Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek méhe van (19 db)

Hüvelyi uh-n észre lehet venni, ha valakinek sövény van a méhében, vagy kettős méhe van?

Legjobb válasz: Nekem észrevették...persze már csak akkor mikor terhes voltam.Most a 11.hétben vagyok és csak remélni tudom hogy nem lesz emiatt probléma a babával :(

Nekem észrevették...persze már csak akkor mikor terhes voltam.Most a 11.hétben vagyok és csak remélni tudom hogy nem lesz emiatt probléma a babával :(
A kérdező hozzászólása: Engem többször is uh-tak, és mindig azt modták hogy norm a méret, és nincs semmi baj, de tavaly két vetélésem volt, és azóta minden vizsgálatot megcsináltak nálam és a férjemnél is, kivéve a laparoszkópos vizsgálatot nem, mert azt mondta a doki hogy az uh-n minden jó. De én félek hogy esetleg még sincs rendben, mert egymás után két vetélés, ok nélkül picit számomra furcsa.
Nekem ugyanez volt.Két vetélés után kivizsgáltak, spontán teherbe estem, és 6 hetes voltam amikor azt mondták hogy van ott egy sövény és ez okozta az elõzõ vetéléseket és csak a szerencsén fog múlni hogy most megmarad-e. Ja, elsõ voltam.

Ha valakinek méhen kívüli terhessége van, azt lehet érezni?

Legjobb válasz: Hát ez változó, sajnos már csak akkor érzi az ember, ha akkora, hogy bajt csináljon. Alhasi görcsök jobb vagy bal oldalon, olyan mintha vakbélgyulladásod lenne, sok an sajnos össze is keverik vele, kiveszik a vakbelet és semmi baja.Mi a teendõ: doki, UH!!!!!! és ha ez van akkor beavatkozás minél hamarabb nehogy szétrepedjen a méhkürt (ha éppen oda ágyazódott be). Mibõl gondolod, hogy neked az lehet????

Hát ez változó, sajnos már csak akkor érzi az ember, ha akkora, hogy bajt csináljon. Alhasi görcsök jobb vagy bal oldalon, olyan mintha vakbélgyulladásod lenne, sok an sajnos össze is keverik vele, kiveszik a vakbelet és semmi baja.Mi a teendõ: doki, UH!!!!!! és ha ez van akkor beavatkozás minél hamarabb nehogy szétrepedjen a méhkürt (ha éppen oda ágyazódott be). Mibõl gondolod, hogy neked az lehet????
A kérdező hozzászólása: semmibõl! még mindig van egy kis hasszurka! de amúgy nem erõs, csak érzem! de ez állítólag természetes!
Elsõ válaszoló! Nem hiszem, hogy aggódnod kellene: nekem olyan 2 hétig volt olyan érzésem, mintha megjönne bármelyik pillanatban, erõs jobbról balra fájdalom. Ez természetes korai terhességi tünet. De hát a legegyszerûbb dolog: ha terhes vagy és gondolom igen, irány a dokibácsi mihamarabb, hogy UH-al megnézze hol van a petezsák, a méhedben vagy sem. nekem is rögtön rutinból megnézték 4 hetesen, ez az elsõ lépés, aztán ha minden ok, kezdõdhet a terhesgondozás csodálatos 40 hete!

Ha valaki méhen kívüli terhes akkor annak vannak jelei?

Legjobb válasz: Ugyanazok a jelek mint normal terhessegi esetben,csak sokkalta erosebbek!Ha mensi szeru gorcsod van akkor sokkal erosebb,fajdalmasabb..

Ugyanazok a jelek mint normal terhessegi esetben, csak sokkalta erosebbek!Ha mensi szeru gorcsod van akkor sokkal erosebb, fajdalmasabb..
Lehetnek ugyanolyan tünetek mint normál terhességnél. De elõfordulhatnak hasi fájdalmak és vérezgetés is. Nem szabad mindig a legrosszabbra gondolni!
Mibõl gondolod hogy neked az van?Mik a tünetek?Ne ess pánikba.Nem kell egybõl a legrosszabbra gondolni!!Nyugi
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy az van-e, de a mensi idejében barnázásom volt 1 napos vérzéssel, és azóta egy-egy csepp barna minden nap van a tisztasági betéten! Mi lehet? Baba? Méhenkívüli? Még várom a válaszokat.
Nekem csak nagyon szúrt a hasam és azt mondta az orvosom, hogy 99% hogy méhen kívüli terhességem van. Három nap múlva kellett visszamennem UH-ra és ott meg kiderült, hogy minden rendben van. A legfontosabb, hogy ne aggódj! Ha ninsenek erõs görcseid, nem lesz baj. A hüvelyi UH már kimutatja. 6 hetes kismama

Ha valakinek hátrahajló méhe van, azt érzi az orvos kézi vizsgálattal is vagy csak ultrahang után? És mit is jelent ez pontosan? A terhesség előtt is hátrahajló, akinek az?

