Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek munkahelye (82 db)

Ha valakit munkahelyi baleset ér, levágja két ujját, baleseti járadékra jogosult? Hol lehet ezt elrendezni?

Legjobb válasz: 100% táppénz, csak lényeg, hogy legyen a balesetrõl jegyzõkönyv, hogy be tudd bizonyítani, hogy munkahelyen történt

100% táppénz, csak lényeg, hogy legyen a balesetrõl jegyzõkönyv, hogy be tudd bizonyítani, hogy munkahelyen történt

Ha valaki táppénzen van és a munkahely utalja minden hónapban a pénzt akkor majd ha megszületik a baba a munkahelyem intézi a gyedet?

Vagy nekem kell kitölteni egy papírt és úgy bevinni a m.helyre? Vagy teljesen másképp kell? Meg a családi pótlékot és az egyszeri anyasági támogatást? El?re is köszi a válaszokat!!

Legjobb válasz: Ezt érdeklõdd meg a munkahelyeden még szülés elõtt. De ennek semmi köze a táppénzhez. Én is táppénzen voltam. Nálunk ez úgy volt, hogy miután meglett a fiam és már volt TAJ kártyája meg lakcímkártyája, akkor mentem be a munkahelyemre kitölteni a nyomtatványokat, meg oda kellett nekik adni az anyakönyvi kivonatot és minden papírt kitöltöttünk együtt. Ez kellett ahhoz, hogy kapjak TGYÁS-t, aztán majd GYED-et, meg persze a családit.

Ezt érdeklõdd meg a munkahelyeden még szülés elõtt. De ennek semmi köze a táppénzhez. Én is táppénzen voltam. Nálunk ez úgy volt, hogy miután meglett a fiam és már volt TAJ kártyája meg lakcímkártyája, akkor mentem be a munkahelyemre kitölteni a nyomtatványokat, meg oda kellett nekik adni az anyakönyvi kivonatot és minden papírt kitöltöttünk együtt. Ez kellett ahhoz, hogy kapjak TGYÁS-t, aztán majd GYED-et, meg persze a családit.
Ja, mostmár a családit a MÁK-tól kapod, azt a papírt nekik kell beküldeni, de amikor én szültem, akkor még a munkahelytõl kaptam, de mostmár az én papírom is a MÁK-nál van. Már egy hónapja tartoznak a családi pótlékommal, szóval ne nagyon reménykedj, hogy sietni fognak vele.
Nálam a gyedet a munkáltató intézi, nekem csak a dokumentumokat kell hozzájuk eljutatnom.A cs.p+anyaságit már januártól nem intézhrtik.A legközelebbi M.Államkincstárhoz fordulj.
Nekem is anno a munkahely utalta a pénzt, és amikor a baba megszületett, akkoris minden továbbit a munkahely intézett.Nekem annyi volt a dolgom, hogy párszor be kellett mennem a munkahelyre(õk hívtak, hogy mikor, miért)pár papírt aláírni, meg bevinni a baba anyakönyvijét, és mindent a munkahely intézett az államkincstárral.De szerintem ez attól is függ, hogx hol dolgozol..Szerintem telefonálj be elõszöris a munkahelyedre a bérszámfejtésre, legelõször ott kérdezd meg.

Szerintetek ha valaki nem tud beilleszkedni valahova suliba vagy munkahelyre akkor csak az egyén a hibás?

Mi váltja ki az ilyen gondokat?

