Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek lehet babája, hogy hogy (6 db)

Ha valakinek nem lehet babája, hogy hogy derül ki? És mitől lehet?

Legjobb válasz: Csak orvosi vizgálatokkal derül ki.Álltalában veleszületett rendellenesség miatt,elzéródások miatt,amit okozhat többszöri erös felfázás,gyulladások,fertözések.De ilyenen ne is gondolkozz.Csak mindíg pozitívan. 38hetes kismama.

Csak orvosi vizgálatokkal derül ki.Álltalában veleszületett rendellenesség miatt, elzéródások miatt, amit okozhat többszöri erös felfázás, gyulladások, fertözések.De ilyenen ne is gondolkozz.Csak mindíg pozitívan. 38hetes kismama.
Sokminden lehet. Gond lehet a peteéréssel, a petevezetõvel, a méhhel, a hormonokkal, a párdoddal. Sok-sok orvosi vizsgálattal derül ki. Általában veled születik, ritán alakul ki "menet közben".

Ha valaki dohányos, túlsúlyos és magas a vérnyomása, lehet babája? Valamint még annyit, hogy kezdő próbálkozók vagyunk. Mikor érdemes próbálkozni? Kb menzesz után hány nappal lehet peteérés?

Legjobb válasz: Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.

Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.
lehet babátok, de ha az embernek semmilyen panasza nincs, akkor is érdemes életmódot választani a pár mindkét tagjának: sok zöldség, gyümölcs fogyasztás, folsav szedésének elkezdése, esetleg elõtte 2-3 hónappal méregtelenítés, testmozgás bevezetése, káros szenvedélyek felfüggesztése. Érdemes felkeresni a nõdokidat is, hogy mit tud nektek javasolni a családtervezéshez.
elõsször is . ha én babát akarok. és azt is akarom hogy egészséges legyen akkor elõször leszokom a dohányzásrol. lehet babád de menj orvoshoz hogy a magas vérnyomáshoz ö mitszol. a tulsúllyal kapcsolatban. más is lett már igyterhes.
Mindeképpen az lenne a jó, ha leszoknál a cigirõl, nekem magamtól sikerült, 10 év után, napi 1 dobozról... De segít ebben is és a másik kettõben is a háziorvosod. Viszont az, hogy nem lesz agya vagy végtagjai???! Hát azért ez kicsit meredek! Igen, nõ a kockázat, de hány nõ szült már egészséges babát dohányzás mellett? Azt olvastam, hogy sokkal jobban árt a magzatnak az, ha vki terhesen próbál meg leszokni a dohányzásról és közben emiatt elvonási tünetei vannak, mint ha dohányzik a terhesség alatt. Persze nekem sem tetszik, amikor egy kismami szájából lóg a cigi! Sztem ha igazán gyereket akartok, igazán megéri akár gyógyszeres segítséggel is megpróbálni leszokni, nem csak a baba miatt, hanem miattad is!!! Sok szerencsét!
Hmmm... Lehet baba - de az már nem garantált, hogy keze vagy agya is lesz neki. Egy nagyon komoly (orvos által felügyelt) diéta, vérnyomás beállítása és felügyelete, és ezalatt a dohányzásról leszokás is kell a normális babához. Nem lesz könnyû.

Akinek az első babájával nem volt egy perc nyugalma sem, mennyire könnyen vállal még egy babát? Ha vállal mennyi idő után? A másik baba lehet hogy teljesen más természetű?

18hónapos a kislányom,és nagyon nehéz vele. Piciként hónapokig hasfájós volt,se éjjelünk se nappalunk. Sokat sírt,és nyughatatlan volt. Mostanra borzalmas akaratos,hisztis,és állandóan fel van pörögve. Nagyon nehéz vele,és nem lehet semmivel lekötni. De nagyon okos,gyorsan tanul,de határtalan az energiája! Vacilálok a tesón,mert az az igazság hogy még egyszer nem szeretném azokat átélni amit a lányommal. Mai napig nem tudom kialudni magam és regenerálódni. Lehet hogy szörnyen hangzik,de számomra borzalmas volt a csecsem?kor. Mennyi az esélye hogy megint egy ilyen kis ördögfiókám legyen?

