Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek nincs (942 db)

Ha valakinek nincs tb-je, de nem is tud dolgozni a betegség miatt, és szeretne kezelésre (terápiára járni) hol kell elintéznie hogy járhasson tb nélkül?

önkormányzatra menjen támogatást kérni, vagy hol kezdje el? nincs pénze magán orvosra, és nem tudja fizetni a tb-t. Én hallottam már olyat, hogy valaki volt terápián tb nélkül, csak nem tudom hogy intézte el.

Legjobb válasz: Ha valaki jogosult szociális alapú TB ellátásra, akkor annak az önkormányzat fizeti a TB-jét. Viszont ez attól a naptól fogva érvényes, amikor is megítélek ezt. Ha elõtte nem volt biztosítva, akkor azt a NAV behajthatja! El kell menni az önkormányzathoz és ott igényelni kell, hogy õk fizessék. Viszont ennek vannak feltételei! Ha valaki rehabilitációs járadékot, rokkant nyugdíjat vagy bármilyen ellátást, segélyt, járadékot kap, akkor annak van TB-je is. Amennyiben semmilyen jövedelme, ellátása nincs, akkor pedig regisztrált munkanélkülinek kell lenni, hogy ezt igénybe lehessen venni. Ha valaki semmilyen ellátást nem kap, de nincs regisztrálva sem munkanélkülin keresztül, akkor ezt a szociális alapú TB ellátást nem lehet igényelni! És ha mondjuk a családban van más jövedelem is, és az 1 fõre jutó jövedelem meghalad egy bizonyos összeget, akkor sem jár!

Ha valaki jogosult szociális alapú TB ellátásra, akkor annak az önkormányzat fizeti a TB-jét. Viszont ez attól a naptól fogva érvényes, amikor is megítélek ezt. Ha elõtte nem volt biztosítva, akkor azt a NAV behajthatja! El kell menni az önkormányzathoz és ott igényelni kell, hogy õk fizessék. Viszont ennek vannak feltételei! Ha valaki rehabilitációs járadékot, rokkant nyugdíjat vagy bármilyen ellátást, segélyt, járadékot kap, akkor annak van TB-je is. Amennyiben semmilyen jövedelme, ellátása nincs, akkor pedig regisztrált munkanélkülinek kell lenni, hogy ezt igénybe lehessen venni. Ha valaki semmilyen ellátást nem kap, de nincs regisztrálva sem munkanélkülin keresztül, akkor ezt a szociális alapú TB ellátást nem lehet igényelni! És ha mondjuk a családban van más jövedelem is, és az 1 fõre jutó jövedelem meghalad egy bizonyos összeget, akkor sem jár!
leszázalékolást is lehet kérni, bizonyos esetekben

Ha valakinek nincs nője csak az lehet az oka hogy ronda ember?

21 éves vagyok soha nem volt csajom, én amikor suliba jártam olyan visszahúzúdó voltam hogy senkivel se beszéltem semmit, nem járok egyátalán bulizni,sportolni jártam,egyetlen egy csaj haverom sincs soha nem is volt,nem ismerek egy csajt se jóba se vagyok egyikkel se , pár haverom van azokkal néha találkozok, szerintetek így már érthető hogy lehet hogy nem csak a rondaság miatt nem lehet valakinek nője

Legjobb válasz: Nincs senkim. Nem vagyok problémás külsõleg. CSak annyiról van szó, hogy nem vagyok az a haverkodós típus. Réges rég megyûlöltem a többi embert, átláttam, hogy miféle pakányfajzatok vannak, és ezek ismétlõdnek vissza folyton folyvást. Nem vagyok egyszerûen kíváncsi ezekre. Régen voltak összezörrenések, hibáztam én is /jellembelileg/ beláttam, de valahogy mindig is beilleszkedési zavarokkal küszködõ ember voltam. Hazudni remekül tudok azóta, meg pókerarc is megy remekül, így konfliktusok nincsenek, tehát úgy elvagyok a többiek közt, de valahogy sose szeretek ismerkedni senkivel. Nincs egy haveri kör, nincs barát, és nõkkel meg kifejezetten útálok kommunikálni, õket még unom is de nem kicsit. Nemi vágyat érzek, de szimpátiát nem. Errõl van szó. Így hát egyedül, magányosan járom az utam, és tudom, rám a pénzes nõk karjai fognak várni. Egy ember vagyok, akinek nem tetszik a társas együttélés. Nem vagyok jó konfliktuskezelõ, nem igazán szeretek alkalmazkodni a többiekhez, nem vagyok az a símulékony féle, és a klónbírka álljunk be a sorba típus sem vagyok sok esetben. Nem tudok jópofát vágni a világ felé, és nem vagyok sohasem jó hangulatú egyén. Frusztrált vagyok, és tombol bennem az agresszió, amit elnyomok, és nem foglalkozom senkivel, sportban vezetem le, így nincsenek abszolút problémák. Kerülöm a vitás helyzeteket. Egy párkapcsolatban, egy társasági viszonyban elkerülhetetlenek idõnként az álláspontbeli ellentétek, a viták, az összezörrenések, nekem ezektõl fóbiám van, nincs rá szükségem, és kényszeresen kerülöm az ilyen helyzeteket. AZ utdvalás bûlik, untat, frusztrál, nem kell kudarcélmény. Ha nyitnak felém, mert bizony szoktak, szoktak dicsérni is ,elismerni is, abban sem szoktam partner lenni. CSak közönyt érzek a külvilág felé semmi más. Ilyen például tehát egy magányos ember belsõ tulajdonsága.