Legjobb válasz: Lehet nem vagy olyan emberek között akik illenek hozzád, de önmagban az emberben nem stimmel valami, ha úgymond a "normális" emberek között nem tud viselkedni. De ettõl még nem leszünk elõrébb, hogy ezt megállapítjuk. Ez nem olyan dolog, ami egyszer csak átkattan az agyban, és holnaptól minden más lesz. Nekem is van ilyen (nem csak gondom, hanem pszichiáter által felállított diagnózisom, mint beilleszkedési, alkalmazkodási zavar) én már beláttam hogy velem van a gond, de attól még nem lesznek azok az emberek számomra kompatibilisek akikkel nem éreztem jól magam. Gyerekkorból jönnek ezek a dolgok, meg lehet hogy intelligensebb vagy az átlagnál, és az átlagos emberekkel nem tudsz mit kezdeni. Nekem az vált be, hogy kerestem magamnak megfelelõ embereket. jó lenne ha mindenkivel kijönnék, de én már nem küzdök ezért. Inkább csendben megtartom a véleményem ha nem hozzám illõ emberekkel kell lennem, és úgy mutatom, mintha jól kijönnék velük. Nekem ez vált be. Hogy mondjak neked egy példát, pl nem tudok munkahelyen beszélgetni a megasztárról, az Aranypartról, a fogyókúráról, a körömlakkról, mert nem érdekel. de mosolygok, és úgy csinálok mintha érdekelne. Mindenhol a többség mérvadó, egy idõ múlva rájön az ember, hogy különcnek lenni inkább teher mint elõnyös dolog.

Lehet nem vagy olyan emberek között akik illenek hozzád, de önmagban az emberben nem stimmel valami, ha úgymond a "normális" emberek között nem tud viselkedni. De ettõl még nem leszünk elõrébb, hogy ezt megállapítjuk. Ez nem olyan dolog, ami egyszer csak átkattan az agyban, és holnaptól minden más lesz. Nekem is van ilyen (nem csak gondom, hanem pszichiáter által felállított diagnózisom, mint beilleszkedési, alkalmazkodási zavar) én már beláttam hogy velem van a gond, de attól még nem lesznek azok az emberek számomra kompatibilisek akikkel nem éreztem jól magam. Gyerekkorból jönnek ezek a dolgok, meg lehet hogy intelligensebb vagy az átlagnál, és az átlagos emberekkel nem tudsz mit kezdeni. Nekem az vált be, hogy kerestem magamnak megfelelõ embereket. jó lenne ha mindenkivel kijönnék, de én már nem küzdök ezért. Inkább csendben megtartom a véleményem ha nem hozzám illõ emberekkel kell lennem, és úgy mutatom, mintha jól kijönnék velük. Nekem ez vált be. Hogy mondjak neked egy példát, pl nem tudok munkahelyen beszélgetni a megasztárról, az Aranypartról, a fogyókúráról, a körömlakkról, mert nem érdekel. de mosolygok, és úgy csinálok mintha érdekelne. Mindenhol a többség mérvadó, egy idõ múlva rájön az ember, hogy különcnek lenni inkább teher mint elõnyös dolog.
Az évek alatt rájöttem, hogy én vagyok a hibás. Nem akarok kezdeményezni, barátaim nincsenek, csak nagyon-nagyon felszínesek. Félek, hogy csalódok, és pofára esek. Munkahelyen is ez van: bemegyek, elvégzem a dolgom, ennyi...
Bátraké a szerencse. Kezdeményezz, minél többet, amíg szokássá nem válik. Nehéz lesz de megéri. Ne félj a pofára eséstõl, az esetek bizonyos százalékában bizony fogsz pofára esni, nyugodt lehetsz, túléled, de amikor nem, na az meg fogja érni.


Ha valakinek nincsen munkahelye (munkanélkülit sem kap) és mondjuk kórházba kerül (pl. szülés) akkor is csak 300 forint napidíjat kell kifiztenie, vagy a teljes költséget?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))

Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))
Szülés elméletileg ingyen megy, meg minden ami a babával jár a terhesség alatt, mert a kiskönyv erre feljogosít.
Hasonló helyzetben vagyok és úgy tudom, hogy ha szülsz, akkor ellátnak ugyan, mert az sürgõsségi ellátásnak bizonyul, de utána az OEP kiszámlázza neked a szülés költségeit. Havonta 4800 Ft-ot kell fizetned, hogy jogosult legyél TB ellátásra.