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem,hogy ezektõl függetlenül IMÁDOM!

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy ezektõl függetlenül IMÁDOM!
Kicsiként detto ilyen volta az én lányom is, kétségbe is estem rendesen, amikor kiderült, hogy becsúszott a kistesó! 17 hónap lett köztük, az elsõ idõszak most is nehéz volt, de kizárólag a nagyobb miatt. Az öcskös nagyon jó csecsemõ volt, huszadannyit nem "kínlódtam" vele mint a lányommal. Aztán ahogy nõtt, úgy változtak a dolgok, a lányommal fokozatosan könnyebb lett és a fiam egyre nehezebb esetté vált. Most 3 és 1.5 évesek.
Mintha lányomról írtál volna. Hát nem tudom...én még nem tartok ott, hogy bevállaljak még egy babát. A csecsemõkor nekem is iszonyat volt. Üvöltés, hasfájás, sírás, sikítás...ahh... Még csak 1 éves, de szerintem igazi kis hisztigombóc lesz belõle. Én is imádom, õ mindenben az elsõ, mindent megteszünk érte. DE nem tudom, hogy akarom-e még egyszer. Azt mondják kétszer nem üt ugyanoda a ménkû, de hát ki tudja...Anyukámnak 3x tört el a lába, akkor az elsõ után azt mondta, hogy kétszer nem eshet meg ilyen. Viszont bennem van, hogy szeretnék még egy gyereket. Mindig azt gondoltam két babám lesz. Úgyhogy lehet, hogy majd 4-5-6 év múlva megváltozik a véleményem és rászánom magam. De amíg az egyik kicsi, másik pici lenne és esetleg mindkettõ ordítana...na ezt nem akarom.
A kérdező hozzászólása: Hát igen ha tudnám 100%ra hogy a második babával sokkal könnyebb lesz, akkor 1percig sem vacilálnék!
Enyém lány is ilyen volt! Jaj még ma is a hideg fut végig a hátamon, ha eszembe jut a kicsi kora, pedig imádtam nagyon, de nagyon, de iszonyú nehéz volt vele. 6 hónapos koráig csak sírdogált, már vizsgálta doki, de semmi baját nem látott, egyszerûen csak síros, ez volt a válasz! Késõbb hisztis lett, és még ma is kis nyughatatlan, értetlen, mindenért nyöszörgõ. Most 3, 5 éves nagylány. Nem volt még egészen 2 éves, mikor úgy döntöttem, ha most nem lesz tesó és vissza megyek dolgozni, akkor már nem is vállalok tesót. Inkább -csúnyán kifejezve magam- tudjuk le egyszerre mindkettõ. Terhes lettem a kicsivel, 2 év 7 hónap van köztük. A kicsi egy áldott jó gyerek. Egy hangja nincs babának sem volt sírós, evett, aludt, most kezd nyûgösebb lenni, jönnek a fogai és kezdõdik a szeparációs szorongás. 