Nincs senkim. Nem vagyok problémás külsõleg. CSak annyiról van szó, hogy nem vagyok az a haverkodós típus. Réges rég megyûlöltem a többi embert, átláttam, hogy miféle pakányfajzatok vannak, és ezek ismétlõdnek vissza folyton folyvást. Nem vagyok egyszerûen kíváncsi ezekre. Régen voltak összezörrenések, hibáztam én is /jellembelileg/ beláttam, de valahogy mindig is beilleszkedési zavarokkal küszködõ ember voltam. Hazudni remekül tudok azóta, meg pókerarc is megy remekül, így konfliktusok nincsenek, tehát úgy elvagyok a többiek közt, de valahogy sose szeretek ismerkedni senkivel. Nincs egy haveri kör, nincs barát, és nõkkel meg kifejezetten útálok kommunikálni, õket még unom is de nem kicsit. Nemi vágyat érzek, de szimpátiát nem. Errõl van szó. Így hát egyedül, magányosan járom az utam, és tudom, rám a pénzes nõk karjai fognak várni. Egy ember vagyok, akinek nem tetszik a társas együttélés. Nem vagyok jó konfliktuskezelõ, nem igazán szeretek alkalmazkodni a többiekhez, nem vagyok az a símulékony féle, és a klónbírka álljunk be a sorba típus sem vagyok sok esetben. Nem tudok jópofát vágni a világ felé, és nem vagyok sohasem jó hangulatú egyén. Frusztrált vagyok, és tombol bennem az agresszió, amit elnyomok, és nem foglalkozom senkivel, sportban vezetem le, így nincsenek abszolút problémák. Kerülöm a vitás helyzeteket. Egy párkapcsolatban, egy társasági viszonyban elkerülhetetlenek idõnként az álláspontbeli ellentétek, a viták, az összezörrenések, nekem ezektõl fóbiám van, nincs rá szükségem, és kényszeresen kerülöm az ilyen helyzeteket. AZ utdvalás bûlik, untat, frusztrál, nem kell kudarcélmény. Ha nyitnak felém, mert bizony szoktak, szoktak dicsérni is , elismerni is, abban sem szoktam partner lenni. CSak közönyt érzek a külvilág felé semmi más. Ilyen például tehát egy magányos ember belsõ tulajdonsága.
Ezermillió egy oka lehet, pl. nem társaságkedvelõ, nem beszélget nõkkel, stb., stb. Ismeretlenül nehéz megmondani.
Az az oka hogy nem vagyok tömve lóvéval, és Ferrárim sincs a garázsba, sõt még Justin Bieber se vagyok Tehát a nõk szerint szar pasi vagyok
nem pl nekem a testem jobb az átlagnál, fejem átlagos kb csak nem vagyok partizós én sem, meg nem tok leállni dumálni mindenkivel... nem vagyunk egy hullám hosszon, ennyi f19
Mivel egész életedben a gyermekkorod játékát játszottad a bújócskát ezért nem is volt esély nõre.
Kérdésedben a válasz! Nem, nem csak csúnxa fiúknak nincs nõje! Túlságosan visszahúzódó vagy, nem jársz olyan társaságba ahol lányok vannak, akkor hogy gondolod, hogy becsajozhatsz? Tessék nyitni feléjük! :)
Nekem még pár haverom sincsen. Semmi társaságom. de ettõl még ugyanúgy ronda vagyok, dagadt és alacsony, ami sokkal kizáróbb ok.
"soha nem volt csajom, én amikor suliba jártam olyan visszahúzúdó voltam hogy senkivel se beszéltem semmit, nem járok egyátalán bulizni, sportolni jártam, egyetlen egy csaj haverom sincs soha nem is volt, nem ismerek egy csajt se jóba se vagyok egyikkel se " egyértelmû, csak és kizárólag ezen múlik, a rondaságon
vagy nem gazdagok a szüleid, nincs német hárombetûs autód(abból is minél nagyobb számozású) nincs több misi a zsebben mikor fizetsz nem viszed el nyaralni az épp aktuális , menõ helyekre nem vagy igazgató v elnök egy cégnél...
nálad inkább arról van szó hogy nem éltél/nem ismerkedtél egy nõ sem fog odamenni leszólítani

