Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek hónapig (288 db)

Az ha valaki hónapokig nem ejakulál, okozhat gondot?

A barátomat úgy nevelték kiskorától hogy ne maszturbáljon, felnõttként mindent megpróbált, én is próbáltam neki segíteni de nem tud maszturbálni, egyszerûen olyan erõs szégyenérzete van, hogy nem jut el az orgazmusig. Most kis idõre külön országban kell élnünk munka miatt, és havi 1x, néha ritkábban találkozunk. Õ nem aggódik miatta, de én nagyon, hogy milyen hatással van ez fõleg a szerveire. Fél-egy éven belül szeretnénk kisbabát, de nem csak emiatt hanem amúgy is, szerintem ez nem normális, és kíváncsi vagyok, nem lehet-e belõle baja. Álmában sem ürül neki ha olyat álmodik, azt mondja tinikorában elõfordult sokszor, de már nem. A kérdésem az lenne hogy szervileg okozhat-e ez gondot neki?

Legjobb válasz: Szexuálpszichológuson nem gondolkoztatok még? A szexuális életetek ennek ellenére amúgy tök jól mûködik? (Ne haragudj, hogy a kérdésed szempontjából irreleváns dolgokat kérdezek, de épp ilyenekkel foglalkozom, szexuálpszichológia keretén belül, és kíváncsi lettem.)

Szexuálpszichológuson nem gondolkoztatok még? A szexuális életetek ennek ellenére amúgy tök jól mûködik? (Ne haragudj, hogy a kérdésed szempontjából irreleváns dolgokat kérdezek, de épp ilyenekkel foglalkozom, szexuálpszichológia keretén belül, és kíváncsi lettem.)
hurra, megint egy aldozat a "jolneveltseg" oltaran... :( ezzel mindenkeppen pszichologushoz kellene fordulni, szerintem nem csak szexualis gatlasai vannak, hanem masok is.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtatóak a válaszaitok nagyon!:) Akkor nem aggódok emiatt, bár ezt a prosztata dolgot megemlítem majd neki érvként hogy menjünk el valami szakemberhez.
Nekem volt egy fél év amikor nem vertem ki és nõm sem volt. Semmi bajom nem lett.
Hidd el, ezen nincs mit szégyellni, ennél sokkal meredekebb és "szégyellhetõbb" dolgokkal is fordulnak orvoshoz... Nyilván a szakembert titoktartás köti :)
A termékenységet nem, késõõb okozhat ez prosztata-megnagyobbodást.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló, de gondolkozunk rajta, már nemrég azt mondta hogy õ is szeretne valamilyen pszichológus segítségét kérni csak szégyelli. Amúgy teljesen jó a szexuális életünk, sosem gondoltam volna az elõzõ pasijaimból kiindulva akik unalmukban is maszturbáltak, hogy ilyen egyáltalán létezik, elõször nem hittem el :) de mostmár annyira nem vicces a dolog. A termékenységét nem tudja valaki hogy befolyásolhatja-e ez? Esetleg valami gyulladást okozhat neki? (pl prosztata)
Amikor találkoztok fejd meg rendesen.
Igen, a prosztatának nem túl egészséges.
Majd ejakulál álmában ha olyat álmodik.

Az normális ha valaki hónapokon keresztül el van foglalva a másikkal? Ez megszállottság?

Facen,meg ezeken a szarságokon.

Legjobb válasz: Mit értesz az alatt, hogy "el van foglalva"?

Mit értesz az alatt, hogy "el van foglalva"?
A kérdező hozzászólása: A kérdést úgy is felfogja akinek kell.
A hálózat csapdájában!
A kérdező hozzászólása: Abban.
Lehet... Attól függ hogy mennyit van fent, és nézi a profiljaidat...

Milyen problémát okozhat, ha valaki hónapokon át naponta eszik mákot?

Legjobb válasz: jó erõsek lesznek a csontjaid:) bajt nem okoz:D

jó erõsek lesznek a csontjaid:) bajt nem okoz:D
Én évek óta naponta eszem a mákot mert szeretem, igaz csak munkanapokon, de semmi gondot nem okoz, igen, sok kalcium van benne.
A mák álmosít, de azt hiszem, ez túlélhetõ "mellékhatás" :)
Remélem nem "zölden" eszed, mert akkor kábszeres leszel azaz mákfüggõ leszel;-)))...feketén pedig nem annyira "finom", hogy mindennap enned kéne mint a kenyeret...tehát mákod van!De inkább próbálj ki valami mást... I the devil
Egy jó nagy székrekedést.
A kérdező hozzászólása: Amióta mákot eszek, azóta tudok napi egyszer wc-re menni, inkább meghajt.Köszönöm a választ, akkor nem aggódom.