Két kérdés: Ha valakinek nincs bejelentett munkahelye, és szerencsejátékból, internetes fogadóportálokból befolyó összegekből, tippmixből él, hogy kell megírnia az adóbevallását? A másik kérdés ugyanez csak bejelentett munkahellyel.

Legjobb válasz: Ez jó kérdés, mivel az adóköteles nyereményt, azt a kifizetõ (jelen esetben a szerencsejáték ZRT -nek) kell levonnia a nyereménybõl, és befizetnie. Illetve, a lottó és a bukmékeri rendszerû fogadásokból származó nyeremény adómentesek. http://www.adooldal.hu/hirlevel/Nyeremenyek-adozasa/

Ez jó kérdés, mivel az adóköteles nyereményt, azt a kifizetõ (jelen esetben a szerencsejáték ZRT -nek) kell levonnia a nyereménybõl, és befizetnie. Illetve, a lottó és a bukmékeri rendszerû fogadásokból származó nyeremény adómentesek. http://www.adooldal.hu/hirlevel/Nyeremenyek-adozasa/
MILINTE TE SZEMÉT!

Ha valaki felvételt nyer egy munkahelyen, akkor az illetővel mikor kötik meg a munkaszerződést? Már az állásinterjú végén, rögtön? Hogyan működik ez? Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem ossza meg velem!

Pályakezdő munkanélküli vagyok, eddig csak diákmunkáim voltak. Bocsánat ha butaságot kérdeztem, de érdekel, kinél hogyan történt! Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én kb. 2 héttel azután írtam alá a munkaszerzõdésemet, miután elkezdtem dolgozni. És csak azért nem izgultam emiatt, mert állami cégrõl van szó. Õk ugyanis MINDIG bejelentenek, olyan ott nincs, hogy ígérgetnek, aztán papíron nem is dolgozol ott. De viszont ilyen is van, hogy a tényleges munkakezdés után írod alá a munkaszerzõdést. Még ott is. A privát szférában már jobban észnél kell lenni. Ha egy hónapnál tovább ígérgetnek ott, hogy "jó, majd nemsoká" akkor azért már nagyon kell figyelni, és ha nincs változás, akkor vagy fel kell nyomni a céget a munkavédelemnél vagy az adóhatóságnál, vagy sürgõsen új munkahelyet keresni. Amíg ugyanis nincs aláírt munkaszerzõdés a kezedben, addig te papíron nem is dolgozol ott, és semmi nincs a kezedben, ami ennek az ellenkezõjét bizonyítaná. Vagyis a munkáltató simán leléphet 3-4 havi béreddel, ha elég "türelmes" vagy. Ha van ügyfélkapud, azon azt is bármikor tudod ellenõrizni, hogy a munkáltató bejelentett-e. Persze nem azonnal, kb. az elsõ fizetés utalása után kell megjelenned ott, mint biztosított.

Én kb. 2 héttel azután írtam alá a munkaszerzõdésemet, miután elkezdtem dolgozni. És csak azért nem izgultam emiatt, mert állami cégrõl van szó. Õk ugyanis MINDIG bejelentenek, olyan ott nincs, hogy ígérgetnek, aztán papíron nem is dolgozol ott. De viszont ilyen is van, hogy a tényleges munkakezdés után írod alá a munkaszerzõdést. Még ott is. A privát szférában már jobban észnél kell lenni. Ha egy hónapnál tovább ígérgetnek ott, hogy "jó, majd nemsoká" akkor azért már nagyon kell figyelni, és ha nincs változás, akkor vagy fel kell nyomni a céget a munkavédelemnél vagy az adóhatóságnál, vagy sürgõsen új munkahelyet keresni. Amíg ugyanis nincs aláírt munkaszerzõdés a kezedben, addig te papíron nem is dolgozol ott, és semmi nincs a kezedben, ami ennek az ellenkezõjét bizonyítaná. Vagyis a munkáltató simán leléphet 3-4 havi béreddel, ha elég "türelmes" vagy. Ha van ügyfélkapud, azon azt is bármikor tudod ellenõrizni, hogy a munkáltató bejelentett-e. Persze nem azonnal, kb. az elsõ fizetés utalása után kell megjelenned ott, mint biztosított.
Így van. Interjúra behívnak esetleg az 50 jelentkezõbõl pl, 10-et, és abból majd értesítik (telefon, e-mail stb.) azt az egyet, akit felvesznek. Amikorra behívják, majd akkor ott - munkábaállás elõtt - megkötik a munkaszerzõdést.
Rendszerint az elsõ munkanap elõtt, hogy ne legyen gond egy váratlan ellenõrzésnél, de a munkába állás napján, nem az interjú után.
Az egyik cégnél, ahol interjún voltam több fordulót rendeztek ugyan azon a napon a kiválasztás keretében, és már aznap meg is volt a szerzõdés aláírás.

