Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek magzat (10 db)

Ha valakinek kettő magzat fejlődne (az orvos szerint), de az egyik talán felszívódik, érezhető, ha felszívódik? Görccsel jár?

9.hétben mondta az orvos, hogy olyan mintha ketten lennének, de az egyik lehet, hogy felszívódik, mert csak valami látszik, de nem éles... Ilyen esetben ugyanaz érezhet?, mintha valaki elvetélne? Görcs, vérzés stb. Vagy szinte észrevétlen. Én semmit nem éreztem, de a 12.hetes UH-on kérdeztem ketten vannak-e, de az orvos azt mondta egyedül van a drága. Pedig már kezdtem örülni, hogy ikerterhes vagyok. Mondjuk így is nagyon örülök. Csak érdekel a véleményetek. 13 hetes kismama

Legjobb válasz: Néhány napja,talán a múlt héten olvastam két olyan történetet is,amikor ikerterhesség volt,de az egyik magzat elment.Mindketten vérzésrõl,görcsrõl számoltak be.De sokan írnak felszívódott magzatokról is,nekik az egyik héten megvan a petezsák,a másik héten meg nincs semmi,felszívódott. Viszont az is lehet, hogy csak rosszul látott valamit a dokid.Vagy,ami édesanyámnak volt a rögeszméje egy darabig,h ikreink lesznek,mert túl korán éreztem a magzatmozgást.Mondtam neki,h eddig minden UH-n egymaga volt erre azt felelte,h lehet takarták egymást.

Néhány napja, talán a múlt héten olvastam két olyan történetet is, amikor ikerterhesség volt, de az egyik magzat elment.Mindketten vérzésrõl, görcsrõl számoltak be.De sokan írnak felszívódott magzatokról is, nekik az egyik héten megvan a petezsák, a másik héten meg nincs semmi, felszívódott. Viszont az is lehet, hogy csak rosszul látott valamit a dokid.Vagy, ami édesanyámnak volt a rögeszméje egy darabig, h ikreink lesznek, mert túl korán éreztem a magzatmozgást.Mondtam neki, h eddig minden UH-n egymaga volt erre azt felelte, h lehet takarták egymást.

Milyen az ha elfolyik valaki magzat vize? Hirtelen kifolyik vagy 1 l víz, mintha pisilnék, vagy hirtelenebb kizúdul? És ha épp boltban vagyok? Vagy az utcán?

Legjobb válasz: Messze nem indul minden szülés a magzatvíz elfolyásával. (csak minden 5-6. szülés) Ha mégis így kezdõdik akkor is szépen, lassan szivárog, a gyors elfolyás nem igazán jellemzõ.

Messze nem indul minden szülés a magzatvíz elfolyásával. (csak minden 5-6. szülés) Ha mégis így kezdõdik akkor is szépen, lassan szivárog, a gyors elfolyás nem igazán jellemzõ.
Nekem javasolták, az utolsó hetekre készítsek betétet, de én sem tudom, hogy gyors folyás, vagy szivárgás a jellemzõbb. Ezek szerint ez utóbbi!
Én átéltem, de nem kell megijedni. Olyan érzés, mint amikor szép lassan bepisilsz.Megfürödtem és irány a kórház.Rögtön kell menned, mert a babának árt, ha "elfolyik" a magzatvíz.
Nekem este fél 10-kor folyt el a magzatvíz. egy pattanás ott lennt, és jött is. nem szivárgott, folyt. Elmenetem zuhanyozni, elindultunk a kórházba, de a kocsiben még kb. ugyanannyi elfolyt :)
Nekem is így indult meg a szülés, hál isten itthon voltam, tényleg olyan mint ha pisilnél, de nem tudod visszatartani, én egy kis pukkanásszerût éreztem és futottam a wc-re és ott ültem 1órát, mert ha felálltem még jobban folyt, nekem volt, hogy teljesen megállt aztán meg ömlött, beraktam egy Tena betétet és irány a kórház, a fertõzésveszély miatt kell minél hamarabb bemenni.Nekem adtak szurit vénásan 6óránként(vmi antibiotikum), 21órát vártam mire megszületett a fiam, de még szülés közben is folydogállt a magzatvíz.Könnyü szülést kívánok neked. 8hós manó anyuja
Szia! Én este fél 11-kor arra ébredtem, hogy a hasam pukkant egyet. Elmentem WC-re és amikor pisiltem, elfolyt a magzatvizem is. Nem folydogált, hanem elfolyt, tehát "kizúdult". (Nyilván ez mindenkinél máshogy lehet.) Nem tudom pontosan, de az szerintem több liter volt. Azonnal mentünk a kórházba, ott már csak azt írták a papírra, hogy tiszta magzatvíz szivárog. A szülés viszonylag könnyû volt és rövid.

