Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek kívüli terhessége (6 db)

Lehet méhen kívüli terhességem ha a teszt negatív? Járt így valaki?

Nem volt rendes menstruációm, csak 3 napig barnás folyásom. Ennek már 10 napja. Voltam orvosnál múlt héten semmi rendellenességet nem talált. Azt mondta lehet korai terhesség, mert ugye tüneteim vannak. Tegnap csináltam egy tesztet, negatív lett. 3 hete folyamatosan fájdogál, néha görcsöl a derekam, alul szurkálást érzek. Ma mintha egy kicsit jobban görcsöltem volna mint eddig. Tavaly volt már egy méhen kívüli terhességem, de akkor pozitív tesztem volt. Egészen addig, amíg nem lettem rosszul ki sem derült, ekkor már a 7-8.-ik hétben voltam. Dolgozom ma és holnap is reggeltől estig, nem tudok orvoshoz menni. Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Nekem pozitív lett a tesztem méhen kívüli terhességnél is! Ilyenkor is ugyanúgy termelõdik a HCG hormon mint a méhen belüli terhességnél!

Nekem pozitív lett a tesztem méhen kívüli terhességnél is! Ilyenkor is ugyanúgy termelõdik a HCG hormon mint a méhen belüli terhességnél!

Ha a teszt negatív lett, akkor a méhen kívüli terhesség is ki van zárva? Nem szeretném, hogy ha bárki is az okok tudta nélkül leszól valakit:

Legjobb válasz: Igen, mivel a méhen kívülinél is pozitív lenne a teszt (mert a terhesség létrejött és termelõdik a HCG hormon csak nem jó helyen ágyazódott be).

Igen, mivel a méhen kívülinél is pozitív lenne a teszt (mert a terhesség létrejött és termelõdik a HCG hormon csak nem jó helyen ágyazódott be).
Igen!Méhen kívülinél is + a teszt.

Kb. hány hetes terhesen derülhet ki, ha esetleg valakinek méhen kívüli terhessége van?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy tünetei is vannak. Elõfordulhat vérzés erõs görcsök, erõs szúrások ott ahol a baba tapad. Viszont az 1. Uh vizsgálaton minden kiderül. A terhességet úgyis orvos állapítja meg hivatalosan, tehát látni fogja az ultrahangon. Ezért érdemes pozitív teszt után mihamarabb dokihoz menni. Elmaradt menses után 2 héttel már látni szokták a petezsákot. Én is addig vártam.

Akkor pontosabban: Ebben az esetben 6-7 hetesen éreznéd, ha bibi lenne.
Én úgy tudom, hogy tünetei is vannak. Elõfordulhat vérzés erõs görcsök, erõs szúrások ott ahol a baba tapad. Viszont az 1. Uh vizsgálaton minden kiderül. A terhességet úgyis orvos állapítja meg hivatalosan, tehát látni fogja az ultrahangon. Ezért érdemes pozitív teszt után mihamarabb dokihoz menni. Elmaradt menses után 2 héttel már látni szokták a petezsákot. Én is addig vártam.
Megint én! Nem biztos, hogy bármi gond van, nekem is volt , sõt nem csak rózsaszín, hanem piros vér is. Nekem sem volt méhen kívüli, viszont gyógyszert (UTROGESTAN) írtak fel. A baba most 34 hetes pocilakó, kutya baja. Pihenj és próbálj lazítani! Ha tudsz, szerezz be magnéziumot, mert az is segíthet.
pontosan ahogy írták. ha már a doki ultrahangon lát valamit, azt is látja hol van. mert ugye vagy a méhben van, vagy a petevezetékben. és nagyon fájdalmas, régen ebbe bele haltak.
A kérdező hozzászólása: Az szuper, ugyanis tegnap este kórházi ügyeleten dekkoltam 2óra hosszát, mert meló után rózsaszín folyásom volt, meg 1csepp piros vér a sok cipekedéstõl. Utána egész éjjel görcsölgettem, jobban mint eddig a mindjárt megjön érzés, amire azt mondják normális, plusz éles fájdalom is volt néha, picit tegnap is , meg ma is. De itt nincs uh 12.hét elõtt. Most szerdán megyek uh-ra, de csak azért mert volt az a kis vérzés. Megijedtem, mi van ha esetleg méhen kívüli, de szerdáig megeszem a kalapom az idegtõl, sok víz lefolyik még addig a Dunán. :(
1. és 3. válaszoló vagyok. E szerint a cikk szerint is a 6-7. héten jelentkeznének a tünetek. http://209.85.129.104/search?q=cache:aqfQKYXOS6sJ:www.babazo..
A kérdező hozzászólása: Úgy értem mi a legkorábbi és legkésõbbi idõpont (terhességi hetekben számolva), amikor kiderül(het), ha vkinek méhen kívülije van?
A kérdező hozzászólása: A tüneteket én is ismerem nagyjából, de én azt szeretném tudni mikor derül ki legkésõbb véletlenül. Ergó itt nincs uh 12.hét elött, most 7hetes vagyok. Honnan a manóból derül ki, majd ha már kesõ lesz, vagy hogy?
A kérdező hozzászólása: Jó, de azért kérdeztem, mert én külföldön élek. Itt nincs a 12.hét elõtt uh. Ezért szeretném tudni a választ a feltett kérdésemre.
A kérdező hozzászólása: Köszi. El fogok akkor menni a körzetihez, de nem tudom, h. uh elõtt, vagy után menjek. Azt hiszem jobban járok, ha inkább elõbb megyek, hátha itt is van duphaston, vagy utrogestan ebben az országban. Próbálok pihenni, de még szerdáig nem tudom hogy bírom ki, hogy megtudjam minden oké. :(((