Ha a munkahelyen valaki rosszul lesz és korhazba kerül, Akkor a munkaltato ki tudja kérni a kórházból a zarojelentest vagy bármit, vagy a munkavállaló viszi be?

Legjobb válasz: A kórház nem adhatja ki a zárójelentést, sem felvilágosítást senkinek rajtad kívül, illetve legfeljebb annak, akit meghatalmazol, mivel illetéktelenek számára a leletek kiadása személyiségi jogokat sért. A munkahelyedre te viheted be a zárójelentést(ha akarod).

A kórház nem adhatja ki a zárójelentést, sem felvilágosítást senkinek rajtad kívül, illetve legfeljebb annak, akit meghatalmazol, mivel illetéktelenek számára a leletek kiadása személyiségi jogokat sért. A munkahelyedre te viheted be a zárójelentést(ha akarod).

Mi a véleményetek ha valaki "háziasszony". Nincs munkahelye, a család a férje fizetéséből + családi pótlék él. Elfogadható vagy lenézitek érte?

Nem munkanélküli, nem segélyezett. Adósság, kölcsön nincs, /autó sem/. A Férj fizetése nem magas.Inkább él szerényebb körülmények között, úgymond "nyugodtan, stresszmentesen". Nincs nagy rohanás, helyette családi kirándulások, túrázások. Ja és nem alul iskolázott. Õ ezt az életformát választotta. Lehet ilyen a mai világban?

Legjobb válasz: Nálunk is van ilyen. Három gyerek, anya sohasem dolgozott munkahelyen /nem is fog!/, apa viszont talicskázza haza a lóvét. Mindig, mindenre telik, a gyerekek virgoncak, jó tanulók és nagyon jól neveltek. Olyan nagy összegû biztosításaik vannak, hogy ha a családfõt érné valami, a jólét nem fog megszünni. Ideális, csak nagyon kevés esetben valósulhat meg.