Legjobb válasz: Szia. 16 éves voltam amikor azt mondta a doki,hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe. Hát 19 évesen én bizony ott álltam a võlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elõ,hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:)Na õ lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe,DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam,hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz,mert egyébként a doki emelte volna elõre.Azóta van még egy kisfiam:)és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:)) Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légbõl kapta az orvosom,hogy nehezebb teherbe esni valószínûleg többeknél így is van,de nem törvényszerû.

Szia. 16 éves voltam amikor azt mondta a doki, hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe. Hát 19 évesen én bizony ott álltam a võlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elõ, hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:) Na õ lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe, DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam, hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz, mert egyébként a doki emelte volna elõre.Azóta van még egy kisfiam:) és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:) ) Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légbõl kapta az orvosom, hogy nehezebb teherbe esni valószínûleg többeknél így is van, de nem törvényszerû.
Az enyém hátrahajló, terhesség elõtt is, után is az volt. Az orvos érezte amikor vizsgált és õ mondta. Négy gyermeket hordtam ki és szültem. Elvileg nehezebb teherbe esni. Én ez részemrõl cáfolom, nagyon hamar fogantak a babáim. Terhesség közben nekem mindig kiegyenesedett így nálam ez sem volt gond (a hátrahajló méh az esetek 99%-ában terhesség alatt elõrehajlik a maradék 1%ban az orvos segíti rendes pozícióba). Elvileg az elsõ három hónapban nagyobb a vetélés arány a hátrahajló méhû nõknél, így jobban kell kímélni magad. Nekem hál' istennek ezt sem kellett megtapasztalnom, négy terhességbõl négyszer szültem idõre. Ezen kívül erõsebbek lehetnek a mensis görcsök. Nekem semmilyen hátrányom nem volt belõle.
Nekem is hátrahajló méhem van, mindkétszer könnyen terhes lettemA lányommal 4 hónap után, a pocaklakóm egyetlen védekezés nélküli alkalomkor fogant :)
Második vagyok. A harmadik gyermekem egyszeri alkalomból fogant és a negyedik is. Jó lenne, ha még írnának néhányan, mert kezdem azt hinni, hogy nem is fogan nehezebben a baba ha hátrahajló a méh, hanem inkább könnyebben.
Szia Nekem is hátrahajló, mégis mindhárom gyermekem az elsõ próbálkozós hónapban összejött. Nekem sem kellett jó pozícióba állítani, magától beállt, szülés után meg vissza :-D Szerintem semmi hátránya nincs, legalábbis én nem tapasztaltam. Vetélésem sem volt.
SziA! Nekemis hátrahajló méhem van!Nekünk azt tanácsolta a doki, ha babátakarunk hátulról szeretkezzünk! Mindkét lányunk elsõ hónapban fogant!igaz betartottuk az orvos javaslatát! Azelsõvel voltak vérzések azelején...De megmaradt! :) Amásodiknál nem volt ilyen probléma... 2 éves kislány és 38 hetes pocakcsajszi anyuja
Nekem az elsõ gyerek nem volt tervezve, a második elsõre sikerült Hála Istennek. Nekem viszont késõbb voltak gondok az elsõ babám 34 hétre született a második 28 hetesen akart világra jönni de vissza tudták tartani és 9 hetet kórházban voltam, végül 40+2napra született a fiam. A dokim nem tudja az okát hogy miért vagyok koraszülésre hajlamos, de a hátrahajló méh is befolyásolhatja. Mondjuk ez csak találgatás, lehet hogy kicsi a méhem rossz a méhszáj, fertõzés stb

Ha valakinek hátrahajlo méhe van az mit jelent? Mitől van és hogy veszik észre?

nekem a doki mondta hogy az van.nem lehetek terhes sosem milyen pozba j?nne ?ssze a baba?