Ha valakinek méhen kívüli terhessége van, azt lehet érezni?

Legjobb válasz: Hát ez változó, sajnos már csak akkor érzi az ember, ha akkora, hogy bajt csináljon. Alhasi görcsök jobb vagy bal oldalon, olyan mintha vakbélgyulladásod lenne, sok an sajnos össze is keverik vele, kiveszik a vakbelet és semmi baja.Mi a teendõ: doki, UH!!!!!! és ha ez van akkor beavatkozás minél hamarabb nehogy szétrepedjen a méhkürt (ha éppen oda ágyazódott be). Mibõl gondolod, hogy neked az lehet????

Hát ez változó, sajnos már csak akkor érzi az ember, ha akkora, hogy bajt csináljon. Alhasi görcsök jobb vagy bal oldalon, olyan mintha vakbélgyulladásod lenne, sok an sajnos össze is keverik vele, kiveszik a vakbelet és semmi baja.Mi a teendõ: doki, UH!!!!!! és ha ez van akkor beavatkozás minél hamarabb nehogy szétrepedjen a méhkürt (ha éppen oda ágyazódott be). Mibõl gondolod, hogy neked az lehet????
A kérdező hozzászólása: semmibõl! még mindig van egy kis hasszurka! de amúgy nem erõs, csak érzem! de ez állítólag természetes!
Elsõ válaszoló! Nem hiszem, hogy aggódnod kellene: nekem olyan 2 hétig volt olyan érzésem, mintha megjönne bármelyik pillanatban, erõs jobbról balra fájdalom. Ez természetes korai terhességi tünet. De hát a legegyszerûbb dolog: ha terhes vagy és gondolom igen, irány a dokibácsi mihamarabb, hogy UH-al megnézze hol van a petezsák, a méhedben vagy sem. nekem is rögtön rutinból megnézték 4 hetesen, ez az elsõ lépés, aztán ha minden ok, kezdõdhet a terhesgondozás csodálatos 40 hete!

Ha valakinek méhen kívüli a terhessége azt miböl lehet érezni?

Legjobb válasz: A nõgyógyász meg tudja mondani már elég hamar. De amúgy egy idõ után fáj ha jól tudom.