Milyen érzés ha valakinek nincs testvére? Akkor az a "normális"? Nincs semmi hiányérzet vágyódás valaki után? Vagy valahol mindig érzi az ember, hogy jó lenne egy testvér?

Legjobb válasz: Hát nekem van testvérem. Mindkét esetbe beletudok gondolni. ha van estvére az embernek, az segít neki bármiben, ha kisebb, akkor õ segít neki, tudnak játszani. Ha nincs, akkor meg élvezheti, hogy õ van a középpontban, ráfigyel mindkét szülõ, de nem érez hiányt, mivel iskolába jár, feltehetõleg vannak barátai.

Hát nekem van testvérem. Mindkét esetbe beletudok gondolni. ha van estvére az embernek, az segít neki bármiben, ha kisebb, akkor õ segít neki, tudnak játszani. Ha nincs, akkor meg élvezheti, hogy õ van a középpontban, ráfigyel mindkét szülõ, de nem érez hiányt, mivel iskolába jár, feltehetõleg vannak barátai.
Én jól elvagyok tesó nélkül, annyi a hátrányom, hogy én vagyok anyuci apuci kicsi lánya, a családban az egyetlen lánygyerek és mindenki az én életemmel van elfoglalva. Egy idõsebb fiútesó jó lett volna vagy egy öcsi, de lány semmiképp. Majd szerintem késõbb fog igazán hiányozni a tesó, most még elvagyok a barátokkal. 17L
"Lenne" /a sietség miatt maradt ki egy betû!/
Nekem van. Nem is egy! Mégis olyan érzés, mintha nem lene egy sem. Egész jól elvagyok nélkülük.
Nekem van testvérem, de néha már a pokolba küldeném úgy kikészít! Viszont ha nem lenne, unatkoznék, nem tudnám szekálni, és nem nevetnék mindennap rajta.A jó csak az lenne, hogy nem kéne osztozkodnom semmin!-de mégiscsak a tesóm..:D
Nekem sincs testvérem, soha nem is hiányzott. Mostanában 40 felett néha gondolok rá, hogyha lenne, akkor talán jobb lenne. Amíg a szüleim élnek nincs hiányérzet, de mivel egyre idõsebbek, így azt gondolom, talán jó lenne egy testvér, de az is csak akkor jó, ha õszinte és jó a kapcsolat köztetek.
utolsó: dettó :)
Én egyke vagyok, és semmilyen ûr nincs :) Ha társaságra vágyom, ott vannak a haverok, ha egyedül szeretnék lenni, hazamegyek :D Szerintem így jobb is, hisz a testvéred, ha zavar, nem tudod elküldeni otthonról, én megyek inkább a barátokhoz, aztán... na értitek :D
Egyke vagyok, én nincs hiányérzetem. Sajnos az ismerõseim között több a testvér baj/viszály, mint a szeretet. A legtöbben érzik v. tudják, hogy ki az anyuci kedvence... úgy is viselkednek, a másik testvér ilyenkor a csicskás. Jó, persze néha eszembe jut, hogy jó lenne tesó... de idõsebbet szeretnék. De igazából jól elvagyok így is.
Az elõzõ kommentelõvel egyetértek. Nekem három testvérem van, nem tudom, mi lenne nélkülük! Én személy szerint nagyon is szeretem õket! Rengeteg esetben jó, hogy vannak, akikre bármikor számíthatsz, és ezt szó szerint értem! Vannak persze összetûzések, de ez egy családban így van. Nekem két gyerekem van, a nõvéremnek egy, húgomnak, és öcsémnek még nincs. De azt is biztosan tudom, amikor jöttek a gyerekek, a nagy "barátok!" gyorsan elfogytak! A testvéred nem teszi meg ezt! Legalábbis nálunk! Mi négyen vagyunk egy egész!!! Nálunk ez így mûködik! Azért hozzáteszem, én vagyok a "központja" a tesóknak! Rám hallgatnak a legjobban, ez mindig így volt, még gyerekkorunkban is. Szóval én nagyon szeretem mindegyik testvéremet! :-)
Nem lehet hiányérzeted amiatt ami sose volt. Akkor valóban azt érzed normálisnak.Pedig nem az mert nagyon fogy a magyar...
Nekem van testverem, de en mar eleg idos voltam, mikor szuletett (tizeneves korom vege fele) es addig egyaltalan nem hianyzott. Igy, hogy van tesom se hianyozna, ha nem lenne, maga a tesom szemelye viszont hianyozna.
nincs, de sztem meg is õrültem volna, ha lenne. imádtam egyedül játszani, nagyon jól feltaláltam magam kiskoromban is, persze volt jópár kisbarátom, akikkel az oviban vagy nyári szünetben jól elvoltunk. anyum párszor áthívta kisebb koromban egy.egy barátnõmet, de annyira nem tudtam elviselni, hogy csak hisztiztem és nem akartam vele játszani. túl fáradt voltam, szükségem volt rá, hogy egyedül dolgozzam fel az aznap történteket, fárasztottak az új impulzusok. ez a mai napig így van. az otthon nekem egyet jelent azzal, hogy egyedül vagyok, csak nagyritkán hívok át másokat estére, a párom itt ül mellettem, de szövegelés nélkül is tudjuk hogy semmi gáz nincs, csak mindenki elvan a saját dolgaival, ettõl függetlenül imádjuk egymást. viszont ha elmegyünk valahova akár barátokkal akár ketten a párommal, akkor nagyon tudok pörögni, le se lehet lõni :D szóval nekem semmiféle hiányérzetem nincs, nem is volt. bele se tudok gondolni abba, hogy milyen az, ha folyton ott van a seggedben valaki, és kötelezõ õt szeretni akkor is, ha épp megfojtanád egy kanál vízben...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok! További válaszoknak is örülnék még!
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer köszönöm a válaszokat!Mindet érdemes elolvasni, és gondolkodni rajtuk :-)

