Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek gyomrával (18 db)

Ha valakit gyomron ütnek, miért nem kap levegőt?

Tudtommal csak a Tüdő felelős a levegőért.

Legjobb válasz: Kissé leegyszerûsítve a következõ történik: A tüdõ szövete belégzés alatt megfeszül, ez a jel a X. agyidegen (nervus vagus, vagy magyarul bolygóideg) közvetítõdik a belégzõ-központba. Amikor a tüdõ eléggé "tele van", az említett feszülés-jel elég erõs lesz ahhoz, hogy megállítsa a belégzést, így helyet adva a kilégzésnek. A kilégzés végén a tüdõ újra kevésbé lesz feszes, és megszûnik a belégzõközpont gátlása. A gyomrot igen gazdagon beidegzi a X. agyideg. Ha valakit gyomron ütnek, az erõteljes ingerületet okozhat benne, amit az agy tévedésbõl úgy értelmezhet, hogy a tüdõ durranásig tele van, így gátlódik a belégzés.

Kissé leegyszerûsítve a következõ történik: A tüdõ szövete belégzés alatt megfeszül, ez a jel a X. agyidegen (nervus vagus, vagy magyarul bolygóideg) közvetítõdik a belégzõ-központba. Amikor a tüdõ eléggé "tele van", az említett feszülés-jel elég erõs lesz ahhoz, hogy megállítsa a belégzést, így helyet adva a kilégzésnek. A kilégzés végén a tüdõ újra kevésbé lesz feszes, és megszûnik a belégzõközpont gátlása. A gyomrot igen gazdagon beidegzi a X. agyideg. Ha valakit gyomron ütnek, az erõteljes ingerületet okozhat benne, amit az agy tévedésbõl úgy értelmezhet, hogy a tüdõ durranásig tele van, így gátlódik a belégzés.

Annyit szeretnék kérdezni hogy milyen érzés ha valaki gyomron vagy hasba üt teljes erőből? Kiváncsi vagyok milyen lehet . Még eddig nem volt szerencsém ilyenben! Lányok válaszát várom első sorban.

Legjobb válasz: nagyon rossz!egy ideig levegõt se kapsz utána.és ugy érzed magad mint a mosott szar elég furcsa dolgok érdekelnek ha akarod azt is elmondom milyen érzés mikor elüt a kukáskocsi vagy amikor fogadásbol részegen esõben probász teõtjavítani. mindegyikben volt már részem.

nagyon rossz!egy ideig levegõt se kapsz utána.és ugy érzed magad mint a mosott szar elég furcsa dolgok érdekelnek ha akarod azt is elmondom milyen érzés mikor elüt a kukáskocsi vagy amikor fogadásbol részegen esõben probász teõtjavítani. mindegyikben volt már részem.
komoly az elsõ esetben összevesztem a kukással mert nem akarta az összes szemetet elvinni a másodikba pedig kicsit jo volt a buli:)
"Még eddig nem volt szerencsém ilyenben!" :D:D nekem sem volt ilyen szerencsém, remélem nem is lesz.:D gondolom fájdalmas...:D
Már volt ilyen verekedésem!Megütöd ahogy te montad erõböl gyomron/hason, össze esik aztán spuri!
utolsó-ez nagy!jó buli lehetett :) és mérnem vitte el egyébként az összes szemetet?
05-13 17:51-komoly?írdmár le!
hát kb.olyan, hogy fáj, egy ideg alig kapsz levegõt és alig tudsz beszélni, de kb.fél perc után elmúlik(az ütés erejétõl függõen)
Engem mikor hasba rúgtak, iszonyatos hányingerem lett, és nem kaptam levegõt, azt hittem, ott helyben megfulladok. Na de az illetõ nem tette zsebre, amit utána másnap tõlem kapott;)
1. Kérj meg valakit. Nem olyan nagy kaland, túléled, és legalább ha legközelebb nem számítasz rá, akkor sem lesz akkora meglepetés. 2. Ha nem feszítesz, akkor szar, kifut minden levegõ belõled. 3. Ha feszítesz, akkor semmilyen. A hasizom erõsebb, mint az ütés (feltételezve hasonló testfelépítésû egyéneket).
engem egyszer egy boxolo fiu ütött alhasba a másodszorra meg a medence csontomat találta el én letérdelte és 20 percig a hasamat fogtam olyan érzés volt mintha hasba löttek volna (zsani):)

Ha valakit gyomron lőnek "tuti" meghal?