Ha valakinek semmi baja nincs a terhesség elején, hogyan veszi észre, ha elhal a magzat?

Többen írtátok, akkor vettétek észre, hogy baj van, amikor abbamaradtak a terhességi tünetek(émelygés, hasfájás, hányinger stb..).Ha valakinek nincsenek is ilyenek, hogyan veszi észre, hogy esetleg odabent probléma van?

Legjobb válasz: Szia! Én szerencsére nem jártam igy,de a tüneteket elég hamar észre lehet venni.Vérzés,alhasi görcsök,hátfájdalom,ezek mindenképp megvannak.Esetleg vérzés helyett barnás folyás lehet a kezdõdõ vetélés tünete.Esetleg pár nap múlva lehet csinálni még egy tesztet,vagy ha úgy érzed valami gond van,elmenni dokihoz.REmélem segítettem!Üdv.:15 hetes kismama

Szia! Én szerencsére nem jártam igy, de a tüneteket elég hamar észre lehet venni.Vérzés, alhasi görcsök, hátfájdalom, ezek mindenképp megvannak.Esetleg vérzés helyett barnás folyás lehet a kezdõdõ vetélés tünete.Esetleg pár nap múlva lehet csinálni még egy tesztet, vagy ha úgy érzed valami gond van, elmenni dokihoz.REmélem segítettem!Üdv.:15 hetes kismama
Sajnos az elején még úgy is el tud menni a baba hogy semmi tünete nincs csak az uh-on derül ki.Én tudok olyanról akinek így ment el. De erre ne gondolj szerintem! Csak pozitívan!
Vérzésnek minden esetben kell lennie.
Szia! Az elõttem ironak üzenem, hogy vérzés vetélés estén van, nekem sajnos elhalt a magzatom /missed.ab./ enyhe görcseim voltak és csak az UH-on derült ki, hogy nem fejlõdik a baba. Szerintem ne gondolj rossz dolgokra, örülj annak hogy jól érzed magad és csak ez számit.
sziasztok! itt micimacko en is epp most olvastam az elhalt terhessegekkel kapsolatos tuneteket lenyegeben 3 napja nem alszom jol hulye almaim vanak altalaban akkor szoktam ilyeneket alodni hogyha megkell jonni a menstruaciomnak elmultam negy honapos terhes ikreim vannak es halal felelm hogy veszem esze hogy elnek vagy halnak!es azert a hulye felelmeimmel se lehet minden heten orvoshoz jani meg az is izgaz hogy egypetelyuek es egy lepenybol esznek a parom mar szabira engedett szulesig nem dolgozok!ha vlaki tenyleg tudna segiteni ebben a problemaban orulnek neki talan has fajas vagy verzes kell hogy legyen ez erdekes 2 gyerekem van de meg sosem volt ilyen dolgom! elore is kosznom

Ha valaki elvetél magától és a magzat kijön, akkor minden esetben ki kell kaparni?

Legjobb válasz: Ha koraterhesség volt(sztem kb 7 hétig) és az uh-n nincs semmi rendellenes nem feltétlen kell kaparás.