8 hónapos a drága. Amúgy ahogy én tapasztaltam saját bõrömön, sokban befolyásolja a gyerek viselkedését anyuka lelki állapota! A lányommal mindent olyan nagyon jól akartam csinálni, nagyon jó anyuka akartam lenni, szoptatni és persze nem ment a szoptatás, nem tudtam miért sír ideges, feszült voltam és ez a gyerekre is kihatott. A másodiknál úgy voltam vele, hogy lesz ami lesz, már jól hozzászoktam a gyereksíráshoz, és tapasztaltabb vagyok, hát ment is a szoptatás azóta is megy és a baba is tök nyugis én sem bosszantom magam felesleges dolgokon, amiért mondjuk az elsõvel az idegeim a plafonban voltak. Sokkal lazábban kezelem a dolgokat! Ja és a kicsivel még pocakban megbeszéltem, hogy nem lehet kis ördögfióka, mert akkor anya világgá megy! :) )
15 hónapos lányom mái napig nem alszik soha egyetlen percre nem képes egyedül játszani, semmi nem tudok mellette csinálni, fõzni is éjszaka szoktam...romon vagyok :((( Imádom, mert ügyes, okos, és gyönyörû, de kistestvére az 1000+1%, hogy nem lesz!!!!
Mintha a 16 hónapos kisfiamról írtál volna.Szeretnénk még babát, de én már elõre félek, hogy megint egy eleven babánk lesz.Hisztis, nincs el egyedül, minden érdekli, ami veszélyes.Tanulékony baba.Ígyis IMÁDOM!!
Az elsõ babánk 2 hónapig hasfájós volt, de ez nem riasztott el a kistesótól. Igaz, ha nem fájt a pocija, akkor nyugodt volt. 2, 5 év a korkülömbség. Most nem egyszerû a nagyobbal, mert õ is nagyon pörgõs, és õt is minden veszélyes dolog vonz, délután szintén nem alszik. Plusz már benne van a dackorszakban és iszonyú hisztis lett. Valamint itt a testvérféltékenység. Viszont annyiból meg könnyû, hogy már nagyjából önálló. Egyedül eszik, egyedül wc-zik. Pl. amikor a kicsit szoptatom, és neki akkor kell pisilni, el tudja egyedül intézni. Nekem a második babám lett sokkal sírósabb és hasfájósabb, vele 3 hónapos koráig semmit nem aludtam én sem. Ki voltam teljesen. Már kinõtte szerencsére, de így is fárasztó kettõ gyerekkel egyszerre. Viszont megszoktam-mint ahogy szokták mondani mindent meg lehet szokni-, hogy fáradtan üzemelem végig a napokat. Lehet, hogy a kicsi is pörgõs lesz, mert nagyon mozgékony, és õ sem alszik sokat, akkor így jártam...elfogadom így a dolgot. Egy szónak is száz a vége: nem bántam meg a kistesót.