Nálunk is van ilyen. Három gyerek, anya sohasem dolgozott munkahelyen /nem is fog!/, apa viszont talicskázza haza a lóvét. Mindig, mindenre telik, a gyerekek virgoncak, jó tanulók és nagyon jól neveltek. Olyan nagy összegû biztosításaik vannak, hogy ha a családfõt érné valami, a jólét nem fog megszünni. Ideális, csak nagyon kevés esetben valósulhat meg.
Kíváncsi leszek a válaszokra... Én melóztam, sok helyen, aztán gondoltuk, jöhet a baba. Most még pici, de férjem azt mondta, látta, milyenek a mai munkahelyek, mivel én nem szerettem hazudni, nem voltam sunyi, mindig az én fejem koppant a földön. Mivel a férjem úgy keres, hogy abból nem fényûzõen, nem is szûkösen, hanem pont jól megélünk, azt mondta, nem enged dolgozni. Szeretne még két gyereket, én is, és utána neki segítek majd az egyre szebben épülõ cégénél. Az idõmet a gyerekekre és a családi jólétre fogom szánni.
Ha vannak kisgyerekek elfogadható.Ha nincsenek akkor ez egy szellemi nihil, én nem bírnám.És azt sem, hogy nincs saját pénzem. A munkanem csak stressz. De alkotás, kiteljesedés, feladatmegoldás, agytorna..... ezek nélkül elhülyülsz
Én a magam részérõl ezt nem tartom elfogadhatónak. Még akkor sem, ha a férj magas keresetû! Igenis a feleség is dolgozzon, ha erre fizikailag és egészségileg alkalmas.
Nem tudom, de én nem akarok ingyenélõ lenni.
Nem nezem le, ezt csak az irigyek nezik le:)
a nõ olyan, amilyen a férjének megfelel ha kérdezõ férje olyan lenne, aki "rugdossa" dolgozni, akkor dolgozna tehát a felállás nem a nõt jellemzi.
Én is ilyen vagyok szerintem nagyon jó dolog.
Egy ide kívánkozó tegnapi újsághír: M.országon az aktív korú nõk 51 %-a nem dolgozik!! Azaz minden második nõt eltartja a többi adófizetõ (nõ és férfi), avagy a hü.lye férje!
Én most lettem munkanélküli...de a férjem nem is bánja, hogy nem dolgozom.van egy két szintes házunk, nagy pincével, udvarral. Amíg eljártam dolgozni, nem jutottam a dolgaim végére, takaritás, mosás, fõzés jóformán csak hétvégén...kutyasétáltatás, közös program is csak hétvégén. Mióta nem dolgozok van minden nap meleg étel, tiszta vasalt ruha...nem kell kapkodnom, mindenre jut idõm. A férjem erre azt mondta, hogy amíg a nõ hazavisz egy fizetést, addig ki kell adni két fizetést. az egyiket egy takaritõnek a másikat meg egy dadának vagy egy embernek aki idõnként rendbe teszi a kertet? Akkor meg ugyanott vagy.Ha a nõnek nincs munkája de vezeti a háztartást gyereket nevel...fõz. az ugyanolyan munka.
Nem a nem dolgozó anyukákat kell leszólni, hanem a kisebbséget, aki életében egy napot nem dolgozott, nem adózott!!!!!
Ha nem lenne ennyi karrierista, öntudatos nõ több lenne a magyar gyerek.
Attól függ, mi a nõ és a férfi igénye. Ha a nõ elvan otthon mint befõtt, háztartás, olvasás, aerobic, a férjnek elég ez, akkor minden oké. Ha a nõ másra is vágyik, mint hogy 1 embernek megfeleljen, sikereket akar elérni, érezni, hogy fontos ember aki ért valamihez, a férfi pedig vele egyenrangú társat szeretne, akkor a nõ is dolgozik. Aki meg azt írta, csak az irigyek nézik le a háztartásbeli nõket, buta mint a sár.
"Nyugat-Európában és Amerikában ez a normális alapeset, csak itt a Balkánon hõbörög habzó szájjal a sok Tescós árufeltöltõ, hogy õk inkább kiteljesednek a munkájukban, hahahh..." Jártam Amerikában nem egyszer (munkahelyi kiküldetésben), és ott is élnek ám bizony olyan nõk, nem is kevesen, akik többre vágynak a mosogatásnál, olvasgatásnál és shoppingolásnál a férjük lóvéjából! Mert ja persze sokan nevelnek gyereket, de azok a gyerekek pár év után oviba mennek, suliba mennek, ergo az anyuka otthon ülõ nõci lesz, aki vásárolgat és lakást csinosít...