Ha valaki x hónapig álláskeresési járadékban részesült, az adóbevallásban ezekre a hónapokra igénybe veheti a családi adókedvezményt?

Legjobb válasz: Természetesen. A családi adókedvezmény nem függ a ledolgozott hónapok számától, csak attól, hogy hány gyerek után hány hónapig kaptál csp-t. Tehát még ha csak nyolc hónapot dolgoztál is, akár az egész évit figyelembe veheted, ha minden hónapra voltál csp jogosult.

Természetesen. A családi adókedvezmény nem függ a ledolgozott hónapok számától, csak attól, hogy hány gyerek után hány hónapig kaptál csp-t. Tehát még ha csak nyolc hónapot dolgoztál is, akár az egész évit figyelembe veheted, ha minden hónapra voltál csp jogosult.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!

Van esély a terhességre, ha egész hónapban próbalkoztunk a de sajna megjött a havim a másik hónap elején? Volt már valakinek olyan csoda hogy ilyen helyzetben és terhes volt?

Legjobb válasz: Ha megjött és nem volt semmi furcsa a menzidben, akkor 99%, hogy nem vagy babás. Nagyon ritka, hogy valaki úgy lesz terhes, hogy közben menzije van, de akkor is általában az nem olyan mint szokott lenni, tehát kevesebb, rövidebb ideig tart, stb. Mióta próbálkoztok? Ne csüggedj, biztos, hogy hamarosan kopogtat a gólya!!! Szurkolok neked. Tudod, új hónap, új remény... :)

Ha megjött és nem volt semmi furcsa a menzidben, akkor 99%, hogy nem vagy babás. Nagyon ritka, hogy valaki úgy lesz terhes, hogy közben menzije van, de akkor is általában az nem olyan mint szokott lenni, tehát kevesebb, rövidebb ideig tart, stb. Mióta próbálkoztok? Ne csüggedj, biztos, hogy hamarosan kopogtat a gólya!!! Szurkolok neked. Tudod, új hónap, új remény... :)

Ha valaki megfogan, akkor 9 hónap múlva világra jön, tehát 3 hónap után egy éves. Akkor most miért van az, hogy a világra jöttének pillanatától számoljuk az éveket?

Legjobb válasz: Szerintem mert a születésnap egy konkrét idõpont, a fogantatástól viszont nem mindig pontosan 9 hónap múlva születnek az emberek, vannak akik bõven korábban születnek. Ha nem így számolnák azt sem tudnák megmondani, hogy pontosan hány éves, hónapos, napos valaki.