Idéz?jelbe rakom már ezt a megnevezést mert valamelyik okos bírálni fogja a végén

Legjobb válasz: Mennyi az esélye hogy megtudják mûteni egyáltalán hogy mûtik meg az ilyet akinek kilyukadt a gyomra, vagy akár a mája

A kérdező hozzászólása: Mennyi az esélye hogy megtudják mûteni egyáltalán hogy mûtik meg az ilyet akinek kilyukadt a gyomra, vagy akár a mája
Nem feltétlenül hal bele az illetõ. Ha fõ aortát talál a golyó akkor igen elvérezhet. A májnál ha roncsolódik, vagy le kell belõle mûteni egy darabot, az még tud regenerálódni.

Milyen az, ha valakinek kivették a gyomrát? Hogyan tud az az illető enni? Mibe megy le a kaja?

Legjobb válasz: Ha valakinek kivették a gyomrát az az ember valószínûleg már a koprosóban fekszik.

Ha valakinek kivették a gyomrát az az ember valószínûleg már a koprosóban fekszik.
Nem lehet a gyomrot eltávolítani.. Lehet hogy a gyomorszûkítõ gyûrûre gondoltál..mert az csak egy karika amit a gyomorszájra mûtenek, így a páciens nem tud nagy falatokat nyelni, mert megfulladna, , ezért hamar jollakik. A másik amikor gyomorvérzés , gyomorfekély következtében kell mûteni, akkor a gyomor legsérültebb részét esetleg eltávolítják, de nemaz egészet, csak pár centit. A gyomor olyan emésztõnedveket termel, ami miatt sok tápanyag csak a gyomorból szívódik fel..elvégzi az emésztés 80%-át, tehát akinek nincs gyomra, annak nincs emésztése és tápanyaghiány miatt meghal, tehát az elsõ válasz helyes!!
Hát, az már nem eszik semmit.
Igenis eltávolíthatják. Nemrég találkoztam egy bácsival, akinek valamilyen gyomor daganata (vagy valami ilyesmi) volt és el kellett távolítani a gyomrát. Azt mondta, minden átszalad rajta és nagyon le van fogyva. Szegény nagyon rosszul nézett ki. Sajnáltam is:-((
Errõl az oldalról egy részlet: "A gyomor hiányával együtt lehet élni, a lábadozási idõszak elteltével a munkába vissza lehet térni, bármely szabadidõs tevékenységet folytatni lehet. A hasfal kímélése érdekében nehezet emelni legalább 6 hétig nem ajánlott. Speciális diétát tartani nem szükséges! Bármely ételt szabad fogyasztani, egyéni tapasztalat mutatja meg mely ételeket tolerálnak rosszabbul a betegek. Leggyakrabban a tejtermékek, puffasztó és fûszeres ételek okoznak panaszt. Fontos az alapos rágás, eleinte akár pépesítés! A megfelelõ kalória-bevitelhez javasolt naponta 5 - 6-szor, vagy többször is étkezni."
Egy ismerõsömnek kivették a gyomrát, és a patkóbelét rakták a helyébe. Egész más ételeket kellett ennie, amik a bélbõl fel tudnak szívódni. Ja, és bárkit az asztal alá tudott inni, mivel az alkohol a gyomorból szívódik fel... Na persze ez viccesnek hangzik, de elég szomorú, hogy így járt szegény. :(

Ha valaki, sok gyógyszert vesz be, kimossák a gyomrát!?

És bevesz egy doboz gyógyszert,mindenesetben

Legjobb válasz: Igen, akkor kimossák, ha sok gyógyszert vesz be. Én is csináltam sajnos ilyet egyszer, de nem ajánlom, nagyon kellemetlen a gyomormosás!

