Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek melle van, kevesebb (2 db)

Ha valakinek kis melle van, kevesebb esélye van, hogy szoptassa a születendő gyermekét?

Legjobb válasz: Kis mellem van és 4 gyerekem:-).Az elsõ születése másnapján két görögdinnyvel ébredtem:-),két hónapig madártejszerû sûrû tejem volt,havi 1 kilókat hízott a fiam tõle,és még fejtem is minden este egy cumisüvegre valót.Nem volt szükség tejserkentõ teákra sem.Aztán el kellett apasztanom két hónap után mert nem akart szopni,fejni meg naponta 5-ször...iszonyúan fájt.A többi babánál 6 hétig tudtam szoptatni,kevésbé volt tápláló,és ihattam én szoptatós teákat,semmitõl nem lett több.

Kis mellem van és 4 gyerekem:-).Az elsõ születése másnapján két görögdinnyvel ébredtem:-), két hónapig madártejszerû sûrû tejem volt, havi 1 kilókat hízott a fiam tõle, és még fejtem is minden este egy cumisüvegre valót.Nem volt szükség tejserkentõ teákra sem.Aztán el kellett apasztanom két hónap után mert nem akart szopni, fejni meg naponta 5-ször...iszonyúan fájt.A többi babánál 6 hétig tudtam szoptatni, kevésbé volt tápláló, és ihattam én szoptatós teákat, semmitõl nem lett több.
A szoptatás nem a mell méretétõl függ, tehát nincs hátrányban a kismellû nõ sem!
En egyetertek az elottem szoloval...hallottam mar olyanrol is, hogy nagy mellu nem tudott szoptatni....nem a meretek szabjak meg azt, hogy ki fog tudni es ki nem.
Kis mellem van és 13 hónapja szoptatok. A mell mérete nem befolyásolja a tejtermelést.
Egy hete szültem és világ életemben kicsi mellem volt, most viszont jól megnõttek és tele vannak tejjel. Igaz, hogy normálisan nem tudok szoptatni, de nem a mellemmel van a gond, a babám nem tudja rendesen bekapni a mellbimbót, így fejnem kell, de még így is rengeteg tejem van.

Egyik mellemben sokkal kevesebb a tej. Ha rámérek a babára pl. :bal mellemből kb 70-80-at tud szopizni, a jobból meg 110-130-at is. Van még valaki így? Valami jó praktika, hogy a másikban is megnövekedjen a tej mennyisége? Most 2 hetes a kisfiam.

Legjobb válasz: Szia! Azzal a mellel kezd a szopiztatást, amelyikben úgy érzed, hogy kevesebb van! Egyébként, pedig minden szopit felváltott cicivel kell kezdeni, ha pl. jobb cicibõl evett a baba utoljára, akkor a ballal kezd a következõ etetést, és ürítse ki rendesen a tejcsit a babád!

Szia! Azzal a mellel kezd a szopiztatást, amelyikben úgy érzed, hogy kevesebb van! Egyébként, pedig minden szopit felváltott cicivel kell kezdeni, ha pl. jobb cicibõl evett a baba utoljára, akkor a ballal kezd a következõ etetést, és ürítse ki rendesen a tejcsit a babád!
Ez szinte mindenkinél így van. Én is két mellbõl etetek, egyel nem lakik jól. Ja, és mellé még kap 5-bõl 2x tápot is. Kipróbáltam mindent. Ittam teát, sört, szedtem tejserkentõ kapszulát (ez egy darabig hatott is, de csak egy darabig), megittam napi 4-5 liter folyadékot, fejtem minden evést követõ 1, 5-2 órában, de annyira nagyon nem segítettek. Ne idegeskedj rajta, mert az is ronthat a helyzeten. Mi annyit költöttünk a különbözõ tejserkentõ módszerekre, h most már azt mondom jobb lett volna hamarabb nyúlni a táphoz. Semmi baja sincs tõle, és így meg nem is ordít. Persze amíg tudom, addig az anyatejet sem hagyom el!
Szia, Nálam is ugyanez a helyzet, abal mellembõl 50 et, mig a jobból 110-120-at szopik ki. 4 és fél hónapos koráig egy etetésnél csak az egyikbõl szoptattam, viszont mikor a gyengébbik került sorra, akkor hamarabb megéhezett és ujra a gyengébb mellemet kináltam, de 4 hónapos kora után mar túl hamar éhezett meg újra, ezért akkortól már 2 mellbõl szoptatok. Nekem a balban van kevesebb.
Szia! nekem sem egyforma a két mellemben a tejtermelés, sõt látványra is nagyobb lett az egyik. 2 mellgyulladásom volt azzal amellemmel, így azt mindig jobban fejtem és mindig azt adtam elöször a kislányomnak, így most ott tartunk, hogy abban sokkal több a tej. Én is azt mondom a másikkal kezd a szoptatást mindig, ill. fejj is belõle és akkor többet fog termelni.
Nálam is ez van. Nekem a jobb a gyengébb mell, azzal kezdem mindig a szopit. Abból megeszik 50-et, míg a bal cicibõl 110-eket. Ha a ballal kezdeném, sokszor nem kéne neki a jobb... 3 hetes a fiam.
szia, az elején a balból alig tudtam szopttani, mertt iszonyú sebes lett...emiatt abban sosem volt sok, sõt kifejezetten kevés. ennek ellenére 6 hsó koráig csak anyatejet kapott, és 12 hós koráig az volt a fõ kajája, és még most is szopik (bár már alig van mit :) ), 18 hós. én mindig a rossz mellemmel kezdtem, utána adtam a jót. ez valamenynit segített, de nem sokat.
Nekem 30-100 az arány.(11hetes a kisfiam, és elejétõl van különbség)Remélem megnyugodtál! :) )))
Teljesen egyforma szinte sosem lesz. Nekem a balban volt jóval több. A gyengébb cicimmel szoptattam más pozícióban is (hónaljtartás, fekvés) és az megnyitott plusz csatornákat, így több lett benne a tej. Próbáld ki!
Csak a szokásos tejn9elõ praktikák. De ne várd el, hogy ugyanannyi legyen mindkét melledben. Egyik páros szervünk sem szimmetrikus. Nekem is több van a jobb cicimben, mint a balban.
A lányom a jobb mellemet szerette, így abból jött több tej, a fiam a balt, és így a jobban szépen csökkent a mennyiség. Lehet, hogy egyikbõl jobban jön és könnyebb belõle enni, vagy lehet, hogy e tejleadó reflex az egyiknél jóval bõségesebb tejcsit termel és azt nem kedveli. Az biztos, hogy mindig váltott cicivel szoptass, amúgy meg felesleges rajta parázni, és percenként méregetni. Ha éhes úgyis eszik, annyit ami jól esik, az a lényeg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!