Szerintem mert a születésnap egy konkrét idõpont, a fogantatástól viszont nem mindig pontosan 9 hónap múlva születnek az emberek, vannak akik bõven korábban születnek. Ha nem így számolnák azt sem tudnák megmondani, hogy pontosan hány éves, hónapos, napos valaki.
Nézd, bizonyos berkekben az az elv (hogy bizonyított-e vagy sem, én nem értek hozzá), hogy a lélek a fogantatás pillanatában kerül bele abba a pici valamibe, amibõl az ember kialakul. Állítólag volt egy film, amiben volt egy abortusz, és állítólag a pici magzat menekült. Nem tudom, én nem láttam, csak hallottam. Gondolom, ezért mondták neked is, hogy azt a 9 hónapot is rá kell számolni. Na igen, csak érted, azt nem tudjuk olyan pontosan meghatározni, mint a születést. Lásd az én esetemet a 2 hétrõl. Lehet, hogy én pontosan jöttem és õk számolták el magukat, de lehet, hogy õk számoltak jól, és tényleg én jöttem késõbb. Nem tudjuk biztosan.
Még ma se tudjuk 100%-osan biztosan megmondani a fogantatás pillanatát, +/- minimum néhány napot nyugodtan rá lehet számolni, a születés pillanata viszont egy fix pontos idõpont, így egyértelmû, hogy azt számoljuk, amit biztosan tudunk, és nem azt, amit csak nagyjából. Nézzük, én állítólag 2 hetet késtem, de mi van, ha a fogantatásom pillanatát számolták el 2 héttel? Remélem, érted.
Azért, mert a születésnapokat számoljuk, nem a fogantatásnapokat.
Az ember akkor lép ki a világ elé, amikor megszületik. Ergo onnantól számoljuk. A fogantatást régebben nem tudták megmondani, mikor történt, így maradt a kézzelfogható esemény.
Azt írtad, hogy "valaki megfogan". Nos a fogantatás pillanatában õ távolról sem valaki, csak két összeolvad sejt. Emelett parazita életmódot folytat, és önállóan életképtelen, vagyis nem önálló élõlény. a születés egy olyan pillanat, amikortól kezdve a gyerek szervezete kénytelen-kelletlen rákényszerül a saját létfenntartására. Innentõl tekinthetõ önálló élõlénynek, és innentõl van értelme számolni az életkorát. Melleseleg az elõzõ hozzászólónak van igaza, régen a születés volt az a pillanat, amit az emberek jegyezni tudtak, nem a fogantatás. A fentieket csak azért írtam le, hogy lásd, a mai tudomány is a hagyományt pártolja.
Mellesleg születés után önállótlan csak igazán. Láttál már babát, de komolyan? Rettenetes...
Utolsó elõtti válaszolónak: parazita? Mondd, Te normális vagy? Kell bármit is hozzátenni az egyesült sejtekhez? Igenis VALAKI!
A kérdező hozzászólása: ebben tökéletesen egyet értek, csakhogy a gyerek már akkor is létezik.
Azért megjegyezném, hogy közvetlenül a születése után se valami önálló az a kis élõlény... Szerintem ez a korszámítás inkább jogi, mint tudományos kérdés. Jogilag (a legtöbb országban) a magzat nem jogalany, tehát nincsenek neki emberi jogai, amiket õ vagy egy képviselõje érvényesíthetne, míg az újszülöttnek vannak. Máskülönben minden abortusz jogilag szándékos emberölésnek minõsülne. Úgy tûnik, bele kell törõdni, hogy ez egy olyan világ, ahol csak a születésétõl tekintenek valakit embernek.
Szia!De a kínaiak viszont beleszámolják a 9 hónapot, csak az elõzõek alapján, nem tudom hogyan.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mostmár értem, csak sokan azt állítják, hogy a 9 hónapot is rá kell számolni
Igen, ez igaz. De a kérdésed arra vonatkozik, hogy mikortól számoljuk az éveit. Az, hogy valaki hány éves, erõteljesen jogi kérdés, mivel rengeteg társadalmi joga és kötelezettsége bizonyos életkorokhoz lesz kötve az életében. Legelsõ jogai a jogalanyiságának kezdetétõl, azaz a születése pillanatától kezdõdõen léteznek. Az emberek különbözõ (és ráadásul rendszerint nem pontosan ismert) hosszúságú idõt töltenek az anyaméhben, megszületésük után viszont "egyenlõk" abban a tekintetben, hogy ugyanúgy részei lesznek a társadalomnak. Ha tfh. tudnánk, hogy ki mikor fogant, és onnantól számítanánk az életkorát, akkor két ember, akik ugyanakkor fogantak, ugyanolyan korúnak számítana, holott elképzelhetõ, hogy az egyikük (ha koraszülött volt) akár két hónappal régebb óta rendelkezik jogalanyisággal. Az ilyen kérdéseknek például örökségi szempontokból lehet jelentõsége. Egy magzatnak nincs joga örökölni, de amint megszületik, törvényes örökössé válhat.

Milyen folyással jár a peteérés? Törvényszerű, hogy minden hónapba van? Ha valaki már volt egyszer terhes, attól lehetséges, hogy most nincs pé?

Legjobb válasz: Nyúlós átlátszó folyás jelzi a pé közeledtét. Nem minden hónapban van, de ha méred a hõmérsékletedet akkor nagy valószínûséggel tudható, hogy az adott hónapban bekövetkezett-e. Nem hiszem, hogy a terhesség megakadályozza a peteérést, hacsak más gond nincsen. Figyeld a hõdet 2-3 hónapig, ha abból nem tûnik ki, hogy van peteérésed, fordulj orvoshoz. Ultrahanggal megvizsgálnak, és meglátják, hogy mi a helyzet.

Nyúlós átlátszó folyás jelzi a pé közeledtét. Nem minden hónapban van, de ha méred a hõmérsékletedet akkor nagy valószínûséggel tudható, hogy az adott hónapban bekövetkezett-e. Nem hiszem, hogy a terhesség megakadályozza a peteérést, hacsak más gond nincsen. Figyeld a hõdet 2-3 hónapig, ha abból nem tûnik ki, hogy van peteérésed, fordulj orvoshoz. Ultrahanggal megvizsgálnak, és meglátják, hogy mi a helyzet.