Igen, akkor kimossák, ha sok gyógyszert vesz be. Én is csináltam sajnos ilyet egyszer, de nem ajánlom, nagyon kellemetlen a gyomormosás!
A kérdező hozzászólása: :( Köszönönöm... Az ér felvágás , az jobb!?
Nem jó az sem... Nagyon fájdalmas lehet:/ Azt mondjuk nem próbáltam, de szerintem nagyon fájdalmas. A gyomormosást viszont tényleg tapasztalatból írtam. Most én is mélyponton vagyok, ezért sem alszom... de többet nem gyógyszerezek be, az tuti. Te se tedd meg! Nem tudom, mi a baj, amiért ennyire kivagy, de kívánom, hogy valahogy jobban legyél, remélem, hogy megoldható a gondod. Ha nem, akkor pedig kitartást kívánok!
Miért akarsz meghalni? Ne ilyeneken gondolkozz. Inkább azon, hogyan tudod összeszedni magad. Aki nagyon meg akar halni az nem gyakorikérdéseken kérdezgeti hogy melyik a jobb, hanem már megtette. Ismerõsöm bevett több doboz gyógyszert, altatót, szívgyógyszert, meg fogalmam sincs már mit, a mentõsök még épp idõben érkeztek, már kék volt, félig halott de visszahozták, kórházba került, gyomormosás, pszichiátria. Azóta már talpra állt. Tudod mi segített neki? Elfoglalta magát, és nem a sarokban sírt. És most már jól van, és boldog, még akkor is, ha éppen nem megy minden tökéletesen. Sok jó dolog történt vele, ami nem lehetett volna ha akkor sikerül végeznie magával. Lesz még jobb is, hidd el. Mindig csak arra koncentrálj, hogy ezt a napot végigcsináld. Az idõ majd megoldja a többit. A tramuák feldolgozására pedig keress egy jó pszichológust. És egy hobbit vagy célt, ami leköt.
A kérdező hozzászólása: Csak azért akarom megtudni, az öngyillkosság módjait, hogy utoljára, már ne fájjon...mert nem akarok fáradt hulla, lenni... Van vagy 10 nyomos okom rá...hogy megtegyem...

Ha valakinek a gyomrával van gond, azt rögtön tükrözik?

Pár napja, ha eszem nagyon megfájdul a gyomrom, hányingerem lesz és a gyomorszájamnál er?s nyomást érzek. De nem merek elmenni dokihoz, mert félek, hogy rögtön tükrözésre küld. Egyszer elkísértem anyukámat, neki csinálták és sírva jött ki, azóta rettegek t?le...

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy egyszerre elküldenek gyomortükrözésre. Én három hónapja már kórházban feküdtem szörnyû gyomorfájásokkal, de elõször röntgent, majd ultrahangot csináltak. Mivel semmit nem találtak, ezért küldtek el tükrözésre. Nekem bódításban csinálták, és semmit nem éreztem. Mintha átaludtam volna a vizsgálatot. Egyszer ébredtem fel, akkor egy kcisit kényelmetlen volt, de mondták, hogy csukjam be a szemem, és el is aludtam újra. Utána meg úgy viselkedtem, mintha belõttem volna magam. Nagyon vidám voltam, beszólogattam anyámnak is. Aztán utána neki álltam bõgni, aztán lefeküdtem, és egy óra múlva olyan voltam, mintha mi se történt volna. Menj minél elõbb dokihoz. Lehet, hogy vizsgálat nélkül is tud valami mondani, de ha vársz lehet, hogy sokkal nagyobb lesz a baj.