Ha koraterhesség volt(sztem kb 7 hétig) és az uh-n nincs semmi rendellenes nem feltétlen kell kaparás.
A kérdező hozzászólása: De nekem van egy ismerõsõm aki sokáig kórházban dolgozott és azt mondta hogy olyan nem lehet, hogy nem fejezik be.
Én pont 7 hetes voltam amikor elöntött a vér, kórházban már ömlött belõlem, méhszáj nyitva volt, megindult a vetélés. Nekem volt kaparás....
Nekem kétszer volt vetélésem a második spontán. Utána a doki elvileg már semmit nem látott uh-on, ennek ellenére volt kaparás.
Nekem 2 hete volt vetélésem, nekem is darabps vérzésem volt, nagyon durva. Nekem se látott másnap uh-val már semmit a dokim, de mégis volt mûszeres befejezés.
Szerintem igen, mert maradhattak bent magzati részek ami fertõzést okozhat.Mindenképpen orvoshoz kell fordulni.Sajnálom ha Veled történt.
Nem. Nekem 6. héten volt vetélésem, erõs vérzés formájában magától kiürült. Ezt UH-val ellenõrizték. Ezt amúgy komplett vetélésnek hívják. Ha maradnak magzati részek vetélés után, (azt uh-n látják)akkor persze kell kaparás.
Egyáltalán nem minden esetben végeznek mûtéti befejezést. Nálam se volt rá szükség, mert minden kitisztult magától.

Ha valaki csak később jön rá, hogy terhes és addig káros dolgokat fogyaszt, mi történik a magzattal?

Még akár tervezett gyereknél is el?fordulhat, hogy valamilyen okból csak 2-3 hónapos terhességnél "esik le" az anyukának, hogy ? terhes. (Mondjuk eleve rapszódikus menzesz, hibás medd? diagnózis, stb.) Ha valaki ilyenkor káros dolgokat fogyaszt (cigi, alkohol, stb), mivel nem tudja, hogy kerülnie kellene, mi történik a magzattal? Nem érint a kérdés, csak eszembe jutott, hogy ilyenkor mi történik. Illetve anyám is két hónapos terhesen jött rá, hogy gyereket vár, mivel medd?vé nyilvánították... Õ addig aránylag sokat dohányzott, csekély mennyiség? alkoholt is ivott (a rosszulléteit apám pálinkával akarta kezelni, azt hitték gyomorrontása van).

Legjobb válasz: Hát ilyenkor csak a szerencsére hagyatkozhat! Vagy lesz baja a babának, vagy nem! A 6-7. hétig "nem" akkora gond, mert akkor még köldökzsinór. Valahol olvastam,hogy Czeizel Endre mondta,hogy jól kitalálta ezt a természet. Mert alapesetben 6-7.-ig sokan nem tudják,hogy babát várnak, ezért lehet, nem is figyelnek magukra! De akinek csak nagyon késõn derül ki, az tényleg csak imádkozhat,hogy minden rendben legyen!