Legjobb válasz: a méh normálisan elõrefelé hajlik enyhén. neked (és sok más nõnek is) hátra, de ne aggodj mert ez nem baj csak kicsit nehezebb utat kell megetnni a spermiumoknak. ilyen esetben a hátulról kutya poz az ajánlott mert ilyenkor kerül a sprmium a leközelebb a méhszájhoz. nekem 2ismerõsömnek is hátrahajlo méhe van és gyorsan sikerült teherbe esniük!

a méh normálisan elõrefelé hajlik enyhén. neked (és sok más nõnek is) hátra, de ne aggodj mert ez nem baj csak kicsit nehezebb utat kell megetnni a spermiumoknak. ilyen esetben a hátulról kutya poz az ajánlott mert ilyenkor kerül a sprmium a leközelebb a méhszájhoz. nekem 2ismerõsömnek is hátrahajlo méhe van és gyorsan sikerült teherbe esniük!
Szia! Hát az nagy hülyeség, hogy nem lehetsz terhes soha!.Nekem is az van, és az én dokim ezt úgy magyarázta el nekem, mint a bal illetve jobb kezességet, vagyis jóval többen vannak jobb kezesek és kevesebben bal kezesek.Ugyanígy van a hátrahajló méhhel is.A nõk 80%-nak normális méhe van méhe, míg a fennmaradó 20%-nak hátrahajló, de ugyanúgy teherbe eshetnek.Ja, és hogy a többi kérdésedre is válaszoljak, Te így születtél és kész.Ultrahangon lehet észrevenni.A baba meg össze fog jönni!Ne aggódj!ja és a hagyományos(te vagy alul) ill. a kutyapózt szokták ajánlani, mert így mélyebbre tud hatolniSok sikert!
Szia!Nekem is hátrahajló a méhem, és már ez a második terhességem.Csinálj mindent úgy, ahogy jó neked és meglátod jönni fog az a baba!
A kérdező hozzászólása: utolso válaszolonak kõszi a megnyugtatást.és kõnnyen estél teherbe?
Én vagyok az élõ példa, hogy lehet babád! Anyukám anno 25 éve aug. 28-án férjhez ment, én szept. elején megfogantam!
Olyan hamar babás lettem, hogy meg sem kellett várnom a 2. peteérést.Egyik hónapban figyeltem magam és sikerült is!Mindent bele!szorítok!
A kérdező hozzászólása: kõszi csak már elvagyok keseredvel nagyon

Ha valaki nem EU tagországhoz tartozik, de van letelepedési engedélye magyar országon az egyéb vízum nélkül mehet Nagy Britanniába turistáskodni, vagy dolgozni?

Legjobb válasz: nem. a letelepedési engedély csak magyarországra szól. Ha megkapja az állampolgárságot akkor mehet

nem. a letelepedési engedély csak magyarországra szól. Ha megkapja az állampolgárságot akkor mehet
Ingyen biztosan nem mehet.
Az OKJ ingyenes 21 éves korig és , ha az az elsõ. De diákod az lesz
A kérdező hozzászólása: ahogy gyanítottam mindenki más választ ad..egyébként én úgy tudtam hogy 23 éves korig ingyenesen lehet okj képzésre menni és nem 21 éves korig..ami a többit illeti (23 éves kor feletti okj képzésrõl)gõzöm nincs, mert senki nem tud felvilágosítani engem.na mindegy megpróbáltam :D
Nappali rendszerû iskolai oktatásban abban az évben kezdheti utoljára a tanuló a tanévet, amelyben betölti a 22. életévét (általános iskolai oktatás esetén a 16. életévét). Ha azonban az általános iskola elsõ évfolyamát a hetedik életévében kezdte meg, vagy ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben a szakképzési évfolyamok száma meghaladja a kettõt, akkor abban az évben kezdhet utoljára tanévet, amelyikben a 23. életévét betölti. szakkepesites.hu
Az lemaradt, hogy ez természetesen az ingyenesre vonatkozik.
én okj szakmát tanítok! 23 éves korig ingyenes, utána kifizeted az óradíjat, és a vizsgadíjat is. az oktatás vegyes, lehet hogy egy 16 meg egy 36 éves is van a csoportban. a különbség hogy 23 év felett fizetsz ugyanazért a papírért, ill. abban az esetben már elõtte is ha nem az elsõ szakmád
A kérdező hozzászólása: hol tanítasz okj-t?23 évesen tehát még ingyenes? Na és ha már elmúltam 23 éves amikor befejezem az okj-t az gond??
pécsen tanítok. addig mehetsz ingyenes amíg be tudod fejezni 23. éves korod elõtt a szakot. tehát átlagosan már 22. éves kor elõtt elkezdik az 1 éves képzést. neked sajnos már fizetned kell a szakmáért.
kivéve, ha alapítvány általá támogatott képzésre mész, ahol korhatár nélkül tandíjmentes. én is ilyenre járok. TÁJÉKOZÓDJATOK MÁR

Milyennek kell lennie a méh-nek, ha valaki terhes? Akkor el lehet érni, vagy akkor nem? Keménynek kell akkor lennie? Fennt van vagy lent?