Ha valakinek nincs tb biztosítása mert mondjuk nincs minkahelye, akkor ha eluti egy autó akkor ellátják?

Legjobb válasz: +és a tb adósság-akkor is ha nem megy 1x se orvoshoz. Ezért: HA megszûnt a munkahelye valakinek-és már munkanélkülit sem kap(vagy nem is kapott) -el kell menni az Önkormányzat szociális osztályra: és beadni kérvényt- fizetik a tb-t addig, amíg nem talál munkahelyet- tehát ha úgy néz ki, hogy pl. 1 hónap múlva lesz állása, addig is! mert különben adósságként ott marad..

+és a tb adósság-akkor is ha nem megy 1x se orvoshoz. Ezért: HA megszûnt a munkahelye valakinek-és már munkanélkülit sem kap(vagy nem is kapott) -el kell menni az Önkormányzat szociális osztályra: és beadni kérvényt- fizetik a tb-t addig, amíg nem talál munkahelyet- tehát ha úgy néz ki, hogy pl. 1 hónap múlva lesz állása, addig is! mert különben adósságként ott marad..
Hát persze! A szükséges ellátást kapja meg.
Ellátni ellátják, csak max a kórházból való távozás elõtt elétolják a számlát!
Nem tolnak elé számlát:) Késõbb hajtja be a TB.
Én csak egy ilyen esetrõl tudok, ha nem is autóbaleset volt, csak majdnem. Ellátják, közölve, hogy zsebbe megy és miért nem fizetett havi ezreket a munkanélkülisége alatt, majd nem kap számlát. Egy idõ után bemegy érdeklõdni, a kórház azt mondja, ez nem az õ dolga, menjen az OEP-hez talán? Ott az APEH-hez küldték, az APEH pedig vissza a kórházhoz. Ennyiben maradtak. Évek teltek el, de mindenki elégedett azzal, hogy nem kell foglalkoznia idegesítõ papírmunkákkal. Emberünk több energiát nem feccölt bele feleslegesen, ha nem kell a pénze, hát nem kell, õ is el tudja költeni roppant hasznos dolgokra. Lelkiismerete pedig tiszta, mert egyrészt nem az õ hibája, másrészt meg munkanélküli segélyt sem kért soha, pedig az sokkal nagyobb összeg.
Amúgy sürgõsségi esetekben ellátási kötelezettség van.
A TB nem tudom, mit csinál, csak azt, hogy elvileg kötelezõ fizetni, kb. semmi nem történik, ha nem teszi, de ha eszébe jut mondjuk egy év munkanélküliség után, hogy tegye, akkor visszamenõleg behajtják rajta. Ezt nem igazán értem, hiszen ha nincs neki és fizet a szolgáltatásért, amire szüksége van, akkor nem kap ingyen, mások pénzébõl az égvilágon semmit. Nekem az lenne a legjobb, ha választhatnék, hogy semmi TB és mindent én fizetek, akár tízszeres áron. Nekem megérné, mert sosem vagyok beteg és akkor se mennék orvoshoz az orvos- és kórházfóbiámmal :) De hát nem így mennek a dolgok. Senki sem jutalmaz meg azért, mert egészséges vagyok.
Ha nincs TB attól még kötelesek ellátni õt, csak késõbb amikor már felépült majd tisztázni kell a dolgokat, ugye a TB-t el kell intézni az adóhivatalnál, meg az ellátás költségét fizetnie kell, persze lehet részletre, is és az elmaradt TB-t is behajtják majd rajta, mert hogy eddig miért nem fizette. Én errõl tudok hogy ez van, de ha nincs Tb-je fizetve attól még kötelezõ ellátni õket.