Hát ilyenkor csak a szerencsére hagyatkozhat! Vagy lesz baja a babának, vagy nem! A 6-7. hétig "nem" akkora gond, mert akkor még köldökzsinór. Valahol olvastam, hogy Czeizel Endre mondta, hogy jól kitalálta ezt a természet. Mert alapesetben 6-7.-ig sokan nem tudják, hogy babát várnak, ezért lehet, nem is figyelnek magukra! De akinek csak nagyon késõn derül ki, az tényleg csak imádkozhat, hogy minden rendben legyen!
Amikor én szültem volt a szobában egy roma asszony. Na hát õ aztán nagyon nem figyelt magára és a babára ilyen szempontból, mégis csodájára jártak a kisgyereknek. Nyilván nem ez a helyes, de ezek a gyerekek mégis sokkal egészségesebbek mint a mi gyakorlatilag szellõtõl is óvott gyerekeink. Felénk a roma gyerekek már most mezítlábasan járnak mindent össze vissza esznek -ha esznek- és még csak el se köhentik magukat. :)
Én csaptam egy görbe estét mielött megtudtam volna, 6. hétben voltam. Nincs semmi gond(persze ez alatt ne lerészegedést értsd, hanem egy borozgatós estét)
Nagyanyáink idejében a terhes nõk nem törõdtek azzal, hogy mit esznek-isznak. Nemn szedtek semmilyen vitaminokat. Igaz, nem is dohányoztak annyian, sok tejet ittak, és zöldségeket ettek. Mégis több volt az egészséges baba, mint mostanában. De ha sokat dohányzik az anya, vagy szeszt iszik, az biztosan nem használ a magzatnak.
Hát, azt azért nem mondanám, hogy nagyanyáink korában több egészséges baba volt! Sokkal több baba halt el az anyja méhében, és sokkal több gyerek halt meg az elsõ 1-2 életévében, esetleg késõbb, gyerekkorában! Persze ennek nem annyira a terhesség alatti táplálkozás, hanem inkább a szûrõvizsgálatok (fõleg uh) hiánya illetve a fertõzõ gyerekbetegségek voltak okozói (amik ellen ma már van védõoltás). Manapság sokkal nagyobb esélyünk van egy egészséges várandósságra, mint pár évtizeddel ezelõtt! Viszont igenis oda kell figyelni, mit viszünk be a szervezetünkbe! A 6.-7. hétig tényleg nem nagyon számít, utána viszont, fõleg a 7. és 12. hét között komoly gondokat okozhat a cigaretta, egyes gyógyszerek vagy az alkohol (de az csak nagyobb mennyiségebn, 1-1 pohár bor nem!).
Az utolsó mondatban "mennyiségben"-t akartam írni.
én is anno hétfõn tudtam meg h baba lesz, és elõtte szombatig cigiztem is, meg ha úgy volt alkoholt is fogyasztottam. (itt gondolok 2-3 pohár vörös borra néha este, mikor összegyûlt a család). sõt én terhesség alatt is volt, h ittam 1-1 pohárka VÖRÖS BORT, ami javasolt is volt a vérem miatt. semmi bajom nem volt, se terhesség alatt, se szüléskor, és azóta sem!!!! :) persze mióta szoptatok 1 kortyot sem ittam , és terhesség alatt is kb 4-5 alkalom volt csak (esküvõ, évforduló...)
A kérdező hozzászólása: Gondolok akár olyanra is, hogy valaki, nem tudván, hogy terhes, mondjuk komolyabban szétcsapja magát egy bulin. Amíg nem terhes, addig évi 1-2 ilyen minden következmény nélkül belefér, mert "majd másnap kialszom magam és sok vizet iszok". Vagy a 6. hétig nem igazán vannak ezek hatással a magzatra? Valamint mi a helyzet a betegségekkel? A legnagyobb körültekintéssel is össze lehet szedni vírusokat vagy bakteriális fertõzést.
Általában a betegségek sem okoznak problémát. Legalábbis én az 5 terhességem alatt többször kaptam el vírusokat, bakteriális fertõzéseket (többnyire a gyerekeimtõl, ezt valóban nehéz lett volna elkerülni), többször az elsõ trimeszterben, de sosem lett gond belõle, hála Istennek! Persze vannak betegségek, amik okozhatnak malõrt, ilyenek a rubeola, bárányhimlõ, toxoplazma, szalmonella, stb. De ezeket azért általában ki lehet védeni! Szerintem egy görbe este sem okoz gondokat, legalábbis több olyanról hallottam már, amikor a másnaposság "nem múlt el", és kiderült, hogy baba van a dologban... :-) Egy korábbi válaszoló

Ha valaki elvetél (3-4 vagy tobb honaposan), akkor amikor a kórházban kiveszik belole a magzatot, mit csinalnak a magzattal, hova teszik?