Azt hallottam, ha valakinek nagyon hányingere van és hány is, annak (babona szerint) fiú babája lesz! Igaz? A második az lenne, hogy általában mikor lehet érezni hogy megmozdul a baba? 8hkm

Legjobb válasz: Én reggel nem de napközben sokat hánytam és rettenetesen égett a gyomrom még mielõtt tudtam, hogy babás vagyok. És kisfiam lesz. Anyósom mondta is, hogy mikor a férjemmel terhes volt ugyanígy zajlott neki is. 16 hetesen éreztem mozogni de hátsófali a méhlepény, állitólag ezért ilyen hamar. Boldog baba várást!

Én reggel nem de napközben sokat hánytam és rettenetesen égett a gyomrom még mielõtt tudtam, hogy babás vagyok. És kisfiam lesz. Anyósom mondta is, hogy mikor a férjemmel terhes volt ugyanígy zajlott neki is. 16 hetesen éreztem mozogni de hátsófali a méhlepény, állitólag ezért ilyen hamar. Boldog baba várást!
Én a legelejétõl a huszonvalahányadik hétig végighánytam az egészet!!! És láss csodát kislányom lesz.:) 32+5 hkm
Én úgy tudom, hogy akinek lánya lesz, az hány sokat terhesség alatt... Ez nekem be is jött. Lányom lesz és a 14.hétig hánytam. Én 16hetesen éreztem elõször a babám mozgását. 32hkm
Szerintem ne nagyon bízz a babonákba, én pl. egyáltalán nem voltam hányós mégis kisfiam lesz. Ráadásul a hasamra is mindenki azt mondja:" pedig a lányoknál szokott ilyen lenni". Csak az Uh-ba bízz. Nekem kb. a 14-16.héten kezdett el mocorogni. Egészséges, boldog babavárást. 29hkm
hát én pont fordítva tudom ezt a babonát.ha rosszul vagy, hánysz akkor lány, ha nem akkor fiú.én nem voltam rosszul szerencsére, fiam van.barátnõm mesélte hogy a lányával minden baja volt, de a fiával észre sem vette szinte hogy terhes. én elõször 18-19 hetesen éreztem megmozdulni a fiam.
második babám várom, õ is fiú és a nagy is:) soha nem volt hányingerem-se hányás. elsõ babát általában 18-20hetesen érzik a kismamák de ez több dologtól is függ(testalkat, méhlepény helyzete) másodikat pár héttel elöbb.
Szerintem ezekre a néphiedelmekre nem lehet adni, minden terhesség más. Én 20. hétig végig hánytam, puncisunk lesz. 16-20 hét között érzed majd az elsõ mozgásokat.
Végig hánytam a 9 hónapot az elejétõl kezdve és kislányom van :) Én a 16. hétben éreztem elõször, hogy mocorog :)
Két kisfiam van, egyszer sem hánytam, viszont a szagoktól és kaja gondolatától is öklendeztem.
Én azok közé tartoztam, hogy egy egy látvány felidézésétõl is hánytam. De hánytam étkezés után is. Ha nem , akkor meg nagyon fájt a gyomrom. Kislányunk lett:) A hányásnak köszönhetõen nem híztam túl sokat:) de sajnos ez addig ment, amíg meg nem mozdult a baba.Az kb. 17.hét volt.
Nekem az elsõ terhességem abszolút problémamentes volt, még hányinger sem kínozott az elején. Most másfél éves, kisfiú. A második babám napokon belül megszületik, az elsõ 3 hónapban kicsit émelyegtem, ennyi. Kislány lesz. Elsõ babánál a 20. hét környékén lehet érezni a magzatmozgást.
Nekem kisfiam szuletett es egyszer hanytam a terhessegem alatt es akkor is azert mert agyon zabaltam magam szollovel. :) Hanyingerem szinte alig volt, talan 2-3-szor. Baratnomnek kislanya szuletett es vegighanyta az elos heteket. Semmi mast nem tudott enni csak sosperecet. Feltek, hgoy kiszarad igy kapott valami hidratallo folyadekot amit innia kellett. En eloszor 17 hetesen ereztem a babam mozgasat. Finom simogatashoz tudnam hasonlitani. :)
Nekem az elsõ gyerekemmel semmi bajom nem volt nem volt hányingerem, és fiú lett. Most viszont én is a hányingerrel küszködöm, de nagyon eddig csak 3 szor hánytam de nem akarok hányni így visszatartom amennyire tudom, remélem lány lesz :) (arra gyúrtunk). :D

NEM FOGOM KIBIRNI, hogy lehet feldolgozni, ha valakit elhagy a párja? Babánk csak 14-hó.

mennyit érez meg a gyerek?nem tudom feldolgozni,ugy érzem nincs értelme az életemnek.

Legjobb válasz: Sokat nem tudok segiteni:((( Mi 9.napja vagyunk kettesben,és borzalmas...