Szeretnék érdeklődni hogy ha valakinek nincs munkahelye, és nincs társadalombiztosítása, akkor kötelezhető e a fizetésre ha nincs miből, mert "koldulásból" tartja fent magát és abból csak a mindennapi megélhetésre van? Az ilyen ember miből fizessen?

Legjobb válasz: Sajnos törvényi elõírás, hogy fizetni kell, mert ha netán orvosi ellátásra van szükséged és kiderül,hogy nincs járulékfizetés, a NAV (régen APEH) sajnos visszamenõlegesen is behajtja s még büntet is :( (Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyetértek ezzel, de sajnos ez van!)

Sajnos törvényi elõírás, hogy fizetni kell, mert ha netán orvosi ellátásra van szükséged és kiderül, hogy nincs járulékfizetés, a NAV (régen APEH) sajnos visszamenõlegesen is behajtja s még büntet is :( (Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyetértek ezzel, de sajnos ez van!)
Nekem volt olyan, hogy megszûnt a munkahelyem, munkanélküli ellátásra meg nem voltam jogosult. Azóta sem értem, hogy akkor mibõl kellett volna TB-t fizetnem. (Tényleg. Mibõl? Egy nálam okosabb válaszolja már meg, hogy mások hogyan csinálják!!!) A lényeg, hogy amikor orvoshoz kellett mennem, közölte a doki, hogy nincs rendezve a biztosításom. Kicseleztük a rendszert, visszamentem délután ügyeletbe, mint "sürgõs eset", majd amikor lett munkám (nem bejelentett), akkor bementem a TB-hez hogy fizetni akarom a biztosítást magam után. Akkor 4800Ft volt azt hiszem. Visszamenõleg is be kellett fizetnem, arra részletfizetést kértem. Majd lett hivatalos munkám azóta nincs gondom ezzel. Ha semmi bevétele nincs az embernek, akkor nem tudja fizetni, de az életmentõ beavatkozásokat elvégzik és ügyeleti ellátást is kap az illetõ.

Nem ciki a mai világban, ha valakinek nincs választott orvosa?

17 hetes vagyok, és még nem választottam orvost. Az ügyeletes orvosok általában hogyan bánnak a szül? n?kkel? Pozitív, negatív véleményre is kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Szia! A harmadik babámat várom, az elsõ két kislányomnál volt fogadott orvosom, most úgy jött ki, hogy nincs. Hozzáállás kérdése, néha jó lenne ha valaki úgy foglalkozna az emberrel,hogy bármi nyügömmel megkereshetem, de nagyobb százalékban pozitív. Mondjuk nem várom el, hogy körbe ugráljanak, jópofizzanak, a leletekre és a tényekre alapozok és igy nem vészes. Szülni most fogok nemsokára, de voltam bent 10 hete mert megindult a szülés, pozitív élményeim vannak az ügyeletes dokikat illetõen.Ha érzékenyebb vagy, vagy konkrétan van -lesz valami gond a terhesség alatt, akkor jobb, ha van fogadott orvosod , mint hogy épp az néz meg aki ügyeletben van.39 hetes pocakos