Sajnos sok nõ él így én is. Nem azért mert nem akarok dolgozni hanem azért mert nem találok munkát.
A kérdező hozzászólása: "ha nekik így jó akkor mi közünk hozzá." Rokonom az illetõ, és valami hasonló megoldáson gondolkodom. Rosszul érzem magam a munkahelyemen... A férjem nekem sem nagy keresetû, sok mindenen spórolni kellene, viszont mindenre lenne idõ és nyugodtabb lennék.
"viszont mindenre lenne idõ és nyugodtabb lennék" Ezzel sok mindenki így lenne, ha találna egy bolondot, aki eltartja... Amíg a párod kidolgozza a belét, te addig "nyugodtan" néznéd egész nap a tv-ben a kackiás bajuszú Don Padrafost... "Nincs nagy rohanás, helyette családi kirándulások, túrázások." A szerencsétlen párod a heti meló után pihenne, te viszont a heti semmittevés után túrázni mennél és puffognál, ha a párodnak nem lenne kedve és/vagy ereje...
Én mennék dolgozni, férjem szerint legyek itthon.Ez is munka, volt itthon 1 hónapot, ki is készült attól amit látott, hogy kell 3 gyereket ellátni+háztartás+fõzés...õ nem csinálná.Szóval inkább tologatja haza a pénzt, én meg csak csináljam az én dolgom.Annak azért örülne majd ha a gyerekek nem buknának iskolában, mert sajnos ismerünk ilyet.Itthon van az anyuka smink, fodrász, mindenre van idõ, a gyerekek meg bukdosnak.
A kérdező hozzászólása: Ezt sokan félreértették: Nincs nagy keresetû férj aki mellett az asszonyka shoppingol és fodrászhoz mászkál.A férj szakmunkás alkalmazott. Hétvégén otthon van. A lényeg a szerényebb megélhetésen van. A hajvágást a hölgy csinálja, nem fodrász, de ügyes keze van hozzá. A ruhák sem butikból vannak, arra odafigyel, hogy divatosak legyenek. És a sok közös program aminek a zöme nem fizetõs. Szóval nem az unatkozó gazdag nõ, inkább egy kicsit vissza a múltba.
Akkor meg a férjjel szemben kiszúrás ha jobban belegondolsz.
AZT CSINÁLSZ AMIT TE AKARSZ, HA NEKTEK IGY JÓ.KINEK MI KÖZE? IDEGENEK VÉLEMÉNYE MEG NE ÉRDEKELJEN.
engem nem izgat, legalább több munkahely marad azoknak, akik akarnak dolgozni. a nyugat-európai példa viszont gáz, van, ahol a pasi adókedvezményt kap, ha õ tartja el a feleségét. magyarán a dolgozó nõ adózzon többet, mint a házas pali, mert a másik nõnek nincs kedve dolgozni...
Most jelenleg 2 házunk 3 lakásunk van 2 biztosításunk és befeketetésekben lekótésekben kb 20 millio még ha ezt felezni kéne akkor is ellennék vígan életem végéig.
Nem nézem le, mert az õ élete és nekem semmi közöm hozzá, meg nem is érdekel. De én biztos nem tudnék csak otthon lenni és háztartást vezetni. De nyilván õ szeret így élni.
Én ismerek ilyen nõt, a férje folyton panaszkodik, hogy nincs a nõben semmilyen ambíció... Én nem tudnék és nem is akarnék CSAK feleség lenni, igaz, nem is kell napi 8-9 órát bejárnom egy munkahelyre, utazni, stb., mert elég kötetlen a munkám. Számomra ez így ideális, mert a gyerekkel is annyit vagyok, amennyit csak tudok, de van életem a családon túl is, amiben kiteljesedhetek.
9-es! Mert olyan nincs is, hogy valaki nem tud dolgozni aki akar. Ja, ez az ország a lehetõségek országa. Ha minden nõ otthon maradna akit el tud tartani a férje, legalább lenne pár hely azoknak akik mondjuk egyedül nevelik a gyerekeiket. Persze nem ez a megoldás. Arról nem olvastál cikket, hogy úgy általában hány százaléka nem dolgozik a lakosságnak, és hogy hány új munkahelyet kéne teremteni?
Nyugat-Európában és Amerikában ez a normális alapeset, csak itt a Balkánon hõbörög habzó szájjal a sok Tescós árufeltöltõ, hogy õk inkább kiteljesednek a munkájukban, hahahh...