Sokat nem tudok segiteni:((( Mi 9.napja vagyunk kettesben, és borzalmas...
Nem minden a pénz, erre most pont igaz ez a mondás.Ki lehet birni, de nem mindegy hogy mit él át közben az ember.
Elsö vagyok.Azt nem irtam, hogy nem konkrétan ö hagyott el, hanem közös döntés volt, de nem változtat a tényen, hogy szeretem és szenvedek nélküle.Mindenhol ö van, vagy egy emlék amikor itt állt az ajtóban a gyerekkel az ölében...stb.Folyton ilyen képek ugranak be.Egy repedés a járdán, ahova a multkorában beletolta a babakocsit...Persze én meg rögtön bögök.Kimozdulni sincs kedvem, persze muszáj a fiam miatt, ö 11hónapos.Valamikor ugy kelek fel, hogy megrázom magam és igen, jó kedvem van és ezt és azt fogok ma csinálni.Aztán egy telefon, hogy hogy van a gyerek, mit csinálunk, és végem.Leengedek mint egy lufi, ha csak a hangját meghallom.
Biztos nehéz lehet most neked, sajnálom, hogy ez történt veled. De aztán állj fel és légy erõs. Az életed értelme ott van van veled, a 14 hónapos kicsid. Fájni fog ez még neked egy darabig, és ez természetes, csak arra figyelj, hogy ne dédelgesd a fájdalmadat. Egy idõ után könnyebb lesz, de neked is akarni kell, hogy jobban érezd magad. Hogy mennyit érez meg a gyerek azt nem tudom, de rajtad is múlik. Emberbõl vagy, vannak érzéseid, de a kicsidnek nem szabad azt látnia, hogy te teljesen átadod magad a kétségbeesésnek.
Kifogod bírni, mert ki kell bírnod. Mi az, hogy nincs értelme az életednek, hiszen ott van a kisbabád. Õ fontosabb minden férfinál! Igen, nagyon sokat megérez a gyerek, mégha pici is, mert õ érzi minden rezzenésed, hangulatváltozásod. Próbálj meg most csak a babára koncentrálni. Attól, hogy teljesen kikészülsz, volt párod nem fog visszatérni. De ha nagyon visszaszeretnéd mégis kapni, akkor a legjobb taktika az, ha talpra állsz, szépen neveled a közös gyermeket - talán egyszer akkor õ is rájön, hogy egy nagyszerû nõt hagyott el.....
Lehet, hogy ridegnek tûnik, amit mondok, de ha van pénzed, hogy a gyerekedet felneveld, akkor meglátod, hogy ki fogod bírni. A férjemet is egyedül nevelte az anyja, aki sohasem házasodott újra.
Egy 14 hónapos babánál nagyobb értelme az életnek nem is lehetne!Biztos estél már át életedben szerelmi csalódáson, és csak utólag értetted meg hogy jobb ez így, ebbõl is tanul az ember.Ez is olyasmi mint a gyász, folyamatai vannak amin szépen végigmész majd.Sajnos egy baba nem elég ahoz hogy egy nem-mûködõ dolog tovább menjen, elõbb utóbb robban...Így még van esélyed a boldogságra ami elõbb utóbb hidd el rádtalál.Sírd ki magad, utána tessék megrázni magad, összeszedni és klassz anyukája lenni a gyerekednek!A gyerektémát tisztázzátok az apukával, legyél nagyvonalú tisztázzátok a láthatást pénzt mindent.Ha még van esély a békülésre, ezzel a nyugodt, magabiztos viselkedéseddel, és nem pedig az orra elõtt sírással, hisztivel, kiborulással.Ezt az örömet ne add meg neki.Optimistán elõre, hidd el az idõ segít.
Nekem durván 1 évig tartott a kínlódásom mikor elhagyott a pasim. Pár hónapig még vissza is akartam szerezni, de nem sikerült és ez mégjobban bosszantott. Aztán végülis valahogy sikerült megutálnom. Ez már rég volt, és végülis így utólag örülök, mert azóta megtaláltam az igazit, aki imád engem és 6 éve együtt vagyunk.
Nagyon sajnálom! Mi történt veletek? Ha gondolod, meséld el priviben. ;(((