Szia! A harmadik babámat várom, az elsõ két kislányomnál volt fogadott orvosom, most úgy jött ki, hogy nincs. Hozzáállás kérdése, néha jó lenne ha valaki úgy foglalkozna az emberrel, hogy bármi nyügömmel megkereshetem, de nagyobb százalékban pozitív. Mondjuk nem várom el, hogy körbe ugráljanak, jópofizzanak, a leletekre és a tényekre alapozok és igy nem vészes. Szülni most fogok nemsokára, de voltam bent 10 hete mert megindult a szülés, pozitív élményeim vannak az ügyeletes dokikat illetõen.Ha érzékenyebb vagy, vagy konkrétan van -lesz valami gond a terhesség alatt, akkor jobb, ha van fogadott orvosod , mint hogy épp az néz meg aki ügyeletben van.39 hetes pocakos
Szia! Én 34 hetes terhes vagyok elsõ babámat várom! A szüléssel kapcsolatban még nincs ugyan tapasztalatom!Nekem sincs fogadott orvosom sztk-s rendelésre járok! Én eddig teljes mértékben meg vagyok elégedve , mert mindig normálisan meg voltam vizsgálva mindezt pénz nélkül! Az egyik ismerõsõm viszont most szült augusztusban neki sem volt orovosa az ügyeletesnél volt és nagyon normálisan bántak vele, nagyon rendes volt a szülésznõ és az orvos is veled! Szerintem egyálatlán nem ciki! Mindenkinek saját szíve joga eldönteni ezt a dolgot! 34 hetes kismama
Nem ciki, de a tapasztalatok is eltérõek sajnos.Én 15 hetes vagyok, és még nincs fogadott orvosom, de eddig sajnos csak negatív tapasztalataim voltak, nem kaptam soha megfelelõ tájékoztatást.Nem érzem biztonságban így magam, úgyhogy én fogadni fogok orvost.Természetesen ez orvostól függõ, ha az ottani orvosokról pozitív véleményeket hallasz, sztem nem fontos orvost fogadni.Jó babavárást!
Szerintem felesleges orvost fogadni a terhesgondozás idejére. Én szülésre fogadtam csak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Szia!A kérdésre válaszolva, nem ciki és úgy látom, hogy többen...sõt mindenki ezen a véleményen van.De a kifejezés kicsit furcsa..!Szóval sosem gondoltam, hogy ez olyan fontos, nem hiszem, hogy más ellátást kapunk, ha nincs fogadott doki!Az éppen ügyeletes doki így is-úgy is ellátja a kismamát, hiszen azért van ott és az meg hogy milyen tapasztalatok lesznek a végére, ismét a doki személyiségén múlik.Nálam magától értetõdõ volt, hogy kell doki, mert a baba elõtt már hosszabb ideje hozzá jártam, megmûtött és az egész kórtörténetemet ismeri.Kicsit biztonságot ad, hogy mindig õ vizsgál...persze elismerem, hogy anyagilag megvisel és csak nézek ki a fejembõl egy-egy szokásos látogatás után...de ez van.Néhány héttel ezelõtt kórházba kényszerültem, éjjel fél 1-kor kicsoszogott az ügyeletes nagyon álmosan, kedvetlenül, nyûgösen..ami érthetõ.Kétségbe voltam esve amúgy is, nagy fájdalmaim voltak és cseppet sem volt szimpatikus a viselkedése, amitõl még inkább bepánikoltam, hogy rendesen rám ijesztett és nagyon durván vizsgált meg.Tehát zsákbamacska, fõleg az adott orvoson múlik, milyen érzésekkel tér haza a kismama.
Egyáltalán nem ciki!!!! Ezt a tévhitet sajna az újgazdag páciensek alakitották ki, és valljuk be õszintén mi kényeztettük el orvosainkat. A barátnõm a második babáját várja, az elsõnél volt fogadott doki, és a szüléskor éppen nyaralt, 6 számjegyû összeget fizetett neki ki a szülésig. Tisztelet a kivételnek.

Szerintetek ha valakinek nincsenek igazán barátai, és úgy érzi, h semmit nem ért el és soha nem volt senkije, és mélyen belül úgy érzi, h soha nem is lesz, akkor annak van egyáltalán értelme, hogy éljen?