Legjobb válasz: Gondolom ahova a többi, egyéb mûtétek során kioperált emberi szöveteket. Veszélyes hulladékként kezelik, és megsemmisítik.

Gondolom ahova a többi, egyéb mûtétek során kioperált emberi szöveteket. Veszélyes hulladékként kezelik, és megsemmisítik.
A 24. hétig vetélésrõl van szó, utána koraszülésrõl. Én 20 hetesen átéltem, és meg kellett szülnöm, tehát nem "kivették" belõlem. Utána a patológián felboncolták, majd elégették:(
Az utolsó válaszadóval értek egyet, a megsemmisítés pedig égetéssel történik.
Igen, a 12 .hétig kisvetélés, a 24.hétig nagyvetélés, utána már koraszülésnek számít.Én két kisbabát veszítettem el, mindkettõt a 23.héten...és, mint az elõzõ hozzászólónak nekem is meg kellett szülnöm.Aztán a pici kótbonctanra kerül, és végül elégetik.:(
Ez már koraszülésnek számít.
4hónapos babát vagy többet már nem lehet elvetélni. Max 3hónapost.
Kidobjuk a veszélyes hulladékos dobozba.
A kérdező hozzászólása: Kossz a valaszokat!
Nem. Semmi baja nem lehet, de azért ne legyél ideges.
Én nem az izgalom miatt voltam így. Nekem úgy a babó fogantatása közül jött elõ, hogy sokszor meló végére iszonyatosan felpörgött a kütyüm. Azt hittem sokszor, hogy kiugrik a helyérõl. Ez akkor volt, amikor nagyon kellett pörögnünk. Aztán miután 7 hetesen el kellett mennem táppénzre és nem doliztam, mindjárt elmúlt. Nem voltam kitéve terhelésnek. Ha emiatt elmehetne egy magzat, akkor az enyém sem maradt volna meg. Vagy még csak be sem tudott volna ágyazódni. Mindenesetre kíméld magad! Ne stresszelj és ne erõltesd meg magad! 26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszt. akkor megnyugodhatok? tudod ez olyan erzes mint amikor valaki szerelmes es a torkaban dobog a szive, de nalam nem ez valtja ki, minden vegett kepes vagyok izgulni, munka, stb.
A kérdező hozzászólása: koszike. tudod, en mindi elketdem melyen szedni a levegot es nyugtatni magamat, de nehez. regen nem voltam ilyen, talan a terhessegtol van hogy olykor a szivveres tul eros
A terhesség alatt jobban, gyorsabban ver a szívünk, mert egyre több vér kell a picinek! Szóval a szívünk is hevesebben ver majd. Ha bepörgött a szívem, akkor bementem az irodába és leültem. Vettem nagy levegõket, de így is kellett egy kis idõ, mire vissza lassult. Sokszor éreztem, hogy már szinte a rosszullét kerülgetett! Most csak akkor fordul elõ, hogy kicsit hevesebben ver, amikor megmászom a 3 emeletet. 3. emeleten lakunk. Viszont még ekkor sem olyan durva, mint régen meló után. Tényleg próbálj mindenféle stresszhelyzetet kerülni és a terhelést is! A 26 hetes kismami
szia nincs semmi gond ha elhalt volna a baba annak tünetei vannak
Sajnos igen, fõleg az elején.Késöbb már jobban vannak tünetei a vetélésnek!
A kérdező hozzászólása: Jaj, annyira rettegek ettõl!!! Ez a 8. hét. ((-: Eddig azzal nyugtattam magam, hogy akkor biztos lenne valami tünete neki, ha baj lenne, de ezek után...
Szia! Nem lehet baj, ezt mondogasd magadban. Én is végig paráztam az elsõ 12 hetet, de most 21 hetesen sem sokkal jobb a helyzet. Próbálom megbeszélni a fiammal, hogy maradjon szépen a pocakban, és növekedjen nagyra, majd 4 hónap múlva kijöhet. Tedd ezt Te is, beszéld meg vele, és ne gondolj rosszra! Nyugodt babavárást:) )
Azért a 8. hét már valami. Ha van szívhang, akkor csökken a vetélés kockázata. Próbálj megnyugodni. nekem semmi tünetem nem volt, és nincs, kivéve azt, hogy mindig álmos vagyok, és már a 12. héten vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Elõször 6+1 hetesen voltam dokinál, akkor szívhang még nem volt, petezsák, szikhólyag szépen látszódott. Azt mondta, hogy ne izguljak a szívhang miatt, van még idõ. Legközelebb 9+1 hetesen, 28án megyek (az még másfél hét!) Reggeli émelygés+mellfeszülés és egész napos fáradtság, álmosság gyötör (csak szerencsére), rengeteget alszom. Remélem minden rendben lesz, tudom, hogy attól, mert izgulok rajta, nem változik semmi. Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam.
Utsó válaszolónak üzenem, hogy sajnos tapasztalatból tudom, hogy semmilyen tünetekkel nem jár ha vkinek missed abortion-a van. Ennek ez a "lényege" - elmaradt vetélés, ezért kell mûszeresen befejezni! Én 8 hetesen voltam elõször, akkor már az embriónak nagyobbnak kellett volna lennie, mint amekkora nekem a petezsákom volt. Sajnos mûsz. bef. lett a vége. De próbálj meg arra gondolni, hogy Veletek minden tuti lesz!!! Ne parázz elõre, sok sikert! :-))

