hozzászólása: szerdán ugy vettem észre h nem volt folyásom.de tegnap meg ma is fehér testápoló szerü.és kb 18.-án jönne meg, ami még 9 nap.remélem nem a mensi elõjele ez a fehér folyás.hétfõ óta nem voltam együtt a párommal, mivel éjszakásba dolgoztam.

Ha valakinek nincs peteérése a hőmérséklete sem emelkedik? Vagyis ha nincs peteérésem nem megy fel a hőm 37-köré?

Érdekel a dolog! Nekem mostanában (4 napja) 36,5 a h?m. Kíváncsi lennék, ha egy n?nek nincs peteérése akkor a h?je marad ezen a szinten, vagy azért felemelkedik? Nekem a múlt ciklus 2. felében 37,2 volt a h?m! Várom a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia!Elvileg ha nincs peteérés akkor nem emelkedik a hõ.Az viszont elõfordul,hogy nem emelkedik a hõ,de peteérés az volt:-) Hú kicsit bonyolult lettem:-)

Szia!Elvileg ha nincs peteérés akkor nem emelkedik a hõ.Az viszont elõfordul, hogy nem emelkedik a hõ, de peteérés az volt:-) Hú kicsit bonyolult lettem:-)
A kérdező hozzászólása: Nem volt bonyolult! Értettem! Köszönöm! :)
Szia! Az a lényege, hogy a tüszörepedés elõtt 37 C alatti majd a tüszörepedés után emelkedik meg 37 C-ra és ott is marad a mensiig. Én azt olvastam, hogy akinek állandó egysikú 37 C a hõmérséklete annak nincs tüszörepedése.

Peteeres utan mindig fent van a ho, ha valaki terhes?

Tobb helyen olvastam, hogy ez az egyik legbiztosabb jele, ha valaki terhes. A BTO-t tobbszor is neztem mar, de 100bol 20 gorbenel marad vegig a magasban a ho. Most akkor mi a pontos info?

Legjobb válasz: Félreérthettél valamit. BTO-n azt is olvashattad, hogy igen, peteérés után felmegy a hõ, de mikor megjön, vagy mielõtt megjön a mensid le is esik. Elméletileg akkor kismama valaki, hogy amikor meg kellene jönni a mensinek, de nem jön meg, a hõ magasan marad. Vagyis ha már több napja késik, nem csináltál még tesztet, a hõd magasan van valószínûsége egy pozitív tesztnek is. Nézz meg a BTO-n babás görbéket is, ott látod hogy peteérés után magasan marad a hõ. Normál nem babás görbéknél mensi idején meg leesik.

Félreérthettél valamit. BTO-n azt is olvashattad, hogy igen, peteérés után felmegy a hõ, de mikor megjön, vagy mielõtt megjön a mensid le is esik. Elméletileg akkor kismama valaki, hogy amikor meg kellene jönni a mensinek, de nem jön meg, a hõ magasan marad. Vagyis ha már több napja késik, nem csináltál még tesztet, a hõd magasan van valószínûsége egy pozitív tesztnek is. Nézz meg a BTO-n babás görbéket is, ott látod hogy peteérés után magasan marad a hõ. Normál nem babás görbéknél mensi idején meg leesik.

Mik a tünetei a peteérésnek? Természetes, hogy még szex közben is görcsölök? Meg lehet érezni ha valaki megtermékenyül?

Tegnap meg ma van a legtermékenyebb napom és nagyon görcsöl a hasam. Ha ilyet érzek akkor nagyobb a valoszinüsége, hogy most terhes maradok? Köszönöm válaszaitokat!!!

Legjobb válasz: Mivel valószínûleg a napokban lesz peteérésed, ezért ilyenkor van valószínûsége, hogy babás leszel. Máskor, amikor nincs peteérésed, akkor csak nagyon kivételes esetekben történhet meg a spontán tüszõrepedés (erõteljes orgazmus pl)

Mivel valószínûleg a napokban lesz peteérésed, ezért ilyenkor van valószínûsége, hogy babás leszel. Máskor, amikor nincs peteérésed, akkor csak nagyon kivételes esetekben történhet meg a spontán tüszõrepedés (erõteljes orgazmus pl)
JAa, nálam a peteérés tünetei: hasfájás (mint a mensinél), hányinger, magas vérnyomás - mármint az átlaghoz képest, hirtelen leesõ vércukor.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!