17/f

Legjobb válasz: én is totál így érzem az életem! Semmi értelmét nem látom. Most próbálom anyámat befûzni h vigyen pszichológushoz (NEM CIKI!!!!) hátha tud kezdeni velem vmit egy pszichológus. Neked is ajánlom az ilyesmit. Meg ha van célod, hogy hova akarsz továbbmenni (egyetem,fõsuli) akk csak az lebegjen a szemed elõtt h oda bekerülj és ott nincs olyan h ne legyen társaságod. Ha nincs célod... érdemes valamit kitalálni mert bele lehet kapaszkodni! Meg tudlak érteni! :( Ha szeretnél beszélgetni írj! 16/L

én is totál így érzem az életem! Semmi értelmét nem látom. Most próbálom anyámat befûzni h vigyen pszichológushoz (NEM CIKI!!!!) hátha tud kezdeni velem vmit egy pszichológus. Neked is ajánlom az ilyesmit. Meg ha van célod, hogy hova akarsz továbbmenni (egyetem, fõsuli) akk csak az lebegjen a szemed elõtt h oda bekerülj és ott nincs olyan h ne legyen társaságod. Ha nincs célod... érdemes valamit kitalálni mert bele lehet kapaszkodni! Meg tudlak érteni! :( Ha szeretnél beszélgetni írj! 16/L
Igen, én is javasolnám a pszichológust. Hidd el, tényleg segít. Tanácsokkal fog ellátni, amelynek a birtokában sokkal nyitottabb lehetsz. De ha szeretnél beszélgetni valakivel, dobj egy privit, azt mondják, elég jó tanácsokat adok:)
Elõbb-utóbb lesznek barátaid, ha keresed õket; még elõtted az élet. Középsuliban én is így éreztem, sõt engem még szivattak is, talán azért, mert csendes alkat voltam. Az egyetemen lettek barátaim, pedig nem is én kerestem õket, eleinte csak õk hívtak közös programokra, utána már én is elkezdtem ilyeneket szervezni. Ha valami kérdésed van nekem is írhatsz privit. Fel a fejjel!:)
Én is így érzek :'(
Hát ilyen gondolkodással semmi értelme, hogy éljen! De te választod meg az életed: vagy engeded, hogy magaddal sodorjon az ár, vagy kikapaszkodsz a partra és visszamész oda, ahol lenni akarsz...
valtoztass magadon, nyilj meg a tobbiek elott es ne feledd soha, hogy ha hiszel valamiben, az mar felig megvan, es mindent lehet, csak akarni kell.es minden ember eletenek van valami ertelme, nem hiaba elsz te es en sem, ugy, hogy csak valtoztatni kell a rossz szokasokon, megkell oldani a problemakat, es akkor happy end lesz a vege.es hiddel majd ha szerelmes leszel, es beled is szerelmes lesz valaki, akkor nagyon boldog leszel, es banni fogod, hogy egyaltalan megkerdezted, hogy van e ertelme annak, hogy elj. En azt is tudom meg ajanlani, hogy itt a tavasz, csinaltass vagy csinalj uj frizurat, vegyel uj cuccokat magadnak, sportolj, neha egykis futas nem art meg es lasd mindenben amiben lehet a jot, es akkor igy boldog leszel.probald ki, mert megeri, es igy lesznek barataid is es megfogod talalni a nagy ot! Ha meg csunyanak erzed magad, akkor erezd magad szepnek, mert akik meg nem ismernek, ok csak a kulsot latjak es nem azt ami a szivedben rejlik.
szerintem nem lenne muszaj ilyen koran feladni..
Hidd el nem csak te vagy ezzel így, és másoknak is sikerül élni. Lehet felnõtt korodban ennek az ellentéte lesz, de ne csak tétlenül üldögélj(és ha úgy érzed nem is lesz, akkor nem is lesz...) szóval akard, mert neked van lehetõséged arra, hogy kapcsolatokat teremts és stb. (ugyanis én süket vagyok... örülj neki, hogy te nem kínylódsz ilyennel) én komolyan irigyellek...
Ha Te vagy ez az illetõ, akkor van értelme élni igen. Mert csak 17 éves vagy és van lehetõséged ezeken változtatni.
van, természetesen
Mi is van a kérdésben? "...úgy érzi..." Ez a kulccsszó! Csak "úgy érzed", de nincs így, pillanatnyi sikertelenség miatt nem szabad feladni. A mostani dolgokon meg úgy gondolom lehet változtatni, voltam én is hasonló helyzetben. Két hónap tömény önsajnálat után megpróbáltam a saját kezembe venni az irányítást, és ha nem 100%-osan, de sikerült is, és sokkal jobb volt. Hogy is szól a mondás? "Segíts magadon, Isten is megsegít!" :)

