Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek munkahelye munkanélkülit (4 db)

Ha valakinek nincsen munkahelye (munkanélkülit sem kap) és mondjuk kórházba kerül (pl. szülés) akkor is csak 300 forint napidíjat kell kifiztenie, vagy a teljes költséget?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))

Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))
Szülés elméletileg ingyen megy, meg minden ami a babával jár a terhesség alatt, mert a kiskönyv erre feljogosít.
Hasonló helyzetben vagyok és úgy tudom, hogy ha szülsz, akkor ellátnak ugyan, mert az sürgõsségi ellátásnak bizonyul, de utána az OEP kiszámlázza neked a szülés költségeit. Havonta 4800 Ft-ot kell fizetned, hogy jogosult legyél TB ellátásra.

Ha valaki felmond a munkahelyén milyen járadéktól esik el? Kap utána munkanélkülit járadékot? Egyáltalán van még ez?

9 év munkaviszony után érdekelne. Soroljatok el?nyeit és hátrányait! Köszönöm.

Legjobb válasz: Ha a munkavállaló mond fel, három hónapig nem kaphat segélyt, és, azt hiszem, a tb-t is maga után kell fizetnie erre az idõre.

Ha a munkavállaló mond fel, három hónapig nem kaphat segélyt, és, azt hiszem, a tb-t is maga után kell fizetnie erre az idõre.
Szia! A munkavállalói rendes illetve a munkáltatói rendkívüli felmondásnál van, hogy az álláskeresési járadék folyósítása csak 90 nap elteltével kezdõdhet el. Az álláskeresési járadékról bõvebben itt olvashatsz: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..
Mi okodból mondasz fel? Mert ha a munkáltató hibája (pl nem jelentett be teljes összegre, vagy más szabálytalanságokat követ el veled menben, vagy követel meg tõled a munkád során, akkor te is felmondhatsz rendkivüli felmondással. Ha csak azért mondasz fel, mert már unod a munkát, akkor törekedj a közös megegyezésre.
Bocs: okból
Igen, ha te mondasz fel akkor 90 napig nem kapsz semmit, mert így késleltetve adják a munkanélkülit, úgymond "büntetésbõl". De amúgy 9 év után járna azt hiszem 3 havi végkielégítés, ami azért nem elhanyagolható, persze ehhez a munkáltatódnak kéne hogy kirúgjon. Meg még van valami, az most nem jut eszembe. A legjobb lenne ha neked ezek a pénzek nem kellenek és inkább lemondasz róluk egyéb indokok miatt, akkor a közös megegyezésre törekedni. Mondjuk ekkor elesel ezektõl a pénzektõl, de valamennyire békésen váltok, válhattok el egymástól. Úgyhogy ha egy mód van rá, akkor próbálj meg közös megegyezést kezdeményezni. De nagyon vigyázz mit írsz alá! Jól olvasd el és értelmezd! Akár ügyvéddel, jogi ismerõssel. Persze fõnöktõl függ, akit te ismertsz, hogy mennyira rafinált. Vagy még a rendkívüli felmondás, de ahhoz nagyon nyomós érv kell. Akár munkaügyi per is lehet belõle. De miért akarsz ennyi idõ után felmondani? Már ha meg szabad kérdezni.

Ha fegyelmivel küldenek el a munkahelyemről, akkor ezt a következő munkahelyemre való felvételizéskor figyelembe veszik? Munkanélkülit kaphatok utánna?

Azt beszélik hogy sok munkahely nem foglalkozik ezzel.

Legjobb válasz: munkanélkülit kaphatsz, de nagy valószínûséggel nem számít túl jó pontnak egy másik munkahelyen a fegyelmi elbocsátás.

munkanélkülit kaphatsz, de nagy valószínûséggel nem számít túl jó pontnak egy másik munkahelyen a fegyelmi elbocsátás.
Honnan tudhatják meg, hogy mitörtént az elõzõ helyeden? Hacsak nem olyan helyre mész ( pld pü-i terület) nem is biztos, hogy telefonálgatnak a régi helyedre, hogy érdeklõdjenek felõled.


Kapsz járadékot is? Gondolom igen. Akkor azt a munkanélkülibõl fizetik, tehát nem neked kell.
Ha nincs egy éves munkaviszonyod, ez által nem kapsz segélyt, akkor neked kell.Én nem kapok járadékot, de nem is fizetek magam után, mert nincs rá keretem, de nem is járok dokihoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!