minden héten 5 kérdés érkezik szószerint errõl. nem unjátok még? Kérdezõ: ha nekik így jó, akkor mi közünk hozzá?
Utolsó elõtti! Az árufeltöltõk épp azok, akik nem igazán mennek vissza, ha nem muszáj. Akik azt mondják, hogy hiányzik nekik a munka, a feladatok, a sikerélmény, a közösség, azok általában az árufeltöltésnél magasabb, felelõsségteljes beosztásban dolgoznak.
Abszolút nem nézem le! Mindenki úgy él, ahogy számára kielégítõ! Egyre azonban figyelni kell! Ha bármi probléma van a férjjel (elõre nem tudja senki, de megromolhat a házasság, a férj meghalhat, baleset érheti, szóval ha bármi olyan gond van, amikor a férj már nem tartja el a családot), akkor a feleségnek kell tudnia gondoskodni magáról, a férjrõl és a gyerekekrõl.
Nálunk ez volt a terv. Bankban dolgoztam, szörnyû volt. Aztán jött a baba, most itthon vagyok 7 hónapja és már nehezen bírom. Úgyhogy most az az új terv, hogy megyek vissza 8 órában. Ha nagyon sok lesz a túlóra és nem tudjuk megoldani a gyerekfelügyeletet, háztartást akkor fogunk hívni takarítónõt. Ha úgy érzem, hogy a gyerekünknek ez nem jó, akkor megpróbálok 4-6 órás munkát keresni.
Egyáltalán nem nézem le és szerintem is a sok irigy. Ha jobban belegondolunk akkor lehet ez lenne a helyes. A férfi dolgozik a nõ pedig neveli a gyerekeket , vezeti a háztartást. Nem nevezném a nõt "ingyenélõnek", mert õ is "dolgozik" nem is keveset. Én is ismerek egy családot férj nagyon jól keres a feleség pedig otthon van a 3 gyönyörû gyermekkel.
Szia! Nem tartom megvetendõnek a dolgot, ha a feleségnek így jó. Arra viszont reagálnék, amit az egyik válaszoló írt, hogy az aktív korú nõk 51 %-a nem dolgozik. Talán nem véletlenül. Szerintem ebbõl elenyészõ azok száma, akik azért nem dolgoznak mert nem akarnak. Sajnos ez a mai világ. Ha 25 éves vagy és nincs gyereked, azért nem vesznek fel, mert majd biztos késõbb szülni akarsz. Ha már van 1-2 gyereked, azért nem vesznek fel, ha közel vagy a 35. évedhez, akkor már túl öreg vagy. Amúgy arra kíváncsi lenék, hogy hogyan tartja el az állam, ill. a többi adófizetõ azt, aki sem segélyt, sem semmilyen támogatást nem kap? Ezt a fent említett válaszadótól kérdezném.
Nekem fél évig nem volt munkám, a férjem jól keresett, õ mondta, hogy ne vállaljak el akármit. Végül kaptam egy kifejezetten jól fizetõ állást és utána én vetettem fel, hogy õ maradjon itthon, mert az utóbbi években eléggé kikészült a munkahelyétõl. Én a házimunkát nem csípem annyira, így mindkettõnknek megfelel, mert õ szívesen megcsinálja, viszont nekem ezzel így nem kell foglalkoznom. Az is felmerült, hogy ha lesz gyerek, akkor ha megoldható, hogy egy év után visszavegyenek, akkor utána õ maradna itthon a gyerekkel. Ezt az alapján döntjük majd el, hogy a késõbbi szülés környékén éppen ki keres jobban. Ha õ, én maradok itthon, ha én, akkor õ (mármint a kezdeti egy év után).
Akik itt pélazóskodnqk hogy mi lesz ekkor meg akkor csak annyit tudok mondani hogy nekünk is meg szerintem a legtöbb olyan családba ahol a nõ otthon van azért nem keveset keres a férj és vannak ingatlanok, min 10 20 millás bankbetét és biztositas ami kb szintn 10 milla körül fizet. Ha válas van m minden felezõdik. És atbt meg nyugdijjárolékot is fizetni szoktuk plusszba .gondolom a többi háztartásbali is. Én eleve 1 házzal meg 1 lakással és 12 millió fttal rendelkeztem mikor házasságot kötöttünk.
Szép meg jó amíg apukával nem történik valami akkor már nem lesz stressz mentes a gyerek meg majd szív koplal, fázik mert anyuka rosszul érzi magát a munkahelyén.