Az 1 hetes kislányom nunija még mindig magzat mázas hogyan kell kitakaritani ha egyáltalán kell? valaki tud segiteni?

Legjobb válasz: Hát nekem meg a védõnõ azt mondta elsõ alkalommal mikor kijött,hogy este fürdés után törölgessem ki mert gyulladást okozhat.Én kitöröltem neki,bár nem egyszerre mindet,szép apránként kopott ki.

Hát nekem meg a védõnõ azt mondta elsõ alkalommal mikor kijött, hogy este fürdés után törölgessem ki mert gyulladást okozhat.Én kitöröltem neki, bár nem egyszerre mindet, szép apránként kopott ki.
Sehogy, majd lekopik.
nekem azt mondták a kórházban, hogy ahhoz nem szabad hozzányúlni, mert azért van ott hogy védje a kis nuniját. Idõvel el fog tünni. Most meg neki, de direkt ne törölgesd ki belõle.
én babaolajos fültisztítóval pucoltam meg neki óvatosan minden nap fürdéskor, nekem is azt mondták, hogy begyulladhat ha nincs pucolva.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!!este neki látok akkor :)
Egy egyszerû olajos vatta mért nem egyszerûbb, mint a fülpucoló? Én nem szoktam fülpucolót használni a saját punci tisztításhoz.Mosdókesztíût, vagy szivacsot hamarabb.
A kérdező hozzászólása: milyen olajra gondoltál kedves utolsó??
babaolaj vagy olíva.

Ha szoptatás alatt lesz valaki terhes úgy, hogy nem volt menzesze, akkor honnan tudják h mikor fog megszületni a baba? Mert nincs "utolsó menzesz első nap"-ja. A magzat méreteiből pl?

Legjobb válasz: A terhesség elsõ 12 hetében méreteit tekintve minden baba egyformán fejlõdik. Az ultrahangos mérésekkel szokták ilyenkor belõni a terhesség korát.

A terhesség elsõ 12 hetében méreteit tekintve minden baba egyformán fejlõdik. Az ultrahangos mérésekkel szokták ilyenkor belõni a terhesség korát.
nekem a tabletta abbahagyása után még nem állt be rendesen a menzesz, de az ultrahang alapján kiszámolták, mikor foganhatott a babánk. 2 hét eltérés volt az utolsó vérzés és az UH adatok között, a végén kiderült, hogy az UH volt a pontos. 8.5 hós kisfiú anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!