Az milyen kategóriájú filmnek számít, ha valakinek például beragad a lába egy kőfejtőnél és hónapokig próbálkozik kiszabadulni, majd levágja a lábát?

Lehet igaz és kitalált történet is lehet.

Legjobb válasz: Hát ha hónapok múlva még mindig próbálkozik, akkor csak kitalált lehet:D Tehát valami fantasztikus sci-fivel kevert dráma. Hisz, ha jól értelmezem, nem tud elmozdulni, csak a karjaival éri el a körülötte levõ dolgokat. A kõfejtõk valahogy nem híresek arról, hogy karnyújtásnyira lenne hónapokra elég élelem.

Hát ha hónapok múlva még mindig próbálkozik, akkor csak kitalált lehet:D Tehát valami fantasztikus sci-fivel kevert dráma. Hisz, ha jól értelmezem, nem tud elmozdulni, csak a karjaival éri el a körülötte levõ dolgokat. A kõfejtõk valahogy nem híresek arról, hogy karnyújtásnyira lenne hónapokra elég élelem.
én a drámát mondanám
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Pusztán kíváncsiságból: ha valaki 1 hónapig odafigyel az étrendjére, és sportol heti 2x, mennyi változás látszik a testén?

Olyan valakirõl beszélünk, aki így is viszonylag vékony, de nem eléggé.

Legjobb válasz: Szinte semmi. Tudom, hogy neked egy hónap hosszú idõnek tûnik, nekem is annak tûnt, de valójában sokkal több idõ kell a látványos változásra, fõleg egy eleve vékony lány esetében. Szokták mondani, elhízni sem egy hónap alatt híztál el. :) Neked nem is fogynod kéne, hanem formásodnod, ha már vékony vagy, és erre pont, hogy a sportot kéne emelni, diétánál pedig a magas fehérjebeviletre!

Szinte semmi. Tudom, hogy neked egy hónap hosszú idõnek tûnik, nekem is annak tûnt, de valójában sokkal több idõ kell a látványos változásra, fõleg egy eleve vékony lány esetében. Szokták mondani, elhízni sem egy hónap alatt híztál el. :) Neked nem is fogynod kéne, hanem formásodnod, ha már vékony vagy, és erre pont, hogy a sportot kéne emelni, diétánál pedig a magas fehérjebeviletre!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Igen, igazad van. És az mennyire igaz, hogy az ember alap formája, izomzata, izomzata formája adott dolog, amin lehet csiszolni, de lényegesen változtatni nem? Itt most nem a fogyásra gondolok természetesen. Hanem hogy pl. vannak lányok, akiknek alkatilag izmos ún. "futólábuk" van, másnak pilinckább (és ez sporttól független, ilyen "adatott" meg. De ugyanígy a hassal: van, akinek sose lesz kemény, feszes hasa, kis súllyal is alkatilag van egy kis pocija. Van, akinek viszont van kis súlyfeleslege, ennek ellenére mégis lapos, feszes a hasa. Értitek.. :) Tehát vannak dolgok, amik genetikailag adottak, nem?
Rajtam már egy hét mozgás is meglátszik, szóval ha alapból vékony vagy, akkor egy hónap után szerintem simán vehetsz észre magadon különbségeket, még ha ezek nem is lesznek olyan nagy változások, hogy másnak is feltûnjenek. Kisimul pl. a bõröd, tisztább lesz, itt-ott feszesebb leszel, stb. Még izmosodhatsz is ennyi idõ alatt, csak mondjuk tényleg komolyan kell venni a táplálkozást, és nem heti kétszer mozogni csak, hanem minimum háromszor (és heti 1x sem vétkezni).

Ha valaki nem beszéli le az összes előfizetését, akkor az a pénz ami "megmarad" kárba vész vagy hozzácsapódik a következő hónaphoz?

Legjobb válasz: Ha valaki nem beszéli le az elõfizetésében foglalt perceket, illetve nem használja fel a benne foglalt adatforgalmat akkor az elvész, következõ hónapra nem vihetõ át.

Ha valaki nem beszéli le az elõfizetésében foglalt perceket, illetve nem használja fel a benne foglalt adatforgalmat akkor az elvész, következõ hónapra nem vihetõ át.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.
Igen, elveszik.
Nem vész el. Azt a pénzt azért fizeted hogy a szolgáltatást igénybevehesd. Tehát ki van fizetve elõre, így nincs ami megmaradjon. Ha pedig nem marad semmi, akkor el se tud veszni. Ez kb olyan mint a tv elõfizetés. Ha nem tévézel akkor se csapják hozzá a következõ hónaphoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!