Nem biztos, hogy egyszerre elküldenek gyomortükrözésre. Én három hónapja már kórházban feküdtem szörnyû gyomorfájásokkal, de elõször röntgent, majd ultrahangot csináltak. Mivel semmit nem találtak, ezért küldtek el tükrözésre. Nekem bódításban csinálták, és semmit nem éreztem. Mintha átaludtam volna a vizsgálatot. Egyszer ébredtem fel, akkor egy kcisit kényelmetlen volt, de mondták, hogy csukjam be a szemem, és el is aludtam újra. Utána meg úgy viselkedtem, mintha belõttem volna magam. Nagyon vidám voltam, beszólogattam anyámnak is. Aztán utána neki álltam bõgni, aztán lefeküdtem, és egy óra múlva olyan voltam, mintha mi se történt volna. Menj minél elõbb dokihoz. Lehet, hogy vizsgálat nélkül is tud valami mondani, de ha vársz lehet, hogy sokkal nagyobb lesz a baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, kérdezek még, ha nem haragszol..., Te kérted a bódítást v. alapból úgy csinálták? Mert anyunál nem volt semmi ilyesmi, simán lenyomták szegénynek...
Szia! Nem az 1. hsz. vagyok, de leírom a tapasztalatomat hátha segít. Én anyukámat kísértem el, neki is voltak panaszai és úgy gondoltam, hogy inkább magánúton csináltatjuk meg, mert ha esetleg van valami baj, akkor legyen egy orvos aki kézben tartja az ügyet. A kórházban a sima rendelésen kórházanként változik, hogy adnak egy injekciót vagy nem, itthon nálunk Kecskeméten nem adnak, hanem nyomják egybõl lefele, és attól függ a fájdalom, hogy a doki mennyire ügyes, mennyire türelmes. Magánúton alapból adják a bódító injekciót, és nagyjából olyan érzés, mint ahogy 1. hsz. is leírta. Persze lehet h ahol te laksz, ott sima rendelésen is normálisan megcsinálják, nálunk jobbnak láttam magánutra terelni. De tényleg menj dokihoz, járj a végére, ne félj.
Nekem már több mint 7 éve volt gyomortükrözésem és csak lidokainnal fújták, be a torkomat. Csak a legvégsõ esetben csinálnak tükrözést. Elõtte ultrahang , röngen. És lehet, hogy megoldódott a probléma. És ha tükrözésre is kerül a sor ne félj elõtte. Nekem nem fájt inkább nagyon kellemetlen érzéz volt.
Szia! Nekem is volt tükrözésem, és M.o legjobb gasztroenterológusa csinálta és az égvilágon semmit nem éreztem! :) Pedig én is csak lidokain sprayt kaptam a torkomra. Egy vékony csõ volt, mondta a doki h nyeljem le, de nem éreztem semmit, csak a nyelést.Még hányingerem se volt.A doki neve: Dr.Papp János, az elsõ számú belgyógyászati klinikán dolgozik Pesten. Tehát ha jó orvoshoz kerülsz, nincs okod félni!
Én az elsõ hozzászóló vagyok. Bocsi, hogy csak most válaszolok, de nálunk vihar van állandóan, aztán nem kapcsoltam be a gépet. Én nem kértem a bódítást. A doki megkérdezte, amikor bementem, hogy kérek-e nyugtató injekciót, mert elég rosszul nézek ki(nem csoda, mert vashiányos vagyok, és kb. egy hétig semmit nem tudtam enni, mert úgy fájt a hasam). Én mondtam, hogy nem tudom. Aztán megkérdezte, hogy van-e, aki hazavisz kocsival, mondtam, hogy itt vannak a szüleim. Akkor mondta, hogy jobb lenne ha bódításban csinálnánk a leleteim alapján, meg amúgy is rosszul nézek ki. Ja és fontos, hogy nem magándokinál voltam, de így is nagyon jó fej volt az orvos. Viccelõdött, meg nyugtatott, hogy nem olyan szörnyû a vizsgálat, meg ne féljek, meg ilyenek.
Igen.
Az emésztõ folyamatokat már az elején nehezíted.

1. Vacsorára mit érdemes enni hogy a gyomrom pihenejen? 2. Az egészséges ha valaki nem vacsorázik? Szerintetek?

Legjobb válasz: Vacsorázni kell, kérdés, hogy mikor és mennyit. Fogyni akarsz vagy hízni vagy egyiket sem. Estére könnyen emészthetõ kaják, és akkor pihen a gyomor: - szárnyas és halhúsok, nem zsírosan, párolva - párolt zöldségek - gyümölcsök - joghurtok

Vacsorázni kell, kérdés, hogy mikor és mennyit. Fogyni akarsz vagy hízni vagy egyiket sem. Estére könnyen emészthetõ kaják, és akkor pihen a gyomor: - szárnyas és halhúsok, nem zsírosan, párolva - párolt zöldségek - gyümölcsök - joghurtok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ! Nem fogyózok , csak saját meg gondolásból.

Igaz, ha valaki sok spermát nyel le egyszerre, akkor az rosszul lesz, és ki kell mosni a gyomrát?

Legjobb válasz: igen ki kell mosni de végbélen keresztül.. :S :DDD

igen ki kell mosni de végbélen keresztül.. :S :DDD
Nem! Max fáj a gyomrod, mert nem esik neki jól.Ennyi
báhh teljesen mind1. ne csináld mértéktelenül, akkor nem fekszi meg a gyomrod :L
Több férfi után? Akkor a kérdés a profiknak szól...
Nem hiszem, nekem van egy csaj ismerõsöm, õ egy buliban 5 pasit vett le szájjal aztán nem lett baja.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy több férfi kielégítése után. Egy adagtól nem leszel rosszul, ezt én is tudom.
GGG filmet néztél már?:D
Szerintem hülyeség, egy adag sperma pár ml. ( még ha többnek is tûnik ) Ha nem undorodsz magától a spermától, eleve nem leszel ennyitõl rosszul!
lol:DDDDD nem:DDD
EZt azok a dr nõk mondják, akik évekóta nem jutottak f.szhoz és nem akarják, hogy neked jó legyen.

Ha valaki egy nap mondjuk 8x eszik nagyon keveset, az csak gyorsítja az anyagcserét, vagy inkább terheli a gyomrot?

Legjobb válasz: Ezzel egyáltalán nem terheli és igen ezzel felgyorsítja az ACs-jét.

Ezzel egyáltalán nem terheli és igen ezzel felgyorsítja az ACs-jét.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!