A nõgyógyász meg tudja mondani már elég hamar. De amúgy egy idõ után fáj ha jól tudom.
Ha már érezni lehet, akkor nagy baj van... Szerencsére ma már ez nem történik meg, mert az elsõ (6 hetes) vizsgálat egyik célja, hogy megnézik, beérkezett-e a baba a helyére. Azt nem tudom pontosan, hogy mit tesznek, ilyen esetben, de azt hiszem, a terhesség megtartására ilyenkor nincs mód sajnos, mert az a baba a petevezetékben tapadt meg, és ott nem növekedhet tovább, régen az anya életébe is került ez gyakran... Hála az UH-nak ilyen már nincs.
Ha a teszted pozitív, és az elmaradt menstruáció helyett barnás folyásod van, ami nem akar megszûnni. A méhben még a 6. héten sem látnak kezdõdõ terhességet, a növekedõ hcg hormon ellenére. Enyhe, késõbb erõsödõ fájdalom. http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1377 http://gyor.kaali.hu/mehenkivuli.html
Az egyik tesztem + lett 2 nap múlva -, fájt a hasam szúró iszonyú fájdalommal.

Ha nem jól ágyazódik be, vagy méhen kívüli a terhesség, az mikor derül ki, és hogyan? Van valakinek tapasztalata?

Gondolom nehéz róla beszélni, de érdekelne, mert mindenért aggódom, most teszteltem pozitívat tegnap. És 3 napja véreztem picit! Azóta teljesen elmúlt, de fájdogál. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Hát ez nem egészen így van, a méhenkívülinél sem jön meg a menzesz. Vérzés lehet a tünete a méhenkívüli terhességnek, de az erõs vérzéssel és erõs fájdalommal is jár, és nem ilyen korán jelentkezik, hanem amikor már megreped a petevezeték, ehhez legalább 6 hetesnek kell lennie a terhességnek. Ha már elmúlt a vérzés nem valószínû, hogy méhenkívüli terhesség miatt volt. Szerintem beágyazódási vérzés lehetett. Az utolsó mensitõl számított 6. héten érdemes elmenni dokihoz, addigra már jól látszik ultrahangon a terhesség és kizárhatják a méhenkívülit.

Hát ez nem egészen így van, a méhenkívülinél sem jön meg a menzesz. Vérzés lehet a tünete a méhenkívüli terhességnek, de az erõs vérzéssel és erõs fájdalommal is jár, és nem ilyen korán jelentkezik, hanem amikor már megreped a petevezeték, ehhez legalább 6 hetesnek kell lennie a terhességnek. Ha már elmúlt a vérzés nem valószínû, hogy méhenkívüli terhesség miatt volt. Szerintem beágyazódási vérzés lehetett. Az utolsó mensitõl számított 6. héten érdemes elmenni dokihoz, addigra már jól látszik ultrahangon a terhesség és kizárhatják a méhenkívülit.
Ha a vérzés után teszteltél, akkor stimmel és akkor lehetett beágyazódásos vérzés. Ebben az esetben szerintem a teherbe esés után kb 4 héttel menj orvoshoz.
A doki mondta, hogy a menstruáció kimaradását követõ héten kell menni, hogy megnézze, jó helyen van-e. Nekem is sokat fáj a hasam, ma is arra keltem, nem is tudtam visszaaludni. Elõször azt hittem, hogy méhen kívüli, mert olykor elzsibbadt a lábam, és gondoltam, hogy ez azért már nem jó, de szerencsére jó helyen van. 7+3 hkm
Ha nem jól ágyazódik be akkor elvetélsz erõs vérzés kíséretében. Ha méhen kívüli, akkor a menzesz megjön rendesen, de a teszt pozitív. Ez életveszélyes lehet, de az orvos ultrahanggal meg tudja állapítani. Majd menj el dokihoz. Jó babázást! :)
A kérdező hozzászólása: hát igen, csakhogy nekem nem volt ciklusom egyáltalán! úgy alakult, hogy szept15-én volt meg a havim, ez a ciklus elsõ napja nálam. aztán 12. napon nem volt még domináns tüszõm, szóval valamikor utána eshettem teherbe, tehát még az elején lehetek. de azt olvasom, hogy a hcg csak beágyazódás után termelõdik, én a vérzés után 1 nappal csináltam a tesztet, miután nem jött meg a havim, pedig arra számítottam. meg már feszült a mellem is több napja... kicsit bonyolult vagyok! hétfõn teszteltem pozit.
A kérdező hozzászólása: totál ugyanez van nálam is :s, ma is csináltunk tesztet, sajna csak pénteken van a dokim, viszont nincs semmi pecsételésem se :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!