Legjobb válasz: Az elején?Mert én semmi különöset nem éreztem.Csak görcsöltem,ami azt jelenti h tágul a méh,a szalagok.Keményedést nem hiszem.

Az elején?Mert én semmi különöset nem éreztem.Csak görcsöltem, ami azt jelenti h tágul a méh, a szalagok.Keményedést nem hiszem.
méhedet nem tudod tapogatni, csak a méhnyakat. Az ha terhes vagy, jól fennt marad és kemény, zárt.

Ha valakinek van párkapcsolata, akkor miért nem mehet el egy másik emberrel randizni?

Miért ítélik el az emberek, ha egy kapcsolatban lévõ személy mással is ismerkedik? Ez nem jelent megcsalást, csak egy szimpla randit, abban meg nincs semmi szerintem. Én nem tennék ilyet, nem konkrét esetrõl van szó, csak szoktam ilyeneken gondolkozni és most kíváncsi lennék milyen érvekkel tudnátok elõhozakodni.

Legjobb válasz: Mert jobb esetben azzal van az ember párkapcsolatban,akit szeret és ha szereti,akkor nem kell más.

Mert jobb esetben azzal van az ember párkapcsolatban, akit szeret és ha szereti, akkor nem kell más.
Mert randizni azért szoktak az emberek, hogy jobban megismerjék egymást, a végén kapcsolat vagy szex legyen belõle, legalábbis nagy általánosságba. Ha nem ilyen céllal találkozol valakivel, akkor szimplán baráti találkozásról lenne szó. :) Ja, és ha az én párom randizna mellettem, azonnal kidobnám, úgy érezném, hogy az utódomat keresi a kis sunyi :)
Mert akik párban vannak azok elvárják a kizárólagosságot, h a párjuk csak velük legyen. Közben meg az emberek nagy része nemmonogám. Szeretnek új dolgokat megismerni. És ha te ismerkedel a párodon kívül is más nemûvel akkorabból szimpátia lesz, abból fantáziálás, a végén meg szex és akkor már a figyelmedet meg energiád nem a kapcsolatodba fekteted, hanem az újdonságba. Azt meg te se vennéd jó néven ha a te párod "ismerkedne" Olyan társadalomban élünk, ahol a monogámia az elfogadott közben meg sokan vágynak másra is, ebbõl jön a szerepjátszás, képmutatás. Csodálkoznak az emberek h miért nem érzik jól magukat a bõrükben. Az embereknek kell az állandóság meg a változás is. De a nyitott kapcsolatot azért mégse vállalják be, ezért mennek sutyiban dolgok. Az lenne a tisztességes, ha amikor újat akarsz, akkor a régit lezárnád, és az újat meg bevállalnád mint ismeretlent a nyereségeivel, kockázataival együtt is. De persze az emberek mohók, és a régit is meg akarják tartani meg újdonság után is csorgatják a nyálukat amibõl olyan szituk jönnek ki h az illetõ egy gerinctelen alak lesz.
Mert PÁRkapcsolat. 1 pár = 2 darab. Tehát harmadik embernek ott nincs helye. Kivéve, ha közös megegyezés alapján nyitott kapcsolatban élnek. Randizni meg az ember azért megy, hogy legyen belõle több is :P
Randizni azért szoktak az emberek, hogy utána párkapcsolatban legyenek. Szerintem ez megcsalás

Ha valakinek saját vállalkozása van BT je az mehet táppénzre, ha beteg akkor fizet az OEP vagy lehetséges ilyenkor?

kevesebb adót fizetni?

Legjobb válasz: kültag, beltag, milyen jogviszonyban?

kültag, beltag, milyen jogviszonyban?
A kérdező hozzászólása: saját cégemnél én dolgoznék, egyedül.
akkor elõbb olvass utána, mit az a BT.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
egyedül bt-t alapítani nem tudsz, ahhoz legalább két ember kell. egyéni vállalkozó lehetsz (többek közt), és õ jogosult táppénzre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, aranyos vagy:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!