Mi a megoldás, ha valaki egyetemen nappali képzésről munkahely miatt át szeretne iratkozni levelezőre?

Vagy mennyire lehet a munkahelyet a nappali egyetemmel összeegyeztetni? légyszives mondjátok el a véleményeteket.

Legjobb válasz: Menj be a TO-ra és kérdezd meg. Elvileg szorgalmi idõszak legelején még át lehet iratkozni (bár iskolafüggõ), utána már bajosabb, és csak költségesre vesznek át. Ha nemrég kezdted, akkor esetleg felvételizhetsz újra ugyanarra a szakra, csak levezõben. Legalábbis amikor én októberben érdeklõdtem, akkor azt mondták, hogy csak költségtérítésesre iratkozhatnék át, inkább jelentkezzek újra... Munkahelyet nappali szakkal szerintem kb. lehetetlen összeegyeztetni, szóval a levelezõ képzés jobb lenne.

Menj be a TO-ra és kérdezd meg. Elvileg szorgalmi idõszak legelején még át lehet iratkozni (bár iskolafüggõ), utána már bajosabb, és csak költségesre vesznek át. Ha nemrég kezdted, akkor esetleg felvételizhetsz újra ugyanarra a szakra, csak levezõben. Legalábbis amikor én októberben érdeklõdtem, akkor azt mondták, hogy csak költségtérítésesre iratkozhatnék át, inkább jelentkezzek újra... Munkahelyet nappali szakkal szerintem kb. lehetetlen összeegyeztetni, szóval a levelezõ képzés jobb lenne.

Mi van akkor, ha valakinek Gyed alatt megszűnik a munkahelye?

Illetve van valami jelent?sége arra nézve, hogy szeretnék még egy gyermeket, a 2 vagy a 3. év letelte el?tt?Így is fogok majd Gyedet kapni?Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Ha gyed alatt szûnik meg a munkahely, akkor a gyed továbbra is jár, ugyanabban az összegben, csak passzívan, vagyis nincs mögötte biztosítotti jogviszony. Ez azt jelenti, hogy a következõ baba esetében újra el kell helyezkedni, vagy álláskeresésire kell menni, hogy biztosított legyél, ellenkezõ esetben nem jár a gyed. Plusz a szükséges 365 napot is érinti a passzív gyed: a passzív gyeden töltött napok beleszámítanak a tgyáshoz szükséges 365 napba, de a gyedhez szükségesbe nem.

Ha gyed alatt szûnik meg a munkahely, akkor a gyed továbbra is jár, ugyanabban az összegben, csak passzívan, vagyis nincs mögötte biztosítotti jogviszony. Ez azt jelenti, hogy a következõ baba esetében újra el kell helyezkedni, vagy álláskeresésire kell menni, hogy biztosított legyél, ellenkezõ esetben nem jár a gyed. Plusz a szükséges 365 napot is érinti a passzív gyed: a passzív gyeden töltött napok beleszámítanak a tgyáshoz szükséges 365 napba, de a gyedhez szükségesbe nem.
Nekem nem a munkahelyem szûnt meg, hanem lejárt a határozott idejû szerzõdésem:(((( Én is passzív gyeden vagyok.. Nagyon jól megválaszolta a kérdésed az elõttem szóló... Sajnos nem kapunk automatikusan gyed-et a 2. babára..vagy dolgozni megyünk, vagy, ha vállalunk tesót, a tgyás után már csak alanyi jogon járó gyes-t, és a kétszer 14 ezer forint családi pótlékot kapjuk...mi az utóbbit választjuk, mert nem akarunk nagy korkülönbséget a gyerekek között!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!