szia, nagyon sajnálom, ami veletek történik, azt hiszem a gyógyír csak az idõ....muszáj erõsnek lenned a kicsikéd miatt. Az ismerõsömet is most hagyta el a férje, 2 kicsi van, 2.5 és 6 hónapos, ráadásul a lány legjobb barátnõjéért, 15 éve voltak barátnõk és hónapok óta viszonyuk volt. Õ 2 embert is elveszített, nagyon kivan, de a fiaiért erõsnek kell lennie. Kitartás! Vedd körül magad emberekkel, szüleid, család, barátok, nagyon sokat segít!
A kérdező hozzászólása: mert, szeretem és féltékeny vagyok rá, nem érti, hogy a gyerekkel vagyok állandóan, és másra is szügségem lett volna.soha nem érzet együtt velem.csak a számitógép elött ülni, és semmit nem csinálni ithon, nagy kertes házban lakunk.itt vagyunk anyunál és itt is maradunk.
Részvétem, együtt érzek!!!! Én alig néhány hete jártam kis híján így!!!! Nekem azt mondta a férjem nem bír velem együtt élni, boldogtalan, menni akar! 13 hónaposa babával hagyott itt, egy fillér nélkül!!! Õ akart volna adni, de hónap vége lévén, nem igen volt mit. Én is iszonyatosan éreztem magam, majd bele pusztultam, és rettenetesen bántott, hogy tehet ilyet! És persze mert szeretem. De végül csak megbeszéltük, hogy nem szabad ilyen hirtelen felindulásból elmenni, így visszajött és megpróbáljuk helyrehozni.
Én ezt soha nem értettem!Lehet engem utálni gyülölni, de a gyerekét nem támogatni, otthagyni egy falat nélkül??? A gyededet feléltétek, abból jó volt zabálnia?Nem hogy otthagyta a gyerekét, még meg is ette a kaját elöle, ha durván furditjuk le.Ugyanis lehet lenne még most is abból a pénzböl.Már bocsi, hogy igy kirohantam magamból, de Drágám, hidd el, jobb lesz neked ez az ember nélkül!Fel a fejjel, kitartást kivánok!
Nem értem az ilyen férfiakat! Hogy képes a saját gyerekèt cserben hagyni! Mit gondol mit fog enni az a gyerek?! Ha tudsz kérj segítségét szüleidtõl, anyóséktól, az õ unokàjuk is, éhen nem halhattok! Min vesztetek össze, vagy miért ment el?
Szörnyen sajnálom! Ha bármiben segíteni lehet így neten keresztül, írj!! És csak a babóra gondolj, senki másra!! Szüksége van arra, hogy most erõs legyél.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincsen pénzem itt hagyott 10 ft nélkül, semmim nem maradt.gyedem családim feléltük együtt, rezsi kaja, stb...õ a pénzét már nem adta ide.
Miért nem próbálsz vagy próbáltál neki errõl beszélni? Mondd el neki a problémádat! Azért én bízom benne, hogy helyre jön a kapcsolatotok, mert a gyereknek kell anya és apa is. Lehetõleg egyszerre!

Van olyan, hogy ha valaki babatejet ad egy év folotti babájának, akkor az jobban alszik éjszaka? Lehet lefekvés elott adni? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nálunk érdekesen alakult ez, mert 10 hónapos kor körül sztrájkolt a tej ellen, hagytunk pár hét szünetet, majd egy másik fajtát aztán elfogadott, de immel-ámmal, aztán most meg 15 hós, még este az ágyába is ott kell hagynom a (vissza nem folyatós) csõrös poharát tejjel, alvás elõtt is,meg amint megébred éjjel, rögtön iszik.

Nálunk érdekesen alakult ez, mert 10 hónapos kor körül sztrájkolt a tej ellen, hagytunk pár hét szünetet, majd egy másik fajtát aztán elfogadott, de immel-ámmal, aztán most meg 15 hós, még este az ágyába is ott kell hagynom a (vissza nem folyatós) csõrös poharát tejjel, alvás elõtt is, meg amint megébred éjjel, rögtön iszik.
vacsi, fürdés, babatej- nálunk mindig ez a menetrend.
az én fiam azóta alussza át az éjszakát, mióta nem tápszert, hanem babatejet iszik. aztán lehet, hogy amúgy is átaludná, és nincs összefüggésben:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!