Ha valakinek nincsen munkahelye (munkanélkülit sem kap) és mondjuk kórházba kerül (pl. szülés) akkor is csak 300 forint napidíjat kell kifiztenie, vagy a teljes költséget?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))

Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))
Szülés elméletileg ingyen megy, meg minden ami a babával jár a terhesség alatt, mert a kiskönyv erre feljogosít.
Hasonló helyzetben vagyok és úgy tudom, hogy ha szülsz, akkor ellátnak ugyan, mert az sürgõsségi ellátásnak bizonyul, de utána az OEP kiszámlázza neked a szülés költségeit. Havonta 4800 Ft-ot kell fizetned, hogy jogosult legyél TB ellátásra.

Mit jelent, ha valakinek nincs kifejlődve a személyisége?

Ès miben nyilvànul meg,ha ki lesz fejlődve?

Legjobb válasz: Ha kifejlõdik, egyedi lesz, egy egyéniség (valószínüleg). É akkor mondanám, hogy nincs kifejlõdve, amikor az ember olyan... tucat, nincs szebb szavam rá. Mint a legtöbb fiatal tizenéves, akik utánozni próbálják a nagyokat.

Ha kifejlõdik, egyedi lesz, egy egyéniség (valószínüleg). É akkor mondanám, hogy nincs kifejlõdve, amikor az ember olyan... tucat, nincs szebb szavam rá. Mint a legtöbb fiatal tizenéves, akik utánozni próbálják a nagyokat.
A kérdező hozzászólása: Akkor a mai fiatalok kb. 80%-ànak nincs még kifejlõdve?
a fejletlen személyiséget könnyebb manipulálni, változatosabb, dinamikusabb a kifejletnek konkrét világképe van, nem nagyon változik. de ezt inkább csak akkor látod, hogy ha valakivel hosszabb távon is tartod a kapcsolatot, pl osztálytárs.

Hormonvizsgálatnál mik az értékhatárok, ha valakinek nincs ciklusa?

Meg van adva, hogy a ciklus különböző szakaszaiban hogyan változhatnak a hormonértékek, de mi a helyzet, ha valaki nem tudja, hogy hányadik napon volt vérvételen, mert csak 3-4 havonta menstruál?

Legjobb válasz: Vannak hormook amik nem függnek ciklustól. Pl pralaktin, pajzsmirigy. Aki nem emnstruál hónapok óta egyértelmû hogy nincs peteérése igy azok a hormonok amik ezt mutatják nem is számitanak. Érdemes elmenni terheléses inzulinra is, annál sem számit a ciklus. A leggyakoribb oka ha hónapikkig nincs menzesz a PCOS(ennek a kimutatásához kell a terheléses inzulin vizsgálat) vagy a magas prolakin szint. Ezt nézik alapból a hormon viszgálatnál.

Vannak hormook amik nem függnek ciklustól. Pl pralaktin, pajzsmirigy. Aki nem emnstruál hónapok óta egyértelmû hogy nincs peteérése igy azok a hormonok amik ezt mutatják nem is számitanak. Érdemes elmenni terheléses inzulinra is, annál sem számit a ciklus. A leggyakoribb oka ha hónapikkig nincs menzesz a PCOS(ennek a kimutatásához kell a terheléses inzulin vizsgálat) vagy a magas prolakin szint. Ezt nézik alapból a hormon viszgálatnál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Akkor feleslegesen néznek ilyenkor ösztrogént, progeszteront, LH-t? Voltam már terheléses inzulinmérésen. Nem volt magas az inzulinérték. A pajzsmirigyemmel sincs gond. A prolaktin is jó.
Nem feleslegesen nézik... A progeszteronból látják, hogy volt-e ovulációd vagy nem. Az LH/FSH arányból meg lehet következtetni a PCOS-re.
mennyi volt az inzulinod? Nõgyógyász nézte? casak mert ök ygakran nem jól tudják a határértékeket. Én is igy jártam a nõgyógysász szerint nem Ir a meddsõégi rovos és az endokrinológus szerint az.
A kérdező hozzászólása: Nem emlékszem pontosan, de valahogy úgy volt, hogy 0 perces 5 körüli érték, 60 perces 25, 120 perces 15. Valahogy így. Ez rossz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!